Faceți căutări pe acest blog

duminică, 26 mai 2013

Ceea ce medicii nu o sa va spuna niciodata!!! Cauza majoritatii bolilor!



Intai, sa va povestesc cum am ajuns sa descopar ceea ce nici un medic nu o sa va spuna niciodata. In timpul unei vizite medicale anuale de medicina muncii, un medic mi-a recomandat sa fac si o ecografie abdominala, deoarece e oricum introdusa in abonament si nu strica (Probabil avea target la vanzare… :)). Asa, ca am luat decizia sa ma mai verific si eu, ca oricum rau nu are ce sa-mi faca. Si asa imi luasera si sange si eram lihnit de foame. Doar ca, am fost total, luat prin surprindere, cand medicul mi-a spus ca am pietre.
-Poftim?
-Da, doua pietre de 13 milimetri in colecist ( a se intelege fiere). Si mi-a mai si spus amuzat ca trebuie sa ma operez si sa scot fierea.
Va dati seama, dintr-un tanar plictisit, care se vaita de mama focului ca trebuie sa piarda timp si sange pentru companie, dintr-o data am devenit un tanar mult, mult mai vioi si mai agitat. Adica pe scurt am sarit ca ars.
“-Ce? Eu? Operatie? Dar sunt sanatos tun…”
Ma rog, socul, pana la urma a trecut si dupa ce am consultat cam toti medicii pe care i-am gasit si dupa ce am mai incercat vreo trei ecografe (ca nu se stie niciodata), m-am resemnat.
Pe scurt, am inceput sa caut alert pe internet, metode alternative de eliminare a pietrelor. “De stiu ca beau si ghintura si tot nu ma operez.” Mi-am zis.
Am cautat o saptamana prin site-ul revistei, pe care o citesc toate babele, adica Formula As. Pana la urma am gasit o metoda naturista a lui Valeriu Popa prin numarul 379. Vai cat de mult mi-a luat s-o gasesc! Toata lumea multumea ca a scapat de pietre fara operatie, dar nimeni nu dadea si reteta. Imi venea sa ma duc la redactie si sa dau cu ei de pamant. Pana la urma am gasit-o. Pe scurt, trebuia sa bei ulei, cu suc de lamai si sa pui caldura. Mi s-a parut buna cura, dar am zis totusi sa mai caut. Am gasit ca in Grecia antica se mai purta cura de ulei de masline cu lamaie. Scoteai niste chestii verzi din tine si te vindecai si de alte boli. Am rascolit tot internetul, tot Youtube-ul. Am vazut toate grozaviile pamantului, de la operatii laparoscopice inregistrate, la tipi care se lasau filmati de neveste in timp ce tineau o cura, pana la nu stiu ce experti in pietre. Pana la urma, pe Youtube am dat de un interviu in engleza, cu un tip, un american, ce facuse o emisiune la TV acum vreo 15 ani. Ce mi-a placut la el, e ca parea serios si cu bun simt. Adica omul chiar parea foarte bine documentat. Arata in acelasi timp diapozitive si parea logic in cam tot ce zicea. Am aflat o groaza de informatii noi despre ficat si fiere. Cica pietrele de fapt sunt in ficat, sunt invizibile le ecograf si abia apoi cad in fiere. Spunea ca noi avem in ficat mii de astfel de pietre si pietricele si ca aceste blocaje sunt sursa tuturor bolilor, caci, ficatul, nu mai poate elimina toxinele, care se depoziteaza in alte organe. Parea foarte bine documentat. Oricum, ceea ce m-a interesat pe mine, a fost ca se pare ca stia cum sa scoata pietrele din fiere, fara durere si experimentase pe multi oameni si chiar scrisese o carte. Asa ca i-am cautat cartea, am citit-o si mi-am dat seama ca e aceeasi cura pe care o vazusem la noi in Romania, pe Formula As, numai ca tipul descoperise si o substanta care dilata canalele, astfel incat pietrele sa iasa cat mai usor, sarea amara – sulfat de magneziu.
Au urmat saptamani de rascoliri interioare, calcule, documentari, planuri de operatii realizate de urgenta, in caz ca ceva mergea rau, etc. Am incercat sa discut si cu medicii, dar toti erau categorici – numai si numai operatie. Cand le spuneam ca am vazut eu ceva pe net, se zburleau la mine. Ma speriau si ma avertizau sa nu cumva sa incerc cura pe care o vazusem eu pe net, ca mi se pot intampla toate grozaviile pamantului (de la a ma face complet galben – adica icter, pana la operatii de urgenta cu taietura de 10 centimetri sau mai mult). Oricum, daca ceva mergea rau, puteam sta maxim 3 zile, si apoi, musai operatie.
Ma rog, pana la urma, m-am gandit ca oricum trebuia sa ma operez. Asa ca, mi-am facut cruce, am stat o zi nemancat si am baut sarea aia amara si uleiul ala. Dupa ce am baut uleiul, nu prea mi-a mai fost asa de bine. Nu aveam dureri, dar era o senzatie de rau, de greata de la uleiul ala. Asta a durat, pana am eliminat toate pietrele. Dupa, parca renascusem. Aveam atata energie, de parca zburam. Probabil ca am eliminat raul din mine. Desi, n-as crede. Deci, va spuneam ca am doua pietre de 13 milimetri. Ei bine, spre surprinderea mea, tin sa va spun, ca am eliminat nu doua, nu trei, ci vreo 50 de pietre verzulii, cu dimensiunea intre 13 si 15 milimetri si alte cateva sute mai micute.
Bineinteles ca mi-am facut ecograf a doua zi, sa vad daca nu a ramas vreuna blocata pe undeva. Totul era in ordine, numai ca ficatul se desumflase cu vreo 3 centimetri. De a doua zi, am inceput sa ma simt si mai bine, sa fiu mult mai vioi, sa gandesc mult mai clar, sa am mai multa energie.
Deci, pe pielea mea, am testat si mi-am demonstrat, ca noi, de fapt avem ficatul infundat cu o gramada de pietre de colesterol si functionam cam la jumatate de capacitate tot timpul. Aveti mai jos, cateva informatii despre ficat, iar la final cura. Ca m-am jurat, ca eu, o s-o atasez tot timpul, ca s-o gaseasca omul, cand are nevoie de ea.
Pentru mai multe informatii cautati: Formula AS nr. 379 sau cartea “The Amazing Liver Cleanse”- autor Andreas Moritz.
http://www.youtube.com/watch?v=Q52JKIzBJ8s&list=PL6DB1829318F93A55&index=21&feature=plpp_video
Eu mi-am facut datoria, de a da informatia mai departe.
Multa sanatate!



Ficatul este un organ extrem de important in organism si are un rol esential in digestie si in asigurarea nutrientilor catre celulele corpului, dar si in detoxifiere, curatarea sangelui de toxine, metale grele, virusi, paraziti, etc.
Ficatul are rolul de a metaboliza lipidele in exces, de a elimina din organism diverse E-uri alimentare, multiple feluri de chimicale ascunse in semipreparate sau chiar in alimente proaspete. De asemenea metabolizeaza si alcoolul introdus in organism.
Ficatul are control direct asupra cresterii si functionarii fiecarei celule din corpul uman.
Daca ficatul nu mai functioneaza normal, toate celulele corpului nu vor mai primi o cantitate suficienta de nutrienti, nu vor elimina deseurile produse, toxinele, si nu vor comunica la fel de bine cu sistemul nervos sau endocrin.
Chiar si daca numai 40% din ficat functioneaza normal, analizele pot iesi bune. Dar, apar tot felul de boli in organism.
Ficatul are doi lobi si arata ca doi copaci cu ramurile goale pe dinauntru. Pe langa rolul de procesare a nutrientilor, de metabolizare si anulare a substantelor toxice, precum alcoolul, fiecare celula preia din sange si toxinele, pe care le elimina impreuna cu bila in canalele acestea mici ce strabat intreg ficatul. Toate aceste ramurele goale pe dinauntru se unesc in canale mai mari, apoi se unesc in doua canale principale, ce vin de la fiecare lob al ficatului si apoi se unesc intr-un singur canal biliar. Acest canal biliar comun, conduce bila catre fiere (colecist), care este o punga sub ficat. Bila, este ca un gel uleios galben-verzui, care curge incet de la fiecare celula si se scurge pana jos in fiere. Bila are rolul de a ajuta in procesarea hranei. In momentul in care hrana ajunge in stomac, imediat, fierea se contracta si arunca toata bila in restul de canal biliar comun (circa 10 centimetri), si apoi ajunge in intestinul subtire. In momentul in care hrana ajunge in intestinul subtire, bila trebuie sa fie prezenta, altfel nu va fi procesata si va fi eliminata fara ca organismul sa retina nutrientii necesari. Ficatul secreta cam un litru si jumatate de bila pe zi. Aceasta substanta este atat de pretioasa pentru organism incat nu este eliminata, ci o mare parte din ea este resorbita in intestinul gros si adusa din nou in ficat (ma rog, o parte din substantele care o compun).
Acum, o mare parte din nutrientii ce sosesc din mancarea procesata, o constituie cristalele de colesterol. Colesterolul bun, este un element de baza in constructia tuturor tesuturilor. Colesterolul e prezent in orice mushi, in peretii organelor, etc. Dar, colesterolul in exces, este procesat de ficat, din sange si eliminat prin canalele biliare. Numai ca aceste cristale de colesterol, au tendinta sa se lipeasca unele de altele, mai ales ca bila este ca un gel uleios. Astfel ca formeaza mici pietricele, care in timp atrag tot mai multe alte cristale de colesterol si se maresc. Majoritatea pietrelor si pietricelelor din ficat sunt compuse din colesterol, o substanta care e prezenta in majoritatea organelor si muschilor, de aceea e imposibil de detectat la ecograf. La un moment dat, aceste formatiuni incep sa blocheze canalele biliare (intai pe cele mai mici si apoi si pe cele mai mari, putand chiar sa blocheze un intreg lob al ficatului). Medicul pune diagnosticul de ficat gras sau marit si nu are nici o solutie. Ficatul se poate mari cu pana la 5-10 centimetri in acest fel. In timp, la aceste formatiuni grase adera metale grele, calciu, diverse saruri, si se calcifiaza. Abia atunci sunt observabile la ecograf. Dar, pana nu se calcifiaza, nu sunt vizibile la ecograf. Se vad doar structuri “grase” in ficat.
Canalalele biliare blocate pot duce la diabet, infarct sau cancer.

In momentul in care ficatul e aproape plin de pietre, incep sa mai cada din ele si acestea ajung in fiere. Dupa o masa mai grasa sau cu substante mai greu de procesat de organism, fierea se contracta mai puternic si arunca aceste pietre in canalalul biliar comun. Numai ca aici, din cauza dimensiunii lor, se pot bloca. Atunci apar durerile in partea dreapta, sau in capul pieptului. Ele sunt de multe ori confundate cu durerile de stomac, deoarece apar imediat dupa masa. Dupa ce piatra reuseste sa iasa complet, durerea inceteaza. Daca piatra se blocheaza total, bila nu mai poate iesi, aceasta ajunge in sange si omul se ingalbeneste tot (face icter). Canalul biliar comun, chiar inainte sa iasa in intestinul subtire, se uneste cu canalul de eliminare a acizilor din pancreas. Daca piatra se blocheaza aici, nici acizii pancreatici nu mai pot fi eliminati din pancreas si se ajunge la pancreatita, care este o afectiune foarte grava. Oricum, in ambele afectiuni, durerea este atat de mare, si de acuta, ca nu se poate sta acasa. De obicei se poate sta maxim 3 zile cu aceasta afectiune, dupa care, e necesara operatia. E o urgenta si medicina are un singur remediu – operatia. Totusi, astfel de pietre pot fi eliminate usor si rapid, daca se dilata canalul biliar comun. Cum? E foarte simplu.
Daca se dizolva 30 grame de sare amara (sulfat de magneziu – este un simplu laxativ puternic – foarte ieftin) intr-un pahar de apa si se bea, canalul biliar comun se dilata pana la aproape 3 centimetri latime. Eu zic, ca e suficient sa iasa orice piatra. De asemenea, caldura ajuta la dilatare. Oricum, medicina traditionala, imediat cum observa o piatra in fiere sau canalul biliar, are o singura solutie - operatia. Dar, in cazul in care fierea este eliminata chirurgical, bila curge in continuu, picatura cu picatura in intestinul subtire. Amestecata cu hrana, este bine tolerata de organism, dar in lipsa acesteia ea roade intestinul subtire, caci pica, exact in acelasi loc, si duce in timp la iritatii, ulceratii, cancer, etc. In plus, in momentul in care hrana ajunge in intestinul subtire, ea nu mai intalneste suficienta bila si atunci nu mai este procesata si omul mananca aproape degeaba, plus ca apar balonari, etc. De aceea medicii recomanda, acizi biliari sub forma de pastile, dupa masa – pentru tot restul vietii.
Deci, in timp, in ficat se pot strange pietre de colesterol care pot sufoca ficatul. Dar, in momentul in care ficatul nu mai functioneaza la capacitate normala nici nu isi mai indeplineste functiile cum trebuie. Pe langa faptul ca organele si celulele nu isi vor mai primi nutrientii necesari, sangele nu va mai fi detoxifiat. O gramada de toxine, metale grele, virusi, bacterii nu vor mai fi procesate si eliminate din sange. Asa ca organismul gaseste alte solutii pentru a scapa temporar de acestea. Pana cand, ficatul isi va reveni si le va elimina total din sange. Intai va incerca sa le elimine prin alte organe de excretie (rinichi, piele, respiratie). Daca nici acest lucru nu este posibil, organismul le depoziteaza in diverse zone din corp sau diverse organe. Deci, un organism cu un ficat blocat de formatiuni grase de colesterol, si care nu mai functioneaza normal, incepe sa depoziteze toxinele in diverse zone sau organe din corp.

Exemple:
In prima faza, apar probleme in celelalte organe de excretie (rinichi, piele, plamani), care se confrunta cu un surplus de toxine, pe care nu le poate elimina ficatul. Apoi apar probleme complexe in organism care sunt legate fie de depozitarea aiurea a diverselor toxine sau produse metabolice, fie de lipsa alimentarii cu nutrienti a celulelor sau organelor.
Daca toxinele se acumuleaza in articulatii, rezulta boli ale articulatiilor.
Una din functiile ficatului e sa sintetizeze zaharul in glucoza (principala hrana a creierului). Un ficat afectat nu mai hraneste corespunzator creierul, rezultand oboseala, depresie, si se poate ajunge in timp la boli grave ca dementa, Alzeimer, Parkinson, Scleroza multipla etc. Daca metalele grele nu mai sunt eliminate cum trebuie, cum ar fi de exemplu aluminiul, rezulta Alzeimer.
Daca ficatul nu proceseaza toate proteinele din sange, corpul incearca sa le depoziteze in sange si in peretii vaselor de sange. Creste numarul globulelor rosii. Creste nivelul de hemoglobina. Sangele devine mai gros si formeaza cheaguri care se pot bloca pe artere, vene, etc. De aici infarct sau paralizie. Sau, proteinele sunt depozitate in peretii vaselor de sange, formeaza tesuturi groase de colagen si blocheaza circulatia.
Daca colesterolul nu este eliminat cum trebuie de ficat, el ramane in vasele de sange si se depune pe peretii acestora, ingrosandu-I sau blocandu-i. Rezulta infarct, etc.
Sangele ingrosat incetineste transportul de hormoni, rezultand o activitate foarte crescuta a glandelor si o dereglare a acestora. Rezulta probleme cu tiroida, etc.
Daca ficatul se umfla, sangele trece mai greu prin ficat. Asta inseamna un efort mult mai mare pentru inima, dereglaj in tensiune, puls, etc.
Daca ficatul nu elimina surplusul de hormoni (estrogen sau aldosteron), apare un dezechilibru in retentia de apa si sare si tesuturile incep sa se umfle.
Un ficat blocat poate duce la ciroza, hepatita, etc.
Lipsa bilei in sistemul digestiv, poate duce la probleme de stomac, nu se mai absorb cum trebuie grasimile, calciul si vitamina K. De aici o multime de probleme.
Desi e normal ca ficatul sa secrete 1,5 litri de bila pe zi, din cauza blocajului, la unele persoane, se poate ajunge doar la 100 mililitri pe zi. Mai putina bila eliberata de ficat, inseamna ca intestinul subtire nu mai digera mancarea cum trebuie. Rezulta probleme in alimentatie, balonari, infectii, dereglari in flora intestinala, constipatie, iritatie, cancer, etc.
Cand celulele din oase nu mai primesc suficienta hrana, apar problemele osoase.

Curios ca putem introduce camere de luat vederi in organism, am reusit sa facem chiar si nanoboti de marimi extrem de mici, dar aproape toti medicii, se fac ca nu stiu cum functioneaza organismul nostru.

Cum sa eliminati fara durere, pietrele din fiere sau ficat
Timp de 6 zile, se bea suc de mere, cate 1 litru pe zi. (Se bea inainte de mese sau la 2 ore dupa mese). In aceasta saptamana sa se evite mancaruri sau bauturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie sa se consume in special mancare si bauturi caldute sau la temperatura camerei. Sa nu se consume nimic prajit si sa se evite, pe cat posibil, produsele de origine animala (Sa se tina post). Sa se evite pe cat posibil, orice medicamente in ziua a 6-a. Daca sunteti racit sau apare o afectiune acuta trecatoare, amanati cura.
ZIUA a-6-a: Se mananca de post (Sa se evite orice fel de alimente de origine animala – carne, lapte, branza, unt si orice e prajit - sau va puteti simti rau in timpul eliminarii pietrelor).
Dupa ORA 14:00 nu se mai mananca nimic. Doar se mai poate bea apa, in restul zilei.
ORA 18:00 – Se bea 200 mililitri apa (aproximativ un pahar) in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de sare amara (sulfat de magneziu). Sarea amara e un purgativ si actiunea sa principala e sa dilate canalele biliare, pregatindu-le pentru eliminarea pietrelor. De asemenea, curata intestinul, astfel incat pietrele, atunci cand incearca sa iasa, nu se lovesc de mancare sau alte reziduuri si pot fi eliminate usor.
ORA 20:00 – Se bea al doilea pahar de apa cu sare amara (200 mililitri apa - in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 grame) de sare amara (sulfat de magneziu).
ORA 21:30 – Daca nu ati avut scaun pana acum, e bine sa va duceti la toaleta sau optional puteti face o clisma cu apa calduta.
ORA 21:40 – Se pun 100 mililitri ulei de masline (aproximativ o jumatate de pahar) si se amesteca cu 100 mililitri suc de lamai (aproximativ jumatate de pahar). Sucul sa fie cat mai pur, fara pulpa. Ingredientele se pot amesteca intr-un borcan inchis (se clatina de 20 de ori). Se amesteca 2 astfel de portii. In mod ideal, aceste amestecuri se beau fix la ora 22:00 si ora 22:20. Dar, daca simititi nevoia sa va mai duceti la toaleta, puteti amana cu inca 10 minute.
ORA 21:45 – Se aplica pe partea dreapta, in zona ficatului (de la buric, pana la prima coasta si cat mai in dreapta spre coloana) o mamaliga fiebinte, invelita intr-un prosop. Sa se evite contactul direct cu pielea. Mamaliga se face din 1 kilogram de malai.
ORA 22:00 – Se bea amestecul de 100 mililitri ulei de masline si 100 mililitri suc lamaie. Acest amestec se bea in picioare. E bine sa fie baut tot odata, deoarece, imediat cum ajunge in stomac prima inghititura, incepe eliminarea pietrelor.
ASEZATI-VA CULCAT IN PAT IMEDIAT! E esential pentru eliminarea pietrelor. Pozitia trebuie sa fie culcat pe spate, cu o perna sub cap. Daca e o pozitie incomoda, se poate sta pe partea dreapta cu genunchii trasi spre piept. STATI COMPLET NEMISCAT, CEL PUTIN 20 MINUTE SI INCERCATI SA NU VORBITI! Pietrele vor fi eliminate fara durere, deoarece se secreta multa bila (care este uleioasa), iar canalele biliare sunt tinute larg dilatate de magneziul din sarea amara si de caldura mamaligii ce are rol dilatator.
ORA 22:20 – Se bea al doilea amestec de 100 mililitri ulei de masline si 100 mililitri suc lamaie.
In cazul in care se doreste eliminarea mai multor pietre, optional se mai poate bea si al treilea amestec de 100 mililitri ulei de masline si 100 mililitri suc lamaie, la ora 22:40.
ORA 22:45 – Se aplica pe partea dreapta, in zona ficatului (de la buric pana la prima coasta) a doua mamaliga fiebinte, invelita intr-un prosop. Sa se evite contactul direct cu pielea.
A DOUA ZI DIMINEATA:
ORA 06:00 dimineata - Se bea al treilea pahar de apa cu sare amara (200 mililitri apa - in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de sare amara (sulfat de magneziu).
ORA 08:00 dimineata-Se bea al patrulea pahar de apa cu sare amara (200 mililitri apa - in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de sare amara (sulfat de magneziu).
ORA 10:00 dimineata – Se pot consuma fructe sau suc de fructe.
ORA 11:00 dimineata – Se poate incepe sa se manance mancare de post. Seara sau in urmatoarea zi se poate reveni la mancarea obisnuita. In urmatoarele doua zile este recomandat sa se efectueze o clisma, deoarece pietrele pot ramane in intestinul gros si sunt foarte toxice, putand crea o stare de rau.
In caz ca mai sunt pietre, cura se poate relua o data pe luna. Dupa 6-12 cure, sunt eliminate toate.

Alte Surse: Formula AS nr. 379 sau cartea “The Amazing Liver Cleanse”- autor Andreas Moritz.


 Fotografie: Ceea ce medicii nu o sa va spuna niciodata!!! Cauza majoritatii bolilor!
 
 
Intai, sa va povestesc cum am ajuns sa descopar ceea ce nici un medic nu o sa va spuna niciodata. In timpul unei vizite medicale anuale de medicina muncii, un medic mi-a recomandat sa fac si o ecografie abdominala, deoarece e oricum introdusa in abonament si nu strica (Probabil avea target la vanzare… :)). Asa, ca am luat decizia sa ma mai verific si eu, ca oricum rau nu are ce sa-mi faca. Si asa imi luasera si sange si eram lihnit de foame. Doar ca, am fost total, luat prin surprindere, cand medicul mi-a spus ca am pietre.
-Poftim?
-Da, doua pietre de 13 milimetri in colecist ( a se intelege fiere). Si mi-a mai si spus amuzat ca trebuie sa ma operez si sa scot fierea.
Va dati seama, dintr-un tanar plictisit, care se vaita de mama focului ca trebuie sa piarda timp si sange pentru companie, dintr-o data am devenit un tanar  mult, mult mai vioi si mai agitat. Adica pe scurt am sarit ca ars.
“-Ce? Eu? Operatie? Dar sunt sanatos tun…”
Ma rog, socul, pana la urma a trecut si dupa ce am consultat cam toti medicii pe care i-am gasit si dupa ce am mai incercat vreo trei ecografe (ca nu se stie niciodata), m-am resemnat.
Pe scurt, am inceput sa caut alert pe internet, metode alternative de eliminare a pietrelor. “De stiu ca beau si ghintura si tot nu ma operez.” Mi-am zis.
Am cautat o saptamana prin site-ul revistei, pe care o citesc toate babele, adica Formula As. Pana la urma am gasit o metoda naturista a lui Valeriu Popa prin numarul 379. Vai cat de mult mi-a luat s-o gasesc! Toata lumea multumea ca a scapat de pietre fara operatie, dar nimeni nu dadea si reteta. Imi venea sa ma duc la redactie si sa dau cu ei de pamant. Pana la urma am gasit-o. Pe scurt, trebuia sa bei ulei, cu suc de lamai si sa pui caldura. Mi s-a parut buna cura, dar am zis totusi sa mai caut. Am gasit ca in Grecia antica se mai purta cura de ulei de masline cu lamaie. Scoteai niste chestii verzi din tine si te vindecai si de alte boli. Am rascolit tot internetul, tot Youtube-ul. Am vazut toate grozaviile pamantului, de la operatii laparoscopice inregistrate, la tipi care se lasau filmati de neveste in timp ce tineau o cura, pana la nu stiu ce experti in pietre. Pana la urma, pe Youtube am dat de un interviu in engleza, cu un tip, un american, ce facuse o emisiune la TV acum vreo 15 ani. Ce mi-a placut la el, e ca parea serios si cu bun simt. Adica omul chiar parea foarte bine documentat. Arata in acelasi timp diapozitive si parea logic in cam tot ce zicea. Am aflat o groaza de informatii noi despre ficat si fiere. Cica pietrele de fapt sunt in ficat, sunt invizibile le ecograf si abia apoi cad in fiere. Spunea ca noi avem in ficat mii de astfel de pietre si pietricele si ca aceste blocaje sunt sursa tuturor bolilor, caci, ficatul, nu mai poate elimina toxinele, care se depoziteaza in alte organe. Parea foarte bine documentat. Oricum, ceea ce m-a interesat pe mine, a fost ca se pare ca stia cum sa scoata pietrele din fiere, fara durere si experimentase pe multi oameni si chiar scrisese o carte. Asa ca i-am cautat cartea, am citit-o si mi-am dat seama ca e aceeasi cura pe care o vazusem la noi in Romania, pe Formula As, numai ca tipul descoperise si o substanta care dilata canalele, astfel incat pietrele sa iasa cat mai usor, sarea amara – sulfat de magneziu.
Au urmat saptamani de rascoliri interioare, calcule, documentari, planuri de operatii realizate de urgenta, in caz ca ceva mergea rau, etc. Am incercat sa discut si cu medicii, dar toti erau categorici – numai si numai operatie. Cand le spuneam ca am vazut eu ceva pe net, se zburleau la mine. Ma speriau si ma avertizau sa nu cumva sa incerc cura pe care o vazusem eu pe net, ca mi se pot intampla toate grozaviile pamantului (de la a ma face complet galben – adica icter, pana la operatii de urgenta cu taietura de 10 centimetri sau mai mult). Oricum, daca ceva mergea rau, puteam sta maxim 3 zile, si apoi, musai operatie.
Ma rog, pana la urma, m-am gandit ca oricum trebuia sa ma operez. Asa ca, mi-am facut cruce, am stat o zi nemancat si am baut sarea aia amara si uleiul ala. Dupa ce am baut uleiul, nu prea mi-a mai fost asa de bine. Nu aveam dureri, dar era o senzatie de rau, de greata de la uleiul ala. Asta a durat, pana am eliminat toate pietrele. Dupa, parca renascusem. Aveam atata energie, de parca zburam. Probabil ca am eliminat raul din mine. Desi, n-as crede. Deci, va spuneam ca am doua pietre de 13 milimetri. Ei bine, spre surprinderea mea, tin sa va spun,  ca am eliminat nu doua, nu trei, ci vreo 50 de pietre verzulii, cu dimensiunea intre 13 si 15 milimetri si alte cateva sute mai micute.
Bineinteles ca mi-am facut ecograf a doua zi, sa vad daca nu a ramas vreuna blocata pe undeva. Totul era in ordine, numai ca ficatul se desumflase cu vreo 3 centimetri. De a doua zi, am inceput sa ma simt si mai bine, sa fiu mult mai vioi, sa gandesc mult mai clar, sa am mai multa energie.
Deci, pe pielea mea, am testat si mi-am demonstrat, ca noi, de fapt avem ficatul infundat cu o gramada de pietre de colesterol si functionam cam la jumatate de capacitate tot timpul. Aveti mai jos, cateva informatii despre ficat, iar la final cura. Ca m-am jurat, ca eu, o s-o atasez tot timpul, ca s-o gaseasca omul, cand are nevoie de ea.
Pentru mai multe informatii cautati: Formula AS nr. 379 sau cartea “The Amazing Liver Cleanse”- autor Andreas Moritz.
http://www.youtube.com/watch?v=Q52JKIzBJ8s&list=PL6DB1829318F93A55&index=21&feature=plpp_video

Eu mi-am facut datoria, de a da informatia mai departe.
Multa sanatate!
 
 
==============================================================
Ficatul este un organ extrem de important in organism si are un rol esential in digestie si in asigurarea nutrientilor catre celulele corpului, dar si in detoxifiere, curatarea sangelui de toxine, metale grele, virusi, paraziti, etc.
Ficatul are rolul de a metaboliza lipidele in exces, de a elimina din organism diverse E-uri alimentare, multiple feluri de chimicale ascunse in semipreparate sau chiar in alimente proaspete. De asemenea metabolizeaza si alcoolul introdus in organism.
Ficatul are control direct asupra cresterii si functionarii fiecarei celule din corpul uman.
Daca ficatul nu mai functioneaza normal, toate celulele corpului nu vor mai primi o cantitate suficienta de nutrienti, nu vor elimina deseurile produse, toxinele, si nu vor comunica la fel de bine cu sistemul nervos sau endocrin.
Chiar si daca numai 40% din ficat functioneaza normal, analizele pot iesi bune. Dar, apar tot felul de boli in organism.
Ficatul are doi lobi si arata ca doi copaci cu ramurile goale pe dinauntru. Pe langa rolul de procesare a nutrientilor, de metabolizare si anulare a substantelor toxice, precum alcoolul, fiecare celula preia din sange si toxinele, pe care le elimina impreuna cu bila in canalele acestea mici ce strabat intreg ficatul. Toate aceste ramurele goale pe dinauntru se unesc in canale mai mari, apoi se unesc in doua canale principale, ce vin de la fiecare lob al ficatului si apoi se unesc intr-un singur canal biliar. Acest canal biliar comun, conduce bila catre fiere (colecist), care este o punga sub ficat. Bila, este ca un gel uleios galben-verzui, care curge incet de la fiecare celula si se scurge pana jos in fiere. Bila are rolul de a ajuta in procesarea hranei. In momentul in care hrana ajunge in stomac, imediat, fierea se contracta si arunca toata bila in restul de canal biliar comun (circa 10 centimetri), si apoi ajunge in intestinul subtire. In momentul in care hrana ajunge in intestinul subtire, bila trebuie sa fie prezenta, altfel nu va fi procesata si va fi eliminata fara ca organismul sa retina nutrientii necesari. Ficatul secreta cam un litru si jumatate de bila pe zi. Aceasta substanta este atat de pretioasa pentru organism incat nu este eliminata, ci o mare parte din ea este resorbita in intestinul gros si adusa din nou in ficat (ma rog, o parte din substantele care o compun).
Acum, o mare parte din nutrientii ce sosesc din mancarea procesata, o constituie cristalele de colesterol. Colesterolul bun, este un element de baza in constructia tuturor tesuturilor. Colesterolul e prezent in orice mushi, in peretii organelor, etc. Dar, colesterolul in exces, este procesat de ficat, din sange si eliminat prin canalele biliare. Numai ca aceste cristale de colesterol, au tendinta sa se lipeasca unele de altele, mai ales ca bila este ca un gel uleios. Astfel ca formeaza mici pietricele,  care in timp atrag tot mai multe alte cristale de colesterol si se maresc. Majoritatea pietrelor si pietricelelor din ficat sunt compuse din colesterol, o substanta care e prezenta in majoritatea organelor si muschilor, de aceea e imposibil de detectat la ecograf. La un moment dat, aceste formatiuni incep sa blocheze canalele biliare (intai pe cele mai mici si apoi si pe cele mai mari, putand chiar sa blocheze un intreg lob al ficatului). Medicul pune diagnosticul de ficat gras sau marit si nu are nici o solutie. Ficatul se poate mari cu pana la 5-10 centimetri in acest fel. In timp, la aceste formatiuni grase adera metale grele, calciu, diverse saruri, si se calcifiaza. Abia atunci sunt observabile la ecograf. Dar, pana nu se calcifiaza, nu sunt vizibile la ecograf. Se vad doar structuri “grase” in ficat.
Canalalele biliare blocate pot duce la diabet, infarct sau cancer.
 
In momentul in care ficatul e aproape plin de pietre, incep sa mai cada din ele si acestea ajung in fiere. Dupa o masa mai grasa sau cu substante mai greu de procesat de organism, fierea se contracta mai puternic si arunca aceste pietre in canalalul biliar comun. Numai ca aici, din cauza dimensiunii lor, se pot bloca. Atunci apar durerile in partea dreapta, sau in capul pieptului. Ele sunt de multe ori confundate cu durerile de stomac, deoarece apar imediat dupa masa. Dupa ce piatra reuseste sa iasa complet, durerea inceteaza. Daca piatra se blocheaza total, bila nu mai poate iesi, aceasta ajunge in sange si omul se ingalbeneste tot (face icter). Canalul biliar comun, chiar inainte sa iasa in intestinul subtire, se uneste cu canalul de eliminare a acizilor din pancreas. Daca piatra se blocheaza aici, nici acizii pancreatici nu mai pot fi eliminati din pancreas si se ajunge la pancreatita, care este o afectiune foarte grava. Oricum, in ambele afectiuni, durerea este atat de mare, si de acuta, ca nu se poate sta acasa. De obicei se poate sta maxim 3 zile cu aceasta afectiune, dupa care, e necesara operatia. E o urgenta si medicina are un singur remediu – operatia. Totusi, astfel de pietre pot fi eliminate usor si rapid, daca se dilata canalul biliar comun. Cum? E foarte simplu.
Daca se dizolva 30 grame de sare amara (sulfat de magneziu – este un simplu laxativ puternic – foarte ieftin) intr-un pahar de apa si se bea, canalul biliar comun se dilata pana la aproape 3 centimetri latime. Eu zic, ca e suficient sa iasa orice piatra. De asemenea, caldura ajuta la dilatare. Oricum, medicina traditionala, imediat cum observa o piatra in fiere sau canalul biliar, are o singura solutie - operatia. Dar, in cazul in care fierea este eliminata chirurgical, bila curge in continuu, picatura cu picatura in intestinul subtire. Amestecata cu hrana, este bine tolerata de organism, dar in lipsa acesteia ea roade intestinul subtire, caci pica, exact in acelasi loc, si duce in timp la iritatii, ulceratii, cancer, etc. In plus, in momentul in care hrana ajunge in intestinul subtire, ea nu mai intalneste suficienta bila si atunci nu mai este procesata si omul mananca aproape degeaba, plus ca apar balonari, etc. De aceea medicii recomanda, acizi biliari sub forma de pastile, dupa masa – pentru tot restul vietii.
Deci, in timp, in ficat se pot strange pietre de colesterol care pot sufoca ficatul. Dar, in momentul in care ficatul nu mai functioneaza la capacitate normala nici nu isi mai indeplineste functiile cum trebuie. Pe langa faptul ca organele si celulele nu isi vor mai primi nutrientii necesari, sangele nu va mai fi detoxifiat. O gramada de toxine, metale grele, virusi, bacterii nu vor mai fi procesate si eliminate din sange. Asa ca organismul gaseste alte solutii pentru a scapa temporar de acestea. Pana cand, ficatul isi va reveni si le va elimina total din sange. Intai va incerca sa le elimine prin alte organe de excretie (rinichi, piele, respiratie). Daca nici acest lucru nu este posibil, organismul le depoziteaza in diverse zone din corp sau diverse organe. Deci, un organism cu un ficat blocat de formatiuni grase de colesterol, si care nu mai functioneaza normal, incepe sa depoziteze toxinele in diverse zone sau organe din corp.
 
Exemple:
In prima faza, apar probleme in celelalte organe de excretie (rinichi, piele, plamani), care se confrunta cu un surplus de toxine, pe care nu le poate elimina ficatul. Apoi apar probleme complexe in organism care sunt legate fie de depozitarea aiurea a diverselor toxine sau produse metabolice, fie de lipsa alimentarii cu nutrienti a celulelor sau organelor.
Daca toxinele se acumuleaza in articulatii, rezulta boli ale articulatiilor.
Una din functiile ficatului e sa sintetizeze zaharul in glucoza (principala hrana a creierului). Un ficat afectat nu mai hraneste corespunzator creierul, rezultand oboseala, depresie, si se poate ajunge in timp la boli grave ca dementa, Alzeimer, Parkinson, Scleroza multipla etc. Daca metalele grele nu mai sunt eliminate cum trebuie, cum ar fi de exemplu aluminiul, rezulta Alzeimer.
Daca ficatul nu proceseaza toate proteinele din sange, corpul incearca sa le depoziteze in sange si in peretii vaselor de sange. Creste numarul globulelor rosii. Creste nivelul de hemoglobina. Sangele devine mai gros si formeaza cheaguri care se pot bloca pe artere, vene, etc. De aici infarct sau paralizie. Sau, proteinele sunt depozitate in peretii vaselor de sange, formeaza tesuturi groase de colagen si blocheaza circulatia.
Daca colesterolul nu este eliminat cum trebuie de ficat, el ramane in vasele de sange si se depune pe peretii acestora, ingrosandu-I sau blocandu-i. Rezulta infarct, etc.
Sangele ingrosat incetineste transportul de hormoni, rezultand o activitate foarte crescuta a glandelor si o dereglare a acestora. Rezulta probleme cu tiroida, etc.
Daca ficatul se umfla, sangele trece mai greu prin ficat. Asta inseamna un efort mult mai mare pentru inima, dereglaj in tensiune, puls, etc.
Daca ficatul nu elimina surplusul de hormoni (estrogen sau aldosteron), apare un dezechilibru in retentia de apa si sare si tesuturile incep sa se umfle.  
Un ficat blocat poate duce la ciroza, hepatita, etc.
Lipsa bilei in sistemul digestiv, poate duce la probleme de stomac, nu se mai absorb cum trebuie grasimile, calciul si vitamina K. De aici o multime de probleme.
Desi e normal ca ficatul sa secrete 1,5 litri de bila pe zi, din cauza blocajului, la unele persoane, se poate ajunge doar la 100 mililitri pe zi. Mai putina bila eliberata de ficat, inseamna ca intestinul subtire nu mai digera mancarea cum trebuie. Rezulta probleme in alimentatie, balonari, infectii, dereglari in flora intestinala, constipatie, iritatie, cancer, etc.
Cand celulele din oase nu mai primesc suficienta hrana, apar problemele osoase.
 
Curios ca putem introduce camere de luat vederi in organism, am reusit sa facem chiar si nanoboti de marimi extrem de mici, dar aproape toti medicii, se fac ca nu stiu cum functioneaza organismul nostru.
 
Cum sa eliminati fara durere, pietrele din fiere sau ficat
Timp de 6 zile, se bea suc de mere, cate 1 litru pe zi. (Se bea inainte de mese sau la 2 ore dupa mese). In aceasta saptamana sa se evite mancaruri sau bauturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie sa se consume in special mancare si bauturi caldute sau la temperatura camerei. Sa nu se consume nimic prajit si sa se evite, pe cat posibil, produsele de origine animala (Sa se tina post). Sa se evite pe cat posibil, orice medicamente in ziua a 6-a. Daca sunteti racit sau apare o afectiune acuta trecatoare, amanati cura.
ZIUA a-6-a: Se mananca de post (Sa se evite orice fel de alimente de origine animala – carne, lapte, branza, unt si orice e prajit - sau va puteti simti rau in timpul eliminarii pietrelor).
Dupa ORA 14:00 nu se mai mananca nimic. Doar se mai poate bea apa, in restul zilei.
ORA 18:00 – Se bea 200 mililitri apa (aproximativ un pahar) in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de sare amara (sulfat de magneziu). Sarea amara e un purgativ si actiunea sa principala e sa dilate canalele biliare, pregatindu-le pentru eliminarea pietrelor. De asemenea, curata intestinul, astfel incat pietrele, atunci cand incearca sa iasa, nu se lovesc de mancare sau alte reziduuri si pot fi eliminate usor.
ORA 20:00 – Se bea al doilea pahar de apa cu sare amara (200 mililitri apa - in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 grame) de sare amara (sulfat de magneziu).
ORA 21:30 – Daca nu ati avut scaun pana acum, e bine sa va duceti la toaleta sau optional puteti face o clisma cu apa calduta.
ORA 21:40 – Se pun 100 mililitri ulei de masline (aproximativ o jumatate de pahar) si se amesteca cu 100 mililitri suc de lamai (aproximativ jumatate de pahar). Sucul sa fie cat mai pur, fara pulpa. Ingredientele se pot amesteca intr-un borcan inchis (se clatina de 20 de ori). Se amesteca 2 astfel de portii. In mod ideal, aceste amestecuri se beau fix la ora 22:00 si ora 22:20. Dar, daca simititi nevoia sa va mai duceti la toaleta, puteti amana cu inca 10 minute.
ORA 21:45 – Se aplica pe partea dreapta, in zona ficatului (de la buric, pana la prima coasta si cat mai in dreapta spre coloana) o mamaliga fiebinte, invelita intr-un prosop. Sa se evite contactul direct cu pielea. Mamaliga se face din 1 kilogram de malai.
ORA 22:00 – Se bea amestecul de 100 mililitri ulei de masline si 100 mililitri suc lamaie. Acest amestec se bea in picioare. E bine sa fie baut tot odata, deoarece, imediat cum ajunge in stomac prima inghititura, incepe eliminarea pietrelor.
ASEZATI-VA CULCAT IN PAT IMEDIAT!  E esential pentru eliminarea pietrelor. Pozitia trebuie sa fie culcat pe spate, cu o perna sub cap. Daca e o pozitie incomoda, se poate sta pe partea dreapta cu genunchii trasi spre piept. STATI COMPLET NEMISCAT, CEL PUTIN 20 MINUTE SI INCERCATI SA NU VORBITI! Pietrele vor fi eliminate fara durere, deoarece se secreta multa bila (care este uleioasa), iar canalele biliare sunt tinute larg dilatate de magneziul din sarea amara si de caldura mamaligii ce are rol dilatator.
ORA 22:20 – Se bea al doilea amestec de 100 mililitri ulei de masline si 100 mililitri suc lamaie.
In cazul in care se doreste eliminarea mai multor pietre, optional se mai poate bea si al treilea amestec de 100 mililitri ulei de masline si 100 mililitri suc lamaie, la ora 22:40.
ORA 22:45 – Se aplica pe partea dreapta, in zona ficatului (de la buric pana la prima coasta) a doua mamaliga fiebinte, invelita intr-un prosop. Sa se evite contactul direct cu pielea.
A DOUA ZI DIMINEATA:
ORA 06:00 dimineata - Se bea al treilea pahar de apa cu sare amara (200 mililitri apa - in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de sare amara (sulfat de magneziu).
ORA 08:00 dimineata-Se bea al patrulea pahar de apa cu sare amara (200 mililitri apa - in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de sare amara (sulfat de magneziu).
ORA 10:00 dimineata – Se pot consuma fructe sau suc de fructe.
ORA 11:00 dimineata – Se poate incepe sa se manance mancare de post. Seara sau in urmatoarea zi se poate reveni la mancarea obisnuita. In urmatoarele doua zile este recomandat sa se efectueze o clisma, deoarece pietrele pot ramane in intestinul gros si sunt foarte toxice, putand crea o stare de rau.
In caz ca mai sunt pietre, cura se poate relua o data pe luna. Dupa 6-12 cure, sunt eliminate toate.
Alte Surse: Formula AS nr. 379 sau cartea “The Amazing Liver Cleanse”- autor Andreas Moritz.

TOP 10 Plante benefice pentru interiorul locuintei!



Oricine ar trebui sa aiba cel putin o planta in casa. Un studiu NASA vorbeste despre cateva plante in ghiveci care nu trebuie sa lipseasca din locuinta nimanui. Va prezentam mai jos care sunt cele 10 plante benefice pentru interiorul locuintei, potrivit listverse.com:


10. Ficusul

Ficusul are proprietatea de a elimina formaldehida ascunsa in tapet, mobila sau zugraveala. Ficusul este cea mai buna alegere pentru locurile in care exista mocheta pentru ca absoarbe compusii organici volatili emanati de adezivul utilizat pentru a o lipi. Ficusul este o planta iubitoare de apa si umiditate, de aceea trebuie sa ii asiguram cantitatea necesara de apa, dar fara a uda in exces, deoarece apa care balteste poate afecta radacinile. In timpul verii este recomandat sa pulverizam frunzele cu apa macar o data pe saptamana, dar apa sa nu fie rece, ci sa aiba temperatura mediului inconjurator, deoarece nu sunt recomandate variatiile bruste de temperatura.

9. Voalul miresei

Voalul miresei este una dintre acele plante de i
nterior care invioreaza spatiul unei locuinte. Remarcabila prin frunzele extrem de decorative, voalul miresei este o planta originara din Africa de Sud, Asia si America tropicala. Daca va gandeati cumva ca ingrijirea acestei plante va va da batai de cap, trebuie sa stiti ca lucrurile nu stau deloc asa. Aspectuoasa, cu frunzele dungate cu nuante de crem sau galben, voalul miresei nu va va rapi prea mult din timpul dumneavoastra liber.


8. Filodendronul

Filodendronul este o planta durabila, care nu necesita o ingrijire deosebita pentru a-i mentine un aspect frumos. Se caracterizeaza ca fiind o planta cataratoare si stufoasa, care poate ajunge pana la o inaltime de 2,7 metri. Tulpina acestei plante este aeriana, iar frunzele sunt late, lobate, verzi, iar frunzele mai batrane pot fi insemnate cu auriu, alb sau rosu.


7. Palmierul Doamnei

Palmierul doamnei (Howea, Kentia), cu frunzele sale lungi si subtiri, da o nota exotica oricarei incaperi. Este ideal pentru apartament, in special daca duci lipsa de spatiu. Fiind o planta care creste in inaltime fara sa se ramifice prea mult, nu are nevoie decat de un mic colt de casa si de cateva ingrijiri speciale.


6. Crizantema

Crizantema este o o floare perena, foarte apreciata si raspandita in tara noastra. Aceasta se numara printre cele mai reziste flori, iar pretentiile de ingrijire sunt reduse. Ea poate creste foarte bine intr-o gradina, insa se dezvolta cu usurinta si intr-un ghiveci in apartament.


5. Crassula

Este o planta suculenta, cu aspect de arbust, cu crestere lenta. In natura poate atinge pana la 400 cm inaltime si 150 cm latime. In interior nu depaseste inaltimea de 100 cm. Atinge pana la 50 cm sub forma de bonsai. Frunzele de 2-3 cm lungime sunt persistente, ovale si carnoase, colorate in verde. Florile neparfumate, de forma unor mici stele, alb-roziu, sunt grupate in inflorescente la extremitatile tulpinilor.


4. Dracena
Dracena este o specie des intalnita in apartamentele iubitorilor de plante exotice. Robustetea acesteia, cat si aspectul exotic au contribuit la popularitatea acestei plante atat in locuinte, cat si in spatiile de birouri. Dracena nu are pretentii mari legate de lumina, si in general tolereaza spatiile umbrite in care alte specii nu s-ar putea dezvolta. Dracena poate atinge inaltimi destul de mari, desi in general ea este mentinuta la o talie medie sau redusa.


3. Anthurium

Anthurium, numita si floarea flamingo, este o planta tot mai des intalnita in ultima vreme, mai ales ca planta decorativa in sediile marilor corporatii, in birouri, fiind preferata pentru aspectul ei deosebit, exotic, si pentru faptul ca florile ei se mentin pe aproape intreaga perioada a anului.


2. Cactusul

Cactusii sunt plante cu tulpini suculente de forma cilindrica, globuloasa, ovoidala, ovala, turtita etc. Lungimea lor masoara de la cativa centimetri la 20-30 m, in locurile de origine. Pentru cactusi este deosebit de importanta asigurarea luminii, a caldurii dar si a umiditatii corespunzatoare. Cactusii care au culoare cenusie si spini tari si multi prefera locurile cu mult soare. Daca sunt asezeti intr-un loc cu multa umbra se vor alungii, si spinii vor ramane mici. In schimb cactusii de culoare verde deschisi cu spini mai putini nu suporta soarele putin de aceea se vor umbri usor.


1. Iedera

Iedera este o planta vesnic verde, cataratoare, care poate ajunge in crestere chiar si la 30 metri inaltime, daca suprafata ii permite acest lucru (copaci, peretii casei). Deasemenea, se poate indinde si pe pamant, daca suprefetele vertical nu sunt disponibile. Planta se indinde si se catara prin intermediul tulpinilor aeriene, care se agata de substrat. Frunzele sunt suple, avand 50-100 milimetri lungine, iar petiolul 15-20 milimetri. Iedera infloreste incepand de la sfarsitul verii pana toamna tarziu. Florile au culoarea galben-verzui, bogate in nectar, sunt o sursa bogata de hrana pentru albine si alte insecte, si au dimensiunile mici. Iedera face si fructe, bobite de dimensiunea piperului sau chiar mai mari, care sunt otravitoare pentru om, insa pentru pasari reprezinta o sursa importanta de hrana.

IMPORTANT DE TINUT MINTE


Cum putem afla daca fructele / legumele de pe rafturile marilor magazine sunt sau nu modificate genetic?

Nu este deloc greu sa inveti sa le recunosti insa problema e ca si in cazul E-urilor : sunt trecute niste cifre pe ambalaj, iar daca nu esti bine informat in ceea ce priveste continutul lor, risti sa cumperi alimente imbibate de chimicale.
Asadar, intregul secret consta in citirea etichetei, adica acel autocolant lipit direct pe coaja legumei/fructului sau, dupa caz, pe punga in care sunt ambalate acestea (de ex. la portocale).
Orice eticheta are intre 4-5 cifre.
•Daca produsul are 4 cifre (de ex. 4021) inseamna ca a fost crescut intr-un mediu normal, insa nu BIO. Produsul insa NU a fost modificat genetic.

•Daca produsul are 5 cifre, iar prima cifra incepe cu 9 (de ex. 96584) inseamna ca este BIO.
Daca produsul are 5 cifre, iar prima cifra este 8 (de ex. 86584) inseamna ca acesta a fost modificat genetic!!
Asadar, tineti minte aceste amanunte atunci cand cumparati fructe sau legume din hypermarket.

10 Masti naturale pentru ten cu efect de intinerire


Aplicarea mastilor naturale pentru ten, alaturi de miscare si de o hrana sanatoasa, sunt drumul cel mai sigur spre o frumusete durabila.

Masti naturale din fructe cu efect de intinerire

5 Pasi pentru aplicarea corecta a mastilor de infrumusetare:

demachiere minutioasa
deschiderea porilor (prin bai de abur sau un dus prelungit)
masca se aplica seara, pentru ca substantele active sa isi poata continua efectul si noaptea
masca nu se aplica pe zona ochilor si buze
masca se lasa sa actioneze 20-30 de minute, apoi se inlatura cu apa calduta, iar ultima limpezire se face cu apa rece sau cu apa minerala.
1 Masca de piersici
Se alege o piersica foarte bine coapta, se cojeste si se striveste pulpa intr-un recipient de sticla sau portelan.

Apoi, se adauga 2-3 linguri de iaurt, se amesteca si masca obtinuta se intinde pe fata, gat si decolteu.

Este o masca de intinerire plina de vitamine, indicata pentru toate tipurile de ten.

2 Masca de mar
Se da pe razatoare un mar si se stoarce sucul printr-un tifon. Se amesteca sucul cu o lingura de iaurt si se obtine o masca ideala pentru revigorarea tenului.

O alta reteta: se da pe razatoare un mar si se amesteca bine cu doua lingurite de miere.

Marul strange porii, infrumuseteaza pielea, inlatura impuritatile. Impotriva cosurilor, pielea se freaca de doua ori pe zi cu o felie de mar.

3 Masca de pepene galben
Se amesteca 2-3 linguri de miez zemos de pepene galben cu o lingura de suc de lamaie si se aplica pe orice tip de ten.

4 Masca de struguri
Doua linguri de iaurt se amesteca bine cu suc de struguri sau pulpa zdrobita de struguri, pana ce se obtine o pasta moale care se aplica pe fata si decolteu.

5 Masca de castravete
Se amesteca o lingura de suc proaspat de castravete, cu o lingurita de smantana si un albus de ou batut spuma.

6 Masca de capsuni
Capsunile improspateaza, decoloreaza petele maronii, uniformizeaza si intineresc pielea.

Se taie 1-2 capsuni bine coapte in felii subtiri si se maseaza cu ele tenul, dupa care se lasa pe fata timp de 20 minute.

7 Masca de banana
Mineralele din banana amelioreaza microcirculatia de la nivelul pielii si ajuta la stergerea urmelor lasate de stres la sfarsitul zilei.

Se realizeaza o masca nutritiva si tonifianta din 1-2 linguri de banana zdrobita, o lingura branza de vaci si un galbenus.

8 Masca de argila
Masca de argila are efect de curatire si intinerire. Da stralucire pielii, indeparteaza pletora (vinisoarele rosii) si inchide porii.

Se realizeaza din 1-2 linguri pudra de argila, 1 lingurita apa, 1 lingurita iaurt. Dupa inlaturarea mastii se clateste fata cu ceai de musetel sau de levantica.

O alta reteta este indicata pentru pielea imbatranita si cu tendinta de ridare. Masca are in compozitie: 2 linguri argila, o lingura miere, o lingura ulei de jojoba sau de masline extravirgin.

9 Masca de caise
Se aleg 1-2 caise foarte coapte care se decojesc si se zdrobesc. Se amesteca pulpa cu doua-trei linguri de iaurt.

Caisele sunt foarte bogate in vitamina A, care asigura mentinerea tineretii si frumusetii pielii.

10 Masca de morcovi
Se amesteca 1-2 linguri suc de morcov cu o lingura de branza de vaci si suc de lamaie.

Masca hraneste si tonifica pielea, ajutand la micsorarea porilor.

Petele care apar cu varsta pe fata sunt atenuate daca se foloseste o masca din morcov ras fin/suc de morcov, dupa care se clateste cu lapte.

Regiunea ochilor
Pentru prevenirea si atenuarea ridurilor din aceasta zona sensibila, puteti aplica in fiecare seara miere simpla.

Cearcanele si aspectul de ochi “umflati” se amelioreaza prin aplicarea unor compreze cu infuzie de albastrele, nalba sau suc proaspat de cartof.


http://www.garbo.ro/articol/Tratamente-naturis...

vineri, 24 mai 2013

Terapia fizica in tratamentul sclerodermiei


Sclerodermia este o boalǎ autoimunǎ ce duce la ȋngroșarea pielii și a organelor interne. Boala apare atunci cȃnd organismul produce prea mult colagen. Din pǎcate nu existǎ un tratament specific pentru sclerodermie care sǎ opreascǎ supraproducția de colagen, ȋnsǎ simptomele bolii pot fi controlate prin diferite terapii.

La pacienții cu sclerodermie apar dureri articulare și rigiditate la nivelul degetelor, al ȋncheieturilor, al genunchilor și al gleznelor. Mai mult, din cauza lipsei de mișcare, la nivelul articulațiilor pacienții pot dezvolta și osteoporozǎ, boala care ȋn stadii incipiente nu produce simptome.

Din păcate, ȋn prezent, nu existǎ cercetǎri suficiente care sǎ dovedeascǎ din punct de vedere stiințific cǎ terapia fizicǎ oprește agravarea sclerodermiei. Cu toate aceste, mișcarea regulatǎ poate ȋntȃrzia efectele sclerodermiei și ajutǎ pacientul să ȋși mențină puterea și sănătatea cardiovasculară, si crește circuația sanguinǎ.

Exercițiile recomandate:

Exerciții de stretching - funcția mȃinilor poate fi pǎstratǎ cu ajutorul exercițiilor de stretching ȋn care pacinții ȋși ȋnchid și deschid punmul, unori chiar și ȋn apǎ.

Exerciții de ȋntǎrire a musculaturii – Ridicarea brațelor sau a picioarelor duce la consolidarea muscularǎ și poate fi considerat începutul programului. Este important să se realizeze exerciții cu toate articulațiile, atât superioare și inferioare.

Fandǎri ȋnainte – pacientul păstreazǎ coatele drepte și ȋși ȋndoaie genunchii. Acesta rotește palmele spre corp și ridică ambele brațe, într-un arc lent, print-o mișcare largǎ. Încet revine la poziția inițială și se relaxeazǎ timp de 10 secunde.

Exerciții pentru mobilitatea degetelor - ȋncercați sǎ atingeți degetele de la mȃini şi de degetele de la picioare.

Sfaturi pentru menținerea sǎnǎtǎții pielii:

• Ȋmbrǎcați-vǎ corespunzǎtor, ȋn special ȋn zilele friguroase, pentru a ajuta la menținerea fluxului de sȃnge ȋn brațe, mȃini, picioare și alte extremități.

• Nu folosiți detergenți sau substanțe puternice de curațare, deoarece ele tind să irite și sǎ deshidrateze pielea.

• Instalați un umidificator - acesta poate reduce riscul de iritație și uscare a pielii.

• Folosiți întotdeauna sǎpunuri și creme hidratante care sunt proiectate special pentru a preveni uscarea pielii.

• Ȋn cazul ȋn care dezvoltați ulcerații pe piele tratați-le imediat.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Sclerodermia

Tratamentul astmului prin fizioterapie

marți, 21 mai 2013

Dieta de vara - mananci mult, slabesti usor!




Te-ai săturat de dietele care-ţi promit slăbiri spectaculoase, însă fără rezultatele garantate? Îţi propunem un alt plan pentru această vară: poţi mânca mult, cu condiţia să alegi alimentele potrivite!

Nutriţioniştii de la Universitatea din California au aflat, în urma unui studiu, că persoanele cu greutate normală mănâncă două porţii de legume şi fructe pe zi, în timp ce persoanele obeze au doar o porţie de crudităţi inclusă în meniu.
Şi asta după ce au constatat că un fruct mâncat la începutul fiecărei mese reduce cu 15% stocajul de grăsimi.
Deci e important să mănânci oricâte fructe şi legume dacă vrei să slăbeşti.
În afară de acestea, mai sunt câteva alimente pe care le poţi mânca în orice cantitate vrei şi care te ajută să scapi de kilogramele în plus.
Iată planul tău de vară ca să slăbeşti, mâncând cât îţi pofteşte inima!

Mănâncă proteine la micul dejun

Un consum mare de proteine în prima parte a zilei duce la arderea unei cantităţi mai mari de grăsime şi o creştere mai rapidă a masei musculare.
Medicul nutriţionist Daniel Ionescu spune că este important să consumi cea mai mare cantitate de proteine la micul dejun şi să le alegi pe cele sănătoase, nu prăjeli sau fast-food.

Iată ce poţi mânca:
- 2 ouă fierte (nu prăjite) cu 2 felii de pâine integrală
- 200 g iaurt obişnuit cu 30 g cereale integrale
- 2 -3 felii de şuncă de pui cu 2 felii de pâine integrală

Super pont de slăbit
Consumă zilnic câte 2,5 g de proteine pentru fiecare kilogram pe care vrei să-l pierzi. Vrei să slăbeşti 10 kg?
Include cel puţin 25 g de proteine în meniul tău (1 ou = 12,5 g proteine; 3 felii de şuncă de curcan = 15 g proteine). Toate acestea vor duce la arderea grăsimilor şi la dezvoltarea masei musculare.

Include în meniu multe legume

Este destul de dificil să calculezi caloriile fiecărei porţii de mâncare, aşa că îţi dezvăluim un truc simplu, în special pentru masa de prânz şi cină: alege legume cu un procent ridicat de apă, precum roşiile (98%), dovleceii (98%), castraveţii (98%), vinetele, morcovii (87%), broccoli (91%) şi varza (98%).
Poţi consuma orice cantitate din aceste legume la o masă, cu condiţia să fie fierte, preparate pe aburi sau pe grătar, iar alături să pui o friptură sau o altă sursă de proteine.
Dr. Daniel Ionescu afirmă că „o cantitate mare de legume cu un conţinut ridicat de apă consumată la o masă declanşează mai repede senzaţia de saţietate”.

Super pont de slăbit

Principalul avantaj al consumului mare de legume este că au un conţinut foarte scăzut de grăsimi, de calorii şi de sare, ceea ce reduce vizibil procesul retenţiei de apă în ţesutul adipos.
De asemenea, au un conţinut ridicat de fibre, de vitamine şi de minerale care declanşează mai repede senzaţia de saţietate şi dau un puls vizibil energiei tale.

Alege sursele de zaharuri lente

Ori de câte ori ţii o dietă, pofta de dulce te conduce spre deprimare, apoi eşec.Renunţarea completă la glucide (zahăr) aduce după sine o scădere dramatică a nivelului de serotonină.
Zahărul este combustibilul corpului nostru, dar consumul de dulciuri provoacă o creştere rapidă a nivelului de insulină, apoi o scădere la fel de drastică a acestuia, ceea de declanşează mai repede senzaţia de foame.
Tocmai de aceea e indicat să consumi mai mult zaharuri lente precum orezul, pastele şi cerealele integrale, fructele uscate şi seminţele crude.
eliberează lent zahărul în sânge, ceea ce previne oboseala, calmează foamea şi îţi dă mai multă energie.

Super pont de slăbit

Dacă ai poftă de dulce, poţi mânca o cantitate mică de dulciuri în primele 30 de minute după o activitate fizică intensă. Muşchii vor absorbi instant glucidele şi-şi vor recăpăta forţa.

Sursa: click.ro

Tinctura de salcam japonez reduce colesterolul sangvin



INTREBARE – Ilie G., Lugoj:
„Am 53 de ani si sufar de ateroscleroza. Medicii mi-au spus ca trebuie sa am grija permanent sa mentin colesterolul in limite normale. Ce ma sfatuiti sa fac?“

* * *

RASPUNS – Prof. Dr. Constantin Milică:
Tratamentele fitoterapeutice se fac cu plante care prezinta actiuni diuretice, depurative, laxative, colagog-coleretice, sedative, vasodilatatoare si hipotensive. Aceste plante sunt recomandate mai mult in scop profilactic pentru evitarea cauzelor care duc la ateroscleroza. Ele vor contribui la dizolvarea colesterolului sangvin, la prevenirea oxidarii colesterolului si a formarii de cheaguri circulante prin artere.

In acest scop se vor face tratamente de lunga durata (1-2 luni) cu ceaiuri din flori, frunze si fructe de paducel, flori de soc si arnica, frunze de anghinare, ginkgo biloba, mesteacan, papadie, patlagina, saschiu, vasc, herba de coada-calului, sulfina, traista-ciobanului, teci de fasole si fructe de catina alba, afine, fragi, ienupar, macese, coacaze negre, coriandru, chimion.


Eficienta tratamentelor creste prin folosirea unor combinatii intre plantele de mai sus cu adaos de alte specii (valeriana, angelica, cicoare, tei, galbenele, leurda, lavanda, lamaita, lemn-dulce, menta, osul-iepurelui, roinita, ventrilica).

Pentru indepartarea ateroamelor din circuitul sangvuin se mai pot lua cate 3 linguri pe zi cu tintura de salcam japonez (Sophora japonica) sau 3 paharele cu macerat in vin cu vasc, fructe de paducel, coaja de salcie si de crusin, radacini de ghintura.

In tratamente externe se recomanda bai reci de maini si picioare (dimineata si seara) in care se introduc frunze, fructe si scoarta de castan salbatic, coaja de salcie, flori de paducel si de fan si usturoi zdrobit. In baie se mai pot turna extracte uleioase de castan, sulfina, sanziene, galbenele si tataneasa. Baile dureaza cate 15 minute pe zi timp de 3 saptamani. Dimineata se va face si un masaj cu o perie aspra si uscata pe picioare, maini, spate, piept si pantece.

Apiterapia recomanda bolnavilor de ateroscleroza mai multe preparate:
- polen (cate 20 g pe zi, dimineata, pe stomacul gol, timp de 30 de zile in fiecare trimestru)
- tinctura de propolis 20% in alcool 800 (se iau cate 30 de picaturi pe zi in 100 ml apa)
- laptisor de matca (cate 3-6 drajeuri pe zi)
- miere de albine de floarea-soarelui (150 g pe zi fractionata in cateva reprize)
- miere de tei amestecata cu hrean ras (cate o ceasca pe zi macerata 12 ore anterior)
- miere de albine in otet de mere (cate doua lingurite la 100 ml apa de 3 ori pe zi, inainte de mese)
- amestec din 2-3 linguri de miere cu ½ pahar suc de ceapa care se consuma zilnic, fractionat in 3 reprize, pe durata unei cure de 3-4 luni

Articolul a fost publicat in Ziarul LUMINA (rubrica “Raspundem cititorilor”) din 08 martie 2010.


Invata sa iti tunzi singura sprancenele acasa!


 Uite cum trebuie sa procedezi

Daca vrei sa ai sprancele ca ale vedetelor de la Hollywood, nu ai nevoie decat de rabdare, mana stabila si o foarfeca de tuns parul.


Cele mai multe dintre noi au nevoie doar de stăpânirea artei de tundere a sprâncenelor pentru a le conferi un aspect îngrijit. Limitează porţiunea cu fire de la capătul interior al sprâncenei şi piaptănă-le în sus.

Tunde vârfurile, folosind o foarfecă pentru păr, orientând-o cu lamele către nas. Porţiunea următoare din sprânceană, cu fire orientate orizontal, până după punctual de inflexiune al sprâncenei, piaptănă-le în jos şi tunde-le cu foarfeca orientată tot către nas.

La fel vei face şi pentru firele din coada sprâncenei – tunderea sprâncenelor este o procedura în trei paşi.

Invata aici cum sa te pensezi corect!

luni, 20 mai 2013

Cum pot fi folosite altfel alimentele din cămara



Piper: Daca vreti ca hainele pe care intentionati sa le spalati la masina
sa-si pastreze culoarea, adaugati o lingurita de piper. Culorile nu vor iesi si
evitati astfel ca unele rufe sa-si imprumute culoarea altora.

Zahar: Daca nu vreti sa cheltuiti bani pe tabletele antitantari, puteti
face acasa un amestec la fel de eficient. Aveti nevoie de doua cesti de lapte,
putin peste 100 de grame de zahar si circa 50 de grame de piper.

Fierbeti acest amestec timp de 10 minute, amestecand ocazional. Puneti mixtura
in boluri si asezati-le strategic in casa sau chiar pe langa casa. Acestea
vor atrage nu doar tantarii, ci si alte insecte deranjante.

Sare: Petele de grasime sunt intr-adevar o pacoste, dar pot fi indepartate,
inainte de a spala rufele, daca se presara generos sare peste pata. Apoi, pot
fi spalate in mod normal.

Cartofi: Daca ati avut o noapte grea si ati cam exagerat cu alcoolul, iar
ochii va tradeaza activitatile nocturne, aplicati peste ei cate o felie subtire
de cartof si asteptati timp de cinci minute.

Clatiti apoi cu apa rece, aplicati o creama hidratanta si abia apoi
machiati-va, daca simtiti ca mai e cazul. In afara de machiaj, restul e valabil
si pentru barbati.

Portocale: Daca sunteti in natura si, intamplator, aveti portocale la voi,
puteti uita de grija hartiei pentru aprins focul.. Cojiti-le, lasati cojile sa
se usuce si folositi-le pentru aprinderea focului, deoarece contin uleiuri
inflamabile care ard pentru multa vreme. Mirosul proaspat e din partea casei!

Ulei de masline: Daca aveti senzatia ca produsul potrivit pentru piele pur
si simplu nu exista, incercati sa combinati 4 lingurite de ulei de masline cu 3
lingurite de sare. Pasta creata se asaza pe fata, timp de 2 minute si se
indeparteaza apoi cu apa calduta.

Folositi aceasta mixtura in fiecare zi, timp de o saptamana, dupa care rariti
aplicarea acestui tratament, reducand zilele de infrumusetare la 3 pe
saptamana. Rezultatele vor fi vizibile.

Mustar: Poate ca veti avea senzatia ca mirositi ca un hot-dog, dar mustarul
aplicat intr-un strat subtire pe piept, peste care se asaza un prosop
fierbinte, va va elibera capul si pieptul, ajutandu-va sa respirati mai usor..

Maioneza: E grav cand copiii deseneaza cu carioci pe pereti. Dar parca
doare si mai tare cand, in loc de pereti, folosesc ca si panza mobila cea noua.

Exista insa o rezolvare: asezati maioneza pe urmele de carioca de pe mobila,
lasati sa actioneze timp de 10 minute si apoi stergeti cu o carpa curata. Maioneza
se va lua cu tot cu pata de culoare.

Lamaie: Matreata este o problema de sanatate adesea stanjenitoare si, din
pacate, produsele de ingrijire care promit sa rezolve aceasta problema miros
destul de urat. In frigider gasiti insa remediul, care consta in lamaie.

Masati-va scalpul cu doua lingurite de zeama de lamaie si clatiti cu apa
calduta. Dizolvati apoi o lingurita de zeama de lamaie intr-un pahar cu apa
calda si aplicati pe pielea capului, fara a mai clati.. Repetati tratamentul
pana ce problema dispare.

Oua: Daca nu mai aveti timp sa treceti pe la coafor pentru o masca pentru
podoaba capilara, folositi galbenusul a doua oua pentru a va masa parul. Porniti cu scalpul si apoi
inaintati pe lungimea firului de par, pas cu pas.

Cand simtiti ca toate firele de par au intrat in contact cu galbenusul,
asezati-va pe cap o casca si apoi un prosop cald. Stati asa 30 de minute, apoi
spalati-va pe cap ca de obicei.

Unt: O cutie de bijuterii va poate ajuta sa va organizati podoabele. Doar
ca, uneori, toate acele lanturi subtiri se incalcesc si nu puteti face mare
lucru sa opriti asta. Cateodata va enervati atat de tare, incat mai ca ati
trage de ele, cu riscul ca nu multe lantisoare sa ramana intregi.

Sfatul nostru este sa puneti niste unt peste nod si sa asezati ghemotocul
pretios pe o suprafata plata. Ajutandu-va de un ac de cusut, veti reusi sa rezolvati dilema.
La final, nu trebuie decat sa indepartati untul sub un jet de apa calda.

Paine: Data viitoare cand scapati pe jos un pahar sau o farfurie care se
face tandari pe podea, luati o felie de paine si, dupa ce ati adunat cioburile
mari, vizibile, treceti felia de paine peste locul care ar mai putea avea
cioburi greu de vazut cu ochiul liber.

Painea este buna si pentru indepartarea urmelor de degete
(eventual murdare) de pe pereti si tapet.

Banane: Data viitoare cand vreti sa aruncati la gunoi cojile de banana,
amintiti-va ca acestea inca mai pot fi utile. Indepartati eventualele
"ate" sau fasii din pulpa fructului si treceti cojile de banana peste
argintarie sau pantofii din piele. Stergeti apoi cu o carpa moale.

Mere: Daca ati cumparat rosii care nu sunt prea rosii, nu disperati.

In loc sa le lasati la copt pe pervaz mult si bine, infasurati cinci rosii verzi intr-o
punga maro in care se afla si un mar copt, sigilati si lasati-le asa pentru
cateva zile. Procesul de coacere va fi grabit in acest fel.

PLANTE OTRAVITOARE




Gradinaritul sau gatitul sunt ocupatii care pot da un respiro fiecaruia dintre noi, dar rutina unui astfel de hobby poate da nastere la accidente fatale. Unele dintre plantele aparent inofensive pe care le ingrijim sau doar le intalnim in fiecare zi sunt deosebit de toxice.


10. Ciumafaia (Datura stramonium)

Despre:

Ciumafaia (Datura stramonium) este o specie de plante toxice din genul Datura, familia Solanaceae. In cultura americana este folosita de mii de ani ca planta medicinala, ca de exemplu cu fumul de la frunze uscate de ciumafaie se alinau crizele de astma. Era folosita si ca stupefiant de preotii Zuni din America de Nord la slujbele religioase cu scopul de a putea lua contactul cu zeii sau la identificarea hotilor. Planta este adusa in Europa ca sa serveasca la prepararea alifiilor pentru vrajitoare. Datura mai era folosita in Europa ca afrodiziac, iar in China si Peru se punea in bere. In prezent se foloseste datorita florilor frumoase ca planta de ornament, fiind frecvent confundata cu Brugmansia.

De ce este ucigasa?

Toate partile plantei in special semintele maronii-negre sunt toxice.


9. Dieffenbachia

Despre:

Dieffenbachia este una din speciile de plante care se mentine verde pe tot parcursul anului si care provine din Brazilia sau vestul Indiei. Este o planta foarte cautata, datorita frunzelor sale si mai putin datorita florilor, despre care se poate spune ca sunt modeste. Frunzele sale pot ajunge la o lungime de 25 de cm si difera, in functie de specie, insa toate au culoarea comuna verde (se pot intalni frunze verzi cu pete galbene, crem sau pur si simplu verde deschis).

De ce este ucigasa?

Ceea ce este foarte important de stiut este faptul ca o planta otravitoare si de aceea este bine sa se poarte manusi atunci cand este manevrata. In caz contrar, seva pe care o emana va avea efecte neplacute – durere, inflamare si chiar pierderea temporara a vocii. Asadar, mare atentie! Chiar daca purtati manusi, spalati-va foarte bine dupa ce terminati de umblat la aceasta planta.

8. Dafin (Laurus nobilis)

Despre:

Laurus nobilis (dafinul) este originar din Orientul Mijlociu, dar este raspandit in toate zonele mediteraneene inca din antichitate. Este un arbust mereu verde cu frunze usor ondulate pe margini, care se usuca si se folosesc pe post de condiment in diferite retete. Arborele de dafin in zonele calde poate sa creasca foarte inalt pana la 18 metrii, dar de cele mai multe ori este cultivat sub forma unui tufis mai putin inalt. Alteori este cultivat in scop ornamental si aranjat ca atare. Dafinul este cultivat ca planta de ghiveci in zonele mai reci. Nu este o planta pretentioasa, el este foarte usor de intretinut. Perioada de crestere intensa a plantei este din primavara pana in luna august. Tolereaza umbra si totodata suporta excelent soarele. In lipsa totala a soarelui, dafinul nu se mai dezvolta la fel de armonios si stagneaza. Adora temperaturile ridicate ale verii, 27-30 grade Celsius, dafinul fiind un iubitor de caldura. Rezistenta la inghet: pana la -7C.

De ce este ucigasa?

Frunzele de dafin sunt un antiseptic intestinal, dar, atentie, in cantitate mare, sunt toxice si provoaca voma!

7. Rubarba (Revent – Rheum rhabarbarum)

Despre:

Este o leguma folosita in preparatele culinare si in medicina, fiind originara din Asia sau America de Nord. Creste in cantitati mari in Siberia si China, iar la noi este cultivata mai ales in zona Brasovului. Ea a fost adusa in Europa, mai precis, in Germania, in 1570, si a cunoscut apogeul in folosirea ei culinara in secolul al XVIII-lea. Rubarba este saraca in calorii, are doar 16kcal/100 g. petiol, dar este bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine, exceland in vitamina C. Din petiolurile de rubarba se prepara compoturi, dulceata, suc, peltea, jeleuri, serbeturi, marmelade. De asemenea, se foloseste pentru prepararea prajiturilor, a tartelor, a inghetatelor, dar si la prepararea aperitivelor, in stare proaspata sau ca garnitura sub forma de sosuri, chutney, la prepararea mancarurilor pe baza de legume si carne. Gustul acrisor al rubarbei o face potrivita pentru acrirea ciorbelor. Este foarte racoritoare, de aceea este preferata pentru deserturile din zilele calduroase de vara. Rubarba este o planta care poate atinge, cu tot cu flori, pana la 2 metri inaltime.

De ce este ucigasa?

Pentru ca frunzele de rubarba sunt toxice, ele contin acid oxalic intr-o concentratie daunatoare corpului uman.

6. Tisa (Taxus baccata)

Despre:

Tisa (Taxus baccata) este un arbore putin inalt (cca. 12 m). Pe teritoriul Romaniei, tisa era considerabil mai raspandita in trecut, acesteia fiindu-i acordat insa, in prezent, statutul de specie ocrotita, fiind declarata, de asemenea, un monument al naturii, numarul actualmente scazut de indivizi fiind datorat taierii lemnului valoros. Adeseori, tisa este plantata in parcuri si gradini din motive ornamentale.

Tisa este un arbore care poate ajunge pana la 6-15 m in inaltime si 1,5-6 m in diametru, arealul acesteia intinzandu-se din Eurasia, Marea Britanie pana in Caucaz, nordul Iranului, Africa de Nord-Vest. In Romania, acesta creste prin paduri de fag, pe substrat calcaros.

Se aseamana cu bradul, de care se deosebeste prin frunzele de o culoare mai verde, iar pe fata inferioara verzi palide. Ele sunt dispuse distinct pe ramurile laterale. Spre deosebire de celelalte conifere, tisa este o planta dioica.

Infloreste din martie pana in aprilie. Creste incet, putand sa atinga chiar si 14 metri si un diametru de 6 metri sau chiar mai mult. Este un arbust cu ramuri cazatoare si frunze lucioase, verde-inchis, plate, aranjate in spirala si lungi de 2-3 cm.

Florile mascule sunt asezate in axila frunzelor anului precedent si constau din 8-10 stamine, in forma de scut (peltate), pedunculate, pe fata inferioara cu 5-9 saci polinici. Graunciorul de polen este lipsit de saci aeriferi. Florile femele sunt grupate in conuri izolate verzi, pe axe scurte. Fiecare con consta din trei verticile de carpele, dar se formeaza un singur ovul erect (in realitate sunt 2 bracteole perechi, opuse; dintr-una se dezvolta ovulul care este impins apical, iar din cealalta arilul), dispus terminal la varful axului, in interiorul ovulului se afla un numar de 5-8 arhegoane, dar dupa fecundatie se dezvolta o singura oosfera devenind embrion cu doua cotiledoane. Samanta este inconjurata la baza de un aril rosu, in forma de cupa carnoasa. Acesta serveste la diseminarea mai ales prin pasari, care consuma invelisul carnos. Tisa este o planta toxica, singura parte netoxica fiind arilul rosu.

Dupa modul de formare a semintei, tisa se aseamana cu Cycas, iar dupa cele doua cotiledoane din samanta si cu dicotiledonatele.

Lemnul de tisa, foarte greu si dur, elastic, compact poate fi lustruit, dar prelucrarea lui dureaza foarte mult. De culoare roscata, lemnul acestui arbust este foarte pretios pentru confectionarea unor piese artistice, sculpturi in lemn, garnituri de birou sau chiar obiecte uzuale. De asemenea, acesta poate fi ars ca tamaie.

De ce este ucigasa?

Cu exceptia arilului rosu, toate organele plantei sunt toxice, in popor, spunandu-se ca pana si umbra tisei este otravitoare. Toxicitatea arborelui este determinata de un alcaloid numit taxina si de un glicozid – taxacatina si este dovedit ca gradul de toxicitate a frunzelor variaza in functie de anotimp, iarna acestea fiind mai toxice decat in timpul verii. Taxina se utiliza in vechime atat la prepararea otravurilor sau a munitiei (sagetile galilor erau tratate cu o fiertura din seminte sau frunze de tisa), cat si la prepararea unor leacuri. Desi in doze infime poate avea o valoare terapeutica, aceasta substanta nu este utilizata in fitoterapia uzuala. Tratamentele empirice cu preparate din tisa pot fi deosebit de periculoase, inregistrandu-se de-a lungul vremii, numeroase cazuri de deces. Valorificarea farmaceutica sau in orice alt scop a organelor tisei salbatice este interzisa in Romania. Taxina provenita de la arborii importati sau cultivati in Romania, atunci cand este foarte precis dozata, asa cum se afla in unele produse farmaceutice sau homeopate, este folosita in combaterea unor afectiuni precum: hipertensiune, meteorism acut, sau miocardite.


5. Cucuta de apa (ciucuta virosa)

Despre:

Planta ierboasa bienala care creste in toate regiunile tarii. Frunzele sunt paroase, iar florile sunt de dimensiuni mici, grupate si au culoare alba. fructele plantei sunt diachene, ovale, de culoare maronie. Mirosul cucutei este neplacut, semanand cu urina de rozatoare. In scop fitoterapeutic se utilizeaza fructele si frunzele. Planta se recolteaza in lunile august si septembrie. Cucuta contine alcaloizi piperidinici toxici, uleiuri esentiale, acizi organici, flavonoizi, cumarine, glucide, oline, alcaloizi, furancocumarine. Planta trebuie culeasa si manevrata cu atentie, intrucat neuscata este foarte toxica, consumul in aceasta stare ducand pana la paralizia centrilor nervosi. Cucuta are efect antispastic, antinevralgic si analgezic.

De ce este ucigasa?

Toxicitatea ei se datoreaza poliinelor, cicutoxinei si cicutololului. A fost utilizata empiric in trecut pentru calmarea durerilor, sub forma de cataplasme sau unguent in reumatism si guta. A mai fost folosita homeopatic in epilepsie, meningite, migrene si ameteli. Datorita riscurilor mari, utilizarea ei a fost abandonata. In cazul intoxicarilor cu Cucuta de apa, simptomele sunt complet diferite de cele produse de cucuta (Conium maculatum L.), manifestindu-se prin voma, diaree si convulsii tetanice.

4. Boabe de ricin (Ricinus communis)

Despre:

Numele botanic al plantei de ricinus provine din latina care insemna capusa. Alte denumiri dupa forma frunzei „Christuspalme” (Palma lui Cristos), „Kreuzbaum” (Arborele crucii), de acea probabil mai este si numit „Wunderbaum” (Arborele minune). Din semintele de ricin se extrage „uleiul de ricin” care contine ricina o substanta cu efect purgativ. Pe langa utilizarea lui in medicina, uleiul de ricin este extins folosit in industria chimica, posedand o caracteristica unica, ce consta in existenta unei grupe hidroxil “-OH”, legata de lantul de carbon. Aceasta ii confera vascozitatea ridicata si solubilitatea in alcool la temperaturi relativ mici. In Brazilia, ricinul este o planta care se dezvolta in abundenta, iar uleiul de ricin este deja folosit ca si “biodiesel” in regiunile sarace ale tarii.

La noi este cunoscuta mai mult ca si planta medicinala anuala cultivata in Banat, Baragan, Dobrogea, Campia Dunarii. Tulpina are culoare verde sau rosie. Florile au fie culoare galbena fie culoare roscata.

Frunzele sunt mari ca dimensiune, de forma palmei. Fructul este o capsula, cu 3 seminte roscate sau cenusii. Ricinul infloreste din luna iulie pana in septembrie.

In scp fitoterapeutic se folosesc semintele. Recoltarea se face in luna august sau septembrie.

Planta contine ulei, gliceride, lipide, lectine, proteine, enzime, vitamina e,

Ricinul are efect purgativ, laxativ, antimicrobian. Este cultivat si ca planta ornamentala.

De ce este ucigasa?

Consumul ricinului fara avizul medicului sau supradozarea, determina diaree, alergii, iritatie gastrica, greturi, varsaturi, tahicardie, colaps, spasme musculare, nefrite, deces.

3. Matraguna (Atropa Belladonna)

Despre:

Atropa Belladonna – matraguna sau Belladonnae folium, frunza de matraguna, este un produs vegetal cu un important continut in alcaloizi tropanici, care ii confera proprietati terapeutice, exploatate inca din antichitate, dar si proprietati toxice, care au limitat folosirea sa, astazi preparatele obtinute din acest produs fiind folosite rar, preferandu-se alte medicamente cu toxicitate mai redusa sau netoxice.

De ce este ucigasa?

Datorita toxicitatii, extractul de frunze si chiar din toata planta era folosit ca otrava in trecut, alaturi de cel de cucuta, ciumafaie sau maselarita. In prezent, se foloseste sub supravegherea medicului, pentru uz intern si extern, in starile spastice ale musculaturii netede, in enterocolite spastice, hipersecretii digestive si bronsice, stari astmatice.

2. Manchineel (Hippomane Mancinella)

Despre:

Plantele cu flori frumoase sunt considerate ca fiind cele mai otravitoare, dar cand avem de-a face cu copaci asteptarile sunt mult mai mici. Manchineel este un copac ce provine din Florida, Bahamas, Caraibe si in America Centrala si nordul Americii de Sud. Denumirea spaniola este “micul mar al mortii”.

De ce este ucigasa?

Nu este doar un fruct care este otravitor ci intreg copacul este toxic pentru oameni si animale. Copacul se umple in abundenta de o seva albicioasa, mai ales atunci cand ploua asa ca daca te afli sub copac picaturile care te ating te vor umple de basici pe piele. Arderea acestor copaci nu este o solutie deoarece fumul este si mai periculos si poate provoca orbirea celor care intra in contact. Despre consum nici nu poate fi vorba deoarece este fatal pentru cel care se incumeta.

Localnicii obisnuiesc sa marcheze copacul cu un X de culoare rosie pentru a tine necunoscatorii la distanta.

1. Leandru (Nerium oleander)

Despre:

Un arbust mediteranean ce poate fi gasit in stare salbatica in zona marii Mediteraniene dar si in India, Ceylon, Nepal si China. Are frunze persistente, se cultiva usor si este apreciat pentru florile sale variat colorate.

In locurile de origine poate atinge 4 – 6m dar ca planta de apartament masoara in general 1 – 2m.

Frunzele seamana cu cele de salcie iar florile simple sau batute, asezate in buchete bogate sunt placut parfumate. Cele mai intalnite culori sunt: roz, alb, rosu si galben.

De ce este ucigasa?

Seva Leandrului este toxica de aceea este considerata una dintre cele mai otravitoare plante din preajma noastra. Nu este bine sa o lasati la indemana copiilor mici care se pot otravi daca consuma parti din planta.

SURSA
http://stireazilei.ro/zece-plante-ucigase-pe-care-le-ingrijim-linistiti/

duminică, 19 mai 2013

Mâinile îţi pot arăta semnele unei boli.






Te-ai gandit vreodata ca mainile pot spune foarte multe despre sanatatea ta? Fii atent la ele si vei putea descoperi semne timpurii ale unor boli care pot pune in pericol sanatatea ta. Vei afla cum stai cu circulatia sangvina, cu tiroida, cu anemia etc. Vezi mai joc cateva indicii importante pe care mainile ti le arata in legatura cu sanatatea ta.

Palmele rosiatice pot ridica un semn de intrebare despre sanatatea ta

Pe termen scurt nu arata nimic important: fie ai spalat de mana, ai gradinarit sau ai intreprins alte astfel de activitati obositoare pentru mainile tale. Dar daca palmele raman rosii pentru mai mult timp (si nu esti gravida) motivul poate fi o afectiune a ficatului: ciroza sau grasime la ficat. Asta se intampla pentru ca ficatul nu mai functioneaza corect si nu mai este capabil sa curete sangele. Astfel este un exces de hormoni in sange si vasele de pe maini se dilata devenind vizibile prin piele. Fii atent si la alte semne prevestitoare de afectiuni ale ficatului: picioare umflate, vene proeminente pe piept si abdomen, oboseala. Spune-i doctorului aceste ingrijorari si el va sti ce analize sa iti faca si cum sa te ajute.

Lungimea degetelor spune multe despre sanatatea ta

Comparatia lungimii degetelor poate sa iti spuna foarte multe despre probabilitatea de a avea anumite afectiuni. De obicei, la barbati inelarul este mai lung decat aratatorul, si la femei este invers. Femeile care au inelarul mai lung decat aratatorul au sanse duble sa sufere de osteoartrita, demonstreaza un studiu din 2008. Degetul aratator lung poate fi asociat cu cancerul de san la femei, in timp ce barbatii ce au degetul aratator lung au un risc mai scazut de a face cancer de prostata. Legatura dintre degete si aceasta afectiune foarte grava nu a fost clar stabilita, dar este important sa stii la ce risc esti supus si sa faci periodic testari si analize.

Degete umflate spun ca trebuie sa te ingrijorezi pentru sanatatea ta

Daca mananci prea sarat sau abia ai zburat cu avionul, acest efect este normal. Insa, daca nu faci exces de sare sau nu stii alte motive pentru care ai degetele umflate, acest simptom poate arata hipotiroidism. Cand tiroida nu este activa, nu produce destui hormoni care sa iti regleze metabolismul si sa ajute la buna functionare a organismului tau. Astfel, retii apa. Asta se intampla in primul rand la degete, se umfla si iti este greu sa le indoi. Intreaba-ti doctorul daca e motiv de ingrijorare si daca e cazul sa faci analize de sange pentru a determina prezenta hormonilor secretati de tiroida.

Sanatatea ta: Fii atent la maini ca sa stii ce boli ai



Te-ai gandit vreodata ca mainile pot spune foarte multe despre sanatatea ta? Fii atent la ele si vei putea descoperi semne timpurii ale unor boli care pot pune in pericol sanatatea ta. Vei afla cum stai cu circulatia sangvina, cu tiroida, cu anemia etc. Iata 6 indicii importante pe care mainile ti le arata in legatura cu sanatatea ta.

Palmele rosiatice pot ridica un semn de intrebare despre sanatatea ta

Pe termen scurt nu arata nimic important: fie ai spalat de mana, ai gradinarit sau ai intreprins alte astfel de activitati obositoare pentru mainile tale. Dar daca palmele raman rosii pentru mai mult timp (si nu esti gravida) motivul poate fi o afectiune a ficatului: ciroza sau grasime la ficat. Asta se intampla pentru ca ficatul nu mai functioneaza corect si nu mai este capabil sa curete sangele. Astfel este un exces de hormoni in sange si vasele de pe maini se dilata devenind vizibile prin piele. Fii atent si la alte semne prevestitoare de afectiuni ale ficatului: picioare umflate, vene proeminente pe piept si abdomen, oboseala. Spune-i doctorului aceste ingrijorari si el va sti ce analize sa iti faca si cum sa te ajute.

Lungimea degetelor spune multe despre sanatatea ta

Comparatia lungimii degetelor poate sa iti spuna foarte multe despre probabilitatea de a avea anumite afectiuni. De obicei, la barbati inelarul este mai lung decat aratatorul, si la femei este invers. Femeile care au inelarul mai lung decat aratatorul au sanse duble sa sufere de osteoartrita, demonstreaza un studiu din 2008. Degetul aratator lung poate fi asociat cu cancerul de san la femei, in timp ce barbatii ce au degetul aratator lung au un risc mai scazut de a face cancer de prostata. Legatura dintre degete si aceasta afectiune foarte grava nu a fost clar stabilita, dar este important sa stii la ce risc esti supus si sa faci periodic testari si analize.

Degete umflate spun ca trebuie sa te ingrijorezi pentru sanatatea ta

Daca mananci prea sarat sau abia ai zburat cu avionul, acest efect este normal. Insa, daca nu faci exces de sare sau nu stii alte motive pentru care ai degetele umflate, acest simptom poate arata hipotiroidism. Cand tiroida nu este activa, nu produce destui hormoni care sa iti regleze metabolismul si sa ajute la buna functionare a organismului tau. Astfel, retii apa. Asta se intampla in primul rand la degete, se umfla si iti este greu sa le indoi. Intreaba-ti doctorul daca e motiv de ingrijorare si daca e cazul sa faci analize de sange pentru a determina prezenta hormonilor secretati de tiroida.

Unghiile albe te avertizeaza ca, pentru sanatatea ta, ai nevoie de fier

Cand apesi pe unghie usor, ar trebui sa se albeasca, dar cand ii dai drumul sa revina la culoarea roz. Daca unghiile tale raman albe mai mult de un minut, poate fi semn de anemie. Deficienta de fier determina imputinarea celulelor rosii din sange. Netratata, deficienta de fier poate determina si incovoierea unghiilor. Adauga la alimentatia ta mai multa carne rosie, spanac si alte legume cu frunze verzi, alune si chiar si un supliment alimentar cu fier, daca medicul ti-l recomanda. Nu uita sa iei si vitamina C care ajuta la absorbtia fierului in organism.

Liniile fine rosii sub unghii spun ca, pentru sanatatea ta, ar trebui sa-ti faci niste analize

Ele sunt de-a lungul unghiei in sensul de crestere, arata ca si cum ai avea o aschie sub unghie, si pot arata infectii in sange sau la inima. Ele sunt de fapt niste mici cheaguri ce infunda aceste capilare mici de sub unghii. De cele mai multe ori apar datorita unei infectii a valvelor inimii numita endocardita bacteriala. Daca ai aceste pete dar nu ai probleme cu inima, nu e cazul sa te ingrijorezi, pot avea totusi si alte cauze. Daca ai febra, spune-i doctorului tau aceste simptome si el va continua cu analizele si tratamentul oportun situatiei tale.


Degetele invinetite te avertizeaza ca circulatia sangelui este o problema pentru sanatatea ta

Daca varfurile degetelor tale sunt albastre sau vinetii si amortite, poate fi un semn de o afectiune circulatorie cunoscuta sub denumirea „Sindromul Raynaud”. Acest sindrom determina aparitia spasmelor in vasele de sange si in artere. Arterele subtiate limiteaza fluxul sangvin la maini si la degete. Astfel ai mereu mainile reci, degetele amortite colorate putin albastrui. Este o problema mai comuna decat crezi: intre 5% si 10% dintre persoane sufera de ea, si este mai intalnita la femei. Schimbarile bruste de temperatura pot determina un atac al bolii deci ai grija la acest aspect. Nu manipula gheata si tine mereu manusi la indemana. Nu ignora simptomele, in timp boala Raynaud poate sa iti afecteze iremediabil tesuturile. Ai grija la stilul tau de viata, nu mai fuma, renunta la cafea si la cola, si fa cat mai multe exercitii, aerobic pentru a iti pune sangele in miscare.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare