Faceți căutări pe acest blog

marți, 31 iulie 2012

Cel mai murdar si periculos obiect din baie


"Daca ai o periuta de dinti pe care o tii aproape de toaleta, inseamna ca aproape tot ce se gaseste in WC ajunge si pe dintii tai", afirma microbiologistul Charles Gerba. Atunci cand tragi apa si capacul este desfacut, particule minuscule se imprastie in mai toata baia.

La fel de multe pericole pandesc, potrivit Shine, si daca mai multe periute sunt aglomerate intr-un singur suport, atingandu-se una de alta si pastrand umezeala.

O periuta de dinti are in medie 10 milioane de microbi, inclusiv germeni precum cei care produc herpes, stafilococi, streptococi sau bacterii care provoaca boli si carii. Ce poti face pentru a preveni aceste probleme? Urmeaza cateva masuri de siguranta:

- nu imparti periutele cu alti membri ai familiei si stocheaza-le astfel incat sa stea la o distanta de macar 4-5 centimetri una de alta;
- clateste-le foarte bine dupa folosire;
- pune periuta in pozitie verticala dupa folosire, nu in spatii inchise, care sa mentina umezeala;

- daca ai un sistem imunitar slab, curata cavitatea orala cu apa de gura si periuta inainte de a-ti peria dintii, astfel incat sa mai elimini din bacterii;
- cumpara o perie noua la fiecare 3-4 luni, astfel incat sa fii sigur ca aceasta inca iti curata asa cum trebuie dantura.

http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/bacterii/...
Igiena dentara este esentiala si extrem de important este sa cureti periuta de dinti in mod regulat, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor, germenilor si virusurilor. Numeroase studii au demonstrat ca unele microorganisme se pot dezvolta pe periutele de dinti dupa ce sunt folosite.

Ca o regula de baza ar trebui sa stii ca periuta de dinti trebuie curatata de fiecare data dupa ce o utilizezi. Asta inseamna ca nu trebuie sa ramana in urma nicio urma de pasta de dinti. O data pe saptamana inmoaie periuta de dinti timp de cinci minute in apa de gura, te sfatuieste eHow.

Periuta de dinti manuala sau electrica?

O mai poti curata in mod regulat cu sapun antibacterian, iar apoi sa o clatesti foarte bine cu apa calda. De asemenea, o poti fierbe timp de cinci minute si astfel sa distrugi bacteriile, insa aceasta metoda o poate deteriora. Poti apela la aceasta in cazul periutelor pentru copii.

Daca ai masina de spalat vase poti dezinfecta periuta de dinti in aceasta. Apa calda si detergentul o vor lasa curta. Dar la fel ca in cazul fierberii, aceasta metoda o va distruge mai repede.

Amesteca 3% peroxid de hidrogen cu 97% apa si introdu periuta de dinti in aceasta solutie cel putin o data pe saptamana. Persoanele bolnave ar trebui sa repede zilnic procedeul pentru evitarea raspandirii microbilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare