Faceți căutări pe acest blog

joi, 11 octombrie 2012

Aspirin 500 mg Bayer 100 comprimate


1903 -  Compania Bayer a pus în vânzare aspirina. Noul medicament a fost obținut de un chimist bavarez, Felix Hoffman, pentru a ameliora reumatismul tatălui său. Aspirina a fost derivată la început din acidul salicilic, un extract din coaj[ de salcie, dar în 1899 Bayer a realizat un procedeu de a–l obține prin sinteză

Indicatii Aspirin Bayer

Aspirin Bayer este indicata in dureri usoare sau medii, de exemplu in cefalee, in dureri dentare, in dismenoree , inflamatii, febra si raceli. Atentie, Aspirin nu trebuie administrata timp indelungat sau in doze ridicate fara recomandarea medicului.

Compozitie Aspirin Bayer

1 tableta Aspirin 500 mg Bayer contine: substanta activa 500 mg acid acetilsalicilic. Excipienti: celuloza pulbere, amidon de porumb.

Administrare Aspirin Bayer

Comprimatele se administreaza cu apa, pe cat posibil dupa masa. Este bine sa se bea 1/2 sau 1 pahar cu apa dupa administrare.
Aspirin nu trebuie administrata dupa expirarea perioadei de valabilitate. Atentie A nu se lasa medicamentele la indemana copiilor.

Contraindicatii Aspirin Bayer

Se interzice administrarea Aspirin cand exista un risc crescut de hemoragii. Aspirin se administreaza numai la recomandarea medicului: in cazul terapiei simultane cu medicamente anticoagulante (de exemplu derivati ai cumarinei, heparina), in insuficienta glucozo-6-fosfat-dehidrogenazei, in astm sau alergie la antireumatice si alte substante alergene, la pacienti cu tulburari gastro-duodenale cronice, insuficienta renala, in timpul sarcinii, in special in ultimele trei luni.

Precautii Aspirin Bayer

Pacientii care sufera de astm, alergie la polen, vegetatii adenoidiene sau infectii cronice ale aparatului respirator (in special atunci cand sunt insotite de tulburari asemanatoare cu alergia la polen), cat si pacientii hipersensibili la analgezice si antireumatice risca la administrarea produsului Aspirin aparitia unor crize de astm (astm de intoleranta la analgezice). Acestor bolnavi li se administreaza Aspirin numai la sfatul medicului. Acelasi lucru este valabil si pentru bolnavii hipersensibili fata de alte substante ce le provoaca reactii alergice, cum ar fi eruptiile cutanate, pruritul sau urticaria febrila. Aspirin se administreaza la copii si tineri cu maladii febrile numai la sfatul medicului si numai atunci cand alte metode nu au avut efectul scontat. Daca aceste imbolnaviri sunt insotite de vome prelungite, acestea pot fi simptome ale sindromului Reye, un sindrom extrem de rar, dar care ameninta uneori viata, necesitand de urgenta o ingrijire medicala. Tratamentul in timpul sarcinii se face numai cu avizul medicului. La administrarea regulata in doze ridicate in timpul alaptarii trebuie luata in consideratie intreruperea alaptarii.

Interactiuni medicamentoase Aspirin Bayer

Se potenteaza: efectul medicamentelor anticoagulante (de exemplu derivati ai cumarinei, heparina); riscul hemoragiilor gastrointestinale la administrarea simultana a cortizonului; actiunea efectelor adverse a tuturor medicametelor antireumatice nesteroidiene; efectul medicamentelor hipoglicemiante (sulfonilureice); actiunea nedorita a metotrexatului. Scade efectul spironolactonei, al furosemidului, medicamente care favorizeaza eliminarea acidului uric in cazul gutei. Nu se recomanda asocierea Aspirin cu medicamentele de mai sus fara sfatul medicului.

Sarcina si alaptare Aspirin Bayer

Acidul salicilic traverseaza placenta si trece in laptele matern. Administrarea salicilatilor in primele 3 luni de sarcina, a fost asociata cu un risc crescut de malformatii fetale. In cazul dozelor terapeutice normale, acest risc este scazut, asa cum demonstreaza expertizele clinice in cazul a 32.000 de mame si nou-nascuti, in aceste situatii neaparand malformatii la nou-nascuti. Salicilatii trebuie administrati in timpul sarcinii numai dupa o evaluare stricta a raportului risc-beneficii. In ultimele 3 luni de sarcina, administrarea salicilatilor in doze mari (>300 mg/d), alaptarea trebuie intrerupta mai devreme.

Reactii adverse Aspirin Bayer

Tulburari gastrice, hemoragii gastro-intestinale; rar reactii alergice diverse (bronhospasm, eruptii cutanate); foarte rar o scadere a trombocitelor (trombocitopenie ). Atentie La administrarea frecventa si prelungita, in cazuri rare, poate aparea o hemoragie gastrica grava. La aparitia scaunelor negre trebuie consultat imediat medicul. In cazuri exceptionale, la o administrare indelungata, se poate instala o anemie prin microhemoragii digestive. Supradozarea poate cauza la copii si varstnici ameteli si tinitus. In aceste cazuri pacientii se pot adresa medicului. La depasirea dozelor poate creste valoarea transaminazelor.

Prezentare Aspirin Bayer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare