Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 8 septembrie 2012

Cum sa iti schimbi viata in 30 de secunde sau mai putin





Te-ai intrebat vreodata care ar fi lucurile pe care le poti face in 30 de secunde si cum iti pot schimba aceste banale 30 de secunde viata? Tot ce trebuie sa faci este sa te concentrezi timp de 30 de secunde asupra unui lucru pozitiv (fara sa fii distras de nimic), apoi sa continui cu o actiune pozitiva, timp de alte 30 de secunde. Si iata cum, intr-un minut, ai facut o schimbare in bine in viata ta!

Ischimbarile majore nu necesita intotdeauna si un efort foarte mare sau mult timp. Iata cateva idei care te vor ajuta sa descoperi acest lucru

1. Fa-ti un obicei de a economisi in 30 de secunde

Nu iti ia mai mult de 30 de secunde sa pui cativa banuti in borcanul cu maruntis din bucatarie.

2. Redu factura la electricitate

30 de secunde e tot ce iti trebuie ca sa inchizi luminile si sa scoti din priza toate aparatele pe care nu le folosesti. Dupa o luna, poti deveni expert in aceasta noua metoda de a economisi.

3. Nu te mai incrunta

Ai nevoie doar de 30 de secunde pentru a transforma o fata incruntata intr-un zambet. Un zambet relaxeaza sute de muschi si te elibereaza de stres si tensiune. Verifica chiar acum daca nu cumva muschii fetei tale sunt incordati fara motiv.

4. Incepe o sesiune de curatenie de 30 de secunde

Deschide un dulap/sertar aglomerat si ia de acolo un obiect de care nu mai au nevoie si arunca-l. Aloca 30 de secunde in fiecare zi pentru a ordona macar un obiect din dulapul/sertarul ales. Partea cea mai buna e ca in cele 30 de secunde nu ai timp sa te gandesti prea mult, daca ai dubii in privinta unui obiect, arunca-l si gata.

5. Relaxeaza-te

De cate ori nu simti ca parca absorbi mai mult stres cu fiecare inspiratie? Aloca mai mult timp pentru expiratie si corpul tau se va elibera de stres si tensiune. 10 secunde pentru inspiratie si 20 de secunde pentru expiratie reprezinta o formula buna care te va ajuta sa te detasezi de grijile cotidiene.

6. Deblocheaza-te

Tine mereu la indemana o carte care te inspira. Deschide-o la intamplare si citeste cateva paragrafe si incearca sa le adaptezi la situatia ta curenta.

7. Detoxifierea de 30 de secunde

Stiai ca 70% din reziduuri se elimina prin plamani? Creste eficienta plamanilor tai folosind si partea lor inferioara, din partea abdomenului, atunci cand inspiri. Pune-ti mainile pe abdomen si simte cum acestea urca si coboara cu fiecare respiratie. O detoxifiere de 30 de secunde la fiecare ora va face minuni pentru sanatatea ta.

8. Hidrateaza-te

Creierul tau are nevoie de apa pentru a gandi clar. Este primul loc din corp care pierde apa. Fa-ti un obicei din a bea apa timp de 30 de secunde la fiecare ora.

9. Nu face nimic timp de 30 de secunde

Detaseaza-te putin de programul tau incarcat. Ia pauze de 30 de secunde in mod regulat si da-i corpului tau ocazia sa-si regaseasca echilibrul. Inchide ochii, astupa-ti urechile cu palmele si asculta sunetul oceanului.

10. Alunga o nemultumire

De fiecare data cand iti trece prin cap sa te plangi de ceva, petrece 30 de secunde gandindu-te la ceva frumos. Astfel, vei imbunatati raportul intre gandurile benefice si cele nefolositoare.

11. Fa exercitii timp de 30 de secunde

Ridica-te, roteste-ti umerii, intinde-te sau fa alte exercitii. Chiar mai bine ar fi sa ai la indemana pe birou doua greutati. Cand citesti un articol, ia cate o greutate in fiecare mana si ridica-le pana la umeri, apoi lasa-le jos, repetand ca si cand ai fi la sala de fitness.

12. Regleaza viteza cu care trece ziua

Ia o pauza si vezi daca nu cumva mintea iti rataceste aiurea, respiratia iti e haotica sau corpul tau simte o agitatie si o tensiune neobisnuita. Doar observandu-ti corpul timp de 30 de secunde poti sa-ti calmezi gandurile. S-ar putea chiar sa realizezi ca iti e foame, sete sau, pur si simplu, ai nevoie de aer curat.

13. Inchide televizorul

Pretuieste-ti timpul. Iti ia doar 30 de secunde sa te ridici din fotoliu si sa inchizi televizorul. Fa ceva util, cum ar fi sa petreci timp cu familia sau in natura, facand o plimbare.

14. Mananca sanatos

Aloca 30 de secunde inainte de masa pentru a te asigura ca esti calm, linistit si pregatit sa mirosi, sa gusti si sa savurezi mancarea in mod constient. Inspira si spune "Sunt calm", apoi expira si spune "Zambesc". Repeta de 5 ori.

Ce crezi? Pot micile decizii sa produca schimbari majore?

Sursa: garbo.ro

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_30328/Cum-sa-iti-schimbi-viata-in-30-de-secunde-sau-mai-putin.html#ixzz25t3yki73

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare