Faceți căutări pe acest blog

duminică, 28 aprilie 2013

Sentimentele bune , ne fac sanatosi

Nu e nevoie sa fi expert in psihologie ca sa intuiesti ca sanatatea se afla in stransa legatura cu sentimentele noastre si ca depinde de ele. O banuiala care astazi e dovedita stiintific *

Un ucigas nevazut: gandurile negre

Gandurile negative pot pune in miscare forte uriase, izbutind sa provoace chiar moartea unor persoane sanatoase. Dar si in situatia cand nu se ajunge la un deznodamant fatal, starile depresive ne fac mai vulnerabili in fata bolilor. Frica si stresul accentueaza tendinta de coagulare a sangelui, iar acesta se ingroasa. In urma unui studiu efectuat cu participarea a 20.000 de oameni, cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca rata deceselor cauzate de un infarct miocardic este de aproape trei ori mai mare la depresivi decat la pacientii de aceeasi varsta care nu au inclinatii depresive.
E un adevar pe care medicina oficiala, cu pragmatismul ce o caracterizeaza, a refuzat multa vreme sa-l recunoasca: sentimentele noastre influenteaza corpul, starea noastra de spirit se reflecta in functionarea organelor. Si nu intr-un viitor oarecare, ci instantaneu. Nu intr-un fel oarecare, ci in modul cel mai concret. Tot mai multi neurobiologi, geneticieni, internisti si chirurgi se implica in aceste investigatii, descoperind ce transformari pot declansa in organismul nostru mania si ura, bucuria si fericirea. Observatiile lor de data recenta sunt pe punctul de a revolutiona stiinta medicala. In prezent, specialisti de prim rang confirma pe baza de experimente ceea ce a fost trecut multa vreme drept sentimentalism ieftin sau veleitati ale profanilor, nonsens ezoteric si leacuri aduse din Extremul Orient, aruncate pe piata din simpla dorinta de a face bani.
Andrew Steptoe, de la Universitatea din Londra, a demonstrat prin cercetarile sale ca afectele pozitive pot ameliora starea de sanatate. Sentimentele bune nu reduc doar tensiunea arteriala, frecventa batailor inimii si hormonii stresului; si factorii inflamatori si valorile coagularii sangelui regreseaza datorita emotiilor placute. Desi sangele persoanelor optimiste devine si el mai putin fluid, in situatii conflictuale si stresante, valorile revin mai rapid la normal. Asa se explica riscul mai redus de infarct, tromboze si accidente vasculare cerebrale, la semenii nostri fericiti. Care, in treacat fie spus, sufera mai rar si de tuse, guturai si raguseala.
Oamenii de stiinta gasesc mereu noi dovezi ce atesta forta trairilor noastre afective. Astfel, la membrii de familie ai bolnavilor de Alzheimer s-a evidentiat faptul ca ingrijirea neintrerupta a pacientilor, 24 de ore din 24, produce un stres cronic, care genereaza pesimism si, totodata, slabeste sistemul imunitar. Aceste rude apropiate, care isi asuma indatoriri de insotitor si infirmier, se imbolnavesc mai des, sunt mai sensibile la virusii herpetici si Epstein-Barr, iar leziunile li se cicatrizeaza mai lent.

Puterea tamaduitoare a iubirii

Sentimente ca bucuria si speranta, linistea sufleteasca si entuziasmul imbunatatesc sanatatea: afectiunea si optimismul calmeaza durerile si grabesc vindecarea. De exemplu, un numar de pacienti cu hipertensiune au fost tinuti sub observatie, pentru a vedea ce efect produce asupra inimii si sistemul lor circulator sprijinul afectuos, primit din partea tovarasului de viata. Cei carora seara li se oferea ocazia sa spuna tot ce aveau pe suflet si primeau un sarut dragastos de noapte buna au avut tensiunea redusa cu 2,5 puncte. De asemenea, grosimea peretelui stang al inimii s-a micsorat, in vreme ce la bolnavii care aveau relatii lipsite de caldura sufleteasca, a crescut. Dilatarea peretelui cardiac indica anomalii provocate de hipertensiune.

Rata infarctului este de trei ori mai mare la depresivi

"Sotia dvs. arata ca va iubeste?" - aceasta intrebare le-a fost pusa tuturor pacientilor de sex masculin. In grupul celor ce au raspuns afirmativ, bolnavii care au suferit un infarct au fost de doua ori mai putini, comparativ cu cei ce nu aveau sentimentul ca sunt iubiti. Chiar atunci cand colesterolul si tensiunea sunt marite, barbatii par sa beneficieze de o anumita protectie, asigurata de sentimentul ca sunt iubiti. Constatarea este valabila si pentru ulcerul duodenal. Cei ce nu se simteau ocrotiti de iubirea unei femei erau mai frecvent afectati de suferinte abdominale. La femeile cu cancer mamar, sansele de supravietuire au fost mai mari daca partenerul le-a acordat sprijin moral. Dimpotriva, daca bolnavele cu tumori maligne au avut sentimentul ca primesc prea putina afectiune, ele au murit mai curand.
Chiar si gripele, disconfortul gastric si crizele de bila sunt mai dese la femeile maritate cu barbati care prefera sa priveasca un meci la televizor ori sa joace carti cu prietenii, in loc sa le scoata pe ele la o plimbare. Cand au o relatie armonioasa, ambii parteneri se imbolnavesc mai rar. Si, oricat de absurd ar putea sa para: cine are un caine sau un hamster, cateva orhidee, un ficus ori un cactus, risca mai putin sa faca un infarct sau un accident vascular cerebral. Ingrijirea unui animal de companie, ca si a unei plante de camera, mareste rezistenta la boli. Asa cum reiese din rezultatele unui studiu, animalele de casa ii sunt mai de folos inimii decat partenerul. Probabil pentru ca nu poarta discutii in contradictoriu.
Aceste observatii ar trebui, de fapt, sa produca o cotitura in medicina contemporana. In prezent, aproape jumatate din pacientii care se prezinta la un cabinet medical sufera de tulburari psihosomatice. Adica, ii chinuie durerile de cap, inima le bate neregulat, ii tine un junghi in spate, digestia o ia razna - dar pentru toate aceste neplaceri, nu se gaseste nici o cauza organica. Simptomele au origine psihica - enervari la serviciu, necazuri cu partenerul, probleme nerezolvate.
Pacientilor de acest tip nu le sunt de folos endoscopiile si examenele radiologice, operatiile si medicamentele. Medicina ar trebui sa se bazeze pe resursele bolnavilor insisi, activandu-le capacitatea de autovindecare. In felul acesta, medicul ar deveni un partener ce acorda sustinere pacientului, ajutandu-l sa-si depaseasca problema cu forte proprii. In loc sa faca asta, doctorii privesc resemnati cum deprimarea si proasta dispozitie ne scurteaza viata. Consecinta: bolnavii alearga de la un cabinet la altul si, in final, se simt frustrati, fiindca nici unul din medici nu-i asculta, nu-i crede si, mai ales, nu-i poate ajuta.
Cat de puternica este influenta exercitata de afecte asupra starii noastre de sanatate o dovedeste si urmatorul experiment. Cativa pacienti, carora le fusese extirpata vezica biliara, au fost instalati pentru recuperare in saloane diferite. Unii aveau vedere spre parc, pe cand ferestrele celorlalti dadeau catre o parcare. Cei ce se putusera bucura de privelistea naturii s-au refacut cu mult mai repede.
O intamplare traita de scriitorul Mark Twain ne arata cum te poate insela imaginatia. Intr-o vara fierbinte, el a innoptat intr-un hotel din Mississippi. Se sufoca din pricina aerului inchis si nu reusea sa adoarma. Dupa ce se rasucise in asternut cateva ceasuri, ajuns la limita rabdarii, a luat un pantof si l-a azvarlit in fereastra. A auzit zgomotul de sticla sparta, a simtit adierea unui vanticel racoros si a adormit. A doua zi dimineata, Twain s-a desteptat odihnit. Atunci a vazut ca, de fapt, sparsese o oglinda. Ceea ce ajutase sa se racoreasca fusese numai puterea gandului. Cat de importanta este imaginatia pentru procesul de vindecare - aceasta este o tema studiata deja de mai multa vreme de cercetatorii efectului placebo. Ei au observat, de exemplu, ca pacientii considera o injectie cu atat mai eficienta, cu cat acul este mai gros, iar pastilele le inspira incredere, cu cat sunt mai mari, mai scumpe si mai colorate.
Mai puternic decat propria imaginatie actioneaza insa energia pe care doi oameni si-o pot da unul altuia. Neurologul Michael Meany a evidentiat faptul ca soarecii dezvolta mai multi receptori pentru hormonii stresului si suporta mai bine solicitarile, daca au fost linsi mult de mamele lor, pe vremea cand erau pui. Psihosomaticienii au afirmat dintotdeauna in mod insistent ca o legatura stransa cu mama in prima etapa de viata confera copilului o rezistenta fizica mai buna.
Specialistii gasesc acum dovezi in sprijinul acestei teorii. In cadrul unui studiu, au fost constituite trei grupuri de femei care avusesera o convietuire mai indelungata cu partenerul lor. Toate au fost supuse unui test de stres. Primele nu si-au vazut partenerul inainte de test. Altora li s-a permis sa stea de vorba cu el. Al treilea grup a avut contact fizic timp de zece minute, sub forma unui masaj la ceafa si umeri. Participantelor li s-a cerut sa rezolve o serie de exercitii dificile, contra-cronometru si cu prezenta unui public in sala. Cele ce fusesera atinse de partenerul lor au avut o cantitate mai mica de hormoni ai stresului in saliva, inima le batea mai regulat, iar rezolvarea exercitiilor a fost mai rapida. Femeile sustinute verbal de partenerii lor n-au avut acelasi randament de gestionare mai buna a stresului - atat nivelul substantelor de alarma din sange, cat si pulsul erau marite, la fel ca in cazul femeilor care nu-si intalnisera partenerul inainte de a intra la test. In aceeasi ordine de idei, s-a constatat ca, printre cei divortati sau ramasi singuri prin decesul partenerului, bolile de inima, diabetul si cancerul sunt mai frecvente decat la oamenii casatoriti.

Infarctul sufletesc

Desigur, conflictele si certurile lasa si ele urme in corpul nostru. E important sa retineti: gresim, crezand ca facem bine organismului, daca "ne descarcam". Sa spunem deschis ce ne supara, da - insa ocarile si insultele n-au salvat nici o relatie si, in plus, dauneaza starii noastre de sanatate. Pentru a proba acest lucru, li s-au facut unor cupluri leziuni superficiale pe brat, de marimea unei monede.

Imbratisarile reduc tensiunea, suferintele abdominale si cancerul mamar

Mai intai, participantii la test au fost consiliati de psihologi, care le-au explicat cum pot fi rezolvate conflictele in spirit constructiv. Apoi au fost pusi sa dezbata impreuna o tema sensibila, care isca mereu certuri intre ei. Tuturor li s-au vindecat ranile mai repede dupa aceste discutii. Fusesera activate coagularea sangelui si sistemul imunitar. Dimpotriva, dupa o cearta fara consiliere psihologica, sistemul de alarma al organismului s-a ambalat vizibil: leziunile s-au cicatrizat mai lent, iar germenii patogeni n-au fost combatuti cu tot atata eficienta. Surprinzator pentru cercetatori a fost faptul ca, la cuplurile care pastrau o atitudine cordiala in timpul disputei, vindecarea ranilor a fost prejudiciata doar intr-o foarte mica masura. In schimb, la partenerii care au strigat unul la celalalt si si-au aruncat cuvinte jignitoare, factorii inflamatori din sange erau inca mariti, chiar si in dimineata zilei urmatoare.
In prezent, starile depresive sunt socotite un risc de infarct la fel de periculos ca hipertensiunea. In sangele depresivilor se gasesc mai multe substante inflamatoare. "Este uimitor", remarca psihocardiologul Karl-Heinz Ladwig din Mnchen, "ca organismul reactioneaza cu o crestere a valorilor inflamatorii nu numai la intoxicatii si raniri, ci si la suferinta sentimentala". Efectele sunt diferite, in functie de tipul solicitarii psihice: frica provoaca mai curand aritmii cardiace, depresiile duc la rigidizarea vaselor coronariene, enervarea si frustrarile accentueaza riscul de ateroscleroza.
Depresia dauneaza chiar si oaselor. La oamenii melancolici, continutul de minerale din schelet se reduce dramatic - probabil din cauza nivelului ridicat al cortizonului - incat, cu prilejul unui studiu desfasurat pe o perioada de zece ani, specialistii au inregistrat, la depresivi, cu 40% mai multe fracturi.

Sentimentele care ataca pielea

Si bolile de piele se agraveaza, adesea, din pricina stresului. Specialistii au urmarit simptomele unor pacienti cu neurodermita sau psoriazis, punandu-i intr-o situatie stresanta. Li s-a cerut sa simuleze un interviu de angajare, sub ochii publicului. Apoi au trebuit sa numere inapoi, din 17 in 17, pornind de la un numar cu patru cifre. Organizatorii testului ii grabeau pe participanti, strigandu-le intruna: "Mai repede!". Bolnavii cu neurodermita au reactionat imediat. La zece minute dupa aceasta proba solicitanta, in sangele lor erau activate mai multe celule cu actiune inflamatoare, iar pielea le era acoperita de eruptii. Interesant este ca reactia inflamatorie la stres se manifesta mai puternic la pacientii cu neurodermita decat la persoanele care n-au probleme dermatologice. Cei ce sufera de neurodermita sau psoriazis nu sunt neaparat mai sensibili. Insa pe pielea lor, tensiunile se exteriorizeaza mai vizibil.
Acelasi lucru este valabil si pentru oamenii predispusi la herpes. Catorva subiecti li s-au aratat fotografii dezgustatoare - imaginile unor farfurii nespalate, cu muste care se plimbau in voie pe resturile de mancare. Altor participanti la experiment li s-au oferit privelistile unor pajisti presarate cu flori. La 40% dintre cei ce vazusera fotografiile respingatoare au aparut vezicule herpetice. In grupul celor care privisera imagini placute nu s-au observat modificari ale pielii. Organismul reactioneaza la diverse evenimente si experiente - in situatii-limita, ca si in viata de toate zilele. El are capacitatea de a se adapta. Invata lucruri noi, mai uita de cele vechi si sterge urmele.
Si dupa o perioada de deprimare, corpul devine iarasi receptiv la sentimentele profunde, la bucuriile vietii si satisfactiile fizice. Iar semnalele pozitive se imprima din ce in ce mai apasat, asa cum musculatura unui sportiv de performanta se face cu timpul mai viguroasa decat a unui ins lenes si sedentar. Daca acele cai nervoase pe care se transmit multumirea si bucuria sunt intrebuintate frecvent, daca pe ele circula des hormoni ai fericirii, grabiti sa ajunga la destinatie, atunci aceste cai nervoase "pozitive" se extind, iar centrii satisfactiei si exuberantei din creier se maresc.

Cararui pentru ganduri bune

La inceput, s-ar putea ca traseele pe care sunt trimise mesajele optimiste sa fie deocamdata inguste. Dar cu cat sunt folosite mai des, cu atat caile nervoase devin mai robuste. Croiti, asadar, cararui pentru gandurile bune si apoi ajutati-le zi de zi, ceas de ceas, sa se transforme in niste splendide alei. Va va lua ceva timp, insa merita.

18 adevaruri mai mult sau mai putin placute despre gandurile bune si sanatoase
1. Si cei ce sunt iubiti vor muri, bineinteles, dar nu asa curand.
2. Depresia slabeste inima, chiar si oasele. In categoria depresivilor, decesele survenite in urma unui infarct sunt de trei ori mai frecvente decat printre persoanele de aceeasi varsta care nu manifesta tendinte depresive.
3. Stresul agraveaza herpesul si poate declansa alte afectiuni cutanate.

Faceti carari, zi de zi, pentru gandurile bune

4. In situatii conflictuale si stresante, sangele devine mai putin fluid si la oamenii care n-au motive deosebite de nemultumire, insa in cazul lor, valorile revin mai repede la normal. Asa se explica faptul ca semenii fericiti prezinta un risc mai redus de infarct, tromboze si accidente vasculare cerebrale. Si tusea, guturaiul si raguseala ii viziteaza mai rar.
5. Membrii de familie care ingrijesc zi si noapte bolnavii de Alzheimer au de suportat un stres cronic, care le creeaza stari depresive si, totodata, le slabeste capacitatea naturala de aparare a organismului. In consecinta, persoanele apropiate care-si asuma ingrijirea batranilor se imbolnavesc mai des, sunt mai sensibile la virusurile herpetice si Epstein-Barr, iar ranile li se cicatrizeaza mai lent.
6. Afectiunea si optimismul calmeaza durerile si sustin procesul de vindecare. Specialistii au constatat ca bolnavii carora li se acorda o atentie deosebita seara, oferindu-li-se ocazia sa spuna tot ce aveau pe suflet si primind un sarut dragastos de noapte buna, au avut tensiunea redusa cu 2,5 puncte. De asemenea, grosimea peretelui stang al inimii s-a micsorat, in vreme ce la pacientii implicati in relatii lipsite de caldura sufleteasca a crescut.
7. La barbatii care nu aveau sentimentul ca sunt iubiti s-au inregistrat de doua ori mai multe cazuri de infarct, comparativ cu cei care se simteau iubiti.
8. Barbatii care nu aveau langa ei o femeie iubitoare au fost mai frecvent afectati de suferinte abdominale.
9. La femeile cu cancer mamar, sansele de supravietuire sunt mai mari daca partenerul lor le acorda sprijin moral. Dimpotriva, cand femeile cu tumori maligne au sentimentul ca primesc prea putina afectiune, ele mor mai curand.
10. Dupa o operatie de extirpare a colecistului, e important spre ce iti indrepti privirea: pacientii care s-au simtit aproape de natura s-au vindecat considerabil mai repede.
11. Simptomele difera in functie de tipul solicitarii psihice: frica provoaca mai degraba tulburari ale ritmului cardiac, depresiile duc la rigidizarea vaselor coronariene, enervarea si frustrarile maresc riscul de ateroscleroza.
12. Preparatele placebo actioneaza asupra acelorasi receptori si prin mecanisme identice cu ale medicamentelor.
13. Falsa medicatie potoleste durerile, intareste sistemul imunitar si ajuta in starile depresive.
14. Daca medicul nu pune perfuzia cu mana lui, chiar si efectul morfinei este mai slab.
15. Atentia si intelegerea ii ajuta adesea pe pacientii cu dureri mai mult decat o injectie cu morfina.
16. Fie ca sunt energizante ori somnifere - actiunea medicamentelor depinde, nu in ultimul rand, de culoarea lor: pastilele rosii, galbene si portocalii sunt percepute in general ca fiind stimulatoare, pe cand despre cele verzi si albastre se presupune ca ar avea un efect calmant.
17. Increderea pacientilor in tratamentele medicamentoase se ghideaza dupa niste criterii fixe: injectiile trebuie sa doara, pastilele sa fie mari si colorate, iar toate la un loc sa coste mult. Pare mai putin important de stiut ce substanta activa contin.
18. Marimea conteaza... Uneori, mai mare inseamna mai bun. Cand e vorba de pastile, cele mari produc un efect mai puternic, chiar daca n-au inauntru cine stie ce.

vineri, 26 aprilie 2013

Metode si retete pentru purificarea ficatului si a sangelui


Scris de Alec Blenche

Dupa inima si plamani, ficatul este probabil cel mai important organ pe care il avem. Cand ficatul nu mai functioneaza murim.
Un ficat “lenes” poate manifesta o serie intreaga de simptome care pot duce la diagnostice gresite pentru alte boli sau conditii autoimune. Insa acest lucru poate fi remediat si corectat prin curatirea si reintinerirea frecventa a ficatului.

Ficatul este responsabil pentru purificarea sangelui si este implicat in producerea de glutation (Tripeptida a acidului glutamic, cisteinei si glicinei. Gasita in cantitati mici in tesuturile animale active, aceasta leaga si elibereaza hidrogen si are un rol fundamental in respiratia celulara.) pentru a recicla antioxidantii folositi. Ficatul ajuta la convertirea soarelui in vitamina D3 si participa la formarea bilei necesara pentru a extrage nutrientii din particulele de mancare in intestinul subtire.
Metode si retete pentru purificarea ficatului si a sangelui

Curatarea ficatului prin clismele cu cafea. Este de preferat cafeaua fara arome, organica si foarte putin prajita. Dupa ce cafeaua s-a racit cam la temperatura corpului, se face clisma si se tine pentru 20 de minute in timp ce se sta pe partea dreapta.

Ceai de brusture: Ceaiul de brusture este usor de facut si este ieftin. In medicina ayurvedica este cel mai bun medicament pentru purificarea sangelui. Radacina de brusture este un medicament natural cu efecte benefice în cazul bolilor de splina si ficat. Este, de asemenea, un bun depurativ. Reduce glicemia si se manifesta ca un veritabil agent antimicrobian.

Chlorella si alte alimente verzi: Chlorella este un aliment preferat dar nici spirulina, sucul de iarba de grau si alte superalimente verzi nu sunt de lepadat. Chlorella purifica ficatul si sangele si este un prebiotic pentru bacteriile prietenoase din stomac. De asemenea ajuta la producerea bilei. Chlorella este un chelator bland. Aceasta are peretii celulelor formati din trei straturi care contin micro fibre de celuloza, care ajuta in detoxifierea metalelor grele. Se spune chiar despre chlorella ca este cel mai puternic chelator de metale grele. Testele au aratat faptul ca chlorella actioneaza foarte bine impotriva mercurului, plumbului, uraniului si a cadmiului.

Coriandru (organic de preferat): Frunzele de coriandru pot fi taiate si adaugate la diferite mancaruri sau in anumite retete de sucuri. Este un aliment excelent care indeparteaza metalele grele din organism. Coriandrul este extrem de eficace pentru metale precum mercur, aluminiu sau plumb. Despre aceasta planta se crede ca poate trece bariera sange-creier si ca poate indeparta metalele grele din creier. Doctorul Robert C. Atkins afirma ca daca folosim o doza de 400 mg de coriandru pe zi , ne putem curata corpul de metalele grele in numai doua saptamani. Combinatia intre coriandru si chlorella formeaza o reteta de super detoxifiere.

Lamaia: Daca ne obisnuim cu un ritual de a bea apa purificata sau de izvor cu suc de lamaie dimineata vom dobandi o metoda eficienta de stimulare si curatire a ficatului. Este recomandat sa nu se foloseasca nici un fel de indulcitor. Doctorul Xandria Williams explica faptul ca aceste citrice contin nivele ridicate de acid citric care reactioneaza cu metalele grele . Ficatul reuseste apoi sa indeparteze aceasta chelare mult mai usor usurand munca facuta de corp. Portocalele de exemplu nu ofera aceleasi capacitati, continand o cantitate mult mai mica de acid citric.

Zeolitul: Zeolitul este un mineral format din aluminosilicati naturali hidratati de calciu, sodiu, potasiu, magneziu. Zeolitul este format dintr-un grup de minerale cu sarcina negativa, structurat sub forma de fagure. Aceasta forma aparte ii permite sa atraga metalele grele si materialele radioactive. Zeolitul este extrem de eficient in eliminarea diferitelor toxine, virusuri si alti contaminanti din organism.

Argila: Exista mai multe tipuri de argila, fiecare actionand benefic asupra detoxifierii organismului.

Ierburi: papadia si armurariu sunt doua plante recunoscute la nivel mondial pentru proprietatile lor extraordinare de purificare si intarire a ficatului. Papadia este considerata mai mult un purificator pe cand armurariul un intaritor al ficatului.

Surse pentru acest articol includ:

http://www.naturalnews.com/035307_detox_liver_rejuvenation.html

http://www.naturalnews.com/027434_cilantro_natural_detox.html

http://www.naturalnews.com/032298_herbs_tinctures.html

Mike’s chlorella ebook http://www.truthpublishing.com/chlorellaspirulina_p/pdf-cat21249.htm
http://www.naturalnews.com/038720_healing_recipes_leaver_cleanse_coffee_enema.html#ixzz2OXeZSrDZ

http://viataverdeviu.ro/5-alimente-care-cheleaza-metalele-grele-din-corp/ - purificarea ficatului

Miraculoasa reteta cu usturoi



Acest preparat din extract de usturoi curata organismul de grasimi si toxine, imbunatateste metabolismul si astfel toate vasele sangvine (re)devin mai elastice. Regleaza greutatea corpului, topeste cheagurile de sange, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta, sinuzita, hipertensiunea.

Aceasta este reteta unui farmacist antic si a fost gasita in 1972 intr-o manastire budista din Muntii Tibetului.

Acest preparat din extract de usturoi curata organismul de grasimi toxine pietre, imbunatateste metabolismul si astfel toate vasele sangvine (re)devin mai elastice. Regleaza greutatea corpului, topeste cheagurile de sange, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta (lipsa poftei de mancare), sinuzita, hipertensiunea, bolile bronho-pulmonare, face sa dispara artritele, artrozele si reumatismul. Vindeca gastritele, ulcerele de stomac si hemoroizii, absoarbe orice fel de tumori externe si interne, vindeca diferitele tulburari de vedere si auz, impotenta. Are efect benefic asupra intregului organism.

Pe durata aplicarii tratamentului este interzisa consumarea usturoiului sub orice alta forma. Tratamentul se aplica doar o data la 5 ani.

In procesul taierii si pisarii a usturoiului, nu trebuie sa folositi ustensile de metal. Se poate folosi un cutit de portelan sau lemn. Pisati-l in mojar de portelan sau sticla. Pentru a folosi aceasta cura pentru copii mai mici de 15 ani consultati medicul de familie.

* Tudor Barbu, in emisiunea "Se intampla acum" (OTV) a specificat ca aceasta terapie este recomandata persoanelor de peste 14 ani.

Mod de preparare

Se zdrobesc 350 grame de usturoi, peste care se toarna 220-250 grame alcool de 95-96°.ATENTIE: Alcoolul nu trebuie sa contina alte substante clorura de benzalconiu sau metanol.

Usturoiul folosit si folositor sanatatii voastre trebuie musai sa fie usturoi crescut natural, sa fie usturoi cu mustati, din acela cu care ne-am obisnuit in copilarie, Usturoiul de import, alb ca spuma laptelui si ambalat in plasute aratoase…trebuie privit doar. De cumparat treceti la cel „batranesc” pe care l-ati mancat acasa la parinti sau la bunici.

Recipientul se inchide ermetic si se pune in frigider timp de 10 zile. Pe timpul pastrarii amestecului de usturoi in alcool pentru macerare, in acest timp se recomanda omogenizarea zilnica a acestuia. In cea de-a 11-a zi se filtreaza totul cu o strecuratoare foarte fina.Lichidul obtinut se toarna in borcan de sticla si se pune inca 2 zile in frigider. Dupa aceasta perioada este gata pentru a incepe tratament,picaturile se pot lua cu putin lapte sau apa inainte de a incepe sa mancam, dupa cum urmeaza:

Ziua 1 : Mic dejun 1 picaturi,Paranz 2 picaturi,Cina 3 picaturi.

Ziua 2: Mic dejun 4 picaturi,Pranz 5 picaturi,Cina 6 picaturi.

Ziua 3: Mic dejun 7 picaturi,Pranz 8 picaturi,Cina 9 picaturi

Ziua 4: Mic dejun 10 picaturi,Pranz 11 picaturi,Cina 12 picaturi

Ziua 5: Mic dejun 13 picaturi,Paranz 14 picaturi,Cina 15 picaturi

Ziua 6: Mic dejun 16 picaturi,Pranz 17 picaturi,Cina 18 picaturi

Ziua 7: Mic dejun 12 picaturi,Pranz 11 picaturi,Cina 10 picaturi

Ziua 8: Mic dejun 9 picaturi,Pranz 8 picaturi,Cina 7 picaturi

Ziua 9: Mic dejun 6 picaturi,Pranz 5 picaturi,Cina 4 picaturi

Ziua 10: Mic dejun 3 picaturi,Pranz 2 picaturi,Cina 1 picatura

Ziua 11: Mic dejun 15 picaturi,Pranz 25 de picaturi,Cina 25 picaturi

Ziua 12: Mic dejun 25 picaturi,pranz 25 picaturi,Cina 25 picaturi

Se va continua cu cate 25 picaturi, de 3 ori pe zi, pana la terminarea intregii cantitati.

Cel mai puternic antibiotic natural din lume, dovedit

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de aliment pur. in prezenta sucului sau germenii de raceli, gripe si viroze nu au nici o sansa. Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamanii. Omoara cei mai oribili microbi - chiar si pe cei ai leprei, gonoreei si cangrenei - in cinci minute fix! in testele de laborator, acesti germeni au fost aruncati efectiv pe marginea unui platan de cultura! Un miligram de usturoi avea aceeasi putere cu douazeci si cinci unitati de penicilina.

Este o planta atat de puternica, incat, cand e frecata pe picioarele cuiva, intra rapid in sange si poate avea un efect benefic in plamani. O cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor. Se face tocand cativa catei de usturoi, amestecandu-i cu putin untdelemn de masline si aplicand mixtura pe talpi.

Oameni bolnavi de plamani - ajunsi in pragul mortii - suferind de tot felul de maladii respiratorii (astm, emfizem si oribilele bronsite, alergii si abcese pulmonare) s-au intremat si au plecat complet vindecati, laudand aceasta planta miraculoasa.

Invinge germeni de care penicilina nici nu se atinge

In 1948, dupa ani intregi de cercetari, oamenii de stiinta au confirmat, in sfarsit cu fermitate, „puterea de penicilina” a usturoiului, izoland diversele substante din el. Alliina, prima substanta izolata, avea efect contra germenilor care cauzeaza intoxicatia cu salmonella, dizenteria si contra stafilococilor care provoaca furunculele si ulceratiile purulente ale pielii.

La fel de eficienta era si impotriva streptococilor, care cauzeaza scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea invelisului inimii (febra reumatica). Allicina, un alt ingredient, infrunta conjunctivita (infectia ochilor), putrefactia (descompunerea mancarii in alimente si in intestine), febra tifoida, holera si TBC.-ul.

De atunci, in usturoi s-au gasit multe alte substante importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital in prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer). Ajoena este o substanta care „dilueaza” sangele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase. Cand animalele de laborator au fost hranite cu o singura doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sange s-au redus cu suta la suta, in timp de douazeci si patru ore. De asemenea, ajoena actioneaza contra a doua tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezenta in canalul extern al urechii, si o alta care cauzeaza Candida si vaginita.

Usturoiul are peste o suta de compusi cunoscuti ai sulfului. Acesti compusi ai sulfului sunt cei care-i confera usturoiului puterea sa de a lupta contra bolilor, ajuta la reducerea tensiunii si a nivelului de zahar din sange, alunga astmul si bronsita, imbunatatesc circulatia si functiile inimii, previn cancerul si ajuta organismul sa se debaraseze de toxinele periculoase.

Prevenirea infundarii arterelor

Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au aratat ca radacina cu aroma intepatoare are „o actiune protectoare foarte semnificativa" in limitarea efectelor coagularii sangelui gras. Conform doctorilor Arun Bordia si H.C. Bansal de la R.N .T. Medical College, Udaipur, India, intr-un articol din revista medicala britanica The Lancet, aparut in 29 decembrie 1973, medicii au spus ca sangele a zece pacienti s-a coagulat mai incet, cand acestia au mancat usturoi cu alimente grase, decat atunci cand le-au mancat fara usturoi. Dupa parerea lor, aceasta insemna ca usturoiul putea incetini acumularea depunerilor de grasime pe peretii arterelor si ajuta la prevenirea colmatarii acestora. Concret, o suta de grame de unt s-au adaugat la o masa consumata de pacientii testati. Peste trei ore, acestia au prezentat un nivel mediu al colesterolului de 237,4 miligrame la suta. Cand, dupa trei ore, mancarii identice i s-a adaugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame de usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la suta.

S-a descoperit ca uleiul de usturoi are si singur acest efect - fie ca e luat ca ulei pur, ca suc de usturoi sau in usturoiul integral. in plus, uleiul de usturoi a redus nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din sange). O masa care continea unt a rezultat intr-un nivel de fibrogen ajuns la 320,9 miligrame la suta - in trei ore. Cand in mancare s-a adaugat usturoi, nivelul de fibrogen din sange, trei ore mai tarziu, era de 256,4 miligrame la suta. in ambele cazuri, usturoiul a coborat efectiv nivelurile de colesterol sl fibrogen sub valorile normale.

Scade hipertensiunea

Se spune ca sute de medici au gasit usturoiul ca fiind cel mai sigur si mai de nadejde mod de a cobori hipertensiunea. Nimeni nu stie exact din ce cauza. Unii doctori cred ca usturoiul dilata (deschide) arterele, usurand presiunea. Altii citeaza puterea sa de a inlatura infectiile de diverse feluri si, prin urmare, de a reduce tensiunea crescuta. Totusi, e clar ca tensiunea scade. Medicii raporteaza - in cazuri dupa cazuri - ca simptome ca slabiciunea, ametelile, pulsatiile dureroase ale capului, tiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiratia scurta, durerile de sale, amortelile sau furnicaturile, dispar toate, rapid si usor.

De fapt, usturoiul pare sa satisfaca toate cerintele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sangvine:

A. Este absolut sigur.

B. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a gasit nici o limitare a dozajului.

C. Tensiunea sangvina se reduce treptat - intr-o perioada de timp - fara nici o cadere neasteptata care ar putea soca organismul!

D. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul, sub ingrijirea medicului.

E. in aproape toate cazurile testate, a alungat slabiciunile, ametelile, durerile de cap, tiuiturile din urechi, durerile de piept.

F. Se pot obtine rezultatebune , indiferent de varsta sau de conditie.

G. Este usor de luat, sub forma de tablete fara miros.

Actualmente, tabletele si capsulele cu usturoi, care se gasesc fara reteta la plafarurile de pretutindeni, sunt folosite pe scara larga de medici pentru reducerea tensiunii si alungarea simptomelor acesteia.

Hipertensiunea este extrem de periculoasa fiindca, in primul rand, simptomele ei nu sunt intotdeauna prezente - multi suferinzi nici macar nu stiu ca o au - si in al doilea rand, aproape intotdeauna duce la probleme ale inimii, venelor si arterelor, sub forma de crize, cheaguri, hemoragii, blocaje renale, atacuri de cord sau chiar la moartea subita, daca nu e controlata.

Totusi, un lucru ar trebui sa fie clar - usturoiul nu este un leac pentru hipertensiune; nu face decat sa coboare tensiunea si efortul impus inimii, venelor si arterelor, plus alte simptome neplacute, care pot reveni cand terapia cu usturoi inceteaza. Oricum, folosirea prelungita a usturoiului a tins, in multe cazuri, sa coboare permanent hipertensiunea!

Remediu pentru diabet

Folosirea usturoiului a redus nivelul de zahar din sangele diabeticilor. intr-un caz, un om cu diabet avansat aflase de la doctori ca era intr-o situatie fara speranta si a fost trimis sa moara acasa, la varsta de saizeci ani. La nouazeci ani, inca mai traia, sanatos tun. incepuse sa manance o combinatie de usturoi, patrunjel si creson. Nivelul zaharului din sange i-a coborat de la 200 si ceva la 110. si a continuat sa foloseasca fericit acest remediu, timp de ani de zile. Usturoiul nu vindeca diabetul si nu trebuie folosit fara permisiunea medicului. Dar poate fi un mod util de a cobori nivelul zaharului si, astfel, de a controla boala. Surprinzator si interesant, insa, este faptul - consemnat de mai multe ori - ca usturoiul poate reduce nivelul zaharului din sange la diabetici.

Un aliment testat, comparativ cu medicatia antidiabetica

Usturoiul - desi are o actiune putin mai inceata - este la fel de eficient ca tolbutamida (un medicament oral pentru diabetici) la eliminarea glucozei excesive din sange.

Regenerarea ficatul

Principala valoare a usturoiului in tulburarile hepatice consta in puterea sa de a detoxifia bacteriile putrefactive din intestine si, astfel, de a ajuta ficatul sa se odihneasca. Este un stimulent dovedit al sucurilor gastrice si ajuta la cresterea si vigoarea circulatiei sangvine prin ficat. Se sustine ca o lingurita de usturoi, in amestec cu o lingura de untdelemn de masline sau ulei de soia, luata seara, invioreaza ficatul si il reintinereste atat de mult, incat pielea de pe trup va straluci de activitate reinnoita. Utilizatorii spun ca e intr-adevar o planta miraculoasa.

Daca usturoiul nu e tolerat, cauza consta intr-o deficienta a organelor digestive mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat in stare buna, spune ea, nu se va revolta niciodata impotriva unui element atat de natural si benefic ca usturoiul.

Este un bun remediu pentru cistita

Leac pentru bolile de stomac

Luat cu regularitate, usturoiul poate vindeca bolile de stomac si intestine, afirma un reputat cercetator si expert in terapia cu usturoi. Se stie ca allicina din usturoi stimuleaza peretii stomacului si ai intestinelor, pentru a secreta enzime digestive. Dar usturoiul luat de persoanele suferinde de asemenea afectiuni trebuie sa fie diluat sau amestecat cu alte mancaruri, precizeaza acelasi expert. Un mod excelent de a atenua efectele usturoiului este acela de a-l gati, sau a-l combina cu ou si lapte. Totusi, usturoiul nici macar nu e nevoie sa fie mancat. Se poate folosi in cataplasme sau bai pentru picioare si maini, spre a calma stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atat de mari, incat e absorbit direct prin piele. Folosit in acest mod, are o eficacitate declarata de nouazeci si cinci la suta.

Din cele mai vechi timpuri si pana in prezent, usturoiul a fost laudat in intreaga lume pentru eliminarea gazelor, a crampelor si a simptomelor de inflamare.

Toate simptomele au trecut

S-au inregistrat rezultate miraculoase, care au fost catalogate si consemnate amanuntit, dupa cum urmeaza: ingreunarea de dupa masa a fost inlaturata complet in cincisprezece cazuri si usurata partial in sase cazuri din douazeci si cinci – deci un total de 84% eficacitate! Ragaielile au disparut complet in treisprezece cazuri, si partial in noua - din douazeci si cinci - la un total de 88% eficacitate! Flatulenta a disparut complet in douazeci de cazuri din douazeci si cinci - un total de 80% eficacitate! Colicile cu gaze au disparut complet in treisprezece cazuri si s-au usurat partial in opt - la un total de 84% eficacitate! Greturile au disparut complet in sase cazuri din opt - pentru un total de 75% eficacitate! Se raporteaza ca usturoiul nu aduce numai o usurare temporara, ci eliberarea permanenta de aceste dezordini gastrice. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca usturoiul e un carminativ care poate fi folosit in cazurile de flatulenta si colici, pentru a elimina gazele din stomac si intestine si a diminua crampele dureroase.

Calmeaza digestia

Ca uz extern, usturoiul se poate folosi in cataplasme sau bai de picioare si de maini. Intern, usturoiul maruntit poate fi luat cu miere, inainte sau dupa mese (folositi o jumatate de catel). De asemenea, usturoiul se poate folosi sub forma de tablete sau capsule.

Pentru constipatie

Un reputat cercetator si expert in terapia cu usturoi declara ca persoanele care sufera de constipatie isi pot gasi usurarea mancand cu regularitate cantitati moderate de usturoi, amestecate cu ceapa, lapte sau iaurt. Allicina din usturoi, afirma el, stimuleaza miscarile peristaltice ale peretilor intestinali si, in acest mod, produce mobilitatea scaunului.

Pentru problemele nasului si ale gatului

Usturoiul e cunoscut de mult timp ca antiseptic miraculos in cazurile care implica infectii la ochi, urechi, nas si gat. Daca se ia o bucata de usturoi in gura, la inceputul unei raceli, pe partea dintre dinti si obraz, raceala va disparea in cateva ore sau cel mult o zi.

De asemenea, usturoiul are efect curativ asupra bolilor cronice ale organelor respiratorii superioare, absorbind toxinele - ceea ce e valabil si pentru inflamatiile cronice ale amigdalelor, glandelor salivare si glandelor limfatice invecinate, empiemele sinusurilor maxilare, faringitele si laringitele grave si alte boli. De exemplu: aceasta miraculoasa planta vindecatoare face ca dintii slabiti sa prinda din nou radacini si inlatura tartrul! Are efect curativ asupra cataractei si inflamarii canalelor lacrimale! Va doare urechea? infasurati planta in putin tifon si introduceti-o in canalul exterior al urechii! Va doare capul? Usturoiul e aspirina naturii, dilatand venele si arterele, pentru a elimina congestia. Stoarceti putin suc de usturoi intr-o lingurita de miere (este un vechi remediu al pieilor-rosii!). Stranutati, aveti nasul infundat sau va chinuieste alergia? incercati putin usturoi tocat, inghitit cu apa. Se spune ca, in asemenea cazuri, usturoiul face minuni!

Pentru racelile si durerile de gat

Usturoiul actioneaza mai repede decat vitamina C, la vindecarea racelilor. Daca se tine un catel de usturoi in gura, raceala va disparea in cateva ore, maximum o jumatate de zi. Nu va ustura deloc, daca nu il mestecati. Doar razuiti-l cu dintii, din cand in cand, pentru a elibera cate putin suc. (Daca usturoiul e prea tare, incercati cu unul dintre verii sai mai blanzi, ca usturoi-dulce, Alium schoro-doprasum sau prazul.) in acest mod, o durere de gat se poate opri in cateva minute.Usturoiul asigura o vindecare permanenta, nu doar temporara.

Pentru problemele femeilor

Bufeuri,Depresie? Puneti putin usturoi in salata. Iritabilitatea, anxietatea, greturile, migrenele, oboseala sau agitatia, balonajul abdominal, umflarea extremitatilor, ametelile, tulburarea vederii, umflarea si sensibilizarea dureroasa a sanilor, crampele, anemia, problemele tiroidiene - toate au fost rezolvate de usturoi sau de substantele pe care le contine usturoiul. Emenagog dovedit, stimuleaza menstruatia. Este un remediu milenar pentru problemele femeilor.

Astazi, stim ca posibilitatea usturoiului de a mari absorbtia de vitamina B1 in organism poate fi de o valoare extrema pentru alungarea greturilor matinale, a tensiunilor premenstruale si a multor altor probleme. Medici de renume au constatat ca usturoiul combate febrele, iritabilitatea, insomnia, palpitatiile, frisoanele, mancarimile, obezitatea, leucoreea, artrita si multe alte maladii. Desigur, usturoiul se gaseste si sub forma de pudra, pastile sau capsule, la majoritatea plafarurilor si a farmaciilor specializate in Plante medicinale. Ceaiul se prepara doar amestecand o lingurita de praf intr-o ceasca de apa fierbinte, adaugand miere dupa gust. Sau o cantitate mica, maruntita intr-o lingurita de miere, poate fi inghitita cu apa inainte de mese.

Un bun remediu pentru excrescente dureroase si spasme la colon

M.V., medic stomatolog, relateaza ca, timp de zece ani, si-a facut tratamente cu raze X si radiu, pentru a eradica niste excrescente urate ale pielii, care-i tot reapareau, cu toate ca un medic ii spusese ca erau benigne. La aplicarea uleiului din aceasta planta uluitoare, usturoiul - care-i vindecase spasmele la colon - umflaturile dureroase de pe fata i-au disparut complet. Prima oara a incercat formula pentru o excrescenta de langa ochi. A aplicat cu regularitate ulei de usturoi - din capsule - si in circa o luna umflatura a disparut. A doua oara, a incercat-o pentru o excrescenta din plantatia parului, care crestea rapid, atingand chiar marimea unei monede de zece centi, cand si-a dat seama prima oara de existenta ei.

Din nou, uleiul de usturoi a vindecat-o, vazand cu ochii. Aceste excrescente, spune el, erau cauzate de niste arsuri solare grave, iar radiologul care i le-a diagnosticat l-a sfatuit sa le usuce cu ajutorul alcoolului - pe care l-a incercat timp de doua, trei luni, fara succes. „si sa te mai miri", comenteaza el, „ca ne intereseaza declaratiile despre usturoi si cancer? Chiar daca nu erau maligne, aceste excrescente s-ar fi putut cu siguranta dezvolta in acel sens, avand in vedere antecedentele mele medicale. si, categoric, nu s-au vindecat pana nu am aplicat usturoiul. Mai mult, erau urate si dureroase. Speram ca aceasta experienta a noastra sa se dovedeasca utila si pentru altii. Tratamentul e inofensiv si, in cazul nostru, s-a dovedit cum nu se poate mai benefic.

Pentru exemele piciorului

Ani de zile, Sorin V. a suferit in tacere din cauza unui parazit sau fungus pe care-l luase de pe dusumeaua uda a unui vestiar. Degetele de la picioare i se inrosisera, se cojeau si il dureau. Calcaiul si talpa erau inasprite de mii de mici perforatii uscate. Picioarele i se roseau insuportabil si se jena sa se descalte. Avea arsuri, mancarimi si dureri. Cand toate medicamentele s-au vadit neputincioase, usturoiul s-a dovedit ca e un leac sigur pentru piciorul pacietului.

Metoda de fata consta in a intinde putin usturoi proaspat zdrobit peste zona afectata. Va da o senzatie de caldura, timp de aprox. cinci minute. Trebuie sa ramana pe piele timp de o jumatate de ora. Apoi, piciorul se spala cu apa simpla. Repetati procedeul o data pe zi, timp de o saptamana si adio afectiune. (Daca pielea arde, luati imediat usturoiul, spalati cu apa si incercati din nou mai tarziu, cu suc de usturoi diluat in apa, pana gasiti o mixtura care sa nu arda, intrucat excesul de usturoi poate agrava boala). Pentru a preveni reaparitia infectiei, fierbeti-va ciorapii.

Un foarte bun remediu pentru artrita, reumatism si nevralgie

Remediile cu usturoi pentru artrita includ folosirea lui ca tonic sau frectii cu ulei vegetal obisnuit in care s-a prajit usturoi. Se spune ca un tonic simplu, preparat din usturoi maruntit intr-o lingura de miere, luat la masa pe o perioada de timp, poate face minuni pentru a alunga durerile si suferintele, mai ales in cazuri de sciatica si guta. Un om de stiinta indian declara ca uleiul extras din usturoi a avut intotdeauna mare succes in bolile paralitice si reumatice. Un alt medic afirma ca durerea partilor reumatice poate fi mult usurata, frecandu-le cu usturoi. „Da rezultate excelente", sustine el. Un alt savant de frunte si expert in terapia cu usturoi declara ca, luat intern, usturoiul calmeaza rapid durerile reumatice si nevralgiile.

Nu uitati ca experienta personala este mult mai importanta decat orice recomandare externa.

DESPRE CEARCANE



 Iată soluţia Andreei Raicu:

«Câteodată am senzaţia că cearcănele cu care mă trezesc dimineaţa sunt cel mai mare duşman al meu. Dau vina pe faptul ca port ochelari si ca din acest motiv cearcanele mele sunt mai accentuate. Tocmai de aceea m-am documentat foarte detaliat despre tratarea cearcanelor. De multe ori imi dau seama insa ca stresul, somnul insuficient si uneori programul prelungit de la birou au un cuvant greu de spus in ceea ce priveste sanatatea fetei mele.

De aceea, incerc sa-mi „linistesc" zona din jurul ochilor cu ajutorul catorva tratamente. Ti le recomand si tie, in cele ce urmeaza!

1. Sucul de castraveti este unul dintre cele mai eficiente remedii in tratarea cearcanelor. Considerat cel mai bun cosmetic natural pentru piele, castravetele reduce inflamatiile, inchide porii, curata tenul, relaxeaza ochii si diminueaza cearcanele. Razuieste un castravete si aplica-l pe doua dischete demachiante pe care le tii pe ochi, timp de 15-20 de minute. Vei simti imediat efectul racoritor si calmant al castravetilor.

2. Sucul de cartofi este recomandat impotriva cearcanelor datorita proprietatilor sale de albire. Cartoful are proprietati cicatrizante si calmante, reduce cearcanele si lumineaza zonele mai inchise ale pielii. Tamponeaza zona din jurul ochilor cu un disc demachiant pe care l-ai inmuiat in sucul de la doi-trei cartofi razuiti. Lasa-l sa actioneze 20 de minute, iar apoi clateste.

3. Ceaiul de musetel are proprietati sedative si antiinflamatoare, fiind foarte eficient in lupta contra cearcanelor, dar si a ochilor umflati. Iti poti aplica direct comprese cu ceai de musetel pe ochi. O alta metoda este sa pui ceaiul la congelator in niste recipiente mai mici, iar dupa ce se ingheata, pune cuburile pe un tampon de bumbac si lasa-le pe ochi timp de zece minute.

Daca totusi ai zile in care cearcanele iti dau de furca mai mult decat de obicei, invata sa le corectezi cu machiaj, iar in articolul Baze de machiaj vei gasi cateva informatii utile», a scris Andreea Raicu pe blogul personal.

Tratament complex pentru ciroza hepatica




Am suferit multa vreme de ciroza hepatica, fiind intr-o stare extrem de grava, dar datorita leacurilor pe care vi le prezint in continuare, acum ma simt foarte bine, analizele sunt perfecte, merg de un an si jumatate la serviciu.

Pe cei care se vor hotari sa le urmeze, ii sfatuiesc sa inceapa cu pedicuta, care contine radium si este un miracol.
1 Ceai de pedicuta - 1 lingurita de planta, tocata nu prea marunt, se pune intr-o cana, peste care se toarna un sfert de litru de apa in clocot. Se lasa sa stea 5 minute acoperita, se strecoara si se bea caldut, inghititura de inghititura, de trei ori pe zi, inainte de mese cu 20-30 minute.


2 Ceai de armurariu - Il gasiti la Plafar si il macinati in moara de cafea (rasnita). O lingurita si jumatate de faina de armurariu se opareste cu o cana de apa in clocot, se lasa acoperita sa se infuzeze 5 minute,
se bea caldut, inghititura de inghititura (puteti sa-l indulciti cu putina miere).
3 Polen - Se cumpara de la Plafar. Sunt granule din care se iau zilnic 1-3 lingurite inainte de mese.
4 Tinctura de propolis - 30 de picaturi in ceai sau in apa (un pahar), de trei ori pe zi, inainte de mesele principale.
5 Bitter suedez - Comprese pe ficat. Se unge pielea cu putin ulei sau untura, apoi se pune o compresa de tifon umezita cu bitter suedez. Peste compresa se pune un prosop si o punga de plastic, ca sa nu devina rece. Se aplica seara si se doarme cu ea peste noapte.
6 Comprese calde cu coada-calului (se pun alternativ cu cele cu bitter suedez, dimineata coada-calului, seara bitter). Se iau doua maini bune de planta proaspata (se gaseste pana in septembrie) care se baga intr-un saculet de tifon, se aseaza intr-o sita, pusa peste aburii unei oale cu apa care fierbe. Cand planta se-nmoaie si e aproape fierbinte, o aplicati pe ficat, invelind-o cu un prosop. Aplicatiile cu comprese pot dura de la 30 de minute la 2-3 ore. Cu cat mai mult, cu atat mai bine. Dupa o saptamana de comprese, ficatul se dezumfla, ajungand la forma normala.
7 Ceai de obligeana - Radacina uscata (la Plafar). Se pune o lingurita de planta intr-o cana de apa si se lasa sa stea peste noapte. Dimineata se strecoara si lichidul obtinut se pastreaza in frigider. Se ia de trei ori pe zi, cate doua linguri, inainte si dupa mesele principale.
8 Ceai din radacini de patrunjel - Se pun 3 radacini la 1/2 l apa. Se fierb pana ce apa ramane la jumatate (un pahar). Se bea caldut, inainte de masa de dimineata.
9 Tratament Reiki, care este foarte important si cu rezultate vizibile imediat.
Iata procedeele:
a) Mana dreapta (centrul palmei) se pune in epigastru (cosul pieptului), iar mana stanga (centrul palmei) pe buric, timp de 30 de minute (obligatoriu). Prin acest procedeu se va face un echilibru de energie in organism. Veti simti in ficat o caldura care va creste in intensitate si va scadea treptat, iar sub palmele dvs. veti simti ca un curent cald.
b) Mana stanga se pune pe
ficat (centrul palmei), iar mana dreapta se pune pe epigastru, timp de 5-30 de minute, dupa cum doriti.
c) Mana dreapta se pune pe ficat, iar stanga pe splina. Le lasati acolo intre 5 si 30 de minute, la alegere.

Important:

Puteti face sedintele culcat sau pe scaun, in pozitie relaxata. Daca nu puteti dormi dupa ce faceti prima sedinta de 30 de minute, aplicati palmele peste fata, acoperindu-va ochii cu degetele. Veti adormi rapid si va veti relaxa foarte usor.

Aveti nevoie de multa odihna si de regim alimentar. Faceti acum o cura de dovlecei si fasole verde (ciorba, mancare, salata); contin substante care refac celula hepatica.

Consumati multa urda si lapte batut; contin metionina, importanta in refacerea celulei hepatice (carne de vita si pasare, mai putin).
CRACIUNESCU DUMITRA - Turnu-Severin

marți, 23 aprilie 2013

Infectia cu Chlamydia trachomatis


Chlamydia este o bacterie ce afectează atât bărbaţii cât şi femeile şi apare la toate grupele de vârstă, deşi este mai răspândită în rândul femeilor tinere.

Chlamydia nu este dificil de tratat, o dată ce pacientul este conştient de existenţa infecţiei. Dacă este lăsată netratată, Chlamydia poate duce la probleme de sănătate mai grave. Boala este cauzată de bacteria Chlamydia trachomatis. Această bacterie poate infecta colul uterin la femei, iar uretra şi rectul, atât la bărbaţi cât şi la femei. Ocazional, Chlamydia poate afecta, de asemenea, şi alte părţi ale corpului, inclusiv gâtul şi ochii.

Cauzele infecţiei cu Chlamydia
Bacteria Chlamydia poate fi transmisă prin:
• Contact sexual vaginal, anal sau oral neprotejat cu o persoană infectată;
• De la mamă la copil în timpul naşterii vaginale, provocând pneumonie sau o infecţie gravă a ochilor la nou-născut.

Simptomele infecţiei cu Chlamydia
Simptomele apar, de obicei, între şapte zile şi trei săptămâni de la expunere. Se estimează că 70-75% din femeile infectate cu Chlamydia sunt asimptomatice. Femeile care prezintǎ simptome pot experimenta:
Femeile:
• Nevoia de a urina mai des sau durere la urinare;
• Durere în timpul actului sexual sau sângerări după contactul sexual;
• Durerile abdominale;
• Sângerări menstruale neregulate;
Bărbaţii:
• Senzaţie de arsură şi / sau durere la urinare;
• Durere sau umflături la nivelul testiculelor;

Factori de risc ai Chlamydia sunt:

• Vârsta mai mică de 24 de ani.
• Mai mulţi parteneri sexuali în ultimul an.
• Neutilizarea prezervativului.
• Antecedente de alte boli cu transmitere sexuală.

Diagnosticarea infecţiei cu Chlamydia
Diagnosticarea infecţiei cu Chlamydia este relativ simplǎ și se face prin internediul unor teste ce constau un luarea unor mostre de ţesut din zonele afectate de virus.
Pentru femei, medicul poate utiliza un tampon pentru a lua o mostră de cultură sau pentru a testa antigenul pentru Chlamydia. Medicul poate face şi un test Papanicolau de rutină. Pentru bărbaţi, medicul poate introduce un tampon subţire, în zona genitală pentru a obţine un eşantion de ţesut uretral. Infecția poate fi diagnosticatǎ și prin intermediul unui test de urină.

Tratamentul infecţiei cu Chlamydia
Chlamydia este tratată cu antibiotice, fiind utilizate,de obicei, azitromicină şi doxiciclină.
În cele mai multe cazuri, infecţia dispare în termen de una până la două săptămâni. În acest timp, contactul sexual trebuie evitat. Partenerul sexual al pacientului trebuie să urmeze, de asemenea, un tratament chiar dacă acesta nu are simptome. În caz contrar, infecţia va trece de la unul din parteneri la celălalt. Cu toate acestea, tratamentul infecţiei cu Chlamydia nu oferă imunitate împotriva reinfectării pe viitor.

În cazul în care un pacient este alergic la orice antibiotic, sau dacă există o posibilitate ca pacienta să fie însărcinată, este important ca medicul să fie informat, pentru a putea schimba tratamentul.

Prevenirea infecţiei cu Chlamydia
• Utilizarea prezervativelor reduce semnificativ riscul de a dezvolta Chlamydia. Încurajarea noilor parteneri să îşi facă teste înainte de a avea relaţii sexuale ajută, de asemenea, la prevenirea transmiterii.
• Limitaţi numărul de parteneri sexuali. Dacă pacientul este activ sexual, şi are mai mulţi parteneri, trebuie să discute cu medicul său despre cât de des ar trebui să fie testat pentru Chlamydia precum şi pentru alte boli cu transmitere sexuală.
• Evitaţi duşurile vaginale, deoarece numărul de bacterii bune prezente în vagin scade, crescând astfel riscul de infecţie.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:
Infectia cu Trichomonas vaginalis
Pediculoza pubiana (paduchii lati)

Hepatita virala C



hepatita cHepatita C este o infecție cauzatǎ de virusul hepatitei C care atacă ficatul şi duce la inflamarea acestuia. Majoritatea persoanelor infectate cu virusul hepatitei C (HCV) nu au simptome și nu știu cǎ au acest virus până cȃnd ficatul ȋncepe sǎ fie afectat. Afectarea ficatului poate apǎrea dupǎ mulți ani și este descoperitǎ în timpul testelor medicale de rutinǎ.

Hepatita C se transmite prin contact cu sângele contaminat, prin intermediul acelor comune în timpul utilizării de droguri, prin sȃnge contaminat, prin ustensile care nu sunt sterilizate ȋn mod corect.
Organizația Mondialǎ a Sǎnǎtǎții estimeazǎ cǎ 3% din populația lumii (adicǎ aproximativ 170 de milioane de oameni) au hepatita cronicǎ C, şi până la patru milioane de persoane sunt infectate în fiecare an cu virusul hepatitei C.

Cauzele care duc la apariția hepatitei C
Virusul HCV se transmite prin contactul cu sȃngele contaminat, adicǎ atunci cȃnd sȃngele contaminat ajunge sǎ ia contact cu sȃngele nostru, prin intermediul unei rǎni deschise sau prin perfuzii de sȃnge. Factorii de risc ȋi reprezintǎ: schimbul de ace ȋn cazul consumatorilor de droguri, realizarea tatuajelor sau a piercingurilor cu echipamente care nu au fost corect sterilizate, realizarea manichiurii sau a pedichiurii cu instrumente incorect sterilizate, transfuzii de sȃnge contaminat.
Hepatita C poate fi transmisǎ și prin contact sexul, ȋnsǎ posibilitatea este mult mai redusǎ fațǎ de factorii de mai sus. De asemenea, virusul hepatitei C poate fi transmis prin intermediul periuţei de dinţi şi a aparatelor de ras utilizate ȋn comun. Existǎ posibilitatea ca mama purtǎtoare a virusului sǎ transmitǎ copilului ei virusul HCV, ȋnsǎ foarte rar au fost raportate astfel de cazuri.
Hepatita C nu se transmite prin salivǎ, nici prin contactul de zi cu zi și nici prin utilizarea ȋn comun a scaunului de toaletǎ.

Simptomele hepatitei C
Virusul hepatic C cauzeazǎ hepatita acutǎ C cȃt și hepatitǎ cronicǎ C. Forma acutǎ a hepatitei C se referǎ la primele șase luni de la infectarea cu VHC. Ȋnsǎ simptomele care apar sunt nespecifice (inapetențǎ, obosealǎ, durere abdominalǎ, icter și simptome pseudo-gripale) simptome care rareori trimit pacientul la medic.
Dacǎ virusul dǎ simptome o perioadǎ mai lungǎ de șase luni, atunci se poate vorbi de o afecțiune hepaticǎ cronicǎ. Ca și faza acutǎ, faza cronicǎ este de asemenea asimptomaticǎ sau cu simptome nespecifice, boala fiind de cele mai multe ori descoperită ȋn urma unor controale de rutinǎ.
Statisticile aratǎ faptul cǎ peste 80% din pacienții infectați cu virusul hepatic C vor dezvolta hepatitǎ cronicǎ C. Dacǎ boala nu este tratatǎ, o treime va dezvolta cirozǎ hepaticǎ ȋn 20 de ani, o altǎ treime va dezvolta aceeași afecțiune ȋn 30 de ani, iar restul de o treime este probabil sǎ nu dezvolte aceastǎ afecțiune niciodatǎ.
Hepatita C nu produce semne sau simptome în timpulul primelor sale etape, ȋnsǎ existǎ cȃțiva pacienți care pot avea simptome nespecifice, asemanatoare gripei: oboseală, febră, greaţă sau lipsa poftei de mȃncare, dureri musculare sau articulare, sensibilitate în zona ficatului.

Complicațiile hepatitei C
Cicatrizarea ţesutului ficatului (ciroza). Dupǎ aproximativ 20, 30 de ani de la dezvoltarea hepatitei C.
Cancer hepatic. Un număr relativ mic de persoane cu hepatita C vor dezvolta cancer de ficat.
Insuficienţă hepatică. Un ficat care este grav afectat de hepatita C va fi în imposibilitatea de a mai funcţiona.
Conform statisticilor Organizației Mondiale de Sǎnǎtate, 60-70% din persoanele infectate vor dezvolta forma cronicǎ a bolii, ȋntre 5-20% vor dezvolta cirozǎ, iar ȋntre 1-5% din pacienți decedeazǎ din cauza cirozei sau a cancerului hepatic.

Diagnosticul hepatitei C
Virusul hepatic C are o perioadǎ de incubație ce variazǎ ȋntre 14 și 180 de zile, ceea ce ȋnseamnǎ cǎ orice persoanǎ care crede cǎ a fost expusǎ la virus prin diferite metode poate realiza testul de sȃnge anti HCV, care depisteazǎ anticorpii pe care organismul ȋi produce la contacul cu virusul hepatic.
Testul nu poate face distincția ȋntre infecția acutǎ și cea cronicǎ. Anticorpii se depistează ȋn medie la 7-8 sǎptǎmȃni de la debutul infecției. Ȋn cazul eradicǎrii spontane a infecției, anticorpii pot sǎ persiste toatǎ viața sau sǎ disparǎ ȋn cȃțiva ani.
Rezultatele pozitive trebuie confirmate printr-o analizǎ suplimentarǎ și anume RIBA (recombinant immunoblot assay).
Testele de sânge pentru a diagnostica hepatita C ajutǎ pacientul sǎ determine dacǎ are virusul hepatitei C, iar acesta poate mǎsura, de asemenea, încărcătura virală și poate evalua „ machiajul genetic" al virusului (genotiparea), care ajută la determinarea opţiunilor de tratament.
Testarea mostrelor de țesut hepatic este recomandatǎ pentru a determina severitatea leziunilor hepatice. Medicul poate recomanda o procedură ȋn care un mic eşantion de ţesut hepatic este testat ȋn laborator. O biopsie hepaticǎ poate ajuta la determinarea severitǎții bolii și la decizia de tratament. În timpul unei biopsii hepatice, medicul va introduce un ac subțire prin piele ȋn ficat pentru a recolta o mostrǎ de țesut.

Tratamentul hepatitei C
Tratamentul hepatitei C are ca scop eradicarea virusului și oprirea extinderii pentru ca pacientul sǎ nu dezvolte ciroza și cancer hepatic, acolo unde eradicarea nu este posibilǎ. Un diagnostic de hepatita C nu înseamnă neapǎrat cǎ pacientul are nevoie de tratament. Dacă aveţi doar anomalii hepatice uşoare, medicul poate recomanda sǎ nu se ȋncepǎ tratamentul deoarece riscul de probleme hepatice viitoare este foarte scăzut. Ȋn schimb, veți face teste periodice pentru screeningul afecțiunii.
Tratamentul medicametos
Tratamentului cu interferon şi ribaviron sunt medicamentele principale ȋn tratamentul pentru VHC. Aceste medicamente ajutǎ sistemul imunitar sǎ lupte ȋmpotriva virusului şi sunt adesea utilizate împreună, ca terapie dublă sau de asociere, care s-a dovedit a fi eficace în 55% din cazuri. Anumite tulpini sau genotipuri ale virusului hepatitei C sunt mult mai probabil sǎ rǎspundǎ la acest tratament decȃt altele. Chiar dacǎ virusul nu este complet eliminat, tratamentele pot reduce inflamația și cicatrizarea ficatului. Din pǎcate, aceste terapii nu sunt ȋntotdeuna bine tolerate de organismul pacienților, mai ales pentru cǎ pot da efecte adverse.
O serie de antivirale cu acţiune directă sunt în curs de dezvoltare, fiind special create pentru a lupta pentru eradicarea virusului. Douǎ dintre aceste medicamente, care sunt cunoscute sub numele de inhibitori de proteazǎ, blocheazǎ enzimele vitale de care virusul hepatitei C are nevoie pentru a se multiplica.
Ȋn SUA sunt deja utilizați inhibitorii de proteazǎ, care au ajutat pacienții care nu au rǎspuns la tratamentul cu interferon şi ribaviron. Din luna august 2012, medicamentul va ajunge și ȋn Europa, fiind deja lansat ȋn cȃteva țǎri.
Modificarea stilului de viațǎ
Medicul vǎ poate recomanda vaccinul împotriva virusurilor hepatitei A şi B. Acestea sunt douǎ virusuri diferite, dar destul de periculoase deoarece pot provoca leziuni hepatice şi pot complica tratamentul hepatitei C.
Regimul alimentar. Acesta trebuie sǎ fie unul sǎnǎtos și sǎ excludǎ alcoolul. De asemenea, medicul poate recomanada suplimente de vitamina E.
Evitaţi medicamentele care pot duce la dezvoltarea de leziuni hepatice.
Ajutați la prevenirea transmiterii cǎtre alte persoane. Acoperiți orice răni care le aveţi şi nu utilizați la comun lame de ras sau periuța de dinți. De asemenea, nu trebuie sǎ donați sȃnge si nici organe.
Tratament chirurgical
Dacǎ ficatul a fost grav deteriorat, intervenția chirurgicalǎ potrivitǎ este transplantul. În timpul unui transplant de ficat, chirurgul ȋndepǎrteazǎ ficatul deteriorat şi ȋl înlocuieşte cu un ficat sănătos.
Pentru persoanele cu hepatita C, un transplant de ficat nu vindecǎ ȋnsă boala. Tratamentul cu medicamente antivirale, de obicei, continuă după un transplantul de ficat, deoarece infecţia cu virusul hepatitei C este probabil să reapară.

Prevenirea hepatitei C
Nu există vaccin pentru a preveni infecția cu VHC, spre deosebire de cele pentru hepatita A şi B. Ȋnsǎ riscul de transmitere poate fi evitat prin cȃteva mǎsuri de igienǎ proprie:
• Nu utilizați ace și nici seringi folosite.
• Nu ȋmpǎrtǎșiți aparatul de ras și nici periuța de dinți
• Utilizați corect prezervativul ȋn cazul ȋn care partenerul este unul instabil sau este infectat cu virusul hepatitei C.
• Asigurați-vǎ că instrumentarul de la saloanele cosmetice sunt corect sterilizate
• Nu utilizați obiectele persoanele ascuțite ale altor persoane
• Aveți grijǎ ca echipamentul sǎ fie corect sterilizat cȃnd sunt efectuate tatuaje, piercing-uri sau acupuncturǎ.

Citește și:

duminică, 21 aprilie 2013

Armurariu în bolile de ficat


Cu mult înainte ca bolile de ficat sa fie tratate dupa cauza lor oamenii
consumau preparate din armurariu. Chiar astazi silimarina-un extract de
armurariu-este des folosit de bolnavii de ficat.
Silimarina este unul dintre preparatele cu cele mai putine efecte
secundare, cînd se folosesc doze mari s-au observat aparitia diareelor, a
alergiilor.
În acest articol vom vorbi despre silimarina si silibina.
Silimarina este un extract din armurariu care în principal este constituit
din silibina, sylidianina, sylichristina toate aceste trei substante facînd
parte din clasa flavonolignanelor.
Silibina este principala substanta a clasei flavonolignanelor. Ea este
extrasa din armurariu printr-un procedeu relativ complicat, purificata si
folosita ca hemisuccinat pentru perfuzii.
Efectul silimarinei este în continuare controversat în timp ca efectul
silibinei este dovedit în special împotriva hepatitei C. Va prezentam în
continuare datele despre aceste substante si în ce directie se fac fac
cercetarile.
Silimarina
Se administreaza sub forma de tablete sau capsule si se vinde fara
reteta în farmacie. De regula nu-i platita de casele de asigurari. Dupa
unii pacienti ea îmbunatateste starea generala dupa altii nu are nici un
efect. Ce spun datele stiintifice? În eprubeta sau pe animalele de
laborator(2), silimarina administrata în doze mari a avut un efect
antioxidant si inhibitor al fibrozei. La oameni nu s-a putut înca
demonstra acest efect: studii care au comparat silimarina cu placebo nu
au aratat nici o diferenta sau diferente minime în privinta valorilor
hepatice sau a fibrozarii. Dupa unele date ar avea un efect în calitatea
vietii.
Silimarina în ciroza alcoolica si în cea nealcoolica
La pacientii cu ciroza datele sînt contradictorii. Un studiu a lui Ferenci si
colaboratorii din 1989 a urmarit pe 170 de pacienti cu ciroza efectul în
privinta supravietuirii. 91 aveau ciroza alcoolica. La 79 pacienti, ciroza
era de alta natura (nespecificata). Pacientii au fost împartiti în doua si
au primit fie silimarina fie un preparat placebo. Dupa 4 ani mai traiau
58% dintre pacientii cu silimarina si doar 39% dintre cei cu placebo. În
plus îmbucurator a fost ca nu s-au constatat efecte secundare.(3) Acest
succes nu a mai putut fi demonstrat în studii ulterioare.
Intre 1986 si 1989 Pares & co. au urmarit acelasi tel, tratînd 200 de
pacienti cu ciroza alcoolica. Nu s-au constatat diferente între pacientii cu
placebo si cei cu silimarina nici în privinta supravietuirii, nici a înaintarii
în boala.(4)
O lucrare a lui Saler & co. din anul 2008 a analizat mai multe zeci de
studii cu silimarina si silibina si efectul lor asupra cirozei alcoolice. S-a
constatat o îmbunatatire sub silimarina a valorii hepatice GOT dar nu si
a fosfatazei alcaline AP. Mortalitatea sau alte complicatii au fost cu 7%
mai reduse la pacientii cu silimarina. (5)
Silimarina în ciroza primara biliara (PBC)
S-a încercat administrarea de silimarina la pacientii cu CPB la care
tratamentul standard cu acid-ursodeoxicolic singur n-a fost suficient.
Studiul lui Angulo & co. A fost publicat în anul 2000. Nici aici silimarina
n-a adus avantaje în raspunsul la terapie sau îmbunatatirea valorilor de
laborator cum ar fi bilirubina, fosfataza alcalina. Autorii au ajuns la
concluzia ca alte studii despre silimarina in PBC nu-si mai au rostul.
Efectul asupra tesutului hepatic nu a fost cercetat.(6)
Silimarina în hepatita autoimuna
Nu este cunoscut vreun efect al silimarinei asupra pacientilor cu hepatita
autoimuna, nu s-au facut niciodata cercetari în aceasta directie. Pentru
ca in hepatita autoimuna lipsa imunosupresoarelor duce rapid la
distrugerea ficatului, silimarina nu poate fi în niciun caz un înlocuitor de
tratament! Un chestionar facut pe 249 de pacienti cu Hep.AI a aratat ca
doua treimi dintre ei iau si silimarina pe lînga tratamentul
imunosupresor fara sa aibe efecte pozitive în calitatea vietii sau în
valorile hepatice.(7)
Silimarina în hepatita virala acuta
Inca din anul 1970 a fost studiat efectul silimarinei în hepatita acuta (în
cea de tip B desigur, cea de tip C înca nu era cunoscuta). Intr-un studiu,
valorile hepatice s-au normalizat, în altul n-a fost nici o diferenta. (9)
In anul 2009 într-un studiu egiptean, sub silimarina s-a normalizat
bilirubina indirecta la pacientii cu hepatita acuta, ceva mai repede decît
la cei cu placebo, urina inchisa la culoare, coloratia galbena au disparut
ceva mai repede. In privinta valorilor hepatice GOT, GPT, bilirubinei
directa, silimarina nu a avut niciun efect.(10)
Silimarina în hepatita B
Despre silimarina în hepatita cronica B nu exista practic nici o data. Intro
lucrare din anul 2005 a lui Mayer care cuprinde peste o suta de studii,
niciunul dintre studii nu a fost facut pe pacienti doar cu hepatita B ci
împreuna cu pacienti cu hepatita C. Autorii n-au gasit niciun indiciu ca
silimarina ar influenta pozitiv scaderea viremiei sau îmbunatasirea
tesutului hepatic la bolnavii cronici de hepatita B sau C.(11)
Silimarina în hepatita C
In hepatita C, silimarina a fost cel mai des studiata dar si aici datele sînt
contradictorii. Asta-i valabil doar pentru silimarina administrata oral sub
forma de tablete. Silibina administrata intravenos are efect dovedit, dar
despre asta vom vorbi mai tîrziu. In Egipt au fost tratati în anul 2004 in
cadrul unui studiu, 141 de pacienti cu hepatita cronica C, care au primit
fie silimarina sub forma de tablete fie un preparat multi-vitaminic. Dupa
un an toti pacientii au raportat ca se simteau mult mai bine indiferent ca
li s-a administrat silimarina sau vitamine. Pe de alta parte nici silimarina
nici vitaminele n-au avut vreo influenta asupra viremiei, a valorilor
hepatice sau a starii ficatului.
Date interesante vin din studiul HALT_C cu 1049 de pacienti cu hepatita
c din anul 2007. De fapt acest sudiu a fost facut pentru interferon,
datele despre silimarina find doar un „produs secundar”, datele nu au
fost acumulate in conditii de control. Multi participanti au recunoscut ca
au luat pe lînga tratamentul standard si diferite preparate cu silimarina
asa ca s-au strîns si aceste date.
178 din cei 1049 pacienti (17%) au luat-dupa propiile declaratii-cel putin
odata silimarina, 170 (16%) iau actual astfel de produse. 2/3 dintre
pacienti (701/67%) nu au luat niciodata silimarina. Dozajul a fost de
asemenea diferit.
Seff si colegii au prezentat în anul 2008 prima data datele despre
silimarina extrase din studiul HALT-C. Ca si în studiul egiptean,
silimarina nu a avut efecte asupra viremiei si a valorilor hepatice la unii
pacienti unele efecte ale terapiei au aparut mai rar: s-a diminuat
oboseala, raul, durerea în zona ficatului, a crescut apetitul, starea
generala s-a imbunatatit. (13)
Freedmann si colegii au mai sintetizat odata datele din acest studiu
dorind sa stie daca silimarina a avut efect asupra tesutului hepatic.
Raspunsul a fost: NuDa.
Fibrozarea a fost, la cei care au luat silimarina timp îndelungat (16-17
luni), mai redusa. Este prima data cînd se constata un efect antifibrotic
dar sa nu uitam ca (,) concomitent s-a facut tratamentul cu interferon.
Din pacate numarul pacientilor cu complicatii ale hepatitei c cum ar fi
hemoragii ale varicelor, transplant, cancer hepatic, moartea, a fost la fel
de mare la pacientii care au luat silimarina ca si la cei care nu au luat.
Cum s-a ajuns la acest paradox nu poate fi explicat. (14)
Dozele mari de silimarina sînt promitatoare?
Inca nu se stie.
La ora actuala în SUA sînt doua studii în desfasurare pe pacientii cu
hepatita c si pe pacienti cu hepato-steatoza în care se administreaza
doze mari de silimarina, mult mai mari decît doza actuala.
Studiul pentru bolnavii de hepatta c este facut de ministerul sanatatii
NIH, cel pe bolnavii cu NASH, de firma Rottapharm/Madaus. Rezultatele
sînt asteptate.
Silibina
Aceasta se administreaza ca infuzii cu concentratie mare pe parcursul a
mai multor ore. Ca atare este destul de complicat, scump si se poate
face de regula doar într-o clinica.
Silibina a fost pîna acum folosita în intoxicatia cu o ciuperca
asemanatoare ciupercii Champignon, intoxicatie care duce în citeva zile
la colapsul hepatic si moarte. (15;16)
Silibina în hepatita c
Acum cîtiva ani, cercetatorul vienez Ferenci a surprins lumea medicala
prin cercetarile sale în care silibina avea un puternic efect asupra
virusului hepatitei C. (17). Silibina actiona ca un inhibitor de polimeraza
(18) si împiedica înmultirea virala. Pentru vindecare însa nu ajungea
doar silibina. In anul 2010 la Congresul Hepatic din Viena, prof. Ferenci
declara: „Silibina singura nu-i o solutie în hepatita C.”
Actual efectul silibinei este studiat în doua directii: 1.) Pentru un raspuns
mai bun la terapia cu interferon. 2.) Exista doua cazuri unde silibina a
impiedicat reinfectarea ficatului transplantat.
1.Silibina pentru îmbunatatirea terapiei HCV
a)Terapia-rescue- Terapia-rescue (engl=salvare) este cercetata
pentru cazurile unde terapia normala cu Interferon si Ribavirina nu a dat
rezultate.
Un studiu a Dr. Biermer/Berlin si Dr. Berg/Leipzig arata ca unele cazuri
de non-responder pot fi rezolvate prin administrarea de silibina. La 12
din 20 de pacienti s-a ajuns la nedetectabil. La 3 dintre acestia –pîna
acum-s-a ajuns la vindecare. La 4 nu s-a reusit, iar 5 sînt înca sub
observatie.(19)
Surprinzator a aparut stirea din Austria ca infuziile cu silibina au fost
admise in tratamentul non-responderilor aflati deja în tratament care se
indreapta spre non-responder dar în continuare nu este acceptat
tatamentul doar cu silibina infuzabil. Doza este de 20mg silibina/Kg ,
intravenos timp de 2-4 ore. Durata terapiei este de cel putin 14 zile, iar
functie de viremie poate fi repetata la o distanta de cel putin 4
saptamîni.
In restul tarilor din UE nu se prevede o astfel de posibilitate.
b) Silibina ca tratament introductiv
Intr-un studiu a lui Scherzer si colegilor sai, silibina a fost administrata
timp de 2-3 saptamîni unui grup de 64 de non-responderi dupa care s-a
început terapia cu interferon/ribavirina. La jumatate dintre pacientii greu
de tratat, viremia a ajuns sub limita de detectabilitate.!!!! Cîti se vor
vindeca pîna la urma ramîne de vazut.(20)
Silibina împotriva reinfectiei consecutive transplantului hepatic
In anul 2010, doua rapoarte din Berlin si Viena au anuntat ca s-a oprit
reinfestarea organului transplantat prin infuzarea de silibina. Viremia a
fost negativa si la 6 luni dupa operatie ceea ce este echivalent cu
vindecarea. Stirea este senzationala pentru ca reinfestarea noului ficat
era pîna acum de neevitat. In plus noul organ era mult mai repede
distrus de virus decît cel vechi.
Inca este prea devreme sa discutam rolul silibinei în transplantul
hepatic. Ambii pacienti aveau o viremie mica, nu se stie daca în cazul
unei viremii mai mari s-ar obtine aceleasi rezultate. Berg si colegii
presupun ca s-ar putea administra silibina si/sau interferon/Ribavirina
înaintea operatiei. Mai exista o problema: silibina nu se gaseste peste
tot, iar cind este posibil un transplant este de asemenea un lucru incert.
Odata un organ gasit trebuie trecut direct la operatie.
De asemenea nu se stie cum este suportata silibina la cei cu ciroza
avansata. Berg spune ca bilirubina indirecta creste adesea în urma
administrarii de silibina la cei cu ciroza avansata.
CONCLUZII pentru Silimarina/Silibina
Folosirea silimarinei oral, sub forma de tablete nu are nici un efect
asupra viremiei bolnavilor de hpatita B sau C, efectul asupra valorilor
hepatice este de asemenea controversat. Adesea se vorbeste de
îmbunatatirea calitatii vietii pacientului dar efectele nu-s diferite de a
celor care au luat placebo.
Nu este înca clar daca doze mari de silimarina au vreun efect antifibrotic
sau nu. Se asteapta rezultatul studiilor in USA.
Perfuziile cu silibina din potriva s-au dovedit ca avînd efect asupra
virusilor hepatitei C. De asemena poate favoriza terapia cu interferon
sau impiedica reinfestarea organului transplantat.Nu exista date ca
silibina actioneaza si asupra virusului B.
Speram ca în ciuda costurilor ridicate, cercetarile asupra silibinei vor fi
continuate.
I.van Thiel
Prof. Dr. Med. T. Berg, Leipzig

Coaja de lamaie sau portocale - tratate cu substante chimice



Citricele sunt aduse din ţările de origine în containere speciale. Pentru a fi protejate de boli, pe parcursul transportului şi în timpul depozitării, coaja lor este tratată cu substanţe chimice care, în mod normal, nu afectează pulpa fructelor. Substanţele cu pricina n-au miros, deci nu pot fi detectate. Conform Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România, ele nu prezintă nici un pericol dacă nu sunt înghiţite. Cu alte cuvinte, dacă nu consumăm şi coaja e ok.
În România însă, foarte multe gospodine folosesc, pentru a da aromă prăjiturilor, coaja rasă de portocale sau lămâi, de multe ori păstrată o vreme în zahăr. Astfel, substanţele cu care au fost tratate fructele ajung direct în preparatele noastre, fiind un pericol în special pentru cei mici. Aceştia pot fi afectaţi prin apariţia unor intoxicaţii sau alergii. Efectele produse de substanţele din coaja citricelor:
* E 230 Difenilfenol - Conservant artificial. Este un pesticid care împiedică dezvoltarea mucegaiurilor pe coaja fructelor. Se recomandă spălarea mâinilor după cojirea unui fruct tratat cu E 230. Testele de laborator au demonstrat că, atunci când este îngurgitat în concentraţii mari, poate provoca sângerări interne. Doza maximă admisă este de 0,1 mg / kg corp.
* E 231 Ortofenilfenol - conservant de suprafaţă. Poate produce alergii la contactul cu pielea, îndeosebi la copii. Doza maximă admisă este de 0,2 mg / kg corp.
* E 233 Tiabendazol - fungicid utilizat pentru suprafaţa fructelor. Doza maximă admisă este de 0,1 mg / kg corp.
Informaţiile pe care vi le-am prezentat au fost publicate de un grup de cercetători de la Universitatea din Wageningen, Olanda, în colaborare cu profesori din cadrul Universităţii Dunărea de Jos, din Galaţi.
Informatiile au fost preluate de
pe:
http://andilandi.ro/mambo/content/view/201/50/

sâmbătă, 20 aprilie 2013

Criza de inima


Cum sa supravietuiesti unui atac de cord când ești singur.

Deoarece multi oameni sunt singuri cand sufera un atac de cord, fara ajutor, persoana a carei inima bate necorespunzător și care începe să simtă o stare de leșin, are doar, aproximativ 10 secunde înainte de a-si pierde cunoștința.

Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta prin a tusi în mod repetat și foarte energic. O respiratie adanca ar trebui să fie luata înainte de fiecare tuse, iar tusea trebuie sa fie adanca și prelungită, așa cum e atunci când se produce sputa din adâncul pieptului.

O respirație și o tuse trebuie repetate la fiecare două secunde, fără oprire pana soseste ajutorul sau până când inima se simte ca bate în mod normal din nou.

Respirațiile adânci, aduc oxigenul in plamani si miscarile de tuse storc inima și păstreaza sângele in circulatie. Presiunea asupra inimii, de asemenea, o ajuta sa recapete ritmul normal. În acest fel, Victimele atacurilor de inima pot ajunge la spital.

Spuneti la cât mai multe persoane despre aceasta. Le-ar putea salva viața!

Un cardiolog spune ca, daca toti cei care citesc asta, ar trimite-o la 10 persoane, putem salva cel puțin o viață.

Decat sa trimiteti bancuri, contribuiti, prin raspandirea acestei informatii, care poate salva viața unei persoane.
Cum sa supravietuiesti unui atac de cord când ești singur.

Deoarece multi oameni sunt singuri cand sufera un atac de cord, fara ajutor, persoana a carei inima bate necorespunzător și care începe să simtă o stare de leșin, are doar, aproximativ 10 secunde înainte de a-si pierde cunoștința.

Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta prin a tusi în mod repetat și foarte energic. O respiratie adanca ar trebui să fie luata înainte de fiecare tuse, iar tusea trebuie sa fie adanca și prelungită, așa cum e atunci când se produce sputa din adâncul pieptului.

O respirație și o tuse trebuie repetate la fiecare două secunde, fără oprire pana soseste ajutorul sau până când inima se simte ca bate în mod normal din nou.

Respirațiile adânci, aduc oxigenul in plamani si miscarile de tuse storc inima și păstreaza sângele in circulatie. Presiunea asupra inimii, de asemenea, o ajuta sa recapete ritmul normal. În acest fel, Victimele atacurilor de inima pot ajunge la spital.

Spuneti la cât mai multe persoane despre aceasta. Le-ar putea salva viața!

Un cardiolog spune ca, daca toti cei care citesc asta, ar trimite-o la 10 persoane, putem salva cel puțin o viață.

Decat sa trimiteti bancuri, contribuiti, prin raspandirea acestei informatii, care poate salva viața unei persoane.

UTILE ,PENTRU SANATATEA TA: Este cel mai bun ghid de sanatate care exista !


UTILE ,PENTRU SANATATEA TA: Este cel mai bun ghid de sanatate care exista !:

Este cel mai bun ghid de sanatate care exista !


Sanatate
1. Bea multa apa.
2. Ia un mic dejun de rege, un dejun de print si o *cina* de cersetor.
3. Mananca mai multa mancare care creste in copaci si in plante si mai putin din cea care este manufacturata .
4. Traieste cu cei trei 3 E : Energie, Entuziasm si Empatie.
5. Gaseste putin timp ca sa meditezi.
6. Joaca-te mai des.
7. Citeste mai multe carti decat ai citit in 2010.
8. Aseaza-te, in liniste,cel putin 10 minute in fiecare zi.
9. Dormi cel putin 7 ore.
10. Fa exercitii fizice, mergi in fiecare zi timp de 10 pana la 30 de minute si mergand, surade.

* *Personalitate**

11. Nu-ti compara viata cu a celorlalti. N-ai nici o idee cum poate fi viata lor.
12. Evita gandurile negative, sau lucrurile pe care nu le poti controla. Investeste mai degraba energia in momentul prezent.
13. Nu face prea mult. Cunoaste-ti limitele.
14. Nu-ti pierde pretioasa ta energie in discutii fara rost.
15. Viseaza mai des cu ochii deschisi.
16. Invidia este o pierdere de timp. Tu ai deja tot ceea ce iti trebuie.
17. Uita problemele din trecut. Nu rememora celorlalti erorile trecutului. Asta o sa ruineze fericirea din prezent.
18. Viata este prea scurta pentru a o risipi detestand.
19. Impaca-te cu trecutul tau ca sa nu-ti ruineze prezentul.
20. Nimeni nu are grija de fericirea ta, decat tu insati.
21. Fii constient ca viata este o scoala si ca tu esti aici pentru a invata. Problemele fac pur si simplu parte din curriculum-ul tau, ele apar si dispar ca ora de algebra, dar lectiile pe care le vei invata sunt pentru toata viata.
22. Surade si razi cat mai des posibil.
23. Nu trebuie sa castigi fiecare cearta. Accepta sa fii in dezacord.

* *Societate* *

24. Telefoneaza cat mai des prietenilor sau trimite-le mail-uri.
25. In fiecare zi, da ceva bun cuiva.
26. Iarta atat cat este posibil.
27. Petrece timp cu oamenii mai in varsta si cu cei mici.
28. *Incearca sa faci cel putin trei persoane sa surada, in fiecare zi.
29. Ce gandesc ceilalti **despre tine** nu este treaba ta.
30. Serviciul tau nu va avea grija de tine cand vei fi bolnav. Prietenii tai, DA. Pastreaza legatura.

* *Viata* *

31. Comporta-te bine !
32. Arunca tot ce nu este util, pastreaza ce este frumos sau vesel.
33. Natura vindeca totul.
34. Fie vorba de o situatie buna sau rea, ea se va schimba...
35. Putin conteaza cum te simti, scoala-te, imbraca-te si prezinta-te.
36. Ce este mai bun, urmeaza sa ti se intample.
37. Cand te trezesti dimineata, multumeste ca esti in viata.
38. Forul tau interior este intotdeauna fericit. Deci, Fii fericit !

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare