Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 13 martie 2013

5 motive pentru care sa mananci spanac





Lasand la o parte gustul proaspat si fragezimea sa, spanacul este si o planta extrem de sanatoasa. Daca tot a venit primavara, iar pietele se vor umple de spanac, iata cinci motive pentru care merita sa il incluzi in alimentatie.

Este unul din cele mai nutritive alimente

Sarac in calorii si bogat in vitamine, spanacul este foarte hranitor: o cana de spanac contine mai mult decat necesarul zilnic de vitamina A si K, aproape 100% din necesarul de mangan si acid folic si 40% din doza zilnica recomandata de magneziu. E sursa a mai mult de 20 de substante nutritive, printre care se numara fibre, calciu si proteine. Si, surpriza, o cana de spanac are doar 40 de calorii!

Contine antioxidanti ce lupta impotriva cancerului

Substantele antioxidante din spanac neutralizeaza radicalii liberi din organism, ajutand astfel la prevenirea cancerului. Un studiu a aratat chiar ca femeile care consuma frecvent spanac au un risc mult mai scazut de cancer la san. In afara de asta, experimentele de laborator au relevat faptul ca spanacul poate reduce si avansarea cancerului de stomac si de piele.

Spanacul proaspat pastreaza sanatatea inimii

Proprietatile antioxidante ale spanacului pot contribui la sanatatea inimii, substantele continute de acesta luptand impotriva oxidarii colesterolului. Colesterolul oxidat pune in pericol arterele si inima, iar antioxidantii din spanac previn aceasta oxidare. De asemenea, magneziul continut din plin de spanac reduce tensiunea arteriala, iar acidul folic tine la distanta atacurile de cord.

Consumul de spanac combate cancerul ovarian si pe cel de prostata

Spanacul contine un carotenoid ce determina distrugerea cancerului de prostata. Acelasi carotenoid, in urma procesarii sale de catre intestine, previne reaparitia cancerului. De altfel spanacul contine si un puternic antioxidant ce previne formarea celulelor canceroase. Femeile care consuma o cantitate ridicata de spanac prezinta un risc scazut de cancer ovarian. Acelasi antioxidant este prezent in ceapa, ceai, mere, citrice, struguri, vin rosu, sunatoare, praz, broccoli si afine.

Imbunatateste functiile creierului si previne imbatranirea

Spanacul iti mentine creierul tanar, ajutandu-l sa functioneze mai bine si protejandu-l impotriva efectelor negative ce insotesc inaintarea in varsta. Secretul consta in faptul ca antioxidantii din spanac previn oxidarea ce are loc odata cu varsta la nivelul creierului. In afara de spanac, poti apela si la alte verdeturi pentru a-ti mentine gandirea in forma. Nutritionistii au o regula pentru acest principiu: cu cat e mai inchisa la culoare leguma respectiva, cu atat e mai sanatoasa pentru creier.

Mancare sanatoasa , Remediu natural , Tratamente naturiste

luni, 11 martie 2013

5 soluţii eficiente pentru infecţiile urinare


Ai încercat felurite tratamente medicamentoase şi nu reuşeşti să scapi de păcătoasele infecţii urinare. Dar te-ai gândit să apelezi la remediile ieftine, la îndemână şi cu adevărat eficiente? Ceaiurile, sucurile şi alte preparate din fructe şi plante sunt şi mai plăcute la gust, şi necruţătoare cu năzuroşii microbi...

Afecţiuni des întâlnite în special la femei, infecţiile urinare sunt cauzate de prezenţa unor microbi dăunători în urină sau de apariţia unor calculi la nivelul aparatului urinar. Primele semne care trebuie să-ţi dea de gândit sunt senzaţia de usturime sau de arsură în timpul urinării, durerile în zona lombară, febra, nevoia continuă de a urina, senzaţia de greaţă şi lipsa poftei de mâncare. Pe lângă tratamentul medicamentos prescris de medic, poţi încerca leacurile naturiste, recunoscute ca fiind foarte eficiente în procesul de curăţare a vezicii urinare şi în stimularea funcţiei renale.

Decocturile de afine şi de COADA-CALULUI, efect antibacterian

Afinele, mărgeluţele delicate cu gust acrişor şi colorate în nuanţe închise, sunt apreciate nu doar pentru calităţile lor gastronomice, ci şi pentru virtuţile terapeutice. Proantocianinele, substanţe valoroase din compoziţia fructelor, au efect antibacterian, mai ales contra E. Coli, care este responsabilă pentru majoritatea cistitelor, şi previn aderenţa bacteriilor la pereţii tractului urinar. Urmează o cură cu fructe proaspete, 300-500 g zilnic, sau poţi să le consumi uscate, de la Plafar, câte 100 g în fiecare zi.

De asemenea, poţi încerca şi un decoct din afine. 50 g de frunze şi fructe uscate se fierb în jumătate de litru de apă, timp de 30 de minute.

Amestecul se bea călduţ, fracţionat în trei reprize, de-a lungul unei zile. Nu în ultimul rând, datorită acţiunii calmante şi dezinfectante, decoctul de coada-calului trebuie şi el trecut pe lista cu leacuri ce te scapă de infecţiile urinare. Îl prepari din cinci grame de plantă la 250 ml de apă, fierbi timp de 10 minute şi bei amestecul zilnic, cel puţin 20 de zile.

Băi locale cu infuzie de muşeţel

Ca să scapi de durerile provocate de infecţiile urinare, ai grijă şi la igiena intimă. Usturimile de la urinare se mai liniştesc dacă te speli în zona genitală cu o infuzie de muşeţel. Cinci linguri cu plantă se fierb împreună cu doi litri de apă, apoi laşi la macerat timp de 10 ore, strecori şi păstrezi apa. Pui din nou planta la fiert tot în doi litri de apă, iar după ce s-a răcit, filtrezi şi amesteci cu apa rămasă de la prima fierbere. La final, maceratul de muşeţel se amestecă cu apa din cadă.

Sucuri care combat infecţiile



Leac de mare preţ împotriva infecţiilor urinare este şi sucul de morcov. Poţi să bei zilnic de la 500 ml până la un litru, în funcţie de gravitatea bolii şi de vârstă. Este de preferat să consumi un pahar cu suc de morcov dimineaţa, pe stomacul gol, şi seara, înainte de culcare. La fel de bune sunt şi sucurile naturale de mere, pere şi cele de coacăze.

Ceaiul de merişor curăţă vezica urinară

Frunzele de merişor sunt de mare ajutor dacă vrei să reduci din simptomele deranjante ale infecţiilor urinare. Ele conţin taninuri, substanţe antibacteriene şi antimicotice, care ţin piept bacteriilor din vezica urinară şi creează un mediu nefavorabil înmulţirii acestora.

Ceaiul se face prin amestecarea a două linguriţe cu merişor împreună cu 100 ml de apă rece. Laşi la macerat timp de o oră, apoi strecori, dar păstrezi apa, şi fierbi fructele din nou în aceeaşi cantitate de apă, timp de 10 minute. Lichidul obţinut se combină cu prima parte de apă, care a fost pusă deoparte, şi adaugi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Bei în fiecare zi câte două căni cu ceai de merişor, timp de 10 zile.

Atenţie! Netratate, infecţiile urinare pot să recidiveze şi să determine apariţia unor complicaţii la nivelul uretrelor şi al rinichilor.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare