Faceți căutări pe acest blog

joi, 20 septembrie 2012

515 chimicale cu care ne 'imbalsamam' trupul in fiecare zi!


Stiati ca in fiecare zi ne aplicam pe trup sute de chimicale, dintre care unele sunt foarte daunatoare pentru sanatatea noastra?

Cercetatorii de la compania de cosmetice Bionsen au aratat, potrivit unui articol Daily Mail foarte popular in mediul online, ca femeile, in timpul procesului lor zilnic de ingrijire, isi trateaza corpul cu 515 chimicale sintetice.

Multe dintre aceste chimicale sunt daunatoare si sunt folosite chiar si in solutiile de curatare a casei. Unele dintre aceste substante sunt suspectate ca au legatura cu aparitia cancerului, iar cele mai comune efecte sunt alergiile, perturbarile hormonale sau problemele de fertilitate.

De exemplu, parabenii care se gasesc in foarte multe produs ecosmetice, de la sampon, pasta de dinti, la lotiunile de corp, ar avea legatura cu numeroase probleme de sanatate, cum ar fi cancerul de san sau probleme cu fertilitatea la barbati.

Substanta Methylparaben se regaseste in peste 16.000 de produse cosmetice, dar producatorii argumenteaza ca totusi, substanta nu poate fi absorbita in corp, motiv pentru care continua sa o utilizeze. Chimista Barbara Olioso sustine, potrivit Daily Mail, ca parabenii pot fi absorbiti in proportie de 20 – 60%.

Totusi, nu vrem sa demonizam intreaga industrie de produse cosmetice. Cel mai important este sa ne documentam foarte bine cu privire la substantele cu care ne tratam corpul si sa ne transaformam din cumparatori ignoranti, in cumparatori bine-documentati. De asemenea este foarte important sa ne cunoastem caracteristicile specifice ale pielii si sa folosim exact acele produse care ni se potrivesc.

Cam asta este si filosofia prin prisma careia, peste Ocean, a luat nastere una dintre cele mai cunoscute marci de produse cosmetice Paula’s Choice. Paula Begoun si-a dat seama ca este important sa stim ce substante chimice contin produsele pe care le folosim zilnic, caci datorita unui singur ingredient daunator, pielea si corpul noastru poat suferi iremediabil.

Astfel, utilizatori din intreaga lume au la dispozitie o adevarata enciclopedie a ingredientelor pe care le contin produsele cosmetice si o multime de informatii care ii ajuta sa intelegem cum sa foloseasca in mod benefic, cosmeticalele. De exemplu, Paula atrage atentia asupra oricarui factor inritant care poate sa fie continut in produsele cosmetice cum ar fi alcoolul denaturat (alcohol denat) care afecteaza mai ales pielea sensibila si pe care in consecinta, ar trebui sa incercam sa il evitam.

Chimicalele daunatoare

Pana cand veti reusi sa va documentati mai bine cu privire la cele mai bine formulate produse cosmetice, sa trecem in revista cativa dintre cei mai periculosi compusi chimici pentru organismul nostru, cu care ne „imbalsamam”, zi de zi... Pastram denumirea chimicalelor in limba engleza, asa cum le veti gasi pe majoritatea etichetelor. Sursa acestei enumerari este Daily Mail.co.uk

Samponul contine in medie 15 chimicale

Cele mai daunatoare: Sodium Lauryl Sulphate, Tetrasodium, Propylene Glycol.
Posibile efecte negative: iritatii ale ochilor.

Spray de par - contine in medie 11 chimicale.

Cele mai daunatoare sunt: Octinoxate, Isophthalates.
Posibile efecte negative: alergii, iritatii ale ochilor, ale nasului si gatului, deranjari hormonale si modificari ale structurii celulei

Fardul de pleoape contine in medie 26 de chimicale

Cel mai daunator este: Polythylene terephthalate.
Posibile efecte negative ale substantei: deranjari hormonale, efecte negative asupra organelor, infertilitate si chiar cancer.

Fondul de ten – contine in medie 24 de chimicale

Dintre acestea, cel mai daunatoar este: Polymethyl methacrylate.
Posibile efecte negative ale substantei: alergii, tulburari ale sistemului imunitar

Rujul contine in medie 33 de chimicale

Cel mai daunator este: Polymenthyl methacrylate.
Posibile efecte negative ale substantei: alergii si chiar cancer

Dizolvantul de unghii – contine in medie 31 de chimicale

Cel mai daunator este: Phthalate; in Uniunea Euroeana, Statele Unite si Canada a fost interzisa folosirea lui in mai multe produse cosmetic.
Efecte negative ale substantei: Aceasta substanta produce probleme de fertilitate si influenteaza dezvoltarea intrauterine.

Parfumul contine in jur de 250 de chimicale

Cel mai daunator este Benzaldehyde.
Posibile efecte negative ale substantei: Iritatii ale gatulu, cavitatii bucale, ochilor si nasului; influenteaza in mod negtiv rinichii.

Deodorantul contine in medie 15 chimicale

Cele mai ingrijoratoare sunt: Isopropyl Myristate, Parfumul.
Posibile efecte negative ale substantei: Iritatia pielii, probleme respiratorii, ameteli.

Lotiunea de corp contine in medie 32 de chimicale

Cele mai daunatoare sunt Methylparaben, Propylparaben, Polyethylene Glycol (care se gaseste in substantele de curatare a aragazului).
Posibile efecte negative ale substantei: Arsuri, iritatii, mancarimi

Autobronzantul contine in medie 22 de chimicale

Cele mai dauntoare componente: Methylparaben, Propylparaben, Ethylparaben
Posibile efecte negative ale substantelor, alergii, tulburari hormonale

Daca vrem sa ne protejam de chimicalele care sunt continute in produsele cosmetice, trebuie sa reducem utilizarea lor sis a ne indreptam mai mult catre produsele organice, de asemenea este essential sa citim cu mare atentie etichetele produselor pe care le cumparam.

http://www.garbo.ro/articol/Frumusete/11936/ch...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare