Faceți căutări pe acest blog

marți, 31 august 2010

Femeile cum sa previna infectiile renale



Complicatie mai mult sau mai putin frecventa a cistitelor recidivante, infectia renala sau piolenefrita poate fi evitata chiar urmand cateva gesturi foarte simple. Odata ce te-ai imbolnavit de cistita, infectie urinara beningna si foarte simpla, riscurile de recidiva sunt foarte mari.

De aceea este primordial sa adopti cateva reguli simple pentru a evita imbolnavirea. Prevenirea este foarte importanta pentru ca aceasta infectie a vezicii poate „urca” pana la rinichi si de acolo apare pielonefrita. In plus, dificultatile la mictiune caracteristice cistitei (nevoie frecventa de a urina in ciuda unei cantitati foarte scazute, durere la mictiune, durere de bazin etc), sunt insotite si de febra, frisoane, greata, varsaturi.

Pentru a evita recidivarea cistitei si un eventual risc de infectie renala, este bine sa tineti cont de 5 gesturi simple:

- Beti cat mai multe lichide, in special bauturi diuretice: ceai, cafea si indeosebi apa.

- Mergeti la toaleta des inainte ca nevoia de mictionare sa apara.

- Urinati dupa fiecare raport sexual.

- Adoptati o igiena intima ireprosabila. Acesta in mod deosebit si retineti ca trebuie sa va stergeti din fata catre spate pentru a nu duce bacteriile dinspre anus catre uretra. Pentru toaleta voastra intima nu utilizati un sapun agresiv, nu veti face decat sa deteriorati flora vaginala care va protejeaza in mod natural de bacterii.

- Beti in mod regulat suc de afine. Acest fruct mic, rosu si bogat in antioxidanti contine o substanta care inhiba proliferarea bacteriana si pastreaza aciditatea urinara (ceea ce creeaza un mediu defavorabil inmultirii bacteriilor).

Daca insa nu va place gustul sucului de afine exista o versiune amestecata a sucului de afine cu altfel de sucuri, ca aceal de mango. In schimb, o bautura cum este berea nu este recomandata (in ciuda a aceea ce se stia) pentru ca ea transforma urina acida in bazica, propice pentru proliferarea bacteriilor.

Odata diagnosticata (cu ajutorul unui examen clinic in urma caruia este analizata urina), infectia renala este tratata cu ajutorul antibioticelor. Atentie: este important sa respectati tratamentul prescris de medic si sa NU il intrerupeti decat dupa disparitia simptomelor. Altfel, renuntarea la tratament creste riscul de recidiva, caci bacteriile nu au fost pe deplin distruse.



CUM SA PREVII BOLILE DE FICAT

Bolile de ficat sunt determinate de virusurile hepatice de care trebuie sa ne protejam, insa deriva si dintr-un stil de viata nesanatos care poate crea probleme grave, cu urmari pe termen lung. Exista diversi factori de agresiune hepatica care trebuie evitati, pentru ca mai devreme sau mai tarziu, consecintele se fac vazute.
Respectarea unor reguli simple de igiena si protectie pentru a-ti asigura un stil de viata sanatos este un prim pas in prevenirea afectiunilor de ordin hepatic si a complicatiilor ce pot aparea ulterior. Totodata, monitorizarea ficatului si a starii generale de sanatate prin vizite regulate la medicul specialist si efectuarea analizelor medicale de specialitate sunt la fel de importante.
Recomandari
Pentru a preveni aparitia si dezvoltarea bolilor de ficat, trebuie respectate anumite recomandari ale medicilor specialisti, care asigura un mod mai sanatos de viata:
1. Evitati consumul excesiv de alcool
Ficatul raspunde de filtrarea toxinelor din organism, functie care este compromisa de ingerarea unor cantitati mari de alcool. Cantitatea admisa de alcool pentru o persoana sanatoasa este de 175 ml vin sau 350 ml bere pe zi. Pentru pacientii cu afectiuni hepatice alcoolul este strict interzis. De asemenea, trebuie evitat consumul de alcool impreuna cu tratamentele medicamentoase. Amestecul dintre alcool si paracetamol spre exemplu este toxic pentru ficat.
2. Evitati alimentele bogate in grasimi
Consumarea in exces de alimente bogate in proteine si carbohidrati pot diminua functia ficatului prin acumularea de toxine si grasimi in organism. Evitati mancarurile semi-preparate si de tip fast-food pentru a va mentine ficatul intr-o stare buna. Controlati-va greutatea, intrucat obezitatea, la fel ca si diabetul zaharat, pot cauza o afectiune raspandita a ficatului - steatoza hepatica sau ficatul gras, care reprezinta o acumulare de grasimi in celulele sale.
3. Limitati expunerea la medii toxice
Ficatul filtreaza substantele daunatoare pentru organism, insa daca acesta este supraincarcat cu toxine, nu mai poate functiona la capacitate maxima. Evitati sa va expuneti la poluantii comuni precum fumul de tigara sau vaporii de vopsea. Trebuie sa va protejati de ingerarea oricaror substante toxice.
4. Respectati regulile de igiena
Spalati-va des pe maini, in special inainte de mancare si inainte/dupa toaleta personala. Nu consumati apa de la robinet si evitati sa beti/mancati din tacamurile folosite in prealabil de persoane necunoscute.
5. Protejati-va impotriva virusurilor hepatice
Pentru a evita contactarea virusurilor hepatice, trebuie luate anumite masuri de protectie impotriva obiectelor/persoanelor infectate: contact sexual protejat, evitarea tatuajelor si piercing-ului, excluderea drogurilor (ace contaminate). Exista vaccine contra hepatitelor care trebuie facute din timp.
Atentionari
De multe ori o boala a ficatului este descoperita intamplator in urma unor analize care se fac pentru alte afectiuni. Lipsa simptomelor ne obliga la responsabilitate, motiv pentru care trebuie sa facem din timp demersuri pentru a preveni sau a trata bolile ficatului. In acest sens este recomandata efectuarea periodica a unor analize medicale de laborator specifice afectiunilor hepatice.
”Bolile hepatice sunt frecvent "ascunse". Cu valori normale ale transaminazelor, afectiunile ficatului pot fi asimptomatice si nediagnosticate pana in stadii avansate ale bolii, cand eficienta tratamentului antiviral este diminuata. Procentul hepatitelor diagnosticate in stadii incipiente de evolutie si rata eradicarii virale in urma beneficierii de tratament specific ar fi mult mai mare daca medicii de familie ar recomanda analizele markerilor virali in mod obisnuit, chiar daca rezultatele TGP si TGO ale pacientului sunt normale. Persoanele care prezinta risc de infectare (ex. personalul sanitar, pacientii care practica hemodializa) trebuie sa urmareasca frecvent valorile markerilor virali.” afirma dr. Dana Bucur, medic specialist gastroenterologie, Clinica de Diagnostic Gral Medical.

Diagnostic si Preventie
In cadrul programului de preventie a bolilor de ficat , fiecare pacient va beneficia de analize medicale pentru ficat cu reducere 50%.
Toate persoanele care suna in vederea programarii pana pe data de 5 Septembrie, desi sunt programate ulterior acestei date, pot beneficia de reducerile din cadrul campaniei.

Gral Medical, care a initiat aceasta campanie a conceput un set de analize de laborator pentru a identifica orice problema de natura hepatica.

Programari si consiliere se pot face online: www.gralmedical.ro
sau apeland numerele de telefon:
021 323 00 00 (02) - Clinica de Diagnostic Gral;
021 317 83 95 - Clinica Gral Colentina;
0244 597 753 - Clinica Gral Ploiesti;
0728.130.704- Gral Medical Titan.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-sa-previi-...

Reteta impotriva CANCERULUI :



1. 1 kg .de miere de albine .
2. 2 frunze mari sau 3 frunze mai mici de Aloe Sábila ( Vera )
3. 3 linguri de Cognac , Whisky sau Tuica ( ca dilatator ) .

Se sterge praful de pe frunze si spinii se indeparteaza . Apoi , planta se taie in bucati mici si se mixeaza impreuna cu mierea si cogniacul pana se face o pasta vascoasa. Astfel se poate deja intrebuinta.
Se poate pune in frigider sau lasa afara, dupa dorinta fiecaruia.

Calugarul Romano ne da sfatul; trebuie luata 1 lingura mare de 3 ori pe zi , cu 15 minute inainte de fiecare masa. Aceasta cura trebuie sa dureze 10 zile si numai daca analizele arata ca nu ati avut rezultatul scontat, se mai poate repeta inca de 4 ori, pana la remiterea totala. Pot apare abcese ale pielii, dar acest fapt este un simptom bun si nu trebuie sa ne ingrijoram.
Daca dupa prima parte a tratamentului (10 zile) nu se vad rezultatele dorite, se repeta tratamentul dupa ce s-au facut examenele respective pt a vedea daca tumora a cedat; se mai fac pana la 4 tratamente (a cate 10 zile), pana la vindecarea totala.

De 6 ani, calugarul foloseste acest remediu, gratuit, cu rezultate optime. A tratat zeci de persoane in Belén si imprejurimi. El spune ca nu doar trateaza Cancerul, ci si il previne.
Trateaza toate tipurile de cancer si leucemia.
De asemenea, povesteste ca a tratat o calugarita tanara, de numai 29 ani bolnava de scleroza. Cel ce doreste o marturie a unei persoane care s-a vindecat de cancer pulmonar, il poate contacta pe dl. Fausto Pimentel, in Santo Domingo , la telefonul : ( 809 ) 247-2316 . Acest domn a publicat ceea ce este scris mai sus, ca o multumire pentru viata, desi i se dadusera doar cateva zile de trait .
As vrea sa mentionez (nu eu , ci cel ce scrie articolul) , ca nu se trateaza doar cancerul, ci este si un restaurator al celulelor naturale si intareste sistemul nostru imunitar .

SA VA FIE DE FOLOS!!!

5 probleme ale pielii care NU trebuie neglijate



Stiati ca pielea este “oglinda” sanatatii? Aceasta pentru ca reprezinta unul din primele organe ce resimte carentele nutrientilor importanti din corp.

Pielea reprezinta unul din ultimele organe caruia ii sunt cedati nutrientii din sange (vitamine, minerale, substante active), acestia ajungand sa fie cedati pielii dupa ce mai intai au ajuns la celelalte organe. Astfel, atunci cand nutrientii nu sunt suficienti, la piele nu mai ajung in cantitati optime si aceasta sufera diverse modificari. De aceea inca de la primele carnete nutritionale putem observa modificari ale pielii, inainte sa apara si modificari la nivelul altor organe si sa se instaleze bolile.

Paloarea

Paloarea (pielea palida) apare atunci cand sub piele vasele (capilarele) nu au suficient flux sanguin pentru a transpare culoarea rosiatica la nivelul pielii. Epiderma nu este vascularizata si se hraneste pe baza difuziunii nutrientilor din vasele de sange care se gasesc in tesutul conjunctiv subcutanat. Atnci cand sunteti deshidratati sau anemici, fluxul sanguin subcutanat scade, astfel apare paloarea. Desigur, la frig spre exemplu se poate produce vasocinstrictia vaselor subcutanate si pielea apare fie vinetie, fie usor palida, insa aceasta paloare nu este permanenta cum se intampla in cazul anemiei. Paloarea se poate observa mai bine la nivelul mucoaselor, de exemplu cea a pleoapelor (partea dinspre ochi devine mai palida), a limbii, buzele devin mai palide etc.

Pielea uscata


Daca aveti pielea uscata, cauzele pot fi multiple, de exemplu deshidratare, aerul conditionat (sau alti factori de mediu), apa cu care se face dusul poate fi prea dura, mediul de lucru etc. Insa daca pielea devine intens uscata si se descuameaza nu doar la nivelul mainilor, atunci foarte probabil aveti carente de vitamine si minerale (viamina A, C, E sau vitamine din complexul B etc.). Totodata anumite afectiuni se manifesta si prin uscarea pielii, cum ar fi hipotiroidismul, psoriazisul, dermatite, varice, diabet etc. Se recomanda sa consultati medicul daca problemele pielii persista sau chiar se agraveaza (desi ati folosit creme hidratante) si faceti un set de analize.

Paducelul - leac pentru inima si dusman pentru stres


Stresul se numara printre cele mai frecvent intalnite afectiuni ce afecteaza societatea moderna. Stresul se manifesta prin sentimente constante de graba, lipsa timpului pentru relaxare, tensiune, senzatia ca timpul curge prea repede, dorinta constanta de a avea o viata mai simpla si mai linistita. Produsele naturiste precum paducelul, sunt cele mai recomandate pentru tratarea stresului si manifestarilor sale.

Paducelul (Crataegus laevigata) este un arbust spinos, care creste pana la 5 metri inaltime, intalnit in zona de munte, campie, deal. Fructele de paducel contin flavonoide, acizi si uleiuri esentiale, contin tanin, zaharuri, vitaminele C si B.

Paducelul - leac pentru inima si dusman pentru stresProprietatile Paducelului – leac impotriva insomniei si nu numai

In medicina naturista paducelul este recomandat in tratarea durerilor de cap, tulburarilor cardiace cu substrat nervos (combate senzatiile de greutate in jurul inimii, de sufocare cardiaca, regleaza ritmul cardiac), migrena, tulburarile legate de perioada de menopauza, cresterea tensiunii arteriale, stresul, vindeca anginele pectorale, si dereglarile produse de aparitia ciclului menstrual.

Fructele de paducel au o actiune calmanta, sedativa, ajuta la scaderea tensiunii sangvine, stimuleaza miocardul si sunt cardiotonice. Ajuta in caz de anemie, stari de slabire, batranete, boli grave, sunt adjuvante si in crizele de astm bronsic.

Ca leac impotriva insomniei se recomanda o cana cu infuzie de paducel, inainte de culcare sau 10-15 picaturi de tinctura de paducel seara.

Capsulele de Paducel produse de Arkopharma - recomandari

Crategus este folosit intotdeauna pentru capacitatea sa de a produce relaxare inainte de somn.
Capsulele Arkopharma de Paducel contin pulbere, obtinuta prin faramitare la rece, din frunze si flori de Crataegus. Se administreaza cate 1-2 capsule, de 2 ori pe zi, preferabil inaintea meselor.

5 semne care te anunta ca ai candidoza



Candidoza este o afectine cu incidenta mare in randul femeilor, practic se apreciaza ca orice femeie pana in varsta de 30 de ani a avut cel putin o data aceasta afectiune. Candidoza nu este strict legata de viata sexuala, ea putand aparea datorita oricarui factor ce perturba echilibrul florei vaginale si predispune la inmultirea excesiva a unei ciuperci ce traieste in mod natural in vagin – Candida albicans.

5 semne care te anunta ca ai candidozaCandidoza poate sa apara atat la femeia activa sexual, cat si la virgine, dar poate afecta si barbatii. Flora vaginala prezinta o serie de microorganisme ce treaiesc in echilibru si au rolul de a proteja mucoasa vaginala si colul uterin de diverse infectii care s-ar putea produce la acest nivel, atat prin pH-ul nefavorabil altor microorganisme, cat si prin scurgerea continua a secretiilor care “spala” vaginul. Asadar vaginul are capacitate de autocuratare, de aceea spalaturile vaginale se fac doar la indicatia medicului. Atunci cand flora bacteriana este perturbata, Candida albicans se inmulteste mai mult si determina patologia numita candidoza.

Care sunt cauzele candidozei?

Cauzele candidozei sunt multiple, unele tin de viata sexuala, altele nu:
- Schimbarea partenerului;
- Folosirea tampoanelor (ci nu a absorbantelor care sunt mai sigure si mai putin riscante pentru sanatate);
- Anumite medicamente, cum este antibioterapia (antibioticele);
- Spalaturile vaginale pot favoriza aparitia candidozei;
- alimentatie nesanatoasa
- stresul
- contacte sexuale cu parteneri care nu isi respecta cu strictete igiena intima, in aceste cazuri adesea candidoza este asociata cu coci sau stafilococi;
- sarcina – femeia devine mult mai vulnerabila
- contacte sexuale cu parteneri multipli – fiecare partener are si el o flora peniana specifica, astfel ca flora femeii tinde sa se adapteze la flora acestuia. Daca partenerii nu sunt stabili, flora vaginala a femeii este deregrata, chiar si in cazul folosirii prezervativului. Este indicat sa folositi doar un anume tip de prezervativ.
- Scaderea imunitatii (raceli de exemplu);
- Candidoza partenerului etc.

luni, 30 august 2010

CURATATI-VA RINICHII CU MAI PUTIN DE 1 Leu




Anii trec si rinichii nostri filtreaza sangele inlaturand sarea, otravurile si alte lucruri nedorite care intra in corpul nostru.
Cu timpul sarurile se acumuleaza si e nevoie sa-i curatam.
Cum se face asta? Este foarte simplu.

Luati un manunchi de patrunjel si spalati-l bine.
Apoi taiati in bucati mici, puneti-l intr-un vas, turnati apa curata peste el si fierbeti timp de 10 minute.
Apoi lasati sa se raceasca, strecurati si puneti intr-o sticla curata pe care o veti pastra in frigider .
Beti un pahar pe zi si veti observa ca toata sarea si otrava acumulata in rinichi se elimina prin urina.
De asemenea veti observa diferenta pe care nu ati mai simtit-o pana acum.
Patrunjelul este cunoscut ca cel mai bun tratament pentru rinichi si este natural!

Am primit acest material de la o foarte bună prietenă căreia îi mulţumesc pe această cale!




  • 10 radacini normale de patrunjel,spalate bine si nu razuite se taie pe lung in 4 si se fierb 10 minute in apa.Se lasa pana se raceste.Apa sa fie un litru...apoi se strecoara.Se bea in 24 de ore fractionat.Intr-adevar curata rinichii si ajuta la circulatie.

    PATRUNJELUL
    Modest si banal, are putere cat o fabrica de medicamente

    Numele latin al patrunjelului este Petroselinum crispum si vine din limba greaca, unde "petros" inseamna piatra, iar "selinon" telina. Asadar, grecii antici considerau patrunjelul un fel de... telina de stanca, pe care o foloseau atat ca aliment, cat si ca planta medicinala. Cu frunzele sale erau decorate si aromatizate mancarurile, dar erau si incoronati invingatorii in intrecerile sportive sau erau tratate muscaturile de sarpe ori de scorpion. Planta provine de pe malurile Marii Mediterane si a ajuns pe actualul teritoriu al Romaniei cu cel putin 2000 de ani in urma. In prezent, patrunjelul este cel mai folosit zarzavat in bucataria traditionala romaneasca, iar pana nu demult, era un remediu redutabil in medicina noastra populara. Cu el erau oblojite ranile in pericol de a se infecta, erau frecate gingiile slabite, erau facute fierturi contra bolilor de ficat sau de intestin, ori era folosit pentru diferite "deochiuri" sau "facaturi". In ultimii ani, frunzele aromate ale patrunjelului, laolalta cu cele ale "rudelor" sale, mararul, telina si leusteanul, au devenit tinta unor studii medicale cu rezultate uluitoare, care plaseaza zarzavaturile traditionale mai degraba in farmacii decat pe tarabele din piete. In cele ce urmeaza, vom vorbi despre aplicatiile terapeutice extraordinare ale patrunjelului, nu inainte de a vedea cum se prepara si cum se administreaza frunzele sale.

    Cum preparam si cum administram frunzele de patrunjel

    Asa cum vom vedea, acest zarzavat este o adevarata colectie de vitamine, minerale si alte principii active cu efecte terapeutice foarte intense. Totusi, simplul consum ocazional de patrunjel, ca zarzavat, nu pare a avea rezultate terapeutice. De ce? Deoarece dozele de patrunjel pe care le consumam sunt insuficiente pe de o parte, iar pe de alta parte, pentru ca prepararea termica a acestei plante inactiveaza multe din substantele active terapeutic. Din aceste motive, este necesar sa acordam o foarte mare importanta metodelor de preparare care urmeaza, ce ne vor ajuta sa punem cu adevarat in valoare patrunjelul ca medicament:

    Sucul

    Pentru a obtine sucul de patrunjel verde se mixeaza o mana de frunze proaspete la care s-au adaugat patru linguri de apa, dupa care se lasa jumatate de ora sa macereze si se filtreaza. Licoarea obtinuta este bine sa se consume imediat sau sa fie pastrata la frigider, dar nu mai mult de 4 ore. Sucul proaspat astfel obtinut este un remediu puternic si, ca atare, nu se administreaza singur, ci diluat in putin suc de radacina de morcov. De regula, se iau de 3 ori pe zi cate 4-6 linguri (cate 20-30 ml) de suc de frunze de patrunjel, diluate in cate un sfert de pahar de suc de morcov.

    Salata

    Pentru... cerul gurii: sandviciuri cu patrunjel
    In medicina araba patrunjelul verde taiat fin, amestecat cu suc de lamaie si putina ceapa (eventual si cateva felii de rosii) este folosit ca salata, numita "tabbuli", care este folosita adesea pentru marirea puterii de digestie si pentru evitarea eventualelor deranjamente gastro-intestinale. Iata una din retetele de "tabbuli" frecvent folosite: se maruntesc 2-4 legaturi de patrunjel proaspat, se adauga putin ulei de masline si zeama de la un sfert de lamaie. Se mai poate pune un catel de usturoi, seminte de dovleac tocate marunt ori susan. Salata se consuma zilnic, timp de 14-60 de zile, sub forma de cura, care este tonica si revigoranta, contribuind la fortificarea sistemului imunitar.

    Patrunjelul ca adaos in hrana

    Foarte multe din mancarurile de zi cu zi pot fi "innobilate" prin adaugarea de frunze de patrunjel verde, proaspat. In mancarurile calde, cum ar fi ciorbele, supele, tocanitele, va fi adaugat dupa prepararea termica, pentru pastrarea continutului de vitamine al plantei. Patrunjelul mai poate fi adaugat ca si condiment si totodata ca element decorativ, in toate salatele, in sandviciuri, in sosuri, in garnituri.

    Vinul de patrunjel

    Pentru tratamentul problemelor digestive si de apetit, ca adjuvant contra insuficientei cardiace si a bolilor de inima, se recomanda vinul de patrunjel: 20 de tulpini proaspete cu tot cu frunze se maruntesc si se pun intr-un litru de vin, la care se adauga 2 linguri de otet. Se lasa sa macereze vreme de 7 zile, dupa care se adauga 300 g miere de albine. Se agita pana se topeste mierea, apoi se strecoara si se pune in sticle. Se bea cate un paharel inainte de masa.

    Tratamente interne

    * Intoxicatie etilica acuta (betie) - se consuma una-doua legaturi de patrunjel, bine spalate, frunzele mestecandu-se indelung, inainte de a fi inghitite. Uleiul volatil din aceste frunze este un puternic stimulent al sistemului nervos central, care va fi mai putin afectat de efectele alcoolului. De asemenea, patrunjelul este un protector si un stimulent al ficatului, ajutand si la o mai rapida eliminare a alcoolului din organism.

    Vin pentru inima sanatoasa
    * Fumat - mai multe componente ale uleiului volatil din frunzele de patrunjel protejeaza organismul impotriva actiunii nocive a gudroanelor din fumul de tigara, prevenind diferite afectiuni ale aparatului respirator, de la bronsita cronica, la cancerul pulmonar. Sunt recomandate curele cu suc de patrunjel, din care se administreaza cate 50 ml pe zi, vreme de 4 saptamani.
    * Ateroscleroza - nu mai putin de patru substante continute de catre frunzele de patrunjel previn oxidarea colesterolului negativ (LDL) si depunerea sa pe artere. Persoanele cu varsta de peste 35 de ani, dar si cele care consuma frecvent carne, grasimi hidrogenate, prajeli ar trebui sa consume de macar 3 ori pe saptamana salata de patrunjel, pentru a beneficia de efectele sale benefice asupra vaselor de sange.
    * Hipertensiune - consumul de patrunjel proaspat, adaugat la hrana de zi cu zi, ajuta la tinerea sub control a tensiunii arteriale, avand efecte diuretice, usor vasodilatatoare, si actionand la nivelul sistemului nervos central cu efect calmant. Astfel, 30 de grame de frunze de patrunjel consumate zilnic ajuta la mentinerea elasticitatii si a rezistentei peretilor vaselor de sange, prevenind, de asemenea, si accidentele vasculare, dar si formarea echimozelor produse de fragilizarea vaselor capilare.
    * Litiaza biliara - se bea de trei ori pe zi, inainte de masa cu 1-2 ore, cate un sfert de pahar de suc de patrunjel (radacina si frunze), diluat cu trei sferturi de pahar de suc de morcovi.
     foarte buna.


Otetul, ingredientul minune in curatenie


Otetul are proprietati antibiotice si antiseptice si, datorita aciditatii sale, ajuta la combaterea bacteriilor sau mucegaiului. Mai mult, este utilizat pentru a prelungi durata de viata a florilor sau pentru a obtine un par frumos si sanatos.

Intretinerea unei case necesita atat o atentie deosebita din partea noastra, cat si multa responsabilitate. Pentru a avea o locuinta curata, este nevoie sa acordam atentie tuturor suprafetelor si obiectelor din casa, insa achizitionarea produselor necesare fiecarei zone presupune si un anumit buget. Fara sa ne dam seama, exista in locuinta fiecaruia dintre noi produse uzuale, alternativa ecologica si ieftina la cele de curatare, disponibile pe piata. Otetul are proprietati antibiotice si antiseptice si, datorita aciditatii sale, ajuta la combaterea bacteriilor sau mucegaiului. Mai mult, este utilizat pentru a prelungi durata de viata a florilor sau pentru a obtine un par frumos si sanatos.

1. Otetul este folosit, in primul rand, pentru a inlatura mirosurile neplacute. Daca nu reusesti sa scapi de mirosul galetii de gunoi, o poti spala cu ajutorul unei solutii formate din jumatate de cana de otet fierbinte si doua linguri de bicarbonat, urmand ca la final sa o clatesti.

2. Frigiderul ar trebui sa fie unul dintre cele mai curate obiecte dintr-o locuinta. Cu toate acestea, de multe ori, frigiderul capata un miros intepator. Folosind apa calduta si otet, vei scapa nu numai de acesta, ci si de murdarie. De asemenea, amestecul de otet si apa se utilizeaza si pentru indepartarea mirosurilor diferitelor recipiente. Le poti lasa cateva ore infasurate intr-un prosop imbibat in otet sau poti introduce in acestea un burete inmuiat in otet.

3. Scapa de furnici pulverizand o solutie formata din parti egale de apa si otet in zonele cu probleme.

4. Calcarul este inamicul oricarei gospodine. Inlatura depunerile de calcar cu care se confrunta fierul de calcat, introducand in compartimentul de apa o cana de otet. Calca o carpa, eliberand aburi, dupa care repeta procesul cu apa, avand grija ca dupa utilizare sa stergi bine talpa.

5. Calcarul depus pe capul de dus il poti inlatura daca il lasi pentru cateva ore intr-un recipient plin cu otet. Totodata, bateriile le poti curata cu putina apa, sare si otet.

6. Daca cestile au ramas patate din cauza cafelei sau a ceaiului, umple-le cu putin otet, iar a doua zi le vei putea curata extrem de usor.

7. Petele de adeziv ramase in urma dezlipirii autocolantelor pot fi inlaturate stergandu-le cu ajutorul unei lavete imbibate in otet 8. Urmele lasate de nucile verzi pe haine se indeparteaza astfel: dupa ce ai inmuiat in apa rece zona afectata, adauga pe pata detergent de vase si apoi putin otet alb, pe care il amesteci cu detergentul. Dupa 10 minute, clateste articolul de imbracaminte cu apa rece, iar daca pata nu a disparut, repeta procesul.

9. Geamurile pline de grasime sau patate cu vopsea se curata tot cu ajutorul otetului. Aplica putin otet pe geam, lasa-l sa actioneze cateva minute si sterge-l cu un burete.

10. Aragazul se curata cu o pasta formata din detergent de vase, o lingura de bicarbonat de sodiu si una de otet. Amestecul poate fi folosit si la curatarea altor suprafete, care au tendinta de a fi lipicioase.

11. Pentru ca blatul din bucatarie si tocatoarele sa fie mereu curate, tot ce trebuie sa faci este sa le stergi cu o carpa inmuiata in otet.

12. Cuptorul cu microunde este mult mai usor de curatat dupa ce ai lasat in cuptorul aprins timp de 5 minute un bol sau o cana cu apa si otet.

13. Pardoseala din placi ceramice isi recapata aspectul daca o speli cu apa si otet.

14. Foarte multa lume se fereste sa decoreze peretii cu tapet, din cauza ingrijirii acestuia. Pentru curatarea tapetului matasos sau lucios, foloseste un amestec de apa, bicarbonat de sodiu si otet alb.

15. Covorul isi va pastra aspectul daca il freci cu o solutie formata din doua parti de apa calda si una de otet alb. Acesta este unul dintre cele mai vechi trucuri si nu trebuie sa iti faci probleme in privinta mirosului, intrucat se va elimina.


LAPTELE DE CAPRA



Cura cu lapte de capră are efecte imediate: redă vioiciunea şi optimismul, sănătatea generală, capacitatea de a lupta cu bolile, inclusiv cu cancerul

Ştiaţi că laptele de capră este mai sănătos decît cel de vacă? Încă din vechime a fost cunoscut acest leac cu acţiune lentă, dar sigură pentru multe suferinţe. Este întăritor şi hrănitor. Prin compoziţia lui, mai bogată în substanţe benefice decît cel de vacă, laptele de capră are şi rolul de a preveni multe boli grave. Pe deasupra, opreşte evoluţia cancerului. Se găseşte greu, e adevărat, dar dacă aveţi ocazia să vă aprovizionaţi cu acest lapte, nu ezitaţi. În numai cîteva zile, o să-i simţiţi efectele terapeutice. Veţi fi mai fortifiaţi, mai cu poftă de viaţă. Întocmai ca locuitorii de pe înălţimile Caucazului, cei mai longevivi oameni de pe planetă.

Ideal pentru oase

Chiar dacă sînt mai puţin agreate de crescătorii de animale, pentru că sînt neastîmpărate şi stricătoare, caprele sînt cele care dau cel mai sănătos lapte.Acest lapte fortifică organismul şi întăreşte imunitatea naturală în TBC (în special cu localizare pulmonară), anemii, dezechilibre hormonale cu pierdere în greutate, cancere în forme incipiente, convalescenţe, afecţiuni paratiroidiene care generează spasmofilii rebele la tratamente clasice, atrofii musculare, astenie de primăvară. Specialiştii spun că laptele de capră previne, prin aportul de minerale, anemia şi demineralizarea osoasă. Acţionează ca un medicament, înlăturînd slăbiciunea, redînd vigoarea şi optimismul şi ajutînd organismul să lupte cu boala. Administrarea preventivă îi face pe cei bolnăvicioşi din fire să devină mai rezistenţi la virozele de sezon sau să suporte mai uşor eventualele îmbolnăviri contagioase, îi fereşte pe adolescenţi de epuizare fizică şi îi ajută pe copiii distrofici să se dezvolte normal.

Speranţă în tratarea cancerului

Laptele de capră, spre deosebire de laptele de vacă, conţine un acid organic puternic care s-a demonstrat că opreşte evoluţia cancerului aflat în stadiul incipient, dar are efecte benefice şi în unele cazuri terminale, cu metastaza osoasă. În tratamentul bolnavilor de cancer, laptele de capră se poate consuma în reprize scurte de 2-3 zile. Pentru astm, se fierbe lapte de capră cu flori şi frunze de păstîrnac, timp de 10-15 minute, la foc mic. Se ia de pe foc şi după 30 de minute se beau cîte 100-200 ml, de 3-5 ori/zi. Laptele de capră se apropie mult de cel uman şi se poate consuma fără riscul îmbolnăvirii pe care îl prezintă deseori laptele de vacă. Medicina naturistă recomandă laptele de capră roşie, deoarece capra neagră atrage soarele, iar cea albă îl respinge. Contra sterilităţii, se foloseşte o reţetă cu lapte de capră. Vreme de 49 de zile, se bea dimineaţă, la răsăritul soarelui, şi seara, la apusul soarelui, cîte o cană de lapte de capră proaspăt muls, în care se adaugă două linguri de suc obţinut prin stoarcerea tulpinilor proaspete de năprasnic.

Cîteva contraindicaţii

Pentru că are un conţinut ridicat de grăsimi, laptele de capră nu se administrează fără avizul medicului persoanelor cărora alimentele grase le dăunează (obezi, hipertensivi, persoane cu probleme hepatice). Persoanele cu afecţiuni pulmonare sau cei care au renunţat la fumat, dacă nu au astfel de restricţii, pot consuma un litru zilnic, nediluat, timp de minim 14 zile. În scop curativ şi preventiv, cura cu lapte de capră fiert durează între 14-90 zile, cîte 2-3 căni zilnic. Pentru copii, laptele de capră se diluează cu lapte de vacă, iar pentru adulţii predispuşi la diaree sau cu ficat sensibil, în prima săptămînă din cură se administrează amestecat în părţi egale cu lapte de vacă. Gustul specific, care nu este pe placul oricui, poate fi îmbunătăţit cu miere de albine. După primele 14 zile, rezultatele sînt vizibile: reapare culoarea în obraji, dispar oboseala şi depresia, creşte rezistenţa la efort,
apare creşterea în greutate şi o stare generală mai bună.

Laptele preferat în UE

Includerea laptelui de capră, normal sau îmbunătăţit în calciu, în dietă favorizează utilizarea digestivă şi metabolică a fierului, calciului, magneziului şi fosforului şi depozitele lor în organele ţintă. Alături de laptele şi brînza de capră, are proprietatea de a trata afecţiuni pulmonare, cardio-vasculare şi intestinale, şi laptele de măgăriţă. Iar în Asia şi în Caucaz, laptele de zebu. Produsele din lapte de capră sînt foarte apreciate în Uniunea Europeană şi în special în Franţa, unde a fost înregistrat brevetul cu numărul 2530952, care indică faptul că laptele de capră este şi un bun stimulator de creştere a părului. Dar mai este folosit şi în hrănirea bebeluşilor.

Reţeta longevităţii din Caucaz

Cei mai bătrîni oameni de pe planetă trăiesc în munţii Caucaz. Conform Guiness Book, cel mai faimos a fost azerul Shirali Muslimov, care a murit pe 2 septembrie 1973 la incredibila vîrstă de 168 ani. Acest lucru a atras atenţia cercetătorilor ruşi încă din 1940. S-a descoperit că localnicii consumă zilnic kefir din lapte de capră, după o reţetă ţinută secret generaţii la rînd. Kefirul este util în insomnii, nevroze şi alte afecţiuni la nivelul sistemului nervos, infecţii cronice de tip herpes. Mulţi specialişti recomandă kefirul în dieta bolnavilor de SIDA. De asemena, în cantităţi impresionante, se mănîncă usturoi, nuci, stafide, miere şi polen. Legumele şi fructele sînt foarte preţuite, iar din secretul longevităţii azerilor face parte şi Bahmaz, un suc natural din dude albe. Conţine mai mult de 30 de vitamine, minerale şi aminoacizi care luptă cu colesterolul. Medicii au descoperit cu stupoare că femeile continuă să aibă activitate menstruală mult după 55 ani, iar bărbaţii devin taţi la 80. Aşadar, laptele de capră face minuni.

Lactatele, cu bune şi rele

• - Laptele de vacă integral, neprelucrat, e bogat în grăsimi, majoritatea saturate. Un pahar de lapte conţine aceeaşi cantitate de colesterol ca o friptură de 100 g .
• - Laptele degresat conţine mai puţine grăsimi, dar şi lactoză şi proteine greu digerabile.
• - Laptele matern e bogat în acid omega 3, ingredient care lipseşte total din laptele de vacă.
• - Brînza dulce este cea mai bogată sursă de proteine.
• - Laptele bătut conţine bacterii lactice necesare pentru menţinerea florei bacteriene normale în intestin. Este mai uşor digerabil decît laptele crud.
• - Iaurtul preparat biologic (în casă) este mai dulce şi mai sănătos decît cel din comerţ. Este digerabil, asimilabil şi reface flora intestinală. Un iaurt bun, proaspăt, aduce aport de calciu şi scade colesterolul.
• - Zerul s-a dovedit extrem de valoros în tratarea sclerozei multiple. Acidul orotic (vitamina B13) fixează magneziul la nivel celular şi creşte valoarea energetică a celulelor muşchiului inimii, mărind astfel rezistenţa la efort şi stres. Proteinele din zer scad colesterolul, stimulează creşterea numărului de celule imunitare tip T, distrug bacteriile, stopează evoluţia tumorilor benigne şi maligne, SIDA , favorizează creşterea masei musculare, reglează greutatea, combat anemia şi vindecă guta.

Frumuseţe de legendă

• Capra Amalteea, cea care l-a hrănit pe micul Jupiter, a fost răsplătită, zeul zeilor transformînd- o dintr-o biată capră într-o mare constelaţie. Se spune că regina Egiptului, Cleopatra, era atît de frumoasă datorită băilor pe care le făcea în lapte de capră, cunoscut pentru calităţile antiinflamatorii la tenurile cu probleme, sensibile ori îmbătrînite. În reţete vechi, se recomandă utilizarea brînzeturilor în cosmetică, mai ales brînza de capră, pentru eliminarea pistruilor. Brînza se amestecă cu ulei de floarea-soarelui, şi se aplică imediat după baie. În combinaţie cu mierea de albine, elimină vînătăile. În aplicaţii exerne sub formă de comprese, zerul din lapte de capră ajută la vindecarea eczemelor şi degerăturilor.

de: Dr. Camelia Onciu

COAJA CITRICELOR TREBUIE ARUNCATA



In aceasta perioada, supermarketurile abunda in fructe precum portocale, lamai si mandarine. Sunt delicioase, au multe vitamine si, mai ales, sunt ieftine, fiind sezonul lor. Putini cunosc, din pacate, ca in coaja fructelor se afla inclusiv substante care nu au ce cauta la masa noastra.

Atentie la prajituri! Nu mai folositi coaja rasa!

Fructele sunt aduse din tarile de origine in containere speciale. Pentru a fi protejate de boli, pe parcursul transportului si in depozite, coaja lor este tratata cu substante chimice care, in mod normal, nu afecteaza pulpa fructelor. Substantele nu au miros si nu pot fi detectate. Conform Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania, ele nu prezinta nici un pericol daca nu sunt inghitite. Cu alte cuvinte, daca nu consumam si coaja.

In Romania insa, foarte multe gospodine folosesc, pentru a da aroma prajiturilor, coaja rasa de portocale sau lamai, pastrata cu zahar. In acest fel, substantele cu care au fost tratate fructele ajung direct in preparatele noastre, fiind un pericol in special pentru cei mici. Acestia pot fi afectati prin aparitia unor intoxicatii sau alergii.

Efectele produse de substantele din coaja citricelor

* E 230 Difenilfenol – Conservant artificial. Este un pesticid care impiedica dezvoltarea mucegaiurilor pe coaja fructelor. Se recomanda spalarea pe maini dupa cojirea unui fruct. Testele de laborator au demonstrat ca poate provoca sangerari interne, ingurgitat in concentratii mari. Doza maxima admisa este de 0,1 mg / kg corp.
* E 231 Ortofenilfenol – conservant de suprafata. Poate produce alergii la contactul cu pielea, indeosebi la copii. Doza maxima admisa este de 0,2 mg / kg corp.
* E 233 Tiabendazol – fungicid utilizat pentru suprafata fructelor. Doza maxima admisa este de 0,1 mg / kg corp.

Informatiile pe care vi le-am prezentat au fost publicate de un grup de cercetatori de la Universitatea din Wageningen, Olanda, in colaborare cu profesori din cadrul Universitatii Dunarea de Jos, din Galati.



marți, 24 august 2010

acarienii



Cand a fost ultima data cand ati cumparat o perna noua? Poti sa-ti amintesti cand ai spalat ultima data o perna? Daca esti ca majoritatea oamenilor, probabil nu stai sa tii minte asemenea lucruri.

Totusi, pana si cea mai elementara forma de ingrijire a pernelor poate avea un impact serios asupra sanatatii tale si asupra calitatii somnului. Multe dintre perne sunt pline de acarieni, fapt pentru care exista riscul mult mai ridicat de a declansa anumite alergii si astm. Cu cat perna este mai veche, cu atat mai multi acarieni se formeaza si simptomele se agraveaza pe masura.

Spalati perna regulat

Robin Wilson, experta in eco-friendly lifestyle, recomanda spalarea pernelor cel putin o data la trei luni. Si are motive bune: “Ai purta pijamaua mai mult de trei luni fara sa o speli?”.

Multe dintre perne se pot spala si in masina, insa verificati eticheta inainte sa le aruncati in cuva. Pernele vechi ar putea avea nevoie de curatare fara apa. Folositi un ciclu delicat. Aveti grija ca perna sa nu fie rupta, deoarece penele sau vata din ea se vor imprastia in toata masina de spalat. Spalati cate doua perne in acelasi timp.

Adaugati un extra strat de protectie

Imbracati fiecare perna in material antialergic, dupa care puneti o fata de perne. Fetele de perne si materialul anialergic trebuie spalate o data pe saptamana, in apa calda, la o temperatura de 55 de grade celsius. Apa rece nu va ucide acarienii.

Inlocuiti pernele vechi

Wilson sugereaza inlocuirea pernelor la fiecare trei ani. O perna isi poate dubla greutatea in trei ani. Aceasta crestere in greutate este cauzata de acarieni si ramasitele acestora. Daca suferiti de alergi sau astm, achizitionati perne hipoalergice.

Pernele vechi pot servi foarte bine drept paturi pentru animalele de casa. Daca nu aveti un animal, donati pernele vechi cabinetelor veterinare sau adaposturilor.

4 plante care te intineresc



Cu trecerea timpului, celulele corpului imbatranesc. Nu avem cum sa oprim timpul in loc, insa putem sa stopam actiunea agresiva a factorilor nocivi din jur. Cum? Cu ajutorul ierburilor experte in eliminarea toxinelor, care ne protejeaza organele si le mentin sanatoase. Iata-le pe cele mai eficiente!

Afinul
Este un antioxidant puternic, eficient intr-o gama larga de afectiuni, de la diabetul de tip II pana la problemele inimii, dar se remarca si prin protectia pe care o ofera ochilor. Extractul de afin previne cea mai frecventa forma de imbatranire a ochilor: degenerarea maculara. Pastreaza capacitatile vizuale si ajuta ochii sa se adapteze la intuneric.

Se recomanda extractul de afin, pulberea sau ceaiul.
Ginsengul
Nu contine cafeina, insa creste energia, capacitatea de concentrare si viteza de reactie. Inlocuieste cu succes calitatile cafelei de dimineata, alungand oboseala. Stresul zilnic afecteaz buna functionare a glandelor responsabile de secretia de adrenalina, accelerand procesul natural de imbatranire sanatoasa. Substantele pe care le contine ginsengul sunt un bun tonic cerebral, te ajuta sa faci fata situatiilor stresante, iti fortifica organismul si iti cresc speranta de viata.

Poti beneficia de ginseng sub forma de ceai sau suplimente.
Armurariul
O planta recunoscuta ca un excelent hepatoprotector, armurariul era pe vremuri antidotul folosit in caz de muscaturi ale serpilor veninosi. Ficatul este organul protejat de armurariu. Contine silimarina, care apara si regenereaza celulele hepatice, fiind indicat chiar si in hepatite ori ciroze. Toxinele si alcoolul, doi dintre cei mai nocivi factori pentru organism, vor avea un efect mult diminuat in cazul celor care consuma armurariu.

Se administreaza sub forma de pulbere, infuzie, macerat sau tinctura.
Turmericul
Condiment specific bucatariei indiene, turmericul era folosit in vechime pentru tratarea obezitatii, dar si ca leac pentru sistemul digestiv. Astazi, este recomandat in artrite, imbunatateste circulatia, previne afectiunile cardiovasculare si atacul cerebral. Contine un ingredient activ mai putin cunoscut - curcumina - caruia i se datoreaza protectia impotriva multor probleme de sanatate legate de inaintarea in varsta, inclusiv Alzheimer. Curcumina creste rezistenta celulelor la infectii, este un antiinflamator de exceptie si impiedica evolutia cancerului.

LEACURI SI RETETE NATURISTE - PARTEA I


Accident vascular: (reţeta mânăstirească), rădăcină spânz de mărimea palmei, se toacă, se pun 2 litri de apă călduţă, se lasă la căldura camerei la macerat până face floare deasupra, se filtrează. Se înmoaie un tifon pus în 4 în lichid, se pune pe cap, se acoperă cu un fes timp de 1 ora, apoi se usucă părul la aer. Tratamentul se face o dată pe zi timp de 7 zile.

Afte şi abcese; frunze de morcov 100 g. Într-un litru de apă se fierb şi se face gargară pentru a cicatriza.

Artrită temporo-mandibulară; amestec de ceaiuri de coada calului, mesteacăn, soc, urzică, lemn dulce, dietă, reflexoterapie, acupunctură

Arteroscleroză, fragilitate vasculară; pulbere de cătină 1 linguriţă de 4 ori/zi, pe stomacul gol, ajută la elasticitatea şi integrităţii vasculare. Efecte miraculoase se obţin cu ajutorul amestecului format din, 1 linguriţă pulbere de cătină, una de polen şi una de miere, 4 linguriţe/zi, timp de 2 luni. S-au recuperat destul de repede şi pacienţii cu accidente vasculare.(vezi, medicamente…)
Coada calului, 3 – 4 linguriţe pulbere/zi, cu vârsta cantitatea de siliciu scade din organism, determinând rigidizarea si scleroza vaselor de sânge, planta conţine cea mai mare cantitate de siliciu solubil, în cure de 2 – 3 luni.

Astenia, oboseala; tinctură de smirnă 20 – 30 pic, diluate în puţină apă, de 4 – 6 ori/zi. Efect înviorător puternic, stimulând circulaţia cerebrală, favorizând activitatea intelectuală. Se va folosi numai smirna procurată din farmaciile şi magazinele naturiste.
Macerat de isop, (1 linguriţă plantă într-un pahar de apă, la tremperatura camerei, se macerează de seara până dimineaţa) ½ litru îndulcit cu miere. Tratamentul durează 21 zile. Cu acţiune tonica asupra psihicului, favorizează concentrarea şi alungă gândurile negre.
Ulei de somon (omega 3), reduce nivelul colesterolului, fluidificặ sângele, regleazặ tensiunea, ajutặ inima sặ funcţioneze normal. Ceai de sunặtoare şi tei îndulcit cu miere, ajutặ pentru un somn liniştit.

Blefarită, conjuctivită; se pun pe ochi comprese cu suc din frunze de pătrunjel, se ţin 20 – 30 min.. Tratamentul se face 7 zile.

Căderea părului ; 1 lingură gaz lampant, 1 lingură oţet de mere, 1 ou, 1 căpăţână usturoi pisat, se amestecă, se face părul cărări şi se unge. Se lasă să acţioneze 3 ore, apoi se spală cu şampon. Tratamentul se face o data pe săptămână.
Cura cu oţet de lavandă (10 linguri de plantă mărunţită cu ½ litru de oţet, se macerează 10 zile la temperatura camerei), se masează la rădăcina părului.
Rădăcină de brusture pusă la macerat cu alcool, timp de 10 zile, se masează capul uşor, zilnic timp de o lună
Amestec de ceapă cu miere, la 4 părţi de pastă de ceapă crudă se adaugă 1 parte de miere. Se întinde amestecul pe cap, se lasă timp de 1 oră, apoi se spală capul cu apă călduţă. Dacă părul este uscat, se poate pune în amestec puţin ulei de măsline.
Amestec de suc de castraveţi cu miere, previne căderea părului şi contribuie la scăderea colesterolului. 1 pahar de suc de castraveţi cu 1 lingură de miere se ia pe stomacul gol dimineaţa şi seara înainte de culcare.
Şampon cu miere, 30 g. flori de muşeţel puse în 100 ml. apă fierbinte, se infuzează 1 oră, se strecoară şi se adaugă 1 linguriţă de miere, părul se umezeşte cu această 9infuzie, după 30 - 40 min. se limpezeşte cu apă călduţă, se repetă la 10 zile.
200 ml. gaz lampant, 4 ouă, 200 ml. alcool 90, 200 ml. ulei de ricin, 200 g. usturoi pisat, vitamina B6 4 fiole de 5 ml, 4 linguri sare de mare. Se pun la macerat, timp de 2 săptămâni. Preparatul se foloseşte de 2 ori/săpt., se frecţionează părul la rădăcină şi după 4 – 5 ore se clăteşte cu ceai de rădăcină de brusture sau urzică.

Cataractă; 1 picătură miere încălzită puţin, se unge pleoapa de sus apoi se clipeşte, ustură puţin.
Brocoli, conţine săruri minerale, fosfor, calciu, fier, potasiu, vitamine A şi C, care au efect antioxidant. Se foloseşte sub formă de suc, sau salata crudă cu zeamă de lămâie.

Cearcăne, vase de sânge sparte pe faţă; alimentaţie greşită sau o afecţiune hepatică. Începutul de varice, evidenţiază lipsa de elasticitate a vaselor. Dietă fără coloranţi, arome, conservanţi, carne de porc, tutun, alcool şi cafea. Se ia echinaceea, anghinare şi preparate cu Aloe Vera, capsule cu ulei de peşte, care reglează secreţiile hormonale. Pe faţă se unge cu unguent de gălbenele sau ulei de măsline.

Cancer de limbă; (vezi cancer esofagian)
Sau pulbere de cătină ½ - 1 linguriţă înainte de masă, măreşte apetitul, stimulează puterea de apărare a organismului. ( vezi, medicamente..)

Candidoză linguală; se badijonează limba cu o soluţie de 50 g. glicerină simplă, 3 tb stamicină, 2 fiole vitamina 12, de 3 - 4 ori/zi. Şi gargară de 3 ori/zi, cu o soluţie din 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu, într-un pahar de apă, pentru schimbarea ph-ului.
Ceai de muguri de plop, spặlặturi bucale, tamponarea limbii cu soluţie de propolis sau se sug tablete Proposept.

Conjunctivitặ; se pune pe ochi comprese cu infuzie din petale de trandafir, timp de ½ orặ. Este şi un excelent tratament cosmetic, pentru combaterea cearcặnelor şi a ridurilor.

Degenerescenţặ macularặ; Carotenoid complex 100% naturist, creşte imunitatea organismului, se ia la 10 min. dupặ mesele principale. Are rezultate bune şi pentru cataractặ, glaucom.

Depresia, anxietatea, stresul; tratament cu lavandă tinctură (într-un borcan se pune ¾ plantă, se completează cu alcool de 70, se lasă la macerat 14 zile, agitând din când în când borcanul) 1 linguriţă la ½ pahar de apă de 3 - 4 ori/zi, pe stomacul gol, timp de 3 luni.
Sunătoarea este considerată remediul clasic antidepresiv, redând buna dispoziţie şi alungând gândurile rele , efectul ei este egal cu antidepresivele de sinteză. Mod de folosire 1 linguriţă de plantă la 1 cană de apă clocotită, de 3 ori/zi.
Ginsengul ameliorează stările de oboseală şi de stres, urmând o cură de 6 - 8 săptămâni. Planta conţine vitamina B1, B2 şi estrogen producând o stare de calm.
Valeriana conţine substanţe active extrase din rădăcină, care liniştesc nervii şi relaxează. Efectul calmant şi somnifer vine din uleiurile eterice. Se găseşte sub formă de tinctură, ceai, drajeuri.
Medicamente cu csubstanţe active 100% naturale, Rhodiolin (Rhodiola Roseea) şi Noni lichid (morinda citrifolia), se va vindeca sistemul nervos şi inunitar, Strong Bones 2 capsule/zi cu 30 min. înainte de masặ.
Macerat rece din petale de trandafir, de 3 ori/zi, cặte o canặ, timp de o lunặ.

Durere de cap, lovituri, vase sparte, cheaguri : miere si tămâie pisată în parţi egale se unge capul despărţind părul în cărări. Se lasă să se usuce mierea, apoi se spălă cu apă călduţă.
Cura cu lavandă ulei (se obţine numai industrial, se găseşte în magazinele naturiste), 1- 2 pic, cu puţină miere. Ca tratament îndelungat se recomandă pulberea de lavandă (vezi ficat, dischinezie biliară), 1 linguriţă de 3 - 4 ori/zi, pe stomacul gol
Uleiul de lavanda obţinut prin macerare în ulei de măsline, (nu este toxic), se foloseşte l a masarea tâmplei, frunţii şi gâtului, îndepărtează cu uşurinţă durerea de cap.
Mestecarea câtorva tulpini de mặrar verzi combate durerea de cap, astenia şi stresul.

Dureri de cap, febră; tinctură muguri de plop negru, 50 pic. de 3 ori/zi

Dureri de dinţi; pe dintele dureros, se pune un tampon de vată îmbibat cu suc de ceapă.

Epilepsie; cure succesive de 40 zile, cu 10 - 20 zile pauză, se ia pe nemâncate 1 linguriţă de pulbere de brânca ursului de 3 - 4 ori/zi, cu ceai de sunătoare sau busuioc. Supra dozată dă reacţii alergice, vasodilataţie periferică şi hipotensiune.
Este o boală în care bolnavul respectă cu stricteţe indicaţiile medicului, poate duce o viaţă normală, iar crizele pot fi înlăturate de multe ori pentru toată viaţa.
Alcoolul, agravează frecvenţa şi intensitatea crizelor. Efortul fizic şi psihic prea mari sunt contraindicate. Se respectă timpul necesar de odihnă şi somn. Tratamentul prescris se ia toată viaţa în ritmul recomandat, deoarece întreruperea bruscă, poate declanşa noi crize. Uneori insuflaţia aerului în spaţiul arahnoidian, poate înlătura pentru mult timp crizele. Deci bolnavii de epilepsie nu sunt invalizi, dacă se tratează corect şi duc o viaţă cumpătată, boala se ţine în frâu
Bila de bou, care se găseşte în fiere şi se ia de la abator. Se scoate cu o seringă 5 ml. bulă, 1 vârf de cuţit de bicarbonat, 75 ml. apa distilată, 10 pic. suc de lămâie, se pun la fiert, amestecă bine, se dau în câteva clocote.
Prima săptămână, 10 pic. de 3 ori/zi, în puţină apă, înainte de masă.
Săptămâna a 2 a, 15 pic. de 3 ori/zi.
Săptămâna a 3 a, 20 pic. de 3 ori/zi.
Săptămâna a 4 a, 30 pic. de 3 ori/.zi
Amestecul se păstrează la frigider, se face mereu proaspăt

Exoftalmie; eficientă o asociere terapeutică între acupunctură şi fitoterapie. Se face un amestec din seminţe de armurariu, limba mielului, albăstrele, silur, rădăcină de păpădie, şi coada şoricelului în părţi egale, se mărunţesc prin maşina de cafea, se ia 1 linguriţă de pulbere de 4 ori/zi, pe care o ţineţi sub limbă timp de 15 min. apoi se înghite cu apă plată. Aceste plante au rol de antiinflamatoare, acţionând asupra ochilor şi reglează glanda suprarenală ( care produce cortizonul). Local se pot pune comprese cu macerat rece din muşeţel, coada şoricelului, silur, albăstrele. Înainte de a face maceratul se spală plantele (se pun într-o sită şi se lasă câteva min. la jetul de apă).

Fără miros şi gust; se renunţă la Bixtonim şi Rinofug. Se face un amestec în părţi

Fotofobia; simptom care ţine de patologia ficatului, masaţi-vă la ceafă, la baza craniului şi punctele de la mâini şi picioare pe meridianul intestinului gros, plămân şi ficat.

Gripa, guturai; tinctură muguri plop negru in alcool 90 timp de 10 - 12 zile - macerat, 50 - 100 pic. de 4 ori /zi, nu se iau cu apă, se depreciază, se iau pe pâine sau zahăr.
Untul de lămâie, 1 lămâie se pune în apă fierbinte 1 min., se toacă prin maşina de tocat împreună cu coaja, se amestecă cu 100 g. unt, se adaugă 1 - 2 linguri de miere, se foloseşte în cantităţi mari în timpul epidemiilor de gripă.
Guturai, sensibilitate la răceli; sirop de cătină, (vezi, medicamente…) se iau preventiv 5 - 6 linguriţe/zi, pe stomacul gol, timp de minimum 3 săptămâni.
În cazul în care afecţiunea este declanşată, se iau 10 - 12 linguriţe/zi, pentru a ajuta organismul să se apere.
Picuraţi în fiecare nară o picătură de ulei de mentă, de 2/zi. In acelaşi timp se unge cu ulei fruntea, tâmplele, urechile, ceafa, părţile exterioare ale nasului. Uleiul de mentă de poate amesteca şi cu camfor.

Gingiile; retracţia lor este o manifestare a paradontozei. Se iau 10 tablete de aspirină, se pisează bine, se onţine un praf foarte fin, se amestecă cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi una de sare de bucătărie. Cu acest praf, aplicat pe periuţa dinţi, se fac spălături de 2 – 3 ori/zi. Se sug de 2 – 3 ori/zi tablete de Proposept cu propolis, sau se fac spălături dentare cu tinctură de propolis

Hipoacuzie; deficienţele auzului şi ale urechii, ţin de o tulburare a energiei rinichilor cu care te naşti deficitar. Tratament cu reflexoterapie şi acupunctură

Infecţie cu stafilococ la ochi; comprese cu vin natural de casă

Insomnia; capsule cu o planta Rhodiola rosea, trandafir sălbatic din Siberia, mai combat nervozitatea de peste zi, depresia,
Amestec din plante uscate, talpa gâştei, flori de păducel, rădăcină de valeriană, în cantităţi egale. Peste 1 lingură de amestec se pun 200 ml. apă clocotită, se infuzează 1 oră, se bea călduţă câte 50 ml. de 4 ori/zi înainte de mesele principale şi înainte de somn
Cura de lavandă tinctură (vezi depresia, cap), 1 linguriţă de 3 ori/zi.

Inflamaţii ale cavităţii bucale; 1 lingură de frunze mărunţite de salvie, cu 200 ml. apă clocotită, se infuzează 35 min. apoi de face gargară

Insomnia; melatonina este un hormon din corpul uman, secretat în momentul când se întunecă, pregătind organismul pentru odihnă. Când se dereglează metabolismul încep tulburarile de somn, se recomandă bio-melatonina către restabileşte echilibrul, inducând astfel un somn profund şi odihnitor. Este şi un antioxidant protejând celula împotriva radicalilor liberi

Keratită; picături pe bază de aloe stabilizată, de 2 - 3 ori/zi după câteva aplicări înlătură senzaţiile neplăcute (înţepături, fotofobia, ochi uscaţi
Pentru alte afecţiuni ale ochiului.(blefarită, conjunctivită de natură alergică, bacteriană, virotică, micotică, cataractă, glaucom, ochi obosiţi) se pot folosi produse naturiste PLANTAVOREL, Piatra - Neamţ - Myrtela - fructe de afin - circulaţia la nivelul retinei
- Cevisol - fructe cătină -
- Rozavit - fructe măceşe - tonic general
- Silur - iarbă de ochi - boli infecţioase,
- Dumasen - unguent extern antiinflamator
FLAVISAN, Lugoj - Vedevital - unguent , spală şi fortifică ochii
- Salvamin - unguent, circulaţia pleoapelor
- Tonic FVS 1 - efect revitalizant, intern stimulează metabolismul,
extern, comprese relaxează ochii şi activează
circulaţia

Lichen plan oral; Dr. Tovaru, Facultatea de Stomatologie Bucureşti, cabinet particular Str. M Emineacu nr.29. Buc. marţi şi joi.

Limba; tặietor sub limbặ Stelian Fulga, Sos. Mihai Bravu 227, corp 1B, ap. 2 , la curte, tel. 2550291.

Mahmureala; se poate înlătura cu tinctură de mentă, 20 pic. Se pun într-un pahar cu apă rece, se bea toată apa o dată, dispare durerea de cap şi senzaţia de cap greu.

Mătreaţă; 2 linguri oţet de mere, sau sucul de la o lămâie cu 2 linguri apă distilata si 2 linguri ulei de măsline, se amestecă şi se masează capul, se lasă 2o de minute, apoi se spală cu şampon.
Sau; în şampon se pun 30 de aspirine pisate se amesteca bine

Masaj extern ureche; 3 pic. lavandă, 3 pic. tei, 6 pic. muşeţel, se amestecă şi se masează in jurul urechii.

Memorie; dacă la trezire aveţi mâinile şi picioarele reci, este un semn al slabei circulaţii periferice şi inclusiv a creierului. Pentru ameliorare se ia Ginkgo Biloba, Bilobil. În alimentaţie se introduc următoarele alimente pentru îmbunătăţirea circulaţiei, usturoi (germaniu înviorează circulaţia), ţelină, ardei iute, hrean, cuişoare, scorţişoară, urzici.
Eficient tratamentul cu ZEICAN, asigură organismului calciu, alimentează sistemul nervos, sporeşte capacitatea intelectuală, frânează îmbătrânirea, conţine lecitină.
SUPER SOYA LECITINĂ; îmbunătăţeşte activitatea intelectuală, atenţia.
MEGA B COMPLEX; efect anti-stres, măreşte puterea de concentrare, stimulează creşterea şi dezvoltarea organismului. Sunt de la California Fitnes.
Lipsa puterii de concentrare este dată de prezenţa polipilor în mare măsură. Un medic O.R.L. a sfătuit un părinte să nu-şi opereze copilul şi să-i dea 1 aspirină împărţită în 4 astfel, ¼ la ora 19, ¼ la ora 19,15. ¼ la ora 19,30, ¼ la ora 19,45. La ora 20, bea o cană de lapte cald, îndulcit cu miere, timp de 10 zile.

Migrena; cauzele sunt generate de unele alimente. Un regim alimentar ar putea duce la vindecare. Trebuie eliminat consumul de ciocolată, caşcaval, citrice şi cafea. Se reduce cantitativ ouăle, laptele, mezelurile, carnea de porc, dulciurile pe bază de zahăr, peştele şi conservele din peşte, produsele conservate prin sărare excesivă, berea, cola, zmeura, grâul, porumbul, mazărea, ciupercile, nucile. Pentru găsirea vinovatului, ar trebui excluse pe rând din dietă. Dacă nu se mai declanşează nici o criză în perioada de abstinenţă, produsul incriminat se introduce în dietă, pentru o scurtă perioadă în alimentaţia zilnică, reapariţia unei noi crize confirmând rolul nefast al acestuia. Alte alimente se recomandă a fi consumate sub forma unor mese mici şi numeroase; cereale, pâine prăjită, unt sau margarină, biscuiţi, ceai, iaurt, orez, paste făinoase, cartofi, salată, legume (varză, mărar, fasole verde, ridichi), vin alb, brânză de vaci, sau telemea, mere, cireşe, produse apicole, care să înlocuiască zahărul. De asemenea sunt necesare suplimente nutritive bogate în vitaminele B2, B6, şi E, săruri de magneziu, calciu şi zinc.

Otita; se pune în ureche un tampon îmbibat cu 10 - 15 pic. de propolis, soluţie alcoolică de 5 - 7 %, de 2 ori/zi. Boala este cauzată de o disfuncţie a rinichiului şi a vezicii biliare. Se consumă ceaiuri de gălbenele, lemn dulce şi păpădie. Alimentaţia cu cât mai multe legume, fructe, suc de morcovi, ţelină, usturoi, ceapă şi cât mai puţină carne.
Bronhoron; vezi infecţiile respiratorii.
Inflamaţia urechii medii sau otita acută se întâlneşte la copii, este o infecţie în urechea medie provocată de răceală. gripă, scarlatină puroiul şi scade auzul.
Tratament, se pun în ureche picături în amestec în părţi egale de tinctură de propolis cu miere, 2 pic. în ambele urechi 1 dată/zi seara. Se mai poate pune miere caldă de 2 - 3 pic., o dată /zi seara. Pentru a scăpa de durere se introduce în ureche o frunză proaspătă de muşcată, care va calma durerea şi înlătură inflamaţia
O dată pe zi se pune în ureche 1 - 2 pic. zeamă de lămâie.

Operaţie plastică şi reparatorie la ochi; Spitalul de oftalmologie Bucureşti.

Ozenă nazală, rinita atrofică; tratament la băile Techirghiol. Bronhoron, (vezi infecţiile respiratorii).
Suferinţa începe de la pubertate şi se accentuează cu vârsta, durere de cap, mucozităţi purulente şi coji uscate. Vitamina A nu este suficientă. Spălăturile cu apă sărată în nas, apoi se badijonează interiorul nărilor cu ulei de cătină, se completează tratamentul cu aerosoli şi cu antibiotic recomandat de medic.
Orice tratament ameliorează, vindecarea se face prin operaţie cu anestezie locală, care constă în strâmtarea foselor nazale, fără a modifica aspectul exterior al nasului.

Paradontoza; plante cu acţiune antiseptică, antiinflamatorie, anticicatrizantă. Spălături bucale cu ceai de muşeţel concentrat, 3 linguri la o cană de apă, de 3 – 4 ori/zi. Sau ceai de salvie, 2 linguriţe la 100 ml. de apă. Sunătoarea calmează durerile dentare, 2 linguri la 200 ml. apă, de 4 – 5 ori/zi. Masarea gingiilor grăbeşte vindecarea îmbunătăţind circulaţia sângelui. Se face direct cu degetul pe gingie, sau din exterior, prin obraji.
Esenţial este o dietă săracă în zahăr rafinat şi bogată în fibre. Importante sunt vitaminele A, C şi E, zincul, flavonidele prezente mai ales în ceapa proaspătă.

Păr bogat; se iau cantităţi egale, câte un pumn din plantele, urzică, frunze de nuc, de mesteacăn, de soc şi o tulpină încât rostopască, se pun în 2 litri de apă rece. Se fierbe, apoi vasul se acoperă cu un capac şi se lasă 5 min. Cu ½ infuzie se spală părul cu săpun de casă, se clăteşte cu apă, iar cu cealaltă ½ de infuzie se clăteşte părul, se lasă să acţioneze, nu se mai clăteşte cu apă.

Păduchi şi alţi paraziţi; 3 - 4 pic ulei de lavanda se amestecă cu 1 linguriţă de oţet, se aplică pe păr, apoi capul se acoperă timp de 3- 4 ore, pentru a forma un mediu de vapori, care vor sufoca insectele. Tratamentul se aplica 7 - 10 zile la rând.

Pistrui; se fricţionează pielea cu suc proaspăt de ceapă.
Peste o ceapă tăiată mărunt se toarnă 100 ml. oţet de mere, se lasă la macerat, 2 - 3 zile, se fricţionează pielea de 2 - 3 ori/săptămână.
Peste 2 - 3 castraveţi, tăiaţi cubuleţe, se toarnă 500 ml. lapte crud, se macerează 3 zile, apoi se aplică de 2 - 3 ori pe piele şi vor dispărea pistruii.

Rinită alergică; timp de 10 zile din lună, se beau 2 căni de ceai coada şoricelului. A 2-a lună, 10 zile se beau 2 căni de ceai trei fraţi pătraţi. A 3-a lună se beau 10 zile 2 căni de ceai de urzică. A 4-a lună se bea timp de 10 zile câte 2 căni de ceai de soc. Ordinea nu contează, toate ceaiurile sunt sub formă de infuzie şi cu ele se fac şi spălături nazale. Picăturile de extract de muguri de coacăze negru.
Zilnic înainte şi după mese se face gargară cu ceai de salvie, cu 5 - 6 pic. de tinctură de propolis. Infuzia se prepară pentru fiecare procedură. Cura durează câteva săptămâni.

Scăderea vederii; frunze uscate şi fructe de corn, se pun în apă clocotită, se lasă 2 min. la fiert, se acoperă vasul şi se lasă la răcit. La 100 ml. apă 1 lingură de plante. Seara înainte de culcare se picură în ochi câte 2 - 3 pic., apoi se pune un tifon steril umed peste pleoape. Se aplică alternativ 3 seri da, 3 seri nu.
anxietatea şi aritmia cardiacă. Creşte rezistenţa la stres şi imunitate, cura durează 3 luni.

Schizofrenia ; macerat rece de isop (1 linguriţă plantă într-un pahar cu apă, la temperatura camerei, de seara până dimineaţa) 2 – 3 pahare/zi timp de 2 săptămâni, cu una de pauză. Tămăduieşte sau alină bolile sufletului, chemând ajutorul îngerilor ţi pe Dumnezeu.

Scleroza; sucul de la o ½ lămâie, 1/2 pahar de apă fierbinte, 1 linguriţă de miere, se bea acest amestec seara, înainte de culcare.

Sinuzită; ca remediu intern se recomandă sucul de ceapă, decoct din frunze de eucalipt, cât mai mult ceai de cimbru, de muşeţel, sau salcie.
Bronhoron; vezi infecţiile respiratorii.

Sprâncene; lipsa lor se poate remedia cu ajutorul uleiului de ricin (mâna lui Isus), prin masarea locului de câteva ori /zi, până apare un pufuşor.

Sindrom vestibular drept necompensat; se badijonează urechea cu vată îmbibată în unguent de tătăneasă, chiar introdus şi în conductul auditiv, pusaţiile neplăcute şi durerea au dispărut.

Vârtej în urechi; ceai de vâsc, 1 linguriţă la 250 ml. apă se la să la macerat de seara până dimineaţa, apoi se încălzeşte uşor şi se bea pe stomacul gol, înghiţitură cu înghiţitură, cura se începe cu 3 ceşti/zi, timp de 3 săptămâni, apoi se beau 2 ceşti/zi seara şi dimineaţa timp de 2 săptămână, apoi se continuă cu 1 ceaşcă/zi toată viaţa.

GÂT

Amigdalite, ganglioni inflamaţi: lichen de piatră cu rădăcină de brusture şi echinaceea pulbere in parţi egale 4 linguriţe pe zi.
Gargară cu apă sărată.
Bronhoron; vezi infecţiile respiratorii.

Amigdalita, bronşita; tinctură muguri plop negru, 4 linguriţe cu 4 linguriţe miere, se amestecă, se ia toata ziua câte 1 linguriţă/oră.

Faringită; peste 1 litru de apă clocotită se pune o mână de fructe de afin, se fierbe până scade la jumătate, se clăteşte gura în caz de stomatite sau se face gargară pentru faringite.
Policlinica Apimedica 2123772, trateazặ cu propolis, acelaşi lucru şi pentru laringitặ.

Glosită cronică; decoct (fierbinte) din rădăcină de tătăneasă bine mărunţită. Se pun 4 - 5 linguri, în 250 ml. apă, se fierb 15 - 20 min. După răcire se clăteşte gura de 3 - 4 ori/zi. Se ia propolis brut se rupe cât un bob de piper şi se înghite seara. Tinctură de propolis 20 - 30% câte 40 pic. de 3 ori/zi, în 100 ml. apă. Se masează sub bărbie cu cremă de Spirulină.

Hipertiroidặ; 1 litru de apặ, se pune la fiert, în care se adaugặ 2 linguri de ovặz boabe macinate cu coaje cu tot, se fierbe timp de 10 min., cu grije sặ nu dea în foc, apoi se adaugặ 2 linguri de drặgaicặ, se acoperặ vasul şi se ia dupặ foc, se infuzeazặ 20 – 30 min. Toatặ cantitatea se bea fracţionatặ, în decursul unei zile, dupặ mese. Seara se preparặ o infuzie4 din talpa gâştii şi sunặtoqre, câte o linguriţặ din fiecare plantặ la 300 ml. apặ, care se bea cu 1 orặ înainte de culcare. Tratamentul durezặ 6 sặptặmâni, urmat de o pauzặ de 2 sặptặmâni. In funcţie de rezultatul analizelor, se poate repeta tratamentul de câteva ori. Se va consuma cât mai mult usturoi. In acest timp vor apare unele efecte benefice ca, stabilizarea tensiunii arterilae, reglarea funcţiei rinichilor, eliminarea stresului şi a insomniei, o stare generalặ bunặ, determinatặ de eliminarea roxinelor.

Hipotiroida; ovăzul este un stimulent al tiroidei, fulgii de ovăz vor fi introduşi pentru mult timp în alimentaţie. Suplimentar se va bea ceai din 7 linguri de boabe fierte ½ oră în 1 litru de apă, pe parcursul unei zile. Ceaiul este recomandat şi îi stările de astenie, surmenaj, somnolenţă, pietre la rinichi şi impotenţă
În anumite cazuri se poate evita operaţia, urmând un tratament naturist sub supraveghere medicală. Următoarele plante au efecte bune asupra tiroidei, roiniţă, lichen de piatră, sânziene, talpa gâştei, ciuboţica cucului, coada şoricelului, se amestecă în părţi egale, se macină prin maşina de cafea, se ia de 6 în 6 ore câte 1 linguriţă de pulbere, care se ţine sub limbă timp de 15 min. apoi se înghite cu apă plată.

Laringită; tinctură de tămâie 20 – 30 pic. (10 g de tămâie, dizolvare în 100 ml. Alcool de 90, timp de 7 zile), diluate în puţină apă. Se procur numai de la farmacii şi magazine naturiste. Atacă dinţii dizolvându-i, nu se ţine mult în gură.

Leac analgezic şi antiinflamator; amestec din scoarţă de stejar, flori de tei, în proporţie de 2:1. Peste 2 linguri de amestec se pun 200 ml. apă clocotită, se infuzează 15 min., se bea câte 100 ml. de 2 ori/zi.

Hemipareză laringiană; înghiţitul în sec, pentru stimularea muşchilor paralizaţi. Se masează partea afectată, se poată aplica suc de ghimpir, pe această zonă.

Tiroidặ nodularặ; tratament alopat cu Eutyrox şi Thyreoton, urmat de tratament naturist sub îndrumarea D-nei Serac, tel 021/637.30.22 sau 0722/19.33.00.

Usturimi în gât, faringita; ceai de frunze de salcie. Gargară cu apă sărată.
Bronhoron; vezi infecţiile respiratorii.

TORACE; ESOFAG

Cancer esofagian; se face gargară cu mărul lupului, tătăneasă şi muşeţel (vezi reţetă clismă cancer genital) 1-2/zi. Se face şi clismă la 2 zile.
Sau pulbere de cătină, ½ - 1 linguriţă înainte de masă, măreşte apetitul şi stimulează rezistenţa organismului. (vezi, medicamente..)

Esofagita acutặ şi cronicặ; disfagie – durere la înghiţit, regurgitaţii, senzaţii de arsurặ în capul pieptului. Cauzele pot fi:
Infecţii, micoze, substanţe chimice, rece sau foarte cald. Tratament cu bismut subnitric – pulbere 1 vîrf de linguriţặ, de 3 ori/zi, cu 1 orặ înaite de masặ se beau 200 ml. apặ, se ia bismutul cu foarte puţinặ apặ se face o pauzặ de 1 orặ, apoi se poate lua masa, începând cu tặrîţe de grâu, 8 – 10 linguriţe înmuiate în 200 ml. apặ, luate la fiecare dintre cele 3 mese.
Metronidazol – supozitoare 1/zi la 2 ore dupặ scaun, pe toatặ durata bolii, ca supliment vitamine B2, E, A, B12, cât şi minerale, calciu, potasiu, magneziu, timp de câteva luni.

INIMA

Boli de inimă asociate cu hipercolesterolemie; se scot din alimentaţie carnea, prăjelile, untul şi margarina, dulciurile, se consumă zilnic 100 g. seminţe de dovleac, neprelucrate termic, care conţin acizi graşi polinesaturaţi, care au efect salvator asupra elasticităţii vaselor de sânge.
Tincturặ din petale de trandafir, zilnic cặte 3 linguriţe de 3 ori, în cure de o lunặ cu pauzặ de 10 zile.

Cardiopatie ischieminặ; se amestecặ pặducel, talpa gâştei, mặghiran şi coada calului.
Se ia în fiecare zi 2 cặţei de usturoi, la înceout o ½, apoi unul întreg, pînặ se ajunge la 2

Dureri de inima; 10 fire de pătrunjel cu rădăcină cu tot se spală si se pun la fiert într-un litru de vin alb, timp de 3 minute, apoi se adaugă 100g de miere, se mai fierbe 4 minute. Se pune în sticle care au fost clătite cu alcool, se ia 1-2 linguri când apar durerile.

Fibrilaţia atrială paroxistică; este o aritmie la nivel atrial, dar cu o puternică influenţă asupra inimii în sensul diminuării acesteia. Instalarea acestei boli este cauzată de cardiopatie ischemică, hipertensiune, febra, digestia defectuoasă însoţită de balonare, oboseală excesivă, insomnia, stresul, fumatul cafeaua. Consecinţele acestei boli sunt obosirea inimii, deteriorarea valvelor, formarea cheagurilor de sânge, în consecinţă creşte riscul infarctului miocardic şi accident vascular cerebral. Tratament ajutător, greutate corporală optimă, regim alimentar desodat, fără grăsimi animale, alcool, cafea şi fumat. Se recomandă legume şi fructe, diminuarea constipaţiei şi balonarea, mese uşoare şi dese de 5 ori/zi, mişcare în aer liber, exerciţii zilnice se inspiraţie şi expiraţie, eliminarea stărilor nervoase şi tratament medicamentos de la dr. cardiolog.

Hipotensiunea, ischemia cardiacă; fulgii de orz măresc pe cale naturală tensiunea fără riscul de a apărea hipertensiune, tensiune oscilantă sau palpitaţii, totodată previne ischemia.

Hipertensiune; tinctură de brânca ursului 50 pic. (vezi frigiditate), de 4 ori/zi înainte de masă. Planta se va administra cu maghiran, care are rol compresor. În timpul curei nu se stă la soare. Supradozarea duce la reacţii alergice, vasodilataţie periferică, hipotensiune
Două lămâi medii şi 2 portocale se taie se curăţă de sâmburi, se trec prin maşina de tocat, pasta rezultată se amestecă cu 2 linguri de miere, se tine într-un borcan la frigider, se iau 2 - 3 linguriţe dimineaţa, cu ceai sau înainte de masă. Pentru curăţarea vaselor de sânge şi pentru menţinerea tensiunii arteriale în limite normale, pentru prevenirea stenocardiei, a infarcturilor şi atacurilor de cord.
Se consumă 1,5 Kg. pere timp de 3 zile/săptămână, la 24 de ore, se evită în această perioadă mesele copioase şi se renunţă la carne.
Coada calului. conţinutul ridicat de potasiu este un bun hipotensor, vezi cap – arterioscleroza.

Ischemie cardiacă, Arteroscleroză, fragilitate vasculară; se consumă seminţe de floarea soarelui, neprelucrate termic, care conţin substanţe cu efect de consolidare a elasticităţii şi permeabilităţii vaselor de sânge.
Cura cu tinctură de lavandă (vezi cap depresia), în bolile cardiace acţionează direct la nivelul sistemului nervos central, 1 linguriţă de 3 - 4 ori/zi în ½ pahar cu apă, pe stomacul gol.
O inimă sănătoasă, cu păducel, care scade iritabilitatea sistemului nervos central, tonifică muşchiul cardiac, îmbunătăţeşte circulaţia coronariană, înlătură tahicardia şi aritmia, scade tensiunea. ½ kg. fructe coapte de păducel se pisează cu o lingură de lemn, se adaugă 100 ml. de apă se încălzeşte totul al 40 grade, se stoarce sucul, se ia 1 lingură de 3 ori/zi, înainte de masă.
Sau 1 lingură fructe de păducel uscate se pune într-un pahar cu apă fierbinte, se infuzează 2 ore la întuneric, se strecoară, se iau 1 - 2 linguri de 3 - 4 ori/zi, înainte de masă.
În tulburările de ritm cardiac, infuzie de gălbenele , 2 linguriţe în 2 pahare de apă fiartă, se infuzează 1 oră, se bea câte ½ pahar de 4 ori/zi.
În cazul durerilor în zona inimii, al palpitaţiilor şi insomniei, se foloseşte infuzia din frunze de roiniţă, 15 g. într-un pahar de apă fierbinte timp de 30 min., se iau 2 linguri de 5 - 6 ori/zi.
Infuzia din mentă, 2 linguriţe se pun in 1 pahar de apă fierbinte, se infuzează 30 min., se cu înghiţituri mici toată ziua.
Stenocardia şi respiraţia greoaie, 1 kg. miere, 10 lămâi, 5 căpăţâni de usturoi. Se amestecă, sucul de lămâie cu usturoiul pisat şi mierea, într-un borcan cu capac la loc răcoros, timp de 1 săptămână, se iau 4 linguriţe/zi.

Palpitaţii; (vezi insomnia).

PLĂMÂNI

Astm bronşic; - suc de ridiche cu miere, 1 - 2 linguriţe de 3 - 4 ori/zi.
Sau - 200g. hrean ras cu sucul a 2 lămâi, 1/2 lingură de 2 ori/zi, se ia stomacul gol sau cu 1/2 de oră după masa.
Sau - sucul de la 10 lămâi amestecat cu 1Kg. miere şi 10 căpăţâni usturoi pisate, se lasă o săptămână in vas închis. S4 linguriţe/zi.
Amestec de miere, cătină, arnică şi echinaceea, sub formă de tincturi, se iau 50 - 60 pic de 3 ori/zi, pe stomacul gol, timp de 1 lună. Echinaceea este imuno-stimulator, elimină toxinele, în timp ce arnica reglează tensiunea arterială şi îmbunătăţeşte circulaţia. Ienupărul folosit sub formă de tinctură, are proprietăţi balsamice în astmă.
Se poate controla uşor cu ajutorul siropului Carob, 3 linguriţe în 1 pahar de apă
Bronhoron; vezi infecţii respiratorii.
Vezi tuse convulsivă.
Se iau 25 de nuci mici verzi ca pentru dulceaţă, 1 kg. miere. Nucile se dau într-un clocot, se scurg. Separat mierea se dă în clocot, apoi se pun nucile şi se clocotesc 8 min., la foc mic. Se răceşte se pune în borcan, se ia după fiecare masă, o lingură şi nu se mai mănâncă nimic. Cura se tine o dată pe an. Inainte de folosire, se amestecă bine.
Isop pulbere ½ linguriţă rasă de 2 – 3 ori/zi, pe stomacul gol. Tratamentul durează 2 săptămâni, cu efect de decongestionare a mucoasei, antiinfecţios şi amplifică imunitatea.

Astm alergic; cură de 240 de ouă de prepeliţă crude, luate pe stomacul gol, câte 5 în fiecare dimineaţă, timp de 2 ore nu se mănâncă nimic.

Astm cardiac; păducelul este foarte bun stabilizator al tensiunii şi excelent tonic pentru inimă. Talpa gâştii este un calmant al inimii – de 3 ori mai eficace decât valeriana. Se bea 3 – 4 ceaiuri din fiecare în parte. Se exclude carnea, alcoolul, cafeaua, tutunul, sarea.

Boli respiratorii, infecţii; gripa : lichen piatra cu rădăcină de brusture si echinaceea pulbere în părţi egale 4 linguriţe pe zi.
Frunzele de trifoi şi de urzică , pe lângă acestea se recomandă uleiul de măsline, sucuri naturale, de morcovi şi ceapă
Pặtrunjelul, verde mestecat dặ un miros plặcut respiraţiei, acţioneazặ ca un dezinfectant asupra caqilor respiratorii medii şi superioare, pentru cei cu boli respiratorii cronice..

Bronhoron; tratament curativ şi profilactic, medicament homeopatic, adulţii şi copii peste 16 ani. Tratament profilactic; 5 granule 1 dată/zi 10 - 15 zile/.lună. Pentru copii între 2 - 5 ai 1 granule/zi; între 6 - 10 ani 3 granule/zi; între 11 - 15 ani 4 granule/zi. Tratamentul curativ 5 granule 1 dată/zi, până la vindecare. Granulele nu se ating cu mâna, se numără în capacul tubului, se pun pe limbă şi se sug, nu se bea nimic cel puţin ¼ oră, se iau cu cel puţin ½ oră înainte sau după masă.

Bronşita; 500g. ceapă rasă cu 400g. zahăr, 50g. miere în 1 litru de apă se fierbe pe foc mic timp de 3 ore, cu capac. Se consumă 1 linguriţă de 4 - 6 ori/zi.
Fulgi de orz (vezi T.B.C.)
Cura de lavandă ulei (farmacii naturiste), 2 pic. amestecate cu 1 lingură de miere, se ia câte puţin din acest amestec, nu se înghite direct, ci va aluneca uşor pe gât pentru efectele antiinfecţioase şi calmante. Pentru adulţi 6 pic., 2 pic. pentru copii
Bronhoron; vezi infecţii respiratorii.
Coada calului, se ia de 3 ori/zi pulbere pe stomacul gol, efect antibacterian, reface ţesutul distrus de infecţii, eficient când boala s-a instalat şi tinde la cronicizare.
Tinctură de smirnă, (10 g. sirmă în 100 ml. alcool de 90, timp de 7 zile), 1 linguriţă diluată în jumătate de pahar de apă, de 3 ori/zi. Este un antimicrobian puternic, scade febra, combate stările de greaţă şi durerile de cap. Un tratament durează 7 zile, dar se poate prelungi până la 2 săptămâni. Se va folosi smirna procurată din farmaciile şi magazinele naturiste.

Emfizem pulmonar; compresă cu coada calului ( 1 pumn de plantă se pune într-o sită deasupra unui vas cu apă clocotită. Vaporii înfierbântă şi umezesc planta, care se va pune pe o bucată de pânză) pe toată regiunea plămânului, toată noaptea. Amestec de ceaiuri, cimbru de câmp şi pătlagină în părţi egale, se beau 3 - 4 ceşti/zi.

Expectorante; amestec din plante uscate, nalbă mare, frunze de podbal, şovârf, în proporţie de 2:1:1. Peste 1 lingură de amestec se pun 400 ml. apă clocotită, se infuzează până se răceşte, se bea câte 100 ml. 3 - 4 ori/zi.
Sau peste 1 linguriţă de pătlagină se toarnă 200 ml. apă clocotită, se infuzează 1 oră, se bea 1 lingură de 3 - 4 ori/zi.
Turiţă mare, o ceaşcă de ceai de 3 ori/zi, ameliorează emfizemul, cordul mărit, dilatarea stomacului, a intestinelor, bolile renale şi vezicale, dacă remediul este folosit un timp mai îndelungat. Ceaiul nu se reîncălzeşte pentru că îşi pierde proprietăţile, se prepară câte o cană, pentru consum.

Inflamaţii ale mucoasei respiratorii; peste 1 lingură flori uscate de soc se toarnă 200 ml. apă clocotită, se infuzează 30 min., se bea caldă, câte 50 ml. de 3 - 4 ori/zi, înainte de masă

Imunitate pe segmentul respirator; se consumă 200 g. seminţe de floarea soarelui pe zi. Uleiul din seminţele neprelucrate termic are efect imuno-stimulator foarte puternic.

Intoxicaţia cu monoxid de carbon; Betaguard, un integrator nutriţional natural, creat pentru cei care lucrează în medii toxice sau pentru fumătorii înrăiţi sau cei pasivi. Medicamentul nu se găseşte la noi.

Neo pulmonar; se beau 250 - 300 ml./zi suc de sfeclă.
Se face o pastă din praf de pelin (plafar), fagure de miere, miere polifloră, spirt din cereale de 87, se amestecă într-un vas de porţelan cu o lingură de lemn, se pune pe un tifon, compresa se pune pe spate unde este tumoră, se prinde cu un pansament elastic. Pe pat se pune o folie de plastic, ca să nu păteze. Compresa se pune seara şi se ia dimineaţa, se umezeşte şi se foloseşte timp de 7 zile, după care se prepară altă pastă. Pe zi se mănâncă 5 pere, 20 alune crude dimineaţa şi 20 alune crude seara
Sau pulbere de cătină, ½ - 1 linguriţă pe stomacul gol înainte de masă, măreşte apetitul şi sistemul imunitar. (vezi, medicamente).

Plămân uscat; din cauza fumatului, preparat care opreşte fumatul numit Mai, se poate procura de la tel. 021/668.51.36.

T.B.C., bronşită, pleumonie : tratament Islanda
Lichen de piatra : pulbere o linguriţă pe stomacul gol de 3 ori pe zi
Tinctură : într-un borcan 3 sferturi pulbere lichen piatra cu alcool de 95 amestecat în părţi egale cu apă se lasă la macerat 10 zile. Se filtrează , se păstrează în sticlă închisă la culoare şi la întuneric : o lingură în jumătate pahar cu apă de 3 ori pe zi

T.B.C. se adună 3 pungi de nailon cu frunze de pătlagina bine îndesate, se spală se taie coditele, se pun la fiert cu apă cât să le acopere, când se înmoaie se amestecă cu 2Kg de morcov ras, când fierbe se mai adaugă 2Kg de miere, se fierbe câteva minute. Când se răceşte se pune în borcane, se iau 3 linguriţe pe zi timp de 2 zile apoi se creşte doza la 3 linguriţe pe zi.
Fulgii de orz cu lapte fierbinte, miere şi 1 vârf de cuţit pudră de ghimbir, hrănitor şi stimulator imunitar, se consumă dimineaţa şi seara.
În fiecare zi se bea 1 Kg. borş proaspăt făcut în casă din tărâţe de grâu şi mălai fără pâine, conţine vitamina C.
În fiecare dimineaţă se înghite pe stomacul gol 4 - 5 bucăţele de slănină proaspătă, fără să mestecaţi.
350 g. ovăz cu 350 g. tărâţe de grâu, se fierb în 2 litri de apă, se îndulce4şte cu miere, se bea de sete ca apă alternând cu alte ceaiuri.
Sucul de la 1 lămâie se amestecă cu 1 gălbenuş de ou proaspăt, după fiecare masă ca desert, ajunge pentru toată ziua.
100 g. petale de trandafiri de dulceaţă şi 150 g. miere, se iau 2 linguri /zi , se păstrează la rece, se consumă în maxim 2 săptămâni.
Sau miere 800 g. cu 2 - 3 bucăţi de hrean ras, se iau 3 linguriţe/zi
Sau pătlagină cu cimbru în părţi egale ceai. Cura de usturoi, 3 căţei/zi. Cura de propolis 20 - 30 pic./zi cu 30 min. înainte de masă pe o bucăţică de pâine.
Tratamente pe bază de aloe vera.
Coada calului, vezi bronşita.

Tumorặ; 1 kg. rặdặcinặ de hrean, se apalặ, se curặţặ, se dặ pe rặzặtoarea cu gặuri mici, se amestecặ cu 1 kg. de miere şi se pune într-un borcan mare. Timp de 8 zile, se lasặ la macerat, o datặ/zi se amestecặ. Apoi dimineaţa pe stomacul gol se ia 1 linguriţặ, se bea o ceaşcặ de ceai de sunặtoare, iar dupặ 1 orặ se poate lua micul dejun. Se ia toatặ cantitatea de amestec.

Tuse convulsivă; 30g. flori sau frunze de gutui cu 1 litru de apă clocotită se lasă la infuzat 15 min., se ia câte 100 ml. de 3 ori//zi, după masă.
O linguriţă de seminţe de anason cu 100 ml. apă clocotită, se lasă la infuzat 10 min., se iau câte 100 ml. de 3 ori/zi.
Ceai din scaiul măgăresc, 1 linguriţă la 250 ml. apă.

Traheită, angină; Bronhoron, vezi infecţiile respiratorii.

Silicoza; boala se poate vindeca în 3 - 4 luni cu ajutorul unei plante podbal, care ajută la eliminarea siliciului mineral acumulat în alveolele pulmonare. La fumători, plămânul devine foarte sensibil după eliminarea siliciului, deci atenţie. Se face un amestec din 20 g, flori de podbal, 30 g. frunze de podbal, 20 g. frunze de pătlagină, 20 g. frunze de mentă, 10 g. rădăcină de lemn dulce. Se face infuzie din 1 lingură din amestec la 1 cană de apă fiartă, se beau 2 căni/zi cu ½ de oră înainte de mase. Se recomandă ca în timpul tratamentului să se consume de 3 ori/ săptămână câte 2 linguriţe de hrean ras amestecat cu miere polifloră în părţi egale. E bine să se consume usturoi sub orice formă.

Viroză pulmonară; pentru a prerven şi a stimula sistemul imunitar, primăvara se face o cură de dezintoxicare cu Pure Yucca, în luna septembrie. Dacă situaţia este mai gravă, se renunţă la cura de dezintoxicare şi se ia timp de 3 luni Garlic with parsley – usturoi cu pătrunjel – interzis în cazul de nefrită - .

SÂNI

Cancer ; sistem COD (TM ) Tea - ceai cod şi dietă

Cancer mamar; în fiecare dimineaţă şi după fiecare masă se clăteşte gura cu apă sărată, 1 linguriţă de sare grunjoasă la 1 litru de apă.
Ceai neândulcit 2 litri pe zi alternativ din următoarele plante; mentă, busuioc, chimen, nuci, levănţică, anason, valeriană, sunt plante care nu fac cancer.
După fiecare masă se bea 1 - 2 linguriţe de sirop de busuioc preparat cu miere.
Seara 2 - 3 picături de valeriană sau 1 - 2 extraveral.
Zilnic miezul de la 10 - 15 nuci.
Spălatul pe cap numai cu fiertură de frunză de nuci sau flori de gălbenele, vara proaspete iarna uscate. Pe sân comprese cu frunze de nuc călduţe sau se masează cu cremă de gălbenele. Mănâncă numai legume si fructe ,( fără carne, ouă, lapte), pătrunjel tocat, ulei presat la rece, pâine graham 2 felii, grâu încolţit.
Tratamentul ţine 60 de zile, neîntrerupt, cu pauză de 15 zile după care se reia regimul vegetarian timp de 2 ani.
Sau mămăliguţă tare care se întinde în strat de 2 - 3 cm., pe o pânză, apoi se presară tămâie. Se aplică cât mai fierbinte pe sânul afectat, se acoperă cu un fular şi se ţine până se răceşte . Celulele canceroase se distrug la căldură şi nu se mai înmulţesc. Tratamentul se face 10 zile de 2 ori/zi.
Sau pulbere de cătină, ½ - 1 linguriţă pe stomacul gol, înainte de masă, măreşte apetitul şi sistemul imunitar. (vezi, medicamente..)

Crăpături ale sânilor; peste o mână de sâmburi de gutui se toarnă 150 ml. apă clocotită, se infuzează 25 - 30 min., se aplică pe sâni sub formă de compresă.

Displazie mamară; boală de origine endocrină, intervenţiile chirurgicale sunt de prisos, nodulii pot apărea din nou. Se amestecă 1 linguriţă de oţet de mere cu 1 linguriţă miere în 200 ml. apă, se bea câte 1 cană de 3 ori/zi, cu 20 min. înainte de mese.. Tratamentul va fi urmat până se va consuma 1 litru oţet de mere, dacă mai este nevoie se reia după o pauză de 2 săptămâni. Tratamentul se reia ori de câte ori apar simptomele bolii.

Fibroadenom (benogn); comprese cu mặrul lupului de 3 ori/zi timp de 1 orặ. Apoi se aplicặ cremặ de gặlbenele şi mặrul lupului. Tratamentul este valabil şi pentru noduli sau rặni greu vindecabile

Inflamarea sânului; infuzie de tămâie (1 – 2 bobiţe de tămâie de pun într-un pahar cu apă clocotită, se lasă o ½ oră ), se aplică comprese pe zona afectată, timp de 1- 2 ore/zi. Are efect cicatrizant şi antiinfecţios, puternic antiinflamator. Se procura numai de la farmacii şi magazine naturiste.

Mastoză chistică; Centrul Medical Simptom Bucureşti cartier Crângaşi.

Scurgere gălbuie din sâni; aceste simptome sunt caracteristice displaziilor mamare, ce reprezintă frontiere către o transformare malignă. Intervenind chirurgical, există posibilitatea unei recidive.. Există un program nutriţional Phytodefence, realizat de dr. Artur Furst, sunt capsule cu o gamă variată de substanţe antioxidante, detoxifiant şi care cresc imunitatea.

Sâni foarte mari; tratament intern, pentru reglarea metabolismului şi sistemului endocrin, cu rol de scặdere a stratului adipos,: creţişoarặ, frunze de zmeur, salvie, pặpặdie, chimen (jumặtate de cantitate faţặ de celelalte), amestecul se râşneşte se administreazặ o linguriţặ de pulbere de 4 ori/zi, se ţin 15 min. sublingual, apoi se înghite cu apặ.
Tratament extern; masaje cu tincturặ din scoarţặ de salcie şi coada racului diluate 1:1 cu apặ în care se pun câteva picặturi de ulei de portocal (20 pic. la 50 ml. tincturặ diluatặ). Se fac mişcặri circulare cu ambele mâini pe pặrţile laterale si pe sâni.

ABDOMEN; STOMAC

Bolile digestive; mặrarul verde are darul de a neferi de indigestie, hipoaciditate sau balonare, este folositor şi în colite întrucât substanţele aromate împiedicặ dezvoltarea bacteriilor în intestin. Se va consuma mâncare condimentatặ cu mult mặrar sau salatặ de mặrar, cu ulei de mặsline şi suc de lặmâie, iar vara se adaugặ şi roşii.

Bolile de stomac: se pot trata cu şroturi de legume, pentru lecuirea tractului gastro – intestinal şi în mod special al stomacului. Şrotul de legume şi fructe – partea care rặmâne dupặ stoarcerea legumelor.

Digestie dificilă; din coji de pară se face o infuzie, se poate bea după mese.

Durere stomac; Almagel şi Antacid tablete, au reglat pH - ul stomacului

Gastrita; - Gastrovit - hiperaciditate, ulcer gastric şi duodenal
Calmyplant - hiperaciditate, ulcer Ulcoveg - idem
Prodigest plus - digestie normala, hiperaciditate, insuficienţă pancreatica.
Sau, macerat de seminţe de in (vezi obezitate) se adaugă 1 linguriţă pulbere din frunze de mentă. Se consumă 1 litru în loc de apă.
Macerat de isop ( 1 linguriţă de plantă într-un pahar cu apă, la temperatura camerei, se la să de seara până dimineaţa), 2 – 3 pahare pe parcursul unei zile, înainte de mese şi după ele.

Hernie hiatală; produce un reflux de acid gastric în esofag până în cavitatea bucală. Condusul maşinii şi poziţia în timpul şofatului produce gaze toxice şi crize dureroase. Cu 2 ore înainte de culcare nu se mai mănâncă niumic.

Hipo-aciditate; Câte o linguriţặ de frunze de patlaginặ, muşeţel. Seminţe de mặrar, sunặtoare, mentặ, se amestecặ, se iau 2 linguri peste care se toarnặ 200 ml. apặ clocotitặ, se infuzeazặ 5 – 1o min. Se bea 100 ml. de 3 ori/zi.

Hiper-aciditate; coada calului, 1 linguriţă pe stomacul gol de 3 – 4 ori/zi, excelent antiacid cu proprietăţi cicatrizante, se face cură începând cu sfârşitul lunii februarie şi până la începutul lunii mai.
Leac folosit de călugării de la mânăstirea Secu – ¼ litru de ulei de floarea soarelui, 250 g miere polifloră, 250 g ţuică de prune şi ceai concentrat de sunătoare (1/2 g litru apă, se pun 2 pumni de floare uscată, se fierbe până scade la jumătate), se amestecă cele 4 componente şi se obţine 1 litru de emulsie. Timp de 2 săptămâni se ţine sticla la întuneric şi se agită zilnic, apoi se administrează de 3 ori/zi câte 50 ml., înainte de mase. După terminarea tratamentului se face o pauză de 2 săptămâni şi se poate relua dacă mai este nevoie.
Câte o linguriţặ de sunặtoaqre, muşeţel, mentặ, siminoc, din amestec se ia o linguriţặ peste care se toarnặ 200 ml. apặ clocotitặ, se infuzeazặ 10 min. Se bea cặte 100 ml. dimineaţa şi seara, cu 30 min. Înainte de masặ.

Indigestie sau anaciditate ;rădăcină de boz cât o unghie mică se mestecă pe stomacul gol cu un sfert de ceas înainte de masă.
Infuzie de smirnă, (1 – 2 bobiţă de smirnă, se pun într-un pahar cu apă clocotită, se lasă o jumătate de oră, se va topi şi va pluti la suprafaţă, va împrumuta din aroma ei şi proprietăţile ei terapeutice apei.), 2 – 3 linguriţă, cu un sfert de ora înainte de a mânca şi la câte va minute după ce am mâncat. Are efecte puternice asupra digestiei, pe care o normalizează. Se va folosi smirnă procurată numai de la farmaciile şi magazinele naturiste.

Sughit; ceai neândulcit din seminţe de mărar, 1 linguriţă la 250 ml. apă, se opăreşte şi se bea călduţ.
Sau tablete de clorură de potasiu, fiind în organism un deficit de potasiu.

Ulcer gastroduodenal sau hiperaciditate ; flori de salcâm uscate se macerează 3 linguri într-un litru de apă jumătate de zi. Se bea o cană pe zi

Ulcer; cure de 3 săptămâni în perioada de criză , toamna si primăvara, pulbere de muguri plop negru, 1 linguriţă de 3 ori/zi, pe stomacul gol.
Ceai din scaiul măgăresc, o linguriţă fiartă în 250 ml. Apă
Coada calului, vezi hiperaciditatea.
Medicamentul Pepstat 380 healthy stomach formula, se gặseşte pe internet şi costa în jur de 20$ 90 pastile, care ajung pentru o lunặ. Produsul este natural, dintr-o planta sud – americanặ, nu are contraindicaţii. Conţine enzime care ajutặ digestia, tranzitul intestinal, arsurile, hipo şi hiperaciditatea.
Extract din muguri de smochini, de 3 ori/zi timp de 2 luni, împreunặ cu apilarnil 2 capsule /zi şi ulei de cặtinặ - 20 pic de 2 ori/zi, toate pe stomacul gol

FICAT - COLECIST

Ciroza; se consumă zarzavaturi, legume, fructe, suc, cât mai multe lămâi, salate, apă plată. Tratament cu mărul lupului - Nicolae Pop din Cluj, aloe vera (întărirea imunităţii, dezintoxicare, diminuarea efectelor nocive ale citostaticelor si radioterapiei). Pentru ascită, salată de bănuţi pentru a elimina apa. Ceai de gălbenele, anghinare, turiţă mare, urzică vie, îndulcit cu miere şi suc de cătina (vit.C, antioxidant).
Cura cu struguri (vezi obezitatea).
Pulbere de isop un vârf de cuţit, sau macerat ¼ pahar ( 1 linguriţă de plantă într-un pahar cu apă se lasă de seara până dimineaţa) cu ¼ de oră înainte de masă, inhibă reflexul vomitiv, redă apetitul şi induce o stare de bună dispoziţie, fiind un ajutor în bolile grave.5
Suc de cătină, proaspăt ½ pahar/zi, sau sirop de cătină, 1 lingură de 3 ori/zi, înainte de mese.

Colangita sclerozantặ; afecţiune cronicặ inflamatoare şi fibroasặ a cdặilor biliare intrahepatice şi extrahepatice. Se trateazặ alopat, iar în stadiu avansat duce la transplant hepatic. Tratament naturist cu Aloe Vera.

Colecist leneş; cu o lingură de lemn se amestecă, 2 ceşcuţe pentru cafea cu ulei de măsline, 2 ceşcuţe cu miere, 2 ceşcuţe de suc de lămâie şi coaja dată prin maşina de tocat, se evită folosirea vaselor de metal. Se amestecă, se poate folosi imediat, câte o lingură cu ½ oră înainte de mesele principale, restul se păstrează la frigider. Tratamentul se poate repeta până la folosirea cantităţii de ulei de 600 ml.

Ficat gras (steatozặ); ceai de anghinare, 2 - 3 ceşcuţe/zi, ceaiul de rostopască decongestionează ficatul, se beau 2 - 3 păhărele /zi - în cantităţi mari este toxic. (Cabinet naturist str. Rabat nr. 9 , tel. 2302059 Buc.). Eliminarea produselor de origine animală, pâinea albă se înlocuieşte cu integrală, renunţat la cafea, alcool, ţigări, se poate mânca mămăligă.

Hepatitặ cu virus C, varice esofagiene; Dr. CIUHRII medicamentele HEPATITO-LIZ şi
VARICO-LIZ. Regim alimentar, se renunţă la orice fel de grăsimi, Ceai de rostopască 3 ori/zi, 10 zile şi ceai de năprasnic 10 zile înainte de masă cu 30 min.. Multă odihnă.
Fulgii de orz, drenor hepatic şi ajută la regenerarea celulelor hepatice, preparaţi cu miere şi fructe, ca afinele, cătina, merele, gutuile.
Pulbere de rădăcină de măcriş, iarbă de anghinare, seminţe de armurariu şi sunătoare în părţi egale, 1 linguriţă pulbere, pe stomacul gol, de 4 ori/zi, timp de 3 luni. Din acest amestec nu trebuie să lipsească pulberea de măcriş. În urma tratamentului, revine pofta de mâncare, pielea revine încet la culoarea ei normală, după 4 luni analizele de sânge tind să revină la normal.
Pặtrunjelul se recomandặ bolnavilor de hepatitặ cu virus A, B, C, sặ facặ timp de 4 sặptặmâni o curặ de suc proaspặt, câte 15 linguri/zi, luate pe stomacul gol, înainte de masặ.

Leac pentru hepatită şi colecist; amestec de plante uscate, siminoc, mentă, seminţe de coriandru, în proporţie de 2:2:1. O lingură de amestec cu 400 ml. apă clocotită, se infuzează 30 min., se bea 100 ml. de 3 ori/zi, cu 30 min. înainte de masă.

Nisip la colecist; (vezi nisip la rinichi)

Reglarea activităţii biliare; 1 linguriţă de rădăcină uscată de păpădie cu 200 ml. apă clocotită, se infuzează ½ oră, se bea 50 ml., de 3 - 4 ori/zi.
Cura cu struguri (vezi obezitatea) recomandată pentru dispepsie şi prevenirea litiazei
Cura cu lavandă pulbere (se macină cu râşniţa electrică, se pune într-un borcan de sticlă închis la culoare şi bine închis, se păstrează la răcoare şi la întuneric), 1 linguriţă pe stomacul gol de 4 ori/zi. Măreşte secreţia de bilă şi la eliminarea ei calmând durerile abdominale.

PANCREAS

Coji de mere, gutui, pere; uscate la cuptor, apoi pisate şi amestecate cu miere şi puţin propolis, un preparat natural împotriva durerilor de stomac şi pancreas

Chisturi; se evită excesele alimentare , după fiecare masă repaus la pat, cu aplicaţii calde in zona epigastrului. Funcţia pancreasului este stimulată de ceaiul de anason, se bea înaintea meselor, în 3 reprize. Dacă nu sunt dureri se poate bea apă minerală de Slănic Moldova, încălzită uşor, înainte de masă. Electroterapie. Pancreasul este un organ complementar splinei, deci toate tratamentele se vor face la ora de activitate maximă a acestul organ, între orele 9 – 11 (dimineaţa).
Fitoterapie cu amestec de plante infuzabile – mentă, păducel, siminoc, coada calului, sunătoare, trei fraţi pătaţi, în părţi egale, 5 g. Din amestec se pun în 3oo ml apă clocotită, selasă 10 min., se strecoară şi se beau zilnic 200 ml. de 3 ori/zi, înainte de masă. Fitoterapia se foloseşte timp de 2 luni, de 2 ori/an, sau dacă situaţia este mai gravă tot timpul.
Alimentaţia se face în funcţie de zilele săptămânii – luni lactate, marţi mâncare gătită, dar nu grasă,miercuri crudităţi, joi atenţie la excese, vineri se mănâncă ce vă place, sâmbătă mâncaţi mai puţin, duminică puteţi încera o mâncare nouă.

Pancreatită, insuficienţă pancreatică, diabet, chist:
Lichen de piatră cu afin, pulbere în părţi egale 4 linguriţe pe zi pe stomacul gol
Ceai de busuioc o linguriţă cu scorţişoară un vârf de cuţit în 300 ml. apă ,seara înainte de culcare.
Sau ceai teci de fasole, sunătoare, melisă, fructe de măceş, cătină albă şi coada şoricelului, amestecate în părţi egale, se bea în loc de apă, cu 30 min. înainte de fiecare masă se bea ceai de ţintaură.
Farmacia verde din Oradea

RINICHI

Carcinom tranziţional pseudopapilar al vezicii; George Motorca, Farmacia Verde, Oradea, cartier Nufărul 2, Str. Traian Goga nr. 17, tel. 0259/225252, 467704, tratament cu ceaiuri circa 7 luni.
Sau pulbere de cătină, ½ - 1 linguriţă înainte de masă pe stomacul gol, măreşte apetitul şi sistemul imunitar.(vezi, medicamente.)

Carcinom vezical; tratament naturist tibetan, prin administrarea în primele 2 – 3 luni a ceaiului antilipemic, Holican şi Cordiceps, pentru a stopa creşterea tumorală primară, precum şi diseminarea pe cale limfatica sau hematogenă.

Cistita, infecţii urinare; tinctură muguri plop negru (vezi cap), 60 pic. cu 1 linguriţă de miere se iau de 4 - 5 ori/zi timp de 2 zile
Suc proaspặt de mặrar, 4 linguri de 3 – 4 ori/zi, în cure de 2 sặptặmâni, stimulent pentru activitatea rinichilor, combate calculoza, infecţiile renale. Nu are reacţii adverse, se poate administra pe perioade lungi.

Colibaciloza; tinctură de ienupăr 3 picături de 3 ori pe zi înainte de masă.
Caşete cu albastru de metil 1/ seară.
Căldură - sticle cu apă caldă pe burtă.
Alimentaţie; fără sare, zahăr, vegetariană 80%, ceai coada şoricelului.
Iaurt un tampon în vagin seara la culcare sau se unge mucoasa cu ulei de cătină
Cură cu bere, timp de 3 săptămâni, 1 sticlă de ½ litru seara.
E. Coli trăieşte în intestinul gros. Fără el nu s-ar putea face bolul fecal. Din cauze multiple se dezvoltă haotic şi trece în aparatul urinar producând cistite. Trebuie păstrat un mediu alcalin, în ceaiul de frunze de mesteacăn se pune 1 vârf de cuţit de bicarbonat - 5 linguri de plantă la 1 litru de apă, se bea într-o zi. Se poate lua Uricol sau Urinex, dezinfectante intestinale. Se evită produsele lactate, în afară de brânza de vaci, caş şi urdă. Se evită dulciurile, trecând pe miere, peşte, carne de pui şi vită. Se consumă fructe, legume sucuri, se poate mânca1 ou pe săptămână. Se unge abdomenul cu bitter suedez sau cu cremă de cătină, seara înainte de culcare.
Tinctură de propolis 30% de 3 ori/zi câte 30 pic., înainte de masă pe un cubuleţ de pâine.

Cistocel; slăbirea musculaturii vezicii urinare, tinctură de propolis, de 2 ori/zi dimineaţa şi seara, înainte de masă câte 40 pic., în ceai, apă călduţă sau lapte, cura durează 6 - 8 săptămâni. Se poate lua în continuare, câte 30 pic, deoarece vindecă multe boli.

Colică renală; se pune la macerat o ceapă mare curăţată şi tăiată bucăţi, într-o cantitate de alcool de 90 egală cu greutatea cepei.. Se acoperă vasul şi se pune într-un loc călduros, timp de 1 săptămână, agitându-l în fiecare zi. Se strecoară, se pune în sticle închise la culoare, la răcoare şi întuneric.
Pentru eliminarea calculilor se iau 2 linguriţe de tinctură 1 înainte de masa de prânz şi cealaltă la culcare, până la eliminarea calculilor.

Disfuncţii ale glandelor cortico – suprarenale; se bea ¼ de pahar de suc de ţelină, înaintea meselor principale timp de 3 săptămâni cu una de pauză.

Infecţii; dacă după tratamentul cu antibiotice urocultura este sterilă, se ia în fiecare seară
Timp de un an 1 tb. de Nitrofurantoin.
- o cură de ulei de ienupăr

Incontinenţă urinară; urmare a unei slăbiri a musculaturii sfincterului uretral se poate încerca medicamentul DRIPTANE.
Băi la şezut cu coada calului, coada şoricelului, traista ciobanului, 100 g. din acest amestec, se pun la macerat peste noapte, a 2 zi se clocotesc şi se combină cu apa de baie.
Frecţionarea zonei vezicale urinare, cu tinctură din traista ciobanului. La 2 ore se ia 1 lingură cu ceai de mătase de porumb. Se beau zilnic 4 căni de ceai din coada calului, coada şoricelului, sunătoare şi creţişoară, amestecate. Gimnastică invizibilă, ce constă în strângerea voluntară a muşchilor sfincterului anal, ritmic, până la obosirea zonei, 1 dată/zi.
Urinatul în reprize, se dă drumul la jet, apoi se opreşte voluntar şi se ţine cât se poate. Următoarele urinări se fac la fel. Aceste contracţii se fac timp de 3 luni. Sunt interzise tutunul, cafeaua, alcoolul Insuficienţă renală; amestec de plante drăgaică, splinuţă de pădure şi urzică moartă galbenă, în părţi egale, se beau 4 ceşti/zi cu înghiţituri mici. Efectul se vede după 14 zile
Tinctură de brânca ursului (vezi frigiditate), diluată în ½ pahar cu apă, de 3 - 4 ori/.zi. Cura se face de 40 zile şi are ca efect stimularea circulaţiei sanguine, a imunităţii locale şi restabilire a funcţiei rinichiului.
Se recomandă ceai din frunze şi flori de sunătoare, nu există o doză fixă, se foloseşte în loc de ceai sau apă. Un pahar de ceai înainte de culcare îl protejează pe copil sau adult de incontinenţa urinară nocturnă în timpul somnului.
Foarte indicate sunt seminţele de mărar, o linguriţă într-un pahar cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 2 – 3 ore, apoi se bea un pahar pe zi. Această infuzie poate vindeca temporar incontinenţa.

Insuficienţă renală; se bea ¼ de pahar cu suc de ţelină înaintea meselor principale, tratamentul are o durată de 3 săptămâni cu una de pauză.
O bucatặ de praz mặrunţit se fierbe într-un litru de apặ, se beau 2 – 3 cặni /zi, neîndulcit, timp de 2 – 3 luni, diuretic puternic, antiedematos, hipotensor, reface valorile normale ale creatininei, îmbunặtặţind filtrajul şi reabsorţia renalặ.
Tinctura de ceapặ şi ienupặr, de 3 – 4 ori /zi câte o linguriţặ de amestec, diluatặ în 100 ml. apặ, timp de 3 sặptặmâni, urmatặ de o pauzặ de o sặptặmânặ, apoi se reia cura, vindecặ sindromul de retenţie azoticặ, eliminặ depozitele de uree, creatininặ şi acid uric.

Nisip la rinichi; 4 linguri rase de fulgi de ovăz, se fierb la foc mic în 1 litru de apă 20 min.. Acest decoct se consumă pe parcursul unei zile timp de 14 zile.
Coada calului, 2 – 3 căni/zi decoct. Sau un ceai preparat din coada calului, ienupăr şi flori de soc, combinate în proporţii egale, din care se beau 2 – 3 căni/zi/

Piatră la rinichi ; un litru de apă cu 250g rădăcină de pătrunjel curăţată şi tocată , se fierbe până scade la o cană, se strecoară şi se împarte în 3 ceşcuţe, se bea pe stomacul gol una dimineaţa, la prânz si seara. In ziua respectivă nu se mănâncă nimic. A doua zi piatra se transformă în nisip. Tratamentul durează o zi.
Ceai din scaiul măgăresc, 1 linguriţă la 250 ml. apă.
Tinctură de tămâie (vezi laringita), dimineaţa, la orele 8 şi la ora 11, se ia câte o linguriţă diluată într-un pahar de apă plată. Tratamentul durează 2 – 3 săptămâni şi se repetă de câte ori este necesar. Se procura numai de la farmaciile şi magazinele naturiste. Atacă dinţii dizolvându-i, nu se şine mult timp în gură.
Infuzie din pe3tale de trandafir, timp de 10 zile/lunặ, cặte 2 cặni/zi, dimineaţa şi seara pe stomacul gol. Substanţele din petale împiedicặ formarea sặrurilor minerale în rinichi şi formarea de pietre..
Renalof, medicanet din extract molecular al plantei Agropyron repens, ( anumite populaţii din Anzi nu fac niciodatặ litiazặ, nisip sau infecţii renale, de oarece consumặ mici cantitặţi din aceastặ plantặ.). Pe lângặ faptul cặ amelioreazặ durerea şi eliminặ microlitiaza , are un puternic efect depurativ, de curặţare şi eliminare a toxinelor şi eliminare a altor calcuri ce pot produce litiaza biliarặ. Este bun şi pentru prostatitặ cronicặ, se administreazặ zilnic o capsulặ sau chiar la 2 zile o capsulặ. In caz de litiazặ se iau 3/zi, timp de o lunặ cu 300-500 ml. apặ.(dr. Horaţiu Albu, 0722200657; 02166851





Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare