Faceți căutări pe acest blog

joi, 30 august 2012

Ce nu ştiai despre lămâi. 15 miracole pentru sănătatea ta


Știai că egiptenii din antichitate credeau că mâncând lămâi și bând sucul de lămâie se țineau departe de orice formă de otrăvire, iar studii recente au confirmat convingerea lor? Sunt foarte multe beneficii pentru sănătate pe care lămâile ni le aduc și pe care le știm de sute de ani.
Cele mai cunoscute sunt acelea că lămâile sunt antivirale, antibacteriene și imunostimulatoare și că sunt folositoare în diete pentru că sucul de lămâie este un ajutor digestiv și un detoxifiant pentru ficat. Lămâile conțin acid citric, calciu, magneziu, vitamină C, bioflavonoide, pectine, toate întăresc imunitatea și luptă împotrivă infecțiilor.
Dar sunt și foarte multe beneficii ale lămâii pe care mulți dintre noi nu le cunoaștem. Folosește lămâia sub orice formă cu putință: sub formă de suc, în ceai, în alte băuturi, că dressing la salată, sub formă de cataplasmă sau atunci când faci baie. Vei avea numai de câștigat.
Iată beneficiile neștiute ale acestui fruct miraculos, așa cum ne sunt ele dezvăluite de “The Lemon Juice Diet,” de Theresa Cheung.
1. Vindecă acneea
Vitamină C din lămâie ajută pielea să fie strălucitoare și omoară bacteriile care cauzează acneea. Bea limonadă dimineață dar în plus poți face și următoarele:
Aplică cu degetul sau cu un tampon de vată suc proaspăt de lămâie pe acnee și lasă așa peste noapte. Spăla cu apă a două zi dimineață. Se poate să simți o ușoară arsură dar dispare repede.
Amestecă o parte zeamă de lămâie proaspăt stoarsă cu o parte apa cu miere. Pune acest amestec pe zonele afectate și lasă o jumătate de oră, apoi clăteşte. Repetă de 2 ori pe zi, dimineața și seara.
Evident că în cazul unei probleme foarte severe, se recomandă consultarea unui medic specialist dermatolog, în paralel cu acest tratament natural.
2. Calmează anxietatea
Studiile arată că lămâia are efect de calmare și ajută la îndepărtarea oboselii, agitației, amețelii, nervozității și tensiunii. Inhalarea de ulei de lămâie crește capacitatea de concentrare și ține mintea în stare de alertă. Lămâia poate fi folosită și că odorizant de cameră în birouri, pentru a crește eficientă angajaților. Dacă te simți tensionat, pune pe o batistă puțin ulei de lămâie și inhalează.
3. Vindecă aftele
Proprietățile dovedite antibacteriene și antivirale ale lămâii pot accelera procesul de vindecare în cazul aftelor. Amestecă sucul de lămâie cu apaăcaldă și clăteşte gura cu această combinație de trei ori pe zi. Nu contează dacă simți o senzație de arsură în contactul dintre lămâie și afte, contează că ea îți face mult bine, deci perseverează în folosirea ei.
4. Scade febra
Când ai febră din pricina răcelilor, bea o cană de suc de la 1-2 lămâi cu apa fierbinte și miere, bea-o toată o dată, apoi la fel la fiecare 2 ore până când febra începe să cedeze.
5. Vindecă răceala și gripa
Când ai răcit, puterea vindecătoare a lămâii acționează atât intern, dând urgent vitamina C celulelor aflate în suferința, cât și extern prin contactul dintre gâtul afectat și sucul de lămâie. Când îți curge nașul sau te doare gâtul, consumă cât mai multă vitamină C, pentru că această impulsionează puternic sistemul imunitar punând-ul la treabă că să lupte cât mai eficient cu boală. Bea la fiecare douăore  o limonadă caldă făcută din sucul de la o lămâie, miere, și o cană de apa fierbinte, dar nu atât cât să-ți opărești gâtul, pentru că mai rău îi faci..
Dacă te doare gâtul, adaugă în acea limonadă, în loc de miere, o linguriță de sare marină. Fă gargară cu ea de trei ori pe zi. Poți înghiți sucul după aceea.
Citeşte mai mult pe Sfatulpărinţilor.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare