Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 octombrie 2014

Alimente importante pentru mentinerea sanatatii intestinale si a acidului gastric in mod natural

                  Problemele digestive sunt des intalnite: se estimeaza ca 25 milioane de locuitori din tari occidentale dezvolta ulcer peptic la un moment dat in viata. (1) Chiar si copiii sub 12 ani sufera de reflux gastroesofagian, dar in locul arsurilor gastrice e posibil ca acestia sa acuze tuse seaca sau sa aibe dificultati la inghitire. (1)
Daca adaugam la acestea si antiacidele, lichide sau tablete, consumate pentru eliminarea simptomelor incomode, avem imaginea unei lumi occidentale plina de probleme intestinale si de incercari foarte neinspirate de vindecare a acestora.
Se pare, insa, ca toate acele eforturi de a combate problemele digestive fac mai mult rau decat bine, avand in vedere ca acidul si bacteriile din intestine nu trebuie reduse sau eliminate, ci pastrate sanatoase.
A combate ceea ce este menit de la natura sa existe in corp face mai mult rau decat bine si prostul renume castigat de acidul gastric in ultimii ani ar trebui desfiintat, explica Jonathan V. Wright, M.D., autor al cartii  “De ce acidul gastric este bun”. (3)
Acesta a lucrat cu mii de oameni cu tot felul de afectiuni, de la balonare la acid gastric, afirmand ca “majoritatea si-au complicat problemele luand antiacide sau medicamente pentru blocarea aciditatii fie de capul lor fie la sfatul medicului.” (2)
Chiar si pe la mijlocul anilor ‘90 aceste probleme de santate erau de mare amploare. “Maalox si Mylanta – oamenii le beau ca pe apa,” spune Dr. Man C. Fung, autorul principal al unui raport ce asocia consumul de magneziu din aceste medicamente cu moartea. “Pur si simplu nu se gandeau la ce faceau.” (3)
In loc sa apelati la medicamente sau alte metode de “ameliorare” a felului in care intestinele functioneaza, exista multe cai naturale de a scapa de arsuri imbunatatind in acelasi timp si starea generala de sanatate a intestinelor.

Alimente importante pentru sanatatea intestinala

                                   Fructe si legume
Fibrele din fructe si legume pastreaza tractul digestiv activ, spre deosebire de fibrele obtinute din surse ne-vegetale, care pot dauna sanatatii. (4) In plus, consumul acestora oricum este bun pentru sanatate; consumul de fructe si legume proaspete este iar si iar recomandat, ajutand oamenii sa se vindece de boli, sa piarda in greutate, sa-si imbunatateasca energia si sa aiba o stare generala de bine.
                                   Uleiul de cocos
Proprietatile sale antifungice si antimicrobiene fac din uleiul de cocos un mod excelent de eliminare a bacteriilor daunatoare din intestine, permitand celor bune sa prospere. (5)probleme digestive usturoi
                                  Alimentele fermentate
Varza acra, chefirul de apa sau din apa, kombucha precum si miso sunt cateva alimente fermentate care contin bacterii bune ce contribuie la mentinerea unui stomac sanatos. (5)
                                  Usturoiul

Indelung laudat ca aliment vindecator, usturoiul imbunatateste sanatatea stomacului  ajutand inmultirea probioticelor. (6) Este considerat un prebiotic, ceea ce inseamna ca furnizeaza nutrienti cu care se hranesc probioticele. Se mentine astfel echilibrul florei intestinale a sistemului digestiv, pastrand sub control dezvoltarea bacteriilor rele.

Mai multe cititi aici
 https://www.facebook.com/Viata.In.Verde.Viu?fref=nf

SUCUL DE SFECLA ROSIE, MORCOV SI MAR



            Zilnic constatam ca omenirea isi intoarce tot mai mult fata catre produsele naturale. Exista o explicatie. Elementele active din legume
si fructe se asimileaza in mod natural fara a crea socuri organismului,
iar beneficiile sucurilor naturale si in general ale alimentatiei sanatoase,
se vad cu ochiul liber. In plus, procurarea materiei prime este la indemana oricui doreste.

Supranumita Miracle Drink, băutura care distruge cancerul, este o băutură consumată de chinezi de foarte mult timp, pentru menţinerea unui stil de viaţă sănătos. NutriţionistII din China obisnuiesc sa recomande chiar si bolnavilor de cancer pulmonar să consume acest suc timp de 3 luni. Rezultatele nu au întârziat să apară, s-au vindecat de cancer! Este o băutură minune şi este atât de simplu de preparat!

Pentru prepararea acestui suc, ai nevoie de o sfeclă roşie, un morcov şi un măr, toate crude. Se spală bine, se taie cubuleţe, se pun în storcător (cu tot cu coajă) cu puţină apă plată şi sucul se bea imediat, pentru a se evita oxidarea elementelor componente. Pentru ameliorarea gustului nu prea agreabil (de pamant) al sfeclei se poate adauga lamaie sau telina.

Acest suc va ajuta în următoarele afecţiuni:
1. Previne dezvoltarea celulelor canceroase.
2. Previne bolile de ficat, rinichi, pancreas şi poate vindeca ulcerul.
3. Întăreşte plămânii, previne atacurile de cord şi tensiunea arterială ridicată.
4. Întăreşte sistemului imunitar.
5. Benefic pentru vedere, tratează ochii roşii, obosiţi şi uscaţi.
6. Ajută la diminuarea durerilor musculare.
7. Detoxifiază, ajută tranzitul intestinal, tratează constipaţia.
Tratează acneea şi înfrumuseţează pielea.
8. Elimină respiraţia urât mirositoare, datorată indigestiei sau infecţiilor în gât.
9. Diminuează durerile de orice fel.
10. Vindecă febra fânului (rinita alergică). 



Alte beneficii:
– Nu există absolut nici un efect secundar
– Extrem de hrănitoare şi uşor de absorbit
– Foarte eficientă în cazul în care vrei să pierzi în greutate
Vei observa că sistemul tău imunitar va fi îmbunătăţit după doar doua săptămâni

Aspirina

Trucul neștiut pentru ten și păr

Autor: Monica Georgescu
Ți-ai imaginat vreodată că mica tabletă albă frecvent utilizată în tratarea durerilor și în reducerea febrei poate fi un bun remediu și pentru problemele de ten? Aspirina îți face pielea să arate mai tânără, mai suplă și, în plus, tratează și acneea.



Acidul salicilic din aspirină este un compus cu acțiune exfoliantă și antiinflamatoare, care accelerează regenerarea pielii. Acidul beta hidroxil din acest medicament ajută la calmarea roșeții, a inflamațiilor și mâncărimilor pielii. Acesta pătrunde adânc în piele pentru a desfunda efectiv porii, stimulând reînnoirea și contribuind eficient la exfolierea celulelor moarte.
De asemenea, aspirina previne modificările de culoare ale pielii, cauzate de îmbătrânire sau de razele soarelui, și reduce apariția ridurilor și a liniilor fine, datorită proprietăților sale antiinflamatoare.

Cum o folosești
•    Când pielea tinde să devină mai uleioasă ca de obicei, o poți folosi împreună cu anumite sucuri de fructe citrice (lămâie, lime sau portocale).
•    În lunile de iarnă, tenul tău va fi mai uscat și, de aceea, va trebui să amesteci aspirina cu ceva emolient, cum este mierea sau uleiul de măsline.
•    Aspirina poate fi utilizată și dacă ai tenul ceva mai uscat și sensibil, dacă în masca realizată adaugi și o linguriță de miere sau pulpă de aloe vera.
•    Un produs lactat (bogat în acid lactic), cum ar fi iaurtul, smântâna și laptele, poate fi substituentul perfect al acidului din fructe, dacă tenul tău este unul uleios.
Tratează acneea și previne apariția punctelor negre

Aspirina este un remediu din timpuri vechi pentru petele de pe piele și coșurile cauzate de acnee.
Cum procedezi: Ai nevoie de 2 tablete de aspirină pe care le zdrobești bine; adaugi puțină zeamă de lămâie pentru a obține o pastă, cu care te dai pe zonele afectate ale tenului. După 5-10 minute, clătește-te bine, fără să freci. Acidul salicilic din aspirină îți va usca imediat comedoanele, reducându-le și făcându-le mai puțin vizibile.

Menține pielea tânără

Inflamațiile de la nivelul pielii se pot manifesta într-o varietate de moduri, inclusiv acnee, cuperoză și semne vizibile de îmbătrânire (riduri și lăsarea pielii). La rândul lui, colagenul este și el afectat, astfel că procesul de îmbătrânire se accelerează. Pentru că doar colagenul este cel care dă fermitate pielii, menținând-o fină și elastică, atunci când nivelul acestuia suferă dezechilibre, pielea începe să piardă din frumusețe.
Din acest motiv și datorită caracteristicilor sale unice, care combat inflamația, aspirina este un remediu de nădejde, ce întârzieefectele trecerii timpului pe chipul tău.
Cum procedezi: Adaugă 1 lingură de miere la 5 comprimate pisate de aspirină și fă o pastă groasă. Las-o pe ten timp de 10-15 de minute și apoi clătește cu apă caldă.

Reduce aspectul pungilor de sub ochi
Proprietățile anti-inflamatoare ale aspirinei fac minuni și în cazul ochilor obosiți și umflați. Acest medicament reduce destul de mult umflăturile cauzate de oboseală, retenție de apă sau de infla¬marea si¬nusurilor.
Cum procedezi: Ai nevoie de 3 comprimate, pe care le dizolvi în puțină apă. Imediat ce ai obținut o pastă, aplic-o pe zonele cu probleme și las-o 10-15 minute, dar ai grijă să nu-ți intre în ochi. Cu timpul, vei putea observa diferența.

Îndepărtează stratul de celule moarte
Dacă îți dorești un ten reîmprospătat, fără să investești în produse cosmetice, atunci folosește aspirină și pentru această procedură.  Este practic cea mai ieftină formă de exfoliere la care poți recurge.
Cum procedezi: Ai nevoie de 5-6 tablete de aspirină pe care le pisezi și le combini cu câteva picături de apă, doar cât să obții o pastă. Aplică masca pe față și las-o timp de 10-15 minute. Clătește cu apă caldă; acidul acetilsalicilic din aspirină îți va exfolia pielea, care va căpăta un aspect mai tânăr.
Tonic facial
Aspirina acționează ca un antiseptic natural pentru piele, de aceea îți poți pregăti și păstra la rece o loțiune tonică, pe bază de acid acetilsalicilic.
Cum procedezi: În jumătate de cană de apă, dizolvă 8-10 tablete de aspirină și adaugă 4 linguri de oțet alb sau oțet de mere. Amestecă bine și păstrează lichidul într-o sticlă închisă la culoare. Aplică tonicul pe fața curată, stai 10 minute și apoi clătește cu apă caldă.

Remediu pentru bătături

Pulberea de aspirină este eficientă și în cazul bătăturilor.
Cum procedezi: Amestecă aspirină pulbere (2-3 comprimate) cu o jumătate de linguriță de suc de lămâie și puțină apă. Pasta obținută o aplici pe bătătură și apoi îți înfășori laba piciorului cu o pânză încălzită.  După 15 minute, scoate pânza și freacă pielea aspră a bătăturii cu ajutorul unei pietre ponce.

Ține sub control mătreața

Chiar și pentru părul vopsit, aspirina este eficientă în combaterea mătreții, astfel că vei putea renunța în cel mai scurt timp la șampoanele destinate acestei probleme.
Cum procedezi: Pisează 2 pastile de aspirină și combină-le cu cantitatea de șampon pe care o folosești în mod normal, pentru două spălări (aplicări). Folosește șampon normal, nu anti-mătreață.

Reface culoarea părului

Pentru că sezonul cald și-a pus amprenta și asupra părului, vei avea nevoie de un ajutor de nădejde pentru a-l resuscita. Clorul din bazine, apa sărată a mării sau simplele raze ale soarelui sunt cei mai nocivi factori pentru structura firului de păr, ducând la decolorarea acestuia. Cu puțină aspirină, vei putea remedia situația.
Cum procedezi: Dizolvă 6-8 pastile în 500 ml de apă și spală-te cu această soluție pe păr. Las-o să acționeze timp de 10-15 minute și apoi clătește bine cu apă caldă. Vei obține rezultate cu adevărat vizibile după numai câteva utilizări.

 Continuarea aici...
http://www.clicksanatate.ro/Video-aspirina-trucul-nestiut-pentru-ten-si-par_0_10237.html

marți, 7 octombrie 2014

Sapte moduri de a scapa corpul de cancer



Prof. Martin Rocken, director al Departamentului de Dermatologie al Centrului Medical Universitar Tubingen, impreuna cu echipa lui de cercetatori au aratat, se pare pentru prima oara, „ca sistemul imunitar este capabil sa forteze tumorile si celulele tumorale sa intre intr-o forma de dormitare permanenta”.

Aceasta este o chestiune pe care suporterii sanatatii naturale au afirmat-o de catva timp, ca imbunatatirea sistemului imunitar poate imbunatati starea sanatatii. Corpul, cand functioneaza la modul optim, se presupune ca in mod natural cauta si blocheaza invadatorii straini.

Fara distrugerea celulelor canceroase, se spune, imunoterapia poate preveni dezvoltarea tumorilor ,,adica celulele sunt puse intr-o stare de dormitare permanenta, sau senescenta”.

Si dupa cum a descoperit grupul Rocken, programul de senescenta functioneaza si asupra fiintelor umane. Ei au descoperit ca o combinatie de interferon si factor al necrozarii tumorale, doua molecule semnal binecunoscute, cu zero semnal pentru distrugerea celulei; celulele canceroase au incetat sa mai creasca „in vivo” („in interiorul organismului”) si dupa cum a reiesit din cercetari, nici tumorile maligne in regresie ale pacientilor cu cancer nu au dus-o mai bine.

„Este foarte probabil ca nu putem castiga <> prin mijloace exclusiv militare”. Prof. Rocken continua, „in loc de aceasta, un important jalon va fi restaurarea controlului imunitar asupra tumorilor maligne”.

Aceasta noua abordare poate fi privita ca terapia anticancer cea mai lipsita de efecte secundare si „care prelungeste viata”.
Sapte amplificatori naturali ai sistemului imunitar

In articolul prezentat in octombrie 2011 de catre Myra Hope in revista My Blessed Life/Viata mea binecuvantata, ea declara ca „tot acel zahar de care se bucura copiii [si adultii] in acest moment al anului, contribuie si la compromiterea sistemului imunitar”. Deci ce alimente pot amplifica in mod natural functia sistemului imunitar?

1) Sucul de lamaie – pentru a ajuta la stabilirea nivelului adecvat al pH-ului care favorizeaza mai mult bacteriile sanatoase decat bacteriile si virusurile daunatoare.

2) Uleiurile esentiale – pentru sistemul imunitar includ: bergamota, lemnul de cedru, musetel, salvie, chiparos, eucalipt, ghimbir, lavanda, menta si arbore de ceai.

3) Fructe si legume crude – produsele vegetale crude in general au un continut nutritiv mai inalt comparativ cu alimentele gatite si nutrientii ajuta la vindecare si detoxifiere.

4) Apa – beti multa apa, intrucat aceasta reprezinta o mare parte din sange si din ceea ce noi suntem.

5) Odihniti-va – oamenii bine odihniti se spune ca au un avantaj imunitar, intrucat se zice despre corp ca se vindeca cel mai bine in timpul odihnei.

6) Lumina soarelui si aer proaspat – mersul pe jos si exercitiile fizice practicate afara va vor aduce aer proaspat in plamani; incercati sa respirati adanc intr-o padure si sa luati vitamina D, foarte necesara, de la lumina soarelui.

7) Ciupercile medicinale – cum ar fi ciuperca chaga, se spune ca ofera globulelor albe din sange nutrientii lipsa.
SURSA


http://viataverdeviu.ro/sapte-moduri-de-a-scapa-corpul-de-cancer/

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare