Faceți căutări pe acest blog

duminică, 28 iulie 2013

Ce sa faci cand ti se jupoaie pielea de la soare

FAMILIE-PĂRINŢI/ACTUALITATE



Dupa o zi petrecuta in soare, la plaja, mai ales daca ai stat prea mult si fara sa te protejezi, te vei confrunta cu o problema foarte sacaitoare si fizic, si estetic. Pielea va incepe sa te manance si sa se jupoaie. Dincolo de aspectul neplacut, pot aparea si dureri si usturimi.

Iata 6 sfaturi care te vor ajuta sa faci fata situatiei:

1. Racoreste zona

Cand observi ca pielea incepe sa se ridice si sa se formeze basicute, este indicat sa faci dusuri sau bai cu apa rece, care sa calmeze zona iritata si sa incetineasca procesul de decojire. Dupa ce iesi din baie, tamponeaza zona afectata cu un prosop curat. Nu freca, pentru ca vei accelera decojirea pielii.

PUBLICITATE

2. Opreste mancarimea

Evita sa te scarpini, pentru ca iti poti provoca rani ce vor lasa cicatrici. Atunci cand simti nevoia sa te scarpini, foloseste gheata. Pune cateva cuburi in intr-o carpa moale si racoreste zona cu mancarimi.

3. Hidrateaza pielea

Dupa ce iesi din baie, aplica o crema hidratanta. Alege un produs creat special pentru arsurile solare sau o crema care contine aloe vera. Aceasta va calma zona iritata, va reduce inflamatiile si va incetini procesul de cojire.

4. Bea apa

Hidratarea exterioara trebuie completata cu hidratare interioara. Bea multa apa, pentru a-i da pielii toti nutrientii de care are nevoie pentru a se repara. Bea cel putin 10 pahare de apa pe zi daca observi ca pielea incepe sa ti se cojeasca.

5. Nu te coji

Chiar daca se ridica la suprafata, nu rupe cojile. Chiar daca au un aspect inestetic, daca le rupi pot aparea suprainfectari. Poti, in schimb, sa tai usor cu o forfecuta bucatile de piele ridicate la suprafata, apoi aplica o crema antibacteriana.

6. Ai grija la cicatrici

Poti preintampina aparitia cicatricilor daca faci baie cu fulgi de ovaz coloidal. De asemenea, cere sfatul medicului care iti poate recomanda suplimente alimentare cu vitamina C si E. Mai poti aplica o crema cu vitamina E direct pe piele pentru a grabi vindecarea fara cicatrici.

Dupa cum se stie, cel mai bine este sa previi decat sa tratezi, asa ca nu iesi la soare fara sa aplici crema de protectie. Daca intri in apa, reaplica crema. Nu uita de zonele “ascunse” – urechile, zona din spatele urechii, ceafa. Acestea sunt deseori omise si poti suferi arsuri solare periculoase.

Read more: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/frumusete-si-stil/ce-sa-faci-cand-ti-se-jupoaie-pielea-de-la-soare/#ixzz2aLWECBuk

luni, 15 iulie 2013

DEPARAZITAREA CORPULUI UMAN



Influenta parazitilor asupra starii de sanatate. Stiai ca organismul tau este colonizat de o multime de paraziti care mananca zilnic din tine? Vrei sa accepti sau nu, realiatea este ca toti avem in noi diferite specii de paraziti care ne consuma substantele nutritive si ne expun unor boli infioratoare.

Toti oamenii au asa ceva?
DA, Fara exceptie!
Iti aduc la cunostinta ca oamenii de pe planeta se impart in 2 categorii:
1. Oameni care se detoxifica (periodic) de paraziti.
2. Oameni care NU se detoxifica de paraziti

Asadar, nici NU se pune problema organismului neinfestat. Suntem cu totii mult prea expusi, cu atat mai mult in aceste vremuri cu aer poluat, apa murdara si mancare infestata. Partea buna este ca daca ai un stil de viata sanataos si echilibrat, care-ti asigura un sistem imunitar puternic, corpul tau este capabil sa tina cat de cat sub control majoritatea parazitilor cu care te infestezi, INSA daca nu ai grija de sanatate, ai toate sansele ca mai devreme sau mai tarziu parazitii sa-ti produca o gramada de boli.

Legatura dintre Paraziti si BOLI

Dupa mai multe experiemente, cercetatoarea Hulda Clark a ajuns la concluzia ca multe din bolile cu care se confrunta omenirea in zilele noastre sunt produse de un anume parazit. Ea a scris si despre aceste descoperiri revolutionare in cartea "Vindecarea tuturor formelor de cancer" - pe care v-o recomand chiar daca nu aveti cancer. Cercetatoarea a descoperit in experimente ca:
+ organismele TUTUROR pacinetilor bolnavi de cancer erau supraincarcate cu parazitul Fasciolopsis buskii (un vierme plat).
+ TOTI pacientii cu boli de piele erau supra-infestati cu viermi cilindrici (oxiuri, limbrici etc).
+ TOTI pacientii cu acnee rosacee erau puternic infestati cu parazitul Leishmania.
+ TOTI diabeticii aveau trematodul pancreatic al bovinelor - Eurytrema.
+ TOTI cei care sufera de migrene au nematodul Strongyloides.
+ personele cu ASTM au ascarizii in plamani.
+ Multe persoane care fac infarct au viermi in inima (foto 2).
+ Parazitii care ajung la creier produc BOLI PSIHICE, in special schizofrenia
+ Persoanele care transpira excesiv noaptea sunt supra-infestate cu ascarazi.
Si lista poate continua.

Asadar, Hulda Clark a tras concluzia ca parazitii reprezinta o componenta esentiala in producerea a 90% din bolile cu care oamenii se confrunta in ziua de astazi.

De ce sunt parazitii periculosi?

Parazitii colonizeaza de obicei colonul si intestinul subtire al oamenilor, unde pot produce boala chron sau polipi, insa pot ramane si inofensivi daca gazda are un sistem imunitar puternic si o flora intestina echilibrata.

Partea proasta incepe atunci cand parazitii reusesc sa treaca din intestine in restul organismului si se instaleaza in alte organe, incep sa apara bolile. Trecerea din intestine in alte organe se poate realiza pe fondul unei flore intestinale dezechilibrate, si DOAR in conditiile in care organismul este infestat cu alcool izopropilic.

Insa Atentie! Parazitii nu pot supravietui in alte organe in afara de intestin, decat in prezenta ALCOOLULUI IZOPROPILIC (un produs secundar al industriei petrolului, folosit ca solvent).

CUM ajunge alcoolul izopropilic in corpul tau?

Foarte simplu, deoarece e o substanta la care suntem cu totii expusi in aceste vremuri. El se gaseste in: majoritatea sampoanelor (si patrunde prin piele in corp), in sucurile din comert, in produsele cosmetice, in apa de gura, in fixativul pentru par, in toate produsele pentru barbierit, in cafeaua decofeinizata, in cerealele prelucrate, in diferite medicamente si lista continua.

Mai mult decat atat, specia comuna de bacterii clostridium produce alcool izopropilic in intestinul tau.

Ideea e ca suntem atat de expusi incat chiar NU avem cum sa ne ferim. Asta e realitatea, oricat de infiorator ar suna.

Insa vestea buna este ca Dumnezeu ne-a lasat in natura exact leacurile de care avem nevoie, pentru a ne curata periodic organismul de paraziti.

Programul 100% natural de eliminare a parazitilor

Are la baza 3 PLANTE:

1- PELINUL (capsule sau ceai) - Wormwood (from the Artemisia shrub - artemisia absinthum)

2- CUISOARELE (recomand cuisoare intregi, in locul capsulelor) - Common Cloves (from the clove tree - eugenia caryophyllata)

3-COAJA NUC NEGRU - Tinctura - Black Walnut Hulls (from the black walnut tree - juglans nigra)

Aceste 3 ingrediente, luate impreuna, au potentialul sa omoare majoritatea speciilor de paraziti care-ti colonizeaza corpul.

Mai mult, este 100% NATURAL , iar ingredientele le poti gasi la oricare magazin naturist (mai putin tinctura de nuc negru, care se gaseste mai rar in magazine, insa se gaseste lejer pe internet).

Dureaza 3 saptamani!Iata programul pe cele 3 saptamani:

* Dupa cum vezi tratamentul are 2 FAZE:

1. Faza de inceput (deparazitarea) - in care se face tratament intesiv pentru a elimina parazitii si ouale acumulate -

2. Faza de mentinere - in care se ia o data/saptamana tratamentul, pentru a preveni o noua supra-infestare - pe care ar fi bine s-o tineti regulat, toata viata.

Adica: o data in fiecare saptamana vei lua 2 lingurite de tinctura de nuc negru, 7 capsule de pelin si 7 capsule de cuisoare (aprox 3 lingurite de cuisoare intregi). Simplu, nu? Respectand aceste principii vei ajuta ENORM corpul in lupta cu parazitii, la care suntem cu totii expusi in fiecare zi.

Alte remedii care ajuta in lupta cu parazitii:

1. UsturoiulDesi este cunoscut pentru calitatile anti-parazitare, anti-fungice, anti-bacteriene si de antibiotic natural pe care le are, beneficiile usturoiului merg mult mai departe de atat. Eu de exemplu in ultimii 2 ani n-am luat niciun medicament alopat, indiferent ca am avut ferba 39-40. De fiecare data cand racesc imi fac un suc de lamiie si mananc cativa catei de USTUROI. In acesti 2 ani n-am fost racit niciodata mai mult de 3 zile, iar tratamentul nu a dat niciodata gres.

2. ArgilaUn alt supliment MIRACULOS. Si nu exageraz deloc.

E unul din cele mai bune remedii pentru paraziti, insa are multe alte benefiii. Curata intreg oganismul de toxine si metale grele, purifica sangele, detoxifica ficatul, detoxifica intestinele, echilibreaza glandele endocrine, ajuta flora intestinala, are efect anti-depresiv si anti-stress, repara leziuniile din intreg tubul digestive (de la gingivita, rosu in gat, gastrita, intestin iritabil, pana la hemoroizi), si foarte multe alte beneficii.

Administrare: Desi se gaseste si sub forma de capsule, eu recomand argila pulbere sau granule - care se lasa intr-o cana cu apa de seara pana dimineata. Dimineata se amesteca si se bea apa argiloasa tulbure. Nu uita ca Dumnezeu ne-a facut din tarana.

3. Nuca de cocos Se cunosc beneficiile antiparazitare, antibacteriene si in special antifungice ale uleiului de cocos.

Se poate consuma ulei de cocos natural, insa eu recomand nuca de cocos intreaga pentru rezultate mai bune. Tin minte ca am citit pe un forum despre unu baiat relativ sanatos, care a decis sa faca o cura de 2 saptamani cu ulei de cocos, deoarece auzise ca este sanatos. In timpul celor 2 saptamani i s-a intamplat de 2 ori sa defecheze un pumn de viermi. (Groaznic asa-i..

4. Seminte CRUDE de dovleacAproximativ 50 de seminte de dovleac dimineata pe stomacul gol, era cura importiva parazitilor recomandata de regretatul Valeriu Popa. Acest remediu are capacitatea sa omoare cele mai comune specii de paraziti.

5. Fibrele vegetaleEste esential sa elimini regulat materiile fecale.

Constipatia (=neeliminarea fecalelor la mai mult de 48 de ore) duce inevitabil la dezvoltarea si inmultirea parazitilor, deoarece le oferi mediul perfect pentru devzoltare. Mai multe despre fibre am scris in articolul despre Detoxifierea Colonului 100% Natural.

6. Probioticele si PrebioticeleFlora intestinala este bareiera dintre parazitii, bacteriile daunatoare si virusii din intestin si restul organismului. O flora intestinala echilibrata si sanatoasa va lasa doar nutrientii necesari sa treaca in organism , blocand orice altceva.

Pentru a mentine aceasta flora sanatoasa este esential sa consumam regulat probiotice si prebiotice.

* Probioticele sunt bacterii benefice precum cele din intestin, care se se gasesc in produsele fermentate, in special IAURTUL si KEFIRUL.

Atentie! Iaurtul facut de casa bate la orice ora d.p.d.v calitativ, orice iaurt din comert. Asadar, mai bine cumpara lapte proaspat de la tarani si pune-l la prins, decat sa-ti dai banii pe cele din comert, facut exclusiv pentru a produce cat mai multi bani, si atat.

* Prebioticele sunt alimentele care hranesc bacteriile benefice din flora intestinala: cicoarea, napul, ceapa cruda, usturoiul crud, sparanghelul, taratele de grau, fasolea si mazarea, spanacul si legumele cu frunze verzi, banana, ovazul etc.

Dupa cum vezi prebioticele se gasesc intr-o gama larga de alimente, asa ca ai de unde alege.

7. Vitamina C

Vitamina C joaca un rol esential in functionarea optima a organismului, cu atat mai mult in eliminarea eficienta a parazitilor.

ATENTIE! Vitamina C de calitate NU se gaseste in capsule, ci in gradina! Vitamina C este un micronutrient format din: Rutina, Bioflavonoide, Factorul K, Factorul J, Factorul P, Tyrosinasa, Ascorbinogen, Acid ascorbic.

Suplimentele din farmacii cu Vitamina C contin doar acid ascorbic, in timp ce in Vit. C din natura are TOATE componentele.
Stiai ca ardeiul verde contin cel putin triplu vitamina C fata de citrice?
Macesele 1500-2000 mg Vit. C /100g
Arderiul verde 1600-1800 mg Vit. C/100g
Catina 670 mg Vit. C /100g
Patrunjelul 150 mg Vit. C /100g
Kiwi 120-180 mg Vit. C /100g
Coacazele 55-215 mg Vit. C /100g
Portocala 53 mg Vit. C /100g
*Ideea e ca exista destule surse de vitamina C in natura! Nu e nevoie sa optezi pentru capsule.

8. Altele:Eu le-am prezentat mai sus pe cele mai comune si mai accesibile, insa asta nu inseama ca sunt sigurele.
Mai au proprietati antiparazitare:
* Argintul Coloidal
* Samburii de grapefruit si de lamaie
* Aloe vera
* Propolisul
* Pau d'Arco
* MMS (Mineral Miracle Solution)
* Iodul (Sub forma de iodura de potasiu sau Solutie lugol

Si lista poate continua.

Rotirea alimentelorCa orice organism viu, parazitii au capacitatea de a se adapta in timp si de a deveni imuni la alimentele sau plantele care ar fi trebuit sa-i omoare. De aceea, nu vei avea rezultate consumand doar usturoi in fiecare zi sau doar seminte de dovleac in fiecare zi.
Cea mai inteleapta alegere este ROTIREA ALIMENTELOR. Adica o saptamana consumi multa nuca de cocos, in urmatoarea semintele de dovleac, apoi treci la argila si asa mai departe. Astfel nu numai ca parazitii nu pot dezvolta rezistenta, dar vei fi capapil sa omori o gama mult mai larga de specii, deoarece nu toate speciile mor de la acelasi aliment. Punctul de plecare, sunt cele 3 componente (nucul negru, pelinul si cuisoarele) o combinatie care omoara majoritatea speciilor de paraziti in mai putin de 3 saptamani.

DE RETINUT:

Este important să luăm partea bună din toate.
Un om informat valoreaza cat doi!
Un om informat este protejat!

http://ro.netlog.com/batarigasteliana/blog/blogid=1589295

SANATATEA NOASTRA !!!


10. Nu poţi înghiţi şi respira în acelaşi timp

Practic, toate celelalte mamifere pot face acest lucru. Cu toate acestea, bebeluşii umani pot respira şi înghiţi în acelaşi timp până la vârsta de nouă luni. În jurul acestei vârste, cutia vocală coboară destul de jos în zona gâtului, ceea ce ne permite să avem o gamă largă de sunete necesare vorbirii, însă ne ia abilitatea de a respira şi de a mânca sau bea în acelaşi timp.

9. Ai două creiere

La fel cum ai neuroni în creier, ai neuroni şi în intestin, inclusiv neuroni care produc neurotransmiţători precum serotonina, care de asemenea pot fi găsiţi şi în creier şi sunt asociaţi cu starea de spirit. Literalmente, intestinul tău are rolul unui al doilea creier şi produce chiar mai multă serotonină, care are o influenţă benefică asupra stării de spirit.
Cu alte cuvinte, ai două sisteme nervoase: sistemul central nervos, alcătuit din creier şi măduva spinării şi sistemul nervos enteric, care este sistemul nervos intrisec al tractului tău gastrointestinal. Ambele sunt create din acelaşi tip de ţesut embrionar. În timpul dezvoltării fătului, o parte se transformă în sistemul nervos central, în timp ce cealaltă parte devine sistemul nervos enteric.
Pentru a explica şi mai clar acest lucru, probabil ai experimentat senzaţia de fluturi în stomac atunci când eşti agitat sau senzaţia de rău la stomac atunci când eşti nervos sau stresat. Şi procesul invers este adevărat, adică problemele din intestin pot avea un impact direct asupra sănătăţii tale mentale, ceea ce duce la apariţia unor probleme precum anxietate, depresie şi poate chiar a unor afecţiuni neurologice serioase, precum autismul.

8. Singurătatea este dureroasă din punct de vedere fizic

În mod sigur, singurătatea este emoţional dureroasă, dar, în acelaşi timp este dureroasă şi din punct de vedere fizic. De fapt, atât singurătatea, cât şi durerea fizică sunt procesate în aceeaşi regiune a creierului, cortexul cingular anterior. Aşadar, aşa cum ai o dorinţă puternică de a evita durerea fizică, ai o dorinţă la fel de mare de a te întâlni cu alte persoane şi de a căuta companie, pentru a evita sentimentele dureroase ale singurătăţii.

7. Salivezi mai mult înainte de a voma

Şi există un motiv foarte bun pentru care se întâmplă acest lucru. Deoarece acidul stomacal poate fi dăunător pentru gât şi gură, saliva suplimentară ajută la diluarea şi îndepărtarea acestuia pentru a minimaliza orice tip de leziune provocată de vărsături.

6. Zahărul poate ajuta la vindecarea rănilor

Zahărul vindecă rănile nu dacă îl mănânci, ci mai degrabă prin presărarea sa direct pe rană. Zahărul este higroscopic, ceea ce înseamnă că absoarbe apa de care bacteria are nevoie pentru a supravieţui. Această metodă era foarte populară în rândul vindecătorilor din Africa şi este utilă pentru tratarea ulcerului de decubit, a ulcerului varicos, în cazul amputaţiilor şi multe altele.
Un aspect nou în ceea ce priveşte această idee este utilizarea mierii de albine, care ajută la îndepărtarea lichidului de pe rană şi la suprimarea creşterii microorganismelor. Aspectele care oferă mierii aceste proprietăţi antibacteriene sunt o enzimă numită oxid de glucoză, pe care albinele lucrătoare o secretă în nectar (se întâlneşte doar în mierea de albine brută) şi prezenţa bacteriei benefice Lactobacillus, care poate lupta împotriva infecţiei (se întâlneşte doar în mierea de albine brută).

5. Amintirile funcţionează în moduri misterioase

Ai intrat vreodată într-o cameră şi ai uitat de ce te-ai dus acolo? Acest lucru se datorează faptului că, creierul tău percepe uşa ca pe o “limită a unui eveniment”, iar amintirile obţinute în camera din care tocmai ai ieşit sunt “depozitate” pentru a fi folosite atunci când ai nevoie de ele. Din acest motiv, atunci când te întorci înapoi de unde ai plecat îţi aminteşti ceea ce ai uitat!

4. Unele femei văd mai multe culori

Multe femei au trei tipuri de receptori de culori care le permit să aibă vedere colorată. Cu toate acestea, unele femei au chiar patru receptori, care le permit acestora să vadă o gamă mai variată de culori decât o persoană obişnuită (un mic procent de femei au chiar şi cinci receptori de culori). De ce femeile? Receptorii de culoare roşie şi verde, care pot fi modificaţi pentru a permite o vedere mai variată, sunt localizaţi în cromozomul X, iar cei de culoare albastră în cromozomul Y.

3. Poate fi benefic obiceiul de a băga în gură ceea ce găseşti în nas

Mucoasa nazală ar putea fi gazda unor cantităţi mici de contaminanţi (care acţionează ca şi antigeni) care pot “educa” şi stimula sistemul imunitar, atunci când sunt consumaţi. Aşadar, spre deosebire de convingerea populară potrivit căreia dacă mănânci muci te poţi îmbolnăvi, de fapt, această “practică” îţi poate ajuta organismul să lupte cu bolile.

2. Majoritatea oamenilor respiră doar printr-o singură nară, trecând pe rând de la una la alta

Deşi ai două nări, aproximativ 85% dintre persoane respiră prin cate o singură nară pe rând. Ţesutul erectil din nas umflă uşor ţesutul dintr-o nară în timp ce îl micşorează în cealaltă, astfel că ajungi să respiri trecând automat de la o nară la alta, la fiecare patru ore.
În mod interesant, poziţia corpului, boala şi alţi factori pot influenţa prin ce nară să respiri, iar acest lucru poate avea un impact asupra sănătăţii tale. De exemplu, respiraţia prin nara dreapta poate determina folosirea unei cantităţi mai mari de oxigen, ceea ce poate creşte nivelul zahărului din sânge.

1. Se dezvoltă 11 kilometri de vase sanguine noi pentru fiecare jumătate de kilogram de grăsime în plus

Atunci când te îngraşi cu jumătate de kilogram de grăsime, corpul tău produce 11 kilometri de vase sanguine noi. Acest lucru înseamnă că organismul tău trebuie să muncească mai mult pentru a pompa sângele prin toate aceste noi vase, fapt care poate afecta sănătatea şi poate reduce oxigenarea şi reaprovizionarea cu substanţe nutritive a altor ţesuturi din organism. Din fericire, dacă slăbeşti 500 de grame, corpul tău va desface şi va reabsorbi noile vase inutile.
...sursa:financiarul.ro

luni, 8 iulie 2013

SFATURI UTILE


1. Aveţi idee cum puteţi scăpa de o durere de măsele

„fără să deschideţi gura“?

Vă dăm un indiciu: eliminaţi din start răspunsurile gen pastile,

injecţii, palincă, ceapă etc. Vă spun numai atât: s-a găsit o metodă

care nu are, aparent, nicio legătură cu stomatologia.

Scăpaţi de durere de dinţi fără să deschideţi gura! Este de ajuns

să frecaţi o bucăţică de gheaţă între degetul mare şi arătător.

Terminaţiile nervoase care se află în zonă în forma de V a mâinii

stimulează o regiune din creier care blochează recepţionarea

semnalelor de durere provenite de la faţă şi de la mâini. Un studiu

canadian arată că puteţi încerca această metodă şi fără gheaţă, însă

ar avea o eficienţă cu 50% mai scăzută.

2. Dacă vă râcâie pe gât, scărpinaţi-vă în ureche!

Cum nu puteţi să vă scărpinaţi direct în gât, încercaţi să rezolvaţi

problema altfel - prin ureche. Medicii ORL-işti explică: atunci când

sunt stimulaţi nervii care se află în ureche, se creează un act reflex

în gât, care provoacă un spasm al muşchiului. Acest spasm face ca

gâdilătura să dispară.

3. S-a descoperit leac contra fricii de injecţii

Cercetătorii germani au descoperit că dacă tuşiţi în timpul unei

injecţii nu vă mai doare atât de tare înţepătura. De ce? Pentru că

acest truc produce o creştere bruscă şi temporară a tensiunii în piept

şi în canalul spinal, inhibând structurile care conduc durerea la

cordul spinal.

4. Cum să stingeţi arsurile la stomac

Dormiţi pe partea stângă, vă sfătuiesc medicii gastroenterologi.

Explicaţia este simplă: când dormiţi pe dreapta, stomacul se află

mai sus decât esofagul, permiţând mâncării şi acidului să alunece

spre gât. Când staţi întinşi pe stânga, stomacul este mai jos decât

esofagul şi gravitaţia lucrează în favoarea dumneavoastră.

5. Cum să nu vă mai curgă sânge din nas

Cand eram mici şi ne curgea sânge din nas, eram puşi să ne

ţinem cu două degete de nas şi să ne întindem pe spate, până se

oprea sângerarea. Cum altfel se mai poate rezolva această

problemă, fără să atrageţi privirile indiscrete?

Puneţi o bucăţică de bumbac pe gingia de sus, sub vârful buzei,

şi apăsaţi cu putere pe bucata de material. „Sângele provine în

special din partea anterioară a septului. Apăsând aici, veţi opri

sângerarea”, apreciază medicii.

6. Cum să scăpaţi de ameţeală

Aţi băut câteva pahare şi v-aţi ameţit? Ţineţi-vă cu mâna de ceva

stabil. Mecanismul responsabil cu echilibrul se află în urechea

internă şi pluteşte într-un fluid care are aceeaşi densitate ca şi

sângele. Cum alcoolul diluează sângele, se modifică şi structura

lichidului, fapt care afectează echilibrul.

Aşadar, creierul este dezorientat şi are nevoie de o confirmare,

care, în cazul de faţă, este dată de simţul tactil. În felul acesta,

punând mâna pe un obiect stabil, vă veţi recăpăta echilibrul.

7. Cum să ţineţi inima în frâu

Nu o lăsaţi să o ia la galop! Dacă simţiţi

că aveţi palpitaţii şi nu vă ştiţi suferind de inimă, puteţi încerca să

apăsaţi uşor carotida, imediat sub mandibulă. Veţi stimula nervul

vag şi puteţi scădea frecvenţa bătăilor.

8. Preveniti miopia!

Miopia are rareori o cauză genetică, susţin oftalmologii. De

obicei, poate avea drept cauză prea mult timp petrecut în faţa

computerului.

Aşadar, ca să nu aveţi probleme, ar fi bine ca de câteva ori pe zi

să închideţi ochii, încordaţi muşchii, inspiraţi adânc şi, după câteva

secunde, expiraţi şi destindeţi-vă.

Întinzându-vă şi relaxându-vă bicepşii şi glutealii puteţi păcăli

muşchii involuntari, precum cei ai ochilor, să se relaxeze.

9. Învăţaţi să vă folosiţi urechile!

Dacă staţi de vorbă cu cineva la o petrecere unde este foarte mult

zgomot, este bine să-l ascultaţi cu urechea dreaptă. De ce nu cu

stânga?

Cercetătorii americani sunt de părere că dreapta vă ajută să

descifraţi mai rapid un discurs. Dacă veţi încerca să vă daţi seama

ce melodie se aude într-o cameră îndepărtată, folosiţi-o pe stânga.

Este mai bună când vine vorba să capteze tonurile muzicale.

10. Cum să nu obosiţi repede când alergaţi

Dacă sunteţi asemeni majorităţii oamenilor, când alergaţi,

obişnuiţi să expiraţi atunci când puneţi în pământ piciorul drept. În

felul acesta nu faceţi decât să exercitaţi presiune asupra ficatului

(care se află în partea dreaptă) care apoi începe să vă înţepe. Cum

să scăpaţi de această neplăcută senzaţie? Simplu. Expiraţi atunci

când puneţi în pământ piciorul stâng.

Multă sănătate!
primit prin mail...                                                                              

duminică, 7 iulie 2013

7 moduri ca sa dai jos burta fara sa mergi la sala




Cine nu-si doreste un abdomen plat fara pic de grasime asa cum vedem in reclame? Insa doar gandul de a renunta la mancarea favorita sau de a merge la sala ne facem sa inghitim in sec si sa trecem la un alt canal unde nu mai apar acele dive cu talie de viespe sau acei barbati cu “tablete“. Pana la urma, nu toata lumea este atat de norocoasasa aiba un corp de vis, ne spunem in gand cu naduf. Bineinteles ca ne mintim singuri, in general felul in care aratam este exact efectul actiunilor noastre din trecut, insa e mai usor sa dam vina pe altcineva, decat sa facem schimbarile necesare ca sa ne ajute sa ajungem acolo unde ne dorim. Iata 8 cai pe care chiar si cei mai comozi dintreoameni le pot urma pentru a ajunge sa aiba talia visata.

1. Stai in pozitie de drepti. Astfel, poti da impresia ca esti cu cel putin 2,5.kg mai slab/a decat in realitate, o spune Deborah L. Mullen, specialist in educatie fizica si sport. Usor de zis greu de facut. Cum s-ar putea trasnforma o actiune singulara intr-un obicei pe termen lung? Rapunsul este: pilates. Potrivit unui studiu intins pe o perioada de 6 luni,pe un esantion de 18 persoane care prezentau probleme cu spatele, Pilates-ul s-a dovedit a fi cea mai usoara metoda de a imbunatati postura practicantilor si intari atat muschii abdominali cat si pe cei ai spatelui inferior. Jessica Cassity, intructor de fitness dezvalui doua exercitii foarte usoare pe care le puteti face fara ca macar sa va dati jos din pat care insa vor avea efecte fantastice asupra taliei voastre:

a. Sugeti burta. Intinsi pe spate sugeti incet burta. Apasati cu mainile pentru a fi siguri ca ati expirat tot aerul din burta. Dupa care inspirati usor. Repetati de 10 ori.

b. Din sezut cu picioarele indoite. Intindeti-va usor pana atingeti cu pieptul genunchii. Reveniti in pozitia initiala si rasuciti corpul spre dreapta. Repetati miscarea, insa de data aceasta va rotiti spre stanga. Faceti 8 repetari atat la stanga cat si la dreapta.

2. Mergeti la culcare cu o ora mai devreme. Astfel, a doua zi nu veti fi epuizati. Toti cei care isi doresc sa scape de grasimea care le acopera burta trebuie sa stie un lucru foarte important: alimentatia sanatoasa impreuna cu un program regulat de exercitii fizice ajuta sa va atingeti obiectivul insa numai daca va odihniti suficient. Lipsa somnului favorizeaza cresterea hormonilor de stres odata cu largirea taliei. „Exista legaturi directe intre lipsa somnului, stres marit si cresterea in greutate”, a declarat Michele Olson doctor la Universitatea Auburn. Intr-un studiu realizat de cercetatorii canadiani s-a descoperit faptul ca adultii care dormeau doar 5-6 ore pe noapte aveau cu 35% mai multe sanse sa ia 5 kilograme in plus la greutate si prezentau un abdomen cu 60% mai proieminent decat al persoanelor care dormea 7-8 ore pe noapte.

3. Renuntati la apa minerala acidulata. Este adevarat ca atunci cand va este sete, apa acidulata pare o binecuvantare. Insa, potrivit nutritionistului Palinski, gazele astfel inhalate vor avea ca rezultat rapid umflarea abdomenului. Tocmai de aceea este indicat sa beti apa plata, cel putin 8 pahare pe zi pentru a fi siguri ca sunteti hidratati.

4. Cresteti consumul de cereale si proteine. Carbohidratii din cereale nu sunt doar sanatosi insa va ajuta si sa aveti un abdomen de invidiat. O spun cercetatorii de la Pennsylvania State University, care in urma unui studiu au descoperit ca persoanele care consuma regulat cereale integrale scapa de doua ori mai repede de grasimea inestetica de pe burta decat cei care nu manaca deloc cereale. Studiul a demostrat ca cerealele integrale reduc productia de insulina, un hormon care incurajeaza stocarea grasimii, si astfel talia devine rapid mai subtire. Si o cercetare daneza, la care au participat 60 de barbati si femei, a stabilit ca aceia care au urmat o dieta bazata pe cereale integrale, dar cu un surplus de 25% proteina animala, au pierdut in 6 luni de doua ori mai multe kilograme decat cei care n-au consumat cereale insa au avut o dieta bazata pe doar 12% proteine animala.

5. Consumati pepene rosu la desert. Pepenele rosu este bogat in arginina, un aminoacid care ajuta la pierderea greutatii, potrivit unor studii realizate de Journal of Nutrition. Cercetatorii au descoperit ca soarecilor a care au primit timp de 3 luni un supliment de arginina le-au scazut grasimea corpului cu pana la 64%. Adaugarea argininei in dieta unei persoane creste oxidarea grasimii si a glucozei si favorizeaza cresterea musculaturii care arde mai multe calorii decat grasimea. Tocmai de aceea este indicat ca in timpul verii sa aveti gustari pe baza de pepene rosu, iar in cealalta perioada a anului sa consumati fructe de mare, alune si seminte, de asemenea bogate in acest aminoacid.

6. Adaugati otetul in dieta voastra. Principala substanta care ofera otetului gustul puternic si mirosul deosebit este si cea care lupta cu succes impotriva acumularii de grasime, sustin studii realizare de Societatea Japoneza de Nutritie. 175 de niponi supraponderali, barbati si femei, cei care au baut zilnic 1-2 lingurite de otet de mere timp de 12 saptamani, au slabit semnificativ si au prezentat un abdoment mult mai suplu in comparatie cu cei care nu au consumat deloc otet.

7. Mananca incet. Cand suntem stresati avem tendinta sa exageram inclusiv cu mancare sanatoasa. Cercetatorii au legat acest comportament de consumarea unor portii mult mai mari ceea ce conduce automat la o burta proeminenta. Potrivit doctorului Elissa Epel putem scapa de acest obicei savurand fiecare imbucatura, si dand ascultare sentimentului de satietate, ceea ce inseamna automat o scadere a cantitatii ingerate. (Sursa: prevention.com)

Read more: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/relaxare-si-wellness/abdomen-plat-7-moduri-ca-sa-dai-jos-burta-fara-sa-mergi-la-sala/#ixzz2YO5HNj9b

vineri, 5 iulie 2013

DESPRE LAMAII



Apreciata pentru gustul si aroma sa, lamaia poate fi folosita cu succes in ceaiuri, salate, prajituri, sucuri sau sosuri. Iata, insa, ca lamaile pot avea multe alte intrebuintari, care le fac sa devina un ajutor nepretuit in orice locuinta.

1. Curata unghiile: proprietatile sale acide o fac sa fie foarte eficienta atunci cand vine vorba de petele galbene de pe unghii, ce provin de la tutun si cafea. Frecati unghia cu sucul unei lamai proaspat stoarse, iar pata va disparea. Puteti utiliza chiar coaja fructului ca un burete abraziv.

2. Amelioreaza si chiar vindeca acneea: poate nu stiati asta, dar lamaia este folosita in tratamentul cosurilor. Udati un prosop sau o discreta demachianta in suc neindulcit de lamaie si stergeti usor pielea. In cazul in care aveti tenul foarte sensibil sau suferiti de alergii, consultati si medicul inainte de a aplica aceasta metoda.

3. Curata instrumentele muzicale: lamaia curata foarte bine instrumentele cu coarde, in special chitarile. Nu o folositi daca instrumentul e confectionat din lemn de artar.

4. Trateaza durerile de gat: taiati o lamaie, stoarceti sucul si razuiti coaja. Amestecati coaja cu zeama si putina miere, incalziti lichidul si beti cat inca e caldut. Bineinteles, puteti opta si pentru un ceai cu lamaie.

5. Pastreaza prospetimea mancarurilor: lamaia poate actiona ca un conservant, tinand la o parte bacteriile, chiar si pe cele din carne. Aciditatea lamaii este o arma eficienta impotriva bacteriilor.

6. Are proprietatile unui sapun antibacterial: daca vreti sa faceti sapun in casa, va recomandam sa adaugati si lamaie in compozitie. Sapunul va fi mult mai eficient si va curata mai bine mainile de microbi.

7. Este un insecticid natural : lamaia contine un ingredient care nu e tolerat de insecte. Asa ca, daca sunteti intr-o excursie cu cortul si vreti sa scapati de tantari si de acarieni, fierbeti zeama de lamaie si puneti-o intr-un vas in interiorul cortului.

8. Indeparteaza petele: puteti elimina petele persistente, care va dau batai de cap, punand putina lamaie in apa in care spalati rufele. Lamaia este eficienta in cazul petelor de ceai, sange, suc de rosii sau cafea. Poate fi utlizata si atunci cand vreti sa curatati obiecte din lemn sau plastic.

9. Reda stralucirea obiectelor din metal : sucul de lamaie poate fi utilizat atunci cand vreti sa lustruiti obiecte de metal sau portelan. Amestecati zeama cu putin sapun si veti vedea ca efectul il intrece chiar si pe cel al produselor chimice, cumparate din magazine.

10. Imbunatateste metabolismul : beti limonada zilnic daca doriti ca organismul sa isi desfasoare procesele de digestie intr-un ritm sanatos. Continutul acid al bauturii stimuleaza metabolismul si actioneaza impreuna cu sucul gastric pentru arderea rapida a particulelor de mancare.

11. Are efect de deodorant: pentru cazurile de urgenta – si doar pe termen scurt – lamaia poate actiona impotriva mirosurilor neplacute si a transpiratiei. Aplicati zeama de lamaie la subrat, dar nu va bazati pe efectul acesteia decat pentru cateva ore.

12. Poate fi folosita in aromoterapie: cercetatorii spun ca aroma de lamaie este relaxanta si poate imbunatati starea de spirit.

13. Dezinfecteaza ustensilele de bucatarie si portelanul: extractul de lamaie este un bun deinfectant, eliminand murdaria si microbii. Folositi alaturi de sapun sau detergent de vase pentru efecte optime.

14. Poate fi folosita ca element decorativ pentru masa: cateva lamai asezate pe un vas de sticla, in mijlocul mesei, pot lasa impresia de prospetime si pot inveseli atmosfera.

http://www.culinar.ro/articole/sfaturi-practic...

joi, 4 iulie 2013

Retete cu ulei extravirgin



Apartin medicului Ion Nedelcu

Medicul Ioan Nedelcu, specialist în boli dermatologice la Spitalul Elias din Bucureşti vă învaţă ce întrebuinţări puteţi da uleiului de măsline extravirgin. Astfel, specialistul vă pune la dispoziţie 20 de reţete ce vă pot ajuta în ameliorarea unor afecţiuni, precum şi remedii utile în cosmetică.

1. Paradontoza

Prin masarea periodică a gingiilor cu ulei de măsline s-a observat că este mult diminuat pericolul parodontozei. Folosiţi ulei de măsline de trei ori pe zi.

2.Ulcerul duodenal

Se bate un albuş de ou prospăt cu o linguriţă de zahar pudră şi o lingură de ulei de măsline până se face cremă. În fiecare dimineaţă se consumă acest amestec pe stomacul gol timp de 10 zile.

3. Gastrita

O lingurita de ulei de măsline extravirgin luată înainte de fiecare masă protejează stomacul împotriva ulcerului şi gastritei.

4. Constipaţia

Dacă se consumă o lingură sau două de ulei de măsline dimineaţa, în combinaţie cu zeamă de lamâie sau cafea se previne constipaţia.

5. Balonări şi arsuri la stomac

Folosiţi 250 ml de ulei de masline presat la rece, 1kg de miere de albine şi 4 lamâi trecute prin maşina de tocat carne. Se amesteca totul şi se ţine în borcane la frigider. Se iau 3 linguri pe zi, cu 30 minute înaintea meselor.
Cura cu salata de pătrunjel este de asemenea eficientă. Se mănâncă zilnic, timp de două săptămâni o legatură de patrunjel tăiat mărunt, la care se adaugă puţin ulei de măsline şi puţină lămâie. Este şi un detoxifiant excelent al organismului

6. Eliminarea pietrelor de la vezica biliară

Reţeta 1: Folosiţi 200 grame de ulei de măsline, un gălbenuş de ou, zeama de la o lămâie, 40 ml. coniac natural de bună calitate, 1 linguriţă de zahar, miere naturală. Se amestecă şi se bea cu înghiţituri rare. Staţi apoi culcat pe partea dreapta, cu picioarele la piept. Urmariţi-vă scaunul şi veţi observa că aţi eliminat pietricele.
Reţeta 2: Folosiţi 250 ml ulei de măsline. Cantitatea se bate puternic cu zeama de la trei lămâi până ce uleiul devine lăptos. Beţi acest amestec două zile la rând.

7. Eliminarea pietrelor de la bilă

Se râşnesc seminţe uscate de pepene roşu. Timp de 10 zile, dimineaţa pe nemâncate se ia o linguriţă din pulberea obţinută împreună cu o lingură de ulei de măsline presat la rece şi se stă culcat pe partea dreaptă 20 minute. Tratamentul durează 3 luni, câte 10 zile pe lună. >
8. Probleme hepatice sau biliare

Se pot lua 1-2 linguri de ulei dimineaţa înainte de masă sau 1-2 linguri de ulei înaintea fiecărei mese. Este recomandat ca după înghiţirea uleiului să se stea culcat o jumatate de oră pe partea dreaptă. Daca medicul constată ca pietrele sunt destul de mici pentru a putea fi eliminate fără să se blocheze, se amestecă o jumătate de ceaşca de ulei de măsline cu o jumătate de ceaşca cu suc de lămâie sau grapefruit şi se bea seara înainte de culcare. Dimineata se bea ceva fierbinte şi apoi e posibil ca pietrele să fie eliminate. Alteori se poate posti două zile înainte, bând suc de mere din două în două ore, iar în cea de a doua seară se bea amestecul de ulei şi suc de lămâi. Astfel se va curăţa vezica, se vor dizolva sau elimina pietrele mici.

9. Artroza

Se toarnă ulei de măsline peste frunze tinere de nuc şi se lasă timp de 3-4 ore, după care se aplică frunzele în 3-4 straturi pe locul bolnav. Masajul cu ulei de măsline şi suc de lămâie este şi el eficient. Încălziţi pe foc un amestec de ulei de masline şi suc de lămâie, apoi masaţi-vă cu el articulaţiile dureroase. Aplicaţi un bandaj şi lăsaţi-l şi peste noapte.

10. Reumatismul

Se fierb 10 minute: o ceapă mare tăiată fin, 4 linguri de ulei de măsline, 150 ml apă şi 40 grame untură nesărată. Se bea foarte caldă mai multe seri la rând. După două ore, la culcare, se bea un decoct de cruşin (o linguriţă la cană, fiert 3 minute). Tratamentul se face o dată pe an, timp de 7 zile.
Se pun opt linguri de piper negru măcinat într-un litru de rachiu tare şi se lasă la macerat 5-7 zile. Se filtrează şi se masează cu această soluţie zonele dureroase de 2-3 ori/zi.

11. Ciocuri pe coloană

Alifia de sânziene: 20 grame de plantă uscată, bine mărunţită se pun la macerat timp de 12 ore în 30 mililitri spirt sanitar, într-un borcan închis ermetic. Se adaugă 200 ml ulei de măsline şi se ţine în "bain marie" timp de 3 ore, agitând vasul din când în când. Se lasă în repaus trei zile, după care se filtrează. După filtrare, se pune într-un vas pe foc şi se adaugă 50 grame ceară de albine, amestecându-se continuu până se topeşte. După răcire, se păstrează la rece. Se fac fricţionări de-a lungul coloanei vertebrale în fiecare seara

12. Arsuri

Uleiul de măsline s-a dovedit eficient pentru calmarea arsurilor. Se combină cu albuş de ou şi se aplică pe locul afectat.

13. Ten deshidratat

În cazul tenului obosit şi uscat, uleiul de măsline se foloseşte sub formă de comprese călduţe pe pomeţi, pe frunte sau tâmple. După câteva minute, compresele se înlătură şi se clăteşte faţa cu apă călduţă. Sunt suficiente câteva asemenea proceduri pentru ca tenul să îşi recapete strălucirea. Uleiul înmoaie pielea, hidratează, regenerează şi ajută la îndepărtarea impurităţilor.

14. Creme antirid

Pentru tenul ridat şi uscat este recomandată o mască dintr-un ou crud bătut bine, o lingură cu miere şi o lingură cu ulei de măsline. În acest amestec se poate adauga şi puţin suc de fructe sau legume - lămâie, pepene, morcovi, castraveţi. Masca se aplică pe faţă pentru 15-20 de minute, apoi se spală cu apă călduţă. Se repetă de trei ori pe săptămână. Efect de întinerire a tenului şi de netezire a ridurilor are şi masca din ulei de măsline amestecat cu tărâţe, care se aplică în acelaşi mod.
15. Tonifierea tenului

Se amestecă o lingură cu ulei de măsline şi suc de castravete. Se adaugă argilă până se obţine o pastă care se aplică pe faţă în strat subţire timp de 20-30 de minute, apoi se spală cu apă călduţă. Daca tenul este foarte uscat, doza de ulei poate fi mărită. Pentru hidratare, uleiul de măsline se poate combina cu argilă şi gălbenuş de ou. Pentru ca măştile să îşi facă efectul, trebuie repetate o dată la două zile.

16. Pete maronii

Amestecaţi bine o lingură de mălai cu un sfert de linguriţă de pudră din coaja de portocală (se poate realiza din cojile uscate de la o portocală, măcinate fin într-o râşniţă de cafea), o lingură de lapte bătut şi o linguriţă de ulei de măsline. Aplicaţi pasta obţinută pe faţă şi pe decolteu, lăsând-o să acţioneze până când începe să se usuce. Masaţi uşor pielea cu degetele, până când devine strălucitoare. Clătiţi faţa mai întâi cu apă caldă, apoi cu apă cât mai rece. Veţi îndepărta astfel petele maronii, iar pielea va deveni netedă şi catifelată.

17. Masca pentru ten gras

Amestecaţi bine o linguriţă de mălai cu câteva picături de zeamă de lămâie verde, jumătate de linguriţă de lapte şi jumătate de linguriţă de ulei de măsline. Aplicaţi pasta obţinută pe piele, lăsând-o să acţioneze o jumătate de oră. Clătiţi din abundenţă cu apă călduţă.

18. Contra acneei

Comprese cu ulei de măsline: încercaţi amestecul urmator: ulei de masline virgin, plus 100 de picături de ulei aromat de lavandă (ulei esenţial, nu industrial). Se amestecă bine şi se aplică pe coşuri sub formă de comprese sau se fricţionează uşor. Primele efecte apar după câteva zile.

19. Mâini şi unghii

Pentru a va întări unghiile, înmuiaţi-le timp de 10 minute în ulei de măsline căldut, o dată pe săptămână. Ele vor deveni mai puţin casante. Aceasta practică are meritul de a reduce cuticulele. Dacă aveţi mâinile uscate, roşii sau crăpate, încălziţi puţin ulei de măsline într-un bol la cuptorul cu microunde (atentie, uleiul de măsline nu trebuie sa fiarba!). Înmuiaţi-vă mâinile timp de 15 până la 20 de minute, o data la două zile şi pielea se va calma. Pentru a avea mâini cu pielea fină, masaţi-le cu ulei de măsline amestecat cu o linguriţă de zahăr.

20. Îngrijirea părului

Uleiul de măsline conferă strălucire părului uscat şi deteriorat. Pentru acest tip de păr este indicată o mască hidratantă pregatită dintr-un gălbenuş de ou şi o lingură cu ulei de măsline. Părul se masează cu acest amestec cu 20 de minute înainte de baie. Uleiul de măsline trebuie folosit însă în cantitaţi mai mici, pentru ca în exces poate provoca o uşoară îngrăşare a părului. Contra căderii părului se fac frecţii ale pielii capului cu ulei seara, timp de 10 zile.

http://geta-pentrusanatate.blogspot.ro/2012/05...

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare