Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 septembrie 2013

10 utilizari versatile pentru otet



sursa..

http://viataverdeviu.ro/10-utilizari-versatile-pentru-otet/

De multe ori lucrurile de care avem nevoie sunt la indemana noastra. Un astfel de lucru special este otetul , in special cel natural de mere. Iar spre surprinderea multora otetul se poate folosi pentru mai multe lucruri decat doar in salate.

1. Dezinfectant: un antibacterian natural, otetul constituie o baza excelenta pentru orice solutie netoxica de curatat. Pentru o solutie generala de dezinfectat, diluati 2 parti otet la 4 parti apa si utilizati oriunde se gasesc germeni, precum tejghelele, tastaturile, telefoanele cu mai multi utilizatori, manerele de usa, si telecomenzile. Otetul face echipa buna cu un pic de bicarbonat de sodiu pentru a se “reincarna” sub destule forme pentru a-ti curata intreaga casa.

2. Curata vasul de toaleta: curata, dezinfecteaza si deodorizeaza toaleta prin turnarea unei cani de otet in jurul partii interioare a vasului. Lasa sa stea pentru o ora, utilizeaza o perie pentru inlaturarea depunerilor circulare, apoi trage apa.

3. Desfunda chiuvetele: pentru a mentine scurgerea chiuvetei neinfundata, toarna ½ cana de bicarbonat de sodiu in scurgere, apoi ½ cana de otet. Asteapta sa se potoleasca spuma, apoi toarna 4 litri de apa fierbinte. Daca este necesar, inlatura parul si alte resturi cu o sarma. Repeta operatia daca scurgerea apei este lenta.

4. Inlatura reziduurile: uita de solutiile toxice de curatat. Curata resturile de lipici pe care le lasa etichetele si autocolantele si alte astfel de reziduuri prin frecarea suprafetei lipicioase cu o carpa inmuiata in solutia otet-apa.

5. Clateste parul: nu te ingrijora. Parul tau nu va capata mirosul astringent de otet. Sampoanele si alte produse cosmetice pentru par pot lasa in urma reziduuri, facand parul sa nu aiba luciu. Dar sunt si alte motive decat cele estetice pentru a renunta la sampoanele conventionale . Inlatura reziduurile prin diluarea a 2 linguri mari de otet si 2 linguri mari de suc de lamaie in 3 cesti de apa si amesteca bine. Dupa samponare, toarna solutia de clatire peste par inainte de a clati cu apa. Otetul va inchide cuticulele si va lasa parul moale si stralucitor. Un bonus suplimentar: tine matreata la distanta.

6. Solutie anti-pete: scoateti petele de iarba si sange prin crearea propriei solutii de scoatere a petelor. Amestecati ½ cana de otet alb, ¼ cana de bicarbonat de sodiu si trei cani de apa intr-un flacon de spray. Pulverizati pe pata si lasati haina in mormanul de rufe pentru spalat! Daca vreti sa cititi mai multe despre spalarea hainelor si curatarea fara chimicale cititi pe site-ulwww.fara-chimicale.ro

7. Reanimator de verdeturi: verdeturile cu frunze arata ofilite? Inmuiati-le intr-o baie de 2 cani de apa rece si ½ lingurita de otet pentru a le readuce la viata.

8. Ucigas de negi: pentru a inlatura negii urati, inmuiati un pic de vata in otet, asezati-o peste neg si asigurati-o cu un bandaj. Schimbati zilnic vata. Acidul din otet va manca in timp negul. (Asigurati-va ca pielea din jurul negului ramane tot timpul umeda).

9. Reimprospateaza respiratia: eliminati respiratia urat mirositoare prin clatirea gurii cu 2 linguri mari de otet si o lingura mare de sare diluate intr-o cana de apa. Aceasta clatire este deosebit de eficienta in inlaturarea mirosurilor de ceapa si usturoi.

10. Inmoaie pensulele de vopsea: Faceti pensulele tepene sa fie din nou utile prin inmuierea perilor intariti intr-un bol cu otet pentru o ora sau chiar mai putin. Clatiti perii cu apa calda si sapun, apoi lasati sa se usuce inainte de folosire.

Avertisment pentru cumparator! Ca o nota de final, este nevoie sa fie clar ca nu toate felurile de otet sunt create egale.

Desi toate oteturile albe necesita etanol pentru producere, unele oteturi sunt facute cu etanol produs sintetic facut din petrol. Verificati eticheta inainte sa cumparati, cautand cuvinte ca “alcool din cereale”, sau “spirt neutru din cereale” pentru a va asigura ca de fapt cumparati un produs facut din surse naturale de hrana.

Surse pentru acest articol cuprind:

http://www.care2.com/greenliving/versatile-uses-for-vinegar.html – otet

vineri, 20 septembrie 2013

DEPARAZITAREA CORPULUI UMAN



 Influenta parazitilor asupra starii de sanatate.

Stiai ca organismul tau este colonizat de o multime de paraziti care mananca zilnic din tine? Vrei sa accepti sau nu, realiatea este ca toti avem in noi diferite specii de paraziti care ne consuma substantele nutritive si ne expun unor boli infioratoare.
 Toti oamenii au asa ceva? DA, Fara exceptie!
 Iti aduc la cunostinta ca oamenii de pe planeta se impart in 2 categorii:
 1. Oameni care se detoxifica (periodic) de paraziti.
 2. Oameni care NU se detoxifica de paraziti
 Asadar, nici NU se pune problema organismului neinfestat. Suntem cu totii mult prea expusi, cu atat mai mult in aceste vremuri cu aer poluat, apa murdara si mancare infestata. Partea buna este ca daca ai un stil de viata sanataos si echilibrat, care-ti asigura un sistem imunitar puternic, corpul tau este capabil sa tina cat de cat sub control majoritatea parazitilor cu care te infestezi,
INSA daca nu ai grija de sanatate, ai toate sansele ca mai devreme sau mai tarziu parazitii sa-ti produca o gramada de boli.
 Legatura dintre Paraziti si BOLI Dupa mai multe experiemente, cercetatoarea Hulda Clark a ajuns la concluzia ca multe din bolile cu care se confrunta omenirea in zilele noastre sunt produse de un anume parazit. Ea a scris si despre aceste descoperiri revolutionare in cartea "Vindecarea tuturor formelor de cancer" - pe care v-o recomand chiar daca nu aveti cancer.
Cercetatoarea a descoperit in experimente ca: + organismele TUTUROR pacinetilor bolnavi de cancer erau supraincarcate cu parazitul Fasciolopsis buskii (un vierme plat). + TOTI pacientii cu boli de piele erau supra-infestati cu viermi cilindrici (oxiuri, limbrici etc). + TOTI pacientii cu acnee rosacee erau puternic infestati cu parazitul Leishmania. + TOTI diabeticii aveau trematodul pancreatic al bovinelor - Eurytrema. + TOTI cei care sufera de migrene au nematodul Strongyloides. + personele cu ASTM au ascarizii in plamani. + Multe persoane care fac infarct au viermi in inima (foto 2). + Parazitii care ajung la creier produc BOLI PSIHICE, in special schizofrenia + Persoanele care transpira excesiv noaptea sunt supra-infestate cu ascarazi. Si lista poate continua.
 Asadar, Hulda Clark a tras concluzia ca parazitii reprezinta o componenta esentiala in producerea a 90% din bolile cu care oamenii se confrunta in ziua de astazi.
 De ce sunt parazitii periculosi?
 Parazitii colonizeaza de obicei colonul si intestinul subtire al oamenilor, unde pot produce boala chron sau polipi, insa pot ramane si inofensivi daca gazda are un sistem imunitar puternic si o flora intestina echilibrata. Partea proasta incepe atunci cand parazitii reusesc sa treaca din intestine in restul organismului si se instaleaza in alte organe, incep sa apara bolile.
 Trecerea din intestine in alte organe se poate realiza pe fondul unei flore intestinale dezechilibrate, si DOAR in conditiile in care organismul este infestat cu alcool izopropilic. Insa Atentie! Parazitii nu pot supravietui in alte organe in afara de intestin, decat in prezenta ALCOOLULUI IZOPROPILIC (un produs secundar al industriei petrolului, folosit ca solvent).
 CUM ajunge alcoolul izopropilic in corpul tau? Foarte simplu, deoarece e o substanta la care suntem cu totii expusi in aceste vremuri. El se gaseste in: majoritatea sampoanelor (si patrunde prin piele in corp), in sucurile din comert, in produsele cosmetice, in apa de gura, in fixativul pentru par, in toate produsele pentru barbierit, in cafeaua decofeinizata, in cerealele prelucrate, in diferite medicamente si lista continua. Mai mult decat atat, specia comuna de bacterii clostridium produce alcool izopropilic in intestinul tau. Ideea e ca suntem atat de expusi incat chiar NU avem cum sa ne ferim. Asta e realitatea, oricat de infiorator ar suna. Insa vestea buna este ca Dumnezeu ne-a lasat in natura exact leacurile de care avem nevoie, pentru a ne curata periodic organismul de paraziti. Programul 100% natural de eliminare a parazitilor Are la baza 3 PLANTE:
 1- PELINUL (capsule sau ceai) - Wormwood (from the Artemisia shrub - artemisia absinthum)
2- CUISOARELE (recomand cuisoare intregi, in locul capsulelor) - Common Cloves (from the clove tree - eugenia caryophyllata)
 3-COAJA NUC NEGRU - Tinctura - Black Walnut Hulls (from the black walnut tree - juglans nigra) Aceste 3 ingrediente, luate impreuna, au potentialul sa omoare majoritatea speciilor de paraziti care-ti colonizeaza corpul. Mai mult, este 100% NATURAL , iar ingredientele le poti gasi la oricare magazin naturist (mai putin tinctura de nuc negru, care se gaseste mai rar in magazine, insa se gaseste lejer pe internet). Dureaza 3 saptamani!Iata programul pe cele 3 saptamani: * Dupa cum vezi tratamentul are 2 FAZE:
 1. Faza de inceput (deparazitarea) - in care se face tratament intesiv pentru a elimina parazitii si ouale acumulate -
 2. Faza de mentinere - in care se ia o data/saptamana tratamentul, pentru a preveni o noua supra-infestare - pe care ar fi bine s-o tineti regulat, toata viata. Adica: o data in fiecare saptamana vei lua 2 lingurite de tinctura de nuc negru, 7 capsule de pelin si 7 capsule de cuisoare (aprox 3 lingurite de cuisoare intregi). Simplu, nu? Respectand aceste principii vei ajuta ENORM corpul in lupta cu parazitii, la care suntem cu totii expusi in fiecare zi. Alte remedii care ajuta in lupta cu parazitii: 1. UsturoiulDesi este cunoscut pentru calitatile anti-parazitare, anti-fungice, anti-bacteriene si de antibiotic natural pe care le are, beneficiile usturoiului merg mult mai departe de atat. Eu de exemplu in ultimii 2 ani n-am luat niciun medicament alopat, indiferent ca am avut ferba 39-40. De fiecare data cand racesc imi fac un suc de lamiie si mananc cativa catei de USTUROI. In acesti 2 ani n-am fost racit niciodata mai mult de 3 zile, iar tratamentul nu a dat niciodata gres.
 2. Argila
Un alt supliment MIRACULOS. Si nu exageraz deloc. E unul din cele mai bune remedii pentru paraziti, insa are multe alte benefiii. Curata intreg oganismul de toxine si metale grele, purifica sangele, detoxifica ficatul, detoxifica intestinele, echilibreaza glandele endocrine, ajuta flora intestinala, are efect anti-depresiv si anti-stress, repara leziuniile din intreg tubul digestive (de la gingivita, rosu in gat, gastrita, intestin iritabil, pana la hemoroizi), si foarte multe alte beneficii. Administrare: Desi se gaseste si sub forma de capsule, eu recomand argila pulbere sau granule - care se lasa intr-o cana cu apa de seara pana dimineata. Dimineata se amesteca si se bea apa argiloasa tulbure. Nu uita ca Dumnezeu ne-a facut din tarana.
 3. Nuca de cocos
 Se cunosc beneficiile antiparazitare, antibacteriene si in special antifungice ale uleiului de cocos. Se poate consuma ulei de cocos natural, insa eu recomand nuca de cocos intreaga pentru rezultate mai bune. Tin minte ca am citit pe un forum despre unu baiat relativ sanatos, care a decis sa faca o cura de 2 saptamani cu ulei de cocos, deoarece auzise ca este sanatos. In timpul celor 2 saptamani i s-a intamplat de 2 ori sa defecheze un pumn de viermi. (Groaznic asa-i:)
 4. Seminte
CRUDE de dovleacAproximativ 50 de seminte de dovleac dimineata pe stomacul gol, era cura importiva parazitilor recomandata de regretatul Valeriu Popa. Acest remediu are capacitatea sa omoare cele mai comune specii de paraziti.
 5. Fibrele vegetale
Este esential sa elimini regulat materiile fecale. Constipatia (=neeliminarea fecalelor la mai mult de 48 de ore) duce inevitabil la dezvoltarea si inmultirea parazitilor, deoarece le oferi mediul perfect pentru devzoltare. Mai multe despre fibre am scris in articolul despre Detoxifierea Colonului 100% Natural.
 6. Probioticele si Prebioticele
Flora intestinala este bareiera dintre parazitii, bacteriile daunatoare si virusii din intestin si restul organismului. O flora intestinala echilibrata si sanatoasa va lasa doar nutrientii necesari sa treaca in organism , blocand orice altceva. Pentru a mentine aceasta flora sanatoasa este esential sa consumam regulat probiotice si prebiotice. * Probioticele sunt bacterii benefice precum cele din intestin, care se se gasesc in produsele fermentate, in special
IAURTUL si KEFIRUL.
 Atentie! Iaurtul facut de casa bate la orice ora d.p.d.v calitativ, orice iaurt din comert. Asadar, mai bine cumpara lapte proaspat de la tarani si pune-l la prins, decat sa-ti dai banii pe cele din comert, facut exclusiv pentru a produce cat mai multi bani, si atat. * Prebioticele sunt alimentele care hranesc bacteriile benefice din flora intestinala: cicoarea, napul, ceapa cruda, usturoiul crud, sparanghelul, taratele de grau, fasolea si mazarea, spanacul si legumele cu frunze verzi, banana, ovazul etc. Dupa cum vezi prebioticele se gasesc intr-o gama larga de alimente, asa ca ai de unde alege.
 7. Vitamina C Vitamina C joaca un rol esential in functionarea optima a organismului, cu atat mai mult in eliminarea eficienta a parazitilor.
 ATENTIE!
 Vitamina C de calitate NU se gaseste in capsule, ci in gradina! Vitamina C este un micronutrient format din: Rutina, Bioflavonoide, Factorul K, Factorul J, Factorul P, Tyrosinasa, Ascorbinogen, Acid ascorbic. Suplimentele din farmacii cu Vitamina C contin doar acid ascorbic, in timp ce in Vit. C din natura are TOATE componentele. Stiai ca ardeiul verde contin cel putin triplu vitamina C fata de citrice? Macesele 1500-2000 mg Vit. C /100g Arderiul verde 1600-1800 mg Vit. C/100g Catina 670 mg Vit. C /100g Patrunjelul 150 mg Vit. C /100g Kiwi 120-180 mg Vit. C /100g Coacazele 55-215 mg Vit. C /100g Portocala 53 mg Vit. C /100g *Ideea e ca exista destule surse de vitamina C in natura!
 Nu e nevoie sa optezi pentru capsule.
 8. Altele:
Eu le-am prezentat mai sus pe cele mai comune si mai accesibile, insa asta nu inseama ca sunt sigurele. Mai au proprietati antiparazitare: * Argintul Coloidal * Samburii de grapefruit si de lamaie * Aloe vera * Propolisul * Pau d'Arco * MMS (Mineral Miracle Solution) * Iodul (Sub forma de iodura de potasiu sau Solutie lugol) Si lista poate continua.
 Rotirea alimentelor
Ca orice organism viu, parazitii au capacitatea de a se adapta in timp si de a deveni imuni la alimentele sau plantele care ar fi trebuit sa-i omoare. De aceea, nu vei avea rezultate consumand doar usturoi in fiecare zi sau doar seminte de dovleac in fiecare zi. Cea mai inteleapta alegere este ROTIREA ALIMENTELOR.
Adica o saptamana consumi multa nuca de cocos, in urmatoarea semintele de dovleac, apoi treci la argila si asa mai departe. Astfel nu numai ca parazitii nu pot dezvolta rezistenta, dar vei fi capapil sa omori o gama mult mai larga de specii, deoarece nu toate speciile mor de la acelasi aliment. Punctul de plecare, sunt cele 3 componente (nucul negru, pelinul si cuisoarele) o combinatie care omoara majoritatea speciilor de paraziti in mai putin de 3 saptamani.

 DE RETINUT: Este important să luăm partea bună din toate. Un om informat valoreaza cat doi! Un om informat este protejat!

http://ro.netlog.com/batarigasteliana/blog/blogid=1589295

duminică, 15 septembrie 2013

FRUCTELE SI ZARZAVATURILE-


Fructele si zarzavaturile au certe valori nutritive si calorice. Este bine de stiut, in acest sens, ca sub raport caloric, de exemplu, 100 de grame de struguri de buna calitate echivaleaza cu o cantitate similara de carne slaba de vaca sau de peste. In acelasi timp, merita a sti ca banalul cartof se constituie in materia prima a celei de-a doua piini a spetei umane;

tot legumele si fructele se constituie intr-o importanta sursa de energie pentru organism, si asta gratie in primul rind glucidelor pe care le contin, in special glucozei, levulozei si fructozei, pe departe cel mai asimilabil pentru organism dintre toate zaharurile existente in cadrul naturii verzi;

in aceeasi masura, fructele si zarzavaturile sint mari depozitare de vitamine, si inca de o mare varietate;

tot fructele si zarzavaturile sint mari depozitare de oligoelemente, deci de saruri minerale, alte elemente nutritive indispensabile vietii, asemenea vitaminelor;

fructele si legumele reprezinta, de asemenea, cele mai mari depozitare dintre elementele nutritive pe care ni le pune la dispozitie natura verde, in ceea ce priveste continutul in fibre alimentare, deci in celuloza. Or, sa nu uitam ca aceste fibre alcatuiesc cel de-al saptelea stilp de rezistenta al alimentatiei umane, ceilalti stilpi fiind reprezentati de glucide, proteine, lipide, apa, vitamine si de sarurile minerale. Prin marea lor bogatie in fibre alimentare, deci in celuloza, fructele si zarzavaturile sint stimulente de prim ordin ale tranzitului intestinal, tranzit cu implicatii dintre cele mai deosebite in ceea ce priveste echilibrul somatic, deci corporal, ca si in ceea ce priveste echilibrul psihic si starile de spirit. Mai e nevoie oare sa precizam, in acest sens, in ce masura constipatia generata de lipsa de celuloza din continutul intestinal asterne patul diverselor suferinte si al diverselor stari de spirit negative?

Telina si cicoarea sint aperitive, adica sporesc apetitul; ca ridichile si salata sint depurative, adica contribuie la curatirea interna a Legumeorganismului; ca sparanghelul, prazul, pepenii si fructele in general sint diuretice, adica favorizeaza eliminarea urinii; ca usturoiul si ceapa sint, la rindul lor, printre altele si vermifuge, adica contribuie la eliminarea parazitilor intestinali; ca varza rosie este expectoranta, in vreme ce cea alba, gratie vitaminei U pe care o contine in cantitati semnificative, este cicatrizanta pentru ulcerele tubului digestiv; ca anghinarea este colagoga, adica favorizeaza eliminarea bilei, contribuind pe aceasta cale la optimizarea digestiei intestinale

Fructele, si dintre acestea in special merele, consumate fie coapte fie rase, fie sub forma de zeama, s-au dovedit de o mare utilitate in tratamentul colitelor si enterocolitelor, mai ales cind acestea tin de virsta copilariei, si asta gratie sarurilor de pectina pe care aceste fructe le contin, si in special acestui constituent deosebit al acestor saruri, reprezentat de pectatul de nichel;

Fructelor si zarzavaturilor le mai sint proprii certe proprietati uricolitice, respectiv de dezintegrare in organism a acidului uric, de unde indicatiile acestor elemente, tinind de natura verde, in tratamentul artritelor ca si al litiazelor renale.

Despre sucurile din fructe

Cum insa atit fructele si zarzavaturile sint suportate mai cu dificultate de catre unii, din cauza unor particularitati reactive ale tubului digestiv, sau din cauza unor suferinte ale acestuia, se impune ca, in aceste situatii, sa beneficiem de proprietatile lor complexe, pe linie nutritiva si sanogenetica, consumindu-le sub forma de sucuri. Sucurile de fructe, caci in special acestea se bucura de o larga Sucuri de fructeutilizare, se obtin prin stoarcerea fructelor sanatoase, ajunse la maturatie, stoarcere care se poate realiza fie pe calea mijloacelor celor mai simple, fie pe calea mijloacelor cele mai sofisticate, constind in mixere etc. Este ideal, ca sucurile de fructe sa fie consumate in stare proaspata, respectiv imediat sau numai la scurt timp dupa prepararea lor. Cind, din diverse motive, aceste sucuri nu sint consumate imediat dupa prepararea lor sau la scurt interval dupa aceasta este de presupus, ca ele vor fi afectate de fermentatia alcoolica sau vor fi deteriorate pe calea diversilor agenti poluanti, a diverselor ciuperci si levuri, care vor contribui la degradarea lor calitativa. De unde se impune asigurarea stabilitatii lor.

In ce afectiuni se folosesc mai ales

Dar, indicatia absolut majora pe aceasta linie vizeaza in special pe cei care, suferind de gastrite, ulcere gastro-duodenale si enterocolite, iar numarul acestora este dupa cum stim foarte numeros, tolereaza mai cu dificultate componenta celulozica a fructelor, dupa cum stim foarte bine reprezentata in perimetrul acestor produse naturale, sau cel putin a unora dintre ele. Consumul de fructe sub forma de sucuri, vizeaza insa o paleta mult mai larga de boli, si, implicit de bolnavi, boli ca obezitatea, ateromatoza si dislipidemia - boli ce se caracterizeaza prin cresterea grasimilor totale din singe sau numai a unor fractiuni lipidice de genul trigliceridelor si a colesterolului; mai beneficiaza de actiunea sucurilor de fructe si cei care sufera de diabet, anemie, insuficienta cardiaca, hipertensiune arteriala, litiaza biliara si renala cu acid uric, alte boli hepatice si renale, ca si diverse afectiuni intestinale.

Care este compozitia lor

In compozitia fructelor si legumelor intra in primul rind apa, si anume, in proportie de 80-90 la suta. Bogat reprezentate sint si glucidele si levuloza, dupa cum stim foarte folositoare pentru organism. UrmeazaFructe in ordine acizii organici, mai ales cel malic, tartric si citric, care sint metabolizati si transformati in organism in carbonati alcalini. Continind cantitati importante de acizi organici, care le confera gustul caracteristic, sucurile de fructe si legume au actiune alcalinizanta asupra tumorilor organismului si asta intrucit acizii sint metabolizati in saruri alcaline.

De exemplu, 1 kg de capsuni aduce in organism baze cit 9 g bicarbonat de sodiu; 1 kg de struguri cit 6 g bicarbonat, iar 1 kg de suc de lamiie, cit 4 g bicarbonat.

Bine reprezentate in sucuri sint si vitaminele, mai ales cele hidrosolubile de genul vitaminei C, B1 si B2. In cantitati mai reduse se gasesc si vitamine liposolubile. Acestea aflindu-se mai ales in fructele oleaginoase ca migdalele, nucile si maslinele. Alte fructe ca lamiia, portocalele, mandarinele, migdalele, nucile si caisele, au cantitati reprezentative de vitamina A, mai ales sub forma de provitamina de genul carotenului. Este bine de stiut, ca unele vitamine se pot distruge in cursul pasteurizarii si sterilizarii sucurilor, ca si prin conservarea lor indleungata, de unde necesitatea consumarii in stare proaspata.

Tot bine reprezentate in sucurile de legume sint si oligoelementele minerale, care se gasesc fie sub forma de saruri organice solubile, fie sub forma de saruri anorganice. Dintre oligoelemente in cantitate mai mare se afla potasiul, calciul si magneziul. Sodiul se gaseste in fructe si legume in general in cantitati mici. Sarurile minerale contribuie la actiunea alcalinizanta a sucurilor.

Sucul de struguri poate acoperi 90-95 la suta din necesitatile de vitamina C ale organismului.Legume

-Sucul de rosii este si el bogat in acid ascorbic, respectiv in vitamina C, apoi in caroten, fier si potasiu. Acest suc stimuleaza secretiile digestive, motiv pentru care luat inainte de masa este aperitiv, ca si sucul de telina. Sucul de rosii reprezinta, in plus, o bautura reconfortanta, cu indicatii speciale in anemii si convalescenta.

-Sucul de varza alba reprezinta la rindul sau un bogat rezervor de vitamina C, de derivati sulfurosi cu marcata activitate antimicrobiana, ca si de saruri. Contine, de asemenea un principiu activ cu actiune antitiroidiana, ca si un factor cicatrizant in ceea ce priveste ulcerele gastroduodenale.

-Sucul de morcovi impresioneaza prin calitatile mari de caroten, motiv pentru care se bucura de mare trecere in toate bolile tributare lipsei sau insuficientei de vitamina A din organism.

-Sucul de ridichi negre da rezultate excelente in colecistitele si angiocolitele cronice, mai ales insotite de constipatie, exercitind efecte benefice asupra peristatismului intestinal, ca si asupra musculaturii netede a canaliculelor biliare, usurind in felul acesta secretarea bilei.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare