Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 3 februarie 2016

DESPRE TUSE,

compresa din miere de albine pentru tuse


Aceasta compresa din miere de albine nu numai ca trateaza tusea puternica, dar curata si caile respiratorii intr-o singura noapte. Este deosebit de eficienta, in special in cazul copiilor.

De ce miere de albine? Pentru ca aceasta are proprietati care distrug mucusul, cel care de cele mai multe ori este responsabil pentru crizele acute de tuse.

Chiar daca aceste comprese cu miere de albine sunt foarte eficiente in cazul copiilor, ele pot fi folosite si de adulti pentru ca ajuta enorm.

Reteta pentru compresa cu miere de albine:

Veti avea nevoie de: Miere de albine, ulei de floarea soarelui, tifon, faina, servetel, plasture.


Preparare:
Se ia faina si se amesteca impreuna cu o cantitate mica de miere, pana se obtine un amestec care sa nu se lipeasca de maini. Acest amestec va fi folosit pentru compresa. Adaugam putin ulei si rostogolim prin faina amestecul obtinut, dupa care se pune totul intr-un servetel, iar servetelul vine invelit intr-un tifon. Mai apoi, se lipeste pe piept si spate aceasta compresa, folosindu-ne de ajutorul unui plasture suficient de mare sa poata acoperi zona. Dupa ce v-ati asigurat ca totul este bine fixat, puteti sa va luati pijamaua si sa va puneti sa dormiti.

ATENTIE! Compresa nu trebuie lipita in zona inimii ci undeva mai sus de inima. In cazul copiilor, compresa trebuie lipita inainte ca acesta sa mearga la somn, iar pentru un efect satisfacator, e bine sa fie lasata pentru cel putin 2-3 ore.
In cazul adultilor, compresa poate fi tinuta toata noaptea pentru ca nu reprezinta un risc atat de mare. De asemenea, retineti ca aceste sfaturi nu inlocuiesc sfatul medicului sau parerea unor specialisti!


Compresa are capacitati antiinflamatorii puternice si ajuta la incalzirea organismului, beneficiile putand fi observate inca din fazele incipiente ale tratamentului. Efectele se vor simti chiar dupa prima utilizare, insa procedura trebuie repetata cateva zile consecutiv.

Cand se foloseste acest tratament:

In cazul tusei puternice si doar in cazul copiilor mai mari de 6 luni. Tratamentul nu se va folosii in cazul celor care sufera de leziuni, zgarieturi, boli sau afectiuni ale pielii precum si reactii alergice. Pentru un diagnostic cat mai corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.Mai multe cititi aici.:


http://www.sfaturideviata.ro/2016/01/compresa-cu-miere-ce-trateaza-tusea.html?spref=fb

2 comentarii:

  1. Nu stiam de aceasta reteta. O voi incerca atunci cand mai tuseste baietelul meu. De obicei vindecam tusea cu ceai de cimbrisor, dar e nevoie de destul de mult timp.
    Daca asta va functiona mai repede voi fi tare fericita...Multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu când eram mică mama făcea ceai din coji de nucă și foi de ceapă ...trecea tusea repede...

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare