Faceți căutări pe acest blog

duminică, 3 martie 2013

10 beneficii miraculoase ale usturoiului

Usturoiul este un condiment tradiţional românesc mereu la îndemână, îl ştim dintotdeauna şi îl folosim pentru gustul bun pe care îl poate da anumitor mâncăruri. Uneori ne ferim de el înainte de întâlnirile la care vrem să lăsăm o impresie bună, din pricina mirosului neplăcut al respiraţiei ce dăinuie câteva ore după ce îl consumăm. Alteori îl evităm din pricina sensibilităţii pe care o putem avea la stomac din pricina lui; arsenicul, care se găseşte în cantităţi infime în miezul său, este cel ce poate da arsurile bine cunoscute. Chiar şi aşa, usturoiul poate fi consumat cu încredere, dacă eliminăm miezul, căci o mare parte din proprietăţile sale curative se menţin.
Mulţi dintre noi au auzit că usturoiul face bine la sănătate. Dar cât de bine?
Ştiaţi că usturoiul are aşa de multe proprietăţi terapeutice şi nutritive încât pe drept cuvânt poate fi numit un aliment miraculos?
1. Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut sub formă de aliment pur
În prezenţa sucului sau, germenii de răceli, gripe şi viroze au şanse minime de supravieţuire. Combate infecţiile, degajează sinusurile, bronhiile şi plămânii. Un miligram de usturoi are aceeaşi putere că douăzeci şi cinci de unităţi de penicilină.
2.  Este eficient împotriva streptococilor
Streptococii care cauzează scarlatina, difteria, inflamarea învelişului inimii (febra reumatică) sunt distruşi de usturoi. În usturoi s-au găsit multe substanţe importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu şi seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inimă şi a multor forme de cancer). Usturoiul conţine substanţa ajoena  care “diluează” sângele, astfel prevenind cheagurile potenţial periculoase.  Usturoiul are peste o sută de compuşi ai sulfului cunoscuţi. Aceşti compuşi ajuta la reducerea tensiunii şi a nivelului de zahăr din sânge, alunga astmul şi bronşită, îmbunătăţesc circulaţia şi funcţiile inimii, previn cancerul şi ajuta organismul să se debaraseze de toxinele periculoase.
3. Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale
Testele medicale au arătat că rădăcină cu aromă înţepătoare are “o acţiune protectoare foarte semnificativă” în limitarea efectelor coagulării sângelui cu nivel mare de colesterol.
4. Coboară tensiunea arterială crescută
Se spune că sute de medici au găsit usturoiul ca fiind cel mai sigur şi mai de nădejde mod de a combate hipertensiunea. Nimeni nu ştie exact din ce cauză. Unii doctori cred că usturoiul dilată (deschide) arterele, scăzând presiunea. Alţii citează puterea sa de a înlătura infecţiile de diverse feluri şi, prin urmare, de a reduce tensiunea crescută. Totuşi, e clar că tensiunea scade.
De fapt, usturoiul pare să satisfacă toate cerinţele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sanguine:
- Este absolut sigur.
- Nu are efecte secundare negative; nu s-a găsit nici o limitare a dozajului.
- Tensiunea sanguină se reduce treptat – într-o perioadă de timp – fără nici o cădere neaşteptată care ar putea şoca organismul!
- Nu intreractioneaza cu efectul medicamentelor pe care le ia pacientul la recomandarea medicului.
- În aproape toate cazurile testate, a alungat stările de slăbiciune, ameţelile, durerile de cap, ţiuiturile din urechi, durerile din piept.
- Se pot obţine rezultate bune, indiferent de vârsta persoanei sau de starea sa fizică.
- Este uşor de luat şi sub formă de tablete fără miros.
5. Usturoiul este un aliment adjuvant în diabet
Usturoiul nu vindecă diabetul şi nu trebuie folosit fără permisiunea medicului. Dar dovezile arată că poate fi un mod util de a scădea glicemia şi, astfel, de a controla boala.
6. Usturoiul reîntinereşte ficatul
Principală valoare a usturoiului în tulburările hepatice constă în puterea sa de a detoxifia prin eliminarea bacteriilor putrefactive din intestine şi, astfel, de a ajuta ficatul să se odihnească. Este un stimulent dovedit al sucurilor  gastrice şi ajuta la stimularea şi intensificarea fluxului sanguin prin ficat. Dacă usturoiul nu e tolerat, cauză e o deficienţă a organelor digestive – mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat în stare bună nu se va revolta niciodată împotriva unui element atât de natural şi benefic că usturoiul.
7.  Un leac alimentar biblic pentru bolile de stomac
Luat cu regularitate, usturoiul poate vindeca bolile de stomac şi intestine, afirma un reputat cercetător şi expert în terapia cu usturoi. Se ştie că allicina din usturoi stimulează pereţii stomacului şi ai intestinelor, pentru a secretă enzime digestive. Dar usturoiul luat de persoanele suferinde de asemenea afecţiuni trebuie să fie diluat sau amestecat cu alte mâncăruri, precizează acelaşi expert. Un mod excelent de a atenua efectele usturoiului este acela de a-l găti, sau a-l combina cu ou şi lapte. Totuşi, usturoiul nici măcar nu e nevoie să fie mâncat. Se poate folosi în cataplasme sau băi pentru picioare şi mâini, spre a calma stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atât de mari, încât e absorbit direct prin piele. Folosit în acest mod, are o eficacitate demonstrată de nouăzeci şi cinci la sută. Din cele mai vechi timpuri şi până în prezent, usturoiul a fost lăudat în întreaga lume pentru eliminarea gazelor, a crampelor şi a simptomelor de inflamare.
8. Usturoiul este un puternic ajutor în constipaţie
Un reputat cercetător şi expert în terapia cu usturoi declară că persoanele care suferă de constipaţie îşi pot găsi rezolvarea mâncând cu regularitate cantităţi moderate de usturoi, amestecate cu ceapă, lapte sau iaurt. Allicina din usturoi, afirmă el, stimulează mişcările peristaltice ale pereţilor intestinali, rezultând în mobilitatea scaunului.
9. Un leac alimentar excepţional de eficient în problemele nasului şi gâtului
Usturoiul e cunoscut de mult timp ca antiseptic miraculos în cazurile care implică infecţii la ochi, urechi, nas şi gât. Dacă se ia un căţel de usturoi în gură, la începutul unei răceli, şi e ţinut pe partea dintre dinţi şi obraz, răceală va dispărea în câteva ore sau cel mult o zi. Nu va ustura deloc, dacă nu îl mestecaţi. Doar răzuiţi-l cu dinţii, din când în când, pentru a elibera câte puţin suc.
De asemenea, usturoiul are efect curativ asupra bolilor cronice ale organelor respiratorii superioare, absorbind toxinele – ceea ce e valabil şi pentru inflamaţiile cronice ale amigdalelor, glandelor salivare şi glandelor limfatice învecinate, empiemele sinusurilor maxilare, faringitele şi laringitele grave şi alte boli.
10. Usturoiul ajuta mult în problemele aparatului genital feminin
Bufeuri? Încercaţi usturoiul. Depresie? Puneţi puţin usturoi în salată. Iritabilitatea, anxietatea, greţurile, migrenele, oboseală sau agitaţia, balonarea, umflarea extremităţilor, ameţelile, tulburarea vederii, umflarea şi sensibilizarea dureroasă a sânilor, crampele, anemia, problemele tiroidiene – toate au fost rezolvate de usturoi sau de substanţele pe care le conţine usturoiul. Emenagog dovedit, stimulează fluxul menstrual. Este un remediu milenar pentru problemele femeilor. Astăzi, ştim că abilitatea usturoiului de a mări absorbţia de vitamina B1 în organism poate fi de o valoare extremă pentru alungarea greţurilor matinale, a sindromului premenstrual şi a multor altor probleme.
La ce mai este bun usturoiul? Numeroase utilizări ale usturoiului şi studii efectuate în acest sens arată că cei ce suferă de artrită, reumatism, nevralgie, cistita sau au dureri de urechi, îşi găsesc alinarea sau chiar vindecarea folosind usturoi, consumat în stare pură sau sub formă de ulei / tinctura sau chiar praf.
În concluzie: să nu ne lipsească usturoiul din casă! Este cu atât mai bine cu cât îl cumpărăm direct din piaţă, de la ţărani, îl vedem că arată cât se poate de natural, aşa cum îl ştim de când eram mici, de la bunicii noştri, are mustăţi (semn că e 100% natural) şi nu îl procurăm din hipermarketuri unde el este mare, perfect şi fără mustăţi. Ţineţi minte: când arată prea frumos să fie adevărat… chiar aşa şi este.

sâmbătă, 2 martie 2013

PENTRU INFORMAREA VOASTRA


VA ROG SA ALOCATI 5 MINUTE PENTRU A CITI URMATOARELE INFORMATII, SI SA LE TRIMITETI MAI DEPARTE
TUTUROR CELOR APROPIATI VOUA

DUPA CE ANI DE ZILE A SPUS PACIENTILOR CA CHIMIOTERAPIA ESTE SINGURA CALE PENTRU A INCERCA (CUVANTUL CHEIE E A INCERCA !) SA SE ELIMINE CANCERUL, JOHN HOPKINS (NOTA Andrei- Celebra Universitate americană) S-A HOTARAT SA PREZINTE SI CALEA ALTERNATIVA DE TRATAMENT A MALADIEI.

1.
Cu totii avem celule canceroase in corp.
Aceste celule nu apar, insa, la testele standard daca nu sunt in numar de miliarde.
Cand doctorii spun bolnavilor ca nu mai exista celule canceroase in corpul lor dupa tratamentele efectuate, inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar detectabil.

2.
Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii unui om.

3.
Cand sistemul nostru imunitar este puternic, celulele canceroase sunt distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori.

4.
Cand este diagnosticat cancerul, inseamna ca persoana respectiva are deficiente nutritionale multiple. Aceste deficiente pot sa apara din cauze genetice, a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata gresite..

5.
Pentru a preintampina deficitele nutritionale multiple , este necesara schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive, ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar.

6.
Chimioterapia presupune "otravirea" celulelor canceroase cu rata mare de crestere, dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu crestere rapida din maduva spinarii, tractul gastro-intestinal,etc, iar organe importante ,cum ar fi ficatul, rinichii, inima sau plamanii pot fi iremediabil afectate.

7.
Radioterapia distruge celulele canceroase, dar, in acelasi timp arde, cicatrizeaza si distruge celule, tesuturi si organe sanatoase

8.
Chimioterapia si radioterapia vor reduce, la inceput, dimensiunea tumorilor.
Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce, insa, la distrugerea definitiva a lor.

9.
Cand in corp se acumuleaza prea multe "deseuri" toxice rezultate in urma chimio- si radio-terapiei, sistemul imunitar este fie compromis, fie distrus, iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor.

10.
Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament, si greu de distrus. Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea ( imprastierea ) celulelor canceroase la alte organe (metastaze )...

11.
O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a le infometa, adica a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica.

CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU:
a.
ZAHAR
Eliminand din alimentatie zaharul, se elimina astfel una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase .Inlocuitorii de zahar, indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina sau alte produse ( Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ) au ca baza aspartamul ( E 951), o substanta chimica daunatoare. Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si melasa, dar in cantitati moderate. Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru a avea culoarea alba.. Alternativa ar fi sarea de mare ..

b.
LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
Laptele favorizeaza productia de mucus in corp, in special la nivelul tractului gastro - intestinal.
Cancerul este hranit de acest mucus.
Renuntand la lapte si produsele derivate si consumand lapte de soia neindulcit, celulele canceroase "mor" de foame .......

c.
PH ACID
Celulele canceroase "infloresc" in mediu acid . O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp, si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici, decat carne de vita sau porc.
Carnea mai poate contine substante administrate animalelor: antibiotice, hormoni de crestere si paraziti, ce dauneaza in special persoanelor cu cancer

d.
O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc, grau integral, seminte, nuci si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole boabe . Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive, usor absorbabile, care ajung la nivel celular in 15 minute de la consumare si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase.
Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi
Enzimele sunt distruse la 40 grade Celsius.

e.
Evitati cafeaua, ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de cofeina.
Ceaiul verde este o alternativa foarte buna, avand si proprietati anti-canceroase.
Cea mai buna bautura este APA-purificata sau filtrata pentru a fi astfel eliminate toxinele sau metalele grele ..
Apa distilata este acida, deci evitati-o !

12.
Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate mare de enzime digestive.
Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului, intra in putrefactie si se creste astfel cantitatea de reziduuri toxice din corp.

13.
Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine ...
Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de cantitati din ce in ce mai mari de enzime; acestea ataca proteinele din peretele celular si permit astfel celulelor specializate sa distruga aceste celule canceroase .

14.
Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar, cum ar fi: IP6 (inozitolul sau vitamina B9, continut de taratele de grau, seminte, nuci), Essiac (ESSIAC este o formula din plante ce a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave.
Cele opt plante din reteta originala sunt: ciuline sfant, radacina de brusture, laminaria, trifoi rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de revent turcesc, nasturel, macris marunt), antioxidanti, vitamine, minerale, etc., toate stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga celulele canceroase.
Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea programata a celulelor, metoda naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave, nedorite si inutile.

15.
Cancerul este o boala a mintii, corpului si spiritului.. ..
Gandirea pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa supravietuiasca.
Furia, neiertarea si amaraciunea "construiesc" un mediu stresant si acid in corp.
Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si iertator, sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata !

16.
Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului.
Facand exercitii fizice zilnice si de respiratie, oxigenul ajunge adanc, la nivel celular.
Terapia cu oxigen este foarte importanta pentru distrugerea celulelor canceroase

ATENTIE
1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde.
2. Nu congelati apa
3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic ....

Dioxina este o substanta ce provoaca cancer in special la sani.
Este extrem de toxica pentru celulele corpului.
Dioxina este eliberata din plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator.
Recent, Dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital, a vorbit, in cadrul unei emisiuni TV, despre pericolele care pandesc sanatatea
A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate face...
Sa nu se incalzeasca mancarea la cuptorul cu microunde in vase de plastic.....
Este vorba, mai ales, de mancarea ce contine grasime.
A recomandat, in schimb, folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea.
Se obtin aceleasi rezultate, dar fara dioxina.

Acesta este un material ce ar trebui trimis tuturor
celor care sunt importanti in viata voastra.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare