Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 aprilie 2013

10 TRATAMENTE NATURALE IMPOTRIVA CANDIDOZEI



Daca sunteti una dintre sutele de persoane care au incercat aproape orice tratament de pe piata pentru tratarea candidozei iar acestea nu au dar rezultatele dorite, atunci acest articol este pentru dumneavoastra.

Daca sunteti dezamagita de efectul medicamentelor, este timpul sa incercati remedii naturale pentru tratarea candidozei. Aceste elemente naturale sunt foarte usor de folosit si sunt in acelasi timp usor de gasit si accesibile ca pret. Unele dintre acestea le puteti gasi chiar in casa dumneavoastra. Deoarece candidoza este o afectiune care are simptome putin spus neplacute, aceste elemente naturale actioneaza direct asupra simptomelor ca mancarimi si usturimi din zona vaginala.

Remedii naturale

1. Iaurtul este foarte eficient in tratarea candidozei deoarece contribuie la inmultirea bacteriilor bune din organism, inhiband astfel candidoza. Iaurtul poate fi folosit intravaginal dar si ca tratament extern. Pentru a folosi iaurtul ca tratament intern, luati un tampon si imbibati-l cu iaurt. Introduceti acest tampon in vagin de doua ori pe zi pana simptomele dispar. De asemenea, daca beti iaurtul lactobacilul acidophilus, ingredientul activ continut de iaurt, va actiona direct asupra Candidei din intestin ceea ce va va grabi vindecarea.

2. Un alt remediu natural foarte eficient impotriva candidozei este usturoiul. Usturoiul poate fi consumat crud, cam 2-3 catei pe zi, dar, asemenea iaurtului, poate fi folosit si intravaginal. Pentru a obtine un tampon cu usturoi, decojiti un catel de usturoi proaspat si infasurati-l in tifon, apoi legati-l la capat cu o bucata mai lunga de ata dentara. Cand il introduceti in vagin, trebuie sa va asigurati ati lasat un capat de ata afara pentru a-l putea extrage mai usor. Tamponul se introduce in vagin si se lasa circa 8 ore, dupa care se scoate.

3. Spalaturile cu solutii obtinute in mod natural sunt de asemenea un remediu pentru candidoza. O astfel de solutie pentru spalari poate fi obtinuta amestecand o lingura de otet de mere, 2 cani de apa si un catel de usturoi.

4. Pentru a reduce mancarimile cauzate de candidoza, puteti folosi din nou otetul de mere dar nu inainte de a il dilua in apa; dupa care tamponati pe zonele afectate.

5. Si acidul boric (un acid slab) poate fi un remediu eficient daca este folosit intravaginal. Introduceti seara 1 sau 2 capsule de acid boric in vagin si tineti-le toata noaptea. Repetati acest procedeu mai multe seri la rand pentru rezultate bune.

6. Sorbatul de potasiu, sau cum il puteti gasi pe etichetele multor produse alimentare, E202, este un conservant care poate fi gasit in laptele fermentat, iaurt, branzeturi topite, masline, fructe uscate. Sorbatul de potasiu poate fi folosit cu succes in tratarea candidozei. O lingura de sorbat de potasiu se dizolva in o cana de apa. Aceasta solutie se toarna apoi in vagin, unde s-a introdus in prealabil un tampon care va absorbi solutia. Tamponul trebuie tinut in vagin toata noaptea. Repetati procedeul mai multe seri la rand.

7. Daca infectia este localizata in alta parte a corpului, aplicati o pasta obtinuta din usturoi.

8. Pentru a trata, dar si pentru a preveni candidoza, trebuie sa includeti in alimentatia dumneavoastra cel putin 2 pahare de lapte batut zilnic. Bacteriile din laptele batut vor crea o bariera impotriva inmultirii Candidei.

9. Si uleiurile volatile sunt eficiente in calmarea simptomelor de mancarime si usturime. Acestea pot fi diluate in apa in care faceti baie. Sunt recomandate in special uleiurile de lavanda, mir, arbore de ceai.

10. Uleiul de arbore de ceai poate fi folosit si intravaginal. Se ia un tampon si se imbiba cu ulei esential de arbore de ceai si se introduce apoi in vagin. Uleiul din arbore de ceai are un efect calmant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare