Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 august 2012

Plante folositoare în tratamentul hemoroizilor


Coada-şoricelului:

INFUZIE: din două linguri de herba uscată şi mărunţită la 500 ml de apă clocotită; se infuzează 10 minute, se strecoară şi se bea întreaga cantitate în cursul unei zile. În caz de constipaţie se adaugă coajă de cruşin (30%) şi fructe de fenicul (10%).

Castan sălbatic:

TINCTURĂ: din 6 linguri de coji de castane într-un litru de alcool rafinat de 40 de grade. Sticla se închide bine şI se ţine la loc călduros, cu scuturare zilnică timp de două săptămâni. După filtrare se iau câte 10 picături care se pun în ceai de coada-şoricelului, într-o cură de 20 de zile.

Pir:

DECOCT: din două linguri de rizomi şI rădăcini uscate şi mărunţite la 250 ml de apă rece; se fierbe 5 minute, se lasă să infuzeze 10 minute, se strecoară şi se beau, zilnic, câte două ceaiuri îndulcite cu zaharină.

Cicoare:

INFUZIE: dintr-o linguriţă cu vârf de rădăcini, uscate şi bine mărunţite, la 250 ml de apă clocotită; se lasă să infuzeze 15 minute, se strecoară şi se bea câte o cană dimineaţa, pe stomacul gol şi seara, înainte de culcare, având efecte uşor laxative în combaterea constipaţiei.

Ienupăr:

ULEI BRUT: extras din fructe uscate şi zdrobite. Se face o cură după următoarea reţetă: ziua I - 4 picături, ziua a doua - 5 picături şi creşterea până la a 15-a zi, când se vor administra 18 picături. Urmează o scădere zilnică a numărului de picături astfel ca în a 29-a zi să se ajungă la 4 picături.

Tătăneasă:

DECOCT: dintr-o linguriţă de rădăcină uscată şi măcinată, la 250 ml de apă rece; se fierbe 20 de minute, se infuzează încă 10 minute, se strecoară şI se beau 2-3 căni pe zi.

Grâu:

GRÂU FIERT: un pumn de boabe se spală şi se pun la muiat, timp de 30 de minute. Se fierbe până ce boabele crapă, după care se strecoară şi se fierbe din nou în 250 ml de lapte, timp de 2-3 minute. Se consumă o jumătate de cană la prânz şi altă jumătate seara, făcând o cură de 6 săptămâni.

Urzică vie:

TINCTURĂ: din 10 linguri de rădăcini uscate şi mărunţite puse în 500 ml de alcool rafinat de 40 de grade. Se lasă la macerat timp de 14 zile, într-un loc călduros, se strecoară şI se ia câte o linguriţă de tinctură într-o cană cu ceai de coada-calului, care se bea seara, înainte de culcare.

Viţă-de-vie:

DECOCT: din 50 g de frunze uscate şi mărunţite la 1 litru de apă rece; se fierbe 10 minute, se infuzează încă 10 minute, se strecoară şi se bea câte o lingură la intervale de 15 minute.

Amestec de plante:

flori de coada-şoricelului (10 g);

herba de pelin alb (5 g);

frunze de frasin (5 g);

herba de cerenţel (5 g);

herba de sunătoare (10 g);

flori de muşeţel (15 g);

scoarţă de stejar (5 g);

frunze de urzică vie (15 g).

DECOCT: din două linguriţe de amestec, uscat şi măcinat, la 250 ml de apă rece; se fierbe 5 minute, se infuzează 10 minute, se strecoară şI se beau două ceaiuri pe zi, având efecte multiple: antihemoragice, antiinflamatoare şi de protecţie a mucoasei anorectale.

http://www.ziarullumina.ro/articole;2030;0;740...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare