Faceți căutări pe acest blog

marți, 31 iulie 2012

Iată cu ce substanţe poţi scoate petele


Ne place sau nu, petele fac parte din viaţa noastră. E imposibil să nu ai astfel de mici accidente, aproape zilnic. Există nenumărate soluţii-minune pentru scos petele de pe haine, pereţi, mobilă etc. Totuşi, cele mai recomandate sunt cele clasice, folosite încă de pe vremea bunicii.




Săpunul- este sănătos şi nu e nociv nici pentru om nici pentru natură. Se foloseşte diluat în apă şi scoate majoritatea petelor de pe suprafeţele care suportă contactul cu apa, dacă intervii imediat. Cele mai utilizate săpunuri antipete sunt: săpunul de Marsillia (ulei de măsline 75%), cel negru (ulei de in şi clorură de potasiu) şi de Alep (ulei de măsline şi de dafin).
Oţetul alb- este un produs ecologic, ieftin şi poate fi folosit aproape pe orice suprafaţă. Se foloseşte rece sau cald împotriva petelor de pe haine, mobile, pereţi, podele, veselă etc.
Bicarbonatul de sodiu- este o pudră albă folosită pentru a curăţa şi dezodoriza obiectele din bucătărie. Nu este nociv şi se poate utiliza ca atare, dizolvat în apă sau sub formă de pastă. Se utilizează pentru curăţarea şi dezodorizarea frigiderului, a covoarelor, a saltelelor (distruge acarienii) etc.
Pudra de argilă- este sută la sută naturală şi absoarbe pete de grăsime sau urină de pe haine, piele, pereţi, podele, mobilier din lemn.
Amoniacul este un compus chimic care conţine gaz şi scoate o mulţime de pete (sânge, vin, fructe, ceară, de pe ţesături, covoare, veselă, aparatură electromenajeră, pereţi, podele, plastic, lemn. Se utilizează cu precauţie.
Hipocloritul de sodiu se găseşte sub formă de pastile sau pudră care se dizolvă în apă. Se foloseşte pentru scoaterea petelor de pe rufele albe din bumbac (sau albirea lor) cât şi pentru dezinfectarea suprafeţelor (băi, bucătării etc.) Se utilizează cu precauţie.
Uleiul de terebentină este o esenţă vegetală de pin, care nu se dizolvă în apă, dar este un excelent solvent al materiilor grase. Se foloseşte pentru dizilvarea grăsimilor, a vopselelor, a produselor menajere sau a parfumurilor. Fiind inflamabilă, se foloseşte cu precauţie.
Spritul alb este obţinut din petrol. Este un solvent al vopselei şi al petelor de pe haine fragile care nu suportă apa. Atenţie, este inflamabil şi toxic!
Alcoolul de 90 de grade. Se pune pe o dischetă de bumbac şi se freacă pata de grăsime, cerneală sau ojă de pe mobilă, pereţi etc. Este uşor inflamabil, dar nu e nociv.


Mai mult: Iată cu ce substanţe poţi scoate petele - Utile | Libertatea.ro 

Cel mai murdar si periculos obiect din baie


"Daca ai o periuta de dinti pe care o tii aproape de toaleta, inseamna ca aproape tot ce se gaseste in WC ajunge si pe dintii tai", afirma microbiologistul Charles Gerba. Atunci cand tragi apa si capacul este desfacut, particule minuscule se imprastie in mai toata baia.

La fel de multe pericole pandesc, potrivit Shine, si daca mai multe periute sunt aglomerate intr-un singur suport, atingandu-se una de alta si pastrand umezeala.

O periuta de dinti are in medie 10 milioane de microbi, inclusiv germeni precum cei care produc herpes, stafilococi, streptococi sau bacterii care provoaca boli si carii. Ce poti face pentru a preveni aceste probleme? Urmeaza cateva masuri de siguranta:

- nu imparti periutele cu alti membri ai familiei si stocheaza-le astfel incat sa stea la o distanta de macar 4-5 centimetri una de alta;
- clateste-le foarte bine dupa folosire;
- pune periuta in pozitie verticala dupa folosire, nu in spatii inchise, care sa mentina umezeala;

- daca ai un sistem imunitar slab, curata cavitatea orala cu apa de gura si periuta inainte de a-ti peria dintii, astfel incat sa mai elimini din bacterii;
- cumpara o perie noua la fiecare 3-4 luni, astfel incat sa fii sigur ca aceasta inca iti curata asa cum trebuie dantura.

http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/bacterii/...
Igiena dentara este esentiala si extrem de important este sa cureti periuta de dinti in mod regulat, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor, germenilor si virusurilor. Numeroase studii au demonstrat ca unele microorganisme se pot dezvolta pe periutele de dinti dupa ce sunt folosite.

Ca o regula de baza ar trebui sa stii ca periuta de dinti trebuie curatata de fiecare data dupa ce o utilizezi. Asta inseamna ca nu trebuie sa ramana in urma nicio urma de pasta de dinti. O data pe saptamana inmoaie periuta de dinti timp de cinci minute in apa de gura, te sfatuieste eHow.

Periuta de dinti manuala sau electrica?

O mai poti curata in mod regulat cu sapun antibacterian, iar apoi sa o clatesti foarte bine cu apa calda. De asemenea, o poti fierbe timp de cinci minute si astfel sa distrugi bacteriile, insa aceasta metoda o poate deteriora. Poti apela la aceasta in cazul periutelor pentru copii.

Daca ai masina de spalat vase poti dezinfecta periuta de dinti in aceasta. Apa calda si detergentul o vor lasa curta. Dar la fel ca in cazul fierberii, aceasta metoda o va distruge mai repede.

Amesteca 3% peroxid de hidrogen cu 97% apa si introdu periuta de dinti in aceasta solutie cel putin o data pe saptamana. Persoanele bolnave ar trebui sa repede zilnic procedeul pentru evitarea raspandirii microbilor.

luni, 30 iulie 2012

RELE care fac mult bine

Orice lucru bun in viata e imoral , ilegal , ori ingrasa !
Asa se spunea pana acum.
Oamenii de stiinta vin si adauga: tot raul spre bine.

Daca mananci ciocolata, iei cateva kilograme, insa poti evita aparitia
cancerului...
Daca bei vin si iei marijuana, ai sanse sa scapi de Alzheimer.
Site-ul LiveScience.com (http://livescience.com/) a realizat un top al
"relelor" care fac bine!
Pe primul loc - sexul.
In afara de rolul pe care il are in perpetuarea speciei, sexul reduce
stresul, scade colesterolul si imbunatateste circulatia sangelui.
Credeti ca mai gasiti alte scuze?
Pe locul 2 - ciocolata.
Studiiile recente arata beneficiile ei: contine antioxidanti care previn
anumite tipuri de cancer.
Anumite substante pot chiar sa previna dementa.
Consumati ciocolata cu cel mai mare continut de cacao.
Cea care are prea mult zahar face mai mult rau decat bine.
Pe locul 3 - vinul rosu.
Este un ingredient esential pentru a ne mentine in forma.
Ajuta la prevenirea cancerului si la protejarea arterelor.
Unele studii arata insa ca exista un antioxidant care se gaseste in
strugurii rosii din care se face vinul, numit resveratrol.
Acesta imbunatateste anduranta muschilor, reduce afectiunile gingiilor
si aparitia bolii Alzheimer.
Pe locul 4 - marijuana.
Este acum, considerata o forma de a stopa pierderile de memorie - mai precis, anumite tipuri de memorie si numai pe termen lung, in general considerandu-se ca pe termen scurt afecteaza in mod negativ memoria.
Studiile recente facute pe cobai arata ca substantele care se gasesc in
acest drog impiedica acumularea proteinelor in creier, una dintre
principalele cauze ale acestei afectiuni.
Aveti de gand sa incepeti tratamentul?
Totusi, ar fi bine sa asteptati pana se experimenteaza si pe oameni.
Pe locul 5 - viermii.
Desi sunt scarbosi, va pot salva viata.
Aceste larve sunt cea mai noua minune curativa.
Pusi pe ranile grave, viermii mananca bacteriile si tesutul mort,
prevenind infectia si ajutand la vindecarea ranii.
(Daca ai ajuns deja in sicriu, nu prea mai ajuta !)
Pe locul 6 - lumina soarelui.
Ultravioletele sunt benefice, iar lumina soarelui, chiar si indirect,
ridica moralul. Un pic de soare ii poate ajuta pe cei care lucreaza in birouri sa se mai dezmorteasca.
Pe locul 7 - LSD-ul (substanta halucinogena).
Cercetatorii au descoperit ca, in cazul alcoolicilor, mici doze de LSD
ii ajuta sa renunte la pahar definitiv.
Pe locul 8 - cafeaua.
Multe studii sustin ca este o sursa de antioxidanti si scade riscul de
diabet. Ceva din boabele ei scade incidenta cirozei si bolilor pancreasului.
Pe locul 9 - furia.
Izbucnirile sunt bune pentru sanatate.
Daca te abtii risti sa devii speriat, nervos si scarbit.
Totusi, mania este buna doar in cantitate moderata.
Daca dureaza prea mult, risti sa iti creasca tensiunea, sa ai insomnii
si sa ai probleme cu plamanii.
Pe locul 10 - berea.
S-a descoperit de curand ca un consum moderat de bere poate imbunatati functiile sistemului cardiovascular, in timp ce hameiul are un puternic efect antioxidant.

PLANTA OTRAVITOARE SI O CAM AVEM TOTI IN CASA.....!!!

http://www.botanical-online.com/alcaloidesdiefenbaquiaangles.htm


Pentru cei care nu stiu engleza planta Dumb Cane prezentata in fotografie este o planta extrem de otravitoare, daca gusti din frunza chiar si o bucatica mica.Ucide un copil intr-un minut si un om matur in 15 minute.. Atentie mare, mai ales pentru ca se gaseste in multe locuri ca planta ornamentala!

Această plantă este foarte comună în casele noastre, gradini, parcuri si birouri (popular ca planta de interior si exterior). Planta Dumb Cane ( trestie de zahăr salbatica) este acum dovedita a fi periculoasa, astfel, vă rugăm să aveti !!... grijă. Ştiu că frunza acestei plante provoacă mâncărimi în cazul în care seva (lapte) atinge pielea. Dar există mai multe fapte periculoase !!.....

Citeste detaliile de mai jos. Poate fi util pentru tine! Vă rugăm să citiţi mai jos. Mesajul este adevărat. Unul din prietenei mei aproape ca si-a pierdut fiica, care a pus o bucata de frunza din aceasta planta in gura si limba ei s-a umflat până la punctul de sufocare.Aceasta este una din plante, dar mai sunt si altele, cu aceleaşi caracteristici ale coloritului. Acestea sunt, de asemenea, otrăvitoare şi noi ar trebui să scapam de ele. Vă rugăm să fiţi atenţi pentru copiii voştri. Aşa cum am lăsa toate acasă copiii noştri în mâinile de ajutoare, ar trebui să le ofere un mediu sigur, unde se pot juca. Nume: Dumb Cane ( trestie de zahăr salbatica)

Această plantă pe care o avem în casele noastre şi birouri este extrem de periculoasă!

Această plantă este comună în Rwanda, în birourile şi în multe case. Este o otrava mortala, mai ales pentru copii.Poate ucide un copil în mai puţin de un minut şi un adult in 15 minute. Ar trebui să fie dezrădăcinate din grădini şi scoase din birouri. Dacă o atingi, niciodată nu trebuie să atingi ochii; aceasta poate provoca orbire parţială sau permanentă. Vă rugăm să alertati prietenii.


duminică, 29 iulie 2012

Solidaritate civica: Beneficiile nucilor verzi

Solidaritate civica: Beneficiile nucilor verzi: Cu totii stim ca nucile verzi ne coloreaza mainile, insa probabil, putini dintre noi stim ca aceste fructe sezoniere previn aparitia bolilor...

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...

DROJDIA TERAPEUTICA



Era in iarna anului 1898, intr-o seara friguroasa de februarie, cand inginerul german Wolfgang Schulze a ramas mult dupa lasarea intunericului in laboratoarele fabricii de bere in care lucra.

Cand si-a terminat munca, a stins lumina de la biroul sau, apoi a pasit prin intuneric spre iesire, cand, deodata, a vazut un fenomen uluitor: vasele in care se afla drojdia de bere iradiau o lumina fluorescenta. A fost ca un semn: din momentul acela, inginerul german a inceput sa studieze fara incetare ceea ce era considerat un simplu reziduu - drojdia. Surprizele nu au intarziat sa apara. La scurta vreme, Schulze a descoperit ca substanta aceea pastoasa si maronie avea o multime de insusiri legate de sanatate: aplicata pe piele, drojdia de bere vindeca foarte rapid ranile, iar administrata intern scurta convalescenta dupa diferite boli. Chiar si animalele slabite se inzdraveneau ca prin farmec atunci cand erau tratate cu ea. Incurajat de aceste rezultate, inginerul si-a tratat cu drojdie si sotia bolnava de cancer si - minune! - boala nu a mai progresat. Din nefericire, la vremea aceea era probabil mult prea devreme pentru asemenea descoperiri, asa ca observatiile si cercetarile lui Schulze au fost trecute sub tacere de catre comunitatea medicala, pentru ca apoi sa cada in uitare.. Abia pe la mijlocul secolului al Xx-lea, cercetarile inginerului german aveau sa fie luate in serios de catre medici si biochimisti, un demers care a revolutionat stiinta in general si medicina in special.

Ce este drojdia de bere?

Este o aglomerare de ciuperci inferioare (Saccharomyces cerevisiae), de dimensiuni microscopice, dar care se comporta ca niste adevarate uzine de medicamente, ce produc aproape intreaga gama de aminoacizi esentiali, toate vitaminele din complexul B, enzime, minerale in forma asimilabila (calciu, magneziu, fosfor) si anumite oligoelemente indispensabile vietii (in special seleniu). Sute de studii facute in ultimele decenii arata faptul ca substantele secretate de drojdia de bere joaca un rol esential in intretinerea sanatatii si in vindecarea unor boli, de la cele mai usoare la cele mai grave.
Poate cea mai importanta calitate a acestui supliment nutritiv este faptul ca acopera carentele de vitamine din complexul B, care, mai ales acum, la sfarsit de iarna si inceput de primavara, afecteaza majoritatea oamenilor. Aceasta, in conditiile in care cele noua vitamine din acest complex sunt indispensabile pentru functionarea oricarui organ sau sistem din corp. Vitamina B1 este necesara pentru sistemul nervos si cardiovascular, fiind folosita contra bolilor de inima, contra depresiei si a asteniei. Vitamina B2 este esentiala pentru piele, fiind indicata in toate afectiunile dermatologice. Vitamina B3 este implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos, in timp ce vitamina B5 este un stimulent natural al glandelor cortico-suprarenale, marind rezistenta la infectii si la stres. Vitaminele B7 si B8 sunt implicate in metabolismul colesterolului si al proteinelor, fiind importante si pentru mentinerea sanatatii si rezistentei parului. Vitamina B9 este un elixir contra anemiei si pentru mentinerea echilibrului hormonal, in timp ce vitamina B12, care actioneaza asupra sistemului nervos, mareste puterea de concentrare, favorizeaza eliminarea unor simptome specifice stresului psihic. In fine, vitamina B15 - ultima descoperita - favorizeaza schimburile de oxigen la nivelul tesuturilor si este un remediu minune contra imbatranirii, contra infertilitatii si a bolilor hepatice. Numai din aceasta scurta enumerare si ne putem da seama de extraordinarele aplicatii terapeutice ale drojdiei de bere. Insa, inainte de a le cunoaste, va trebui sa aflam cate ceva despre modul de administrare a acesteia.

Cum se administreaza drojdia de bere
Drojdia proaspata

Este vorba de aparent banalul ingredient pentru cresterea aluatului, care se vinde in magazinele alimentare la calup, avand o culoare bruna si un miros de... bere. Se consuma in combinatie cu miere: la o lingurita de drojdie se adauga doua lingurite de miere de albine, frecandu-se pana cand se obtine o pasta omogena. Doza zilnica pentru un adult este de 3 lingurite de drojdie de bere, care se administreaza pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara.

Drojdia uscata

O gasim ambalata sub forma de pliculete, fiind in ultima vreme preferata de catre comercianti in fata drojdiei proaspete, care este mult mai greu de conservat si are un termen de valabilitate mai scurt. Inainte de a administra drojdia uscata, asigurati-va ca nu este aditivata sintetic, caz in care nu este recomandata in tratament.. Este mai putin activa din punct de vedere terapeutic, dar in lipsa celei proaspete, poate fi folosita si ea cu succes. Mod de administrare: in jumatate de litru de suc de morcovi (obtinut casnic cu ajutorul storcatorului electric) se pun 2 lingurite de praf de drojdie uscata, se amesteca bine si se pastreaza la frigider.. Se bea intreaga cantitate de preparat intr-o zi, fractionata in 3 reprize..

Tabletele de drojdie

Le gasim in farmacii si in magazinele naturiste, fiind extracte atomizate de drojdie, conditionate sub forma de comprimate.. Sunt de regula foarte eficiente in terapie, fiind obtinute din culturi de drojdie selectionate asa incat sa aiba o concentratie ridicata de vitamine din complexul B si de seleniu. Se administreaza conform prospectului.
O cura cu drojdie dureaza minimum 10 zile si maximum 30 de zile (pentru a nu afecta flora intestinala), urmate de o saptamana de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.
Drojdia de bere in prevenirea bolilor
La copii: administrarea de drojdie de bere este foarte importanta pentru stimularea proceselor de crestere (ajuta la consolidarea oaselor), pentru dezvoltarea psihica si mentala armonioasa. Mai ales copiii bolnaviciosi, anemici, cu o slaba capacitate de concentrare sau cu un grad ridicat de nervozitate ar trebui sa consume drojdie de bere. Doza pentru copiii intre 4 si 8 ani este, de regula, o treime din cea pentru adulti, iar pentru copiii intre 8 si 14 ani este o jumatate din doza pentru adulti.
La adolescenti: vitaminele si aminoacizii din drojdie ajuta la reglarea proceselor hormonale, impiedicand aparitia unor fenomene neplacute la nivel fizic, cum ar: maturizarea intarziata a organelor genitale, aparitia eruptiilor puternice de acnee, hirsutismul la fete. De asemenea, curele cu drojdie de bere (se administreaza in aceleasi doze ca la adulti) de 10 zile pe luna ajuta la dezvoltarea intelectului si la tinerea sub control a fenomenelor din sfera emotionala.
La adulti: acest produs natural este un excelent sustinator de efort, care ajuta la imbunatatirea performantelor fizice si intelectuale. Un alt element important este faptul ca drojdia de bere este un excelent remediu antistres, diminuand efectele nefaste ale acestuia asupra corpului si asupra psihicului.
La persoanele de varsta a treia: drojdia de bere, prin continutul sau de vitamine, aminoacizi si oligoelemente, este un excelent medicament pentru prelungirea tineretii biologice. La schimbarea anotimpurilor este utila o cura de 3 saptamani cu acest produs natural, care impiedica aparitia bolilor degenerative, sustine activitatea hormonala, mentine sanatatea sistemului nervos si a celui cardiac.

Drojdia de bere in tratamentul bolilor

Anemia, tulburarile de asimilare a mineralelor (in special a calciului si a magneziului) - se face o cura de 21 de zile cu drojdie de bere. Este un remediu nu doar foarte bogat in minerale si vitamine, dar care si ajuta la metabolizarea corecta a acestora. Mai mult, s-a demonstrat faptul ca administrarea de drojdie de bere stimuleaza producerea de catre organism a elementelor figurate ale sangelui, ceea ce deschide noi perspective in tratarea anemiei, dar si a tulburarilor de coagulare, precum si a altor boli ale sangelui.

Hepatita virala A, B si C - doctorul german A. Schrauzer a studiat vreme de 18 ani felul in care organismul uman se apara in fata infectiilor cu virusuri hepatice. El a observat in studiile pe animale de laborator ca rezistenta in fata acestor virusuri creste foarte mult atunci cand se administreaza drojdie de bere. "De vina" pentru aceasta imunitate sporita sunt niste compusi pe baza de seleniu, care ajuta activitatea unor celule ale sistemului imunitar.

Raceli si boli infectioase in general, deficiente imunitare - se administreaza vreme de 2-3 saptamani cate trei lingurite de drojdie proaspata pe zi. Seleniul, precum si anumite vitamine continute de acest produs natural, maresc foarte mult rezistenta organismului la orice gen de infectie.

Supragreutate, obezitate - studii americane arata ca tratamentele de 20 de zile cu drojdie de bere, repetate de mai multe ori la rand, ajuta la scaderea in greutate. Aceasta remarcabila proprietate se datoreaza cromului continut din belsug de drojdia de bere, oligoelement important si intr-o alta maladie in care acelasi remediu ajuta foarte mult, si anume diabetul.

Boli cardiovasculare cronice - consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului in sange, aduce la valorile normale tensiunea si favorizeaza activitatea miocardului. Studii comparative efectuate au aratat ca persoanele cu boli cardiace care consuma sistematic acest supliment alimentar au cu 30% mai putine probleme decat cardiacii din loturile martor.

Paralizie, Parkinson, Alzheimer - se face in fiecare luna o cura de cate doua saptamani, in care se consuma zilnic 3-4 lingurite de drojdie de bere. Este un tratament cu o puternica actiune reintineritoare, cu efecte tonice asupra intregului sistem nervos. Acelasi tratament este valabil si in depresie, precum si in tulburarile psihice generate de stres.

Psoriazis, sclerodermie, afectiuni dermatologice in general- se fac cure de o luna cu drojdie de bere (4 lingurite pe zi), cu o saptamana de pauza. Complexul de vitamina B, precum si anti-oxidantii continuti de drojdie sunt de un real ajutor pentru imbunatatirea metabolismului celular la nivelul pielii.

Acneea - se face tratamentul intern descris mai sus, la care se adauga masti obtinute din: 2 lingurite de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de miere lichida. Amestecul se omogenizeaza si apoi se intinde pe ten, unde se lasa vreme de 30 de minute, dupa care se spala cu apa calduta.

Precautii la tratamentul cu drojdie

Cu exceptia persoanelor alergice la acest produs, nu se cunosc contraindicatii la tratamentul cu drojdie. Uneori, administrarea interna a drojdiei de bere poate da o usoara balonare, caz in care se va administra un carminativ usor, cum ar fi praful de chimen sau de anason, din care se ia cate o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi.

Drojdia de bere si cancerul

Ciupercile Saccharomyces cerevisiae vazute la microscop

Studiile facute in Occident, mai ales in Germania , au aratat fara dubiu ca asemenea altor remedii naturale, drojdia de bere este foarte utila in tratamentul bolilor tumorale maligne. Mai mult, daca armurariul (prezentat in numarul trecut al revistei) era un excelent antidot pentru efectele adverse ale citostaticelor, drojdia de bere este un extraordinar ajutor pentru bolnavii de cancer care au recurs sau recurg la iradiere (cobaltoterapie). Iata mai multe elemente in acest sens:
Iradierea are mai putine efecte adverse atunci cand este asociata cu consumul zilnic de drojdie de bere (minimum 6 lingurite pe zi). Aceasta este concluzia unei echipe de medici din Munchen, care a studiat vreme de 15 ani evolutia bolnavilor de cancer, carora li s-a administrat acest produs. La pacientii tratati prin iradiere care au primit simultan drojdie de bere s-a observat o stare de sanatate mult mai buna fata de pacientii tratati numai prin iradieri. Drojdia de bere stimuleaza apetitul, ajuta somnul si peristaltismul intestinal. De asemenea, protejeaza mucoasele - aspect important, mai ales in cancerul de gat si esofag. Efectele negative ale radioterapiei sunt indepartate si in ceea ce priveste manifestarile externe: formarea de ragade cu infectii, deformarea unghiilor si inflamarea lor, hipercheratozele, atrofiile pielii. Profesorul doctor Ries, de la Bayerische Krebsgesellschaft (Asociatia Oncologica Bavareza), a stabilit, in urma studiilor realizate la departamentul de oncologie de la Munchen, ca "Afectarea datorata iradierii a scazut in proportie considerabila, inflamatiile au disparut, la fel si atrofiile pielii, care au fost inlocuite de epiteliu normal. Pana astazi nici una dintre metodele clasice de tratament nu a dat astfel de rezultate benefice ca administrarea de drojdie de bere". Asociatia Oncologica Bavareza mentioneaza in scris, pentru suferinzii de cancer, recomandarea de a utiliza drojdia de bere impotriva acestei boli.
Efectele directe ale tratamentului cu drojdie in boala canceroasa sunt in curs de cercetare, existand indicii serioase ca in cazul majoritatii formelor de cancer, consumul de drojdie de bere determina stagnarea si apoi remisia formatiunilor tumorale maligne. Prof. dr. Gottschalk observa la animalele de experienta tratate cu drojdie de bere faptul ca, in mai putin de trei luni, cancerul de prostata, de piele sau al ficatului era oprit de ingerarea zilnica a acestui produs natural.

6 remedii naturiste contra transpiratiei..



Temperaturile ridicate sunt o adevărată provocare pentru tine şi nu găseşti nicio soluţie pentru transpiraţia abundentă? Iată aici câteva soluţii din farmacia naturii, foarte eficiente împotriva acestei probleme cauzate de căldura excesivă.
Mai multe studii britanice recente au evidenţiat efectul nociv al parabenzenului şi aluminiului, substanţe care se găsesc în produse cosmetice antiperspirante. Şi atunci ce e de făcut? Ai la îndemână soluţii naturale şi eficiente pentru această problemă cu care te confrunţi în fiecare vară.
Deodorant din piatră de alaun
Piatra de alaun este un cristal natural extras din minele asiatice, foarte eficient împotriva transpirației și a mirosurilor neplăcute. Cum o folosești! Umezești piatra și o aplici pe zonele axilare.  Aceasta lasă pe piele un strat fin de sare, deosebit de eficient împotriva bacteriilor responsabile pentru mirosul neplăcut.
Pelicula de sare depusă pe corp este extrafină şi nu împiedică în niciun caz procesul de transpiraţie și nici nu lasă urme pe hai­ne. De asemenea, piatra de alaun calmează arsurile și are efect hemostatic pe rănile deschise.
Băi cu frunze de nuc
Fierbi 300 g de frunze verzi  de nuc într-un litru de apă, timp de 10-15 minute. Laşi infuzia să se răcească 30 de minute, apoi o torni în apa de baie. Stai 15 minute în apă, pentru ca substanţele active din frunzele de nuc să acţioneze asupra glandelor sudoripare şi să înlăture mirosurile neplăcute. Această infuzie are şi un puternic efect dezinfectant.
 Tinctură de salvie
Salvia este recunoscută pentru proprietăţile ei active care combat transpiraţia excesivă şi bufeurile de menopauză. Pui câteva picături de tinctură pe un tifon şi îl aplici la subraţ în fiecare dimineaţă. O infuzie de salvie băută în fiecare zi, timp de o lună, te va ajuta la menopauză să ţii sub control bufeurile.
Comprese cu suc de lămâie
În lămâie se găsesc câteva substanţe active care anihilează mirosurile neplăcute. De aceea, în fiecare dimineaţă înmoaie o compresă în suc de lămâie, aplic-o la subraţ şi las-o câteva secunde. La fel de eficiente sunt uleiul esenţial de lămâie şi cel de mandarine, pe care le poţi folosi zilnic.
«Deodorant»   cu aloe vera
Această plantă renumită pentru virtuţile ei terapeutice are efect astringent, deoarece strânge porii şi controlează glandele sudoripare. De asemenea, este un antiseptic eficient, inhibă dezvoltarea bacteriilor şi reechilibrează Ph-ul pielii. În fiecare dimineaţă, zdrobeşte o frunză de aloe, aplic-o la subraţ pentru 5 minute şi clăteşte cu apă rece
Decoct din coajă de stejar
Fierbi 50 g de coajă de stejar într-un litru de apă timp de 20 de minute, o laşi puţin să se răcească, apoi îţi ţii picioarele în această soluţie timp de 30 de minute.
Acest decoct este foarte eficient în combaterea transpiraţiei şi a mirosurilor neplăcute ale picioarelor, având un puternic efect deodorizant şi astringent. Dacă porţi şosete de bumbac, clăteşte-le cu acest decoct.

5 obiceuri proaste care NU dăunează sănătății

Când vine vorba despre îngrijire, există anumite așa-zise greșeli care mai degrabă ajută la păstrarea sănătății decât să contribuie la distrugerea ei. Anumite astfel de erori, pentru care uneori ne simțim vinovați, pot oferi mai multă energie și o vizibilă stare de bine.

Putem răsufla ușurați: există și obiceiuri proaste care nu dăuneaza grav sănătății! Iată un top 5 al acestor obiceiuri rele dar sănătoase, potrivit site-ului depici.ro:

1. Bei o cană mare de cafea dimineața. Apoi mai câteva, pe parcusul zilei

Cafeina, în cantități mari, poate provoca anumite probleme organismului, mai ales în cazul unor suferințe specifice, în care consumul de cofeină este contraindicat. Pentru cei care nu au o astfel de afecțiune, câteva cești de cafea pe zi contribuie la inducerea unei stări generale de bine. Substanțele antioxidante din ceașcă vor activa celulele cerebrale care controlează stările emotionale și vor combate celulele canceroase.

2. Uiți să iei vitaminele

Cu toate cp suplimentele alimentare pot umple golurile lăsate de alimentația precară și săracă în nutrienți, ele au și anumite efecte negative asupra organismului. Vitaminele îți pot mări apetitul și te pot îndemna să mănânci alimente nesănătoase. Nu te baza pe pastile, ci optează pentru mâncăruri care îți oferă în mod natural nutrienții de care ai nevoie.

3. Te enervezi în mod vizibil și activ

Furia este un emotie constructivă, pe care oamenii au tendința să o reprime, în urma educației sociale. Conform medicilor, furia îi îndeamnă pe indivizi să ia atitudine și să îndrepte greșelile pe care le fac, sau care le-au fost făcute. Secretul transformării ei într-un element pozitiv este acela de a învața că furia trebuie corect canalizată.

4. Bei bere

Când vine vorba de băuturi alcoolice care aduc beneficii organsimului, vinul este cel care ia toți laurii. Multe persoane nu stiu însă că și berea este extrem de sănătoasă. Bogată în antioxidanți, fier și minerale, berea contribuie la întarirea densității oaselor și tine la distanta osteoporoza.

5. Te stresezi pentru lucrurile mărunte

Stresul cronic este strâns legat de afecțiunile cardiace. Stresul pe termen scurt însă nu este atat de rău și se transformă într-un impuls psihologic de nădejde. El te îndeamnă să rezolvi problemele eficient și să dai randament in situatii care in alte momente te-ar fi speriat.

http://www.ghimpele.ro/2012/07/5-obiceuri-proa...

vineri, 27 iulie 2012

Problemele de sanatate - o cauza spirituala


Problemele de sanatate au in primul rand o cauza spirituala, karmica, datorate folosirii incorecte a unor trasaturi, a unor blocaje emotionale, a unor inhibitii sau complexe. Incercand sa repari greseala comisa prin comportamentul sau atitudinea dta fata de viata, poti evita imbolnavirea unor organe, poti ameliora starea ta de sanatate sau chiar vindeca unele boli. Dupa determinarea cauzei spirituale a bolii, se impune depasirea simptomelor bolii si eliminarea cauzelor sale. Nu trebuie vindecate doar simptomele (durerea etc) ci trebuie sa lucrezi intens la eliminarea cauzelor spirituale ale acestor boli. Daca reusesti sa depasesti aceste blocaje - la urma urmelor psihologice - cauzele bolilor vor disparea si vei avea o viata sanatoasa.
Boli frecvente si atitudinea incorecta ce a cauzat declansarea bolilor
Boli de picioare-gambe-glezne | oase | coapse-genunchi-sold-bazin | spate | sciatica | vertebre | aparat reproducator | aparat urinar | rinichi | ulcer | indigestie, aciditate | intestine | cancer | diabet | ficat | icter | inima | sange | hiper-hipotensiune | anemie | colesterol | splina | aparat respirator | TBC | sistem nervos | piele | psoriazis | alergii | anorexie | autism | tabagism | alcoolism | angina | artrita | coma | conjunctivita | constipatie | diaree | hemoroizi | herpes | insomnii | greata | prostata | retentie de apa | reumatism | guturai | tiroida | miopie | zona zoster | inaltime | dinti | gat | cap | urechi
Probleme ale picioarelor: refuzul de a evolua sau teama de a stagna in viata.
Probleme ale gambelor: folosirea incorecta a personalitatii
Probleme ale gleznelor: folosirea incorecta a capacitatii de a lua noi directii sau teama de schimbare
Probleme ale oaselor de pe partea stanga a corpului: greseli legate de atitudini fata de mama, iubita, sotie, sora.
Probleme ale oaselor de pe partea dreapta a corpului: greseli legate de atitudini fata de tata, sot, frate, iubit.
Probleme ale femurului: nu v-ati ascultat fiinta interioara, vocea sufletului. Fractura/fisura la partea de sus a femurului: folosirea incorecta a creativitatii, nevoia de a va integra mai mult legilor spirituale, in perspectiva autoperfectionarii. Fractura/fisura a femurului in apropierea genunchiului: incapacitatea sufletului de a comunica cu personalitatea.
Probleme ale tibiei: pentru o femeie: folosirea incorecta a laturii sale masculine inconstiente; pentru un barbat: folosirea incorecta a laturii sale feminine inconstiente.
Probleme ale coapselor: folosirea incorecta a legaturii dintre suflet si personalitate.
Probleme ale genunchilor: indepartare de scopul dv. in aceasta viata, refuzul de a evolua, intreruperea legaturii dintre suflet si personalitate.
Probleme ale soldurilor: utilizarea incorecta a liberului arbitru, incapacitatea de a va gasi calea in plan material, lipsa unui scop in viata.
Probleme ale bazinului: refuzul procreerii si creatiei in general, utilizarea incorecta a energiilor sexuale si a creativitatii.
Probleme ale spatelui: partea de jos: teama de viitor, lipsa de sustinere financiara; partea de mijloc: dificultati de detasare fata de trecut, sentimente profunde de culpabilitate (spre stanga: fata de o femeie - spre dreapta: fata de un barbat); partea de sus: nu sunteti inteles de anturaj, lipsa de sustinere afectiva, impresia unor responsabilitati prea grele pentru acel moment.
Sciatica: teama de viitor si de probleme banesti, lipsa de sustinere din partea celor din jur.
Probleme ale coloanei vertebrale:
- zona lombara si dorsala (vertebrele L1-L5 si D11, D12): utilizarea incorecta a energiei fizice: L3,L4,L5 - utilizare defectuoasa a respiratiei; L1,L2,D12 - utilizarea defectuoasa a musculaturii; d11 - utilizarea defectuoasa a sistemului digestiv.
- zona dorsala: D7-D10: incapacitatea de a iubi sau folosirea incorecta a iubirii; D4-D6: incapacitatea de a exprima bucuria, umorul, rasul, exaltarea (sobrietate excesiva, lipsa simtului umorului, lipsa zambetului de pe figura, fata si suflet mohorat etc); D1-D3: incapacitatea de a va depasi limitele terestre prin credinta si incredere in univers;
- zona cervicala: C1: incapacitatea de a va conecta la propriul suflet; C2: incapacitatea de a va deschide sufletul; C3: incapacitatea de a percepe adevarul spiritual; C4: incapacitatea de a cunoaste insticntiv esenta lucrurilor si fiintelor; C5: incapacitate de detasare pentru o analiza mai buna a situatiei; C6: utilizarea incorecta a logicii si ratiunii; C7: lipsa devotiunii, incapacitatea de a va lasa patruns de emotia sau energia divina, insensibilitate in fata religiei.
Probleme de reproducere: utilizarea incorecta a s.e.x.ualitatii sau a creativitatii, sentiment de culpabilitate s.e.x.uala.
Probleme ale ovarelor sau testiculelor: refuzul propriei feminitati, respectiv masculinitati.
Infectie urinara: manie fata de partenerul s.e.x.ual.
Tulburari renale: incapacitatea de a exterioriza ceea ce simtiti, incapacitatea de a va exprima talentele, capacitatile, dorintele, sentimente reprimate sau refulate.
Ulcer: resentimente, aversiuni, neliniste exagerata.
Indigestie, hiperaciditate, gaze: resentimente, manie refulata.
Probleme ale intestinelor: incapacitatea de a asimila experientele vietii, refuzul de a intelege unele lectii de viata la nivel evolutiv.
Cancer: soc emotional puternic cu cateva luni sau cativa ani inaintea declansarii bolii, cu incapacitatea de a exprima emotiile la acea data, individul nu si-a asimilat nici macar jumatate din lectiile karmice ce i-au fost propuse de viata, refuzand astfel evolutia.
Diabet declarat in copilarie sau tinerete: se datoreaza unei vieti anterioare in care individul nu si-a refuzat nimic: excese sexuale, pasionale sau violente si toate formele negative ale expresiei de sine.
Diabet declarat la maturitate sau batranete: probleme relationale in legatura cu partenerul de viata.
Probleme ale ficatului: incapacitatea de a scapa de emotii negative, manie indreptata impotriva propriei persoane, disimulata intr-o manie pentru altcineva, rezultat al unui conflict intre suflet si mental.
Ficat slab din nastere: dezacord intre suflet si mental provenind dintr-o alta viata, dezechilibru psihic.
Icter: individul sufera un prejudiciu pe care nu stie sa-l indrepte
Probleme cardiace: incapacitatea de a exprima deschis sentimentele
Slabiciuni cardiace congenitale: incapacitatea de a exprima deschis sentimentele, avandu-si originea intr-o alta existenta.
Ritm cardiac neregulat: inconstanta in manifestarea naturii sentimentale
Atac cardiac: incapacitatea de a transmite suficient energia iubirii, necesitatea de a manifesta iubirii in toate relatiile existente
Probleme ale sangelui: folosirea incorecta a energiei si sentimentelor; necesitatea abordarii unui regim vegetarian
Hipertensiune: lipsa de compasiune, iubire foarte limitata, necesitatea de a exprima iubire pentru tot ceea ce intalneste.
Hipotensiune: iubire limitata, prin atitudini negative, fara a crede in iubire
Anemie: refuzul de a-si utiliza talentele in serviciul aproapelui sau, incapacitatea de a fi de ajutor celor din jur
Colesterol crescut: rigiditate sporita, duritatea, crearea unei carapace protectoare, necesitatea de a deveni mai deschis, lasand frau liber emotiilor,
Probleme ale splinei: incapacitatea exprimarii iubirii sau obsesii, necesitatea purificarii prin eliminarea sentimentelor negative
Probleme respiratorii: refuzul de a exista, de a lasa viata sa intre in corp, utilizarea necorespunzatoare a energiei intr-o existenta anterioara
Tuberculoza: atentie exagerata pentru valorile materiale intr-o viata anterioara
Boli nervoase: utilizare defectuoasa a calitatilor intelectuale, gandire negativa, rigiditate sporita a mentalului, necesitatea invatarii tolerantei si deschiderii spirituale
Probleme ale pielii: teama de a se exprima total, de a fi el insusi, de a se deschide complet
Psoriazis sau alte boli de piele: lipsa de iubire pentru sine, respingere a tot ceea ce viata ii ofera; o cauza ar fi cruzimea fata de animale intr-o viata anterioara, ceea ce il face acum fie sa ii fie teama de aceste animale, fie sa le adore
Alergii: utilizare defectuoasa a unei energii particulare sau rezultatul unei experiente traumatizante in aceasta viata sau intr-o existenta anterioara
Anorexie: lacomie, urmata de obezitate si de moarte precoce intr-o viata anterioara
Autism: refuzul societatii, ducand o viata marginala intr-o existenta anterioara; acum solutia sta in iubirea pe care apropiatii sai trebuie sa i-o daruiasca.
Tabagism: necesitatea detasarii fata de mama sau de tata, provenind dintr-o problema de intarcare.
Alcoolism: probleme cu tatal; trebuie cultivata detasarea fata de tata.
Angina: teama de a se exprima sau de a cere ceva parintilor sau partenerului
Artrita: spirit excesiv de critic si rigid
Coma: fuga fata de cineva sau ceva
Conjunctivita: manie neexprimata, frustrare
Constipatie: atasament, posesivitate, refuzul de a se debarasa de vechile scheme devenite inutile
Diaree: teama, refuzul de a slabi incordarea
Hemoroizi: teama de a slabi incordarea, incapacitatea de a se relaxa
Herpes: culpabilitate sexuala
Insomnii: sentiment de culpabilitate
Rau in mijloacele de transport: teama de a pierde controlul
Rau de mare: teama de moarte
Greata, varsaturi: respingerea unei idei, a unei peroane sau a unei experiente
Greata pentru o femeie insarcinata: nu a dorit cu adevarat acest copil
[b]Probleme ale prostatei: [/b]culpabilitate sexuala, teama de a imbatrani
Retentie de apa: refuzul de a slabi incordarea, incapacitatea de a se relaxa
Reumatism: resentimente, slabirea iubirii fata de aproapele sau, rigiditate, asprime
Guturai: perioada de confuzie sau in urma unei temeri sau culpabilitati
Tiroida: incapacitatea de a se exprima asa cum doreste, necesitatea de a invata umilinta
Miopia: teama de viitor; intr-o viata anterioara nu a dorit sa vada si nici sa-i ajute pe semenii sai; adesea parintii inspira teama copiilor, ceea ce declanseaza miopia
Zona Zoster: teama de viitor, gandire negativa
Inaltime mica: intr-o viata anterioara individul a avut tendinta de a se limita in mai multe domenii, utilizare necorespunzatoare a fortei fizice (violenta) intr-o existenta anterioara
Probleme ale dintilor: dificultatea de a lua decizii
Probleme ale gatului: teama de a intreba si de a se exprima, blocaj al creativitatii
Durere de cap: rezistenta la curentul vietii sau la scopul incarnarii sale, teama de schimbare, autocritica, autodenigrare, lipsa de iubire sau respect de sine
Ceafa intepenita: refuzul de a se schimba, teama de nou
Probleme ale urechilor: refuzul de a intelege ceva sau pe cineva.

6 lucruri pe care nu trebuie să le spui unei persoane bolnave


Persoanele care suferă de afecţiuni grave sunt foarte sensibile şi trebuie tratate cu delicateţe. Uneori lucrurile pe care le spui pentru a-i încuraja sau a le uşura starea, chiar dacă sunt bine intenţionate, le fac mai mult rău decât bine. Iată şase sfaturi de la specialiştii de la The New York Times despre cum ar trebui să te comporţi în astfel de situaţii:

1.Ce pot face ca să te ajut? De ce nu ar trebui să foloseşti o astfel de întrebare? Pentru că persoana bolnavă nu vrea să dea detalii despre afecţiunea de care suferă. Povestind despre acest lucru se va simţi vulnerabil/ă. Dacă vrei să ajuţi, înlocuieşte-i un bec ars, spălă-i figiderul sau udă-i plantele. În acest mod sigur îl vei ajuta.
2. Mă gândesc adesea la tine şi mă rog pentru sănătatea ta. N-ar trebui să spui acest lucru pentru că este un clişeu. Poţi să faci aceste lucruri fară a-l anunţa.
3. Ai încercat produsul acela naturist de care ţi-am vorbit? Nu ar trebui să recomanzi toate produsele naturiste despre care auzi că ar fi bune, pentru că nu eşti doctor şi nu ai nici cea mai mică idee despre cum se tratează.
4. Totul va fi bine. Nu ar trebui să foloseşti această expresie pentru că nu poţi şti ce prevede viitorul.
5. Cum te simţi astăzi? Nu ar trebui să foloseşti acest clişeu pentru că este copilăresc.
6. Arăţi grozav! Nu folosi această expresie mai ales în situaţia în care persoana bolnavă nu arată prea bine. Majoritatea bolnavilor sunt conştienţi de felul cum arată.
Iată şi câteva lucruri pe care le poţi spune:
1.Nu trebuie să mă ţii la curent despre cum evoluează boala. Adesea familia, cunoscuţii sau prietenii solicită ca persoanele bolnave să-i informeze cîn privinţa oricărei schimbari apare în evoluţia bolii. Dacă vrei să afli ceva despre starea lor de sănătate, ar fi bine să-i vizitezi.
2. Am să plec acum. Este foarte obositor să fii bolnav, încearcă să nu-ţi prelungeşti prea mult vizitele la persoanele bolnave. Doctorii recomandă vizite cuprinse între 5 şi 20 de minute în cazul pacienţilor care sunt obosiţi sau au dureri mari.
3. Ţi-ar plăcea să bârfim un pic? Un pic de bârfă îl va destinde pe bolnav şi îl va ajuta să uite un pic de problemele lui şi să se relaxeze puţin.
4. Te iubesc! Transmiterea emoţiilor simple şi adevărate este cel mai de preţ dar pe care îl puteţi face unei persoane bolnave.

„Apa vie“ – o minune 100% românească: salvează vieţi, întârzie îmbătrânirea

Apa săracă în deuteriu este creaţia „gulerelor albe“ de la Institutul Naţional de Cercetare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice, din Râmnicu Vâlcea n Foto: Gândul/Valeriu Tanasof


Apa săracă în deuteriu a fost inventată de români şi premiată în străinătate. Un doctor din Timişoara o foloseşte pe bolnavii de cancer, pentru a le dubla durata de viaţă. NASA a studiat-o ca să o ia pe Marte. O jumătate de litru costă 15 lei şi nu e medicament. Se cumpără mai mult online
Gianina M. din Lugoj ar fi trebuit să fie demult pe lumea cealaltă. La 17 ani are un cancer mai vechi. Au trecut deja trei ani, boala ei e perfect stabilă şi fata trăieşte ca tot omul sănătos. S-a făcut bine bând în fiecare zi "apa vie", produsă la Râmnicu - Vâlcea de gulerele albe ale Institutului Naţional de Cercetare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice. Apă sărăcită în deuteriu, au numit-o cercetătorii; lumea i-a zis direct "apă miraculoasă".
"De trei ani, Gianina bea numai apă din aceasta, cam un litru jumătate pe zi şi nu mai foloseşte deloc citostatice. Mama îi prepară şi supa cu apa respectivă. Nu a făcut metastază, deci practic e ca şi vindecată", ne-a spus doctorul Nicola Trăilă, şeful Clinicii de chirurgie oncologică din Spitalul Municipal Timişoara. Numai cu apa a prelungit vieţile a câteva zeci de canceroşi. "La cazurile avansate nu a vindecat boala, ci a dublat durata de viaţă. Cele mai bune rezultate au fost la cazurile incipiente, la copii şi la tineri. Iar la chimioterapie taie greaţa, bolnavul nu mai varsă şi e mai puternic. Atenţie, nu este un medicament, ci doar completează medicamentaţia", ne-a mai explicat doctorul Trăilă. Şi el bea zilnic apă, dimineaţa, în ceai. Ca să aibă efect, trebuie să bei fără pauze.
Japonez îndrăgostit de apa miraculoasă: a luat 20 de tone
Există, însă, un japonez care se şi îmbăiază în "apă vie" cumpărată din România. Avea un cancer esofagian şi doctorii îi mai dăduseră câteva luni. Profesor universitar fiind, ştia de apă. A luat avionul din Tokyo, s-a dus la Râmnicu - Vâlcea, s-a întors acasă cu promisiunea că i se pun rapid 20 de tone pe vapor. Au trecut opt ani, omul se simte ca şi cum n-ar fi fost bolnav niciodată. "A ajuns cel mai înfocat fan al apei. Zice că se îmbăiază în ea fiindcă e bună pentru epidermă, ba chiar îşi face şi sake din ea", râde profesorul Ioan Ştefănescu, directorul institutului. Şi el bea de vreo 15 ani, la cafea.
"Aproape toată lumea din secţie consumă şi de aia sunt toţi foarte zglobii şi cu poftă de viaţă", zice. S-au făcut cercetări pe şoareci şi pe găini; rezultatul a fost că cei adăpaţi cu apă vie au trăit mai mult şi au fost mai sănătoşi. Deuteriul este un izotop al hidrogenului considerat responsabil pentru îmbătrânire şi nu numai. Cu cât ai mai puţin deuteriu în sânge, cu atât e mai bine, zic cercetătorii.
Doctorul dermatolog Ioan Nedelcu a folosit apa pe pacienţii săi. A şi creat o gamă de creme pentru întreţinere pe bază de apă echilibrată în deuteriu. "Încetineşte îmbătrânirea cutanată, e spectaculoasă. Şi pentru acnee e grozavă, şi pentru psoriazis. Mi-a luat patru ani să realizez această gamă, iar acum conţine 19 produse diferite pe bază de apă. Produsele sunt unice, dar nu foarte cunoscute. Pentru a populariza linia este nevoie de multe sute de mii de euro, dar nu am aceşti bani", spune doctorul Nedelcu.Mai demult au ajuns la institut şi nişte cercetători de la NASA, dornici să ia apa pe Marte, pentru "un transport de fiinţe vii". Au studiat, s-au minunat, dar urmarea nimeni n-o ştie. Asta s-a întâmplat după ce invenţia fusese copleşită de premii şi medalii, la Saloanele de la Bruxelles, Geneva, Londra şi Budapesta.
Ungurii cumpără jumate din producţie, japonezii - 15%
Cum s-a "născut" apa? S-a întâmplat prin anii '80 şi a avut doi "tătici"; unul este chiar directorul institutului de astăzi. Atunci ei studiau apa grea. La apa vie au ajuns fără să vrea, că intra în tehnologia de producere a apei grele. Abia după patru ani au obţinut... un litru de apă săracă în deuteriu. "Primul nostru şoc: nu avea nici un element de toxicitate, nici o urmă de nenatural. Prin '86 am obţinut şi brevetul, iar bolnavii au început să curgă la uşa institutului", zice profesorul Ştefănescu.
Afacerea a început odată cu un anunţ - un ungur cumpăra sute de tone de apă. "Noi ne chinuiam cu un litru... ce să facă, ăla, domne, cu sute de tone? Ne-a cumpărat o tonă, a doua şi am început să ne dezvoltăm. Noi, până la el, nu ştiam că e atât de bună pentru sănătate. Prin 2000 exportam până la 150 de tone pe an (adică 150.000 de litri). El o cumpăra de la noi ca apă distilată, îmbuteliată sub un nume ales de el, şi o vindea bolnavilor ca apă potabilă, terapeutică". Pe sticlă nu scria unde e făcută. Când ungurul n-a mai putut plăti, directorul şi-a luat alt partener. Inginerul Cristian Mladin s-a angajat să cumpere şi să plătească regulat. Directorul i-a făcut şi un transfer de brevet, legal, iar acum partenerul său este cel care o produce în institut şi o vinde mai departe sub numele de Qlarivia. O jumate de litru costă 15 lei şi conţine de cinci ori mai puţin deuteriu decât apa obişnuită.
Cel mai mult o cumpără tot ungurii (40%-50%) şi japonezii (10-15%). Restul se duce la românii bolnavi şi la câţiva pacienţi din SUA, Germania şi Turcia. Însă un american a cumpărat 180 litri fără a fi bolnav, numai pentru întreţinere. "Ne aflăm exact unde trebuie. Procentul vânzărilor în ţară e în creştere, mergem cu paşi mărunţi, pentru a testa piaţa. Exportăm maximum 150 de tone pe an fiindcă e încă afacere la scală mică", zice inginerul Mladin. E scumpă fiindcă se face puţină apă, iar 60% din preţul de cost e energie pură. "Una e să distribui cu furgoneta, alta cu camionul. E mai mult un hobby, deocamdată trăiesc din alte afaceri", zice stăpânul afacerii.
Dacă respiri pe instalaţia de îmbuteliere, o speli opt ore
La institut, apa se produce continuu, zi şi noapte, într-un turn înalt de 30 de metri care "munceşte" 8.000 de ore pe an, cu cinci angajaţi. E ca un imens cazan: se pompează apă normală de Bistriţa, urcă pe conducte până în vârf, este distilată, curăţată de deuteriu şi revine jos, în jet anemic, pe un furtunaş. Se pune în nişte containere din plastic alb, se ozonifică, se decontaminează, apoi merge în altă parte, la instalaţia de îmbuteliere. Asta e ca-n filmele SF, a costat 70.000 de euro - e un soi de vitrină perfect curată, cu comandă computerizată şi plină de tot soiul de ţevi, furtune şi orificii.
Vreo patru oameni îmbrăcaţi în alb, cu măşti, mişună concentraţi pe lângă ea.
Dacă respiră vreunul pe instalaţie, dacă strănută sau dacă lasă o amprentă pe anumite piese, trebuie spălată toată instalaţia! Iar spălarea durează opt ore. În alt birou se face analiză izotopică a apei, cu nişte aparate de o "tehnologie incredibilă"; nişte fire ultrasubţiri, de abia le vezi cu ochiul liber. Prin ele circulă tot felul de substanţe. Numai instalaţia asta a mai costat un milion de euro. Scump, dar merită. Căci "părinţii" apei vii sunt siguri că invenţia lor va salva multe vieţi, de aici încolo.

sâmbătă, 21 iulie 2012

Curăţarea ficatului, a sângelui şi a limfei






Detoxifierea, o necesitate a omului modern (II)

* Curăţarea organismului de toxine, pentru a fi completă şi corect realizată, trebuie să parcurgă 3 etape principale. Se începe cu curăţarea colonului, care este principala poartă de eliminare a materiilor reziduale din organism, se continuă cu detoxifierea ficatului, organul cheie în metabolizarea şi neutralizarea substanţelor toxice pe care le ingerăm, şi apoi cu purificarea sângelui şi a limfei, care transportă aceste substanţe în întregul corp *

CURĂŢAREA FICATULUI

În primul text publicat în "Formula AS”, v-am vor­bit despre debutul detoxifierii, care se face

prin cură­ţarea colonului. A doua etapă este curăţarea ficatului. Conform datelor oferite de Food and Drug Adminis­tration, suntem expuşi zilnic unui număr de 70.000 de substanţe chimice diferite, de la cosmetice şi deter­genţi, la medicamente, la poluarea din aer şi apă, la adi­tivii din alimente. Toate aceste substanţe chimice ajun­se în organism afec­tează în mod direct fica­tul, or­ga­nul cheie respon­sabil de metabo­li­zarea şi eliminarea lor. Con­­se­cinţa în timp este apa­riţia stărilor de obo­seală, lipsa de energie, chiar senza­ţii de sfârşeală, ame­ţeli, migre­ne şi dureri de cap, limbă încărcată, miros urât al respiraţiei, digestie difi­cilă, balonări şi gaze de fermentaţie în exces, alergii, culoarea gălbui palidă a pielii, apariţia de pete maronii (de "bătrâneţe”) pe faţă sau mâini, pri­vire obo­sită, precum şi congestia perma­nentă a albului ochilor ("ochii roşii”). Chiar dacă anali­zele de labo­rator ies bine, este necesară o cură de de­toxifiere a fica­tului pen­tru a preveni instalarea unor dezechilibre şi boli pre­cum intoxicaţiile hepatice, fi­catul gras, hepa­titele, con­sti­paţia, depunerile de grăsi­me sub formă de lipoame, xantelasma (depunere găl­buie în colţul ochi­lor), obe­zitatea, dislipidemiile, tulbu­rările cardio-vas­culare şi multe altele. La fel ca şi colo­nul, curăţarea fi­catului se poate realiza eficient cu aju­torul unui com­plex din plan­te medicinale realizat în depar­tamentul de cerce­tare de la Fares, care are acţiune de protecţie şi re­ge­ne­rare a celulelor hepatice, de îm­bunătăţire a func­ţiei anti­toxice a ficatului. Vă prezen­tăm în continuare compoziţia şi eficienţa lui.

Ce este şi cum acţionează complexul na­tu­ral din plante medicinale pentru purifi­carea ficatului?

Reţeta Fares




Ingrediente: fructe de armurariu, rădăcină de păpădie, fructe de cătină, fructe de schinduf, fruc­te de fenicul, sulfină, Shiitake, iască, rădă­cină de lemn-dulce, fructe de măceş.

Mecanismele prin care acţionează plantele din acest complex natural sunt multiple:

* hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, anti­he­pato­toxice - conferite de armurariu, care inhibă intra­rea toxinelor în celula hepatică şi împiedică alterarea membranei hepatocitare. Sulfina stimulează refacerea ţesuturilor prin înlocuirea celor distruse cu altele iden­tice, nou formate morfofuncţional, şi prin aceasta regenerează ţesutul hepatic.

* decongestive şi antiinflamatoare hepatice. Mai multe studii clinice au constatat că silimarina din armu­rariu şi glicirizina din lemnul-dulce au redus nivelurile de enzime hepatice la pacienţi cu hepatită cronică.

* coleretic-colagoge - păpădia, schinduful şi feni­culul stimulează secreţia şi eliminarea de bilă în intestin, combat balonarea şi durerile colicative.

* hipocolesterolemiante - păpădia şi ciuperca Shiitake reduc biosinteza de colesterol în organism, sti­mulează buna funcţionare a ficatului şi a vezicii biliare, favorizând digestia grăsimilor.

* antioxidante - cătina, măceşele, armurariul, Shiitake previn degradarea celulelor prin proprietăţile lor de a neutraliza radicalii liberi.

* imunostimulatoare. Încă din 1980, mai multe teste efectuate în 16 clinici din Japonia au investigat eficienţa ciupercii Shiitake asupra hepatitei B şi C. Unui număr de 40 de pacienţi cu hepatită B cronică li s-au administrat 6 grame de Shiitake, timp de 4 luni. Toţi pacienţii au înregistrat dispariţia simptomelor de hepatita B, iar la 15 dintre ei, virusul a fost inac­tivat. De ase­menea, iasca, conform mai multor stu­dii recente, prezintă un puternic efect anti­viral, antibacterian şi imuno­stimulent.

* nutritive şi tonice generale - aduce aminoacizi (Shiitake, iască, schinduf) şi vitamine (cătină, măceşe) necesare bunei funcţionări a ficatului.

Mod de administrare:

Se iau câte 1-2 linguri de 2 ori pe zi cu iaurt, suc de fructe sau apă, de preferinţă dimineaţa şi seara, pe stomacul gol. Durata unei cure este de 2-3 luni.

CURĂŢAREA SÂNGELUI ŞI A LIMFEI

Toxinele absorbite de la nivelul tubului digestiv trec în limfă şi în sânge, circulând apoi în întregul corp. Ele se pot acumula la nivelul pielii, în articulaţii, în ficat sau splină, determinând boli cutanate precum urticarie, acnee, eczeme, psoriazis, afecţiuni hepatosplenice, gută etc. Sângele transportă substanţele reziduale pro­duse în timpul metabolismului către rinichi, de unde sunt eliminate prin urină. Sistemul limfatic, o reţea com­plexă, formată din ganglioni, glande, vase şi capi­lare limfatice, funcţionează ca un filtru care înlătură celulele moarte, microbii, diversele toxine, dar în ace­laşi timp produce macrofage şi limfocite, celule de apă­rare a organismului. Acumularea în exces a rezi­duurilor în corpul nostru afectează funcţionarea nor­mală a sistemului limfatic şi conduce în timp la slăbirea imu­nităţii, creşterea în greutate şi la instalarea unor afec­ţiuni grave, precum limfedem, limfangioame. De­toxi­fierea periodică a sângelui şi a limfei este, prin ur­mare, foarte importantă, şi se poate realiza eficient cu ajutorul unui alt complex din plante medicinale, rea­lizat de spe­cialiştii de la Fares.





Ce este şi cum acţionează complexul na­tural din plante medicinale pentru purificarea sângelui şi a limfei?

Reţeta Fares

Ingrediente: rădăcină de brusture, urzică, rădă­cină de cicoare, rădăcină de păpădie, trei-fraţi-pătaţi, sânziene, lipicioasă, rocoină, flori de soc, coada-şori­celului, ventrilică.

Beneficii ale utilizării:

* Detoxifierea sângelui şi a limfei - rădăcina de brusture şi cea de cicoa­re purifică sângele, fiind atât depurative, cât şi trofice şi pro­tec­toare asupra pielii; sânzie­nele, lipicioasa şi rocoina sunt plante care curăţă în mod par­­ti­cular limfa, îmbună­tă­ţind circulaţia sangui­nă şi lim­fa­tică, reduc congestia limfatică şi ajută în caz de umflare a gan­glionilor, amig­dalelor, dar are efecte benefice şi asupra mastozei fibrochistice.

* Îmbunătăţirea stării pie­lii - rădă­cina de brusture are ac­ţiune antimicrobiană şi anti­fun­gică, calmantă şi antipru­ri­ginoasă la nivelul pielii, fiind utilă alături de cicoa­re, păpădie, sân­ziene în afecţiunile cutanate (der­matite, seboree, acnee, furunculoză, psoriazis, im­pe­­tigo, alo­pecie).



* Previne îmbătrânirea prematură a pielii prin efectul antioxidant - ventrilica conţine o mare canti­tate de principii active cu rol antioxidant, fiind mai puternică decât orzul verde în lupta contra radicalilor liberi care atacă membranele celulare.

* Susţinerea sistemului imunitar. Funcţionarea normală a ganglionilor limfatici şi buna circulaţie a lichidului limfatic formează baza sistemului imunitar.

* Ajută eliminarea recţiilor alergice prin acţiu­nea directă antialergică a plantelor: trei-fraţi-pătaţi şi coada-şoricelului, împreună cu plantele depurative (rădăcină de brusture, cicoare şi urzică).

* Elimină mirosul neplăcut al corpului. Absorbţia în fluxul sanguin a unor substanţe rezultate în urma procesului digestiei de la nivelul intestinului (indoli, scatoli, amoniac, amino-etil-mercaptanul) este respon­sa­bilă de mirosul greu al corpului şi al produşilor rezi­duali (urină, fecale, transpiraţie). Aceste substanţe sunt eliminate cu ajutorul complexului Curăţarea Sângelui.

* Ajută eliminarea edemelor, reduce retenţia de apă prin acţiunea diuretică a rădăcinii de brusture, păpădie şi cicoare, a sânzienelor,

urzicii şi a florilor de soc.

* Contribuie la reducerea durerilor articulare din reumatism şi gută. Inflamaţia articulaţiilor poate fi cauzată de precipitarea microcristalelor de urat de sodiu şi formarea unor cristale care dau dureri foarte intense, ca şi în cazul gutei. Aceşti uraţi pot fi însă eliminaţi din organism, pe cale renală, prin stimularea diurezei de către plantele din Complexul Curăţarea Sângelui.

Mod de administrare:

Se iau cate 1-2 linguri, de 2-3 ori pe zi, cu iaurt, suc de fructe, miere sau apă, de preferinţă cu o jumatate de oră înainte de masă. Durata unei cure este de 2-3 luni.

Bine de ştiut!



Dr. Dalia Faur

* În prima săptămână este posibil să observaţi că urina şi scaunul au un miros puternic, sau o culoare mai închisă, iar transpiraţia este mai abundentă, semn că dezintoxicarea organismului a început.

* Sfatul doctorului: nu vă speriaţi, continuaţi cura, aceste simptome vor dispărea după ce marea parte a toxinelor vor fi evacuate! În timpul curei de deto­xifiere, nu uitaţi să consumaţi cel puţin 2 litri de lichide pe parcursul zilei, pentru a ajuta drenarea substanţelor care trebuie eliminate! Pentru potenţarea efectului de purificare, vă recomand să folosiţi 2-3 căni de ceai Curăţarea sângelui.

CURĂŢAREA ORGANISMULUI

complex din plante medicinale şi argilă

Este un alt produs marca Fares, dedicat persoanelor care au alergii şi afecţiuni cutanate însoţite de con­stipa­ţie cronică, sau celor ca­re nu suferă de anumite boli, dar ţin la sănătatea lor şi doresc să facă preventiv o cură de puri­ficare.

Reţeta Fares


Ingrediente: rădăcină de brusture, rădăcină de păpă­die, ar­gilă verde, frunze de senna, urzică, flori de soc, lucernă, trei-fraţi-pătaţi, rădăcină de lemn-dulce, fructe de soc, volbură, sânziene, rădăcină de cicoare, fructe de cardamom, fructe de chimion, cui­şoare, rizomi de ghimbir, ulei esenţial de grapefruit.

Acest produs absoarbe gazele şi substanţele toxice ingerate sau rezultate în urma metabolismului, prin intermediul argilei şi a lucernei, favorizează eliminarea produşilor reziduali din colon (prin senna, fructe de soc, volbura şi lemn-dulce), ajută buna funcţionare a fi­catului şi a vezicii biliare (păpădie, lemn-dulce, ci­coa­re), stimulează diureza şi eliminarea uraţilor din orga­nism (brusture, păpădie, sânziene, urzică), reduce reac­ţiile alergice (trei-fraţi-pătaţi), îmbunătăţeşte di­ges­tia (cardamom, ghimbir, cuişoare), îndepăr­tea­­ză paraziţii intestinali (senna, cuişoare, ghimbir).

Mod de folosire: Se administrează 1-3 linguri, de 2 ori pe zi, cu iaurt, suc de fructe sau apă, de preferinţă dimineaţa şi seara, pe stomacul gol. Pentru eficienţă ma­ximă, se recomandă consumul zil­nic a cel puţin 2 litri de lichide. Durata unei cure este de 1-2 luni.

medic specialist medicină de familie, cu competenţă în apifitoterapie

articol din Formula AS...

joi, 19 iulie 2012

CUM SE FAC O FRIPTURA LA GRATAR NECANCERIGENA



De ani de zile, nutritionistii avertizeaza ca orice carne fripta la gratar produce substante cancerigene, atat prin arderea grasimilor care se scurg din carne si care imbiba friptura, cat si prin arderea carbunelui. De cand clima a luat-o razna si vara este doar o succesiune de furtuni si canicule, friptura la gratar, in aer liber, pare a fi singura scapare pe care o gasesc orasenii pentru weekend.

Insa clasica friptura la gratar devine cu atat mai periculoasa pentru sanatate pe o astfel de vreme, cand organismul este slabit de efortul adaptarii la temperaturile capricioase. Nutritionistii americani au descoperit opt reguli care reduc sau elimina de-a dreptul riscul imbolnavirii de cancer dintr-o "banala" friptura la gratar.

1. Lasati carnea peste noapte in sos marinat, obtinut din zeama de lamaie, putin ulei de masline si usturoi. Acest sos impiedica in proportie de 90% sa se formeze substantele cancerigne, iar carnea fripta are un gust mult mai bun.

2. Bucatile mai mici de carne se frig mai repede si nu mai au timp sa elibereze substantele toxice, asa ca se recomanda frigaruile, care alterneaza bucatelele de carne cu felii de rosii, ceapa, ardei, usturoi.

3. Cu cat carnea sta mai putin deasupra gratarului, cu atat se impiedica eliberarea substantelor chimice toxice. Daca se baga carnea intai la cuptor si se lasa pana dispare sangele, apoi se pune pe gratar, nu se mai formeaza substantele cancerigene.

4. Puneti o folie de aluminiu alimentar pe gratar. Grasimea nu mai are contact direct cu flacara, nu se mai formeaza substantele toxice si gratarul se curata foarte usor, fara sa ramana pe grile bucatele de carne de la fripturile anterioare, care si ele sunt daunatoare.

5. Folositi gratare bombate, compacte, cu scurgerea grasimilor in santulete in care se pune apa.

6. Carnea se frige fara risc de imbolnavire daca sursa de caldura vine din lateral, cum se pregateste saorma. Sau, dupa model autohton, din vremuri stravechi: intre sursa de foc si carnea de pe rotisor se pune un recipient cu apa in care se scurge grasimea.

7. Carnea de pui se frige cu pielita, apoi aceasta se scoate. Carnea de porc trebuie curatata de grasime; nu se va usca daca este lasata cat trebuie. Pestele, daca este lasat de cu seara in sos marinat, nu mai trebuie tinut decat foarte putin deasupra gratarului.

8. Legumele la gratar nu formeaza substante cancerigene. Se poate face un pat de legume si chiar fructe (pere, de exemplu) pe gratar, peste care se pune carnea marinata sau precoapta.

Daca in timpul mesei se bea si ceai rece, aromat - un antioxidant care neutralizeaza substantele cancerigene - riscul unei mese total nesanatoase este eliminat.

Sursa: alimentatie, friptura, cancer



GREATA


Remedii naturale pentru greata


Remediile naturale sunt la indemana tuturor, de aceea putem sa ne folosim de ele cand avem nici neplaceri.

Daca iti este greata si nu vrei sa mai apelezi la medicamente, poti sa folosesti cu succes ingrediente pe care le ai in bucatarie ca sa te vindeci.


Ghimbirul este folosit de cel putin 2.000 de ani si poate fi luat si in timpul sarcinii. Poti sa iei capsule cu ghimbir sau sa iti faci o bautura. Acesta este folosit si pentru a combate febra, raceala sau crampele menstruale.

Greata se trateaza cu menta, adica ceai de menta sau sirop. Puteti manca de asemenea, bomboane de menta. Desi nu sunt la fel de puternice functioneaza pentru cazurile minore de greata.

Semintele de chimen sunt recomandate la starile de greata. Este un remediu mai puternic, dar merita o incercare atunci cand nimic altceva nu pare sa functioneze.

Se spune ca femeile gravide scapa de greata daca consuma germeni de grau. Puteti presara pecereale, inghetata, si legume. Acesta va fi greu de remarcat! Germenii de grau mai pot fi consumati cu piureurile de fructe.

Daca poti suporta mirosul, otetul de mere si miere are multe utilizari. Puteti scapa de starea de greata daca adaugati putin otet in ceai sau il amestecati cu putina apa si miere.

Si mai poti scapa de greata daca apasati pe punctele de presiune, care se gasesc intre degetul mare si degetul aratator, langa cotul si tendonul biceps, mai jos de genunchi sau in interiorul incheieturii mainii.

miercuri, 18 iulie 2012

Vitamina D




Cercetările anterioare au demonstrat că deficienţa de vit. D îi poate afecta pe cei cu hepatita C. Această asociaţie a trezit interes în cum poate ajuta vit. D în tratarea hepatitelor virale. Suplimentul de vit. D poate ajuta în prevenirea unor complicaţii ale bolilor ficatului, rolul acetei vitamine a fost relativ limitat, până acum.
Aproximativ 15% din cei infectaţi, au un sistem imunitar care le permite să elimine virusul. Din nefericire, rămâne 85% de infectaţi care fac boli cronice care nevindecate pot progresa în forme grave cum ar fi ciroza, cancerul hepatic şi insuficienţa hepatică.
Aproape jumătate din pacienţi nu răspund la terapia combinată. Consecvent, industria farmaceutică a alocat resurse enorme pt. descoperirea unui tratament. Motivaţi de succesul obţinut cu controlarea HIV/SIDA, cele mai multe resuse au fost concentrate pe descoperirea unui al treilea medicament care să fie adăugat la interferon pegilat şi ribavirină, creând o triplă combinaţie eficace de vindecare a hepatitei C.
Bazată pe rezultatele unor studii preliminare efectuate în Israel, vit. D reprezintă cel mai bun posibil candidat ca a 3-a substanţă cuprinsă în tripla combinaţie. La AASLD 2009, a fost raportat faptul că adăugarea unei doze zilnice de vit. D alături de terapia cu INF şi RVB a mărit ratele de răspuns.
"Aceste studii preliminare au confirmat beneficiile aduse de vit. D adăugat terapiei convenţionale" a spus Saif M. Abu-Mouch, M.D., de la Departmentul de Hepatologie, Hillel Yaffe Medical Center în Hadera, Israel.
Studiul a avut 89 participanţi.
- 58 pacienţi au primit peginterferon-alfa 2b 1.5 ug/kg odată pe săptămână şi ribavirină 1000-2000 mg pe zi (grupul de control).
- 31 pacienţi au primit acelaşi tratament plus Vitamina D 1000-4000 IU pe zi.
- după 4 săptămâni de tratament, un rapid răspuns virusologic a văzut la 44% din pacienţii care au primit Vit. D şi 18% în grupul de control.
- după 12 săptămâni de tratament 96% din grupul care a primit vit. D şi 48% din pacinţii din grupul de control au ieşit negativ la testul viremiei HCV.
Aceste rezultate se vrea extrapolate şi aplicate, adăugarea de vit. D aproape dublând rata de succes a terapiei antivirale.

Sursa: http://www.hcvadvocate.org/news/newsRev/2009/NewsRev-337.html#_Vitamin_D_Boosts

duminică, 15 iulie 2012

DE TOATE PENTRU TOTI: Aceasta îţi poate salva viaţa!

DE TOATE PENTRU TOTI: Aceasta îţi poate salva viaţa!: Trei femei au ajuns în 5 zile la diferite spitale, toate cu aceleaşi simptome. Febră, frisoane şi vomă, urmate de colaps muscular, paralizi...

sâmbătă, 14 iulie 2012

Emoţiile negative şi influenţele sale în boli



Bolile au cauze mult mai profunde şi de cele mai multe ori de natură emoţională. Aparenta vindecare determină migrarea bolii către alt segment, dacă nu este înţeleasă problema şi conştientizată. Corpul acumulează toxine din cauza mişcărilor greşite, a mâncarii nepotrivite, a unei condiţii fizice, emoţionale şi mentale proaste. Aceste toxine sunt depozitate în anumite locuri din corp, dar mai ales în încheieturile mari, sistemul limfatic, organele interne şi cap.
Dacă trupul, mintea şi ceea ce ne înconjoară trăiesc şi lucrează bine, corpul îşi elimină toxinele. Calea internă de eliminare este tractul intestinal, ficatul, rinichii, vezica urinara si lichidele corporale. Unele toxine sunt eliminate prin glandele sudoripare şi, însă dacă ceva nu merge aici, corpul le elimină tot aşa de bine prin piele. Dacă, din anumite motive, toxinele nu pot fi eliminate toxicitatea creşte în balanţa corpului până când acesta ajunge la boală. Primul pas către boală poate fi tensiunea.la toate nivelele! Dacă trupul nu iese corect din tensiune, atunci organele interne devin intoxicate şi..bolnave.
Iată cum şi unde sunt stocate blocajele emoţionale:

INIMA:
 Este pompa vasculară a sistemului sanguin, ea are 4 camere, cele două din dreapta sunt în legătură cu plămânii, cele două din stânga sunt în legătură cu restul corpului. Inima primeşte sângele neoxigenat prin partea dreaptă şi-l pompează în plămâni. Sângele oxigenat de la plămâni se întoarce în partea stângă şi de acolo este trimis în restul corpului. În trupul emoţional (în dublu vital) se stochează în dreptul inimii anumite blocaje emoţionale: regrete, dezolare, tristeţe profundă, pierderea unui obiect sau a unei persoane iubite, frica, tristeţea cauzată de respingerea de către alţii, jignirea şi orice te răneşte, când cineva se fereşte şi ascunde ceva de frică (de a muri sau de a trăi), blocaje din cauza iubirii, precum şi dezechilibru dintre a da sau a primi.

PLĂMÂNII:
Aduc aer pentru a fi absorbit în sânge şi descarcă sângele de gazele toxice. La nivelul lor în dublu vital, se stochează blocaje emoţionale: furia, frica şi lipsa de vitalitate. Acestea stau la baza astmului bronşic. Tusea este un reflex care încearcă să elimine durerea provocată de trauma emoţională.

STOMACUL:
Primeşte mâncare şi începe procesul de digestie, pregăteşte mâncarea pentru a fi luată de intestinul subţire. Blocajele depozitate în dublul vital în dreptul stomacului sunt vechi norme, idei, provenite din familie, colegi de şcoală, muncă, profesori, preoţi, doctori etc.
ULCERUL este materializarea furiei, care muşcă din stomac.

TREPIDAŢII ÎN STOMAC
 provin de la frică, anxietate. INDIGESTIA provine de la gânduri, sentimente învechite, idei, care nu-şi mai au loc în viaţa individului, frica de schimbare precum şi frica şi de a fi dezaprobat se stochează tot aici.
INTESTINUL SUBŢIRE:
Umple cavitatea abdominală şi este mărginit de intestinul gros, primeşte hrana digerată din stomac şi foloseşte secreţiile din pancreas şi ficat pentru a digera mâncarea. El este responsabil pentru digerarea substanţelor digestive, inclusiv a vitaminelor.
INTESTINUL GROS:
Absoarbe apa, vitaminele şi mineralele. Include şi apendicele. Intestinul gros ascendent este în dreapta, transvers şi descendent în stânga. Stochează blocaje emoţionale la nivelul abdomenului, în dreptul centrului Hara, un centru energetic. Se stochează: sentimente neexprimate de frică şi furie şi nevinovăţie. Creierul dacă nu poate şterge sau rezolva unele probleme, le depozitează în zona energetică a abdomenului.
FICATUL:
este cel mai mare organ şi este responsail pentru o multitudine de substanţe chimice şi de transformări. Săngele aduce substanţe nutritive în ficat care converteşte hidrocarbonatele în grăsimi şi proteine. Ficatul face colesterol, depozitează vit. A, B12 şi fierul. Scoate substanţele toxice din sânge. La nivelul lui, sunt depozitate blocajele emoţionale, furie şi frică, care au fost stocate aici timp îndelungat.
VEZICA BILIARĂ:
se află chiar sub ficat. Ea colectează bila secretată de ficat. Bila ajută la digestia grăsimilor, făcându-le solubile în apă, putând astfel ca enzimele să le descompună. Depozitarea blocajelor emoţionale în zona vezicii biliare sunt furia, transformată în dezgust, desconsiderarea.
PANCREASUL:
 secretă enzime care intrate în intestinul subţire ajută la digestia glucidelor, grăsimilor şi proteinelor. El produce şi insulina. Este considerat o glandă cu secreţie internă, funcţia lui influenţează alţi hormoni. La nivelul lui, sunt stocate blocaje emoţionale ca: sentimentul că ceva lipseşte din viaţă, nemulţumirea faţă de viaţă, că nu-ţi oferă ceea ce ai fi dorit, lipsa sării şi piperului din viaţă, a strălucirii ei. Sunt de asemeni oameni care stochează aici excesele de amabilitate şi de bunătate.
SPLINA:
este un organ limfatic, filtrează sângele şi acţionează în sistemul imunitar. La nivelul său sunt stocate blocaje emoţionale ca: emoţii datorate unor probleme nefinalizate, datorate unor relaţii cu alte persoane din trecut, moartea unei persoane, pierderea unui loc de muncă sau al unui stil de viaţă care te ţin legat de trecut.
RINICHII:
 menţin echilibrul electrolitic, chimic, al tuturor fluidelor din organism, menţin nivelul de apă din organism şi procesează plasma din sânge. Menţin echilibrul între acizi şi baze în organism. Aici, la nivelul lor, se stochează blocaje emoţionale (rinichi şi suprarenale). În dreptul lor, se află centrul energetic şoc-traumă care poate crea supraactivitate a sistemului nervos vegetativ simpatic, care duce la declanşări mari de adrenalină. Suprarenala şi rinichiul au rol şi în vindecarea sistemului de autoimunitate. Se tratează această regiune a corpului în caz de şoc, traumă, boală, intervenţii chirurgicale, dezechilibre emoţionale, stres de orice fel, alergii, lipsă de vitalitate, precum şi reacţiile automate defrică.

ALTE LOCURI UNDE SE DEPOZITEAZĂ EMOŢIILE

CAPUL:
este locul unde se află centrul de comandă al corpului. El este locul unde ne proiectăm viaţa. Echilibrul în această zonă este important pentru echilibrare generală: psihică, emoţională, fizică şi mentală.
N.B. durerile de cap sau migrenele sunt de cele mai multe ori sentimente refulate care cauzează dezechilibre, în timp ce partea conştientă încearcă să găsească cauza pentru care lucrurile nu merg sau nu sunt cum ar trebui să fie.
OCHII:
sunt în legătură cu vederea interioară, sentimentele şi auzul (în legătură cu al treilea ochi sau centrul clarviziunii). A nu fi luat în seamă de alţii, a nu vedea dorinţele altora, a nu vrea să vezi chiar ce este sub nasul tău (miopie) sau a nu vedea ceea ce este în alte locuri îndepărtate (vedere scurtă) sunt sentimente care se stochează la nivelul ochilor. Ochii sunt legaţi de canale cu sinusurile unde sunt depozitate lacrimile. Ochii sunt de asemeni în conexiune cu ovarele, uterul, testicolele şi prostata.
URECHILE:
"Ascultă pe alţii şi de a fi asculta". La nivelul lor se produc blocaje provenite din sentimente: ceea ce nu vrem sau n-am vrut să auzim. Ele sunt legate de tensiunea arterială, de echilibru în sens general şi de claritate.
GÂTUL
 (laringele) este sediul vorbirii, expresii verbale personale. La nivelul gâtlejului sunt blocaje emoţionale cauzate de înăbuşirea cuvintelor sau ideilor, gândurilor sau credinţelor. Se produc aceste blocaje atunci când omul nu spune ceea ce trebuia să fie spus, vorbeşte prea mult, face să tacă sensibilitatea. GÂTUL: verbalizează şi exprimă. Blocajele din zona gâtului sunt cauzate de idei sau cuvinte sau gânduri sau credinţe, care îţi rămân fixate în gât şi cu care te îneci. De asemeni, blocajele pot proveni din a nu spune ceea ce trebuie spus sau de a vorbi prea mult şi de a-ţi fi închisă gura. Blocajele în această zonă sunt în legătură cu greutăţile şi responsabilităţile pe care le duci în spate, şi care
te apasă prea greu. Blocajele sunt, de asemenea, în legătură cu oamenii cu vederi de cal (nu vede nimic nici în dreapta, nici în stânga), când îţi lipseşte ajutorul celor din jur sau când ai o gândire neflexibiliă.
TRACTUL INTESTINAL
: constipaţia se datorează refulării unor sentimente de obicei de furie, de frică sau vinovăţie. Colita (diareea) este datorată eliminării unor sentimente vechi, gânduri, idei, pe care nu le-ai înfruntat sau rezolvat.
OVARELE ŞI UTERUL
: la nivelul lor se stochează ura împotriva bărbaţilor şi probleme generale legate de naştere, avort, avort provocat, viol, frica, vinovăţia şi furia în legătură cu s.e.x.ualitatea.
VEZICA URINARĂ:
stochează sentimente de furie, vinovăţie, legate de s.e.x.ualitate.
PROSTATA
: aici se stochează vinovăţie legată de s.e.x, furie împotriva femeilor, sentimentul de neputinţă, lipsa ajutorului.
COAPSELE:
 sunt un sistem de suport al trupului, la nivelul lor de obicei se acumulează sentimentele de furie şi frică (se manifestă ca depozite lipidice), sentimentul de vulnerabilitate şi lipsa protecţiei (lipsa de depuneri la nivelul coapselor).
GENUNCHII: sunt răspunzători de flexibilitatea în gândire şi de siguranţă (suportul) în viaţă. Genunchiul stâng este resposabil de suportul emoţional intern. Genunchiul drept ţine de suportul emoţional extern pe care ţi-l produce slujba, banii, prietenii. Suportul de la mamă se depozitează în genunchiul stâng, suportul de la tată în genunchiul drept. Părinţii care şi-au inversat rolurile vor avea simptomatologie reversă în genunchi (dreptul se va comporta ca stângul).
GLEZNA:
legătura ei este cu gândirea, analiza, înţelegerea şi întrebarea "De ce?".
LABELE PICIOARELOR:
au legătură cu atitudinea (ce reprezentăm noi prin atitudinea noastră). Aici sunt stocate sentimentele: dacă suntem în stare să luăm atitudine pentru noi şi pentru alţii, dacă suntem în stare să dăm exemplu de comportament altora, dacă te simţi împlint sufleteşte. Talpa piciorului conţine proiecţii ale tuturor organelor din corp. De asemeni, este în legătură cu simţul realităţii practicului în viaţă.
UMERII:
 Umărul drept poartă greutăţile şi responsabilităţile datorate familiei, meseriei, lumii sau altora. Umărul stâng poartă emoţiile interne precum şi responsabilităţile pentru propria viaţă fizică, spirituală, emoţională, mentală, precum şi responsabilitatea creşterii (evoluţiei) în aceste domenii. Aici sunt stocate de asemeni sentimentele de vinovăţie.
REGIUNEA DIN PARTEA DE SUS A SPATELUI:
 Partea dreaptă stochează furie, dezechilibre datorate excesivei dărnicii, stochează supărări banale, iritaţii, atunci când din cauza acestor mici tulburări răbufneşti sau ţii în tine, când ascunzi sau exteriorizezi aceste mici supărări, atunci când te dezvinovăţeşti în legătură cu dezechilibrul pe care îl creează datul sau primitul (fie dai prea mult, fie primeşti prea mult). Partea stângă stochează sentimentele de tristeţe la pierderea unei persoane dragi, părerile de rău, pierderea unor lucruri, vinovăţia. De cele mai multe ori, partea stângă rezonează la primitul excesiv, fără a da în schimb suficient de mult.
REGIUNEA DORSO-LOMBARĂ:
 stochează furia, sentimente neverbalizate, stres legat de sex, bariere care te despart de sexul opus.
REGIUNEA COCSO-SACRATĂ:
are de-a face cu supravieţuirea, activarea lui kundalini , frica de succes, frica de a trăi, frica de a acţiona.


Atenţie! Stresul nu este produs de evenimentele exterioare, el este produs chiar de evenimentele interioare, de interpretarea şi de reacţia noastră. Este rău că noi ne cream propriul stres, însa este bine că putem să lucrăm asupra lui, cu ajutorul energiei, astfel încât, fie să nu mai apară, fie să-l îndepărtăm, dacă cumva a apărut deja. stâng poartă emoţiile interne precum şi responsabilităţile pentru propria viaţă fizică, spirituală, emoţională, mentală, precum şi responsabilitatea creşterii (evoluţiei) în aceste domenii. Aici sunt stocate de asemeni sentimentele de vinovăţie.
REGIUNEA DIN PARTEA DE SUS A SPATELUI:
Partea dreaptă stochează furie, dezechilibre datorate excesivei dărnicii, stochează supărări banale, iritaţii, atunci când din cauza acestor mici tulburări răbufneşti sau ţii în tine, când ascunzi sau exteriorizezi aceste mici supărări, atunci când te dezvinovăţeşti în legătură cu dezechilibrul pe care îl creează datul sau primitul (fie dai prea mult, fie primeşti prea mult). Partea stângă stochează sentimentele de tristeţe la pierderea unei persoane dragi, părerile de rău, pierderea unor lucruri, vinovăţia. De cele mai multe ori, partea stângă rezonează la primitul excesiv, fără a da în schimb suficient de mult.
REGIUNEA DORSO-LOMBARĂ:
stochează furia, sentimente neverbalizate, stres legat de sex, bariere care te despart de sexul opus.
REGIUNEA COCSO-SACRATĂ:
 are de-a face cu supravieţuirea, activarea lui kundalini , frica de succes, frica de a trăi, frica de a acţiona.
Atenţie! Stresul nu este produs de evenimentele exterioare, el este produs chiar de evenimentele interioare, de interpretarea şi de reacţia noastră. Este rău că noi ne cream propriul stres, însa este bine că putem să lucrăm asupra lui, cu ajutorul energiei, astfel încât, fie să nu mai apară, fie să-l îndepărtăm, dacă cumva a apărut deja.

vineri, 13 iulie 2012

Șapte reguli filocalice pentru restabilirea sănătății



1. Starea de bine mintal grabeste refacerea fizica

Este regula numarul unu, si toate celelalte sunt detalii ale ei. Starea de bine mental grabeste refacerea fizica… Sanatatea noastra este o functie a psihicului si a gandirii pozitive. Omul este ceea ce gandeste. O gandire care selecteaza afecte pozitiv, o gandire bazata pe multumire ferma va asigura o sanatate buna sau o recuperare rapida. Aceasta se intampla deoarece traim intr-o lume in care pierdem adesea conditia sanatatii celei bune. Multumirea launtrica este garantul pastrarii acestei stari.

Cum se poate dobandi multumirea? Muta mintea de la „veacul acesta“ si mintea se va schimba. Intrebati-va: suntem multumiti? Exista o relatie intre multumire si inteligenta, intre multumire si intelegere. Daca esti tipul cerebral, intai intelegi lumea si esti multumit ca lumea este ceea ce este. Daca apartii tipului intuitiv, afectiv, intai iti creezi starea de multumire, si va urma intelegerea. Depinde carui tip mental ii apartii. Daca dominanta este intuitiva, atunci creeaza-ti o stare de multumire; din ea va rezulta inteligenta. Daca dominanta este cerebrala, atunci intelegerea creeaza multumire.

Este un fapt valabil si in relatia dintre doi oameni, doi soti. V-ati pus vreodata intrebarea de ce apar frecvent situatii conflictuale intre soti? Pentru ca nici unul nu intelege natura celuilalt. De pilda, femeia trebuie inteleasa din punct de vedere al dinamicii afective. Osciland intre inchidere si deschidere. Ca sa se refaca afectiv, uneori femeia se inchide, se retrage in sine, pare mahnita. Barbatul o vede inchisa si retrasa si atunci se gandeste ca sentimentele ei fata de el s-au racit. Dar acel barbat nu intelege ca asa-zisa raceala a femeii este o faza naturala, prin care ea trebuie sa treaca pentru a-si reface comportamentul afectiv.

Dinamica masculina este alta, osciland intre fuga si revenire. Ca sa-si refaca afectivitatea, barbatul fuge. Iata de ce, atunci cand vede un barbat „fugind“, femeia n-ar trebui sa se teama ca sentimentele lui fata de ea s-au racit; ea ar trebui sa stie ca dinamica lui afectiva se reface prin fuga. Aceasta idee nu trebuie inteleasa eronat, cum ca cei care fug au si dreptate s-o faca. Fuga poate fi exprimata divers — un barbat „fuge“ in cititul presei, e absent din casa. E si asta o fuga. Sau „fuge“ sa joace table cu vreun vecin. Sau „fuge“ la manastire, daca este mai pios. Femeia trebuie sa inteleaga ca barbatul are, la un moment dat, nevoie sa „fuga“. Intelegerea faptului ca asemenea stari sunt naturale ar putea evita numeroase conflicte, conflicte care genereaza ulterior perturbari de personalitate ale membrilor familiei — fie localizate pe termen scurt, fie cu amprenta de durata aspra copiilor.

Psihologii au explicat deja ca majoritatea impasurilor pe care le vor avea copiii nostri mai tarziu, sunt cauzate de conflictele din familie,aparute in perioada copilariei. Aceasta este, deci, prima regula: sanatatea este o consecinta a binelui mental. Iar acest bine mental are la baza intelegerea si starea de multumire. Nu de automultumire, ci acea multumire care, la urma urmei, inseamna intelegere.

2. Nu considera boala ca o pedeapsa pentru pacate

Unii considera boala ca fiind o pedeapsa pentru pacate: aceasta este o dovada de slabire psihica. Omul bolnav se reface mai greu, atunci cand considera ca a fost batut de Dumnezeu, si ca Atotputernicul i-a dat boala, in chip de pedeapsa. Dar daca boala nu este o pedeapsa pentru pacate, ce este ea, atunci? Putem vorbi despre boala ca fiind o oprire de la pacat, o informatie, o atentionare ca am incalcat o lege.

Intr-o carte celebra, care se cheama Calatorie inspre soare apune, personajul principal este o maimuta. O maimuta poznasa, nascuta dintr-o piatra. Ea se duce sa caute initierea. Un maestru o ajuta sa obtina initierea si astfel, ea a devenit „egala cerului“, nemuritoare. Insa, cu toate ca era nemuritoare, maimuta tot facea pozne. Tot asa e si situatia omului: desi dobandeste atata stiinta, salbaticia din el nu dispare. Ei bine, aceasta maimuta, ajungand la un moment dat in cer, face taraboi printre sfinti, rastoarna niste cazane unde se fierbea elixirul vietii, strica niste tocmeli… Sfintii se supara si se plang lui Dumnezeu, ca o maimuta intoarce totul cu susul in jos. Si atunci Dumnezeu ii spune lui Buddha: „Ia tu maimuta asta, ca e din India, e din tara ta. Ia-o si da-i un leac sa se astampere!“ Si Buddha a luat un cerculet de fier, l-a pus pe capul maimutei si l-a fixat bine, ca ea sa nu-s poata da jos, spunandu-i: „De cate ori vei calca o lege divina, cercul te va strange!“ Si a venit maimuta pe Pamant; cum facea o pozna mare, cerculetul o strangea si atunci se cumintea.

Iata deci ca durerea ei de cap nu era o pedeapsa, ci o informatie ca a incalcat o lege sacra, o lege impotriva vietii. Noi nu stim ca, in realitate, am incalcat o lege, iar ca daca ne-am corecta atitudinea si n-am mai incalca legea, ne-ar lasa durerea de cap, fara pastila si fara doctor. Iata deci ca boala nu e o pedeapsa pentru pacat, ci o oprire de la pacat.

S-a pus adesea intrebarea: „De ce ne imbolnavim?“ Un raspuns ar fi ca ne imbolnavim ca sa ne amintim de Dumnezeu. Intotdeauna cand suntem bolnav, ne amintim de Dumnezeu. Putem spune ca, de fapt, ne imbolnavim ca sa ne smerim, ca sa ne aducem aminte ca suntem trecatori. In afara de asta, de ce ne mai imbolnavim? Ne imbolnavim ca sa smulgem tandrete. In lumea aceasta, in care toti sunt grabiti, nimeni nu vrea, nu are timp sa ne dea tandrete. Atunci, inconstient, ce facem? Ne imbolnavim, ca sa smulgem tandrete, caldura. Le amintim celor din jur ca ne datoreaza caldura, caci ei uita! Toti datoram ceva semenului nostru.

3. Boala nu trebuie privita ca o catastrofa, ci ca un prilej de introspectie, de liniste, de intrerupere a gandurilor

Definitia pacatului o stim. Pacatul reprezinta grijile si incalcarea celor trei legi universale revelate. Daca pana acum nu stiati foarte limpede ce inseamna „pacat“, iata o definitie care sa va ajute. Pacat inseamna sa-ti faci griji — daca-ti faci griji, ai pacate. Grijile ne imputineaza linistea, imputineaza viata. „Rumegarea“ gandurilor slabeste omul. Boala prilejuieste aceasta intrerupere a grijilor; este o oprire fortata din „mecanica pacatului“, din mecanica vietii pline de pacate. Exista o a 11-a porunca — noi stim doar 10, pe care le-am interiorizat si dupa care ne conducem. Porunca a 11-a apare ca un verset in Psalmul 45 si suna asa: „Opreste-te si cunoaste!“ („Opriti-va si cunoasteti ca Eu sunt Dumnezeu“ Ps. 45:10). Consideram aceasta fraza ca porunca a 11-a.

Stiti ca in Pentateuh (Vechiul Testament) sunt 613 porunci?! In afara de cele 10, cele mai importante, din primele 5 Carti ale lui Moise, apar deci si multe altele. Iar a 11-a ar fi „Opreste-te si cunoaste!“. Nu poti ajunge la cunoastere, din mers. Noi trebuie sa descoperim oprirea spirituala. Opreste-te si citeste Filocalia sau Patericul. Opreste-te si petrece un minut de introspectie. Introspectie inseamna linistea interioara. Nu analiza interiorul: analiza este un viciu intelectual. Introspectia este doar liniste interioara.

Opreste-te deci si cunoaste inaltimea ta spirituala, precum si dimensiunea ta cea mare. Aceasta a 11-a porunca este incununarea celor 10 porunci cunoscute, dupa ce te-ai civilizat, cand incepi sa-ti descoperi dimensiunea metafizica. „OPRIREA“ este o practica. Ea a fost dezvoltata in Filocalie, care a propus „exercitiul celor 6 opriri“. Acest „opreste-te!“ se poate referi si la controlul celor 6 surse de agitatie si dezorganizare a personalitatii. Prima oprire este stabilitatea fizica: ea atrage dupa sine stabilitatea mintii si lipsa grijilor. A doua oprire este oprirea de la pacat. A treia oprire este oprirea de la mancarea care ne aprinde. A patra oprire: de la a ne aduna cu oamenii inferiori moral — deci un indemn de a te aduna cu oameni sporiti, cu oameni cu preocupari inalte. Oprirea este stazis. In greceste, stazis inseamna exercitiu spiritual, cum ar fi rugaciunea. Si rugaciunea este tot oprire. Aceasta este deci regula a treia: boala e un prilej de oprire, de introspectie.

Omul se imbolnaveste nu numai pentru ca incalca o lege, ci ca sa-si aminteasca de o lege sacra si sa se schimbe…

4. Boala este un prilej de schimbare

Daca vom privi boala din acest punct de vedere si daca nu ne vom mai teme de ea, vom constata ca astfel iesim mai repede din boala. Dupa ce au fost bolnavi, multi oameni si-au schimbat modul de a manca, de a trai, de a (con)vietui.

5. Devii sanatos, daca iti doresti cu adevarat acest lucru

Asta inseamna, intrucatva, ca multi sunt bolnavi pentru ca, in inconstient, ei se lasa sa fie bolnavi. Afirmatia poate parea, la prima vedere, socanta. Si totusi, ei sunt bolnavi, in primul rand ca sa-si atraga un beneficiu: vor sa fie tratati ca niste copii. Cand lupta vietii ne copleseste, toti simtim nevoia sa fim tratati precum copiii; atunci, subconstientul „cheama“ o boala. Daca vrei cu adevarat sa devii sanatos, devii sanatos.

6. Ajuta-ti subconstientul sa grabeasca vindecarea

Acest lucru este posibil: sa-ti ajuti subconstientul. Este un proces care se petrece in stare de relaxare, intr-o stare destinsa — mai ales daca esti bolnav. Relaxat, cu ochii inchisi, repeta-ti formule de insanatosire. Cea mai cunoscuta astfel de formula este: „Ma simt din ce in ce mai bine, pe zi ce trece, din toate punctele de vedere“; ea trebuie rostita la indicativ prezent, pentru ca subconstientul nu cunoaste alte timpuri verbale. Aceasta formula a fost folosita de dr. Emile Coué, care a vindecat, prin ea si printr-un climat psihic spiritual, sute de cazuri. Repetarea acestei formule duce la preluarea ei de catre rinencefal, iar rinencefalul transmite comenzile de refacere, acolo unde este nevoie. Rinencefalul, diencefalul si formatiunile reticulare trimit comenzile de refacere, acolo unde este slabita structura noastra. Daca aceasta formula este repetata de trei ori pe zi, in perioadele in care ne simtim slabiti, timp de 21 de zile, admitand ca este un caz cronic sau un caz ceva mai complicat, survine intotdeauna o imbunatatire.

7. Pentru cei vrednici, un impas precum o boala poate sa fie un prag initiatic

Boala nu numai ca iti da o informatie despre viata, dar iti poate crea si conditia unei schimbari mentale profunde, o traire initiatica. Acestea sunt regulile restabilirii sanatatii. Ajungem din nou la regula dintai: starea de bine mental intretine starea de bine fizic si grabeste refacerea fizica. Cu cat vom supraveghea mai bine mentalul, cu atat vom stapani starea de sanatate. Omul ar trebui sa stie nu numai cum poate sa-si revina, cum sa-si restabileasca sanatatea. El ar trebui sa stie cate ceva despre corelarea dintre greseala si boala — ce tip de greseala naste o categorie de boala — tocmai pentru a evita imbolnavirea. Asta trebuie retinut: faptul ca, sanatosi fiind, putem sa evitam o eventuala imbolnavire, prin starea de bine mental. Starea aceasta de bine mental poate fi cladita prin autoimpunere si prin purificare.

Predispozitia noastra pentru boala vine din predispozitia pe care o avem de a alege raul. Noi suntem cei care alegem raul. Dumnezeu nu vrea raul omului; omul alege raul. Omul alege raul, pentru ca este uneori nestiutor. Nu stie exact ce e bine si ce e rau. Alteori, omul alege raul din constrangere. E constrans sa il aleaga. Constrangerea tine de firea omului, inca de la nastere. Originea bolilor depaseste, adesea, puterea noastra de intelegere.

Exista 3 origini reperabile :

1. Unele boli sunt genetice sau ancestrale: te-ai nascut cu o povara in soarta. Nu esti raspunzator de aceste boli, ele sunt niste poveri. Te-ai nascut cu ele.

2. Alte boli provin din conflictele sau traumele avute in perioada prenatala si in copilarie. Daca au existat conflicte puternice sau traume in acea perioada, individul le va resimti in tot timpul vietii. Iata de ce copilaria, familia, mediul sacru al casei trebuie privire cu mare grija.

3. Boli cu surse nomice. Nomos, in limba greaca, inseamna lege. Acestea sunt bolile despre care deja am vorbit, venite dintr-o incalcare a Legii revelate. Si este palierul actual: cumul cotidian de erori.

Pe langa toate acestea, la maturitate putem sa observam ca in noi exista o predispozitie la imbolnavire, in functie de anumite coordonate — doua la numar. Adica: (1) ne imbolnavim pentru ca suntem agresivi si (2) ne imbolnavim pentru ca ne simtim vinovati.

Agresivul si vinovatul se imbolnavesc mai usor. Neagresivul si nevinovatul fac fata multor conditii grele, fara sa se imbolnaveasca; fac fata si mediilor contaminate, fara sa se imbolnaveasca. In privinta agresivitatii, trebuie spus ca de multe ori nici nu o constientizam. Va stiti agresivi? Cu siguranta, nu!

Exista printre cunostintele mele, un domn care este foarte bisericos; are circa 40 de ani, merge la biserica, este un bun inchinator, un practicant al religiei. Cu toate aceste calitati, femeia de langa el, prietena lui, simtea langa el un disconfort extraordinar. Cei doi au venit la mine sa ma intrebe de ce se intampla acest lucru, de ce ea simte astfel. Daca o priveai pe tanara cu un ochi care vede aura, constatai ca in preajma barbatului respectiv aura ei era perforata, zdrentuita parca. Concluzia este ca barbatul avea o agresivitate inconstienta, foarte puternica, care zdrentuia aura partenerei sale. El s-a mirat atunci — de unde agresivitate, cand se stia pios, milostiv? Stand un pic de vorba cu el, am aflat ca mai fusese casatorit, divortase si ii purta o ura inversunata, primei sale sotii. E lesne de inteles ca, in preajma lui, orice femeie simte un mare disconfort, pentru ca el se impotriveste femeii in sine. Afland acestea, barbatul m-a intrebat ce-i de facut. „Trebuie sa-ti rezolvi agresivitatea inconstienta“, i-am spus. In viata sa constienta, el era bun, milostiv, insa inconstient era agresiv. El stia ca este bun ca painea lui Dumnezeu — facea si pomeni, punea lumanari la biserica — nu agresiv.

„Cum sa-mi dizolv agresivitatea inconstienta?“ m-a intrebat.

L-am sfatuit ca in fiecare zi, in rugaciunile sale, sa o pomeneasca pe fosta lui sotie si sa ceara pentru ea putere, sanatate, gandire buna.

„Cum sa cer asa ceva pentru ea? Este o scorpie, cea mai mare scorpie!, a ripostat el. Nu pot sa ma rog pentru ea!“

„Trebuie sa depasesti acest nu pot! Numai daca te rogi pentru ea, o sa-ti dizolvi agresivitatea inconstienta“.

„Dar nu merita…“, mi-a raspuns.

„Tocmai pentru ca nu merita! Cu cat te rogi mai mult pentru ea, cu atat ea va inflori, acolo unde se afla“.

„Dar nu merita sa infloreasca! Vreau sa piara, sa se usuce!“

„Iata, cred ca ti-ai constientizat destul de bine de ce, cand se afla langa tine, partenera are aura zdrentuita!“, i-am zis eu atunci.

Ce se intampla, cand ai o aura zdrentuita? Esti vulnerabil. Poti sa iei foarte usor o gripa sau o infectie, de exemplu. In acelasi timp, poti resimti influenta negativa ce vine dinspre o anumita persoana, sau pur si simplu din campurile din jurul nostru (din care, cand suntem sanatosi, selectam numai pozitivitatea). Revenind, pot sa va spun ca acel pacient a reusit, pana la urma, sa se vindece, sa se roage cu bucurie pentru acea „scorpie“. In cele din urma, a inceput sa vada ca nu era chiar asa de scorpie cum credea el, si ca numai incarcatura lui de ura o facea pe fosta lui sotie sa para atat de rea.

Cu totii avem o doza de agresivitate inconstienta, sa stiti. Ne nastem cu ea. Ea este baza complexului Cain. Inconstient, vrei sa-l elimini pe semenul tau. Omul se simte bine daca elimina un om. Subconstientul se simte bine, cand lichideaza pe cineva, cand extermina. Ce inseamna acest lucru? Sa ne gandim la serviciu, de exemplu. Toti colegii iti par rai si uraciosi. Te-ai simti bine, daca ai reusi zilnic sa elimini cate unul… Inconstient, deci, purtam in noi complexul Cain — unii mai puternic, altii mai slab. Cert este ca acest complex produce in noi o anumita vulnerabilitate. Cum dispare agresivitatea inconstienta? La modul practic, aceasta agresivitate dispare mancand mai des verdeturi. E un lucru la indemana noastra. Daca mananci verdeturi, descreste agresivitatea inconstienta — foarte simplu. Este una dintre cele 6 retineri: retinerea de la hrana care aprinde simturile, care aprinde agresivitatea. Noi nu ne dam seama, mancam asemenea hrana spre imputinarea vietii noastre si spre uratirea ei.

Dar mai ales terapia iertarii si ofranda remediaza agresivitatea inconstienta. „Impaca-te cu aproapele tau… cu fratele tau, cu parasul tau“. (Matei 5:23-25). Daca ai o aversiune fata de cineva, atunci la rugaciune evoca-i fata senina si „daruieste-i“ mental: pace, sanatate si Har. Agresivitatea inconstienta se imparte si ea in 3 categorii: impotriva ta, impotriva semenului tau si impotriva spatiului in care traiesti. Conflictul psihic cu spatiul predispune la boli de piele, dar si la dizarmonii nervoase.

Cei agresivi impotriva lor insisi sunt foarte multi. Poate tu crezi despre tine ca esti bland. Adesea cei blanzi ii iarta pe toti ceilalti si se ataca pe ei insisi. Asta este o agresivitate impotriva ta. Sa nu spui niciodata: „Nu merit sa traiesc“. Aceasta agresivitate naste predispozitii maladive in zona bazala, a energiilor ancestrale. Bolile uterului pornesc de la aceasta atitudine, de la aceasta auto-depreciere, de la aceasta atitudine de a minimaliza femeia. Daca aveti probleme in zona bazala, la aparatul uretral, sa stiti deci, ca prima masura pe care trebuie s-o luati este sa va schimbati atitudinea fata de voi inseva. Orice alta depreciere naste aici vulnerabilitate.

Text de: Vasile ANDRU din volumul “Rugăciuni cu puteri vindecătoare”

Mai multe informatii la: http://filedelumina.ro/2012/07/13/sapte-reguli-filocalice-pentru-restabilirea-sanatatii/#ixzz20Wsv04iR

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare