Faceți căutări pe acest blog

duminică, 12 septembrie 2010

ROZMARINUL



Gălbenelele, coriandrul, cimbrişorul şi alte plante utilizate în psihoterapie generează stări sufleteşti care îi arată pacientului de ce are nevoie.
Împreună cu remediile vegetale, tehnicile de relaxare şi meditaţie sunt mult mai eficiente decât sedativele şi tranchilizantele clasice. Ele deschid mentalului noi orizonturi, clarifică şi liniştesc mintea, amplificând mult capacitatea de înţelegere, autocontrol, intuiţie şi detaşare.
Iată cele mai cunoscute efecte ale plantelor asupra psihicului uman.
Angelica te ajută să-ţi regăseşti liniştea sufletească.
Busuiocul sprijină refacerea după un consum psihic foarte mare, limpezeşte gândurile şi te ajută să iei cele mai bune decizii.
Chimenul îţi dă curaj, forţă mentală şi putere de concentrare.
Cimbrişorul te ajută să ai mai multă încredere în forţele proprii şi reechilibrează starea de sănătate.
Coada-şoricelului e folosită dintotdeauna pentru a alunga efectele neplăcute ale deochiului.
Coriandrul te face mai puternic în faţa stresului.
Creţişoara face minuni împotriva angoaselor.
Cuişoarele aduc armonia în relaţiile din cadrul unui grup şi ajută la aplanarea conflictelor.
Gălbenelele conferă armonie şi temperează pasiunile.
Mărarul te ajută să dai impresia de om puternic în faţa celorlalţi.
Rozmarinul sprijină vindecarea în cazurile de surmenaj şi afecţiuni hepatobiliare. Conferă o stare de luciditate şi întăreşte încrederea în sine.
Salvia asigură protecţie împotriva influenţelor negative din exterior, atrage energiile şansei şi cheamă prosperitatea.
Scorţişoara sprijină creativitatea, inspiraţia artistică, întreţine şi nuanţează sentimentele

sâmbătă, 11 septembrie 2010

O ULTIMA DESCOPERIRE DESPRE NUCI !


Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima.
Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu realizat de cercetatorii americani de la Barcelona ’s Hospital Clinico, aparut in publicatia "American College of Cardiology".
Specialistii citati de BBC News va sfatuiesc sa consumati nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urma le au asupra organismului.
Nucile, mai sanatoase decat uleiul de masline
Cercetarea a constat in monitorizarea a 24 de adulti, jumatate dintre ei cu un nivel normal al colesterolului, iar cealalta jumatate cu un nivel ridicat. Participantii la studiu au primit doua portii de salam bogat in grasimi si branza, pe care le-au consumat la un interval de o saptamana.

La una dintre portii, cercetatorii au adaugat cinci lingurite de ulei de masline, iar la cealalta, miezul a opt nuci. Testele au aratat ca atat uleiul de masline, cat si nucile au ajutat la reducerea inflamatiilor din artere care apar brusc dupa o masa bogata in grasimi saturate si care, in timp, favorizeaza intarirea arterelor si creste riscul unor boli de inima si al atacului vascular cerebral.
Cu toate acestea, spre deosebire de uleiul de masline, nucile au mai ajutat si la mentinerea elasticitatii si flexibilitatii arterelor, indiferent de nivelul colesterolului.
Trateaza tulburarile de ritm cardiac
Cercetatorii au mai observat ca acidul alfa linoleic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac. Ei i-au avertizat pe participantii la studiu ca pot manca absolut tot ceea ce doresc, cu conditia sa consume si nuci.
"Acest lucru demonstreaza ca grasimile protectoare din nuci inlatura efectele grasimilor saturate din dieta, pe cand o grasime neutra, precum uleiul de masline, nu are un rol atat de important", afirma Robert Vogel, profesor la University of Maryland, Baltimore.
Pentru ca sunt elastice, arterele se pot intinde atunci cand fluxul sanguin se imbunatateste. Consumul de grasimi intrerupe producerea de oxid nitric de catre "captuseala" arterelor, necesar pentru mentinerea flexibila a vaselor de sange. Nucile mai contin antioxidanti si arginina, un aminoacid folosit de organism pentru a produce oxidul nitric.

Pentru vegetarieni: (http://think.hotnews.ro/experimentul-caveman-d... )
Combinati nucile cu legume si paine
Nucile si alunele pot inlocui majoritatea nutrientilor animali in cazul persoanelor vegetariene. Printre nutrienti se numara cele mai multe vitamine B, fosfor, fier, cupru, potasiu si proteine.
Ca mai toate proteinele din surse vegetale, cele din nuci si alune sunt inferioare calitativ celor animale. Cu toate acestea, in combinatie cu paine, cereale si leguminoase (mai ales soia si linte) se poate obtine gama intreaga si echilibrata de aminoacizi esentiali.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare