Faceți căutări pe acest blog

joi, 31 mai 2012

Iată ce analize îţi pot salva viaţa

Nu obişnuieşti să-ţi faci cu regularitate analizele uzuale pentru a vedea cum stai cu sănătatea? Nu neglija acest aspect deoarece câteva investigaţii banale îţi pot salva viaţa.

Iată care sunt acestea şi de ce sunt importante pentru sănătatea ta:

1. Măsurarea tensiunii arteriale
Hipertensiunea arterială supranumită şi ucigaşul silenţios, este o afecţiune foarte frecventă şi uneori nici nu ştii că te confrunţi cu ea. Cardiologii susţin că tensiunea arterială nu trebuie să depăşească 140/90 milimetri coloană de mercur (mmHg). Astfel, dacă suferi de acestă boală şi nu o ţii sub control poţi să faci infarct miocardic, accident vascular cerebral, insuficienţă cardiacă sau chiar îţi poţi afecta rinichii.

2. Verificarea nivelului de colesterol
Nivelul crescut al colesterolului se află pe lista duşmanilor ce determină bolile de inimă. În acest caz, pentru ca totul să fie sub control, colesterolul total trebuie să fie sub 190 de miligrame pe decilitru (mg/dl). Iar pentru a verificat acest lucru nu trebuie decât să-ţi faci o analiză simplă de sânge, care se recoltează dimineaţa pe nemâncate.

3. Măsurarea glicemiei (zahărul din sânge)
Dacă îţi faci această analiză poţi depista, din timp, dacă suferi sau nu de diabet şi astfel vei putea urma un tratament adecvat. Conform reprezentanţilor Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metaboli valorile normale ale glicemiei stabilite de Asociaţia Europeană de Studiu a Diabetului (EASD) se încadrează între 73 - 110 mg/dl pe nemâncate, iar valoarea anormală a glicemiei este peste 126 mg/dl, tot pe nemâncate.

4. Măsurarea circumferinţei abdominale
Alimentaţia neadecvată în combinaţie cu un stil de viaţă sedentar face să societatea să se transforme într-una formată din obezi. Pentru această problemă, soluţia nu o reprezintă dietele drastice ci schimbarea stilului de viaţă. De aceea toată atenţia trebuie să cadă pe ce mănânci, dar şi pe exerciţiile fizice. În plus, nu strică să-ţi măsori periodic circumferinţa taliei pentru a vedea când sari calul cu greutatea. În general, valoarea circumferinţei abdominale nu trebuie să fie mai mare decât jumătate din înălţimea unei persoane. Adică, dacă ai o înălţime de 1,62, circumferinţa taliei trebuie să fie sub 81 de centimentri. Orice depăşire a acestei valori predispune la boli de inimă, diabet şi cancer.

5. Controlul anual la medicul ginecolog
La ginecolog nu trebuie să calci doar când ai probleme, ci fă-ţi un obicei de a merge măcar de două ori pe an. O analiză a secreţiei vaginale depistează posibilele infecţii vaginale şi testul Babeş Papanicolau verifică modificările anormale care pot să apară la nivelul colului uterin. Dacă specialistul vrea să facă şi alte investigaţii, este posibil să te programeze la o ecografie vaginală (pentru o vizualizare atentă a ovarelor) sau o colposcopie (inspectarea colului uterin). Dar toate aceste teste de rutină te vor proteja de bolile ginecologice, care dacă sunt depistate devreme au rezolvare.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/anali...

Ardeiul iute ar putea fi un atu împotriva colesterolului


Ardeiul iute ar fi o armă eficientă împotriva colesterolului şi un atu pentru îmbunătăţirea sănătăţii inimii, arată un recent studiu realizat de cercetători chinezi. Rezultate bune au fost obţinute pe şoareci şi urmează să fie validate la om, relatează maxisciences.com.
Specialiştii recomandă în general ca hrana să nu fie prea condimentată, însă ardeiul iute ar putea fi o excepţie. Într-un studiu publicat în revista European Journal of Nutrition, cercetători chinezi arată că ardeiul iute scade nivelul colesterolului şi ajută la păstrarea unei bune sănătăţi cardiace.
Până să ajungă la această concluzie, echipa din Hong Kong a observat şase săptămâni şoareci pe care i-a împărţit în cinci grupe. Fiecare a primit sau nu o doză precisă de capsaicină, elementul care dă ‘forţă’ ardeiului iute. Rezultatele au arătat că nivelul colesterolului total – trigliceride şi ‘colesterolul rău’ – din sângele rozătoarelor a scăzut semnificativ la cele care consumaseră ardei faţă de grupul martor. Acest impact nu a putut fi totuşi asociat cu o doză precisă de ardei.
În afară de efectul asupra colesterolului, cercetătorii au mai identificat o latură pozitivă a ardeiului iute. Capsaicina a mai fost asociată cu reducerea concentraţiilor substanţelor implicate în inflamaţii, factor care favorizează apariţia unor probleme cardiace.
Rezultatele sunt valabile deocamdată doar la şoareci, scrie site-ul nutraingredients-usa.com. Rămâne de văzut dacă pot fi extrapolate la om înainte de a fi luată în considerare vreo utilizare a acestor efecte pozitive.

marți, 29 mai 2012

VALOROSUL FRUCT AVOCADO

Fructele de avocado sunt foarte valoroase prin continutul bogat in vitaminele A, B, C, E (reprezinta unul dintre cei mai puternici antioxidanti si neutralizeaza efectele radicalilor liberi), in vitamina K, in acid folic dar reprezinta si o buna sursa de fibre alimentare.
Circa 75% din caloriile unui avocado provin din grasimi, majoritatea dintre ele fiind monosaturate. Spre deosebire de banane, avocado are cu 60% mai mult potasiu. Reprezinta unul din fructele cu cel mai ridicat continut in fibre - 75% fibre insolubile si 25% fibre solubile.
Avocado contine acid oleic, acid care se regaseste si in uleiul de masline. Acest acid are rolul de a controla nivelul colesterolului. In mod obisnuit, avocado se consuma in salate, supe reci, sosuri si nu lipseste nici din deserturi. Aroma sa este una usoara. Vitaminele continute de avocado sunt esentiale in protejarea de efectul homocisteinei a inimii si a arterelor, aceasta in conditiile in care un nivel prea mare de homocisteina poate conduce la un atac de cord. In cazul utilizarii balsamului cu ulei de avocado, firul de par va beneficia de refacerea stratului lipidic.

In domeniul alimentar, uleiul de avocado are actiune propice in protejarea si tonifierea sistemului cardio-vascular precum si in diminuarea colesterolului din sange. In cosmetica, uleiul de avocado este foarte apreciat pentru calitatile sale rehidratante si regenerante care il recomanda pentru ingrijirea inclusiv a zonelor gatului, ochilor, sau a celor cu pielea foarte fina. Pe plan gastronomic, uleiul de avocado este foarte apreciat pentru gustul si calitatile sale deosebite.

Proprietatile terapeutice ale avocado
Avocado ajuta la intarzierea sclerozei osoase. Artroza, care este o boala severa, afecteaza aproximativ 15% din populatie, iar specialistii utilizeaza impotriva ei extracte naturale din numeroase plante, printre care avocado si soia.

Avocado prezinta si proprietati anticancerigene. Are culoarea galben-verzuie datorita unor carotenoide care, alaturi de vitamina E, formeaza un antioxidant puternic. Dupa cum spun specialistii, cele doua substante inhiba dezvoltarea celulelor cancerigene din zona prostatei.
Avocado influenteaza absorbtia carotenoidelor din alimente ce joaca rolul unor pigmenti antioxidanti utili in prevenirea bolilor oculare, in cancere si in protectia pielii contra radiatiilor ultraviolete.

Gastronomic vorbind, avocado ajuta la o mai buna absorbtie a trei astfel de substante din salata verde. Pentru ca in continutul sau se gaseste si un grad de grasimi vegetale foarte ridicat, avocado este de cele mai multe ori exclus din diete. Nu este cel mai bun lucru, intrucat aceste grasimi sunt de foarte buna calitate, in comparatie cu cele din uleiul de masline. Cercetatorii sustin chiar ca un regim sarac in calorii, care include si avocado, este mai avantajos unei diete decat un regim clasic, aceasta neafectand nivelul de lipide din sange sau presiunea arterelor.

Acizii grasi mononesaturati din avocado iau parte la prevenirea bolilor cardio-vasculare. Avocado este recunoscut pentru proprietatile sale de scadere a nivelului colesterolului si glicemiei, pentru proprietatile antioxidante, de protejare a ficatului si antiinflamatoare.

Avocado-fructul frumuseţii !
Avocado este un fruct originar din Mexic, unde principala sa utilizare este in fabricarea uleiului. Insa daorita proprietatilor sale antioxidante, continutul bogat de grasimi si vitaminele A, B, C, D, E sau K, este utilizat si in industria cosmetica. Avocado contine, pe langa gama larga de vitamine, fier si cupru. Uleiul de avocado este folosit în cosmetică datorită proprietăților sale: hidratant, emolient, antirid, cicatrizant, antibacterian. Este recomandat pentru toate tipurile de ten, în special pentru cel uscat (protejează, hrănește și hidratează pielea).
Denumirea stiintifica a copacului este Persea americana, iar popular avocado este uneori denumit "untul vegetal". Fructul contine cantitati mari de acizi grasi nesaturati care protejeaza arterele si reduc colesterolul si este, deasemenea, bogat in acid folic, vitamina B6, potasiu si alte vitamine si elemente minerale (vitamina C, E, fier, cupru, zinc, magneziu, fosfor).
Se presupune ca avocado are proprietati afrodisiace ( stimuleaza impulsurile sexuale). Aztecii il denumeau "fructul fertilitatii".

„Ahuacatal”- Scurt Istoric
Copacul de avocado este originar din Mexic, America de Sud si Centrala. Artefactele gasite in Mexic si Peru, arata ca s-a inceput cultivarea acestui fruct acum 750 ani I.H. Aztecii l-au denumit “ahuacatl”, de unde a derivat numele “avocado”. Cand conchistadorii spanioli au ajuns in Mexic, in anul 1500, si au descoperit acest fruct, le-a placut foarte mult si l-au raspandit in mai multe parti ale lumii. Avocado a ajuns in America doar in anul 1870. In prezent, avocado este disponibil in toate magazinele din toate tarile.

Proprietatile fructului si uleiul de avocado
Fructul este folosit atat in alimentatie cat si in cosmetica, unde din sambure se extrage un ulei folosit pentru prepararea cremelor de fata si lotiunilor.
Uleiul de avocado este bogat in acid oleic (omega 9) carotenoide (clasa de pigmenti vegetali dintre care cei mai cunoscuti sunt beta-carotenul si licopenul) – zeaxantina, alfa-caroten si beta-caroten, tocoferoli (vitamina E), acizi grasi mononesaturati, luteina, potasiu, magneziu, vitaminele A, B-urile, K, este extras din pulpa fructului si nu din sambure, care de altfel nu contine decat 2% grasimi. Mai contine: acid linoleic (omega 6) si palmitic, minerale si vitaminele C si F. Dintre toate uleiurile cel de avocado este cel mai repede absorbit de piele.
Uleiul de avocado detine puternice proprietati antibacteriene, antirid si antiinflamatorii, care contribuie la o vindecare mai rapida a taieturilor si a ranilor, previne cicatricile, acneea si dermatitele. Uleiul de avocado, extras din sambure, portejeaza pielea de uscare dar se foloseste si ca tratament in cazul deterioraii pielii de catre paraziti. Cercetătorii americani au descoperit că, fructul de avocado poate preveni cancerul.
Uleiul de avocado este folosit in cosmetica, avand avantajul ca nu creaza problemele referitoare la senzibilizare, fototoxicitate, crearea de formatii cu radicali liberi. Multiplele proprietati ale uleiului de avocado (emolent, penetrant, stabilitate, hidratarea si inmuierea pielii) il fac ingredientul cel mai potrivit pentru un produs cosmetic. Uleiul de avocado îmbunătățește respirația pielii și are un rol deosebit în reglarea permeabilității celulare. Este utilizat și în aromoterapie.
Tot o data avocado-ul este considerat si un afrodiziac natural. Are un efect puternic si energizant, avocado îmbunătăţeşte potenţa sexuală. Dar, în acelaşi timp, este recomandat şi pentru revigorarea organismului în perioadele de convalescenţă.
20 pana la 25% din greutatea fructelor de avocado este formata din grasimi si mai multe de jumatate din aceste grasimi sunt monosaturate. O jumatate de avocado de dimensiune medie contine mai mult potasiu decat o banana, dar putin sodiu. In contrast cu acesta, margarina cu mai putine grasimi contine cam 55 % grasime si chiar si varietatile cu putina sare nu indeplinesc criteriul pentru a putea fi considerate hrana cu continut scazut de sare.

Ce contine avocado?
In ciuda continutului mare in grasimi sau de fapt chiar datorita acestuia, fructele de avocado pot cobori nivelul colesterolului. Cercetatorii au constatat ca inlocuind doar 5% din kilocaloriile obtinute din grasimi saturate (gandeste-te la grasimea de pe carne, din unt sau branza) cu grasimi monosaturate - ca cele din avocado - se poate scadea riscul unui atac de cord cu peste 30%. Un beneficiu in plus este adus de faptul ca fructele de avocado au si o concentratie crescuta de beta-sisterol, un sterol vegetal (continut si in margarinele care scad colesterolul, precum Flora Pro-activ) care blocheaza absorbtia colesterolului din hrana, precum si componentul anticancerigen numit glutation, despre care se stie ca este un puternic antioxidant. Foloseste fructele de avocado pentru a inlocui sursele de grasimi din dieta ta si nu pentru a le adauga acestora.
Nutrienti importanti: grasimi monosaturate, folat (o vitamina , vitamina A, potasiu, steroli
Cat de mult avocado trebuie sa consumi ca sa te saturi?

Avand un vedere ca un avocado Hass contine pana la 2000 de kilojouli de energie, un pic din el este destul. Taie o jumatate de avocado in cinci bucati si delecteaza-te cu o bucata de 200 de kilojouli - mult mai putina energie decat o lingurita de maioneza si mult mai sanatoasa deact aceasta.

Cumpara fructele de avocado bune
Alege acele fructe care par grele in raport cu marimea lor si depoziteaza-le in bucatarie pe masa sau intr-un bol de fructe pana se coc, sau pune-le intr-o punga de hartie pentru a accelera coacerea. Avocado Hass sunt foarte intunecate la culoare cand sunt coapte, dar alte varietati pot deveni moi chiar si cand sunt inca verzi. Pentru a-ti da seama daca un avocado este bun sa fie consumat, apasa-l usor langa codita ca sa vezi daca e moale, sau trage afara codita si daca iese usor si pulpa dedesubt e verde, atunci fructul avocado este copt
Arborele de avocado este o planta de tip peren. Compoziţia fructelor de avocado este similară cu cea a laptelui, deoarece conţine cantităţi mari de proteine de calitate. Acesta conţine mai multe grăsimi decat alte fructe, insa grasimile acestuia nu contin acid butiric. În plus, datorita faptului că acesta conţine, de asemenea, vitamina A, avocado are proprietati imunostimulatoare, organismul devenind rezistent împotriva oricărei infecţii bacteriene.
BENEFICII:
Acest fruct este util în tratamentul diferitelor afecţiuni, printre care si:
Respiratia urat mirositoare:
Acesta acţionează ca un medicament, eliminand respiratia urat mirositoare.
Ele au, de asemenea, proprietatea de a elimina descompunerea intestinala, prevenind astfel o respiratie urat mirositoare.
Psoriazis:
Uleiul realizat din aceste fructe este utilizat pentru tratamentul psoriazisului.
Uleiul menţionat anterior trebuie să se aplice uşor pe zonele afectate.
Tulburări digestive
Numeroasele vitamine importante prezente în aceste fructe ajută la vindecarea si tratarea unor tulburari digestive.
Acest fruct poate fi consumat impreuna cu papaya coapta, ca o dieta pentru ameliorarea hiperaciditatii sau durerilor de stomac gat si, de asemenea, pentru ameliorarea ulcerului duodenal şi duodenitei.
Persoanele care sufera de o afectiune din cauza careia apar inflamatii in rinichi, cunoscuta sub numele de boala Bright, pot folosi avocado ca principalul aliment in dieta lor, deoarece acesta conţine proteine importanta, fara efecte toxice.
COSMETICE pentru piele:
Fructele de avocado ajuta la hranirea pielii.
Uleiul de avocado este utilizat în diferite produse cosmetice, cum ar fi lotiunile si cremele hidratante, uleiurile de baie, produse pentru hranirea pielii, produse de curatare a pielii, sampoane si asa mai departe.
Dezavantaje:
Fructele trebuie să fie consumate în stare proaspătă, cât mai repede posibil, deoarece acestea se pot degrada foarte usor.
Ele nu trebuie să fie depozitate în frigider, deoarece acestea nu pot supravieţui temperaturilor scazute.
Fructele de avocado trebuie să fie păstrate la temperatura camerei şi doar pentru putin timp.

luni, 28 mai 2012

Usturoiul - Allium sativum




Exista vreun aliment biblic atât de puternic încât sa va poata apara de ciuma bubonica? Atât de puternic încât oamenii de stiinta sa-1 testeze contra SIDA? Atât de puternic încât sa poata vindeca un brat estropiat, uscat, paralizat?
Atât de puternic încât batrânii, bolnavii, cei suferinzi de tot felul de infirmitati sa fie transformati, din invalizi fara speranta care abia îsi pot târsi talpile câtiva pasi, în oameni robusti si energici, capabili sa alerge, sa dea cu piciorul, sa sara si sa tina pasul cu oricine?

In mod incredibil EXISTA si îl veti gasi - nu în dulapiorul cu medicamente, ci în gradina de zarvaturi!
In Tara Sfânta cresc cam saizeci si sapte de soiuri de usturoi (Allium sativum), astfel încât nu e deloc ciudat ca evreilor li s-a format gustul pentru aceasta planta. Vestitul oras de odinioara Escalom, din Palestina, este denumit literalmente dupa o specie de usturoi, salot (în latina, Allium ascalonicum). O masa tipica a evreilor din Antichitate, începea cu un aperitiv constând din andive, laptuci si ridichi, care se înmuiau într-un amestec de untdelemn de masline, usturoi tocat, sare si otet (mujdei) si erau savurate cu mare placere.
Talmudul - cele treizeci si noua de carti cu comentarii biblice care interpreteaza legile din Biblie, datând din secolul întâi - în dr uma ca multe genuri de mâncare sa fie asezonate regulat cu usturoi, pentru a alunga bolile care se pot ivi de la mâncarea stricata. De asemenea, evreii agatau usturoiul de stâlpii usilor, pentru a alunga influentele negative. O asemenea mentalitate poate parea învechita, dar se întâmpla - dupa cum a demonstrat stiinta moderna -ca aburii sulfurosi puternici emanati de usturoi sa ucida bacteriile si virusii - dezinfectând aerul, trupul si orice lucru cu care mai intra în contact.
Egiptenii, evreii, grecii si romanii din Antichitate mâncau si foloseau cu totii usturoiul, pe plan medicinal, pentru o ampla gama de maladii. Documentele scoase la lumina de arheologi, arata ca
- usturoiul se folosea pe scara larga: "
1. ca infuzie (ceai) pentru reducerea febrei;
2. ca decoct, pentru intestinele descuiate;
3. ca prisnita, pentru umflaturile dureroase;
4. ca frectie, pentru întinderile de muschi sau de ligamente;
5. ca tinctura, pentru parazitii intestinali;
6. ca tonic general, pentru ameliorarea starii inimii si fortificarea digestiei.

In medicina Egiptului antic, un anume Hesy Re, Sef al Dentistilor si Medicilor în jurul anului 2600 î,Ch., plomba cariile cu usturoi zdrobit! In vremea aceea, domnea ideea ca un dinte stricat trebuie pastrat cu orice pret, în loc de a fi scos.

STRAVECHIUL REMEDIU CONTRA DURERILOR DE DINTI MERGE SI AZI
Un leac stravechi si traditional în zonele rurale contra durerilor de dinti este un catel de usturoi strivit, amestecat cu putin unt sau ulei si înfipt în carie sau pus pe locul dureros, în câteva minute durerea înceteaza.

ÎNTELEPCIUNEA REGELUI SOLOMON
Se spune ca regele Solomon ar fi scris o carte care continea leacurile vegetale pentru toate bolile cunoscute de om. Pentru bolnavii care aveau crize de epilepsie (considerata pe-atunci o forma de nebunie), prescria radacina de valeriana sau catei de usturoi. Introducea o mica parte dintr-una sau cealalta din aceste plante în capatul unui inel mare pe care-1 purta pe un deget, iar pe acesta îl plasa direct sub narile bolnavului - din câte se pare, cu foarte rnult succes. In prezent, valeriana e cunoscuta ca sedativ si tranchilizant natural. Iar compusii de sulf din usturoi puteau sa fi actionat cam în acelasi mod cu sarurile mirositoare, care trezesc omul dintr-o toropeala temporara.

ÎNTR-O VIZIUNE, ÎNGERII VORBESC DESPRE PUTERILE CURATIVE ALE USTUROIULUI.
Hildegarde von Bingen a fost o calugarita si stareta într-o manastire benedictina, specialista în plante medicinale, care a trait în secolul al XI-lea. Sustinea ca avusese o serie de viziuni, aratându-i noi moduri de a folosi plantele medicinale, pe care le-a notat într-o carte intitulata Physica, cea mai veche scriere de istorie naturala din Germania. Intr-una din aceste viziuni, i-a aparut un înger care i-a spus ca un amestec de doua plante - usturoi si isop (Hyssopus sp.) - va vindeca astma, îngerul a învatat-o sa fiarba un ceai simplu dintr-o mâna de tulpini verzi de isop si doi catei de usturoi, curatiti si tocati, pe care sa le puna într-o oala cu apa, lasându-1 sa fiarba la foc scazut.
Pentru tusea cu sânge, îngerul i-a spus sa adauge în mixtura o planta numita « lecuieste-tot », precizând ca aceasta avea sa opreasca în mod dr amatic tusea cu sânge, în câteva minute. Pentru oftica - astazi numita tuberculoza - îngerul a în dr umat-o sa adauge muguri de lavanda si-frunza de tataneasa (Symphytum ofScinale), în fiertura de usturoi si isop.

PROTECTIA CONTRA CIUMEI BUBONICE.
Poate ca cea mai convingatoare dovada despre puterea usturoiului de a lupta contra germenilor consta în capacitatea lui de a apara oamenii împotriva ciumei bubonice care pe vremuri a maturat Europa de mai multe ori, nimicind populatii întregi. De exemplu, odata, la Marsilia , Franta, optzeci la suta dintre locuitorii orasului au muritîn câteva luni. Documentele istorice arata ca, atunci când ciuma a ajuns în orasul Chester din Anglia, în 1665, singurii locuitori ai orasului care au supravietuit locuiau într-o casa cu pivnita plina de usturoi; nici o fiinta din casa aceea nu a murit. In timpul marii epidemii din 1722, la Marsilia , niste hoti isteti au început sa fure bani si bijuterii din casele si de pe trupurile muribunzilor si ale mortilor - ei însisi fiind imuni la infectie. Au fost arestati, acuzati de tâlharie si condamnati la moarte, dar li s-a oferit clementa în schimbul secretului supravietuirii lor în mijlocul molimei. Hotii au raspuns ca erau imuni fiindca îsi frecasera fetele, gâturile, mâinile, bratele, trupurile si chiar hainele cu un lichid preparat din
cincizeci de catei de usturoi cojit pusi la macerat într-un litru si jumatate de otet din vin tare, timp de doua saptamâni. De asemenea, o parte din solutie au baut-o si au facut gargara cu ea. Atunci, autoritatile din Marsilia au afisat remediul si cetatenii ramasi în viata au putut rezista epidemiei.
Propagata de rozatoare si purici, forma aeriana a acestei boli -de la tusea suferinzilor - este atât de virulenta, încât poate ucide în trei zile pe oricine intra în contact cu bolnavii. Pacientii infectati trebuie sa fie tratati cu antibiotice puternice, în maximum cincisprezece ore, pentru a supravietui. Dar usturoiul comun, un dar de la Dumnezeu , poate preveni sa fie contractata înca de la început.

CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL DIN LUME.
Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de aliment pur. Contra sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze nu au nici o sansa. Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamânii. Omoara cei mai oribili microbi - chiar si pe cei ai leprei, gonoreei si cangrenei - în cinci minute fix! în testele de laborator, acesti germeni au fost aruncati efectiv pe marginea unui platan de cultura! Un miligram de usturoi avea aceeasi putere cu douazeci si cinci de unitati de penicilina.
Este o planta atât de puternica încât, când e frecata'pe picioarele cuiva, intra rapid în sânge si poate avea un efect benefic în plamâni. O cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor. Se face tocând câtiva catei de usturoi, amestecându-i cu putin untdelemn de masline si aplicând mixtura pe talpi.
Oameni bolnavi de plamâni - ajunsi în pragul mortii - suferind de tot felul de maladii respiratorii (astma, emfizem si oribilele bronsite, alergii si abcese pulmonare) s-au întremat si au plecat complet vindecati, laudând aceasta planta miraculoasa.

ÎNVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE
In 1948, dupa ani întregi de cercetari, oamenii de stiinta au confirmat în sfârsit cu fermitate "puterea de penicilina" a usturoiului, izolând diversele substante din el. Alliina, prima substanta izolata, avea efect contra germenilor care cauzeaza intoxicatia cu salmonella, dizenteria si contra stafilococilor care provoaca furunculele si ulceratiile purulente ale pielii. "
La fel de eficienta era si împotriva streptococilor, care cauzeaza scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea învelisului inimii (febra reumatica) . Allicina, un alt ingredient, înfrunta conjunctivita (infectia ochilor), putrefactia (descompunerea mâncarii în alimente si în intestine), febra tifoida, holera si TB.C.-ul. De atunci, în usturoi s-au gasit multe alte substante importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una din cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer). Ajoena este o substanta care "dilueaza" sângele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase. Când animalele de laborator au fost hranite cu o singura doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu suta la suta, timp de douazeci si patru de ore. De asemenea, ajoena actioneaza contra a doua tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezenta în canalul extern al urechii, si o alta care cauzeaza Candida sivaginita.
Usturoiul are peste o suta de compusi ai sulfului cunoscuti. Acesti compusi ai sulfului sunt ce-i care-i confera usturoiului puterea sa de lupta contra bolilor, ajuta la reducerea tensiunii si a nivelului de zahar din sânge, alunga astma si bronsita, îmbunatatesc circulatia si functiile inimii, previn cancerul si ajuta organismul sa se debaraseze de toxinele periculoase.

PREVENIREA ÎNFUNDARII ARTERELOR
Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au aratat ca radacina cu aroma întepatoare are "o actiune protectoare foarte semnificativa" în limitarea efectelor coagularii sângelui gras, conform doctorilor Arun Bordia si H.C. Bansal de la R.N .T. Medical College, Udaipur, India, într-un articol din revista medicala britanica The Lancet, aparut în 29 decembrie 1973, medicii au spus ca sângele a zece pacienti s-a coagulat mai încet când acestia au mâncat usturoi cu alimente grase, decât atunci când le-au mâncat fara usturoi. Dupa parerea lor, aceasta însemna ca usturoiul putea încetini acumularea depunerilor de grasime pe peretii arterelor si ajuta la prevenirea colmatarii acestora. Concret, Q suta de grame de unt s-au adaugat la o masa consumata de pacientii testati. Peste trei ore, acestia au prezentat un nivel mediu al colesterolului de 237,4 miligrame la suta. Când, dupa trei ore, mâncarii identice i s-a adaugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame de usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la suta. S-a descoperit ca uleiul de usturoi are si singur acest efect - fie ca e luat ca ulei pur, ca suc de usturoi sau în usturoiul integral. In plus, uleiul de usturoi a redus nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din sânge). O masa care continea unt a rezultat într-un nivel de fibrogen ajuns la 320,9 miligrame la suta - în trei ore. Când în mâncare s-a adaugat usturoi, nivelul de fibrogen din sânge, trei ore mai târziu, era de 256,4 miligrame la suta. In ambele cazuri, usturoiul a coborât efectiv nivelurile de colesterol sl fibrogen sub valorile normale.

COBOARA HIPERTENSIUNEA
Se spune ca sute de medici au gasit usturoiul ca fiind cel mai sigur si mai de nadejde mod de a coborî hipertensiunea. Nimeni nu stie exact din ce cauza. Unii doctori cred ca usturoiul dilata (deschide) arterele, usurând presiunea. Altii citeaza puterea sa de a înlatura infectiile de diverse feluri si, prin urmare, a reduce tensiunea crescuta. Totusi, e clar ca tensiunea scade. Medicii raporteaza - în cazuri dupa cazuri - ca simptome ca slabiciunea, ametelile,
pulsatiile dureroase ale capului, tiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiratia scurta, durerile de sale, amortelile sau furnicaturile, dispar toate, rapid si usor.
De fapt, usturoiul pare sa satisfaca toate cerintele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sangvine:
1. Este absolut sigur.
2. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a gasit nici o limitare a dozajului.
3. Tensiunea sangvina se reduce treptat - într-o perioada de timp - fara nici o cadere neasteptata care ar putea soca organismul!
4. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul, sub îngrijirea medicului.
5. In aproape toate cazurile testate, a alungat slabiciunile, ametelile, durerile de cap, tiuiturile din urechi, durerile de piept.
6. Se pot obtine bune rezultate,indiferent de vârsta sau de conditie.
7. Este usor de luat, sub forma de tablete fara miros.
Actualmente, tabletele si capsulele cu usturoi, care se gasesc fara reteta la plafarurile de pretutindeni, sunt folosite pe scara larga de medici pentru reducerea tensiunii si alungarea simptomelor acesteia.
Hipertensiunea e extrem de periculoasa fiindca, în primul rând, simptomele ei nu sunt întotdeauna prezente - multi suferinzi nici macar nu stiu ca o au - si în al doilea rând, aproape întotdeauna duce la probleme ale inimii, venelor si arterelor, sub forma de crize, cheaguri, hemoragii, blocaje renale, atacuri de cord sau chiar moartea subita, daca nu e controlata.
Totusi, un lucru ar trebui sa fie clar - usturoiul nu este un leac pentru hipertensiune; nu face decât sa coboare tensiunea si efortul impus inimii, venelor si arterelor, plus alte simptome neplacute, care pot reveni când terapia cu usturoi înceteaza. Oricum, folosirea prelungita a usturoiului a tins, în multe cazuri, sa coboare permanent hipertensiunea!

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU DIABET
Folosirea usturoiului a redus nivelul de zahar din sângele diabeticilor. Intr-un caz, un om cu diabet avansat aflase de la doctori ca era într-o situatie fara speranta si a fost trimis sa moara acasa, la vârsta de saizeci de ani. La nouazeci de ani, înca mai traia, sanatos-tun. Incepuse sa manânce o combinatie de usturoi, patrunjel si creson. Nivelul zaharului din sânge i-a coborât de la 200 si ceva la 110. Si a continuat sa foloseasca fericit acest remediu, ani de zile. Usturoiul nu vindeca diabetul si nu trebuie folosit fara
permisiunea medicului.Dar poate fi un mod util de a coborî nivelul zaharului si, astfel, a controla boala. Surprinzator si interesant, însa, este faptul - consemnat de mai multe ori - ca usturoiul poate reduce nivelul zaharului din sânge la diabetici.

UN ALIMENT BIBLIC TESTAT COMPARATIV CU MEDICATIA ANTIDIABETICA
Usturoiul - desi are o actiune putin mai înceata - este la fel de eficient ca tolbutamida (un medicament oral pentru diabetici) la eliminarea glucozei excesive din sânge. Doamna RB., consumatoare de usturoi, spune: "Recent, mi s-a pus diagnosticul de diabet moderat. Medicul mi-a spus ca, daca nivelul zaharului din sânge nu-mi scadea, trebuia sa iau un medicament oral. Citisem despre modul cum poate usturoiul sa reduca nivelul zaharului din sânge. Asa ca am început imediat sa iau câte o capsula de usturoi de 0,32 gr., pe lânga vitamine si dr ojdia de bere, dupa fiecare masa. Rezultatul: zaharul din sânge mi-a revenit la normal si nu mi-a mai fost necesar sau prescris nici un medicament.

REÎNTINERESTE FICATUL
Principala valoare a usturoiului în tulburarile hepatice consta în puterea sa de a detoxifia bacteriile putrefactive din intestine si, astfel, a ajuta ficatul sa se odihneasca. Este un stimulent dovedit al sucurilor gastrice si ajuta cresterea si vigoarea circulatiei sangvine prin ficat. Se sustine ca o lingurita de usturoi în .amestec cu o lingura de untdelemn de masline sau ulei de soia, luata seara, învioreaza ficatul si îl reîntinerese atât de mult încât pielea de pe trup va straluci de activitate reînnoita. Utilizatorii spun ca e într-adevar o planta miraculoasa.
Daca usturoiul nu e tolerat, cauza consta într-o deficienta a organelor digestive - mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat în stare buna, spune ea, nu se va revolta niciodata împotriva unui element atât de natural si benefic ca usturoiul.

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU CISTITA
Infectiile urinare pot fi dureroase si handicapante. Doamna S.B.. povesteste cum a folosit usturoiul pentru a combate o persistenta infectie a vezicii: "Pentru aceia dintre dumneavoastra care pot suferi de cistita, usturoiul poate fi raspunsul. Dupa ce m-am îmbolnavit de câteva ori, am hotarât sa-mi încerc propriul remediu. Am tocat câte trei catei mari de .usturoi, de trei ori pe zi, i-am pus într-o lingurita si i-am înghitit cu apa. Dupa cinci zile, cistita mi-a trecut. Atât de simplu (...)."
"Am mai avut cistita o singura data, si usturoiul si-a facut efectul din nou. Poate ca merge si pentru infectiile rinichilor. Doctorita mea n-a fost deloc surprinsa, întrucât a avut odata un pacient cu cancer la plamâni care a trait mai mult decât se asteptase ea, si mânca usturoi. Medicamentul minune - chiar merge!"

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU BOLILE DE STOMAC.
Luat cu regularitate, usturoiul poate vindeca bolile de stomac si intestine, afirma un reputat cercetator si expert în terapia cu usturoi. Se stie ca allicina din usturoi stimuleaza peretii stomacului si ai intestinelor pentru a secreta enzime digestive. Dar usturoiul luat de persoanele suferinde de asemenea afectiuni trebuie sa fie diluat sau amestecat cu alte mâncaruri, precizeaza acelasi expert. Un mod excelent de a atenua efectele usturoiului este acela de a-1 gati, sau a-1 combina cu ou si lapte. Totusi, usturoiul nici macar nu e nevoie sa fie mâncat. Se poate folosi în cataplasme sau bai pentru picioare si mâini, spre a calma stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atât de mari, încât e absorbit direct prin piele. Folosit în acest mod, are o eficacitate declarata de nouazeci si cinci la suta.
Din cele mai vechi timpuri si pâna în prezent, usturoiul a fost laudat în întreaga lume pentru eliminarea gazelor, a crampelor si a simptomelor de inflamare.

TOATE SIMPTOMELE AU TRECUT
S-au înregistrat rezultate miraculoase, care au fost catalogate si consemnate amanuntit, dupa cum urmeaza: îngreunarea de dupa masa a fost înlaturata complet în cincisprezece cazuri si usurata partial în sase cazuri din douazeci si cinci - dintr-un total de 84% eficacitate! Râgâielile au disparut complet în treisprezece cazuri, si partial în noua - din douazeci si cinci - la un total de 88% eficacitate! . Flatulenta a disparut complet în douazeci de cazuri din douazeci si cinci - un total de 80% eficacitate! Colicii cu gaze au disparut complet în treisprezece cazuri si s-au usurat partial în opt - la un total de 84% eficacitate!. Greturile au disparut complet în sase cazuri din opt - pentru un total de 75% eficacitate! Se raporteaza ca usturoiul nu aduce numai o usurare temporara, ci eliberarea permanenta de aceste dezordini gastrice. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca usturoiul e un carminativ care poate fi folosit în cazurile de flatulenta si colici, pentru a elimina gazele din stomac si intestine si a diminua crampele dureroase.

CUM SE POATE FOLOSI ACEST ALIMENT BIBLIC PENTRU A CALMA DIGESTIA
Ca uz extern, usturoiul se poate folosi în cataplasme sau bai de picioare si de mâini. Intern, usturoiul maruntit poate fi luat cu miere, înainte sau dupa mese (folositi o jumatate de catel). De asemenea, usturoiul se poate folosi sub forma de tablete sau capsule.

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU CONSTIPATIE.
Un reputat cercetator si expert în terapia cu usturoi declara ca persoanele care sufera de constipatie îsi pot gasi usurarea mâncând cu regularitate cantitati moderate de usturoi, amestecate cu ceapa, lapte sau iaurt. Allicina din usturoi, afirma el, stimuleaza miscarile peristaltice ale peretilor intestinali si, în acest mod, produce mobilitatea scaunului.

REMEDIUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU DISPARITIA IMEDIATA A ARSURILOR SI DURERILOR DE URECHI.
Doamna LC. spune: "Timp de un an, am folosit ulei de usturoi pentru
durerile de urechi. L-am vazut facând minuni în zece-cinci-sprezece minute de la spargerea unei capsule eu ulei de usturoi, turnata în ureche si retinuta cu un tampon de vata. Le-am spus prietenilor si rudelor cât de repede îmi trece durerea si toti sunt gata sa jure! - Sora mea avea o infectie a urechii interioare si toata noaptea plângea de durere. Mi-a dat telefon la ora patru dimineata, în lacrimi. Sotul ei a venit si a luat putin ulei, iar durerea i-a trecut în cincisprezece minute. De asemenea, am descoperit absolut întâmplator ca arsurile sunt ajutate prin frectie cu ulei de usturoi pe locul ars. Durerea trece aproape imediat dupa aplicare si masarea arsurii. Nepotul meu s-a ars destul de grav la mâna, pe plita electrica. Dupa ce i s-a aplicat ulei de usturoi, a fost foarte usurat si a dormit toata noaptea fara sa se plânga.

LEACUL ALIMENTAR BIBLIC A VINDECAT MULTE URECHI CARE TIUIAU
Doamna N.V. spune: "Am descoperit un remediu foarte simplu si ieftin pentru slabirea auzului si tiuitul urechilor (...). Urechile îmi sunau atât de tare încât abia mai auzeam. Acum trei ani, am citit: -Se spune ca un strop de suc de usturoi pus în ureche face bine la auzul cu probleme. Am încercat, cu rezultate miraculoase ; începeti aplicând formula cam de trei ori pe saptamâna si, pe masura ce starea vi se amelioreaza, puteti reduce dozajul. Eu o folosesc în prezent cam o data la o saptamâna sau, la zece zile si rezultatele bune se mentin."

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PROBLEMELE NASULUI SI ALE GÂTULUI
Usturoiul e cunoscut de mult timp ca antiseptic miraculos în cazurile care implica infectii la ochi, urechi, nas si gât. Daca se ia o bucata de usturoi în gura, la începutul unei raceli, pe partea dintre dinti si obraz, raceala va disparea în câteva ore sau cel mult o zi.
De asemenea, usturoiul are efect curativ asupra bolilor cronice ale organelor respiratorii superioare, absorbind toxinele - ceea ce e valabil si pentru inflamatiile cronice ale amigdalelor, glandelor salivare si glandelor limfatice învecinate, empiemele sinusurilor maxilare, faringitele si
laringitele grave si alte boli. De exemplu: aceasta miraculoasa planta vindecatoare face ca dintii
slabiti sa prinda din nou radacini si înlatura tartrul! Are efect curativ asupra cataractei si inflamarii canalelor lacrimale! Va doare urechea? înfasurati planta în putin tifon si introduceti-o în canalul exterior al urechii! Va doare capul? Usturoiul e aspirina naturii, dilatând venele si arterele pentru a elimina congestia. Stoarceti putin suc de usturoi într-o lingurita de miere (este un vechi remediu al pieilor-rosii!). Stranutati, aveti nasul înfundat sau va chinuieste alergia? încercati putin usturoi tocat, înghitit cu apa. Se spune ca, în asemenea cazuri, usturoiul face minuni!

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC ALUNGA IMEDIAT RACELILE SI DURERILE DE GÂT
Usturoiul actioneaza mai repede decât vitamina C la vindecarea racelilor. Daca se tine un catel de usturoi în gura, raceala va disparea în câteva ore, maximum o jumatate de zi. Nu va ustura deloc, daca nu îl mestecati. Doar razuiti-1 cu dintii, din când în când, pentru a elibera câte putin suc. (Daca usturoiul e prea tare, încercati cu unul dintre verii sai mai blânzi, ca usturoi-dulce, Alium schoro-doprasum - sau prazul.) în acest mod, o durere de gât se poate opri în câteva minute (merge chiar si pentru temutele dureri de gât care sunt simptome ale difteriei!). Am descoperit ca reuseste de fiecare data - si e mult mai de nadejde decât vitamina C, care poate sa dea rezultate sau nu si, adeseori, nu face decât sa amâne inevitabilul. Usturoiul asigura o vindecare permanenta, nu doar temporara. Usturoiul, planta întineririi miraculoase, si altele ca urzicile (Urtica sp.), hreanul (Armorada rusticana) si boabele de soc (Sambu-cusnigra) - toate sunt alimente biblice celebre pentru capacitatea lor de a usura simptomele alergice. Socul, de exemplu, contine doi compusi activi contra virusilor de gripa. Indicam în acest sens ceaiul din boabe de soc. Ceaiul de urzici-vii (Urtica dioica) are un lung istoric de tratament contra tusei (inclusiv a tusei convulsive) si a racelilor, curgerilor de nas, congestiilor de piept si bronsitelor. Radacinile sau frunzele de urzici, folosite în suc sau ceai, erau medicamente sigure si nepericuloase pentru a deschide tuburile si caile din plamâni ; urzica e o antihistamina puternica. Nimic nu este mai dr amatic decât vindecarea de alergie si guturai pe care o asigura frunzele de urzica, încercati doua lingurite de frunze uscate si congelate la o ceasca de apa clocotita. Puneti la asezat pâna se raceste, îndulcita dupa gust. Hreanul - folosit de evrei secole de-a rândul ca simbol al celor sapte ierburi amare de Pasti are o îndelungata reputatie de muco-kihetic. Altfel spus, are capacitatea de a dilua flegma sau mucusul, usurându-i astfel eliminarea din sistem. Nimic nu se compara cu o lingurita de hrean proaspat pentru a curata sinusurile. Doza zilnica e necesara numai pâna când cedeaza simptomele alergici, în continuare, nu mai e nevoie decât de câteva lingurite de hrean pe luna, pentru a preveni un nou atac de alergie.

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PROBLEMELE FEMEILOR .
Bufeuri de febra? Incercati usturoiul. Depresie? Puneti putin usturoi în salata. Iritabilitatea, anxietatea, greturile, migrenele, oboseala sau agitatia, balonajul abdominal, umflarea extremitatilor, ametelile, tulburarea vederii, umflarea si sensibilizarea dureroasa a sânilor, crampele, anemia, problemele tiroidiene - toate au fost rezolvate de usturoi sau de substantele pe care le contine usturoiul. Emenagog dovedit, stimuleaza menstruatia. Este un remediu milenar pentru problemele femeilor.
Astazi, stim ca posibilitatea usturoiului de a mari absorbtia de vitamina B-l în organism poate fi de o valoare extrema pentru alungarea greturilor matinale, a tensiunilor premenstruale si a multor alte probleme. Medici de renume au constatat ca usturoiul combate febrele, iritabilitatea, insomnia, palpitatiile, frisoanele, mâncarimile, obezitatea, leucoreea, artrita si multe alte maladii. Desigur, usturoiul se gaseste si sub forma de pu dr a, pastile sau capsule, la majoritatea plafarurilor si a farmaciilor specializate în Plante medicinale. Ceaiul se prepara doar amestecând o lingurita de praf într-o ceasca de apa fierbinte, adaugând miere dupa gust. Sau o cantitate mica, maruntita într-o lingurita de miere, poate fi inghitita cu apa înainte de mese.

REMEDIUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU EXCRESCENTE DUREROASE SI SPASME LA COLON.
M.V ., medic stomatolog, relateaza ca timp de zece ani si-a facut tratamente cu raze X si radiu pentru a eradica niste excrescente urâte ale pielii care-i tot reapareau, cu toate ca un medic îi spusese ca erau benigne. La aplicarea uleiului din aceasta planta uluitoare, usturoiul - care-i vindecase spasmele la colon - umflaturile dureroase de pe fata i-au disparut complet. Prima oara a încercat formula pentru o excrescenta de lânga ochi. A aplicat cu regularitate ulei de usturoi - din capsule - si în circa o luna umflatura a disparut. A doua oara, a încercat-o pentru o excrescenta din plantatia parului, care crestea rapid, atingând chiar marimea unei monede de zece centi când si-a dat seama prima oara de existenta ei. Din nou, uleiul de usturoi a vindecat-o vazând cu ochii. Aceste excrescente, spune el, erau cauzate de niste arsuri solare grave, iar radiologul care i le-a diagnosticat 1-a sfatuit sa le usuce cu ajutorul alcoolului - pe care 1-a încercat timp de doua, trei luni, fara succes. "Si sa te mai miri", comenteaza el, "ca ne intereseaza declaratiile despre usturoi si cancer? Chiar daca nu erau maligne, aceste excrescente s-ar fi putut cu siguranta dezvolte în acel sens, având în vedere antecedentele mele medicale. Si, categoric, nu s-au vindecat pâna nu am aplicat usturoiul.Mai mult, erau urâte si dureroase. Speram ca aceasta experienta a noastra sa se dovedeasca utila si pentru altii. Tratamentul e inofensiv si, în cazul nostru, s-a dovedit cum nu se poate mai benefic.

LEACUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PICIORUL ATLETULUI
Ani de zile, Sorin V. a suferit în tacere din cauza unui parazit sau fungus pe care-1 luase de pe dusumeaua uda a unui vestiar. Degetele de la picioare i se înrosisera, se cojeau si îl dureau. Calcâiul si talpa erau înasprite de mii de mici perforatii uscate. Picioarele i se roseau insuportabil si se jena sa se descalte. Avea arsuri, mâncarimi si dureri. ,
Când toate medicamentele s-au vadit neputincioase, usturoiul s-a dovedit ca e un leac sigur pentru piciorul-atietului. Metoda de fata consta în a întinde putin usturoi proaspat z dr obit peste zona afectata. Va da o senzatie de
caldura, pentru cam cinci minute. Trebuie sa ramâna pe piele timp de o jumatate de ora. Apoi, piciorul se spala cu apa simpla. Repetati procedeul o data pe zi, timp de o saptamâna, si adio afectiune. (Daca pielea arde, luati imediat usturoiul, spalati cu apa si încercati din nou mai târziu, cu suc de usturoi diluat în apa, pâna gasiti o mixtura care sa nu arda, întrucât excesul de usturoi poate agrava boala.) Pentru a preveni reaparitia infectiei, fierbeti-va ciorapii.

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU ARTRITA, REUMATISM SI NEVRALGIE
Remediile cu usturoi pentru artrita includ folosirea lui ca tonic sau frectii cu ulei vegetal obisnuit în care s-a prajit usturoi. Se spune ca un tonic simplu, preparat din usturoi maruntit într-o lingura de miere, luat la masa pe o perioada de timp, poate face minuni pentru a alunga durerile si suferintele, mai ales în cazuri de sciatica si guta. Un om de stiinta indian declara ca uleiul extras din usturoi a avut întotdeauna mare succes în bolile paralitice si reumatice. Un alt medic afirma ca durerea partilor reumatice poate fi mult usurata frecându-le cu usturoi. "Da rezultate excelente", sustine el. Un alt savant de frunte si expert în terapia cu usturoi declara ca, luat intern, usturoiul calmeaza rapid durerile reumatice si nevralgice.

CUM AU VINDECAT ALIMENTELE BIBLICE UN BRAT USCAT!
In cartea sa, Despre oameni si plante, renumitul specialist francez Maurice Messegue descrie o pacienta, Anne-Marie M., de nouasprezece ani, care se nascuse cu un brat mai scurt, uscat, care niciodata n-a crescut prea mult, nu-i folosea la nimic si a ramas îndoit peste piept. Nu simtea nimic cu bratul (decât pe timp ploios, când o dureau oasele) si nu si-1 putea misca. Consultase multi medici, dintre care nici unul nu-i putuse rezolva problema paraliziei si a estropierii de crestere. Aceasta era o problema noua pentru Messegue, care a diagnosticat atrofia ca un gen de rahitism. Cel mai important ingredient din remediul sau, declara el, era un aliment tamaduitor simplu - varul aproape identic si mai blând al usturoiului - ceapa ("continutul ei de sulf o face foarte eficienta împotriva reumatismelor") . Alte ingrediente includ lamâita, urzica-vie, brusturele mare si patrunjelul - toate, alimente tamaduitoare din Biblie discutate în aceasta carte la paginile 82,131,220,222,250 - ca diuretice, pentru a elimina toxinele (de asemenea, spune el, ceapa - Allium cepa -este "un diuretic destul de puternic pentru a-1 fi vazut eliberând rinichii bolnavilor de uremie"). Paducelul, un aliment vindecator din Biblie discutat în Capitolul 11, si mugurii de tei, au fost recomandati ca sedativi usori. Musetelul comun, un alt aliment vindecator din Biblie discutat la pag. 4142, a fost folosit pentru a calma nervii. Pentru atrofie, a folosit coada-calului (Equisetum maximum) într-o prisnita de varza, un aliment tamaduitor biblic, si creson, una dintre ierburile amare de la Cina cea de Taina. Acest gen de cataplasma a actionat miraculos asupra unor animale care abia se mai puteau tine pe picioare. Urma sa le foloseasca numai în aplicatii externe, sub forma de cataplasme si bai de mâini si picioare. Trei luni mai târau, fata a revenit, vindecata în mod miraculos! A întins mâna. "Priviti!" a exclamat ea si a luat cu mâna o foaie de hârtie de pe masa. "Sunt atât de fericita!" a strigat "E
asa de minunat, ca nici nu-mi vine sa cred (...)."
Un martor sceptic a întrebat: "Vreti sa spuneti ca înainte nu va puteati misca,bratul si mâna? Iar acum
puteti?" "Exact", a raspuns ea si, ca s-o dovedeasca, 1-a ciupit de mai multe ori: întâmplarea â aparut în toate ziarele din Paris . Parintii lui Anne-Marie au spus ca era un miracol. Numai medicii care o tratasera fara succes au refuzat sa creada. "Nu se poate face nimic", a spus unul. "Corectarea diformitatilor congenitale e mai presus de puterea oricarui medic."

ALIMENTE ANTI-GRASIME !!!

 

1. Afine - normalizeaza glicemia si au calorii negative.
2. Agar - este un gel extras dintr-o alga sub forma de pulbere. Ajuns in organism, absoarbe lichidele si isi mareste volumul, captand grasimile si zaharurile. Nu e digerat de organism, ci eliminat cu tot cu grasimi si zaharuri. Cantitatea optima este de 3 g pe zi. Se poate folosi la supe si sosuri.
3. Alge marine - contin multe fibre.
4. Ananas - contine enzime care dizolva grasimile.
5. Anason - degreseaza organismul.
6. Andive - au calorii negative, stimuleaza secretia biliara.
7. Anghinare - diuretic, scade colesterolul.
8. Ardei iute - intensifica metabolismul.
9. Avocado - are proteine vegetale usor digerabile.
10. Broccoli - are calorii negative.
11. Busuioc - degreseaza organismul, are calorii negative.
12. Caise - laxative, ajuta digestia.
13. Cardamonul - este un condiment traditional arab numit si "hell". Cateva seminte luate inainte de masa cu 10 minute, stimuleaza digestia, iar puse in cafea neutralizeaza toxicitatea ei.
14. Carne de curcan - are putine calorii si putine grasimi.
15. Cartofi - se consuma fara grasimi si doar cu alte legume.
16. Castane - ard grasimile.
17. Castravete - are calorii negative, elimina toxinele.
18. Capsune - elimina toxine din organism, au calorii negative.
19. Ceapa - degreseaza organismul, are calorii negative.
20. Chimen - regleaza secretia de enzime.
21. Cicoare - stimuleaza digestia.
22. Cimbru - degreseaza organismul.
23. Cirese - sunt depurative.
24. Coacaze negre - reechilibreaza metabolismul.
25. Coada-calului - mareste procesele de eliminare a toxinelor
26. Conopida - are calorii negative.
27. Coriandru - reduce balonarea.
28. Cresonul - se poate consuma ca salata, suc, supa sau pentru condimentarea carnii si a legumelor. Are efect antibiotic fara a afecta flora stomacala, intareste sistemul imunitar, e un bun diuretic si detoxifiant si ajuta la eliminarea grasimii. Ceaiul e bun si contra tusei. Atentie, planta uscata isi pierde puterile curative!
29. Cuisoare - au calorii negative.
30. Dafinul - are marea proprietate de a dizolva si elimina grasimile, iar pentru asta nu trebuie consumat in cantitati mari, cateva frunze puse in mancare sunt suficiente, insa trebuie folosite frecvent pentru ca efectul sa fie vizibil.
31. Dovlecel - are calorii negative.
32. Fasole patata - este purgativa.
33. Fasole verde - are calorii negative.
34. Ghimbir - intensifica metabolismul.
35. Ginseng - elimina toxinele.
36. Graham - are multe fibre.
37. Grepfrut - contine enzime care dizolva grasimile.
38. Gulie - regleaza nivelul glucozei.
39. Hrean - degreseaza organismul.
40. Kiwi - este puternic antioxidant.
41. Lamaie - degreseaza organismul, are calorii negative.
42. Lemn dulce - stimuleaza ficatul si secretia vezicii biliare si imbunatateste digestia. Se foloseste radacina si se consuma ca ceai, infuzie: 2 lingurite la o cana. Se bea dupa masa. Atentie, mareste fertilitatea, iar consumul pe o perioada mai mare de cateva saptamani poate duce la hipertensiune sau edeme!
43. Izma - are efect racoritor.
44. Mandarine - reduce indigestia.
45. Mango - are calorii negative
46. Macese - alunga oboseala.
47. Macris - este detoxifiant.
48. Marar - degreseaza organismul, are calorii negative.
49. Mei - are multe fibre.
50. Menta - are calorii negative, este diuretica.
51. Mere - au calorii negative.
52. Miere - scade pofta de mancare.
53. Migdale - scad colesterolul.
54. Morcovi - au calorii negative.
55. Mure - sunt laxative.
56. Musetel - usureaza digestia.
57. Napi - diuretic, purifica sangele.
58. Nectarine - au putine calorii.
59. Oregano - intensifica functiile hepatice.
60. Orez basmati - intensifica digestia, racoritor.
61. Orez brun - intensifica digestia.
62. Orz - intensifica functiile hepatice.
63. Papaya - regleaza glicemia.
64. Paducel - reduce aciditatea gastrica.
65. Papadia - intensifica arderile.
66. Pastarnac - este diuretic.
67. Patrunjel - are calorii negative, elimina grasimea.
68. Pepene rosu - este diuretic.
69. Peste - reduce colesterolul, are grasimi bune.
70. Piper - degreseaza organismul.
71. Portocale - au calorii negative.
72. Ridichi - au calorii negative.
73. Rodii - scad colesterolul.
74. Rosmarin - este diuretic.
75. Rosii - degreseaza organismul
76. Salata verde - stimuleaza metabolismul.
77. Salvia - are calorii negative.
78. Schinduf - se consuma semintele sau frunzele, pisate si amestecate cu mancare. Ajuta la digestie si scade nivelul colestrolului. Sub forma de ceai: 2 lingurite la o cana cu apa; are efect antitusiv si laxativ, se bea caldut dupa 3 ore de infuzare.
79. Scoici - regleaza functia tiroidiana.
80. Scortisoara - degreseaza organismul.
81. Secara - grabeste digestia intestinala.
82. Seminte de dovleac - au efect de purificator intestinal.
83. Seminte de floarea-soarelui - au grasimi bune, nu ingrasa.
84. Seminte de in - dreneaza intestinul.
85. Seminte de susan - previn osteoporoza.
86. Sfecla - are calorii negative.
87. Sovarf - este tonic gastric.
88. Spanac - are calorii negative si multe fibre.
89. Sparanghel - are calorii negative.
90. Sofran - accelereaza metabolismul.
91. Tapioca - este un fel de faina obtinuta din tuberculii maniocului, care ajuta la scaderea colestrolului si reducerea stratului adipos.
92. Tarhon - dizolva grasimile.
93. Tofu - contine fibre.
94. Telina - are calorii negative.
95. Urzica - e detoxifianta si laxativa
96. Usturoi - degreseaza organismul, are calorii negative.
97. Varza - este diuretica si purgativa.
98. Varza chinezeasca - are calorii negative, este foarte satioasa.
99. Varza de Bruxelles - are calorii negative.
100. Vinete - contin multe fibre
http://www.despresuflet.ro/forum/ce-mancam-f70...

sâmbătă, 26 mai 2012

joi, 24 mai 2012

Atentie la uleiul de masline !


Oare numai uleiul de masline din Italia e dubios, cel din Grecia sau Spania
o fi mai cinstit?

Biochimistul ne sfatuieste, sa facem un test ca sa nu ne pacalim cu uleiul
de masline. E foarte simplu si poate fi relevant: ..

--- Intr-o farfurie, pui pe un servetel o lingura de ulei, o lasi o zi... dupa
aceea vezi a ce miroase...
A poi ii dai foc si atunci constati daca miroase a masline sau a
...GUDROANE!

Fata ascunsa a industriei uleiului de masline in 20 de istorioare !

Uleiul de masline a jucat un rol remarcabil in cultura mediteraneana de

peste 2.000 de ani, fiind iubit de gurmanzii din toata lumea. Cu toate
acestea, industria are secretele ei. Business Insider a rezumat fata
intunecata a acesteia in 20 de exemple graitoare. Cea mai mare parte din
mult uzitatul "ulei de masline extravirgin original din Italia" nu e ceea ce
pretinde eticheta. Cateodata, acesta nu este extravirgin, cateodata nici
italian, iar alteori, nici macar facut din masline. Iata ce trebuie sa stii
despre una dintre cele mai profitabile afaceri din lume, care se poate
compara usor cu industria drogurilor:

1. Uleiul de masline este mult mai scump decat alte soiuri de ulei, dar in
mod surprinzator, este foarte usor de falsificat.
2. Industria falsa a uleiului de masline este la fel de veche ca si cea
adevarata. In trecut, negustorii amestecau uleiul cu untura.
3. In Roma antica, consumul de ulei de masline pe cap de locuitor era de 50
de litri pe an, datorita valorii mare a acestuia, oamenii fiind pregatiti
atunci sa cheltuiasca aceeasi cantitate de bani care se da astazi pe petrol.

4. Romanii luau mult mai in serios problema uleiului de masline fals decat
se face astazi. Containerele erau marcate cu greutatea uleiului, numele
fermei unde s-au presat maslinele, comerciantul care a transportat uleiul si
numele celui care a verificat aceste informatii.????????

5. Industria falsa a continuat in timpurile moderne. In romanul original
"Godfather", personajul Vito Corleone s-a bazat pe povestea unui mafiot
adevarat din industria uleiului de masline, pe nume Joe Profaci.

6. Domenico Ribatti, odata cel mai mare dealer din lume in domeniu, a fost
condamnat la 13 ani de inchisoare in anii '90.!!!!

7. Odata cu subventiile Uniunii Europe, o dimensiune complet noua s-a
adaugat fraudei din industrie. Curtea Europeana a Auditorilor a raportat
faptul ca 87% din cazurile de delapidare a fondurile UE acordate pentru
aceasta industrie s-au inregistrat in Italia, in perioada 1985-2000
8. In paralel, consumul de ulei de masline creste constant - cu 37% in sudul
Europei si cu 100% in America de Nord.
9. Se crede ca acesti factori au dus la infiltrarea membrilor din
organizatii mafiote in industrie, din cauza ca pedepsele pentru falsificare
in domeniul food sunt pe jumatatea celor din business-urile cu droguri.
10. Profiturile sunt comparabile insa, cu cele obtinute din contrabanda cu
droguri.
11. In 2005, autoritatile italiene au spart o organizatie criminala care
detinea 100.000 de litri de ulei de masline fals, valorand aproape 8
milioane de dolari.
12. Mafia din domeniu a dezvoltat metode prin care uleiul fals trecea usor
de testele chimice. Testul gustului este mai greu de pacalit, dar metoda a
fost foarte putin sustinuta de Uniunea Europeana, din cauza costurilor
ridicate.
13. In aprilie 2007, ministrul agriculturii din Italia a recunoscut ca a
investigat 787 de producatori din bransa, dintre care 205 au fost gasiti
vinovati de falsificare, etichetare falsa si alte infractiuni.
14. In 2007, s-a raportat faptul ca doar 4% din uleiul de masline pe care il
exporta Italia era ulei de masline pur italienesc.
15. Italia vinde de trei ori mai mult ulei de masline decat produce.
16. 70% din "uleiul de masline extravirgin" care se comercializeaza este
probabil fals.
17. In SUA, o mare cantitate de ulei de masline cu etichete ce spun ca e
importat din Italia, nu a fost facut din masline din Italia.
18. SUA s-a aliniat standardelor de verificare in domeniu abia anul trecut.
19. De aceea, 50% din uleiul de masline de vamzare in magazinele din SUA
este, de obicei, fals.
20. Problema este una serioasa, avand in vedere ca in 1981, nu mai putin de
600 de persoane au murit si alte 25.000 au fost spitalizate in urma cazului
denumit "sindromul uleiului toxic". Citeste pe larg explicatiile acestor
lucruri prin intermediul Business Insider.

Sfaturi pentru a călca bine


Ai impresia câteodată că hainele arată şi mai şifonate după ce le calci? Iată câteva sfaturi pentru ca treaba să eargă mai repede şi mai bine.

Calcă în dormitor: astfel vei putea folosi patul pentru a sorta rufele şi vei avea umeraşele la îndemână.

Înjumătăţeşte timpul de călcat punând o folie de aluminiu sub faţa de masă. Folia va reflecta căldura, aşa că rufele se vor călca dintr-o dată pe ambele feţe.

Porneşte de la rufele care au nevoie de temperaturi mici de călcat şi continuă cu cele care trebuie călcate la temperaturi mari.

Ca să se potrivească bine, pune faţa de masă pe masă cât timp e umedă şi lasă să se usuce acolo.

Pentru a evita să faci cute, pune un prosop făcut sul pe mânecile cămăşilor înainte să calci.

Dacă vrei să nu se încreţească gulerele, calcă-le mai întâi pe partea cealaltă (nu pe partea bună).

Hainele cu dublură se calcă mai întâi pe interior.

Puloverele acrilice se pot deforma dacă le muţi când sunt calde şi umede. Lasă-le să se usuce complet înainte să te-apuci de călcat.

Fă-ţi propriul apret adăugănd o lingură amidon de porumb în 2 căni de apă. Amestecă până la dizolvare şi pune soluţia într-un recipient cu dispozitiv spray.

Foloseşte agrafe de hârtie pentru a ţine pliseurile fustelor la locul lor.

Acoperă cravatele cu cârpe şi apasă uşor cu fierul şi cu aburi.

Gelu Iordache

Metode inedite de a curăţa bucătăria


Ziarul Atac,  februarie 2012



Lămâie ca înălbitor de rufe: lasă înălbitorul deoparte şi pune un sfert sau o jumătate de cană de zeamă de lămâie în maşina de spălat. Hainele tale vor fi de un alb imaculat.

Praf de făcut limonadă pentru maşina de spălat vase: deşi nu este tocmai natural, poţi pune nişte pudră de făcut limonadă în maşina de spălat vase şi apoi îi dai drumul să funcţioneze. Acidul, în combinaţie cu apa va curăţa componentele aparatului.

Vanilie pentru congelator: pune nişte esenţă de vanilie pe o bucată de bumbac şi las-o în congelator. Astfel, compartimentul va avea un miros plăcut.

Coajă de ou pentru curăţarea vazelor: foloseşte coaja ouălelor pentru vazele prea mici sau înguste, pe care nu le poţi curăţa folosind mâna. Trebuie doar să pui cojile cu apă şi să amesteci bine, iar acestea, fiind abrazive, vor elimina orice urmă de mizerie.

Sare pentru a curăţa petele de ou: dacă te-aipătat cu ou, te poţi curăţa foarte uşor aplicând sare pe zona cu pricina. Aşteaptă două minute şi apoi freacă cu un material.



Ceapă pentru împrospătarea pivniţei: împrospătează aerul dintr-o pivniţă întunecată cu ajutorul unei cepe tăiate în două. Lăsată peste noapte, aceasta va lăsa iniţial un miros neplăcut care, însă, până dimineaţă nu va mai exista, rămânând în urmă o încăpere aerisită.

Muştar pentru îndepărtarea mirosului urât din borcane: dacă vrei să refoloseşti un borcan ce a fost ţinut închis mai mult timp, vei constata că miroase urât. O metodă bună de împrospătare este să îl clăteşti cu apă şi muştar.

Curăţarea şervetelor de bucătărie: în ciuda aşteptărilor, şervetele fine de bucătărie au de beneficiat de pe urma folosirii frecvente. Aşa că nu ezitaţi să scoateţi la iveală şervetele favorite de in pentru mesele de sfârşit de săptămână, ele vor arăta mai bine după ce vor fi spălate, uscate, călcate cu fierul de călcat şi împăturite la locul lor. Pentru a ţine petele departe, acţionaţi cât de repede posibil. Petele de vin roşu sunt cele mai dificile, dar nu sunt permanente dacă le trataţi imediat. Dacă trataţi pata imediat, atunci puteţi să o înmuiaţi cu apă rece-gheaţă. Dacă sunt musafiri la masă şi nu doriţi să-i faceţi să se simtă şi mai prost, atunci aşezaţi un prosop mic dedesubtul petei, tamponaţi pata cu o cârpă rece umedă şi apoi presăraţi sare peste pată. Frecaţi uşor cu degetele, acoperiţi pata cu alt prosop, până la plecarea musafirilor.





Sfaturi practice pentru eliminarea petelor

Orice gospodar poate efectua zilnic operaţii care aparţin de fapt chimiei, fie pentru a realiza unele produse necesare gospodăriei, fie pentru a-şi înfrumuseţa locuinţa. În gospodărie se folosesc, în principal, următoarele substanţe chimice: apa oxigenată, permanganat de potasiu, hiposulfit de sodiu, eter, acetonă, benzină, alcool etilic, tetraclorură de carbon, amoniac. Iată câteva metode practice de eliminare a petelor, pe care le puteţi folosi în gospodărie:

• Elimină petele de ulei: pentru petele de ulei, tamponează locul respectiv cu o cârpă înmuiată în alcool alb. Foloseşte apoi amoniac diluat în apă. Clăteşte bine suprafaţa respectivă. În cazul unor pete pe materiale precum lâna, ţesătura sintetică sau mătasea, foloseşte spirt alb combinat cu zeama de lămâie pentru a tampona acea suprafaţă;

• Petele datorate arsurilor de la călcat: se foloseşte o soluţie de apă oxigenată (concentraţie 10% pentru ţesături albe şi 1% pentru cele colorate). Ţesăturile sintetice se curăţă cu o soluţie de alcool etilic 70% (50 ml) şi apă (100 ml), după care se limpezesc imediat în apă;
• Elimină petele de răşină: pentru pete de răşină, foloseşte alcool şi apoi amoniac şi terebentină, pentru a împrospăta acea suprafaţă. În cazul unor ţesături din lână sau bumbac, foloseşte alcool alb;

• Elimină petele de pix şi cariocă: urmele de pix făcute accidental pe haine pot fi scoase cu puţin alcool alb. Tamponează uşor zona, până când urmele de pix dispar din ţesătură. Lasă apoi materialul să se usuce, pe urmă spală-l bine cu detergent de rufe. Dacă alcoolul nu este eficient 100%, se poate folosi şi terebentină;

• Curăţă petele de bitter: pentru a curăţa bitterul de pe haine, foloseşte alcool, pe urmă tamponează cu o leşie caldă de săpun;

• Petele de ceai: se tamponează locul respectiv cu amoniac diluat (5 ml amoniac în 100 ml apă) sau cu glicerină (10 ml glicerină în 100 ml apă) şi apoi cu apă şi oţet. Se spală totul cu apă călduţă;

• Elimină petele de lichior: lichiorul căzut pe îmbrăcăminte poate fi curăţat cu alcool sau puţin spirt diluat. Apoi pata respectivă trebuie spălată bine, cu apă şi săpun;

• Pete de cafea: se pot curăţa cu apă caldă, eventual adăugând şi un detergent. Dacă pata este veche se tamponează cu glicerină, apoi cu apă caldă şi după aceasta cu apă oxigenată. Pentru albituri se poate utiliza o soluţie de perborat de sodium (5 g) şi apă (100 ml). În cazul stofelor de lână se tamponează succesiv cu neofalină şi soluţie de amoniac 10%, după care se limpezeşte bine în apă rece amestecată cu puţin oţet. Pentru ţesăturile de bumbac, in sau mătase artificială se foloseşte hipocloritul de sodiu;

• Pete de şampanie: se încearcă cu apă caldă şi dacă nu dispare se foloseşte o soluţie de alcool şi acid acetic (în părţi egale). În final se tamponează cu apă oxigenată;

• Dezinfectează obiectele de cosmetică şi machiaj: forfecuţa de unghii, penseta pentru sprâncene şi celelalte ustensile metalice de cosmetică trebuie dezinfectate din când în când, pentru a îndepărta resturile de fire de păr, piele moartă, praf etc. Dacă aceste instrumente sunt folosite de mai mult de o persoană în familie, atunci ele ar trebui dezinfectate cu spirt sau alcool înainte de fiecare întrebuinţare. De asemenea, instrumentele de machiaj pot fi curăţate cu puţin alcool, pentru dezinfectare;

• Scoate petele de fructe: pentru petele de căpşuni, foloseşte întâi leşie de săpun. Apoi încearcă cu alcool, în special în cazul ţesăturilor delicate. Pentru ţesăturile delicate pătate de diverse fructe se poate utiliza amoniacul şi un amestec de săpun cu spirt;

• Pete de grăsimi: pentru petele de grăsimi se foloseşte un strat suport mai gros, astfel încât să poată absorbi grăsimea. Petele proaspete se îndepărtează presărând un strat gros de talc care se acoperă cu o hârtie curată şi se presează cu o greutate. Dacă pata nu a dispărut după 20-24 ore, se perie ţesătura şi operaţia se repetă. În cazul petelor vechi se foloseşte una din soluţiile: alcool etilic 95% (100 ml), amoniac (30 ml), neofalină (5 ml); eter etilic (10 ml), neofalină (70 ml), terebentină (20 ml). Înainte de a aplica aceste soluţii este bine să se ude cu apă zona din jurul petei, pentru a nu se răspândi mai mult. Folosirea acestor soluţii trebuie făcută cu mare atenţie, deoarece substanţele componente sunt uşor inflamabile. În consecinţă, se poate acţiona cu aceste soluţii numai după ce s-a stins orice flacără, chiar şi în camerele învecinate, deoarece vaporii se strecoară pe sub uşă;

• Pete de vopsele: petele proaspete se curăţă cu o soluţie preparată astfel: se amestecă 10 ml neofalină cu 200 ml alcool etilic 70%. După 24 ore se adaugă 50ml amoniac şi se agită bine într-o sticlă închisă etanş. Se freacă pata cu un tampon îmbibat cu această soluţie, având grijă să punem sub ţesătură o hârtie filtru (sau sugativă). Pentru petele vechi se umezeşte locul respectiv cu o soluţie de alcool etilic 70% (100 ml), neofalină (100 ml) şi terebentină (100 ml). Se îndepărtează vopseaua şi se spală apoi ţesătura cu apă caldă şi detergent.


Dulceaţa se păstrează mai bine şi nu se zahariseşte dacă în timpul preparării ei marginea vasului se va şterge cu o cârpă curată, înmuiată în apă rece.

Apa în care se prepară cafeaua neagră nu trebuie lăsată să fiarbă. Cafeaua se adăugă cel mai târziu înainte de primul clocot. Prin fierbere se pierde o parte din oxigen şi devine grea. Dacă din neatenţie, aţi lăsat-o un pic să clocotească, se toarnă imediat puţină apă rece.

Maioneza se poate face cu mai puţine ouă dacă în ea se adăugă câteva cuburi de cartofi fierţi, calzi şi bine sfărâmaţi.

Mămăliga nu mai face cocoloaşe dacă înainte de a pune mălaiul la fiert îl stropiţi cu apă rece.

Frişca bătută îşi păstrează consistenţa dacă la preparare, pentru fiecare jumătate kg de frişcă adăugaţi jumătate linguriţă gelatină.

Castraveţii acri vor avea un gust mai picant dacă în borcan se presară printre ei câteva cuişoare.

Prăjiturile din albuş de ou vor creşte foarte frumos dacă la baterea albuşului se adăugă şi o jumătate de plic de praf de copt.

Varza murată prea tare se opreşte din fermentaţie cu 5-6 pastile de aspirină.

Menta este folosită, printre altele, şi la parfumarea brânzeturilor.

Perişoarele se formează cu mâna în apă rece pentru a nu se lipi de mână.

Pentru ca lămâia să fie cât mai parfumată, mai ales dacă urmează să fie pusă în ceai, înainte de a o tăia trebuie opărită (rapid, fără a fi ţinută în apă).

Untul care se foloseşte pentru ornarea unui preparat trebuie topit numai pe baia de aburi. Focul îl deteriorează, îi schimbă calitatea şi aspectul.

Dacă dintr-o găină care urmează să fie preparată ca friptură se face mai întâi supă, este necesar ca pasărea să fie pusă la fiert cu apă fierbinte, pentru ca friptura să iasă mai gustoasă.


Produse minune pentru o sănătate de fier


Nu știi niciodată când poți suferi un accident, fie că te loveşti cu ciocanul sau că te arzi cu uleiul încins. Este bine ca în acele momente să ai produsele potrivite, pentru a face față acestor situații nefericite.
Printre produsele utile, care nu trebuie să-ţi lipsească niciodată din casă, se numără şi câteva din cele enumerate mai jos:

1. Lămâie. Acest fruct exotic poate fi folosit atât ca aliment tonic, puternic revigorant, cât și ca produs cosmetic. Calitățile lămâilor sunt foarte prețioase pentru sănătatea și îngrijirea trupului. Iată doar o parte dintre acestea: fluidizează sângele, ajută la eliminarea toxinelor din organism, combate reumatismul, întărește imunitatea, ameliorează durerile de gât, îndepărtează punctele negre și usucă acneea, previne mătreaţa, întărește unghiile moi.

2. Ulei de măsline. Ideal pentru prăjit, uleiul de măsline își păstrează valorile nutriționale mai bine decât alte uleiuri. Însă, mai mult decât atât, acest aliment extras din presarea măslinelor deține proprietăți importante pentru menținerea sănătății. S-a descoperit că uleiul de măsline previne bolile cardio-vasculare, îmbătrânirea precoce și chiar cancerul. Consumul moderat de ulei de măsline ameliorează efectele depresiei, este un laxativ ușor și are rolul de a întări sistemul imunitar.

3. Scorţişoară. Cunoscătorii au folosit-o dintotdeauna că remediu împotriva frigului. Scorţişoara tratează extremităţile reci, crampele musculare, durerile cauzate de răceală sau gripă, durerile reumatice, indigestia, lipsa poftei de mâncare. Iată un remediu eficient contra răcelii, care calmează tusea şi curăţă sinusurile: pune un beţişor de scorţişoară într-un vas în care clocotesc 300 de ml de apă şi lasă să fiarbă la foc moderat, timp de două minute, după care opreşte focul şi scoate scorţişoara. Adăugă un plic de ceai verde şi lasă să se infuzeze câteva minute. Ceaiul rezultat se bea cald, în două reprize.

4. Miere. Mierea este considerată un aliment prețios, chiar cu rol de medicament, datorită calităților extraordinare pentru organism. Bogată în substanțe nutritive, mierea are un conținut de microelemente similar sângelui şi este un remediu eficient pentru o mulțime de afecțiuni: previne migrenele, are acțiune antimicrobiană, în special pentru bolile de stomac, tratează afecțiunile renale, gripa și răceala, ameliorează stările febrile, este un aliment tonic excelent pentru copii și convalescenți etc. Mierea se asimilează mai bine dizolvată în puțină apă caldă.

5. Oțet. Pe lângă gustul deosebit pe care îl oferă salatelor, oțetul ne ajută să avem un păr mai mătăsos și mai lucios. Mai mult decât atât, s-a descoperit că oțetul scade glicemia, fiind indicat în dieta persoanelor diabetice, scade colesterolul, îmbunătăţeşte circulația sangvină și, mai nou, cercetările științifice dovedesc că este util în distrugerea celulelor canceroase.


 Cum ne folosim de proprietăţile oţetului în bucătărie


Cotletele sunt mai gustoase, fragede, zemoase dacă înainte de a le săra şi pipera se trec repede prin apa în care s-a pus o linguriţă de oţet.

Ficatul prăjit este mai digerabil dacă a fost stropit cu câteva picături de lămâie sau oţet.

Mâinile nu se mai înnegresc la curăţatul cartofilor noi, a morcovilor, dacă dăm pe mâini cu oţet.

Cuţitele, lingurile şi furculiţele de argint se curăţă dacă se ţin o noapte în ulei, iar a doua zi sunt frecate cu oţet fierbinte, amestecat cu sare.

Zahărul caramelizat se întăreşte mai greu dacă în momentul topirii se adăugă trei-patru picături de oţet.

Mirosul de ţigări este înlăturat de oţet pulverizat.

Oţetul ars alungă muştele.

Prosoapele de bucătărie se spală mai frumos şi le dispare mirosul specific de bucătărie dacă sunt ţinute cel puţin 30 de minute înainte de spălare în apă cu oţet.

Teodora Dumitru

Sfaturi utile pentru gospodine




Ştiaţi că...

•    Pentru a scăpa de găurile făcute în covor de picioarele meselor sau ale canapelelor e suficient să așezați un cub de gheață pe locul respectiv. Fibrele se vor umfla pe măsură ce vor absorbi apa. Aspirați pentru a ridica fibrele ude.

•    Laptele nu se mai lipește de cratiță dacă puneţi în prealabil la fiert puțină apă în cratița respectivă.

•    Parfumul este cea mai bună soluție de curățat urmele de pix de pe canapelele și scaunele din piele şi imitație din piele. Aveți grijă să fie un parfum incolor și încercați pe o porțiune care nu se vede în prealabil pentru a nu avea surprize.

•    Detergentul de vase este foarte util pentru curăţarea petelor de pe covor (nu conţine clor, dizolvă foarte bine şi nu decolorează).

•    Albuşul de ou, bătut bine, în care înmuiaţi o cârpă de culoare albă vă ajută să scăpaţi de petele insistente de pe mochetă. Frecaţi pata cu cârpa şi clătiţi apoi cu apă curată.

•    Creionul de pe pereți se curăță cu o soluție formată din 200 de ml de apă și un plic de praf de copt. Această soluție curăță inclusiv urmele de creioane colorate.

Teodora Dumitru

miercuri, 23 mai 2012

Noutate în tratamentul tumorilor maligne hepatice


Astăzi, în premieră la nivel naţional, o nouă procedură în tratamentul tumorilor maligne hepatice. Este vorba despre chemoembolizarea cu microsfere absorbabile, încărcate cu substanţe chimioterapice, care au rolul de a distruge tumora din interior.
Chemoembolizarea cu microsfere absorbabile se practică doar de câţiva ani în afară, dar rezultatele procedurii sunt deosebite, iar reacţiile advserse sunt de zece ori mai puţine.
În ţara noastră, doctorul Bogdan Popa, medic primar Radiologie Imagistică Medicală şi Preşedintele Societăţii Române de Radiologie Intervenţională a efectuat astăzi, pentru prima oară în România, trei operaţii prin această procedură modernă de tratament al tumorilor maligne hepatice.
Chemoembolizarea hepatică cu microsfere absorbabile se adresează pacienţilor cu tumori maligne hepatice, primare, precum neoplasm hepatic şi hepatocarcinom, şi secundare, cum sunt metastazele de la alte tipuri de tumori maligne, frecvent neoplasm de colon.
Studiile clinice arată că această metodă de tratament are o rată pozitivă de răspuns, de aproximativ 90%, după un an şi jumătate de tratament.
„Este o procedură minim invazivă care presupune externarea pacientului la 24, maxim 48 de ore după intervenţie; se realizează cu anestezie locală, introducându-se un microcateter în arterele din ficat, care vascularizează tumora respectivă. În aceste vase, ulterior se injectează microsfere încărcate cu substanţe chimioterapice, care au rolul de adistruge tumora din interior, dar şi de a opri fluxul sangvin către tumoră. Intervenindu-se doar pe vasele tumorale, concentraţia locală (intratumorală) de chimioterapic va fi mai mare, iar reacţiile adverse mult minimizate, în special cele sistemice (în restul organismului)“, a declarat dr. Bogdan Popa, în cadrul conferinţei de presă ce a avut la loc la Spitalul Sanador, unde s-au făcut cele trei intervenţii.
Preţul unei proceduri se ridică la preţul de 7.900 de lei, dar primele chemoembolizări cu microsfere absorbabile au fost gratuite pentru trei pacienţi pensionari. Durata unei intervenţii este de aproximativ o oră şi treizeci de minute.

marți, 22 mai 2012

Cum să anihilezi atacurile vampirilor energetici





O bună prietenă de-a mea a scris un articol despre vampirii energetici. O altă prietenă comună care a citit comentariul meu, m-a întrebat cum să te fereşti şi să anihilezi atacurile vampirilor energetici.

M-am gândit că cel mai bine ar fi să fac un articol pe care să-l poată citi tot grupul.

Vampirii energetici sunt persoane care prin acţiunile lor fură energia altor oameni provocându-le perturbări mentale, fizice şi emoţionale.

Destul de interesant est faptul că vampiri energetici de multe ori posedă o capacitate extraordinară de a genera metode de "atac mental", şi îşi aleg cu atenţie victima.

În cazul unui atac de vampir energetic:

- se simte brusc migrene sau dureri de cap;

- se simte dezechilibrare şi ameţeală;

- persoana ţintă se simte prea obosită şi epuizată;

- simte o imensă pierdere de energie în corpul fizic;

- persoana atacată nu poate vedea lucruri cu bun-simţ, obiectivitate şi claritate;

- simţurile persoanei sunt confuze;

- persoana atacată se simte deprimată, tensionată şi iritată;

- persoana atacată are insomnie, nu poate dormi bine şi se simte perturbată în timpul somnului;

- persoana dezvoltă o boală fizică sau o problemă cronică de sănătate;

- se simte disperată şi vede negativitate în toate şi în toţi cei din jur;

- se mai poate ca persoana să îşi piardă brusc mult-încrederea şi respectul de sine.

Protecţia împotriva atacurilor vampirilor energetici

Recunoaşte semnele! Simţi un anume fior pe şira spinării când o persoană intervine în conversaţie? Te simţi obosită după ce ai încheiat contactul cu un cunoscut? Ai dureri de cap sau ţi se taie genunchii? Ei bine, tocmai ai fost victima unui furt de energie.

Respiră adânc! E cea mai eficientă modalitate de a te reculege. Urmăreşte-ţi respiraţia şi spune-ţi că deţii controlul.

Foloseşte-ţi energia! Încearcă să creezi în jurul tău un scut de protecţie, ca o lumină albă. Chiar dacă persoana din faţa ta va încerca să te domine, contactul nu va mai fi unul visceral (instinctiv şi profund).

Stabileşte limite! Atunci când o persoană în preajma căreia nu te simţi confortabil îţi cere un serviciu, spune-i limpede şi ferm: „Asta pot sau asta nu pot face pentru tine”, fără explicaţii suplimentare.

Retrage-te! Dacă simţi că ţi s-a furat energie, pune capăt conversaţiei. Îndepărtează-te trei metri, pentru a ieşi în afara sferei energetice negative. Vampirii de energie sunt zgârciţi şi lacomi. Nu vor să-şi epuizeze resursele în faţa unei cetăţi bine păzite. În scurt timp vor căuta o pradă mai uşoară.

Invocarea protecţiei

Este esenţial ca înainte de fiecare meditaţie (şi chiar la început de zi şi în momentele pe care le presimţim critice) să invocăm Protecţie. Una din protecţiile de este să cerem să fim învăluiţi şi protejaţi de Lumina Aurie a Prezenţei noastre Divine.

Ajută (dar nu este obligatoriu dacă există persoane care au dificultăţi în vizualizare) să vizualizăm Lumina Aurie cum coboară prin chakra Coroanei (creştetul capului) şi ne învăluie tot corpul până la picioare, radiand şi în exterior.

Prin vizualizare implicăm şi corpul Mental. Dincolo de vizualizare, este important să simţim şi să ştim că Lumina Aurie ne învăluie, ceea ce implică şi corpul emoţional. Practic simţim că facem o baie caldă şi iubitoare de Lumină Aurie.

Protecţia

Vom folosi următoarea invocare:

Invoc acum cea mai înaltă Protecţie Divină, în timpul meditaţiei şi în fiecare moment al zilei în care este necesar. Cer ca Spaţiul meu Sacru să fie scăldat şi protejat de Lumina Aurie a Prezenţei mele Divine. Cer ca Lumina Albastru-Turcoaz a Arhanghelului Mihail să mă înconjoare şi să mă protejeze în timpul acestei meditaţii.

După ce rostim calm dar ferm această invocare în etapa protecţiei (vedeti mesajul precedent), este de folos sa vizualizăm o Lumină Aurie coborând din ceruri prin chakra coroanei (creştetul capului) prin tot corpul. Corpul nostru străluceşte de Lumina Aurie.

Vizualizăm apoi al doilea strat al Protecţiei, Lumina Albastru-Turcoaz a Arhanghelului Mihail. Aceasta înconjoară corpul nostru, scăldat şi impregnat de Lumina Aurie a Prezenţei noastre Divine.

Vizualizăm şi al treilea strat de protecţie, ce înconjoară stratul turcoaz. Acest al treilea strat este format tot din Lumina Aurie a Prezenţei noastre Divine.

Ca analogie, pentru a fi mai uşor, putem să vizualizăm şi să ne simţim ca într-un Ou Divin, unde "gălbenuşul" suntem noi, scăldaţi în lumina Aurie, "albuşul" este Lumina Albastru-Turcoaz a Arhanghelului Mihail, iar "coaja" este formată tot din Lumina Aurie.

Cei care au dificultăţi în vizualizare nu trebuie să îşi facă probleme. Este foarte important să simţim şi să ştim că straturile de protecţie evocate mai sus şi invocate în momentul anterior funcţionează.

Dacă reuşim şi în timpul zilei (atunci când nu suntem prinşi în treburi urgente) să simţim această protecţie (ceea ce este echivalent cu invocarea şi recepţia ei), este foarte folositor. (din Învăţături spirituale)

Câteva procedee cu care ne putem apăra de agresiuni malefice:

Dacă sunteţi hipersensibili şi nu aveţi încredere în forţele voastre, forţaţi-vă să vă formaţi o imunitate psihologică statornică, care să vă apere de influenţa plasărilor de informaţii străine.

Imunitatea se formează printr-un complex de tehnici, aplicând apărarea şi practicând autotrainingul zilnic, tehnici prin care se va întări încrederea în forţele dumneavoastră şi veţi fi ajutaţi să rezolvaţi într-un mod fericit şi benefic orice situaţie.

Pentru a ne „spăla” de influenţa energiilor negative se recomandă folosirea unei băi cu duş rece, urmată de un dans executat rapid şi ritmat, şi astfel ne ridicăm tonusul vital.

Rezultate bune pentru combaterea mesajelor negative ne dă şi folosirea piperului iute; Cu cât este mai iute, cu atât mai bine. Se foloseşte puţin piper iute în combinaţie cu cafea. De asemenea, usturoiul combinat cu oţetul de mere, consumat înainte de somn, duce la rezultate foarte bune.

Zilnic este indicat să faceţi exerciţii de acumulare de energie. Antrenându-vă permanent, puteţi reuşi să vă ridicaţi potenţialul bioenergetic la un asemenea nivel încât, orice vrăjitor va deveni neputincios în a-şi plasa o lovitură energetică malefică eficientă împotriva dumneavoastră, ea manifestându-se foarte slab.

Unul din principiile de bază în apărarea împotriva energiilor malefice este acela de a-ţi forma propria concepţie împotriva acestor energii şi de a nu crede că ai căzut pradă lor. Trebuie permanent să îndepărtezi însăşi forma gândului că nu eşti şi nici nu poţi să fii influenţat de aceste energii negative. Niciodată nu trebuie să te gândeşti sau să te aştepţi că vei fi atacat.

Urmaţi aceste sfaturi:

1. Alungaţi din subconştientul dumneavoastră forma gândului că aţi fi influenţat de farmece, vrăji, deochiuri. Fiecare individ în parte are de la natură o forţă puternică de apărare împotriva influenţelor negative. Nu vibraţi cu unda „inamicului”, punând în concordanţă cu el sistemul electronic al organismului, biocâmpul sau subconştientul dumneavoastră.

În comunicare, în dialog cu diferite persoane, căutaţi să nu vă enervaţi, deoarece fiecare gest sau vorbă pe fond de iritare, poate duce la deformarea câmpului dumneavoastră energetic, devenind propice atacurilor adversarilor.

În aceste momente, practicanţii de magie neagră, vrăjitorii, îşi vor plasa informaţia negativă în câmpul dumneavoastră energetic sub diferite forme: blesteme, diferite mantre negative, deochiuri, etc. Ca urmare a acestor acţiuni se produce acea reacţie de vibraţie a câmpului energetic prin care se străpunge acest câmp, cu consecinţe nefaste pentru sănătatea noastră.

Ca să neutralizăm aceste acţiuni trebuie să avem în arsenalul nostru de apărare acea putere de voinţă pentru a ne abţine de la enervări şi iritări, incluzând în acest sistem de apărare forma gândului bun.

Ca bază în auto apărare este atitudinea noastră faţă de răufăcătorii pe care îi ştim că ne atacă - vrăjitorul, magul negru - şi pe care va trebui să-i tratăm ca pe nişte animale domestice, precum nişte căţei blânzi şi nu ca pe nişte animale de pradă, Ei vor simţi imediat atitudinea dumneavoastră, şi anume că nu sunteţi prada lor, ci, mai degrabă, stăpân pe situaţie, ceea ce-i va face să renunţe la intenţiile lor rele şi până la urmă vă vor lăsa în pace.

Nu căutaţi să intraţi în contact cu ei, nu discutaţi cu răufăcătorii dumneavoastră. Când este imposibil de evitat acest contact, folosiţi următoarele forme de apărare:

a. „A zbura în nori”. În contact cu răufăcătorul, imaginaţi-vă că zburaţi printre nori; veţi simţi senzaţia plăcută de atingere a norilor albi, a cerului albastru, iar pe cel rău vi-l veţi imagina sub forma unei insecte inofensive în această imensitate azurie.

b. În nici un caz nu atrageţi „focul asupra voastră”, adică nu atrageţi atenţia persoanelor care nu vă interesează.

c. Fiţi „invizibili”. Pentru aceasta va trebui să vă imaginaţi cum vă înveliţi într-un voal având culorile corespunzătoare mediului înconjurător. Ţineţi minte: omul posedă acea proprietate a câmpului energetic care este asemănătoare cu formele şi culorile mediului înconjurător.

Important este faptul că nu corpul fizic îşi schimbă înfăţişarea considerabil, ci pur şi simplu corpul omenesc deţine o sursă de energie puternică, iar cu puterea voinţei se reorganizează vibraţia câmpului. Individul se poate modela cu câmpul său energetic, prin forţa gândului şi prin dorinţa sa de a se transforma în „invizibil”, de a se „dizolva” în mediul înconjurător.

d. Oglinda. Când vă întâlniţi cu o persoană nedorită, vă puteţi imagina că între dumneavoastră şi acea persoană se află un perete cu oglinzi, cu partea reflectorizantă orientată spre cel nedorit.

e. Reflector. Vă imaginaţi că din regiunea Ochiului al treilea (rădăcina nasului-sprânceană) - Ajna - emană o rază puternică de lumină reflector, pe care-o îndreptaţi înspre regiunea Ochiului al treilea al celui nedorit.

f. Lampa amplificatoare. Vă imaginaţi că vă aflaţi în interiorul unei lămpi care îşi amplică şi trimite din ce în ce mai mult din lumina sa împotriva răufăcătorilor.

g. Dreptunghiul. Se foloseşte de obicei atunci când se intră în casa cuiva, cu prilejul unei vizite. Dacă reuşim să ne oprim în pragul uşii, la intrarea în încăpere, este foarte bine; însăşi uşa are forma dreptunghiului.

Dacă nu reuşim să ne oprim în pragul uşii, construim în gând acest dreptunghi, în care ne includem şi noi, şi transmitem cu forţa gândului mesajul nostru, în această încăpere sau casă:

„ Eu am venit în acest loc cu gând de pace şi doresc celor care locuiesc şi trăiesc aici, bine şi prosperitate”. Acest mesaj o să vă facă să vă simţiţi bine, mai liber şi îmbrăcându-vă în gânduri de pace veţi fi protejaţi de maleficul celor din jur.

h) În fiecare dimineaţă, la deşteptare, când sunteţi complet relaxaţi, rostiţi cu glas tare următoarea formulă - mantră: „Eu mă închin în fata ta, Raţiune Supremă! Eu mă închin în faţa Ta, Doamne Dumnezeule! Eu sunt robul Tău! Doamne, Dă-mi sănătate, fericire, pace, dragoste şi puterea Luminii Tale Sfinte, Acum şi în vecii vecilor. Amin.”

Această mantră repetată în fiecare dimineaţă o să vă mărească şansele în viaţa spirituală. După ce aţi rostit această mantră, vă veţi imagina că din ceruri vine o rază puternică de lumină alb-argintie sau galben-aurie, care vă îmbracă sub forma unei cupole de biserică cu crucea deasupra şi astfel vă veţi afla sub protecţia acestei cupole.

Se cunosc diverse forme de protecţie, dar principalul factor în atingerea scopului de a fi apărat, este credinţa în ceea ce faceţi şi caracterul intim al procedeelor pe care le folosiţi, acestea făcându-se pe neobservate, fără demonstraţia acţiunilor şi fără a atrage atenţia celor din jur.

Pentru a mări rezistenţa în faţa vibraţiilor negative şi a limita posibilitatea de acţiune, sunt necesare anumite metode de protecţie. Practicându-le, căpătaţi o serie de deprinderi care vă apără de influenţe negative şi astfel vă măriţi potenţialul energetic, vă îmbunătăţiţi starea de sănătate şi vă stabilizaţi echilibrul psihic, eficienţa acestora fiind verificată.

Principalul scop este „impermeabilizarea” la acţiunea vibraţiilor negative sau măcar minimalizarea lor. Voi indica mai jos şapte metode de apărare, puterea lor crescând în ordinea numerotării. Dacă metodele l şi 2 nu vă ajută, apelaţi la metodele 3, 4 şi 5.

De regulă, acestea sunt suficiente, în caz de acţiune mai puternică a forţelor malefice, folosiţi metodele 6 şi 7. După ce v-aţi familiarizat, prin exerciţiu, cu metodele de apărare, vă puteţi alege metoda (sau combinaţia de metode) care vă dă rezultate optime.

Exersăm zilnic, timp de 2-3 săptămâni, dimineaţa după trezire, seara cu jumătate de oră înainte de culcare şi în timpul zilei, înainte de a ne vedea cu persoanele „suspecte”. După ce ne-am îmbunătăţit starea de sănătate, vom exersa numai dimineaţa şi seara.

Metodele de apărare se aplică concomitent cu cele de mărire a potenţialului bioenergetic. După ce am obţinut rezultate favorabile, vom folosi metodele de apărare numai dimineaţa.

1. Închiderea conturului biocâmp Cel mai simplu mod este de a încrucişa mâinile şi picioarele în timp ce conversăm cu persoane de la care ne putem aştepta la neplăceri. Prin aceasta dumneavoastră închideţi propriul biocâmp, nepermitând scurgerea sau spargerea lui.

2. O metodă de apărare mai puternică foloseşte „inelul”. Degetul mare şi arătătorul unei mâini se unesc cu degetul mare şi arătătorul celeilalte mâini, formând un inel, în timp ce celelalte trei degete se suprapun unul peste altul. Această metodă este des folosită în China şi Japonia.

3. Altă metodă, mai eficientă, de care uzează yoghinii, este „plasarea inelului”. Cu degetul mare şi arătătorul unei mâini se formează un inel şi se plasează în palma celeilalte mâini, apoi cu degetul mare şi arătătorul celeilalte mâini se formează un inel şi se plasează în palma primei mâini. De obicei după al treilea ciclu simţiţi în jurul dumneavoastră o densitate mărită, asemănătoare cu o presiune pe cap.

Plasarea inelului nu numai că închide contururile biocâmpului, ci îl şi comprimă de câteva ori.

4. Cărămizile imaginare şi peretele - oglindă Să ne închipuim că suntem înconjuraţi, din toate părţile şi de deasupra, de un perete construit dintr-unul, două sau trei rânduri de cărămizi.

Spre exterior, peretele este acoperit cu un strat compact de oglinzi cu faţa spre exterior; din orice parte vom fi „atacaţi”, „peretele oglindă” va respinge energiile malefice, reflectând şi intensificând lovitura de atac.

Această metodă este foarte populară în toată lumea şi s-a demonstrat eficacitatea ei. Folosind „peretele - oglindă”, niciodată nu arătaţi persoanelor care vor să vă atace intenţia de a vă proteja. Calmul şi amabilitatea dumneavoastră vor atrage alte atacuri, care vor fi returnate cu izbândă.

5. . „Oul” construit prin rotirea crucii. Aplicarea acestei metode cere să vă dezvoltaţi aptitudinea de a percepe diverse obiecte la distanţă, începeţi prin a exersa „contactul cu privire”: în timp ce priviţi, atingeţi obiectul cu gândul şi sesizaţi senzaţiile pe care vi le transmite (puteţi atinge obiectul şi apoi să reconstituiţi mental senzaţia, păstrând în minte imaginea obiectului), însuşindu-vă „contactul cu privirea” şi nemaiprivind obiectul „atingeţi-l” în gând din nou.

Înainte de a începe acest exerciţiu, închideţi ochii. După terminarea exerciţiului, construim „oul”. Trebuie să simţim, nu să ne imaginăm, că la nivelul diafragmei, în faţă, în spate şi în lateral, la distanţa unei mâini întinse se găsesc patru bobite calde, aurii, plasate în cruce într-un plan orizontal, perpendicular pe linia mediană a corpului.

Prin rotirea crucii se formează un cerc pe care îl transformă în ou în jurul corpului, nepermiţând energiilor malefice să pătrundă în corp. Pereţii oului sunt foarte denşi, structurile biocâmpului înfăşurându-se una peste alta în jur de un minut. Imaginaţi-vă învelişul oului în culori calde (auriu, oranj, argintiu).

În timpul meditaţiei, este foarte important să vă controlaţi toate acţiunile. Exerciţiile cu această metodă să nu dureze mai mult de 1-2 minute, timp de 5-7 zile.

6. Rotaţia biocâmpului şi mediul vâscos Această formă de apărare, analoagă cu cea descrisă mai sus, se bucură de mare succes. Spre deosebire de metoda 3, lipseşte învelişul compact şi spaţiul dintre corp şi învelişul convenţional se umple cu un mediu vâscos.

Tot acest mediu se roteşte în jurul corpului în sens antiorar. Când rotaţia se execută corect nu ne mai percepem limita corpului; avem doar senzaţia unei mase omogene în formă de con, aflată în rotaţie.

7. Introducerea în cruce. Ne înconjurăm de jur împrejur cu cruci, plasându-le în jurul corpului, începând cu capul, îndepărtăm uşor crucile la o distanţă de un metru. Comparaţi starea dumneavoastră de dinainte şi de după îndepărtarea crucilor, conştientizând pe parcurs cum se formează un câmp unic de apărare.

8. Apărarea combinată Executăm pentru început tehnica nr. 5, îndepărtând crucile până la 1-1,2 metri. După aceasta, executaţi „rotaţia biocâmpului”.

9. . „Eu nu-ţi trebuiesc”. Din experienţa autorului, această metodă a dat rezultate bune întotdeauna. La început, construim învelişul protector, de această dată în formă de sferă. Sfera se umple complet cu bioenergie de culoare violet-argintie.

Pe exteriorul sferei trec, în formă de paralele şi meridiane, fâşii pe care scrie: „Eu nu-ţi trebuiesc”. Dintre metodele prezentate, vă veţi alege una sau două pe care le veţi folosi după ce le-aţi exersat. Veţi constata eficacitatea lor, devenind mai siguri pe forţele dumneavoastră, restabilindu-vă potenţialul energetic şi regăsindu-vă bucuria de a trăi.

Alte procedee de apărare

A. Pumnul energetic sau „figa” este una din cele mai eficace metode de apărare - protejare împotriva energiilor negative, a forţelor malefice. Sensul etimologic pornind de la ultima denumire „figa” derivă din cuvântul englezesc „fingers” - degete.

La prima vedere provoacă zâmbetul, deoarece aproape fiecare dintre noi am aplica acest procedeu, dar din alte motive. Efectul acestui procedeu de apărare este destul de puternic. Este simplu de aplicat şi are partea sa explicativă ştiinţifică, în primul rând se bazează pe energia canalelor energetice ale degetelor şi ale mâinii în întregime. Astfel:

1. Degetul mare corespunde canalului energetic al plămânilor; 2. Arătătorul corespunde canalului energetic al intestinului gros; 3. Mijlociul corespunde canalului energetic al pericardului; 4. Inelarul corespunde canalului energetic „trei focare”; 5.1. Degetul mic - partea interioară corespunde canalului energetic al inimii; 5.2. Degetul mic - partea exterioară corespunde canalului energetic al intestinului subţire.

În timpul aplicării acestui procedeu, canalul energetic „plămânii” este îndreptat înspre „inamic” prin expiraţie/inspiraţie. Celelalte canale energetice (degete): inima, intestinul gros, pericardul, trei focare şi intestinul subţire sunt îndreptate înspre corpul nostru, protejându-l de influenţa energiilor malefice.

Din alt punct de vedere, intestinul gros şi plămânul corespund elementului metal; pericardul, inima şi intestinul subţire, elementului foc. Elementul foc al canalelor energetice corespunzătoare organelor amintite mai sus, arde sau topeşte elementul metal al intestinului gros şi al plămânului.

Instinctul de apărare - protecţie este foarte dezvoltat la sugari. De multe ori se observă că bebeluşii, în timpul somnului şi chiar treji au pumnii strânşi. Astfel, subconştientul lor găseşte modalitatea de apărare împotriva forţelor malefice.

B. „A lua în ţeapă” este un procedeu folosit în contracararea acţiunilor malefice, îndreptat special cu degetele de jos în sus înspre inamic. Degetul arătător corespunde intestinului gros. Degetul mic-intestinului subţire. După cum ştim, intestinele sunt „cuptorul intern” al organismului, motiv pentru care această ardere trebuie să fie îndreptată către inamic.

C. Suprapunerea arătătorului peste mijlociu este un gest care apără de duhuri rele şi se observă cel mai adesea la nou-născuţi.

D. „Castrarea duşmanului”, „victorie” sau „foarfecă” este un gest care simbolizează victoria împotriva duşmanilor şi a magiei negre. Se recomandă să se lase foarfecă desfăcută cu vârful în sus, în scop de apărare, în locurile în care trosneşte mobila sau alte obiecte, în mod inexplicabil.

E. Invocarea harului ceresc prin acest semn de ajutor se face în momente de cumpănă. Pe acesta îl întâlnim deseori în picturile icoanelor şi bisericilor ortodoxe. La moldoveni, atunci când se conduce mortul spre groapă, există obiceiul ca cei apropiaţi decedatului să pună cele două degete pe raclă, când se fac opriri pe parcursul drumului. Acest gest semnifică un bun rămas şi totodată un gând de a-l petrece în lumea divină.

F. Semnul divin, semn de pace, semn de blagoslovire, semn de binecuvântare este un semn format din apropierea degetului mare de degetul inelar, iar arătătorul, mijlociul şi cel mic sunt îndreptate în sus. însuşi Iisus Hristos i-a binecuvântat pe oameni prin acest gest, spunând: „Eu vin la voi cu pace”. Cu acest gest se binecuvântează tinerii însurăţei, intrarea într-o casă nouă prin urările de bine, de pace, de prosperitate.

G. Alt semn folosit este „tehnica celor trei degete”, un semn format din degetul arătător, mijlociu şi mare, cu vârfurile celor trei degete împreunate. În metoda Silva, prin acest semn, concentrându-ne asupra unei idei sau dorinţe, acestea se pot realiza rapid (bineînţeles să nu fie utopice).

H. . Alte semne care nu întotdeauna pot fi şi pozitive, sunt „semnul de război sau semnul de foc”, cu degetul arătător îndreptat spre inamic, iar cel mare cu cel mijlociu împreunate semnifică răzbunare, ură, duşmănie.

I. Cel mai uzual semn negativ este acela format din toate degetele împreunate numai arătătorul îndreptat spre ţintă. Reprezintă agresivitate, condamnare, ameninţare. De aici şi expresia de a nu arăta cu degetul, acest gest fiind văzut nu numai ca nepoliticos.

J. Cel mai protector semn divin este „Sfânta Cruce”, care simbolizează Sfânta Trinitate: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh. Făcându-ne cruce în orice împrejurare, în orice moment şi mai ales în momentele de rugăciune, ne curăţăm prin gestul divin de informaţiile negative care ne împresoară şi, totodată ne conectăm la energia divină.

În multe terapii „Sfânta Cruce” este folosită şi ca metodă de vindecare şi optimizare. Catolicii îşi fac semnul crucii de la umărul stâng spre umărul drept, ceea ce înseamnă din punct de vedere energetic că îşi deschid inima.

La catolici, Papa de la Roma simbolizează Dumnezeu pe pământ. Cel ce-şi face cruce îşi deschide inima spre Papă şi apoi prin Papă spre Dumnezeu. La ortodocşi, crucea se face de la dreapta spre stânga, închizând energetic inima. Prin aceasta ne detaşăm de lumea înconjurătoare, dându-ne cu totul în grija Tatălui Ceresc.

În religia ortodoxă este cunoscut ritualul pomenirii morţilor şi al viilor prin acatiste, liturghii, etc. Prin aceasta se deosebeşte religia ortodoxă de cea catolică. Astfel ortodocşii împlinesc mai mult misiunea cosmică - acea misiune pe care ne-a lăsat-o Iisus Hristos pe Pământ.

Biserica, rugăciunea şi credinţa joacă un rol însemnat în îndepărtarea şi purificarea organismului de influenţele energiilor malefice. Cel mai mare flux energetic divin se află în altar şi sub cupolă. Obiectele care se găsesc în interiorul bisericilor, icoane, cruci, sunt purtătoare de energii benefice, de vibraţii binefăcătoare.

În biserică, suntem purificaţi de energiile negative existente pe biocâmpurile noastre, energii declanşate de propriile noastre gânduri sau captate de cei din jurul nostru. Aici ne încărcăm cu energii pure, curate, benefice.

Când asistăm la o slujbă în biserică, în corpul nostru se amplifică vibraţiile energizante, ne curăţăm de balastul negativ; de aici sunt acele senzaţii plăcute de uşurare, de calmare, de purificare sufletească. Cei care sunt bolnavi simt influenţa acestor energii sub formă de acutizare a durerilor în organele afectate. ”.

Asistând la „Sfintele daruri” din timpul Sfintei Liturghii, moment de maximă intensitate a energiilor divine, ca şi la „Sfântul Maslu”, se constată însănătoşirea parţială sau completă a unui individ bolnav.

Ritualul „Sfintele daruri” are un rol aparte în purificarea maximă de deseurile energetice şi amplificarea energiilor benefice.

Datorită influenţelor negative puternice, mulţi n-au ajuns la biserică. Multora li s-au pus în cale o mulţime de obstacole; fie li s-a stricat maşina sau a deraiat tramvaiul, fie s-au blocat în lift sau au suferit diverse accidente.

În primul rând, recomand celor care merg la biserică să aprindă o lumânare în sănătatea duşmanilor ştiuţi şi neştiuţi, fără să-i numească, la icoana Maicii Domnului. Nu putem la nesfârşit să ţinem duşmănie, ci trebuie să fim mărinimoşi, să ne conducem după binecunoscuta frază din Tatăl Nostru, rugăciunea domnească cea mai puternică: „Şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri”.

Aprinzând lumânări pentru cei pe care nu-i mai considerăm duşmani, se produce acea „magie” de contracarare a adversităţilor, prin bunăvoinţa noastră de a le dori sănătate, fericire şi tot ce-şi doresc.

A doua lumânare se aprinde la icoana lui Iisus Hristos, cerând iertarea păcatelor săvârşite cu voie sau fără voie, sănătate şi tot ceea ce ne dorim - „Cere şi ţi se va da”. A treia lumânare se aprinde la icoana Sfântului Nicolae pentru bine în casă şi prosperitate „Bate şi ţi se va deschide, Caută şi vei găsi” (Evanghelia după Matei, 7-7).

Aprindeţi lumânări pentru sănătatea voastră şi a celor dragi, de sufletul celor trecuţi în lumea de dincolo. Focul, lumina, lumânările, ard energia negativă, purifică gândurile noastre şi amplifică tot binele existent.

Veţi observa în biserică, în locul unde se aprind lumânările, un fenomen deosebit.

Aceleaşi lumânări, din acelaşi material, în aceleaşi condiţii, ard diferit, fiindcă şi menirea lor e diferită, după cum şi persoana care le aprinde e cu totul alta. Veţi observa că o lumânare arde cu o flacără vie, luminoasă, fiindcă cel care a aprins-o este un iubitor de oameni, are credinţă în Dumnezeu, are o energie benefică în corp.

Acea lumânare care trosneşte cu un zgomot mai deosebit, arată că cel ce-a aprins-o este influenţat de energii negative şi prin intermediul ei se purifică. Cea care arde fumegând, cu o flacără întunecată arată că cel care a aprins-o are păcate. Cea care arde cu ceara curgând „plângând”, „stăpânul” ei deţine o energie slabă, e bolnăvicios.

Când aprindem o lumânare trebuie să ştim precis cui o închinăm, îi adresăm un scop şi o dorinţă. Pentru sănătate se aprinde o lumânare la icoana lui Iisus Hristos, cu un gând şi o menire concretă: de exemplu:„închin această lumânare de sănătatea copilului meu...” şi neapărat numele de botez al destinatarului, iar prin dorinţa noastră lumânarea devine un receptor bun care transformă dorinţa în realitate.

Arderea lumânărilor este un proces alchimic, de transformare a materiei în spirit - de aici atunci când ard, se aud acele trosnete şi se văd acele fumegări, „lăcrimări”. Un ritual foarte puternic, divin, pentru redobândire sănătăţii, pentru înlăturarea şi dezlegarea farmecelor, este Sf. Maslu care se face în biserică.

Mergeţi la maslu la mânăstiri.

Prin citirea de nouă ori a slujbei Sf. Vasile cel Mare, cel bolnav, fermecat, va fi salvat. Acasă, se poate folosi arderea lumânărilor ca formă de purificare divină. Se zice rugăciunea domnească „Tatăl Nostru” de trei ori, apoi se aprind două lumânări din ceară.

Pentru activarea aurei corpului nostru se zice „Tatăl nostru” - câte o propoziţie pentru fiecare centru energetic pornind de jos în sus pe cei şapte centri şi apoi întorcându-ne. În final închidem corpul într-o aură de lumină şi căldură ce determină o diminuare a stării de suferinţă, o stare de bine.

Acest lucru vi l-am mai spus.

Rugăciunea „Tatăl nostru” cuprinde două părţi: O parte exoterică, cunoscută de bisericile din Occident începând cu „Tatăl nostru, care eşti în ceruri... şi ne izbăveşte de cel rău”. O parte esoterică, cunoscută de bisericile din Răsărit şi a cărei enunţare este rezervată preoţilor “ Că a ta este, împărăţia şi puterea şi slava / Acum şi pururea şi în vecii vecilor / Amin.”. Atunci când ni se întâmplă ceva deosebit ca: vise zbuciumate, apariţia fantomelor, zgomote etc., apelăm în primul rând la această rugăciune divină.

O spunem o dată, de două ori şi simţim imediat în preajma noastră o relaxare, o degajare, ceva plăcut, benefic. S-a demonstrat ştiinţific deja, că spus de şapte ori consecutiv timp de şapte zile, normalizează energia în cele şapte glande endocrine sau cei şapte centri energetici.

Pentru a birui lucrările diavoleşti, creştinii trebuie: - Să postească în zilele de luni, miercuri şi vineri, iar în cele patru posturi rânduite de Biserica Ortodoxă (Postul Paştelui, Postul Crăciunului, Postul Sfinţilor Apostoli şi Postul Sfintei Marii) să se spovedească şi să se împărtăşească, dacă primesc dezlegare. - Dacă sunt opriţi de la Sfânta împărtăşanie e bine să ia Aghiasmă Mare de la Bobotează până la 14 ianuarie, în fiecare zi, înainte de a mânca şi după aceasta Anafura.

În celelalte zile ale anului, este bine înainte de masă să se ia întâi Anafura şi apoi Aghiazmă Mică şi să trăiască în curăţenie trupească.

- Să participe la Sfânta Liturghie în Duminici şi Sărbători şi la Sfântul Maslu.

- Să meargă în pelerinaje la Sfintele Mănăstiri şi să participe la Utrenie, Acatist, Sfânta Liturghie şi Sfântul Maslu.

- Să stropească în chipul Sfintei Cruci prin casă şi în gospodărie cu Aghiasmă Mare (în perioada 6.01 .-14.01) şi cu Aghiazmă Mică în celelalte zile, zicând rugăciunea: „Să învie Dumnezeu să se risipească vrăjmaşii Lui”.

Protecţia prin energia leptonică a sării

Puneţi sare mare (sare grunjoasă) în cadă atunci când faceţi baia de seară; vă curăţă de energia negativă acumulată în timpul zilei.

Punguţa roşie cu sare este de dorit să se poarte în regiunea plexului solar (Manipura) sau în regiunea inimii. De asemenea, ea poate fi purtată în portofel. Pentru domnişoare, în special cele care se deoache, este de dorit ca această punguliţă cu sare să fie fixată la ceafă.

De fiecare dată, înainte de culcare se scote această punguliţă talisman şi se pune sub pernă pentru a avea un somn liniştit, fără vise ciudate şi fără coşmaruri.

Atunci când intrăm într-o încăpere necunoscută şi simţim vibraţii negative, presarăm puţină sare pe pragul încăperii sau pe tocul uşii.

Pentru a ne proteja împotriva farmecelor, vrăjilor şi vibraţiilor negative, se foloseşte următorul ritual:

1. Ridicam capacul de pe vasul în care se află sarea purificată;

2. Ne relaxăm;

3. Cu mâna stângă, luăm puţină sare pe care o strângem puternic în mână, meditând asupra scopului acestui acestui ritual;

4. Cu voce tare spunem Tatăl Nostru de trei ori şi următoarea formulă în timp ce lăsăm sarea să cadă pe pachet, duşumea, ciment etc: „OM, OM, OM, OM, mare putere ascunsă! Invoc suprema ta prezenţă, Ca să îndepărtez de la mine Cu puterea acestei sări Toate vrăjile, farmecele, deochiurile Şi pe parcurs să fiu protejat De vibraţiile negative Şi de spiritele malefice Amin”

5. Se ia apoi puţină sare şi se repetă acest ritual la pragul casei, presărându-se sare pe ea;

6. A treia oară se repetă acest ritual la fereastra casei, presărându-se sare pe ea.

Dacă în încăperea în care locuim se simte prezenţa acestor fenomene fantomă, poltergeist, în primul rând trebuie să evităm frica, teama, să ne autoliniştim, spunând cu voce calmă „Tatăl Nostru” şi să ne facem semnul crucii de trei ori, stând în tocul uşii cu faţa spre răsărit sau nord.

Dacă fenomenul devine violent, în nici un caz nu trebuie să devenim şi noi agresivi cu el să ne străduim să calmăm spiritele cu voce blândă, propunându-le chiar un pahar cu apă, cu o felie de pâine pe care s-a pus deasupra o solniţă cu sare.

Dacă în timpul nopţii apa a dispărut din pahar, fenomenul se îmblânzeşte, devine prietenos şi chiar binefăcător pentru casă.

Purificarea infoenergetică a sării

Se cumpără dublul de pâini a câte camere aveţi, două sticle cu ulei şi două pungi cu sare şi se merge la biserică cu ele. În timpul sfinţirii lor, sarea e de dorit să fie despachetată şi cu o lumânare în ea, ca să fie purificată infoenergetic. La plecare luăm cu noi atâtea pâini câte camere avem, o sticlă de ulei şi toate pachetele de sare. în afară de sare, celelalte se împart în biserică.

Se merge direct acasă unde în fiecare cameră, pe mobilă sau pe şifoniere punem câte un prosop curat (nu este neapărat necesar să fie nou). Pe prosop se pune câte o pâine, pe ea se face semnul crucii cu untdelemn (restul de ulei îl folosim pe parcurs în alimentaţie, în special la salate). Uleiul sfinţit are proproprietăţi curative şi ar fi păcat să-l folosim la prăjit. Se desface un pachet de sare, se împarte în atâtea părţi egale câte camere avem, se pun în farfurii, iar deasupra se aşează pâinea.

Din ziua de când s-a mers la biserică, pâinea şi sarea se ţin în casă două zile, iar a treia zi dimineaţă, înainte de a răsări soarele, se împachetează prosopul, farfuria cu sare, se pun toate într-o pungă şi se aruncă pe o apă curgătoare, spunând „Tatăl Nostru” de trei ori, apoi formula: „Să fii primită în împărăţia cerului, la acel nivel la care te-au adus faptele tale pe acest pământ! Amin!”

Atunci când se pun aceste pâini având pe ele semnul crucii cu ulei sfinţit şi dedesubt sarea în farfurii, se produce acea împăcare a noastră cu sufletele fantomă care bântuie prin casă. Sarea aflată în farfurii emană unde de interceptare a acestor nuclee energetice, asemănătoare unor antene de recepţie.

A treia zi se vede chiar şi cu ochiul liber că sarea e mai presată şi schimbată la culoare, în nici un caz nu se pune mâna pe sare, fiindcă există pericolul de a intercepta aceste nuclee energetice şi a prelua informaţia lor negativă. Făcând corect acest ritual şi respectând toate cele spuse mai sus, nu distrugem ci ajutăm aceste fantome să se ducă în lumea lor.

De aici şi zicala: „Să se ducă pe apa Sâmbetei”. După aruncarea pâinii şi sării, se tămâiază casa, se stropeşte cu aghiasmă şi se foloseşte al doilea pachet cu sare pentru protejare definitivă, permanentă. Se spune cu voce moderată rugăciunea „Tatăl Nostru”, se ia cu mâna stângă puţină sare sfinţită şi se presară pe pragul casei, în fiecare colţ al camerelor casei, iar cu dreapta făcându-se semnul crucii de trei ori se rosteşte: „în numele Tatălui, Fiului şi al Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor! Amin! Dumnezeu să ne ajute!”.

Să nu uităm că puterea e în noi, pentru că suntem creaţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu

Iisus Hristos a venit să ne lumineze mintea, şi să ne demonstreze cât de puternic e omul ce ascultă de Dumnezeu.

"Dacă ai credinţă cât un bob de muştar, poţi muta un munte. Dar dacă deznădejdea ta este cât un munte, nu poţi să urneşti nici măcar un bob de muştar, pe care şi o furnică îl poate căra kilometri întregi". - Gavriil Stiharul

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare