Faceți căutări pe acest blog

luni, 27 ianuarie 2014

Cum pot fi folosite altfel alimentele din cămară


 Piper: Dacă vreţi ca hainele pe care intentionaţi să le spălaţi la maşină să-şi păstreze culoarea, adăugaţi o linguriţă de piper. Culorile nu vor ieşi şi evitaţi astfel ca unele rufe să-şi împrumute culoarea altora.
 Zahăr: Dacă nu vreţi să cheltuiţi bani pe tabletele antiţânţari, puteţi face acasă un amestec la fel de eficient. Aveţi nevoie de două ceşti de lapte, puţin peste 100 de grame de zahăr şi circa 50 de grame de piper. Fierbeţi acest amestec timp de 10 minute, amestecând ocazional. Puneţi mixtura în boluri şi aşezaţi-le strategic în casă sau chiar pe lângă casă. Acestea vor atrage nu doar ţânţarii, ci şi alte insecte deranjante.
 Sare: Petele de grăsime sunt într-adevăr o pacoste, dar pot fi îndepărtate, înainte de a spăla rufele, dacă se presară generos sare peste pată. Apoi, pot fi spălate în mod normal.
 Cartofi: Dacă aţi avut o noapte grea şi aţi cam exagerat cu alcoolul, iar ochii vă trădează activităţile nocturne, aplicaţi peste ei câte o felie subţire de cartof şi aşteptaţi timp de cinci minute. Clătiţi apoi cu apă rece, aplicaţi o cremă hidratantă şi abia apoi machiaţi-vă, dacă simţiţi că mai e cazul. În afară de machiaj, restul e valabil şi pentru bărbaţi.
 Portocale: Dacă sunteţi în natură şi, întâmplător, aveţi portocale la voi, puteţi uita de grija hârtiei pentru aprins focul.. Cojiţi-le, lăsaţi cojile să se usuce şi folosiţi-le pentru aprinderea focului, deoarece conţin uleiuri inflamabile care ard pentru multă vreme. Mirosul proaspăt e din partea casei! 
Ulei de măsline: Dacă aveţi senzaţia că produsul potrivit pentru piele pur şi simplu nu există, încercaţi să combinaţi 4 linguriţe de ulei de măsline cu 3 linguriţe de sare. Pasta creată se aşază pe faţă, timp de 2 minute şi se îndepărtează apoi cu apă călduţă. Folosiţi această mixtură în fiecare zi, timp de o săptămână, după care răriţi aplicarea acestui tratament, reducând zilele de înfrumuseţare la 3 pe săptămână. Rezultatele vor fi vizibile.
 Muş tar: Poate că veţi avea senzaţia că mirosiţi ca un hot-dog, dar muştarul aplicat într-un strat subţire pe piept, peste care se aşază 1 un prosop fierbinte, vă va elibera capul şi pieptul, ajutându-vă să respiraţi mai uşor..
 Maioneză: E grav când copiii desenează cu carioci pe pereţi. Dar parcă doare şi mai tare când, în loc de pereţi, folosesc ca şi pânza mobila cea nouă. Există însă o rezolvare: aşezaţi maioneză pe urmele de cariocă de pe mobilă, lăsaţi să acţioneze timp de 10 minute şi apoi ştergeţi cu o cârpă curată. Maioneza se va lua cu tot cu pata de culoare. 
Lămâie: Mătreaţa este o problemă de sănătate adesea stânjenitoare şi, din păcate, produsele de îngrijire care promit să rezolve această problemă miros destul de urât. În frigider găsiţi însă remediul, care constă în lămâie. Masaţi-vă scalpul cu două linguriţe de zeamă de lămâie şi clătiţi cu apă călduţă. Dizolvaţi apoi o linguriţă de zeamă de lămâie într-un pahar cu apă caldă şi aplicaţi pe pielea capului, fără a mai clăti. Repetaţi tratamentul până ce problema dispare. Ouă: Dacă nu mai aveţi timp să treceţi pe la coafor pentru o mască pentru podoaba capilară, folosiţi gălbenuşul a două ouă pentru a vă masa părul. Porniţi cu scalpul şi apoi înaintaţi pe lungimea firului de păr, pas cu pas. Când simţiţi că toate firele de păr au intrat în contact cu gălbenuşul, aşezaţi-vă pe cap o cască şi apoi un prosop cald. Staţi aşa 30 de minute, apoi spălaţi-vă pe cap ca de obicei. Unt: O cutie de bijuterii vă poate ajuta să vă organizaţi podoabele. Doar că, uneori, toate acele lanţuri subţiri se încâlcesc şi nu puteţi face mare lucru să opriţi asta. Câteodată vă enervaţi atât de tare, încât mai că aţi trage de ele, cu riscul ca nu multe lănţişoare să rămână întregi. Sfatul nostru este să puneţi nişte unt peste nod şi să aşezaţi ghemotocul preţios pe o suprafaţă plată. Ajutându-vă de un ac de cusut, veţi reuşi să rezolvaţi dilema. La final, nu trebuie decât să îndepărtaţi untul sub un jet de apă caldă.
 Pâine: Data viitoare când scăpaţi pe jos un pahar sau o farfurie care se face ţăndări pe podea, luaţi o felie de pâine şi, după ce aţi adunat cioburile mari, vizibile, treceţi felia de pâine peste locul care ar mai putea avea cioburi greu de văzut cu ochiul liber. Pâinea este bună şi pentru îndepărtarea urmelor de degete (eventual murdare) de pe pereţi şi tapet. 
 Banane: Data viitoare când vreţi să aruncaţi la gunoi cojile de banană, amintiţi-vă că acestea încă mai pot fi utile. Îndepărtaţi eventualele "aţe" sau fâşii din pulpa fructului şi treceţi cojile de banană peste argintărie sau pantofii din piele. Ştergeţi apoi cu o cârpă moale.
 Mere: Dacă aţi cumpărat roşii care nu sunt prea roşii, nu disperaţi. În loc să le lăsaţi la copt pe pervaz mult şi bine, înfăşuraţi cinci roşii verzi într-o pungă maro în care se află şi un măr copt, sigilaţi şi lăsaţi-le aşa pentru câteva zile. Procesul de coacere va fi grăbit în acest fel. 
                                     Idei de reţinut  
Furnicilor nu le plac castraveţii. Înconjuraţi ascunzişurile acestora cu coji de castravete.
Dacă vrei să obţii un cub transparent de gheaţă, fierbe apa înainte.
Oglinda ta va stră luci, dacă o cureţi cu White Spirt (diluant de vopsele).
 S-a imprimat o gumă de mestecat în materialul hainelor tale? Pune-le pentru o oră în congelator. 
Părul tău nu are luciu suficient? Umezeşte-ţi părul cu o linguriţă de oţet, şi pe urmă să-l speli.
 Hainele tale albe nu sunt suficient de albe ? Înmoaie-le în apă caldă timp de 10 minute, împreună cu o felie de lămâie.
 Ca să reuşeşti să storci integral zeama lămâilor, ţine-le o oră în apă caldă înainte de a le stoarce. 
Pentru a evita mirosul neplăcut la fierberea verzei, pune o felie de pâine pe varză. Pentru a nu amesteca pâinea cu varza, felia se introduce într-o pungă de pânză rară. 
Lăcrimezi, dacă tai ceapa, - mestecă o gumă de mestecat.
 Pentru a fierbe mai repede cartofii, decojeşte-i numai pe o parte. Pată de cerneală pe haine? Pune un strat gros de pastă de dinţi pe pată, lasă-l să se usuce şi numai dupa aceea să o speli
. Vrei să scapi de şoareci şi şobolani, presară praf de piper negru în zona unde se ascund. Se vor duce în altă parte. 
Proverb chinezesc: Dacă tu poţi profita de un lucru, ce ţi-a fost împărtăşit de alţii, la rândul tău ai şi tu obligaţia, de a-l împărtăşi cu alţii! Deci, procedează la fel ca mine...

marți, 21 ianuarie 2014

16 motive suplimentare pentru care chimenul negru este „remediul pentru orice, inafara de moarte”


Acum ceva timp am scris un articol despre Nigella Sativa(chimen negru, negrusca, negrilica) intitulat „Remediul pentru orice, inafara de moarte”. Acest articol descria cercetarile efectuate pe multe cai prin care semintele de chimen negru(Nigella Sativa) constituie un aliment medicinal cu potential de salvare a vietii, si este unul dintre cele mai populare articole de pe site-ul nostru.

Incepand cu pasajul „Aceasta umila, dar imens de puternica samanta omoara MRSA(Stafilococus aureus multiplu rezistent, la mai multe tipuri de antibiotice), vindeca acele corpuri otravite de arme chimice, stimuleaza regenerarea celulelor beta muribunde din pancreasul diabetic, si face inca si altele, despre care putini stiu ca exista”, articolul a rezumat cercetarile publicate si revizuite incrucisat despre 10 dintre remarcabilele beneficii de sanatate ale semintei:
Diabetul de tip 2: Doua grame de negrusca pe zi a avut ca rezultat reducerea glicemiei a jeun (pe stomacul gol), micsorarea rezistentei la insulina, sporirea functiei celulelor beta, si reducerea hemoglobinei glicozilate la subiectii umani.
Infectia cu Helicobacter Pylori: Negrusca poseda actiune utila anti H. Pylori, comparabila cu terapia tripla de eradicare.
Epilepsie: Negrusca este traditional cunoscuta ca avand proprietati anticonvulsive. Un studiu din 2007 despre copiii epileptici, a caror afectiune era refractara la tratamentul medicamentos conventional, a gasit ca un extract apos a redus semnificativ actiunea epileptica.
Hipertensiune : Utilizarea zilnica a 100 pana la 200 de mg de extract de negrusca, de doua ori pe zi, timp de 2 luni, a avut un efect de micsorare a presiunii sanguine la pacientii cu usoara hipertensiune.
Astm: Timochinona, unul dintre constituentii activi principali ai Negellei Sativa (chimenul negru), este superior medicamentului fluticazona la modelul animal de astm. Un alt studiu, de data asta pe subiecti umani, a gasit ca extractele de chimen negru (negrusca) cu apa fierbinte au un efect antiastmatic relativ puternic asupra cailor respiratorii afectate de astm.
Tonsilofaringita acuta: caracterizata prin inflamarea amigdalelor sau faringelui (dureri in gat), majoritar virala in origine, capsulele de negrusca (in combinatie cu Phyllanthus niruri) au fost gasite ca alinand semnificativ durerea de gat, si reducand nevoia de analgezice (impotriva durerii) la subiectii umani.
Vatamari datorate armelor chimice: Un studiu pe oameni, aleatoriu si controlat prin placebo asupra pacientilor vatamati de arme chimice a gasit ca extractele de chimen negru realizate cu apa fierbinte au redus simptomele respiratorii, suieraturile de piept, si valorile de test ale functiei pulmonare, si au mai redus nevoia de tratament medicamentos.
Cancer la colon: Studiile la nivel celular au descoperit ca extractul de negrusca se poate compara favorabil cu agentul chimic 5-fluoruracil in suprimarea cresterii cancerului la colon, dar cu un profil de siguranta mult mai inalt. Cercetarile pe animale au gasit ca uleiul de negrusca are semnificative efecte inhibitorii asupra cancerului la colon la cobai, fara efecte secundare observabile.
MRSA (Stafilococ auriu multiplu rezistent): Negrusca are actiune antibacteriana impotriva izolatilor clinici de Stafilococcus aureus rezistent la meticilina.
Dependenta/sevrajul de opiacee: Un studiu facut asupra a 35 de dependenti de opiacee a gasit ca negrusca constituie o terapie eficienta pe termen lung pentru dependenta de opiacee.

De atunci cercetarile biomedicale asupra chimenului negru au continuat sa infloreasca, cu inca 78 de studii publicate si citate de baza de date MEDLINE a Bibliotecii Nationale de Medicina in decursul ultimelor luni.
Aici sunt inca 16 beneficii suplimentare de sanatate care se adauga unei liste in continua crestere:
Previne vatamarile datorate radiatiei: Uleiul de Nigella sativa (UNS) si componentul lui activ, timochinona, protejeaza tesutul cerebral de stresul nitrozativ indus de radiatii.

Protejeaza impotriva vatamarilor datorate infarctului: Extractul de timochinona din Nigella Sativa a avut un efect protector impotriva vatamarii asociate cu infarct experimental.

Previne dependenta de morfina si toxicitatea ei: Extractul alcoolic de Nigella Sativa reduce preferinta conditionanta asociata locului indusa de morfina, un indicator al intoxicarii, dependentei si tolerantei la morfina
Previne vatamarea rinichilor asociata diabetului: Extractul de timochinona din Nigella Sativa a avut efecte protectoare asupra nefropatiei diabetice experimentale.

Previne aderarile post-chirurgicale: Acoperirea suprafetelor peritoneale cu ulei de Nigella Sativa dupa trauma peritoneala este eficienta in micsorarea formarii de aderari peritoneale la un model experimental.

Previne neurotoxicitatea asociata bolii Alzheimer: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa a avut efecte protectoare in cazul diabetului experimental; a prevenit neurotoxicitatea si apoptoza indusa A?1-40 la modelul celular.

Suprima cresterea cancerului la san: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa inhiba cresterea tumorala si induce moartea programata a celulelor (apoptoza) la un model de cancer la san xenogrefa la soarece.

Prezinta proprietati anti-psoriasis: Extractul alcoolic din seminte de Nigella Sativa prezinta actiune anti-psoriazis, consistenta cu utilizarea ei medicinala in medicina traditionala.

Previne patologia cerebrala asociata cu Parkinsonul: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa protejeaza neuronii de cultura impotriva toxicitatii ?SN indusa sinaptic, o patologie observata la creierele pacientilor cu Parkinson si dementa insotita de corpi Lewy.

Omoara celulele canceroase cerebrale agresive ale glioblastomului: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa prezinta actiune de omorare a celulelor glioblastomului.

Omoara celulele leucemice: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa induce apoptoza mediata mitocondrial in cazul de leucemie acuta limfoblastica in vitro.

Suprima cresterea canceroasa a ficatului: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa previne cancerul indus chimic la modelul de boala al cobailor.

Previne patologiile diabetice: Extractul de timochinona apos si alcoolic de Nigella Sativa in doze mici are un efect de micsorare a zaharului si ameliorare asupra regenerarii insulelor pancreatice, indicand valoarea lui ca agent terapeutic in controlul diabetului zaharat.

Suprima cresterea celulelor cancerului cervical: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa prezinta proprietati antiproliferative, apoptotice si anti-invazive la o tulpina de celule de cancer cervical.

Previne vatamarile cerebrale datorate intoxicarii cu plumb: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa amelioreaza stadiul vatamarilor cerebrale datorate intoxicatiei cu plumb la cobaii Sprague Dawley.

Omoara celulele cancerului cavitatii bucale: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa induce moarte celulara programata(apoptoza) la celulele canceroase ale cavitatii bucale.


De ce o atat de puternica samanta nu este inca pe radarul majoritatii comunitatilor medicale si nutritionale? Stim ca samanta de susan poate depasi Tylenolul in reducerea durerilor de artrita si poate reduce factorii de risc ai bolilor cardiovasculare intr-o maniera care sa faca invidioase statinele, si stim ca semintele de in micsoreaza tumorile de san si prostata, dar beneficiile chimenului negru sunt inca in mare masura subraportate si subutilizate.

Interesant, in ciuda acestui unghi mort, si ca pentru a confirma imensul potential al chimenului negru ca agent vindecator, Nestlé, gigantul alimentar la nivel planetar cu baza in Elvetia, a solicitat un brevet pentru utilizarea Nigellei Sativa pentru „a preveni alergiile alimentare”, in anul 2010 (publicatia Nestlé despre brevete internationale WO2010133574). Aceasta este o incercare evidenta de a-si insusi cunoasterea traditionala si a utiliza semintele sau extractul de planta pa baza unui brevet care sa fie proprietatea intelectuala a firmei atunci cand este utilizat ca ingredient alimentar sau medicament.

Potrivit Third World Network Briefing Paper/Document Rezumativ al Retelei Lumea a Treia, din iulie 2012:

“Solicitarile gigantului elvetian par invalide, intrucat utilizarile traditionale ale Nigellei Sativa anticipeaza cu claritate aplicatiile brevetului Nestlé, si cercetarile savantilor din tarile in curs de dezvoltare au validat deja aceste utilizari traditionale, si au descris suplimentar, in termeni stiintifici contemporani, insasi proprietatile medicinale ale chimenului negru, pe care Nestlé cauta sa le pretinda ca fiind propriile sale “inventii”.

Nestlé pretinde ca proprietate intelectuala orice uz al unui compus receptor opioid pentru a trata sau preveni alergiile, in mod specific timochinona si, mai specific, administrarea de timochinona sub forma de material vegetal de la Nigella Sativa(seminte). 3 Tipul de alergie alimentara de cel mai mare interes este tulburarea stomacala si diareea. ”

Vestea cea buna este ca nici un astfel de brevet nu a capatat inca aprobarea, si pana acum, acest aliment este inca disponibil in mod gratuit. Pentru actualizari despre cercetarile asupra chimenului negru, mergeti la Pubmed.gov, si inscrieti-va pentru actualizare prin e-mail pentru cuvantul cheie “nigella sativa,” si veti fi printre primii care sa aflati despre noile cercetari asupra acestei uimitoare seminte, pe masura ce acestea apar din mediul biomedical

SURSA
.http://viataverdeviu.ro/16-motive-suplimentare-pentru-care-chimenul-negru-este-remediul-pentru-orice-inafara-de-moarte/

miercuri, 15 ianuarie 2014

Parintele Arsenie Boca - marturii si tratamente naturale


Eram cu Părintele Arsenie şi l-am întrebat: „Ce să facem Părinte, că acum este foarte rău”. Părintele zice: „Va veni şi mai rău”. Zic: „Parcă toate sunt otrăvite. Nici nu ne mai vine să mâncăm”. „Mă, face-ţi semnul sfintei cruci pe tot ce mâncaţi: apă, ceai, cafea, prăjitură, fructe, băutură, mâncare, pâine. De ar fi dat chiar şi cu otravă, Sfânta Cruce anulează tot ce este otrăvit”. (Maria Matronea, Sibiu)



O femeie avea pietre la fiere si a mers la parintele Arsenie.
Era programata pentru operatie inca parintele i-a spus " ma, nu te du la nici o operatie; tu fa ce-ti spun eu. Cand te duci acasa sa te duci sa iti cumperi si sa iti face ceai de limba cerbului cu coaja de portocala, dar neindulcit. Bea asa timp de cateva luni, 2-3 luni, bea asa in loc de apa si apoi du-te la control."
Ceaiul acesta zdrobeste pietrele si le transforma in nisip. O piatra localizata la fiere nu se poate elimina decat zdrobita si cu acest ceai se zdrobeste pe cale naturala. Sa incerce toti care au probleme cu fierea si sa vada cum se vor simti.

Părintele cunoştea medicină şi de multe ori ne spunea că „transpirăm” din cauză că nu ne funcţionează bine rinichii. Îi spuneam că îmi cade părul, iar el ne dădea remedii, că şi părul trebuie să se hrănească şi ne spunea să facem gălbenuş de ou cu ulei de ricin şi să ne spălăm capul şi să-l clătim cu oţet de mere. Totdeauna ne dădea soluţii la probleme de sănătate.

Altădată a venit un bolnav de plămâni şi Părintele i-a zis să ia hrean plămădit cu miere de albine, spunându-i că „Cel ce a făcut cerul şi pământul e în stare să lipească o piele ruptă”.

Cine-i ingust la minte, nu are leac nicaieri.
Daca impiedici un guturai prin medicamente il transformi in alte primejdii. Lasa fazele obisnuite ale bolii ca-i cel mai bun leac al ei(al bolii). Ferirea de frig ajunge.
Parca toate lucrurile unui om seamana cu stapanul lor.

Mersese la Părintele o femeie din Făgăraş (d-na Burlea) destul de în vârstă, care avea probleme cu ochii (cataractă), dar ajunsă în faţa lui, femeia a uitat pentru ce a venit la dânsul. Părintele o întreabă: “Care-i baiu’ mă femeie?”, iar ea îi răspunde: “Păi Părinte, am venit aşa, ca să vă văd,”. Părintele o întreabă : “N-ai venit pentru asta, mă! Nu ai venit pentru ochi?”. Bătrânica îi răspunse: “Vai Părinte, mă iertaţi, dar chiar pentru asta am venit la sfinţia voastră”. Părintele Arsenie îi spune: “Mă, şi ce ţi-au spus doctorii? Să te duci şi să te operezi. Aşa-i?”. “Da, Părinte”. “Mă, îi spune Părintele, să nu te duci la operaţie, că o să rămâi oarbă. Să faci ce-ţi spun eu. Primăvara, să pui o sticluţă la viţa de vie, şi din seva pe care o aduni în sticluţă, să iei câteva picături cu pipeta şi să-ţi pui în ochi şi nu o să mai ai nevoie de operaţie”. După un timp m-am întâlnit cu femeia şi cu adevărat nu a mai fost nevoie de intervenţie chirurgicală, pentru că îi trecuse cataracta cu seva de la viţa de vie, precum îi spusese Părintele.

Odata Parintele a spus: "Cand imi dati "telefon" sa staruiti, ca vin "telefoane" din mai multe parti si nu stiu de unde vine "telefonul"". Dar nu era vorba de telefonul propriu-zis. Daca te gandeai la Parintele, Parintele simtea ca cineva ii cere ajutor.(Ierod. Ieronim Coldea).

Când eram copil locuiam în Lisa, nu departe de Mânăstirea Brâncoveanu. Eram 10 fraţi (5 băieţi şi 5 fete). Numele de fată îl aveam Andreiaş. Aveam 13 ani când sora mea cea mare, Elena, de 23 de ani, era bolnavă de ochi (o dureau ochii, îi curgeau lacrimile şi îi scădea vederea). Se gândea să meargă la Bucureşti pentru operaţie. Dar într-o duminică, fiind la mănăstire, a ieşit Părintele Arsenie din biserică şi a strigat (era multă lume): „Leana din Lisa, vino-ncoace”. Când s-a apropiat i-a spus: „Tu eşti bolnavă cu ochii. Să nu te duci la medic la Bucureşti să faci operaţie”. I-a adus apă sfinţită: „Cu ea să te speli pe ochi“. Aşa a făcut şi boala i-a trecut imediat. De atunci a mers tot timpul la mănăstire şi ne-a luat şi pe noi, surorile. Aşa am ajuns să merg şi eu în fiecare duminică. (Bălan Silvica - Făgăraş)

O fată de 13 ani, oloagă, dintr-un sat din Ardeal, a stat o săptămână la mănăstire. Părintele Arsenie a făcut rugăciuni asupra fetei, ea fiind pusă pe un scaun în faţa altarului. Părintele a întrebat-o : Crezi în Iisus Hristos, în Dumnezeu-Tatăl, în Maica Domnului? Ea a răspuns: Cred din toată inima. La fel i-a întrebat şi pe părinţii fetei care au răspuns că şi ei cred. Părintele i-a zis fetei: Dacă crezi, scoală-te şi mergi! Ea a răspuns că nu poate. Atunci Părintele i-a zis iarăşi: Dacă crezi în Iisus Hristos, scoală-te şi vino la mine! Atunci fetiţa s-a sculat pe picioarele ei, ajutată, şi a mers spre Părintele Arsenie. Părintele i-a spus că atât cât va trăi să nu se ducă în lume la distracţii, baluri, dansuri şi să se încredinţeze în mâinile lui Dumnezeu. Dar după 2 ani, la 15 ani, fiind frumoasă, a mers la un bal şi astfel la scurt timp fata a murit.
Părintele Arsenie se izola de lume la izvorul din pădure. Apa de acolo devenise sfinţită prin rugăciunile lui, fiind izvor de mântuire creştinească. Vor fi vremuri grele, iar cei ce se vor osteni până acolo vor fi păziţi şi răsplătiţi de Domnul Iisus Hristos şi vor avea putere în credinţă. Mulţi credincioşi vin la acest izvor cu putere vindecătoare de orice boală, depărtând gândurile rele şi duhurile necurate. (Bârsan Elena - Sâmbăta de Sus)

A venit în biserică un om şi l-a intrebat pe Părintele dacă să mai mănânce fructe şi legume din grădină, că sunt radiaţii multe. Părintele a zis: „Măi, să pice din cer otravă pe pământ şi să mănânci; cine are credinţă, nu are nimic”. (Burs Maria, Ucea de Sus)

Imi amintesc ca la Ramnicu Valcea era un medic endocrinolog de exceptie, dr. Romulus Popescu. Era credincios (pe biroul lui se afla mereu Pravila de la Govora si viata sfantului din ziua respectiva), iar ca medic, parea de neintrecut. Cunostea bolnavul dupa mers, dupa cautatura ochilor. Se uita la el si spunea ceea ce se si intampla negresit: "In doi ani, omul acesta vine la mine". Indragindu-l si respectandu-l in mod deosebit, ne-am gandit sa punem la cale o intalnire a medicului cu parintele - lucru care s-a si petrecut. L-am adus pe Romulus Popescu la Prislop, am batut la usa chiliei si, parintele, stand cu spatele la usa, a zis fara sa priveasca spre noi: "Hai doctore. De cand te astept!". Nimeni nu stie ce au discutat unul cu altul. O zi si o noapte au stat zavorati in chilie. Cand a iesit de la parintele, doctorul era ca de pe alta lume, transfigurat si plin de lumina. Intrebandu-l ce s-a intamplat, Romulus Popescu a spus doar atat: "Nu stiu cand a trecut noaptea". Insistand, el a mai adaugat, ca un rezumat si o concluzie: "Ce sa va spun, maicilor? Daca cineva n-ar avea picioare si ar implini intocmai ce spune parintele, omului aceluia i-ar creste picioarele la loc!"".

De obicei, pătimesc de cancer cei ce nu postesc niciodată. Cancerul încă n-are leac şi apare fără alte explicaţii, decât ca o frână pedepsitoare a desfrânării stomacului. Se vede că prin el se pedepseşte lăcomia mâncărilor şi obârşia desfrânării.
Cancerul, această misterioasă anarhie celulară, mi se pare că vine tot cam din aceleaşi pricini din care vine şi o anarhie socială, tot un dezechilibru dovedeşte în vreo zonă necunoscută a organismului, sau vreo slăbire în serviciul de siguranţă al sistemului nervos. Bănuiesc despre roiul celulelor canceroase că au chiar o altă formă cromozomică; în tot cazul recesivitatea e sigură.

Schimbarea mea s-a petrecut cu viteza şi tăria unui fulger. Îmbrăcată subţire, cu pantofi decupaţi şi talpă de plută, mă plimbam ca un fotomodel printre oameni. La mormântul Părintelui însă, ceva s-a năruit în mine. Am început să plâng fără contenire şi prin faţa ochilor îmi treceau toate păcatele pe care le săvârşisem. Nu ştiu cât timp am stat la mormânt, dar când am revenit în curtea bisericii, aveam un dor cumplit de mântuire, un dor sfăşietor să rămân acolo, să nu mă mai despart de Părintele. Era peste puterile mele să mai plec. Prietenii care mă aşteptau la maşină nu au înţeles nimic.Credeau că am înnebunit, că trec printr-o criză de delir mistic. Într-o secundă am lăsat în urmă tot: o carieră strălucită, o casă superbă în cartierul Primăverii din Bucureşti, luxul şi toate deşertăciunile vârstei. Am câştigat infinit mai mult: ajutorul şi mângâierea Părintelui. (Maica Maria - Măn. Prislop)

Sfaturi şi îndemnuri ale Părintele Arsenie:
- Bolile încep de la suflet, de la minte, de la concepţia despre lume, de la dezechilibrul mintal.
- Paralizia loveşte de obicei pe cei nesătui de avere şi poate fi moştenită.
- De obicei pătimesc de cancer cei care nu postesc niciodată. Cancerul încă nu are leac şi apare fără alte explicaţii, decât ca o frână pedepsitoare a desfrânării stomacului. Se vede că prin el se pedepseşte lăcomia mâncărilor şi obârşia desfrânării.
- Bătrâneţea-i un cavou ajutător… Să nu cârtim la necazuri.
- Fumatul slăbeşte nu numai plămânii, ci şi mintea omului, încât credinţa nu o mai vezi atât de curat.
- Cei bolnavi să ţină regimul bolii în loc de post.

Parintele Arsenie ne sfatuia ca atunci cand avem o problema sa spunem de 9 ori rugaciunea 
Tatal Nostru.


Tatal nostru
Care esti in ceruri
Sfinteasca-se numele Tau
Vie imparatia Ta
Faca-se voia Ta
Precum in cer asa si pre Pamant
Painea noastra cea de toate zilele
Da-ne-o noua astazi
Si ne iarta noua gresalele noastre
Precum si noi iertam gresitilor nostri
Si nu ne duce pre noi in ispita
Ci ne izbaveste de cel rau
Ca a Ta este imparatia
Puterea si Slava
In numele Tatalui
Al Fiului
Al Sfantului Duh
Amin.

El recomanda sa spunem cat mai des rugaciunea de mai sus (Tatal nostru) si rugaciunea inimii - "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine ... (numele)".

Aceste doua rugaciuni pot fi retinute usor si pot fi spuse oricand, acasa, pe strada, pe drum, etc. Spunand aceste rugaciuni in gand sau cu voce tare incepi sa le simti, incep sa iti lipseasca cand din varii motive uiti sa le spui.

marți, 14 ianuarie 2014

Cum iti dai seama daca suferi de o boala



Medicina  straveche detine taine pe care multi le-au uitat astazi, dar care, corect interpretate ar putea scuti perioade indelungate de suferinta. Studiile au aratat ca pielea, tenul pot semnala afectiuni grave, asa ca uita-te in oglinda si vezi daca este ceva in neregula cu fata ta. 
Iata ce simptome pot indica aspectul si textura pielii:
  • Paloare verzuie a fetei: disfunctii hepatice. Afectiunile hepatobiliare dau pielii culoarea galbena cu reflexe verzui.
  • Roseata permanenta a fetei: boli cardiovasculare sau hipertensiune arteriala.
  • Ingalbenirea tenului: functionare lenta a splinei/stomacului
  • Nuanta alba-bruna a tenului: semn de boala a rinichilor si cailor urinare.
  • Fata alba: boli de plamani si anemie.
  • Piele cu aspect uscat: tulburari endocrine, nervoase, gastrice, pulmonare si de circulatie.
  • Piele hiperhidratata: afectiuni renale, hepatobiliare si cardiovasculare.
  • Piele seboreica: tulburari endocrine, neuropsihice, intestinale si avitaminoze A si E.
  • Piele groasa, carnoasa, cu porii dilatati: tulburari hepatobiliare, metabolice si ale pancreasului.
  • Piele cuperozica: afectiuni nervoase, endocrine, digestive si de circulatie.
  • Pielea subtire, uscata, palida, cu aspect de pergament: anemii si tulburari endocrine.
  • Incretirea spatiului dintre sprancene: afectiuni ale sistemului limfatic, imunitate slabita.
  • Puncte rosii in jurul sprancenelor: instalarea gripei, sau a racelii.
  • Zona vascularizata a sprancenelor: sistem nervos hiperactiv, odihna insuficienta.
  • Pungi sub ochi: inflamatia rinichilor.
  • Nasul  inrosit si santul orizontal pe lobul inferior al urechii: semnul tulburarilor cardiovasculare.
  • Urechile rosii: semne ale bolilor de rinichi si de circulatie.
  • Urechile uscate, cu aspect prafuit: afectiuni osoase.
  • Ridurile orizontale pe frunte: afectiuni ale sistemului nervos.
  • Ridurile verticale de la radacina nasului: consumul excesiv de produse animale.
  • Ridurile incrucisate: organismul este supus exceselor alimentare.
  • Buzele excesiv de rosii: afectiuni ale splinei si pancreasului.
  • Buzele uscate, uneori livide: afectiuni gastrice si colite.
  • Umflarea buzei superioare: boli de stomac.
  • Barbia umflata: boli de rinichi.
  • Alunite negre intre nas si buze: nivel crescut de toxine in corp
Sursa: marawvegan.ro
Citeste mai mult pe: http://sanatate.acasa.ro/naturist-8/sanatatea-ti-se-citeste-pe-fata-iata-harta-de-care-ai-nevoie-187592.html#.UtFucHkKCos.facebook#ixzz2q7ODNVtI

10 motive pentru care e bine să bei cafea



Conține antioxidanți – desigur, principalele surse de antioxidanți sunt fructele și legumele, însă nici cafeaua nu este de neglijat. Mai mult, se pare că majoritatea băutorilor de cafea își iau antioxidanții din această băutură.
Aroma de cafea reduce nivelul de stres – s-a demonstrat științific că aroma cafelei provoacă anumite schimbări în creier și ajută la diminuarea stresului.
Diminuează simptomele Parkinson – un studiu realizat de revista Science Daily arată că persoanele care consumă cafea sunt mai puțin predispuse la a dezvolta Parkinson, iar în cazul persoanelor care suferă de această boală, consumul de cafea ajută la controlarea mișcărilor.
Este benefică ficatului – mai ales după consumul de alcool. Un studiu derulat în 2006 a arătat că persoanele consumatoare de cafea sunt cu 2-% mai puțin predispuse la a suferi de ciroză.
Ne ajută să fim mai fericiți – Institutul Național de Sănătate din Statele Unite a arătat că băutorii de cafea au cu 10% mai puține „șanse” de a dezvolta depresie. Antioxidanții și cofeina sunt cei care provoacă asta.
Reduce riscul de cancer de piele, în cazul femeilor – câteva studii au arătat că femeile băutoare de cafea au fost mai puțin predispuse la a dezvolta cancer de piele, comparativ cu cele care nu consumau.
Ajută în activitatea sportivă – conform unui studiu apărut în New York Times, o ceașcă de cafea consumată înaintea antrenamentelor ajută la îmbunătățirea activității. Cofeina crește numărul de acizi grași din fluxul sanguin, ceea ce permite mușchilor să folosească grăsimile ca și combustibil.
Reduce riscul apariției diabetului de tip 2 – băutorii de cafea își reduc riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu 50%.
Ajută la menținerea în formă a creierului – un studiu al Universității din Miami a arătat că bătrânii de peste 65 de ani care aveau un nivel ridicat de cofeină în sânge dezvoltau mai târziu boli precum Alzheimerul.
Cafeaua ne face mai deștepți – cel puțin așa susține un reportaj prezentat de CNN. Potrivit acestuia, creierul funcționează mai eficient după ce este consumată cafea.

SURSA Oana Cuzino

sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Lămâia, miracol pentru sănătatea ta.




 Ce nu ţi-a spus nimeni până acum!

1. Vindeca acneea

Vitamina C din lamaie ajuta pielea sa fie stralucitoare si omoara bacteriile care cauzeaza acneea. Bea limonada dimineata dar in plus poti face si urmatoarele:
aplica cu degetul sau cu un tampon de vata suc proaspat de lamaie pe acnee si lasa asa peste noapte. Spala cu apa a doua zi dimineata. Se poate sa simti o usoara arsura dar dispare repede.
Amesteca o parte zeama de lamaie proaspat stoarsa cu o parte apa cu miere. Pune acest amestec pe zonele afectate si lasa o jumatate de ora, apoi clateste. Repeta de 2 ori pe zi, dimineata si seara.
Evident ca in cazul unei acnee foarte severe, se recomanda consultarea unui medic specialist dermatolog, in paralel cu acest tratament natural.

2. Calmeaza anxietatea

Studiile arata ca lamaia are efect de calmare si ajuta la indepartarea oboselii, agitatiei, ametelii, nervozitatii si tensiunii. Inhalarea de ulei de lamaie creste capacitatea de concentrare si tine mintea in stare de alerta. Lamaia poate fi folosita si ca odorizant de camera in birouri, pentru a creste eficienta angajatilor. Daca te simti tensionat, pune pe o batista putin ulei de lamaie si inhaleaza.

3. Vindeca aftele

Proprietatile dovedite antibacteriene si antivirale ale lamaii pot accelera procesul de vindecare in cazul aftelor. Amesteca sucul de lamaie cu apa calda si clateste gura cu aceasta combinatie de trei ori pe zi. Nu conteaza daca simti o senzatie de arsura in contactul dintre lamaie si afte, conteaza ca ea iti face mult bine, deci persevereaza in folosirea ei.

4. Scade febra

Cand ai febra din pricina racelilor, bea o cana de suc de la 1-2 lamai cu apa fierbinte si miere, bea-o toata o data, apoi la fel la fiecare 2 ore pana cand febra incepe sa cedeze.

5. Vindeca raceala si gripa

Cand ai racit, puterea vindecatoare a lamaii actioneaza atat intern, dand urgent vitamina C celulelor aflate in suferinta, cat si extern prin contactul dintre gatul afectat si sucul de lamaie. Cand iti curge nasul sau te doare gatul, consuma cat mai multa vitamina C, pentru ca aceasta impulsioneaza puternic sistemul imunitar punanand-ul la treaba ca sa lupte cat mai eficient cu boala. Bea la fiecare doua o limonada calda facuta din sucul de la o lamaie, miere, si o cana de apa fierbinte, dar nu atat cat sa-ti oparesti gatul, pentru ca mai rau ii faci..

Daca te doare gatul, adauga in acea limonada, in loc de miere, o lingurita de sare marina. Fa gargara cu ea de trei ori pe zi. Poti inghiti sucul dupa aceea.


6. Vindeca bataturile
Aplica o felie groasa de 5 mmpeste bataturi, impacheteaza si strange bine zona si lasa asa peste noapte. Ai grija doar ca lamaia sa fie in contact doar cu batatura pentru ca altfel este prea puternica pentru pielea normala si poate cauza arsura pielii.


7. Elimina eczemele
Daca suferi de infectii ale pielii cum ar fi eczema, o impachetare cu lamaie iti va face foarte bine. Pune 8 picaturi de ulei esential de lamaie in apa calda (250 ml) si o lingurita de miere. Mierea are si efect antiinflamator si intareste puterea de vindecare a lamaii.
Imbiba o bucata de bumbac in lichid, stoarce excesul si plaseaza bumbacul pe zona afectata, timp de 15 minute, de 2 sau 3 ori pe zi. Nu doar ca vindeca aceasta infectie, dar va reduce si mancarimea.


9. Invinge oboseala

Lamaia este ajutorul inestimabil pentru toti cei ce se confrunta cu oboseala cronica data de munca lor. Bea o lamaie stoarsa ori de cate ori te simti prea obosit sau suge o jumatate de lamaie. Exploratorii, aventurierii, infig un pai in capatul unei lamai intregi cand sunt epuizati si se revigoreaza sugand zeama direct din fruct.

Uleiul de lamaie stimuleaza si activitatea cerebrala asa ca de indata ce te simti foarte obosit si nu te poti concentra, pune 4 picaturi de ulei esential de lamaie intr-un vas mic de aromoterapie cu putina apa si bea si un pahar cu apa si lamaie la cateva ore.

10. Rezolva problema halenei

Lamaile te ajuta sa ai respiratia proaspata daca ai aceasta problema dupa consumul de alcool, tigari sau dupa ce ai mancat diverse alimente condimentate cum ar fi ceapa si usturoiul. Ca sa iti mentii proaspata respiratia, clateste gura cu sucul de la lamaia proaspat stoarsa combinat cu apa calduta. Te ajuta si daca mesteci o felie de lamaie dupa fiecare masa.
11. Lupta cu hipertensiunea

Se stie ca usturoiul si ceapa au efecte foarte bune in lupta impotriva hipertensiunii arteriale dar ele sunt ajutate mult si de lamaie. Combina 3 catei de usturoi pisati cu lapte degresat sau lapte de soia. Adu la fierbere acest amestec si lasa-l 5 minute. Dupa racire, adauga in el sucul de la 3 lamai proaspat stoarse. Bea peste zi aceasta bautura minune.

Iar daca ai colesterolul marit, nu uita ca pectinele din lamai contribuie la accelerarea metabolismului si la scaderea colesterolului.



12. Vindeca dupa intepatura de viespe

Daca te-a intepat viespea, scoate acul din piele si maseaza locul cu 2 picaturi de lamaie proaspat stoarsa amestecata cu o lingurita de miere.

Ca sa tii insectele neplacute la distanta, pune in pulverizator 250 ml de apa si 20 picaturi de ulei esential de lamaie si pulverizeaza prin camera. Miroase excelent si tine si tantarii sau mustele la distanta. Mai poti sa lasi in dormitor pe noptiera o bucata de vata imbibata cu ulei de lamaie ca sa tina la distanta in serile de vara tantarii.

13. Indeparteaza durerea din corp

Chiar daca are gust extrem de acru, sucul de lamaie are un efect alcalin deosebit de puternic si deci este un agent natural impotriva excesului de aciditate care este responsabil de multe boli, printre care si reumatismul. Bea dimineata o lamaie stoarsa cu un pahar de apa calduta si repeta acest lucru de 2-3 ori pe zi daca ai dureri articulare.

Daca ai zone inflamate si dureroase, maseaza-le cu ulei de lamaie amestecat cu o lingurita de ulei de jojoba sau cu o crema pe care o ai in casa. Face minuni.

14. Iti salveaza stomacul

Bea sucul de la o lamaie proaspat stoarsa cu un pahar de apa calduta dupa fiecare masa. Acidul din lamaie va stimula producerea in stomac a acidului gastric si deci si activitatea muschilor stomacului.

15. Spune adio varicelor

Uleiul de lamaie are proprietati terapeutice considerabile asupra vaselor de sange si ajuta in lupta impotriva varicelor. Amesteca 6 picaturi de ulei de lamaie cu ulei de migdale sau de avocado sau de jojoba si maseaza zona afectata.

Revigoreaza-ti corpul si picioarele obosite cu varice printr-o baie in care pui 10 picaturi de ulei de lamaie, o lingura de miere si 4 picaturi de ulei de chiparos. Stai in acea apa pentru 15 minute si cand iesi din ea nu freca pielea, ci doar tamponeaz-o cu blandete.


Continuarea pe sfatulparintilor.ro

joi, 9 ianuarie 2014

Vibraţia vindecării: CUM SE ÎMPLINESC DORINȚELE NOASTRE...

Vibraţia vindecării: CUM SE ÎMPLINESC DORINȚELE NOASTRE...: Cititorule, bineţe! Ai pornit muzica postată la final? Hai să-ți zic... ...Vezi ce îți dorești că s-ar putea să se împlinească. Dar ...URMEAZA LINCUL...

HCV New Drug Research: Coffee consumption affects cancer risk differently...



HCV New Drug Research: Coffee consumption affects cancer risk differently...:
In functie de doua studii recente, consumul de cafea de orice fel poate reduce riscul de cancer cele mai comune de ficat de la fel de mult ca 50 de procente.

Consumul de cafea afecteaza riscul de cancer diferit de ficat Raport cu cancer pancreatic

de: TARA HAELLE, IMNG Medical News

ceai sau cafea cu cafeina sau decofeinizata potabilă este puțin probabil să influențeze persoane un risc de cancer pancreatic, dar consumatoare de cafea de orice fel, poate reduce riscul de cel mai frecvent cancer la ficat de la fel de mult ca 50% (în funcție de cantitatea consumată), in conformitate cu doua studii recente in Clinic de Gastroenterologie si Hepatologie.


În studiul privind cancerul pancreatic, Dr. Nirmala bhoo-Pathy de Centrul Medical Universitar din Utrecht, Olanda, si colegii sai au raportat, "Rezultatele noastre consolida concluzia făcută de Mondiale
Fondul de Cercetare a Cancerului si Institutul American de Cercetare a Cancerului , care există puține dovezi care să susțină o relație de cauzalitate între cafea și riscul de cancer pancreatic ( Clin Gastroenterol Hepatoi 2013 [doi: 10.1016/j.cgh.2013.05.029]... ). În același timp, un 16-studiu meta-analiza de consumul de cafea si riscul de pentru carcinom hepatocelular, care reprezintă mai mult de 90% din cazurile de cancer de ficat la nivel mondial, a relevat un risc scazut de 40% (risc relativ, 0,60; 95% interval de încredere: 0.50 - 0.71). pentru orice consum de cafea vs nici un consum Cu toate acestea, Dr. Francesca Bravi a Università degli Studi di Milano si colegii sai au raportat ca rezultatele lor nu a putut stabili o relație de cauzalitate între consumul de cafea și carcinom hepatocelular ( Clin Gastroenterol Hepatoi 2013 [doi: 10.1016/j.cgh.2013.04.039]... ).


Chiar și o astfel de relație de cauzalitate poate fi limitat semnificație clinică, cu toate acestea, având în vedere că mai mult de 90% din cazurile de cancer de ficat primare la nivel mondial poate fi, teoretic, prevenite prin vaccinare hepatita B, control al transmiterii hepatitei C, și de reducere a consumului de alcool, Dr. echipa Bravi a scris .

In primul studiu, ancheta Dr. bhoo-Pathy implicat inspecție de 865 de primele cazuri de cancer pancreatic raportate intr-o cohorta de 477,312 barbati si femei din 10 de țări europene urmarite prospectiv pe o medie de 11.6 ani de follow-up. Participanții la EPIC (Investigare a posibilelor europeană în Nutriție și Cancer) cohorta completat un chestionar alimentar la momentul initial in 1992, apoi calibrat cu o rechemare dietetice de 24 de ore de final de follow-up în 2000.

Cele 23 centre participante au fost în Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia și Regatul Unit, iar consumul mediu de cafea pe acestea au variat de la 92 ml / zi, în Italia la 900 ml / zi în Danemarca. Printre participanti, cu toate informațiile privind consumul tip de cafea (n = 269,593), jumătate băut doar cafea cu cafeina (50%), 4% au baut numai cafea decofeinizată, o treime (34%) au băut atât, iar 12% nu beau cafea. Doua treimi (66%) din cohorta totală a baut ceai de orice fel (cu cafeina, verde, sau pe bază de plante).

Nici consumul total de cafea (risc relativ, 1,03; 95% CI: 0.83-1.27 de mare vs aport scăzut), nici consumul de cafea decofeinizata (HR, 1,12; 95% CI: 0.76-1.63) - au raportat ca cani stare de ebrietate pe zi , săptămână, lună sau și apoi transformat în mililitri pe zi - a arătat o modificare semnificativă a riscului de cancer pancreatic. Consumul de ceai de orice fel a avut nici un impact similar asupra riscului (HR, 1,22; 95% CI: 0.95-1.56). Aceste riscuri nu sa schimbat dupa contabile pentru o serie de factori de confuzie, nici atunci când analiza a fost limitată la 608 (70,3%), tipuri de cancer care au fost confirmate la microscop.

Confounders inclus sex, clinica / centru, varsta la diagnostic, inaltime, greutate, activitate fizica, statutul de fumat, antecedente de diabet, nivelul de educație, și aportul de energie, inclusiv carne rosie, carne procesata, alcool, băuturi răcoritoare, ceai (pentru analiza de cafea) , cafea (pentru analiza ceai), și fructe și legume.

O comparație cu aport moderat scăzută și scăzută cafea cu cafeina dezvăluit inițial un risc modest crescut pentru consum moderat redus (HR, 1,33; 95% CI: 1.02-1.74), care a scăzut de mai jos semnificatie statistica atunci când a confirmat doar la microscop au fost analizate cazuri de cancer pancreatic. In plus, nici un efect doză-răspuns a fost consemnată oricare dintre rezultatele de riscul de cancer pancreatic.

Cu toate acestea, un efect doză-răspuns a fost văzut în studiul Dr. Bravi lui investigarea consumul de cafea si riscul de carcinom hepatocelular.Actualizare echipa ei de o meta-analiza 2007 a inclus o suplimentare de patru cohorta si doua studii de caz-control, pentru un total de opt cohortă și opt studii de caz de control de 14 de articole în limba engleză sunt incluse în PubMed / Medline între 1966 și septembrie 2012.

Când în funcție de tipul de studiu, reducerea riscului global de 40% pentru orice consum de cafea a fost găsit printre 3153 de cazuri de carcinom hepatocelular împărțit într-o reducere de 44%, în studiile de caz de control (RR, 0,56, 95% CI: 0.42-0.75) și o reducere de 36% în studiile de cohortă (RR, 0,64, 95% CI: 0.52-0.78).

Relația doză-răspuns a fost văzut în comparații separate de consum redus și ridicat de cafea, cu nici un consum de cafea, cu ajutorul a trei cesti pe zi ca cutoff în nouă documente și o ceasca pe zi, în cinci acte. Consum redus de cafea reduce riscul de carcinom hepatocelular cu 28% (RR, 0,72, 95% CI: 0.61 - 0.84), în timp ce consumul ridicat a redus cu 56% (RR, 0,44, 95% CI: 0.77-0.84).

Fiecare ceașcă suplimentară de cafea pe zi a determinat o reducere cu 20% a riscului (RR, 0.80; 95% CI: 0.77 - 0.84). Această divizare într-o reducere de 23% a riscului în cadrul studiilor de caz de control (RR, 0,77, 95% CI: 0.71-0.83) și o reducere de 17% a riscului în studiile de cohortă (RR, 0.83; 95% CI: 0.78-0.88) . O analiză temporală de reducere a riscurilor pentru orice consum de cafea a înregistrat o creștere de la reducerea cu 20% a riscului în 2000 (RR, 0.8, 95% CI: 0.50-1.29) la 41% în 2007 (RR, 0,59, 95% CI: 0.48-0.72 ), care a rămas stabilă la aproximativ 40% în ultimii ani.

De contabilitate pentru mai factorii de risc [semnificativ] pentru cancer la ficat a avut un efect redus asupra ratelor de risc. Acești factori au inclus hepatita B si C, ciroza, infectii si alte boli de ficat, statutul socio-economic, consumul de alcool și fumatul.

Dr. echipa Bravi a sugerat că efectul de reducere a riscurilor ar putea fi un efect real, de cauzalitate rezultă din antioxidanti si alte minerale din cafea, care pot inhiba carcinogeneza de ficat sau de asocierea inversă între cafea și ciroza sau cafea și diabet, ambele condiții de factori de risc cunoscuti pentru cancer la ficat. Sau, efectul poate avea ca rezultat, cel puțin în parte, la un consum redus de cafea la pacienții cu ciroză sau altă boală hepatică.

"Astfel, o reducere a consumului de cafea în subiecte nesănătoase nu poate fi exclusă, deși relația inversă dintre cafea și cancer de ficat, de asemenea, a fost prezent la pacienții cu antecedente de boli de hepatită / ficat," au scris cercetatorii. Cu toate acestea, au remarcat, de asemenea, utilitatea potențial limitat de reducere a riscului de cafea având în vedere impactul mai mare asupra reducerii riscului de cancer de ficat de la vaccinare hepatita B, de prevenire a hepatitei C, și de reducere a băut alcool.

Studiul a cancerului pancreatic a fost finanțat de Comisia Europeană și de Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului, cu o lunga lista de societăți suplimentare, fundații și instituții de învățământ care sprijină cohortele naționale individuale. Studiul a carcinom hepatocelular a fost finantat de un grant de la Associazione Italiana per la Ricerca sul Cancro. Autorii din ambele studii nu au raportat informatii.

Sursă
http://www.gihepnews.com/news/top-news/single-article/coffee-consumption-affects-cancer-risk-differently-for-liver-vs-pancreatic-cancers/2bb1046e5ce78d80d176b7626ca755b7.html
Foto - Lynda Banzi / IMNG Medical Media

marți, 7 ianuarie 2014

Nodulii tiroidieni


se micsoreaza cu nutritie pura, nu medicamente

Doamna Julie Diaz are Tiroidita Hashimoto. Ea este absolventa a Instutului de Nutritie Integrativa si membra a Asociatiei Americane a Practicienilor fara Medicamente.
Cititi in continuarea ceea ce a impartasit privind experienta sa cu tiroitida Hashimoto si modul in care a abordat aceasta boala autoimuna:

Tiroidita Hashimoto este o conditie medicala cauzata de inflamatiile anormale ale glandei tiroide, facand parte din categoria bolilor autoimune. Reactia exagerata a sistemului imunitar face ca organismul sa atace glanda tiroida, confundand-o cu un tesut strain, potential amenintator. Cauza producerii tiroiditei Hashimoto este necunoscuta, insa boala autoimuna tinde sa apara pe linie ereditara. Este de 5-10 ori mai frecventa in randul femeilor decat al barbatilor si debuteaza de cele mai multe ori la varsta adulta. Eu gestionez aceasta boala natural, si tiroida mea produce cantitati corespunzatoare de hormoni tiroidieni T3 si T4 pe cont propriu, fara medicamente.

La un moment dat, doctorul meu m-a intrebat daca as dori o ecografie la tiroida, si am fost de acord. A fost prima mea ecografie la tiroida, si am primit rezultate ingrijoratoare. Endocrinologul meu mi-a spus ca am doi noduli, dintre care unul considerat destul de mare, 1.3 centimetri. Cei mai multi noduli tiroidieni sunt benigni. Cu toate acestea, medicul a afirmat ca ar avea si margini inegale, ceea ce insemna ca riscul pentru cancer ar fi mai mare. In loc de 5-10%, riscul de cancer ar fi de 10-15%. Cotele au fost in favoarea mea, dar tot eram foarte ingrijorata.
Dupa revizuirea cu ultrasunete, medicul mi-a recomandat o biopsie. L-am intrebat daca am putea sa asteptam un pic de timp inainte de obtinerea biopsiei, pentru a incerca unele cure naturale. A fost de acord, asa ca am mers mai departe cu programul meu. Am luat pectina de citrice doua saptamani. Apoi am adaugat Zeoliti. Concomitent, am luat reishi extract de ciuperci. Toate trei sunt suplimente nutritive indicate pentru a prevenii cresterea de celule canceroase si a reduce dimensiunile de tumori sau chisturi.
In ziua de biopsie, am fost nervosa. Acul cu anestezic m-a ranit, pentru ca este o parte foarte sensibila a gatului. Apoi medicul a insera un ac adanc in josul gatului meu. A lasat acul acolo si a rotit pentru a scoate celule. A repetat acest lucru de patru ori. Chiar si cu anestezic a fost chinuitor si destul de dureros, am simtit acul in gat aproximativ o saptamana dupa.
Nodul micsorat de la 12 x 12 mm la 0,8 x 1.0 mm

Atunci cand medicul m-a chemat la rezultat, a spus ca a fost in imposibilitatea de a obtine suficiente celule din nodul! La inceput, am fost suparata, cu gandul ca ar trebuii sa repet experienta oribila din cauza unor erori din partea lor. Dar apoi, a explicat ca nodul cel mare care a masurat initial 12 x 12 milimetri era diminuat la 0.8×1.0 milimetri! Am fost incantata si nu a fost necesar sa repet testul, pentru ca nu este posibil obtinerea de suficiente celule dintr-un astfel de nod mic.

Eu sunt incantata ca eforturile mele au avut un rezultat pozitiv! Impartasesc povestea mea pentru a oferii speranta si un exemplu. Eu nu sunt medic dar va recomand atunci cand va confruntati cu o problema de sanatate sa gasiti un medic instruit in medicina complementara sau un medic naturist care lucreaza cu oamenii si face modificari in dieta, stilul de viata si preda noi moduri de a manca, de a gati si de a prepara hrana intr-un mod delicioas si hranitor.
Dieta mea a inclus urmatoarele:
Pectina de citrice – timp de doua saptamani, de trei ori pe zi.
Zeolit – timp de doua saptamani, doua capsule la sase ore si apoi la doua-patru capsule pe zi.
Seleniu – aport crescut de consum de nuci de Brazilia, patru-cinci mai mult dimineata in fiecare saptamana. Iau in mod obisnuit o capsula de seleniu pe zi.
Fara gluten si produse lactate si reducerea aportului de zahar.
La micul dejun zilnic amestec de seminte de dovleac, seminte de chia, seminte de in, caju, nuca de cocos si scortisoara.
Zilnic piure cu apa de nuca de cocos, o lingurita de pulbere verde, afine, banane, goji, extract de ciuperci, 1/2 lingurita de maca pulbere si stevie. Este delicios si energizeaza.

Scepticii pot spune ca a fost pura coincidenta, dar am crezut cu adevarat ca atunci cand ai o afectiune grava de sanatate, de ce sa avem doar o singura optiune? Si de ce un medic care are un interes financiar sa aibe controlul asupra vietii tale si viitorul tau? Ofera-ti cei mai buni nutrienti. Adauga mai multe alimente noi in dieta ta, mai ales fructe de padure. Asigurate ca iti oferi suficiente grasimi sanatoase, cum ar fi uleiul de nuca de cocos, avocado si ulei de masline extravirgin. Nucile si seminte pot fi pastrate pentru gustari sanatoase sau incorporate in retete delicioase. Investeste intr-un filtru de apa de inalta calitate si un blender excelent pentru piureuri.
Micile modificari in timp duc la mari beneficii. Corpul tau are capacitatea extraordinara a se vindeca da-i nutrienti de calitate.

Sursa pentru acest articol:
http://viataverdeviu.ro/nodulii-tiroidieni-se-micsoreaza-cu-nutritie-pura-nu-medicamente/
- despre tratarea naturala a tiroiditei Hashimot

sâmbătă, 4 ianuarie 2014

URINA


Urina poate revela informatii importante despre procesul de eliminare a deseurilor din corp, oferind indicii despre starea generala a sanatatii tale. Rinichii tai servesc pentru a filtra excesul de apa si deseuri solubile in apa si a le scoate din corp, scapand de toxine si de lucrurile care altfel s-ar acumula si te-ar imbolnavi. Multe lucruri – de la excesul de proteine si zahar si pana la bacterii si fermenti – s-ar putea sa isi gaseasca drumul prin urina.

In loc de a ignora urina si a te grabi catre orice activitate importanta ai intrerupt pentru ca trebuia sa faci pipi, prinde aceasta ocazie de aur pentru a te familiariza cu “normalul”.

Daca observi schimbari in felul in care urina ta arata sau miroase, cauza ar putea fi ceva la fel de benign ca ceea ce ai mancat la cina seara trecuta, cum ar fi sfecla sau asparagus. Sau spiritul tau ascutit de observatie te-ar putea alerta fata de o afectiune grava.

Daca suspectezi ca ai o problema ale tractului urinar, ar trebui sa iti consulti medicul. Unul dintre primele lucruri pe care acesta ar fi probabil sa le faca este un test de urina. Testele de urina au existat inca de acum 6 000 de ani si sunt instrumente usoare, neinvazive pentru o rapida evaluare a starii tale de sanatate.

Cum sa te preocupi de urina si ponturi

In decursul vietii tale, rinichii iti filtreaza mai mult de 4 milioane de litri de lichid, destul pentru a umple un mic lac. Uimitor, un rinichi poate indeplini la fel de bine sarcina. De fapt, daca pierzi un rinichi, cel ramas poate spori in marime cu 50% in doua luni, pentru a prelua sarcina ambilor rinichi.

Urina este 95% apa si 5% uree, acid uric, minerale, saruri, enzime, si diferite substante ce ar cauza probleme daca s-ar acumula in corpul tau. Urina normala este clara si are o culoare galben pai, cauzata de un pigment biliar numit urobilina.

Ca si cu scaunul, urina ta isi schimba culoarea in functie de ce alimente mananci, ce medicamente si suplimente iei, cata apa bei, cat de activ esti, si de momentul zilei.

Dar unele boli pot si ele schimba culoarea si alte caracteristici ale urinei, deci este important sa fii alert si informat. Cu atat de multe variabile, nu poti intotdeauna sa fii sigur despre ceea ce cauzeaza vreo caracteristica particulara a urinei, in afara de un test de laborator.

Totusi caracterul urinei iti ofera unele indicatii despre potentialele probleme care s-ar putea dezvolta, dandu-ti timp pentru a face ceva in legatura cu asta.

Urmatorul tabel-diagrama traseaza unele dintre cele mai comune variatii de culoare pentru urina si posibilele lor origini. In majoritatea timpului, schimbarile de culoare rezulta de la alimente, medicamente, suplimente sau simpla deshidratare. Dar sunt anumite semne ce merita preocupare.

Culoare

Cauza posibila

Actiune necesara
Galben/auriu Cea mai tipica culoare a urinei, indicator al unui tract urinar sanatos; galbenul se va intensifica in functie de deshidratare; unele vitamine B cauzeaza un galben stralucitor al urinei; Niciuna
Rosu/roz Hematurie (sange proaspat in urina) corelata cu infectie a tractului urinar (ITU), piatra la rinichi, sau rareori, cancer; consum de alimente rosii precum sfecla, afine, coloranti alimentari rosii, rubarba; suplimente cu fier; Pepto-Bismol, Maalox, si o varietate de alte medicamente; culoarea clasica a vinului de Porto ar putea indica porfirie (tulburare genetica) ***Consulta-ti imediat doctorul daca suspectezi ca ai sange in urina
Alb/incolor Hidratarea excesiva este cea mai probabila cauza. (Vezi aspect noros) Consulta-ti doctorul doar daca este cronica
Portocaliu Un semn tipic de deshidratare, aratandu-se mai devreme decat setea; te-ai “tinut” prea mult timp; dupa exercitii fizice; consumul de alimente portocalii (morcovi, dovleac sau coloranti alimentari) medicamentul Pyridium (fenazopiridina); probleme ale ficatului sau glandei pituitare (ADH, ori hormonul antidiuretic) Bea mai multa apa si nu amana urinatul; consulta medicul daca urina portocalie persista in ciuda hidratarii adecvate
Chihlimbariu Mai concentrata decat portocaliul, deci deshidratare severa corelata cu exercitii fizice intense sau caldura intensa; exces de cafeina sau sare; hematurie; producere scazuta a urinei (oligurie sau anurie); problema metabolica; problema pituitara (ADH sau hormonul antidiuretic) Consulta-ti doctorul daca problema persista in ciuda hidratarii adecvate
Maroniu Concentratie foarte densa a urinei, deshidratare extrema; consum de bob (fava); melanurie (prea multe particule in urina); ITU; piatra la rinichi; tumoare sau cheag de sange la rinichi; boala Addison: glicozurie; stenoza arteriala renala; proteinurie; problema pituitara (ADH sau hormonul antidiuretic) Consulta-ti doctorul daca problema persista in ciuda hidratarii adecvate, in special daca este insotita de scaune de culoare deschisa sau piele ori ochi galbeni
Negru RARA: Alkaptonuria, o tulburare genetica a metabolismului fenilalaninei si tirozinei, marcata de acumulare a acidului homogentisic in sange; otravire Consulta-ti doctorul
Verde RARA: ITU neobisnuita si anumite alimente (precum asparagus); exces de vitamine De obicei benigna; consulta-ti doctorul daca persista, in special daca ai dureri sau arsuri(disurie) si/sau urinare frecventa(poliurie), care sunt simptomele unei ITU
Albastru RARA: Coloranti artificiali in alimente sau medicamente; bilirubina; medicatie precum albastrul de metilen; ITU neobisnuite De obicei benigna; consulta-ti doctorul daca persista, in special daca ai dureri sau arsuri(disurie) si/sau urinare frecventa(poliurie), care sunt simptomele unei ITU
Cu aspect de noros Infectie a tractului urinar, problema a rinichilor, problema metabolica, sau chilurie (lichid limfatic in urina), fosfaturie (cristale de fosfati), problema pituitara (ADH, sau hormonul antidiuretic). Consulta-ti doctorul, in special daca ai dureri sau arsuri(disurie) si/sau urinare frecventa(poliurie), care sunt simptomele unei ITU
Sediment Proteinurie (particule de proteine) sau albuminurie; ITU; pietre la rinichi; vezi Cu aspect noros Consulta-ti doctorul
Spumoasa Suvoi urinar turbulent; proteinurie (cele mai comune cauze sunt diabetul si hipertensiunea) Consulta-ti doctorul in legatura cu cauza “turbulentei”

Urina iti miroase a trandafiri?

Daca esti o femeie din Roma antica, iar urina iti miroase ca trandafirii, probabil ai baut terbentina. Este un pret greu de platit pentru a-ti atrage petitorul cu un pipi placut mirositor, intrucat terbentina te-ar putea omora! In lipsa bautului de terbentina, sunt multe substante obisnuite care ar putea schimba modul in care iti miroase urina, de aceea este folositor de stiut ce este normal. Urina reflecta toate mecanismele interioare de functionare ale corpului si contine o larga varietate de compusi si produsi metabolici secundari. Unii caini pot de fapt sa “miroasa cancerul” in urina umana.

In mod obisnuit urina nu are un miros puternic, dar daca iti miroase greu(ca amoniacul), ai putea avea o infectie sau pietre la rinichi, sau doar sa fii deshidratat. Deshidratarea face ca urina ta sa fie mai concentrata si s-ar putea sa aiba un miros mai puternic decat este normal, asa cum o fac si alimentele bogate in proteine precum carnea si ouale. Menopauza, unele boli transmisibile sexual, si anumite tulburari metabolice ar putea de asemenea sa amplifice mirosul de amoniac.

Aici sunt cateva dintre cele mai comune motive pentru care s-ar putea schimba mirosul urinei:

· Medicamente sau suplimente

· Anumite afectiuni genetice, precum boala urinara a siropului de artar, care face ca urina sa miroasa dulce-gretos

· Anumite alimente – cel mai notabil fiind asparagusul. Asparagusul este notoriu pentru provocarea unui miros greu, de oua stricate sau varza, care rezulta datorita unui compus sulfuros numit metil mercaptan (care mai este gasit si in usturoi si in secretiile sconcsilor). Doar 50% dintre oameni pot mirosi asparagusul in pipi datorita faptului ca poseda gena necesara. Taierea varfurilor de asparagus se pare ca previne mirosul greu al pipi-ului… dar desigur, aceea este partea cea mai gustoasa!

· Infectii ale tractului urinar

· Diabetul necontrolat se stie ca face ca urina sa aiba un miros dulce, sau de fructe, sau mai putin comun, de drojdie. In trecut doctorii diagnosticau diabetul prin turnarea urinei in nisip pentru a vedea daca este destul de dulce pentru a atrage insectele. Alti doctori inmuiau un deget si o gustau. Din fericire doctorii de astazi au acces la instrumente de diagnosticare mult mai elegante.

Daca simti nevoia sa te duci, DU-TE!

Frecventa urinarii este si ea importanta. A face pipi de sase pana la opt ori pe zi este “media”. S-ar putea sa te duci la pisoar mai des sau mai rar de atat, depinzand de cata apa ai baut sau cat de activ esti. Frecventa sporita poate fi cauzata de o vezica supraactiva (contractii involuntare), cafeina, o infectie a tractului urinar (ITU), cistita interstitiala, largire benigna a prostatei, diabet sau una dintre cele cateva boli neurologice.

Este important de urinat cand simti nevoia. Amanarea urinarii poate face ca vezica sa se supraintinda – precum intinderea excesiva a unui elastic, este important sa nu revina cu putere inapoi. S-ar putea sa amani de obicei urinarea daca nu gasesti toalete convenabile la serviciu, sau daca ai parurezie (mai cunoscuta ca sindromul vezicii rusinoase, sau anxietate la pipi), teama de a urina in prezenta altora. Sapte la suta dintre oameni sufera de aceasta afectiune.

Cat de multa apa ar trebui sa beau?

Nu subscriu la mult citata regula de a bea sase pana la opt pahare de apa pe zi. Corpul tau este capabil ca sa iti spuna ce are nevoie si cand are nevoie. Odata ce corpul a pierdut unul, doua procente din apa totala, mecanismul setei se declanseaza pentru a-ti da de stire ca este timpul sa bei apa – deci setea ar trebui sa iti fie ghid. Desigur, daca esti afara intr-o zi fierbinte, uscata sau facand exercitii in mod solicitant, vei avea nevoie de mai multa apa decat de obicei – dar chiar si atunci, faptul ca bei cand iti este sete iti va permite sa ramai hidratat. Pe masura ce imbatranesti, mecanismul setei tinde sa functioneze mai putin eficient. De aceea adultii in varsta se vor asigura ca beau apa in mod regulat, in cantitate suficienta pentru a mentine culoarea galben pal a urinei. Cata vreme nu iei riboflavina (vitamina B2, gasita in majoritatea multivitaminelor), care face urina de un galben stralucitor, “fluorescent”, atunci urina ta ar trebui sa fie destul de pala. Daca ai pietre la rinichi sau la vezica, sau o infectie a tractului urinar, sporeste-ti corespunzator aportul de apa.

Tu si sistemul tau urinar

Ar trebui acum sa ai o idee destul de buna despre cat de important este sa te familiarizezi cu ceea ce este normal pentru pipiul tau. Urina este o fereastra catre mecanismele interne ale corpului tau si poate functiona ca un “sistem timpuriu de avertizare” pentru detectarea problemelor de sanatate.

Factorul cel mai important in sanatatea generala a tractului tau urinar este bautul unei cantitati indestulatoare de apa pura, proaspata in fiecare zi. Hidratarea neadecvata este factorul de risc numarul unu pentru pietre la rinichi, fiind importanta si pentru prevenirea ITU. Pentru a evita pauze de toaleta exagerat de frecvente, stai hidratat, dar nu suprahidratat. Bea oricand esti insetat, dar nu simti ca trebuie sa bei opt pahare de apa pe zi, in fiecare zi. Daca te trezesti noaptea pentru a urina, inceteaza sa bei cu trei pana la patru ore inainte de culcare.

Limiteaza-ti consumul de cafeina si alcool, care pot irita mucoasa vezicii. Asigura-te ca dieta ta are destul magneziu, si evita zaharul (inclusiv fructoza si racoritoarele), si produsele nefermentate din soia, datorita continutului lor de oxalat. In cele din urma, nu te tine. Imediat ce simti nevoia sa te duci la toaleta, du-te! Amanarea urinarii este in detrimentul sanatatii vezicii tale datorita supraintinderii.
Mai multe gasiti aici ...
http://viataverdeviu.ro/ce-poti-afla-din-urina-despre-sanatatea-ta-prin-analizarea-culorii-si-mirosului/


AICI POTI SA TE INFORMEZI DESPRE CAT DE SANATOS ESTE SCAUNUL TAU!

vineri, 3 ianuarie 2014

Cum sa descoperi semne ale vatamarii ficatului |



Am devenit prea dependenti de practicile invazive ale medicinei occidentale pentru a accesa informatii directe despre cum se simte corpul. In loc sa cerem profesionistilor in medicina sa ne spuna cum o duce corpul, ar trebui sa acordam atentie corpului si sa determinam noi insine ceea ce ne spune el. Un loc important de pornire este ficatul, si el ofera intotdeauna neindoielnice semne atunci cand sufera.

Semne ale vatamarii ficatului

Ficatul este un organ robust si are o mare responsabilitate. Iti ofera tinerete si longevitate cand functioneaza eficient, si ne supune la imbatranire prematura si scurtarea vietii cand nu o face.

In concluzie, ficatul este un organ fata de care ar trebui sa ne plecam cu respect si sa il tratam ca atare – cu cat mai mult respect posibil. Din nefericire, dieta moderna face orice in afara de asta.
Deci cum stii daca ficatul striga dupa ajutor? Aici sunt cateva semne fizice vizibile:

- Umflatura intre sprancene
- Incapacitate de a tolera frigul iarna
- Senzatie de febra si lipsa de confort vara
- Hemoroizi
- Limba incarcata
- Miros urat al respiratiei
- Transpiratie excesiva
- Urina intunecata la culoare
- Mici “pete” rosii de marimea unei gamalii de ac ce apar si dispar pe diferite parti ale corpului
- Probleme ale pielii, precum eczeme, acnee, urticarie, mancarimi, iritatii. Pielea ar putea avea pigmentatie de culoare inchisa sau pete pe fata, dosul palmelor, frunte sau in jurul nasului
- Galbenare (ingalbenirea pielii)
- Probleme cu ochii (sensibilitate la lumina, pete miscatoare, vezi dublu)
- Albul ochilor devine galben
- Pierdere in greutate
- Obezitate
- Probleme cu sinusurile si amigdalele
- Alternativ constipatie si diaree
- Dureri de cap, ameteala si frisoane
- Pierderea poftei de mancare
- Depresie
- Accese de furie
- Incapacitate de concentrare
Cum intervine vatamarea ficatului?

Intrucat ficatul este un filtru mare, orice ingeram trebuie sa treaca prin el.

- Stocheaza tot ce ramane din medicamente, vaccinuri, anticonceptionale si prescriptiile pe care le-am luat in toata viata noastra
- Grasimile din lactate si prajeli, ca si produsele fainoase, slabesc ficatul
- Combinatiile necorespunzatoare de alimente
- Lipsa de somn si oboseala vor slabi de asemenea ficatul. Daca descoperi ca esti somnoros dupa masa, si/sau te simti treaz la miezul noptii, poti fi sigur ca ai suferit o vatamare a ficatului.
Cum vindecam ficatul?

Destul de simplu, ne purificam dieta alimentara si stilul de viata, pentru a evita toxinele prezente in hrana, aerul, apa si produsele noastre de ingrijire personala.

Pe langa asta, ar trebui sa luam serios in considerare:

- Clismele
- Plantele precum armurariul, frunzele de anghinare, de papadie
- Probioticele de inalta calitate
- Exercitiile fizice zilnice (mersul pe jos, yoga, sarituri pe trambulina)
- Mai multa odihna (dar nu imediat dupa masa)

De asemenea invatati sa va relaxati, sa treaca de la voi. Emotia furiei este conectata cu ficatul, asa ca nu tineti suparare, sau retraiti sau simtiti furie/manie/suparare fata de orice situatie.

Deci incepeti sa va iubiti ficatul de astazi, si inlaturati toate lucrurile care va irita. Apoi puteti sa va bucurati de intinerirea si longevitatea pe care le meritati.
MAI MULTE GASITI AICI..

https://www.facebook.com/Viata.In.Verde.Viu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare