Faceți căutări pe acest blog

joi, 20 aprilie 2017

Pătrunjelul



Pătrunjelul este un aliat excelent în lupta împotriva problemelor urinare, a bolilor de rinichi şi este un puternic diuretic. Cantitatea pe care o folosim pentru a condimenta preparatele culinare este de obicei mică, astfel încât nu este suficientă pentru a elimina lichidele acumulate în organism. Atât rădăcina, cât şi frunze de pătrunjel pot fi folosite că remediu.

sucul
Pentru a obține sucul de pătrunjel verde, se mixează o mână de frunze proaspete la care s-au adpugat patru linguri de apă, după care se lasă jumătate de oră să macereze și se filtrează. Licoarea obținută este bine să se consume imediat sau să fie păstrată la frigider, dar nu mai mult de 4 ore. Sucul proaspăt astfel obținut este un remediu puternic și, ca atare, nu se administrează singur, ci diluat în puțin suc de rădăcina de morcov. De regulă, se iau de 3 ori pe zi câte 4-6 linguri (câte 20-30 ml) de suc de frunze de pătrunjel, diluate în câte un sfert de pahar de suc de morcov.

Avantajul uriaş al acestei plante este că ajută la slăbit. Iată ce spune unul dintre cititorii portalului naturalmedicinebox.net: "Pătrunjelul este un adevărat miracol. Joi, greutatea corpului meu a fost de 72 de kilograme, iar două zile mai târziu, adică sâmbătă, aveam cu cinci kilograme mai puţin! Nu ampierdut grăsime, ci despre faptul că am eliminat o cantitate mare de lichid pe care o acumulase corpul meu. Mă simt foarte uşor".

Cititorul a fost rugat să explice cum şi în ce mod a folosit pătrunjelul. Reţeta este destul simplă:

Într-un litru de apă fiartă se pun 5 linguri de pătrunjel tocat. Se lasă lichidul să se aşeze timp de aproximativ douăzeci de minute, apoi se strecoară ceaiul şi se bea fie cât este cald, fie rece, chiar de la frigider dacă ţi se pare mai uşor de consumat aşa.

Poţi să îl bei în orice moment al zilei, însă nu şi seară târziu, încât vei fi nevoită să te trezeşti des peste noapte pentru a merge la toaletă.

Sursa: ele.ro

marți, 14 martie 2017

Usturoiul şi lămâia



       Usturoiul şi lămâia sunt cel mai des folosite în bucătărie, pentru a asezona salatele şi în diverse mâncăruri, dar puţini ştiu că această combinaţie poate face minuni pentru sănătatea noastră. Aceste ingrediente, împreună, pot reduce nivelul de colesterol din sânge, ajută circulaţia sanguină şi desfundă arterele.
Nivelul crescut al colesterolului este de fapt o acumulare o lipoproteinelor cu densitate scăzută, cunoscute sub denumirea de „colesterol rău”, în arterele principale, iar asta poate duce la un infarct sau alte boli de inimă.
 Bineînţeles, aceste boli pot fi tratate medicamentos, cu numeroase produse din farmacii, dar metodele naturale, foarte eficiente de altfel, sunt preferabile în lupta împotriva afecţiunilor. În plus, nu au niciun efect secundar sau advers.
Consumul regulat de usturoi şi lămâie stimulează sănătatea inimii şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Există două metode pentru a prepara combinaţia care vă va curăţa arterele:
1. Pentru prima metodă aveţi nevoie de 30 de căţei de usturoi şi şase lămâi. Se curăţă, se taie, se pun într-un blender cu puţină apă şi se mixează. Se toarnă conţinutul într-un vas, doi litri de apă şi se pune la fiert, amestecându-se din când în când. Se mai lasă cinci minute după ce fierbe apa. Se toarnă într-un vas de sticlă şi se pune în frigider. Timp de trei săptămâni, consumaţi 50 ml din acest amestec  zilnic. Luaţi o pauză de o săptămână, apoi repetaţi pentru încă trei săptămâni. Tratamentul poate fi aplicat de două ori pe an.
2. Pentru ce-a de-a doua reţetă, aveţi nevoie de o cană de suc de lămâie proaspăt, o cană de suc de usturoi, o cană de suc de ghimbir şi o cană de oţet de mere. Se amestecă toate ingredientele şi se lasă la fiert o jumătate de oră. Se lasă la răcit, apoi se adaugă trei căni de miere organică. Se amestecă bine, se pune într-un vas de sticlă şi se ţine la frigider. Se ia o lingură din acest amestec în fiecare dimineaţă, înainte de micul dejun.

Sursa: www.healthonlinecentral.com

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare