Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Vitaminele şi mineralele cresc imunitatea



Cunoscute pentru proprietăţile lor în menţinerea sănătăţii, vitaminele ne ajută foarte mult şi atunci când dorim să ne sporim rezistenţa organismului la boli.

Vitamina A este foarte importantă pentru uşurarea respiraţiei şi la întărirea sistemului imunitar. Lipsa ei creşte riscul apariţiei infecţiilor respiratorii. O găsim în foarte multe legume, în special în morcovi, pe care este bine să-i includeţi în alimentaţia zilnică.

Vitamina C ajută la vindecare şi, în perioada de boala, este recomandată consumarea ei în special în forma naturală. O găsim în citrice aşa că ditele zilnice vor incluse şi lămâi, portocale ori grapefruit dacă vrem să fim sănătoşi.

Zincul este un mineral foarte util în imunizare. În timp ce deficitul sporeşte riscul apariţiei unor infecţii respiratorii grave, cantităţile suplimentare cresc rezistenţa organismului în faţa bolilor, accelerează vindecarea şi ajută la recuperarea după boală. Alimentele bogate în zinc sunt stridiile, peştele, cerealele integrale, nucile şi produse lactate.

Seleniul este un nutrient cheie în lupta împotriva infecţiilor virale. Carenţele de seleniu ne fac vulnerabili la răceli, de aceea este bine să nu fim niciodată descoperiţi la acest capitol. Îl găsim în cantităţi mari în seminţele de floarea-soarelui şi în cele de dovleac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare