Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 29 februarie 2012

Florile vindecatoare ale verii - macul de camp


In flora spontana, macul poate fi vazut pe pajisti, parloage, fanete, in culturile de cereale, pe marginea drumurilor. In scop medicinal, se folosesc petalele de flori care se culeg in iunie, iulie, dupa deschiderea completa a florii. Petalele se usuca in strat subtire, din zece kg de petale proaspete se obtine un kg de petale uscate.

Petalele de mac de camp au proprietati vindecatoare, antibronsice si antitusive si pentru ceai se folosesc in cantitati foarte mici.

Ceaiul din flori de mac se prepara dintr-o lingurita rasa de petale uscate peste care se toarna 200 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat zece minute, apoi se filtreaza. Se bea numai o cana de ceai pe zi in caz de bronsita acuta, gripa, laringita, angina pectorala. Ceaiul este revigorant si are actiune eficienta impotriva contractiilor si spasmelor.

Semintele de mac sunt deja recunoscute pentru puterea lor sedativa, antiinflamatoare si calmanta. Aceleasi proprietati le au si petalele numai ca intr-o mai mica masura, de asta se si cere multa precautie. Macul vindeca raguseala atat la copii, cat si la adulti si racelile cauzate, mai ales, de aerul conditionat.

Siropul din petale de flori de mac este un remediu excelent pentru raceala si impotriva anxietatii si nervozitatii, dar nu se recomanda femeilor insarcinate, celor care alapteaza si nici copiilor sub trei ani. Se poate prepara extrem de simplu in casa, numai asa stiind fiecare ce a pregatit si cu ce se trateaza, la nevoie.

Intr-un litru de apa clocotita se pun o suta de grame de petale uscate si se lasa la macerat sase ore. Dupa aceasta perioada, se filtreaza si in lichidul ramas se adauga un kg si opt sute de grame de zahar si se lasa la fiert pana se dizolva tot zaharul. Cand este rece se pune in sticle mici, de culoare inchisa, se astupa si se pastreaza la rece. La nevoie, adultii pot lua pana la zece lingurite de sirop pe zi si copiii una, trei lingurite pe zi.

Maci
Simina Rentea

Uneori albastrul cerului lăcrimează în roşu aprins.
Picăturile sângerii în plutirea lor prin văzduh
se impregnează cu dorul soarelui la asfinţit,
cu valurile calde ale vântului cu aromă de vară,
cu sunet ritmat de flamengo, printre spice verzi.

Uneori albastrul cerului lăcrimează în roşu aprins
şi atunci plouă peste câmpuri cu maci delicaţi,
ce-şi leagănă capetele înroşite de alergare fără aripi
prin aerul uimit de intensa şi trecătoarea lor apariţie;
ce contrast plin de atracţie între verde şi roşu!

Uneori albastrul cerului lăcrimează în roşu aprins
şi umple pământul de frumuseţea înflăcărată a macilor!

luni, 27 februarie 2012

Regim alimentar pentru hepatita cronica si alte boli de ficat

Regimul pe care il recomand bolnavilor de ficat l-am experimentat pe cont propriu, cu rezultate de exceptie: vindecare totala. Iti trebuie vointa, dar merita. E un drum sigur si "curat" catre sanatate. Mult succes!

Pentru vindecarea bolii, trebuie respectate cateva principii alimentare dietetice:

Alimente interzise

Exista 4 grupe de alimente ce trebuie evitate, cel putin patru saptamani, pentru ca organismul sa suporte hrana dietetica.

1. Orice fel de zahar rafinat, glucoza, fructoza, maltul, concentrati de zahar ca: siropuri, melasa etc. In acest interval de patru saptamani, se recomanda chiar evitarea mierii de albine!
2. Toate fainurile albe: painea alba, aluaturile, prajiturile, budincile, orezul decorticat. Combinatia dintre zaharul rafinat si faina alba este deosebit de periculoasa.
Sunt bolnavi la care prajiturile actioneaza ca o otrava.
3. Toate sucurile de fructe si legume, chiar si proaspete, presate sau cumparate, si fructele conservate, sau fructele fierte, chiar si neindulcite.
4. Toate grasimile "denaturate": ulei, margarina.

Alimente absolut necesare

Regim alimentar pentru hepatita cronica si alte boli de ficat
1. Paine integrala din diverse sortimente de cereale. Toate aluaturile care se consuma trebuie sa fie din faina integrala.
2. Zilnic, un terci de cereale proaspat macinate sau germeni de cereale.
Reteta terci de cereale: se face dintr-un amestec de grau si secara, sau numai grau. Din amestec se iau 3 linguri si se macina in rasnita de cafea (mai mare, nu prea fin). Macinarea trebuie facuta proaspat, de fiecare data. Cerealele macinate vor fi amestecate cu apa rece, ca un terci. Se lasa pana la 12 ore sa stea. Apa va fi astfel calculata, ca dupa amestecare sa nu se arunce nimic. Dupa 5-12 ore, acest terci se va combina, in functie de anotimp, cu fructe, zeama de lamaie, 1 lingurita miere (numai cateodata), 1 lingurita smantana sau nuci macinate. Se recomanda adaugarea in terci a unui mar.
In loc de apa, terciul se poate face cu: iaurt, lapte sau lapte acru. In acest caz, celelalte ingrediente trebuie evitate, deoarece se produc balonari.
Alta metoda de preparare a terciului: 3 linguri de secara sau grau (nu se amesteca) se lasa peste noapte (circa 12 ore) in apa rece, nefiarta, la inmuiat. Dimineata, boabele se pun intr-o sita si se clatesc cu apa proaspata. Peste zi, raman uscate. A doua noapte se pun din nou la inmuiat cu apa, dimineata urmatoare se clatesc din nou. Acest procedeu se repeta timp de 3 zile, pana germenii boabelor ating dimensiunea de circa 1/3 cm. In tot timpul germinarii, boabele trebuie sa stea la temperatura camerei (nu prea rece, nici prea cald). Acesti germeni pot fi consumati sub forma de terci, cu fructe etc. sau produse lactate.
3. Alimentatia trebuie compusa zilnic, in mare parte, din legume proaspete si fructe proaspete, in proportie de 1/3 din hrana zilnica. Cu cat proportia de produse proaspete e mai mare, cu atat vindecarea este mai sigura.

Pregatirea hranei proaspete. Exemple:

Regim alimentar pentru hepatita cronica si alte boli de ficat

* Salata verde: se amesteca cu smantana, ulei, lamaie si ceva verdeata (patrunjel, dupa anotimp).
* Conopida: rasa marunt, cu nuci si smantana.
* Castraveti: cu coaja cu tot, taiati felii, cu iaurt, ulei, marar, patrunjel verde, ceapa verde-cozi sau felii de rosii.
* Gulii: cu ulei, patrunjel, ceapa sau cu smantana si nuci macinate.
* Dovlecel: ras cu mere, lapte acru.
* Varza rosie: taiata felii, cu ulei, lamaie, mere.
* Varza acra: natur sau cu ceva ulei de floarea-soarelui, ceapa, hrean ras.
* Spanac: taiat fin, cu ulei, lamaie, ceapa.
* Rosii: felii, cu ulei si ceapa.
* Salate de fructe: fructe de sezon, eventual cu nuci taiate si frisca.

Legume care cresc in pamant:

* Morcov: ras, cu mar ras, nuci macinate si zeama de lamaie, sau ca salata, ras in felii cu ceapa tocata marunt, ulei, lamaie, patrunjel verde.
* Pastarnac: ras marunt cu lamaie, smantana, nuci macinate sau salata ca morcovul.
* Ridichi: taiate felii, cu putina sare si patrunjel verde, marar.
* Telina: rasa fin cu mere, nuci sau smantana.
* Toate legumele amintite se pot prepara dupa gustul propriu.
Regim alimentar pentru hepatita cronica si alte boli de ficat
* Se combina intotdeauna doua legume ce cresc deasupra pamantului cu doua din pamant, alternativ. Cu cat boala e mai grea, cu atat proportia de legume crude trebuie sa fie mai mare.
4. Absolut necesare sunt grasimile naturale: unt si uleiurile presate la rece. Bolnavul trebuie sa manance grasimi, problema e ce fel:
In ordine: untul sau smantana, apoi uleiul presat la rece, apoi margarina, apoi slanina cruda, apoi slanina fiarta. Untura, in ultimul rand.
Grasimile naturale sunt necesare pentru asimilarea vitaminelor liposolubile si garantarea acizilor grasi nesaturati. In special la bolnavii suferinzi de ficat sau vezica biliara: grasimile nu trebuie incalzite impreuna cu alte alimente. De exemplu, daca se fierb legume impreuna cu orice fel de grasime, aceasta intra in porii legumelor, astfel legumele devin greu digerabile si necesita, pentru emulsionarea grasimii, mai multa fiere (bila) decat daca grasimea se adauga dupa preparare.
De asemenea, se vor evita, la toate bolile aparatului digestiv, prepararea la tigaie, caz in care grasimea intra in alimente.
Cea mai buna toleranta o are grasimea naturala, care de milenii e consumata de om: untul, dar nu in cantitati mari.

Cand fructele crude nu sunt suportate

Fructele crude sunt absolut necesare pentru vindecare. Daca sunt tolerate sau nu depinde nu de felul fructelor, ci de faptul daca din restul alimentatiei s-au scos complet fructele fierte sau conservate, sucurile sau toate zaharurile rafinate. Exemplu: daca un bolnav a mancat duminica compot de mere si miercuri mananca un mar crud, pot aparea balonarile. In acest caz, de vina e flora intestinala.
* Fructele crude nu se vor consuma ca desert, ci inaintea alimentelor gatite.
* Consumul de cruditati impreuna cu alimente fierte este un motiv in plus pentru evitarea zaharului. Bolnavul nu poate in aceste conditii sa scape de balonari si gaze si da vina pe cruditati, in loc sa renunte la zahar.

Toleranta verzei si a legumelor cu pastaie

Varza si legumele cu pastaie au
fost intotdeauna interzise la bolnavii digestivi, nu numai la bolnavii biliari sau hepatici - o mare greseala. Ele sunt, din contra, o completare la celelalte legume. Toleranta verzei si a pastailor este dependenta de doi factori: corecta lor preparare (grasimea se introduce la sfarsitul prepararii) si evitarea zaharului, a fainii albe, a sucurilor si fructelor fierte. Toate felurile de varza se vor suporta cel mai bine crude, ca salata.

Problema proteinelor

Regim alimentar pentru hepatita cronica si alte boli de ficat

Este foarte important ca bolnavii de ficat sa nu faca exces de proteine, indiferent daca sunt din carne, peste, oua, branza de vaci etc. Dintr-o frica exagerata de lipsa de proteine a manca, zilnic, 1/2 kg branza de vaci, cum fac multi oameni, e pentru ficat un balast. Branza de vaci poate fi consumata in cantitati limitate, in cazul in care in alimentatia zilnica nu intra cantitati mari de lapte sau produse animale. Cand alimentatia e "acoperita" de principiile descrise mai sus, nu trebuie ca bolnavul sa-si faca probleme in ce priveste aportul de proteine.
Se vor evita absolut cafeaua, tutunul si alcoolul.

Tratamentul medicamentos

Nerespectarea dietei alimentare nu poate fi inlocuita de nici un fel de medicamente. Singurele medicamente pe care le recomand sunt vitamina C si aminoacizii. Ele nu dauneaza si ii dau bolnavului siguranta ca are tot ce-i trebuie ficatului.

Principii de viata pentru bolnavul de ficat

Esentiale sunt culcarea devreme si sculatul devreme, plimbarea dimineata si seara, odihna dupa masa. Nu se fac excese in sport. Psihicul trebuie menajat, evitandu-se atmosfera incarcata, discutiile si situatiile care aduc o stare nervoasa. Ganduri constructive si optimiste. Pentru vindecarea bolii hepatice acest sfat este de extrema importanta.
Cu toate aceste indicatii as adauga un ceai care a facut si face minuni in bolile de ficat: ceaiul de ciulin (Silybum Marianum), care are ca substanta activa silimarina.
Reteta: 1 lingurita fructe de ciulin se opareste cu 1/4 l apa fiarta. Se face o infuzie, lasandu-se 10 minute. Se bea caldut, cu inghitituri mici, pe nemancate, de trei ori pe zi. Pentru imbunatatirea gustului si pentru intarirea efectului, se poate adauga menta, in proportii egale.
Am urmat acest regim si de aceea am dorit sa-l fac cunoscut si altor bolnavi hepatici pentru a putea beneficia, cu multa vointa, de efectele lui.

sâmbătă, 25 februarie 2012

Uite de ce este bine să faci baie în cadă!


În graba în care trăieşti, îţi spui că duşul este de preferat - îţi ia doar câteva minute. “Nimic însă nu alungă mai bine oboseala, nervii şi durerile musculare decât o baie pe cinste, în cada cu apă fierbinte, cu spumă!”, susţine Elena Mihai, medic de familie.
  • Fă baie înainte de a mânca, pentru că apa caldă îngreunează digestiaUite
  • Elimină toxinele din piele. Baia făcută corect - ceea ce înseamnă să stai în cadă maximum 10 minute, de regulă doar o dată pe săptămână - contribuie la eliminarea toxinelor, pentru că înmoaie pielea şi deschide porii. În schimb, dacă exagerezi cu frecvenţa şi durata băii, obţii efectul contrar: pielea se deshidratează (pentru că “se spală” şi uleiurile naturale care o protejează), devine fragilă, uscată, îşi pierde elasticitatea, tonusul. Şi, cu timpul, se ridează.
  • Stimulează circulaţia sângelui. Căldura apei dilată vasele şi creşte presiunea sangvină (sângele circulă mai bine). Atenţie însă, răsfăţul acesta poate fi periculos în următoarele cazuri: dacă eşti obez şi/sau ai probleme cardiovasculare, ai hipertensiune sau hipotensiune ori insuficienţă venoasă. În oricare dintre aceste cazuri, trebuie să te consulţi cu medicul!
  • Te scapă de durerile de spate. Musculatura încordată după orele petrecute la birou sau după “şedinţa” intensă de curăţenie în casă se destinde sub efectul căldurii: o baie la 38 grade Celsius alungă durerile cervicale şi pe cele lombare. Atenţie însă, nu te cufunda direct în apa fierbinte: temperatura ei trebuie să fie iniţial cea a corpului tău, iar apoi să crească puţin câte puţin.
  • Calmează reumatismul. Faci o baie caldă, apoi aplici un unguent antireumatic şi înfăşori într-un pled moale zona dureroasă - iată “reţeta” care reduce la tăcere, măcar pentru un timp, suferinţele reumatismale.
  • Adormi mai uşor... dacă apa din cadă are o temperatură ceva mai redusă, de circa 36 grade Celsius. Care este explicaţia? Ca să adormi cât mai repede, corpul trebuie să-şi reducă temperatura cu 1-2 grade Celsius.

Trucuri pentru maximum de confort

  • Foloseşte săruri de baie şi uleiuri esenţiale! Aceste produse se găsesc în comerţ într-o gamă foarte variată. Deci ai de unde alege, în funcţie de efectul pe care vrei să îl obţii: să relaxezi musculatura, să stimulezi circulaţia periferică, să te înviorezi fizic şi psihic sau, din contră, să te calmezi.
  • Pune o pernuţă sub ceafă. Poate fi una gonflabilă sau una specială pentru baie. Dar, până când îţi procuri aşa ceva, poţi improviza: înveleşte un pui de pernă obişnuit într-o folie mai groasă din plastic sau pune sub cap un prosop gros, împăturit. Aşa ajuţi şi ceafa, şi umerii să se relaxeze.

Opinia psihologului: baia în cadă te relaxează mental

“Nu degeaba se recomandă o baie caldă pentru relaxare. Există numeroase beneficii nu numai din punct de vedere fizic, dar şi pentru confortul psihic. Legătura dintre corp şi minte e principalul «responsabil» pentru relaxarea mentală în urma unei băi în cadă. Ritualul în sine de pregătire a băii - spumă, sare de baie, o lumânare parfumată, o carte bună - pregătesc nu numai trupul, ci şi sufletul pentru o experienţă liniştitoare. Senzaţiile de căldură produc relaxarea musculară, care se transmite şi la nivelul neuronilor, contribuind la eliberarea tensiunilor de peste zi. În plus, senzaţia de somn care apare după baia în cadă e semnul clar al tihnei”, spune specialistul nostru Andreea Dîrzu.

Iată ce produse poţi găsi în magazine

  • Sare de baie, 15 lei, atshopping.ro
  • Sare de baie, 14,99 de lei, bamboo
  • Ulei esenţial, 9,37 de lei, Hofigal
  • Ulei esenţial, 15 lei, cosmeticaverde.ro

Binefacerile consumului de struguri rosii


După ultimile cercetari, s-a constatat ca vinul rosu este un produs miraculos care omora celulele canceroase. El este de 10.000 de ori mai puternic decat chimioterapia.
De ce nu suntem noi la curent cu asta? Pentru ca exista laboratoare interesate in fabricarea unei versiuni sintetice care le-ar aduce imense beneficii.
Voi puteti de asemenea sa ajutati un prieten care are nevoie facandu-l sa stie ca sucul de struguri ii este benefic pentru a preveni boala. Gustul sau este agreabil si el nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
Daca aveti posibilitatea plantati o vita de vie in gradina voastra.
Cate persoane mor in timp ce acest secret este pastrat cu invidie pentru a nu putea fi atinse beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
Puteti sa consumati fructele in maniere diferite: sa mancati struguri, sa faceti suc, sa faceti vin, serbet, prăjituri, etc.
I se atribuie multe virtuti dar cea mai interesanta este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor Aceasta este un remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirma ca este de mare utilitate in toate variantele de cancer.
Se considera de asemenea ca un agent antimicrobian cu larg spectru care controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala foarte inalta si este antidepresiv. Combate tensiunea si bolile nervoase.
In Elvetia soselele supraterane au fost inlocuite cu drumuri subterane, iar terenurile au fost date in circuitele agricole special numal pentru cultivarea vitei de vie. Tot in Elvetia, care este tara farmaceuticelor, s-a constatat ca-i mai bine pentru elvetieni sa consume in mod moderat vin, in loc de medicamente ucigatoare.
Sursa acestei informatii este fascinanta; ea provine de la unul din cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult de 20 de incercari efectuate in laborator dupa 1970, extrasele au relevat ca el distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, intelegand aici cel de colon, de san,
de prostata, de plaman, de pancreas, etc. ...
Componentele acestui arbust au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic utilizat normal in lume, pentru incetinirea cresterii celulelor canceroase.
Uimitor este ca acest tip de terapie, impreuna cu extractul de lamiie, distruge celulele maligne canceroase, dar nu afecteaza celulele sanatoase!
Contra cancerului, foarte bun este si ceaiul de seminte de strugure rosu. In Romania de multa vreme se gaseste la Plafar.
Institutul de Stiinte in Sanatate, Les Breuleux, Suisse

vineri, 24 februarie 2012

LEACURI VECHI , PENTRU BOLILE IERNII

Articol preluat din formula as..


- Reumatism, raceala si gripa -


* Despre farmacistul Ion Bobaru ati aflat dintr-un reportaj publicat anul trecut in "Formula AS". Un "poticar" cam ciudat, care se incapataneaza sa prepare medicamente acasa, cu o masina veche de sute de ani. Detinator al unor retete stravechi, bazate in majoritate pe plante pe care le cultiva in curtea casei, ne-am gandit ca acum, la vreme de iarna, potiunile, hapurile si alifiile lui ne-ar fi, tuturor, de folos *
Pe masa din lemn masiv cu blat de marmura, farmacistul ION BOBARU a aliniat mai multe flacoane mari din sticla colorata. Le scoate dopurile rotunde, toarna rapid substantele in cilindrul de dozaj, amestecarabdator si adauga alte substante. Apoi priveste cu ochi critic precipitatul din uriasul balon de sticla. Din cand in cand, consulta atent un manuscris cu file galbene, acoperite de scrisul inflorit al secolului XIX. Este unul dintre numeroasele codexuri din arhiva farmaciei sale, o adevarata comoara de preparate farmaceutice vechi de peste 100 de ani. Din acest tezaur cu leacuri uitate, Ion Bobaru alege formulele cele mai potrivite pentru tratarea bolilor. In anotimpul rece, spirtul de oase, trochistii, siropul de tuse din plante medicinale sunt leacurile pe care farmacistul le prepara de mana, respectand intocmai litera cartii si regulile de buna practica farmaceutica.

Secretul spirtului de oase


Pe vremea cand in Romania se deschideau primele spiterii, spirtul de oase era un leac cunoscut, aflat la "mare catare", mai ales iarna, cand umezeala si frigul sporeau durerile reumatice. Treptat, emulsia tamaduitoare a fost data uitarii si inlocuita de noile descoperiri ale industriei farmaceutice. Insa trecerea timpului nu a facut decat sa confirme ca potiunea alb-galbuie, cu un miros pregnant de amoniac si camfor, este un adversar puternic al durerilor de oase.



Spirtul de oase


La farmacia Faltis din Braila, in lunile de iarna, spirtul de oase este unul dintre medicamentele cele mai solicitate. De indata ce frigul si umezeala isi fac aparitia, Ion Bobaru pregateste ingredientele necesare pentru prepararea emulsiei antireumatice.
Formula cunoscuta de farmacistii cu experienta a fost imbunatatita de Ion Bobaru cu un ingredient pe care "maestrul alchimist" il pastreaza secret. "Spirtul de oase este denumirea arhaica, empirica, putem spune chiar babeasca, a linimentului amoniacal. Una din componentele spirtului este amoniacul, si pentru ca acesta este usor volatil, i se spune si "liniment volatil". Reteta este prevazuta in primul manual de farmacie, Farmacopeea Romana, editia I, din anul 1863, aparuta sub indrumarea farmacistului brailean Constantin Hepites. De-a lungul timpului, i s-au adus imbunatatiri, la formula initiala adaugandu-se camfor, ulei de lavanda, de rozmarin si de ienupar. La farmacia Faltis, formula e completata cu esenta de wintergreen, o planta ce ramane verde iarna, cu multiple calitati terapeutice. Spirtul de oase este folosit ca antireumatic, in artroze, gonartroze, sciatica si diferite dureri de oase. Cu toate ca pentru afectiunile reumatice exista cateva zeci de produse de medicatie topica, acestea nu sunt intotdeauna eficiente. Bolnavii care vin in farmacie si solicita acest preparat au incercat inainte alte medicamente tipizate care, in cazul lor, s-au dovedit a nu avea un efect multumitor", ne spune Ion Bobaru, atent sa nu divulge secretul care face din preparatul sau un leac unic.
Actiunea spirtului de oase este intregita de crema Benzofenil forte, preparata conform formulei si indicatiilor descoperite in aceeasi arhiva. Cu efect antiinflamator si analgezic, unguentul completeaza cu succes actiunea antireumatica a spirtului de oase.

Plasturele omului sarac


Atent ca un arheolog aflat in preajma unui tezaur stravechi, Ion Bobaru intoarce una dupa alta paginile unui registru vechi. Se opreste asupra unei etichete pe care sta scris cu litere mari: "Plasture de om sarac. Remediu suveran impotriva durerilor reumatice". "Era un leac pentru buzunarul omului sarac, mai ales pentru cei care depuneau un efort fizic, cum ar fi hamalii, pescarii, muncitorii in constructii. Plasturele se obtinea printr-un procedeu foarte simplu: se imbiba o bucata de tifon cu tinctura de ardei iute, se lasa la uscat si apoi se lipea pe un suport adeziv, cum ar fi azi leucoplastul simplu, explica farmacistul, bucuros ca discutia a ajuns pe terenul remediilor naturale. Usor de preparat acasa, tinctura din ardei iute este un bun combatant in lupta cu durerile reumatice. Dupa ce ardeiul iute a fost macinat mai groscior, peste pulbere se adauga alcool de 70 de grade. In 100 de mililitri de alcool se pun 10 grame de pulbere de ardei iute. Apoi se toarna intr-un recipient de sticla, care se pastreaza inchis ermetic, timp de doua saptamani. Prisnitele sau compresele cu ardei iute se pun de doua ori pe zi si se tin pe zona afectata aproximativ 30 de minute. Ele pun sangele in miscare, au efect antireumatic si analgezic. "Tinctura de ardei iute preparata la noi este diferita de cea facuta in casa. Pentru a-i asigura calitatea, folosesc numai plante cultivate in sera farmaciei si respect intocmai indicatiile unei formule pe care am testat-o in timp. De curand, am perfectionat si formula spirtului de oase, in compozitia caruia adaug tinctura de ardei iute, imbunatatind astfel calitatile terapeutice ale emulsiei".

Prajituri pentru dureri in gat



Repertoar farmaceutic
"Trochistii" sau cofeturile sunt hapurile care, pe vreme de iarna, nu lipsesc niciodata din farmacia Faltis. Preparate si modelate manual, bomboanele medicinale alina durerile provocate de afectiunile bucofaringiene. Sunt obtinute dintr-un amestec de substante antiseptice, anestezice si antiinflamatoare, peste care se adauga tinctura de propolis si de benzoe, ulei volatil de eucalipt si menta. Ca un adevarat cofetar, farmacistul nu uita cat de important este gustul si picura peste "aluatul" din mojar si cativa stropi de miere, pentru ca "prajiturile" sale sa fie dulci si sa aiba puteri sporite.
"Trochistii bucofaringieni sunt mentionati in prima Farmacopee Romana, sub denumirea de "cofeturi", nume neobisnuit pentru un medicament. Obtinerea lor in laborator este un exemplu de pura manufactura, farmacia Faltis fiind printre putinele, daca nu chiar singura, care mai produce vechile bomboane medicinale. Procesul de preparare a fost filmat si va ramane in arhiva farmaciei, insa ma tem ca in viitor, odata cu disparitia traditiei de a prepara medicamentele manual, vor disparea si cofeturile. Deja au fost inlocuite de faringosept si alte produse industriale, care nu contin atatea ingrediente naturale, dar sunt mai usor de gasit. Trochistii sunt insa eficienti, fapt recunoscut si de medicii ORL-isti, care trec si acest remediu pe retetele pacientilor", spune Ion Bobaru, multumit ca remediului stravechi i s-au recunoscut meritele.
Un alt leac recomandat pentru simptomele de raceala si gripa este Solutia pentru laringe. Pastrand denumirea explicita pe care a descoperit-o in manuscrisele vechi, Ion Bobaru prepara vechea doctorie din amestecul unor uleiuri volatile. Solutia pentru laringe poate fi administrata sub forma de picaturi, gargara sau inhalatii, completand actiunea terapeutica

a trochistilor.

Alifia pentru nas infundat



Din arhiva lui Faltis

Unul dintre cele mai suparatoare semne de raceala, nasul infundat, isi gaseste inamicul tot intr-o formula din scriptele vechi. Unguentul nazal preparat manual la farmacia Faltis este un compus de mentol, camfor, esente volatile din ulei de eucalipt, la care se adauga componente antiinflamatoare, antialergice, vasoconstrictoare si cicatrizante. Amestecand cu pricepere in mojar toate aceste ingrediente, farmacistul obtine un unguent recomandat pentru combaterea rinitelor, sinuzitelor si pentru calmarea polipilor nazali. "Povestea unguentului pentru nasul infundat incepe in medicina populara, cand era preparat cu mijloace empirice. Intr-un vas cu ceara de albine, cu seu sau cu untura de porc, erau fierte mai multe plante medicinale, care contineau uleiuri sau esente volatile: menta, melisa si eucalipt. Dupa ce fiertura calda era trecuta printr-o sita, se lasa la racit si, prin solidificare, era obtinuta o alifie cu care se ungeau narile. Prima formula farmaceutica de unguent nazal apare in Formularul farmaceutic intocmit de farmacistul Emil Belcot, la inceputul secolului XX".



Ion Bobaru prepara Benzofenil

Nascute cu doua veacuri in urma, hapurile si potiunile preparate de Ion Bobaru au fost supuse unui test decisiv: regulile de buna practica farmaceutica ale timpurilor moderne. Si toate au trecut proba, demonstrand ca, odata descoperite, devin aliati de nadejde in lupta pentru dobandirea sanatatii. Iar farmacistul cu dragoste de trecut este fericit ca valoarea comorii pe care a descoperit-o a fost recunoscuta: "Desi aceste medicamente pot fi considerate remedii complementare si mai rar alternative, ele amelioreaza considerabil simptomele unor afectiuni frecvent intalnite, vechi, si ele, de cand lumea. Imi amintesc mereu sfatul pe care l-am primit in facultate, de la regretatul profesor Victor Stanescu. Mi-a spus ca daca vreau sa fac ceva remarcabil ca farmacist, trebuie sa invat sa prepar medicamente in laborator, pentru ca va veni o vreme cand oamenii se vor satura de hapurile industriale. Si uite ca vremea a venit!"
Ion Bobaru poate fi gasit la Farmacia Faltis din Calea Galati nr. 29, Braila, tel. 0239.61.59.31, e-mail: farmaciafaltis@yahoo.com
Informatii despre produse pe www.farmaciafaltis.ro
K,
Farmacia sa detine "Certificat de buna practica farmaceutica pentru prepararea medicamentelor", acordat de colegiul Farmacistilor din Romania.

Afectiuni ce pot fi tratate cu miraculosul USTUROI

Tromboza, tromboflebita - exista nu mai putin de 10 studii, facute in spitale universitare din Germania, Statele Unite, China si Coreea, care au urmarit efectul usturoiului asupra trombozei, si toate au aratat o reducere semnificativa a tendintei de formare a cheagurilor de sange, la pacientii tratati cu el. Consumul a 4-6 catei de usturoi pe zi este, asadar, un remediu sigur pentru prevenirea si chiar pentru tratarea tromboflebitei si a trombozelor in general. Trebuie insa mentionat ca efectele usturoiului apar in timp si nu se pune problema ca pacientii cu risc de aparitie a complicatiilor trombozei sa renunte la medicatia prescrisa pentru a face tratament exclusiv cu usturoi.
Cancerul de colon si cancerul gastric - mai multe cercetari epidemiologice arata ca la populatiile unde usturoiul intra in dieta zilnica, exista un risc mult diminuat de dezvoltare a cancerului de colon si de stomac. Doza de usturoi consumata este de minimum 2 catei pe zi.

Cancerul de esofag si laringe - Cercetatorii de la Nanjing Cancer Institute din China au comparat incidenta cancerului la cateva mii de oameni care consumau 1-2 catei de usturoi zilnic cu cea in randul celor care consumau usturoi cel mult o data pe luna. Rezultatele studiului indica faptul ca primul lot de subiecti au prezentat cu 69% mai putine cazuri de cancer fata de lotul doi. Interesant este ca la cei care consuma si ceapa pe langa usturoi, rata imunitatii la aceste forme de cancer ajunge pana la cifra record de 83%.

Cancerul de rect - un colectiv de medici americani de la Universitatea Carolina de Nord a analizat mai multe studii realizate pe consumatorii constanti de usturoi. In raport se arata ca un consum regulat de usturoi reduce riscul cancerului de colon si de rect cu 10% (la cei care consuma preponderent carne) si cu pana la 50% (la cei care, pe langa faptul ca sunt consumatori de usturoi, au si o dieta preponderent vegetariana, cu multe cruditati).

Gripa - trei-patru catei de usturoi consumati zilnic reduc cu cel putin o treime sansele de a ne imbolnavi de gripa in timpul unei epidemii, arata studii facute de medicii israelieni. Aceasta, pentru ca usturoiul, pe langa faptul ca are un efect de intarire a imunitatii, contine substante care distrug sau incetinesc ritmul de inmultire al virusilor gripali.

Infarct miocardic - riscul de infarct scade foarte mult la persoanele care tin periodic o cura cu usturoi, arata un studiu italian. Pe langa faptul ca normalizeaza tensiunea arteriala si desfunda vasele de sange ingrosate de depunerile de colesterol, usturoiul este si un excelent protector al sistemului nervos, direct implicat in declansarea crizelor cardiace care duc la infarct. Mai ales persoanele peste 50 de ani ar trebui sa faca macar de patru ori pe an o cura de o luna cu usturoi consumat proaspat sau sub forma de mujdei preparat cu ulei de masline si lamaie.

Diabet - daca ceapa, despre care am vorbit in articolul trecut, este un foarte bun hipoglicemiant, se considera ca usturoiul o completeaza, prevenind in buna masura complicatiile bolii diabetice. Utilizarea regulata a unor doze terapeutice cu usturoi (minimum 5 grame pe zi) are efect de prevenire al arteriopatiilor diabetice, precum si al bolilor cardiace produse de aceasta boala.

http://www.2012tehnicidesalvare.ro/codex-alime...

joi, 23 februarie 2012

Traditia exorcizarii prin ierburi de leac la români

In Muntii Apuseni, exista traditia ca in Ajunul Craciunului, la sfarsitul Postului, pe un vas de lut sa se scrijeleasca numele lui Dumnezeu, in toate limbile stiute ale pamantului, apoi sa se umple cu apa neinceputa si sa se puna acolo ierburile mestere in a alunga duhurile rele. Se punea in vas odolean, care alunga zburatorii, busuioc luat de la icoane, care sa apere dragostea celor tineri si pacea caselor, pelinita din cununa de la Sfantul Ioan si alte ierburi magice.
Iar dupa cateva ceasuri, apa rezultata se bea de catre toti, batrani si tineri, pentru a se innoi in suflet si in trup. Acest ritual din Apuseni il gasim, in diferite forme, in toate zonele tarii, desi efectul sau este greu de digerat in ziua de azi, pentru mintile hranite cu ateism sau, mai rau, cu clisee ale filmelor horror: exorcizarea, care este si subiectul acestui articol.

Ce este exorcizarea
Conform dictionarelor, exorcizarea este acel proces prin care o persoana "este eliberata de diavol prin rugaciuni, descantece etc." - o definitie sumara si oarecum brutala, dar care contine un verb-cheie, extrem de folositor: a elibera.
Din timpuri imemorabile, oamenii au simtit nevoia de a se elibera de influentele rele, de obiceiurile rele, de gandirea si de simtirea negativa. Si, in acest scop, au fost create posturile, rugaciunile, descantecele si ritualurile, demersuri care, in medicina populara romaneasca, au un rol de vindecare a sufletului, fiind repetate ciclic, nu doar in scopul tamaduirii, ci si al prevenirii tulburarilor psiho-emotionale. De fapt, procesul exorcizarii era ceva foarte bine cunoscut poporului roman, facand parte din rutina vietii de zi cu zi a taranilor nostri. De la rotile impletite din sanziene, care erau rostogolite pe dealuri in miezul verii, pentru a alunga duhurile rele, si pana la focul Sfantului Dumitru, in care erau aruncate in mod simbolic toate necazurile de peste an, ori la postul Craciunului, cu nenumaratele sale ritualuri si obiceiuri, toate aveau acest rol, de a elibera constiinta participantilor de influentele nefaste. In toate aceste ritualuri sunt prezente doua elemente: rugaciunile (inclusiv cele cu influente pre-crestine, cum ar fi descantecele) si plantele de leac, ultimele fiind creditate cu proprietati de alinare si vindecare sufleteasca miraculoase. Fenomenele de exorcizare spectaculoase si de-a dreptul brutale, mediatizate in ziua de astazi cu atata sarg, pana de curand erau ceva aproape necunoscut, deoarece eliminarea raului in diferitele sale forme era o practica zilnica, facea parte dintr-o forma de igiena, astazi prea putin cunoscuta - igiena sufletului. Or, sufletul, si odata cu el constiinta, fiind mentinute mai mereu curate, raul profund nu se putea instala.
Printr-o traditie transmisa de milenii, taranii nostri stiau mereu sa-si gestioneze viata, asa incat sa nu aiba nevoie nici de medicamente psihotrope sofisticate, nici de vraji tenebroase si nici de exorcizari spectaculoase.
Exorcizarea si stiinta
Sepoate dovedi stiintific existenta unor influente bune sau rele, eventual venite din alte lumi, asupra sufletului omenesc? Se poate dovedi, de exemplu, existenta diavolului, a ielelor, a strigoilor, a zburatorilor, a vantoaselor (celor din vant) si a multor asemenea entitati cunoscute in medicina magica romaneasca? Raspunsul este greu de dat, deoarece religia si traditia populara, pe de o parte, iar stiinta, pe de alta parte, fac parte, deocamdata, din lumi total diferite, tinand de moduri de gandire total diferite. Dovezile filmate despre exorcizarile spectaculoase facute in diverse colturi ale lumii pot fi puse la indoiala, la fel ca si declaratiile martorilor, iar aspectul de spectacol macabru al acestor exorcizari este
un alt element care vine sa adauge un plus de indoiala. Dar subiectul acestui articol nu sunt aceste exorcizari-spectacol, ci traditiile populare referitoare la eliberarea sufletului de influentele rele. Si, trebuie sa recunoastem, si aceste traditii rezista prea putin in fata gandirii actuale, bazata pe dovezi materiale, stiintifice, rationale. Exista insa in acest context un domeniu unde traditiile referitoare la exorcizare sunt sustinute chiar de catre experimentele stiintifice. Iar acest domeniu este cel al plantelor medicinale, folosite de mii de ani pentru eliberarea de influentele rele si pentru echilibrarea sufleteasca, si care ulterior au intrat in vizorul stiintei, care le-a studiat.
Sunatoarea

La vreme de iarna, buchetelele cu flori galbene de sunatoare, numita si pojarnita (Hypericum perforatum), erau nelipsite din bucatariile caselor taranesti de la noi. Si la cate nu era folosita aceasta planta! In primele zile dupa post, era administrata ca fiertura pentru a proteja fierea si organele interne de efectele alimentatiei de frupt, mult mai grea. Mai mult, era luata profilactic, inainte de masa, pentru a pastra cumpatarea in fata bogatiei de alimente si de bautura de la masa de Craciun. In medicina magica, era folosita, impreuna cu busuiocul, contra "posedarilor" sau, in termeni mai accesibili zilelor noastre, contra
tulburarilor psihice grave. Bobocii de sunatoare, culesi la Sfantul Ioan Sanzianul (24 iunie), erau folositi contra supararilor la inima (deceptiilor in dragoste).
Ce spun studiile stiintifice
Un numar impresionant de cercetari pe pacienti umani, de o amploare mai mica sau mai mare, arata faptul ca sunatoarea este extrem de eficienta in lupta cu diferite forme ale depresiei, precum si cu complicatiile sale psiho-emotionale. Este greu de pus un semn de echivalenta intre manifestarile depresiei si diversele influente malefice din medicina populara, tratate cu sunatoare, dar este cert ca extractul din aceasta planta a ajuns sa fie medicamentul cel mai administrat contra depresiei in Uniunea Europeana. Chiar si in refractara America, unde industria chimico-farmaceutic a are o influenta covarsitoare, prescriptia acestei plante sub forma de extract a ajuns sa fie prima optiune terapeutica
pentru multi psihiatri cu pacienti depresivi.
Ce face extractul de sunatoare mai exact? In primul rand, determina scoarta cerebrala sa elibereze anumiti neurotransmitatori, adica substante naturale care ne induc anumite stari emotionale, cum ar fi optimismul, entuziasmul, tonusul psihic. Apoi, aceasta planta atenueaza, prin mecanisme neurologice doar partial cunoscute, sentimentele de pesimism, de gol interior, de vinovatie paralizanta.
Mod de administrare
Studiile facute pe pacienti depresivi care au luat sunatoare au aratat ca, deja dupa doua saptamani de cura, cei mai multi depasesc starea de astenie, incep sa capete incredere in fortele proprii, renuntand la acea auto-evaluare negativa care este una dintre caracteristicile principale ale acestei afectiuni. In timpul curei de sunatoare se administreaza extractul, asociat, pentru un efect mai bun si pentru evitarea reactiilor adverse, cu pulberea de planta, in proportii egale. Doza zilnica de extract va fi cuprinsa intre 600 si 1200 mg, administrat in trei reprize, pentru o perioada de patru-sase saptamani, urmate de alte doua saptamani de pauza.
Odoleanul

Se mai numeste si valeriana, denumirea sa stiintifica fiind Valeriana officinalis, iar "specialitatea" sa principala era respingerea influentelor malefice la nivel erotic. Odinioara, radacina sa era pusa in turtele de grau, cu care adolescentii plecau cu vitele la pascut, pentru "a-i feri de zburatori, care luau vlaga si mintile, dar si pentru a-i feri de alte ispite".
Era consumat si pus la brau de feciori, pentru a-i feri de iele, dar si de fetele de maritat, pentru a nu ceda ispitelor necurate. In timpul Caslegilor de Iarna, la sezatori, fetele veneau obligatoriu cu o legaturica de odolean ascunsa in san, pentru protectie de deochi. Se credea ca farmecele de legare in cununie si cele cu conotatii erotice nu au putere asupra celor care consuma radacina acestei buruieni de leac.
In basmele romanesti se mai spunea ca cetele de zmei trec prin ceruri, pe deasupra caselor, de care nu se pot apropia din pricina odoleanului tinut in pridvor, care-i alunga, si atunci ei canta: "De n-ar fi odolean si iarba creata,/ Am avea si noi o viata". In zona muntoasa a Olteniei, radacina de valeriana pisata se dadea vreme de 49 de zile celor posedati de necurat. La rasarit si la asfintit, se lua cate un praf (aproximativ 1,5 grame) de valeriana, care se inghitea cu agheasma.
Noaptea se dormea cu o legatura de valeriana, leustean si iarba creata la cap, pentru a alunga toate necuratiile din suflet si din trup. Sa vedem in continuare si cateva elemente stiintifice despre efectele acestei plante:
Ce spun studiile stiintifice
Studiile clinice arata ca aceasta planta este un puternic anxiolitic, imbunatateste somnul si, important, reduce excitabilitatea psihica si sexuala. Persoanele care sufera de anxietate, care se confrunta cu atacuri de panica sau cu tulburari de somn au obtinut rezultate foarte bune cu ajutorul acestei plante. De asemenea, odoleanul da rezultate intr-un domeniu unde medicatia de sinteza este adesea neputincioasa, si anume, tulburarile de dinamica sexuala. Fie ca vorbim de hiperexcitabilitate sexuala ori de diverse fobii si temeri legate de erotism, odoleanul are efecte foarte bune. Asadar, din punctul de vedere al efectelor terapeutice, exista o potrivire practic perfecta intre utilizarile traditionale ale valerianei, folosita pentru alungarea influentelor malefice la nivel erotic si psihic, si proprietatile medicinale, puse in evidenta prin studii clinice si de laborator.
Mod de administrare
Se administreaza de trei ori pe zi cate o lingurita de pulbere de odolean, in cure de 30-60 de zile, cu 7-10 zile de pauza.
Pelinita

Denumirea sa stiintifica este Artemisia vulgaris si - asa cum o arata si numele popular - este ruda buna cu pelinul. Pelinita este una dintre plantele medicinale cele mai raspandite la noi in tara, traditia folosirii sale in medicina si in magia populara fiind foarte ampla.
Actiunea sa este mai blanda decat cea a pelinului si, din acest motiv, a fost folosita pe o scara foarte larga. In mai toate zonele tarii, se dadea plamadita in vin pentru a stimula sistemul nervos central si pentru combaterea asteniei. De asemenea, se credea ca cei care sufereau de somnambulism sau de epilepsie erau sub influenta unor spirite rele sau erau posedati de duhuri rele, cu diverse denumiri, care puteau fi alungate cu ajutorul pelinitei. Ramurile proaspete de pelinita erau legate in cununi, prin care erau trecuti copiii epileptici. Maturele simbolice, obtinute din tulpini de pelinita, erau folosite pentru o curatire ritualica a caselor, inaintea marilor sarbatori, dar si in cazul camerelor in care stateau cei grav bolnavi, care astfel erau feriti de naluciri si vedenii. La sfantul Vasile cel Mare, considerat a fi sfantul cu cele mai puternice valente exorcizante, in colturile caselor bantuite erau puse legaturi cu pelinita si busuioc luat de la biserica, pentru a speria toate creaturile diavolesti.
Ce spun studiile stiintifice
Cercetarile medicale au demonstrat ca pelinita este un tonic nervos si vigilizant, ce combate starile astenice si anorexia psihica. Principiile active ale pelinitei sunt un puternic stimulent al sistemului nervos central, inducand o stare de tonus psihic si de buna dispozitie, combatand anumite forme de depresie. Tipologia de persoana depresiva care raspundecel mai bine la tratamentul cu pelinita este cea la care depresia este insotita de inapetenta, sedentarism, somn greu si cu vise neclare, cu trezire dificila si insotita de stari de stupoare.
De asemenea, pelinita este un bun insecticid si are calitatea de a elimina aproape toti parazitii din organism, fie ei viermi sau protozoare, care nu rezista la actiunea principiilor sale active aromatice. Acest efect de alungare a parazitilor din corpul uman se pare ca are un echivalent si la nivel spiritual, de unde - se spunea - alunga toate influentele malefice.
Mod de administrare
Se administreaza pulberea, cate o jumatate de lingurita de patru ori pe zi, in cure de cate doua saptamani, urmate de alte doua saptamani de pauza.
Angelica

I se mai spune si "ingerica" sau "iarba celor sapte ingeri", si se credea despre ea, in mai toata Europa, ca are puterea de a atrage protectia ingerilor. Folclorul nostru, mai ales cel din satele de munte, este plin de credinte incantatoare, legate de aceasta planta de leac. Se spune, de pilda, ca ea poate fi culeasa si administrata spre vindecare numai de oameni cu un cuget si suflet curate. Daca simte ca se apropie de ea un om rau ori lacom, isi pierde forta, pentru ca ingerii pleaca de la ea.
Angelica poate fi culeasa numai dupa-amiaza, pentru ca, parandu-i rau dupa locurile in care s-a nascut si a crescut, e bine sa fie luata doar dupa ce "adoarme", spre inserat. Insasi denumirea sa stiintifica, Angelica archangelica, arata ca aceasta planta atrage, prin rezonanta, ajutorul si protectia ingerilor. In medicina magica romaneasca, angelica joaca, din acest punct de vedere, un rol unic, acela de "magnet" pentru influentele magice benefice si nu doar de simplu exorcizant.
Ce spun studiile stiintifice
Din punctul de vedere al actiunii farmacodinamice, angelica este un reglator excelent al sistemului neuro-vegetativ, avand, deopotriva, proprietati stimulente nervoase (datorita substantelor volatile pe care
le contine) si calmante (datorita furanocumarinelor din compozitia sa). Acesti compusi cu efect antagonic la nivelul sistemului nervos central explica actiunea sa reglatoare. Prin calitatile sale tonice si psihotrope, administrarea acestei plante este capabila sa elimine starile de blocaj psihic ale celor grav bolnavi, stari caracterizate prin inapetenta, voma, apatie, pesimism si absenta dorintei de a trai, de a lupta cu boala. Sunt numeroase cazurile in care, desi boala este vindecabila, pacientul nu este capabil sa sustina lupta cu propriile sale stari de pesimism si resemnare, care este, de fapt, si cea mai grea. Angelica, alaturi de rugaciune, se pare ca este un remediu cu adevarat magic in aceste stari-limita, in care este nevoie de o sustinere adecvata, pentru ca pacientul sa poata depasi pragul critic.
Mod de administrare
Se recomanda sub forma de pulbere: o lingurita de trei ori pe zi, pe stomacul gol, inainte de masa. Daca se administreaza unor pacienti care se confrunta cu o senzatie de voma foarte puternica, atunci se amesteca cu putina menta, iar in cazul in care puterea de digestie este foarte redusa, se adauga putina pulbere de pelinita sau de anghinare.
Isopul

Este una dintre plantele biblice cele mai importante. In Psalmul 50 se spune: "Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati, spala-ma-vei, si mai vartos decat zapada ma voi albi". In medicina populara romaneasca, isopul (Hyssopus officinalis) este considerat un purificator psihic, o planta care alunga gandurile negre si trezeste optimismul. La fel ca si pelinita, este creditat cu un efect puternic de curatare a caselor si a oamenilor de influentele malefice, fiind un mijloc de purificare emotionala si spirituala, asa cum o arata si psalmul citat. Ca atare, in Romania, dar si in intreaga lume crestina, a fost din cele mai vechi timpuri folosit ca remediu exorcizant, singur sau in combinatii, intr-o gama foarte larga de tulburari psihoemotionale.
Ce spun studiile stiintifice
Studiile stiintifice au demonstrat ca partea aeriana a isopului contine substante active cu un puternic tonic psihic, care stimuleaza capacitati cognitive cum ar fi atentia, avand si efect antidepresiv. Uleiurile volatile pe care aceasta planta le contine si care ii dau mireasma caracteristica, proaspata, au calitati de stimulare a apetitului, de combatere a starilor de astenie si somnolenta.
Mod de administrare
Se pune o lingurita de planta maruntita intr-un pahar de apa si se lasa la temperatura camerei sa macereze, de seara pana dimineata, cand se filtreaza. Se beau 1-2 pahare pe zi, pe stomacul gol, de regula inainte de masa.
Busuiocul

Este o planta cu valente exorcizante, foarte puternice in randul crestin-ortodocsilor. Manunchiul de busuioc, care este pus la icoane ori care este folosit pentru stropirea cu agheasma in cadrul slujbelor, este un adevarat simbol al purificarii sufletesti, al reinnoirii spirituale si al eliberarii de rautatile "lumesti". In Ajunul Craciunului, venirea preotului cu manunchiul de busuioc, cu care stropeste, cu agheasma, deopotriva casa si pe credinciosi, a nascut o serie intreaga de traditii populare. In satele din nordul Ardealului, exista obiceiul ca preotul sa piarda, din greseala, o ramurica de busuioc, in casele cu fete de maritat, ramurica aducatoare de noroc si fericire in dragoste, daca era purtata in par, de sarbatori. Aceeasi ramurica era tinuta la loc de cinste la icoane, ca sa indeparteze raul si nenorocirile din casa.
Pentru administrarea interna, in medicina populara si magica romaneasca, de cele mai multe ori, busuiocul se asociaza cu sunatoarea, aceasta combinatie fiind imbatabila pentru echilibrarea sufleteasca si spirituala.
Ce spun studiile stiintifice
Conform observatiilor clinice, busuiocul este un stimulent al atentiei, induce stari de tonus psihic si mental, normalizeaza apetitul, iar asupra unora dintre pacienti are chiar darul de a induce stari de buna dispozitie si usoara euforie. Mecanismele prin care busuiocul ne protejeaza psihicul de efectele nefaste ale stresului si ale tensiunilor emotionale intense inca nu sunt cunoscute. Unii cercetatori sustin ca principiile active din busuioc ajuta la o mai buna oxigenare celulara, ceea ce permite organismului, si in special sistemului nervos central, sa se adapteze la conditiile de stres. Observatiile clinice ale multor specialisti arata, insa, ca la multi pacienti busuiocul induce o stare de optimism si de incredere, care nu poate fi explicata doar prin simpla oxigenare.
Mod de administrare
Se recomanda amestecul, in proportii egale, de pulberi de busuioc si de sunatoare, din care se ia cate o lingurita, de 4-6 ori pe zi.
Tratamentul se face vreme de opt saptamani, urmate de alte doua saptamani de pauza, dupa care se poate relua.
Passiflora

Este singura planta din aceasta prezentare care nu este specifica medicinii populare si magice romanesti. Traducerea denumirii sale nu este "floarea pasiunii", cum gresit este numita in diverse materiale publicitare, ci Floarea Patimilor lui Hristos. De ce au ales sa asocieze calugarii iezuiti, care au descoperit aceasta floare, de o incredibila si luxurianta frumusete, cu Patimile? Unii cred ca din cauza nuantelor sangerii pe care aceasta planta le capata, altii vad actiunea purificatoare la nivel psihic a acestei plante de leac ca pe un ajutor ceresc, care aduce aminte de Ajutorul Divin primit de catre oameni de la Iisus, prin sacrificiu, prin Patimi. Passiflora este cunoscuta ca planta care alunga teama, nelinistea, indemnand mintea si psihicul spre rugaciune, meditatie si contemplatie.
Ce spun studiile stiintifice
Aceasta planta este pe cat de eficienta in terapie, pe atat de complexa ca si compozitie chimica si actiune terapeutica. Nu exista un singur principiu activ care sa explice actiunile calmante si echilibrante ale acestei flori de leac si, ca atare, obtinerea medicamentelor de semisinteza din passiflora nu este posibila, planta integrala fiind mult mai eficienta.
Daca sunatoarea este remediul numarul unu contra depresiei, passiflora este, prin excelenta, eficienta contra anxietatii si insomniei, fiind o adevarata planta a calmului. Studii comparative, facute in spitalele specializate, au aratat ca extractul din aceasta planta are efecte calmante ale anxietatii la fel de puternice ca benzodiazepinele (o grupa de sedative de sinteza, din care face parte si Diazepamul), dar fara efectele secundare ale acestora. Pacientii tratati cu extract de passiflora au inregistrat o scadere a intensitatii si a frecventei starilor de angoasa si de teama fara motiv aparent, o imbunatatire a somnului si a vietii psiho-afective pe ansamblu. Contra insomniei, passiflora este cel mai folosit remediu natural. Spre deosebire de somniferele de sinteza, aceasta planta induce un somn usor, cu vise clare, cu respiratie normala, usoara, si cu depresie neurologica si mentala redusa. Dupa trezire, pacientii nu au simptome neplacute, cum ar fi starile de confuzie mentala, ameteala, dificultate in respiratie, melancolie ori probleme de orientare, ca in cazul celor care iau somnifere artificiale.
Mod de administrare
Extractul de passiflora se administreaza cate 250-300 mg de trei ori pe zi, in cure de 90 de zile. Tratamentul poate fi eficient inca de la inceput, dar chiar si in cazul in care primele doze nu par a da efectele scontate, nu trebuie sa renuntam. Aceasta, deoarece, potrivit cercetatorilor, cele mai clare rezultate se vad dupa o cura de 30 de zile cu Passiflora, efectele sale de imbunatatire a vietii emotionale si a somnului instalandu-se lent, dar temeinic.
In loc de incheiere
Fara doar si poate, plantele medicinale nu sunt singurul si nici macar cel mai puternic mijloc exorcizant, dar au in schimb calitatea ca actiunea lor terapeutica asupra sufletului poate fi obiectivata prin studii stiintifice. Trebuie insa sa stim ca, si fara influenta acestor plante, exorcizarea, alungarea influentelor malefice din viata noastra, are loc - fara sa ne dam seama - practic in fiecare zi din viata fiecaruia dintre noi. Cum? De exemplu, prin puterea unui zambet sincer, abia schitat de catre buze, dar venit din suflet, care sterge intr-o clipa toata durerea, revolta sau supararea.
Apoi, raul din noi nu rezista prea mult atunci cand daruim din tot sufletul.
Este vorba de darul acela, nu conteaza cat de mic, care nu ne este cerut, dar pe care simtim nevoia sa-l facem. Daruim un cuvant bun, daruim o carte care ne este draga sau poate doar cateva minute din timpul nostru, in care ascultam cu rabdare pe cineva drag. Aceasta daruire repetata va scapa sufletul nostru de tristete, de intoleranta, il va elibera din temnita furiei sau a disperarii.
Nu trebuie sa uitam de rugaciune, care - pentru cel care o poate face sincer si direct - este un mijloc exceptional de despovarare a sufletului, de curatire si de inaltare a constiintei. Rugaciunea, in timp, modifica in bine caracterul, alunga uratul din noi si scoate la iveala comori nebanuite, fiind un mijloc de exorcizare, dar si mult mai mult decat atat.
Dar ce ramane de facut pentru cei care nu pot zambi, care nu pot darui si nici macar nu se pot ruga, in adevaratul sens al cuvantului? Ei bine, si pentru un asemenea caz disperat exista o farama pretioasa de speranta, totodata si cel mai important mijloc de exorcizare: IUBIREA. Nu, nu este vorba de patima, nici de acel joc al atractiei si repulsiei cu tente erotice, ci de acea iubire pur sufleteasca, altruista, dezinteresata, in care reusim sa punem binele cuiva mai presus de noi insine, fie si pentru cateva clipe. Atat timp cat exista si un fir, cat de mic, de iubire, despovararea de rau, de urat, este posibila mult mai rapid decat ne-am putea imagina. Si pentru ca au venit sarbatorile, pentru ca oamenii au atata nevoie de afectiune, sa ne aducem aminte sa le zambim, sa le daruim si sa-i iubim, in tacere.

Argintul, metal preţios împotriva bolilor

Folosit în special pentru confecţionarea bijuteriilor, argintul prezintă o serie de proprietăţi benefice şi pentru sănătate.

Înainte de descoperirea antibioticelor, chirurgii suturau rănile pacienţilor cu fire din argint, deoarece considerau că acest metal preţios are proprietăţi benefice în prevenirea infecţiilor, potrivit dailymail.co.uk.

Aşa cum a fost demonstrat în numeroase studii medicale, argintul este un puternic antiseptic, benefic în procesul de vindecare a plăgilor. El este folosit şi ca un element eficient în tratamentul unor maladii ale pielii, arsurilor, alergiilor, eczemelor şi al plăgilor deschise.

Cercetătorii consideră că, în viitorul apropiat, acest metal preţios va putea fi folosit şi ca antibiotic cu uz intern. Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii americani, particulele de argint au distrus în proporţie de 100% virusul HIV, în mai puţin de trei ore.

În plus, acest metal a fost extrem de eficient şi împotriva virusului gripei.

http://www.clicksanatate.ro/Argintul-metal-pre...

Ceapa




Suntem obisnuiti sa asociem ceapa cu mirosul puternic pe care il are si cu gustul aspru, usturator care completeaza mirosul. Rar se intampla sa ne punem intrebari legate de calitatile curative ale acestei legume.

Ceapa este acoperita de sapte straturi (foi de ceapa) sub care se ascund uleiuri eterice, nutrienti, vitamine.

Dintre proprietatile pe care ceapa le are, amintim acela de puternic dezinfectant, deoarece ceapa curata si calmeaza durerile, iar continutul ridicat de sulf al cepei ajuta la stimularea metabolismului.

Printre altele, ceapa poate fi folosita in vindecarea otitei, in calmarea tusei, pentru scaderea febrei, pentru dereglari intestinale, rani si ulceratii ale picioarelor, gripa, tuberculoza (in amestec cu ridichi de toamna), pentru dereglarile de prostata, pentru persoanele meteosensibile, impotriva infectiilor, pentru imunizare, impotriva ulcerului la stomac, impotriva unghiilor cu tendinte de clivare.

Vitaminele prezente in ceapa pot ajuta la vindecarea acestor boli, in diverse modalitati:
- prin ingerare a unei cantitati de ceapa cruda (in cazul imunitatii scazute si a problemelor aparute in urma schimbarilor bruste de vreme sau gripa);
- prin prajirea unei cantitati de ceapa si utilizarea uleiului rezultat din prajire (cu care se vor unge ranile si ulceratiile la picioare);
- prin comprese cu ceapa (sau introducerea unei bucati de ceapa pe un tifon in nas sau urechi pentru zece minute atunci cand apar probleme legate de raceala sau dureri in zona urechilor);
- prin infuzie si ceai de ceapa (pentru raceala);
- prin macerarea cepei (in cazul tratamentelor pentru tuberculoza);

Ceapa scade aparitia trombozei si a infarctului miocardic, avand rolul de a fluidiza sangele.

Este un bun diuretic, fiind un aliment bogat in fructosan. Experimente recente au aratat ca ea poate duce la eliminarea unei cantitati de trei litri de urina pe zi. Este foarte eficace in calmarea durerilor reumatice si a crizelor de guta. Continutul de glucocina prezent in straturile cepei ajuta la tratarea diabetului. Sucul si nutrientii cepei stimuleaza pancreasul, obligandu-l sa functioneze normal.

Ceapa are efecte foarte bune si impotriva tensiunii oculare. Efectul antiasmatic si antiinflamator a fost demonstrat de un grup de cercetatori germani, care au descoperit existenta tiosulfatilor in ceapa.

Provoaca si eliminarea viermilor intestinali, ceapa fiind recunoscuta si pentru efectul sau antifungic si viermifug. Este recomandata si in tratarea afectiunilor bronho-pulmonare si a rahitismului, fara a uita sa adaugam faptul ca are rol de a intari oasele si de a reda suplete arterelor, datorita continutului crescut de siliciu.

Desi este cunoscut efectul pe care ceaiul de ceapa si supa de ceapa il au impotriva racelilor, prin procesul de fierbere, o mare cantitate din vitaminele si mineralele pe care aceasta le contine, se pierd. De aceea, este recomandata ingerarea unei cantitati cat mai mari de cepa in stare cruda. Exista si o diferenta intre ceapa normala si ceapa verde. Oricum, ceapa nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al niciunei persoane.

In cazul in care singura problema este cea legata de mirosul pe care il lasa dupa consumare, o felie de paine insotita de zeama de lamaie sau propolis va rezolva intr-o foarte mare masura problema mirosului. Se poate oricand apela la folosirea unei gume de mestecat cu aroma puternica pentru a evita distantarea pe care persoanele cu care intram in contact, dupa o masa insotita de ceapa, ar putea fi tentate sa o ia.

OUALE SI COLESTEROLUL


Ouale sunt alimente controversate, despre care s-a scris ca ar fi atat bune, cat si daunatoare pentru sanatate. Problema principala a oualor ramane cantitatea de colesterol pe care o contin. Dar sa fie acesta intr-adevar un motiv de ingrijorare? Iata cateva date importante despre oua si colesterolul pe care il includ!

Ouale sunt alimente hranitoare

Chiar daca nu sunt in totalitate sanatoase, nu trebuie omis faptul ca ouale raman, totusi, alimente hranitoare. Ouale contin si grasimi nesaturate, bune pentru orgaism, cat si proteine, vitaminele B4 (colina) si B12 (cobalamina) si calciu, printre altele.

In plus, proteinele obtinute din consumul de oua sunt foarte valoroase, intrucat au o valoare biologica (BV) foarte mare. Cu alte cuvinte, procentul de proteine absorbite de organsim este foarte ridicat.

Albus versus galbenus de oua

Atunci cand vine vorba despre colesterolul din oua, este important sa stabilita facuta o diferenta esentiala:

albusul de oua contine o cantitate mica de proteine si alte substante nutritive si niciun strop de colesterol;
galbenusul este mai hranitor, insa este bogat in colesterol si in grasimi saturate .


In consecinta, daca iti doresti sa consumi in continuare oua, fara a-ti face griji in privinta colesterolului, nu trebuie decat sa renunti la galbenus.

Colesterolul din oua

Un ou mare contine circa 211 mg de colesterol, adica 70% din necesarul zilnic. Fiind vorba despre un procent atat de ridicat, consumul de oua ar trebui sa fie moderat, in special in cazul persoanelor care prezinta un nivel ridicat de colesterol "rau" (LDL) in sange.

In ceea ce-i priveste pe aceia cu un nivel optim de colesterol in sange, ouale nu au o influenta negativa asupra colesterolului LDL, cu conditia ca alimentatia zilnica sa presupuna, in rest, un consum scazut de grasimi saturate. Asadar, solutia ramane un stil de viata sanatos, cu un consum cat mai scazut de alimente periculoase.

Consumul recomandat de oua

Un consum de maxim 6 oua pe saptamana ar trebui sa fie lipsit de pericole , insa tine cont de faptul ca, pe zi, cantitatea de oua nu ar trebui sa fie niciodata mai mare de doua. Daca iti doresti sa consumi mai multe oua, pentru continutul lor proteic ridicat, prefera albusurile. Sau si mai bine: amesteca un galbenus de oua cu cateva albusuri pentru a spori cantitatea de substante nutritive, fara a-ti face probleme din cauza colesterolului.

In cele din urma, foarte important este si felul in care sunt consumate ouale: nerecomandate sunt ouale prajite in ulei, in timp ce omletele, ouale ochiuri (preparate fara uleiuri sau unt) si ouale fierte pot fi consumate fara probleme.

Nivelul de colesterol din diferite tipuri de oua


Un ou de gaina de 55 gr contine 201 mg de colesterol si 1,6 gr de grasimi saturate;
Un ou de rata de 70 gr contine 621 mg de colesterol si 2,6 gr de grasimi saturate;
Un ou de prepelita de 9 gr are 76 mg de colesterol si 0,3 gr de grasimi saturate;
Un ou de curca de 80 gr are 747 mg de colesterol si 2,9 gr de grasimi saturate;
Un ou de gasca de 145 gr are 1226 mg de colesterol si 5,3 gr de grasimi saturate.

Sursa foto: liveindia.tv


Citeste mai mult pe: http://sanatate.acasa.ro/dieta-nutritie-4/ouale-si-colesterolul-163488.html#ixzz1nC9IAdfW

MIEREA SI SCORTISOARA


• Mierea este produsa in majoritatea tarilor lumii.
• Medicina alternativa Ayurvedica, precum si cea Yunani au utilizat
mierea ca remediu vital timp de mai multe secole.
• Oamenii de stiinta de astazi accepta si ei mierea ca pe un remediu
Ram Ban (foarte eficient) in tratarea multor tipuri de afectiuni.
• Mierea poate fi utilizata in multe tipuri de afectiuni fara a avea
efecte secundare.
• Stiinta contemporana ne spune ca desi mierea este dulce, daca se
administreaza in doze corespunzatoare, ca medicament, nu va dauna
pacientilor cu diabet.
• O revista faimoasa, Weekly World News, care apare in Canada, a
publicat in editia din 17 ianuarie 1995 o lista de afectiuni care pot
fi vindecate cu ajutorul combinatiei de miere cu scortisoara, in urma
studiilor efectuate de savantii occidentali.
ARTRITA
• Amestecati o parte de miere in doua parti apa calduta si apoi
adaugati o lingurita de scortisoara pudra. Faceti o pasta si masati-o
usor in partea de corp care va doare.
• Durerea cedeaza in interval de 15 minute, in cele mai multe cazuri.
• Pacientii cu artrita isi pot administra zilnic cate o cana de apa
fierbinte cu doua linguri de miere si o lingurita de scortisoara
pudra..
• Daca remediul se administreaza cu regularitate, chiar si artrita
cronica poate fi vindecata.
• Intr-un studiu recent efectuat de Universitatea din Copenhaga, s-a
constatat ca atunci cand doctorii le-au administrat pacientilor o
combinatie de o lingura de miere cu o jumatate de lingurita de
scortisoara pudra inainte de micul dejun, timp de o saptamana, din 200
de pacienti tratati, 73 de pacienti au scapat complet de dureri in
interval de o luna. Majoritatea acestor pacienti nu puteau merge sau
aveau o libertate de miscare restransa, dar dupa terapie, au inceput
sa mearga cu mai putine dureri.
CADEREA PARULUI
• Cei care au probleme de caderea parului sau calvitie pot aplica pe
par o pasta alcatuita din ulei de masline fierbinte, o lingura de
miere, o lingurita de scortisoara pudra, inainte de baie, lasand-o sa
actioneze aproximativ 15 minute, dupa care se spala parul.
• S-a demonstrat ca remediul este eficient si daca se pastreaza timp
de 5 minute..
INFECTII URINARE
• Luati doua linguri de scortisoara pudra si o lingurita de miere
intr-un pahar de apa calduta si beti. Distruge toti germenii din
vezica urinara.
DURERI DE DINTI
• Faceti o pasta dintr-o lingurita de scortisoara pudra si cinci
lingurite de miere si aplicati pe dintele care doare. Remediul se
poate aplica de 3 ori pe zi (zilnic) pana cand dintele nu mai doare.
COLESTEROL
• Doua linguri de miere si trei lingurite de scortisoara pudra,
amestecate cu 450 ml.. de ceai, daca sunt administrate unui pacient
care are colesterolul mare, vor reduce nivelul colesterolului din
sange cu 10% in interval de 2 ore.
• Ca si in cazul pacientilor cu artrita, daca remediul se
administreaza de 3 ori pe zi, reduce nivelul colesterolului.
• Conform unei informatii publicate intr-o revista medicala, mierea in
stare pura consumata zilnic impreuna cu mancarea inlatura problemele
de colesterol.
RACELI
• Cei care sufera de raceli normale sau severe ar trebui sa ia o
lingura de miere calduta cu 1/4 lingurita de scortisoara pudra timp de
3 zile.
• Acest remediu vindeca majoritatea cazurilor de tuse cronica, raceala
si curata sinusurile.
INFERTILITATE
• Medicinele alternative Yunani si Ayurvedica au utilizat mierea timp
de mai multe secole pentru a fortifica sperma barbatilor.
• Daca barbatii impotenti vor lua cu regularitate doua linguri de
miere inainte de culcare, problema lor se va rezolva.
• In China, Japonia si Orientul Indepartat, femeile sterile, dar si
cele care doresc fortificarea uterului, au luat scortisoara pudra,
timp de secole.
• Femeile sterile pot sa ia un varf de cutit de scortisoara pudra cu o
jumatate de lingurita de miere si sa isi frece gingiile cu aceasta
combinatie, in mod frecvent pe toata durata zilei, astfel incat
combinatia sa se amestece usor cu saliva si sa patrunda in corp.
• Un cuplu din Maryland (SUA) nu a putut avea copii timp de 14 ani,
pierzandu-si speranta ca vor fi capabili sa procreeze vreodata. Cand
au aflat despre acest remediu, atat femeia cat si barbatul au inceput
sa consume miere si scortisoara in modul aratat mai sus. Femeia a
ramas insarcinata dupa cateva luni si a nascut gemeni la termen.
DERANJAMENTE STOMACALE
• Mierea cu scortisoara pudra vindeca durerile de stomac si
indeparteaza ulcerele stomacale de la radacina.
• BALONARE : In conformitate cu studiile efectuate in India si
Japonia, s-a descoperit ca mierea, in combinatie cu scortisoara pudra,
ajuta si indeparteaza balonarea si durerile de stomac.
BOLI CARDIOVASCULARE
• Faceti o pasta din miere si scortisoara pudra. Ungeti pe paine sau
umpleti clatitele cu aceasta pasta in loc de dulceata sau gem si
mancati cu regularitate la micul dejun.
• Reduce colesterolul din artere si salveaza pacientul de riscul unui
atac de cord.
• Pentru cei care au suferit deja un atac de cord, urmati acest
remediu zilnic, pentru a preveni aparitia unui alt atac.
• Consumul cu regularitate al produsului de mai sus reduce dispneea si
intareste ritmul cardiac.
• In America si Canada , mai multe spitale si-au tratat pacientii cu
succes, cand au descoperit ca arterele si venele isi pierd
flexibilitatea si tind sa se astupe. Mierea si scortisoara
imbunatatesc circulatia sanguina.
SISTEMUL IMUNITAR
• Utilizarea zilnica a scortisoarei pudra intareste sistemul imunitar
si protejeaza organismul impotriva bacteriilor si atacurilor virale.
• Oamenii de stiinta au descoperit ca mierea contine diferite vitamine
si fier in cantitati mari.
• Consumul regulat de miere intareste corpusculii celulari ai
leucocitelor care combat bacteriile si afectiunile virale.
INDIGESTIE
• Scortisoara pudra presarata peste 2 linguri de miere administrate
inainte de masa, inlatura aciditatea si ajuta la digestia celor mai
grele mancaruri.
GRIPA
• Un om de stiinta din Spania a demonstrat ca mierea contine un
ingredient natural care omoara germenii de gripa, salvand pacientul de
la imbolnavire.
LONGEVITATE
• Ceaiul cu miere si scortisoara, consumat cu regularitate,
incetineste efectele imbatranirii.
• Pentru ceai, puneti la fiert 4 linguri de miere, 1 lingura de
scortisoara pudra si 3 cani de apa.
• Beti 1/4 de cana, de 3 pana la 4 ori pe zi. Va pastreaza pielea
sanatoasa si fina si incetineste efectele imbatranirii.
• De asemenea, creste speranta de viata, va veti simti mult mai tanar(a) !
ACNEE
• Formati o pasta din trei linguri de miere si o lingurita de
scortisoara pudra. Aplicati aceasta pasta peste cosuri seara inainte
de culcare si spalati-o cu apa calduta, in dimineata urmatoare. Daca
tratamentul se aplica timp de doua saptamani, va inlatura cosurile de
la radacina.
INFECTII ALE PIELII
• Eczemele, herpesul si toate tipurile de infectii ale pielii se
vindeca prin aplicarea unei combinatii de miere si scortisoara pudra
pe partile afectate.
CURE DE SLABIRE
• In fiecare dimineata pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte
de micul dejun si seara inainte de culcare, beti miere si scortisoara
pudra fierte intr-o cana de apa.
• Daca se administreaza in mod regulat, acest remediu duce la
reducerea greutatii chiar si a celor mai obeze persoane.
• De asemenea, administrarea cu regularitate a acestui remediu previne
depunerea de grasimi in organism, chiar daca persoana respectiva
consuma o dieta hipercalorica.
CANCER
• Studii recente efectuate in Japonia si Australia au aratat ca s-au
tratat cu succes cazuri de cancer stomacal si osos.
• Pacientii diagnosticati cu aceste tipuri de cancer ar trebui sa ia
zilnic o lingura de miere cu o lingurita de scortisoara pudra timp de
o luna, de 3 ori pe zi si sa continue tratamentul prescris de oncolog.
Nu strica!
OBOSEALA
• Studii recente au aratat ca continutul de zahar din miere este mai
degraba folositor si nicidecum daunator vitalitatii organismului.
• Persoanele de varsta a treia care consuma miere si scortisoara, in
parti egale, au mai multa vitalitate si flexibilitate.
• Dr. Milton, care a efectuat studii aprofundate in acest subiect,
spune ca o jumatate de lingura de miere intr-un pahar cu apa, presarat
cu pudra de scortisoara consumata zilnic, dimineata dupa ce ne spalam
pe dinti, si din nou dupa amiaza in jurul orei 3.00 atunci cand
vioiciunea organismului este in scadere, duce la imbunatatirea
vitalitatii organismului, in interval de o saptamana.
HALENA
• Locuitorii din America de Sud:
Primul lucru dimineata, fac gargara cu o lingurita de miere si
scortisoara pudra amestecate in apa fierbinte.. Astfel, respiratia lor
isi pastreaza prospetimea pe durata intregii zile.
PIERDEREA AUZULUI
• Mierea cu scortisoara pudra, luate zilnic in cantitati egale duc la
refacerea auzului.
Si daca tot incercati terapia …
......Trimiteti-o si altora, ca sa poata profita si ei.

Medicamente care ucid: verificati-va farmacia!



Romania este, si la capitolul medicamente, un “sat fara caini”, un maidan pe care vin si se joaca cu sanatatea si viata “prostimii” sute si sute de fabricanti de medicamente, de medici si farmacisti!!! Bani sa iasa. si ies fara numar!!! Oameni buni, daca de voi nu va intereseaza. macar copiilor vostri le puteti salva viata!!!

Incepem acum o serie de dezvaluiri socante unele incredibile, referitoare la medicamentele romanilor, unele dintre acestea fiind doar ale romanilor pentru ca lumea normala, tarile civilizate. le-au interzis ca sa nu mai moara oamenii!!! Primul pe lista este.”medicamentul saracului” sau celebrul Algocalmin. Piata algocalminului din Romania este estimata la peste 11 milioane de dolari anual. Pretul mic l-a transformat in calmantul nr. 1 pentru romani. Un adevarat “medicament al saracului”, spun medicii. Licenta pentru denumirea de “algocalmin” este detinuta de fosta fabrica de medicamente SICOMED. In anul 2005 cehii de la Zentiva au preluat licenta si astfel, doar datorita algocalminului le-au crescut vanzarile cu peste. 1.000 de procente.  Potrivit surselor medicale, dintre toate medicamentele fabricate de compania de medicamente Zentiva, calmantul pe baza de metamizol aduce, de departe, cele mai substantiale profituri. Din aceasta piata, au reusit sa prinda felii importante si alte companii farmaceutice care produc algocalmin, dar sub o alta denumire. Algocalminul se mai numeste si algozone, si este produs de Ozone Romania . Agentia Europeana de Evaluare a Produselor Medicale, de recomandarile careia suntem obligati sa tinem cont, nu a restrictionat folosirea algocalminului. Cu toate acestea, majoritatea tarilor europene l-au interzis de mai multi ani. Studiile au demostrat ca metamizolul din algocalmin poate provoca o boala fatala, numita agranulocitoza, o boala. mortala care debuteaza ca o infectie supraacuta. Boala distruge celulele din maduva osoasa, altfel spus . tratarea durerilor de cap cu algocalmin duce la distrugerea sangelui.

Mai periculoase decat algocalminul, sustin medicii, sunt calmantele de durere care folosesc in componenta, alaturi de metamizol o a doua substanta activa. De departe, Piafenul (metamizol si antispastic) este cel mai riscant de administrat. Altul este Benalgin, un calmant pe baza de matamizol si cofeina. Ambele se vand la liber in farmaciile romanesti, fara niciun fel de restrictii. Primii care au interzis metamizolul au fost americanii, inca din 1977. Din aceeasi perioada dateaza si decizia statului sudez de interzicere a calmantului. Azi substanta din care se face”calmantul saracului” din Romania este interzisa in Danemarca, Belgia – unde trecuta la rubrica otravuri – Germania, Spania – din 1989, Olanda – incepand cu 1990, Grecia sau Irlanda. Am luat doar exemple din Europa si Statele Unite!!!

Pe lista analgezicelor considerate nocive de occidentali, dar care se folosesc frecvent in Romania, se mai regasesc Dipyrone, Novalgin, etc., medicamente care au la baza substanta denumita noramidopirina metansulfonat si fenilbutazona, Butazolidine, Rheopirin R, Reumopiryrine etc., care au la baza fenilbutazona. In plus, pe piata romaneasca se gasesc si combinatii ce contin Scobutil Compus sau aminofenazona – Aminofenazona L, Lizadon. Piroxicamul si Aulinul sunt si ele pe lista neagra a Agentiei Europene a Medicamentului.

Aulinul este un alt medicament care poate ucide si totusi este vandut la liber in farmaciile romanesti. Mai grav, Aulinul este vandut si in formele sale pentru copii (pediatrice) cu toate ca riscul este si mai mare. Aulinul este interzis in tari precum Spania, Marea Britanie, Finlanda, Turcia, SUA, Australia sau Japonia, deoarece s-a constat ca provoca frecvent . insuficienta hepatica mortala!!!  Aulinul este recomandat pentru tratamentul durerii si inflamatiei asociate osteoartritelor, entorselor si luxatiilor, durerilor menstruale. Aulin se numara printre cele mai cautate si utilizate medicamente in Romania, datorita efectelor sale calmante imediate. Putini insa stiu ca substanta activa continuta de Aulin, denumita nimesulid, poate fi. mortala. Acum poate intelegeti mai bine de ce am corelat de la bun inceput Codex Alimentarius de. industria farmaceutica de pe planeta! Poate asa vedeti mai clar de ce miliardarii Americii si ai Europei – nu toti, ca sa nu mergem cu prostii la tribunal sau sa ne calce masina mai repede – de ce aceste “forte ale banului si raului” vor inlocuirea usturoiului, a mentei si a ceaiului de tei cu produsele ”minunate si clar vindecatoare” ale concernelor farmaceutice!!!

Agentia Europeana de Evaluare a Produselor Medicale a interzis administrarea Aulinului copiilor sub 12 ani. De asemenea, Comisia Europeana a Medicamentului a reluat, spre analiza, nimesulidul, in vederea retragerii sale de pe teritoriul intregii Uniuni Europene. Aulinul a fost restrictionat chiar si in tara producatoare, Irlanda. Consiliul Irlandez pentru Siguranta Medicamentelor a atras atentia asupra pericolului pe care il prezinta.  In Romania este la mare pret pentru ca sanatatea sau chiar viata copiilor nostri. nu e la pret european. Daca tot vrem depopularea planetei, moartea pentru sute de milioane de oameni. de ce sa nu punem accent pe romani?

Din cauza efectelor secundare grave o serie de medicamente au fost retrase de pe piaţă în unele ţări. Cu toate acestea ele continuă să fie comercializate în. România!!! Suntem un vast laborator cu 20 de milioane de cobai, un loc in care se fac bani, multi bani, pe sanatatea si chiar viata.”prostimii” Europei! “Prostimea”, adica ce a ajuns poporul roman in ultimii 21 de ani, este doar. o bună piaţă de desfacere pentru multe medicamente criminale interzise în alte state. Vreti exemple? Vreti sa ne salvam macar copiii daca pentru multi dintre noi este prea tarziu? Luati hartie si ceva de scris:

Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, a ucis în anii ’60 în jur de 3500 de pacienţi. Cu toate acestea el se comercializează în continuare în ţara noastră şi este prescris în diverse afecţiuni ale inimii. Ce medici, ce interese, ce bani sunt in joc?

Medicamentul Stilbestrola fost dovedit ca producând tumori uterine şi mamare la femei şi a fost scos de pe piaţă în unele ţări europene. În România este produs şi comercializat de patru companii farmaceutice. Oare medicii care prescriu astfel de “leacuri vindecatoare” sunt prosti, sunt rai sau sunt doar. platiti bine?

În 1970 au fost scoase de pe piaţă tranchilizantele Pronap şi Plaxin pentru că produceau moartea nou -născuţilor.

Thyreotom forte, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormoni tiroidieni la pacienţi cu hipotiroidie a fost scos de pe piaţă în Germania în 2005. Pentru ca la romani merge perfect ceea ce este interzis la nemti. medicamentul este în continuare prescris de medicii nostri şi se găseşte în farmacii.

În 1984 ziarul Daily-Mail a scris clar că medicamentul împotriva acneei, Roacutan, medicament care se prescrie şi în prezent, a condus la malformaţii foarte grave ale nou-nascutilor.  Peste 50% dintre mamele care, in timpul sarcinii, au luat Roacutan, au nascut copii malformati!!! Roacutan este prescris în continuare de. doctorii români.

Zelmac, medicament impotriva afectiunilor digestive, care se vinde in Romania la ora actuala, produs de compania Novartis, a fost scos de pe piata in Germania, in aprilie 2007, desi nici macar nu fusese aprobat inca, fiind folosit ilegal de catre doctori in scopul testarii lui pentru industria farmaceutica.

Ketotifen, un medicament pentru tratamentul de lunga durata in astmul bronsic alergic sau cu componenta alergica, bronsita alergica si tulburari astmatice a fost scos in 2006 de pe piata in Germania , din cauza efectelor secundare grave la nivelul globului ocular si al rinichilor. In Romania se gaseste in farmacii.

Terfenadin, antialergic, a fost scos de pe piata in mai multe tari europene. In Romania se gaseste sub denumirea de Histadin, un sirop folosit in tratamentul simptomelor multor afectiuni alergice si in prevenirea si tratamentul reactiilor alergice la transfuzia de sange.

Methotrexat, de asemenea impotriva leucemiei, a produs tumori si a dus la anemie grava si ruperea intestinelor. In Romania este comercializat si prescris in reducerea dureriilor si a tumefactiilor articulare.

Mitothan, un alt medicament impotriva leucemiei, duce la moartea rinichilor secundari. La noi se gaseste sub numele de Lysodren si este utilizat pentru tratamentul cancerului stratului exterior al glandei suprarenale.

Antibioticul Isoniazid duce la moartea ficatului. Acesta este comercializat in Romania.

Sunt foarte putini din pacate cei care au curajul, inconstienta sau posibilitatea sa spuna lucrurilor pe nume. “Afacerea” medicamentelor care “ucid lent” este una de succes: sute si sute de miliarde de dolari sau euro in fiecare an!!! Cu ceva timp in urma Dr. Scott Reuben, angajat al companiei farmaceutice Pfizer – cea care produce de exemplu “minunatia” Viagra a declanşat cel mai mare scandal de falsificare din istoria medicinei, recunoscând că, timp de 13 ani avea sarcina de a falsifica rezultatele studiilor şi cercetărilor, pentru ca produsele farmaceutice ale companei să aibă un succes mai mare pe piaţă. În calitate de colaborator al biroului de presă de la compania Pfizer, el a publicat cu duzina în reviste medicale de specialitate articole fără niciun dram de adevăr.

Sursa  articolului :  http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=22759:medicamente-care-ucid-verificati-va-farmacia&catid=19:viata&Itemid=2

miercuri, 22 februarie 2012

11 beneficii ale fierului in organism






Deficitul de fier reprezinta cea mai frecventa carenta minerala cu care populatia se confrunta. Carenta de fier apare la orice varsta, incapand cu copilul mic pana la batrani.


Fierul este continut intr-o varietate mare de alimente, insa acesta nu se absoarbe la nivel intestinal decat daca ii este schimbata valenta in stomac in prezenta vitaminei C. Cu alte cuvinte atunci cand consumam alimente bogate in fier ar trebui sa le asortam unor alimente bogate in vitamina C pentru a putea absorbi fierul.
Care este aportul zilnic de fier necesar pentru a ne mentine sanatatea?
Copil 1-3 ani: aproximativ 15 mg de fier pe zi
Copil 4-10 ani: 10 mg de fier/zi
Baieti 11-18 ani: 18 mg fier/zi
Fete 11-18 ani: 18 mg fier/zi
Barbat adult: 10 mg fier/zi
Femei adulte: 10 mg de fier pe zi;
Surse alimentare de fier

Fierul este continut in foarte multe alimente:
carne;
legume crude;
fructe ca piersici, caise, smochine, curmale, afine, stafide, fructe de padure, cirese etc.;
fructe oleaginoase (nuci, seminte, susan, alune crude, arahide crude);
frunze verzi (salata verde, stevie, patrunjel, leustean, spanac, urzici)

Beneficiile fierului in organism


Fierul prezinta numeroase beneficii in organismul uman:
fierul intra in constitutia globulelor rosii, fiind important in formarea hemului/hemoglobinei care urmeaza sa lege oxigen, astfel incat sa isi indeplineasca functia de a conferi oxigenul preluat de la plamani tesuturilor;
fierul intervine in metabolismul hepatic;
fierul intervine in reducerea stresului oxidativ si combaterea radicalilor liberi din organism;
acest mineral intervine si in sistemele energetice celulare;
fierul este indispensabil pentru activarea unor enzime intracelulare din organismul nostru;
fierul reduce procesele de imbatranire si mentine tineretea atat prin implicatiile sale in oxigenarea organismului si in sistemele energetice intracelulare, cat si prin reducerea stresului oxidativ - in felul acesta o serie din procesele de senescenta (imbatranire) sunt estompate;
acest mineral intervine in functiile sistemului nervos;
fierul stimuleaza sistemul imunitar;
carenta de fier creste riscul de cancer, ceea ce demonstreaza protectia anticancerigena a acestui mineral;
participa la metabolismul osos;
acest mineral este important pentru sistemul muscular.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare