Faceți căutări pe acest blog

luni, 30 mai 2011

Care sunt alunitele cancerigene?


Aparitia alunitelor este fiziologica, insa unii oameni sunt mai predispusi la a dezvolta alunite cu risc cancerige.


Cauzele care duc la aparitia alunitelor sunt variate: influenta genetica, tipul de piele, expunerea prelungita la soare, afectiuni hepatice, episoade dese de scadere a imunitatii etc.


Cum se formeaza alunitele?


Alunitele sau nevii iau nastere prin producerea de pigment a unor celule din piele specializate in acest sens - melanocite. De cand s-a aflat potentialul acestora de a declansa cancer de piele (mai exact melanom malign) se incearca informarea populatiei cu privire la alunite, care dintre acestea au potential cancerigen, ce masuri trebuie luate la ruperea unei alunite etc. In general nicio alunita nu trebuie neglijata, evolutia acesteia trebuie atent urmarita si de asemenea trebuie mers la controlul dermatologului.


Cum identificati daca o alunita are potential cancerigen


Trebuie sa urmariti daca alunita prezinta unul sau mai multe din urmatoarele caractere:

-    Are diametrul mai mare de 5 mm, chiar daca v-ati nascut cu ea;

-    Daca are margini neregulate, dintate – alunitele fara risc au margini nete, bine delimitate;

-    Daca are forma neregulata, conopidiforma (ca o conopida);

-    Daca prezinta in coloratia sa mai mult de o culoare;

-    Daca observati ca in ultimele luni alunita si-a schimbat aspectul;


Alunitele trebuie scoase de catre un medic specialist, scoaterea alunitelor nu implica niciun risc malign. Este un mit acela ca ascoaterea unei alunite poate produce cancer.

Ce fac daca mi-am ranit sau rupt o alunita?


Incercati sa opriti hemoragia (daca apare) prin apasarea cu un tifon ce a fost imbibat intr-o solutie dezinfectanta (de preferat rivanol). Mai apoi tot ce trebuie sa faceti este sa va prezentati la medicul dermatolog pentru a analiza leziunile cutanate si pentru a exciza alunita.


Este recomandat sa va prezentati anual la dermatolog la un control de rutina in care sa va analizeze alunitele.

Dieta fulger de 5 zile



O dieta fulger care sa aiba rezultate si sa nu fie urmata de efectul yo-yo ar trebui sa se bazeze pe alimente sanatoase care au efect pe mobilizarea grasimilor si vitaminizarea organismului. Un corp corect vitaminizat va tinde la echilibru, astfel va orienta metabolismul spre slabire. 



dieta fulgerDieta fulger de 5 zile



Prima zi


Dimineata: o ceasca de iaurt; pana in pranz se mai bea o cana de ceai verde
Pranz: o salata mare cu: 10 frunze de salata verde, o jumatate de ridiche, 10 felii de castravete, o jumatate de rosie, trei felii de branza taiate cuburi, o jumatate de legatura de patrunjel si o jmatate de legatura de marar tocate marunt. Se poate pune doar sare si piper alb, fara otet sau ulei. Fara paine.
Cina: un bol mic de supa de legume, fara paine.


A doua zi


Mic dejun: o banana si o cana de ceai verde neindulcit;
Pranz: o salata de fructe, poate fi mare;
Gustare: un iaurt
Cina: un bol de supa de legume fara paine;


A treia zi


Dimineata: un fresh din doua portocale, o lamaie mica verde si cateva frunze de menta;
Pranz: un bol mic de supa de perisoare fara paine;
Gustare: o jumatate de rosie cu trei felii de branza;

Cina: un iaurt mic.


A patra zi


Dimineata: un iaurt
Pranz: o salata ca in ziua 1
Cina: un bol mic de supa de legume;


A cincea zi


Dimineata: o banana si o cana de ceai verde neindulcit;
Pranz: o salata de fructe fara zahar sau indulcitori;
Gustare: un iaurt;
Cina: un bol mic de supa de legume, fara paine. 


Recomandari dupa dieta fulger:
- Pentru a mentine efectele dietei se recomanda sa scoateti din alimentatie, pe termen lung: mezeluri, unt, semipreparate, conserve de orice fel, preparate fast-food, dulciuri, preparate de patiserie/cofetarie, chips-uri.

 SAU....

Când începi un regim de slăbire trebui să fii hotărât, pentru că trebuie adoptat un anumit meniu pe o perioadă de timp, care va da rezultate. Iată reţeta cu care Monica Anghel a slăbit, potrivit idieta.ro. Vedeta a ţinut reţeta disociată.

Trei zile de carne - ( mezeluri, organe şi tocătură).

Trei de legume - ( şi aici este permis orice mai puţin orez, mazăre, fasole verde, cartofi, banane, seminţe, fistic, pere, struguri şi fructe confiate.

Trei zile de lactate - orice fel de brânză şi chiar smântână

duminică, 29 mai 2011

Simptomele si riscurile deficientelor de vitamine

Deficienta de vitamine si minerale in alimentatie creste riscul aparitiei bolilor si tulburarilor. Efectele pe termen lung ale deficientelor de vitamine si minerale pot pune viata in pericol. Care sunt simptomele si riscurile deficientelor de vitamine si minerale din organism?
deficienta de vitamine
riscurile deficientelor de vitamine

Riscurile deficientelor de vitamine si minerale

Organismul uman nu poate sintetiza vitaminele si mineralele necesare. Aceste substante nutritive ar trebui sa fie furnizate organismului printr-o alimentatie adecvata. S-a inregistrat o crestere uluitoare in vanzarea suplimentelor de vitamine si minerale pe parcursul ultimelor decenii. Este bine ca tot mai multi oameni devin constienti de sanatatea lor. Aportul inadecvat de vitamine si minerale in alimentatie sau absorbtia inadecvata de vitamine si minerale in tractul digestiv sunt principalele cauze ale deficientei de vitamine si minerale din organism. Urmatoarea sectiune explica efectele deficientelor de vitamine si minerale.

Vitamine si minerale

Vitamina A si beta-carotenul, vitamina B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacina), B5 (acid pantotenic), B6 (piridoxina), B7 (biotina), B9 (acid folic), B12 (cobalamina), C (acid ascorbic), D (ergo/colecalciferol), E (tocoferol) si vitamina K (chinona) sunt principalele vitamine necesare organismului.

Vitamina C si toate vitaminele B trebuie sa fie prezente in dieta de zi cu zi, acestea fiind vitamine solubile in apa, ce sunt eliminate din corp odata cu excesul de apa la intervale regulate. Organismul uman pastreaza vitaminele A, D, E si K in grasimi, astfel ca aceste vitamine sunt denumite "vitamine solubile in grasimi".

Calciul, fierul, iodul, cuprul, sodiul, potasiul, manganul, magneziul, fosforul, potasiul, zincul sunt cateva dintre principalele minerale sau electroliti care sunt necesare pentru buna functionare a organismului.

Imbatranirea reduce capacitatea naturala a intestinelor de a absorbi vitaminele si mineralele. Femeile gravide, cele care alapteaza si persoanele in varsta se pot confrunta cu deficiente de vitamine si minerale. Persoanele care sufera de diverse boli, sufera interventii chirurgicale sau sunt in curs de terapii cum ar fi chimioterapie, radioterapie, etc. pot experimenta lipsa de vitamine si minerale din cauza afectarii functiilor diferitelor sisteme ale corpului.

Fumatul excesiv, abuzul de alcool si de droguri, urmate de o dieta severa, pot duce la deficiente de vitamine si minerale. Evitarea anumitor produse alimentare cum ar fi lapte, lipsa de expunere la soare pot conduce la deficiente de vitamina D sau calciu. Veganii sau vegetarienii pot suferi de deficit de vitamina B12, vitamina furnizata in principal de produse de origine animala. Urmarea unei diete neadecvate este una din principalele cauze ale deficientelor nutritionale.
Vitamina Simptomele deficientei
Boli cauzate (riscuri)
Surse alimentare
Doza zilnica recomandata
Vitamina A
  • Vedere incetosata, vedere slaba de noapte
  • Infectii frecvente, in special infectii ale cailor respiratorii superioare
  • Fracturi osoase frecvente
  • Deteriorarea smaltului dentar
  • Nivelul ridicat de colesterol
  • Izbucnirea acneei, psoriazisului
  • Par uscat, piele uscata, unghii casante
  • Glaucom
  • Pojar
  • Boli de inima
  • Atac cerebral
  • Orbire partiala sau completa
  • Ingrosarea pielii
  • Ulceratii corneene
  • Oprirea cresterii in ainaltime
Ficat de vitel, morcov crud, frunze verzi, patrunjel verde, ardei rosu, verdeturi, cartofi dulci, unt, nap, ardei de Cayenne, spanac, broccoli, dovleac, castraveti, branza Cheddar, pepene galben, oua, caise, papaya, mango, mazare, lapte.
  • Barbati si baieti peste 10 ani: 1 mg
  • Femeile si fetele peste 10 ani: 0,8 mg
Vitamina B1
  • Nivel scazut de energie
  • Anorexie, indigestie, constipatie
  • Crampe severe la picioare
  • Senzatie de furnicaturi, amorteala
  • Oprirea cresterii la copii
  • Afectiuni ale nervilor
  • Probleme ale sistemului circulator
  • Slabirea muschilor
  • Beri-beri
  • Inflamatiii ale inimii
  • Insuficienta cardiaca si moarte
Fructe de padure, legume cu frunze verzi, carne de organe, legume, nuci, porc, germeni de grau, cereale integrale, pastai de cereale, galbenus de ou, drojdie, porumb.
  • Barbati: 1,5 mg
  • Femei: 1,1 mg
Vitamina B2
  • Indigestie
  • Caderea parului
  • Sensibilitate la lumina
  • Leziuni cutanate aproape de nas si gura
  • Ameteala
  • Deficit de alte vitamine B si minerale precum fier, zinc
  • Probleme ale sistemului digestiv
  • Cataracta
  • Anemie
  • Migrena
  • Acnee rozacee
  • Vaginite
  • Sindromul tunelului carpian
Legume de culoare verde inchis, salata romaneasca, ciuperci, ficat de vitel, spanac, oua de pui, peste, cereale, carne slaba, legume, lapte de vaca, iaurt, sfecla.
  • Barbati: 1,7 mg
  • Femei: 1,3 mg
Vitamina B3
  • Nivel scazut de energie
  • Nivelul anormal de colesterol
  • Iritatii cutanate la expunerea la lumina soarelui, descuamarea pielii
  • Lipsa poftei de mancare, ulceratii bucale
  • Confuzie mentala
  • Diaree, indigestie dupa aportul de grasimi
  • Umflarea limbii
  • Fluctuatii ale nivelului zaharului in sange
  • Pelagra
  • Alterarea functiei creierului, convulsii
  • Probleme digestive
  • Depresie
  • Dureri de cap, insomnie
  • Anorexie
  • Greata
Peste (somon, halibut, ton), piept de pui, sparanghel, alune, cereale integrale, ciuperci crimini, nuci, unt de arahide, drojdie de bere.
  • Barbati: 19 mg
  • Femei: 15 mg


Vitamina B5
  • Nivel scazut de energie, oboseala
  • Greata
  • Furnicaturi in maini
  • Insomnie
  • Dureri de cap
  • Arsuri / dureri la nivelul picioarelor, amorteala
  • Disfunctii ale glandei suprarenale
  • Dezechilibru hormonal
  • Afectarea functiei biliare
  • Nivel scazut de sange
  • Letargie, lipsa de vigoare
Carne de vita, oua, legume, ciuperci, conopida, broccoli, frunze si seminte de floarea soarelui.
  • Barbati: 4 mg - 7 mg
  • Femei: 4 mg - 7 mg
Vitamina B6
  • Descuamarea pielii uleioase de pe fata si scalp
  • Ameteala, slabiciune
  • Convulsii
  • Depresie
  • Umflarea limbii
  • Ulceratii bucale
  • Dezvoltarea pietrelor la rinichi
  • Boli si tulburari de piele
  • Anemie
  • Amorteala in maini si picioare
Avocado, banane, peste, carne, fasole Garbanzo, carne de pasare, spanac, cereale integrale (grau si porumb).
  • Barbati: 2,0 mg
  • Femei: 1,6 mg
Vitamina B7
  • Oboseala excesiva
  • Indigestie, diaree
  • Piele uscata, aspra, infectii ale pielii
  • Caderea parului
  • Unghii fragile
  • Apetit redus
  • Dureri musculare
  • Fluctuatii severe ale nivelului de zahar in sange
  • Probleme ale pielii si parului
  • Terminatii nervoase deteriorate, amorteala degetelor sau membrelor
Branza, nuci, galbenus de ou, legume verzi, ficat, seminte de floarea-soarelui, cartofi dulci, lapte, pasari de curte.
  • Barbati: 0,1 mg
  • Femei: 0,1 mg
Vitamina B9
  • Nivel scazut de sange
  • Umflarea limbii
  • Ulceratii ale gurii
  • Afectiuni de crestere
  • Defecte de nastere care conduc spre tulburari cerebrale
  • Greutate mica la nastere
  • Anemie megaloblastica
  • Boli de inima
Suc de citrice, cereale integrale, legume si seminte, soia, legume cu frunze verzi (spanac, varza, etc), nuci.
  • Barbati: 0,2 mg
  • Femei: 0,18 mg
Vitamina B12
  • Scaderea hemoglobinei
  • Confuzie mentala
  • Depresie
  • Pierderi de memorie
  • Slabiciune
  • Anemie
  • Daune ale sistemului nervos
  • Daune ireversibile ale nervilor
  • Neuropatie periferica
  • Oprirea cresterii in inaltime
Oua, fructe si legume proaspete, peste, cereale integrale, ficat, carne, lapte.
  • Barbati: 0,002 mg
  • Femei: 0,002 mg
Vitamina C
  • Slabiciune excesiva
  • Infectii frecvente
  • Afectarea starii generale de sanatate
  • Pierderea dintilor
  • Sangerarea gingiilor
  • Vindecarea intarziata a plagilor
  • Piele aspra, uscata
  • Probleme de vaz
  • Scorbut ce duce la sangerare
  • Slabirea sistemului imunitar
  • Osteoporoza
  • Scadere in greutate
  • Sterilitate
Citrice (grapefruit, lamaie, portocale), Guava, pepene, broccoli, varza de Bruxelles, legume verzi, rosii, cartofi.
  • Barbati: 65 mg
  • Femei: 75 mg
Vitamina D
  • Schimbari de dispozitie
  • Tulburari de somn
  • Dureri musculare, oboseala
  • Pierdere in greutate, depresie
  • Diaree, pierderea poftei de mancare
  • Oase fragile
  • Slabirea sistemul imunitar
  • Deficienta de calciu
  • Nivel scazut de fosfor
  • Rahitism la copii
  • Diverse boli autoimune
  • Osteoporoza
  • Hipertensiune arteriala
  • Anumite tipuri de cancer
  • Probleme dentare
Razele ultraviolete ale soarelui (15 min pe zi de expunere), peste (ton, macrou, somon si sardine), ulei din ficat de cod, lapte si suc integral, ficat de vita, galbenus de ou.
  • Sugari, copii si adulti de pana la 50 de ani: 200 UI
  • Adulti 51-70 de ani: 400 UI
  • Adulti peste 70 ani: 600 UI
Vitamina E
  • Scadere in greutate
  • Crestere intarziata la sugari, copii
  • Slabiciune musculara
  • Defecte neurologice la adulti
  • Piele aspra, uscata
  • Par subtire, uscat
  • Declin cognitiv
  • Imbatranire rapida
  • Boli cardiovasculare
  • Cresterea sanselor de a dezvolta cancer
  • Sterilitate, avorturi spontane
  • Slabirea sistemul imunitar
  • Cresterea riscului dezvoltarii bolii Parkinson
  • Dureri
  • Celule rosii fragile in sange
  • Scaderea apetitului sexual
  • Probleme de ficat
  • Boli ale maduvei osoase
  • Afectarea functionarii creierului
Verdeata, frunze verzi, avocado, piersica, papaya, kiwi, dovleac, sfecla, spanac, migdale, alune, nuci de pin, ulei de masline, ulei de floarea-soarelui, sardine, heringi
  • Copii intre 4 - 8 ani: 10,5 UI
  • Adulti si femei gravide: 22.5 UI
  • Femei care alapteaza: 28.5 UI
Vitamina K
  • Oase fragile la varstnici
  • Probleme in coagularea sangelui
  • Sangerare menstruala abundenta
  • Piele aspra
  • Probleme cognitive
  • Dureri
  • Insuficienta a functiei creierului
  • Afectarea functiei sistemului nervos
  • Probleme de piele
  • Caderea parului
  • Probleme de ficat
  • Hemoragie si/sau anemie
  • Scaderea densitatii minerale osoase
Broccoli, spanac, varza de Bruxelles, varza, conopida, rosii, telina, patrunjelul, sfecla, spanac, sparanghel, fructe (avocado, kiwi), branza, galbenus de ou, ficat.
  • Barbati: 0,08 mg
  • Femei: 0,07 mg

Ceapa ca medicament



Ceapa este o leguma care vine din regiunile de stepa ale Asiei centra;e si de vest, fiind una dintre cele mai vechi plante de cultura. Ceapa este cultivata atat ca leguma, condiment, cat si ca planta medicinala.
In trecut, in Egipt, ceapa era oferita zeilor sau putea fi utilizata pe post de plata pentru a ajunge in rai. Se spune ca asa au fost platiti si cei care au lucrat la constructia piramidelor. La mormantul lui Tutankhamon, in urma sapaturilor, s-au descoperit resturi de ceapa.
ceapa
ceapa
Niste inscriptii sumeriene cuneiforme vechi de 4.000 ani I.Hr., din Codul lui Hammurabi, prezinta descrierea ogoarelor cultivate cu ceapa si castraveti, dar era amintita si ajutorarea celor saraci cu paine si ceapa.
Ceapa, reprezenta si la romani, un aliment important. Legionarii romani au ajutat la raspandirea cepei "cepiula" in Europa centrala. In Evul Mediu, ceapa era nelipsita de pe mesele oamenilor, in special in Europa. Leguma era folosita, de asemenea, si ca amulet impotriva pestei. In secolul al XV-lea au inceput olandezii sa cultive variante de diferite de ceapa.
Ceapa este un factor principal atat pentru sanatate cat si pentru longevitate. Ceapa contine glucide, uleiuri volatile, lipide, proteine, oxidaze, multe substante naturale ce au proprietati antiseptice, vitaminele A, B, C si E, dar si sodiu, magneziu, zinc, cupru, potasiu, calciu, siliciu. Sunt o sumedenie de boli care pot fi prevenite sau tratate cuceapa:
ceap
ceapa
  • Cancerul
    Cercetatorii italieni au efectuat un studiu pe populatiile din sudul Europei legat de utilizarea cepei. Frecventa utilizarii acestei legume scade riscul de aparitie al mai multor forme de cancer: bucal, esofagian, colo-reclat, ovarian, de prostata, renal, colo-rectal. Precum usturoiul, la fel si ceapa are capacitatea de a preliua seleniu din sol, substanta benefica ce lupta impotriva aparitiei cancerului.
  • Sunt doua studii diferite care au fost facute in spitalele unor facultati de medicina din India si arata ca un consum zilnic de ceapa cruda, aproximativ 140 de grame pe zi, scade glicemia, previne si poate chiar sa trateze diabetul. Un alt fapt care reiese din ambele studii este acela ca ceapa nu reduce nivelul glicemiei persoanelor care nu sufera de diabet, fiind precum un detector in fata bolii, care actioneaza numai cand e nevoie.
  • Ateroscleroza
    S-a facut un studiu cu voluntari barbati si s-a demonstrat ca administrarea a cate 50 de grama de ceapain fiecare dimineata reduce riscul cresterii colesterolului. Totodata, ceapa consumata previne ischemia cardiaca, ateroscleroza si amelioreaza hipertensiunea.
  • Imbatranirea prematura
    O echipa de medici de la Novi Sad din Serbia a demonstrat ca ceapa cruda care este consumata zilnic poate combate afectiunile cardiovasculare, dar si imbatranirea prematura.

Tratamente cu ceapa

Multi considera ca ceapa este mai puternica decat medicamentele si nici nu afecteaza organismul precum o fapt aceste "droguri" din farmacii de care ajungem sa fim dependenti.
Se spune ca tulburarile de memorie se pot trata cu ceapa, cate o ceapa mare pe zi. Substantele din aceasta leguma pot imbunatati irigarea cu sange a creierului. De cele mai multe ori, ceapa ajuta in cazul memoriei de durata scurta, precum se intampla in primele faze la bolnavii de Alzheimer.
Atentie la ceapa!
Atentie la ceapa! (foto:mediafax)

Si depresia poate fi combatuta de puterile miraculoase ale acestei legume atat de usor de gasit. Daca se consuma doua-trei linguri de suc de ceapa dimineata si seara, uneori pe stomacul gol, iar daca gustul este insuportabil, acesta poate fi amestecat cu suc de fructe, persoana in cauza este incarcata de o stare de optimism si voiciune.
Tusea poate fi vindecata daca se bea decoct de ceapa fierbinte si indulcit cu miere. Se recomanda consumul a cate doua cani pe zi si, desi nu are un gust tocmai placut, beneficiile nu se lasa asteptate, eliminandu-se, cu ajutorul substantelor din ceapa, secretiile de pe arborele bronsic.
Si sterilitatea masculina poate fi tratata de ceapa, daca aceasta se consuma sub forma de salata. Se pare ca ceapa este un stimulent al activitatii gonadelor la barbati, imbunatateste productia de testosteron si de sperma.
ceapa rosie
ceapa rosie
Nu sunt deloc putine bolile care pot fi tratate de consumul de ceapa. De asemenea, ceapa are efecte si in tratamentele externe. De exemplu, degeraturile sau eczemele pot fi foarte usor tratate cu ceapa, prin compresii, cataplasme cu ceapa rasa, puse pe zonele afectate.
Trebuie sa se tina cont ca ceapa se mananca proaspata, nu sunt bune de cumparat cele care au radacinile taiate si nici nu este indicat sa mananci ceapa si sa folosesti ce ramane in mancare, a doua zi, caci aceasta leguma poate deveni otravitoare intr-o singura noapte si se poate transforma in dusman, cazuzand infectii la stomac si intoxicatii alimentare.
Ceapa nu trebuie tinuta in frigider dupa ce este taiata, fiind de preferat sa se consume cepe mai mici sau sa se arunce resturile ramase. Nu e indicat sa se faca economie, leguma fiind printre cele mai ieftine, dar este in joc si sanatatea fiecaruia

joi, 26 mai 2011

100 de alimente miraculoase pentru organism

Ziarul Bild din Germania a publicat recent o lista cu 100 de alimente nutritive (stabilite de cei mai renumiti nutritionisti germani) ce ne protejeaza principalele organe.



1. 100 de alimente
2. Pentru inima
3. Pentru creier
4. Pentru ochi
5. Pentru piele/par
6. Pentru oase
7. Pentru stomac/intestin
8. Pentru ficat
9. Pentru rinichi


Legumele si fructele indicate de nutritionisti trebuie sa fie consumate proaspete ori congelate, iar plantele medicinale se vor administra sub forma de infuzii, comprese sau tincturi.



Pentru inima

1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cors si ateroscleroza
3. ridichea – apara impotriva atacurilor de inima
4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange
5. morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima
6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
7. ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui
8. usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale
9. leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
10. sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange
11. uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul
12. cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice
13. somonul – ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange
14. dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima
15. cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima
17. rosia – normalizeaza tensiunea arteriale, fiind diuretice eficiente
18. maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
19. marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular
20. fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac
21. coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
22. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului
24. socul – imbunatateste circulatia sanguina
25. piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
26. ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
27. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
28. grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale
29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul
30. prunele – previn tromboza
31. curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
34. porumbul – contine vitaminele D si K
35. ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii 


Pentru creier

36. lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului
37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier
38. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase
39. fasolea – creste puterea de concentrare
40. oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei
41. avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia
42. bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza
43. caisele – stimuleaza neuronii
44. stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
45. para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului
46. mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
47. salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee


Pentru ochi

48. castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active
49. arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
50. mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu
51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor
52. rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati
53. gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu
54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului
55. grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur
56. strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
57. patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
58. capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne
59. Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca afectiunile oculare
60. ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului
61. rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare


Pentru piele/par

62. pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii
63. iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
64. graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
65. orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
66. cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul
67. hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
68. mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii


Pentru oase

69. migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
70. spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
71. meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
72. secara – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc
73. branza – intareste oasele fiind o sursa buna de calciu


Pentru stomac/intestin

74. tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele intestinale
75. pastarnacul – stimuleaza digestia
76. mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor
77. arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa
78. mararul – amelioreaza indigestia
79. soia – are proprietati anticancerigene
80. nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelor


Pentru ficat

81. anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii previn bolile hepatice
82. sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei
83. conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului
84. drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul
85. nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei si al ficatului
86. papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul
87. laptele – apara ficatul de afectiuni frecvente
88. menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza crampele
89. carnea de iepure – degreseaza ficatul
90. carnea de vita sau manzat – contine fier, proteine si vitamina B


Pentru rinichi

91. sfecla rosie – stimuleaza arderile celulare
92. visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o elimine din sange atunci cand este in exces
93. castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor
94. telina – protejeaza rinichii de virusuri
95. varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi
96. gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza
97. ridichea neagra – este un antibiotic natural
98. varza murata – detoxifica organismul
99. hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet
100. patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii


Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare