Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 30 ianuarie 2013

Este ca o bautura miracol!



Ai nevoie de un cartof, un morcov si un mar care se combină împreună pentru
a face suc!

Se spală cele de mai sus, fara a le curata se taie bucăţi şi se pun în
storcătorul de fructe şi imediat beţi suc. Puteţi adăuga lamaie sau lime
pentru gust mai racoritor.

Aceasta bautura miracol va fi eficienta pentru următoarele maladii:

1. Prevenirea dezvoltarii celulelor canceroase - impiedica cresterea
celulelor canceroase.

2. Poate vindeca ulcerul, de asemenea poate preveni afectiunile grave la
ficat, rinichi şi pancreas.

3. Consolidare pulmonara, previne atacurile de cord si hipertensiunea
arteriala.

4. Consolidare a sistemului imunitar

5. Bună pentru vedere, elimina ochii rosii si obositi sau uscati

6. Ajutor pentru a elimina durerea cauzata de munca fizică, dureri musculare

7. Detoxifiaza, ajuta tranzitul intestinal, elimina constipaţia. Prin
urmare, va face o piele sanatoasa si un aspect mai radiant. Foarte eficient
in acnee.

8. Îmbunătăţeste respiratia urat mirositoare din cauza indigestie,
infecţiilor la nivelul gâtului.

9. Reduce durerile menstruale

10. Ajuta la coborarea temperaturii in cazul puseurilor severe de febra.

Nu există absolut nici un efect secundar. Foarte hrănitor şi se absoarbe
uşor! Foarte eficient în cazul în care aveţi nevoie sa pierdeti în greutate.
Veţi observa îmbunătăţirea sistemul imunitar după consumarea zilnic timp de
2 săptămâni. Vă rugăm să vă asiguraţi că beti sucul imediat din storcător
pentru cel mai bun efect.

CÂND se bea:

Se bea dimineata pe stomacul gol! Dupa o ora se poate lua micul dejun.
Pentru rezultate rapide beti de 2 ori pe zi, dimineaţa şi inainte de 17.

Un medicament anti-acnee foarte popular a fost interzis în Franţa după ce a provocat moartea a patru femei


+ZOOMAutorităţile franceze au decis suspendarea de pe piaţă a medicamentului Diane-35


Autorităţile franceze au suspendat vânzarea unui medicament anti-acnee, folosit adeseori şi ca pilulă contraceptivă, după ce acesta a dus la moartea a patru femei.

Oficialii ANSM (Agence nationale de sécurité du médicament et des produits de santé) au anunţat suspendarea de la comercializare a medicamentului Diane-35 (acetat de ciproteron), folosit în acest moment de 315.000 de femei în Franţa.

Dominique Maraninchi, directorul agenţiei, a anunţat că interdicţia va fi pusă în practică de-a lungul a trei luni, pentru a permite pacienţilor să identifice alt tratament.

Medicamentul produs de compania germană Bayer este autorizat pentru a trata acneea în rândul femeilor tinere, însă doctorii îl prescriu şi drept contraceptiv, pentru că opreşte ovularea. „Acest medicament nu are aprobarea de a fi oferit publicului drept contraceptiv, dar este folosit în acest scop. Există numeroase alte contraceptive în ţara noastră”, a explicat directorul ANSM.

Maraninchi a spus că agenţia a realizat o analiză beneficiu-cost asupra medicamentului Diane-35 ca tratament anti-acnee, iar rezultatele au fost negative. Din acest motiv, ANSM a decis suspendarea acestui medicament de pe piaţa franceză.

Diane-35 este vândut în 116 ţări din întreaga lume, printre care şi România.

De-a lungul a 25 de ani, patru femei au murit şi 125 au fost afectate de cheaguri de sânge provocate de Diane-35, conform datelor publicate de ANSM.

Surse: AFP, ANSM

luni, 28 ianuarie 2013

S.O.S.: substanțe cancerigene în vitamine!


Unii producători de vitamine comerciale şi suplimente minerale adaugă compuşi sintetici la produsele de vitamine pentru a creşte potenţa vitaminei, însă multe substanţe sintetice sunt realizate din derivate ale gudronului de cărbune, un cancerigen cunoscut, care poate fi întâlnit în fumul de ţigară. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care este important să vorbeşti cu doctorul tău înainte să iei suplimente, atenționează Foodmatters.tv, preluat de financiarul.ro.


Cum îți dai seama dacă o vitamină este naturală sau nu

Iată cei 5 pași care te ajută să identifici ingredientele de pe eticheta vitaminelor:


1: Caută pe eticheta produsului expresia "100% natural"

Unele etichete de produse conţin cuvinele "natural", dar producătorii pot scrie "natural" pe produsele lor nutritive dacă cel puţin 10% din conţinut provine din surse naturale. Organizaţia Consumatorilor Organici recomandă achiziţionarea produselor pe a căror etichetă există expresiile "100% pe bază de plante" sau "100% pe bază de animale".


2: Identifică pe eticheta produsului lista "surselor"

Dacă eticheta produsului nu conţine o listă de surse naturale, atunci produsul este sintetic. Caută să descoperi produsele a căror surse alimentare includ drojdie, legume, peşte şi citrice.

3: Identifică alimentele integrale din lista ingredientelor, în loc de substanţele nutritive speciale.
Doctorul Ben Kim, un chiropractician şi acupuncturist, recomandă identificarea alimentelor din lista ingredientelor care conţin o anumită vitamină, cum ar fi "praf de cireşe acerola", bogat în vitamina C. Dacă pe lista de ingrediente găseşti şi "vitamina C", Kim spune că aproape sigur vitamina este sintetică.


4: Caută forme de sare pe eticheta produsului
Unele dintre formele de sare pe care trebuie să le identifici sunt acetat, bitartrat, clorură, gluconat, hidroclorură, nitraţi şi succinat, elemente sintetice adăugate la suplimente pentru a creşte stabilitatea vitaminei sau mineralului.


5: Învaţă cum să citeşti eticheta produsului

...căutând cuvinte cheie care indică faptul că suplimentul este sintetic. Cuvintele care se termină în "at" sau "ră" indică faptul că produsul conţine forme de sare, cu caracteristici sintetice. De exemplu, dacă vezi clorură, hidroclorură, acetat sau nitrat pe lista ingredientelor, atunci producătorul a folosit produse sintetice în procesul de fabricare.
Vitamine sintetice (obişnuite) care trebuie evitate

Vitamina A: Acetat şi Palmitat
Vitamin B1 (Tiamină): Mononitrat de tiamină, clorhidrat de tiamină
Vitamin B2 (Riboflavină): Riboflavină
Acid Pantotenic: D-Pantontenat de calciu
Vitamin B6 (Piridoxină): Clorhidrat de piridoxină
Vitamin B12: Cobalamină
PABA (Acid Para-aminobenzoic): Acid aminobenzoic
Acid folic: Acid pteroilglutamic Acid
Colina: Clorură de colină, bitartrat de colină
Biotină: d-Biotină
Vitamin C (Acid Ascorbic): Acid ascorbic
Vitamin D: Ergosteral iradiat, calciferol
Vitamin E: dl-alpha tocoferol, dl-alpha acetat de tocoferol sau succinat
Notă: Forma "dl" a oricărei vitamine este sintetică.

Mai mult: sos substante cancerigene in vitamine - Sănătate | Libertatea.ro

duminică, 27 ianuarie 2013

PĂPĂDIA - magicianul detoxifierii




Din reţetele d-lui farmacist BOBARU

Este cea dintâi plantă pe care farmacistul Ion Bobaru o recomandă celor care doresc să îşi cureţe organismul de toxine. Deşi ne-am obiş­nuit să o asociem cu razele calde ale soarelui, plan­ta cea firavă ne este de mare folos acum, iarna. Dacă nu aţi recoltat-o din timp, puteţi achiziţiona planta uscată din magazinele tip Plafar sau cele cu produse naturiste.

Acţiune terapeutică

De secole, păpădia este cunoscută drept una dintre cele mai puternice ierburi detoxifiante. Datorită princi­piilor amare, tonifică ficatul obosit, stimulează activi­tatea rinichilor şi a intestinelor. Prin aceste calităţi, are un rol esenţial în eliminarea toxinelor. Este indicată în toate afecţiunile în care există dereglări glan­dulare. Creşte diureza, măreşte secreţia glan­dulară şi norma­lizează circulaţia sângelui.

Remedii din păpădie

Infuzie de păpădie: Preparată corect, in­fuzia reprezintă un adevărat elixir pentru ficat şi rinichi, un depurativ natural al între­gului organism, contribuind eficient la elimi­narea toxinelor. Se obţine amestecând 10 g (2 linguriţe) de plantă uscată (partea aeria­nă alcătuită din frunze) şi 250 ml apă (o ca­nă). După ce a dat în clocot, vasul se acoperă şi preparatul se lasă la infuzat, în repaus, 10 minute. La final, se strecoară şi poate fi băut. Important este să nu îndulcim ceaiul cu za­hăr. Dacă totuşi, gustul ni se pare neplăcut, putem folosi mierea de albine sau zahărul brun.
Doza recomandată este de două căni pe zi, una dimineaţa, pe stomacul gol, şi seara înainte de culcare. O cură de trei săptămâni va avea efecte benefice asupra întregului organism, ac­ţiunea sa fiind vizibilă şi la nivelul pielii, care va de­veni mai fermă şi mai fină.
Completarea farmacistului: Filtrele de detoxifiere ale organismului sunt numeroase: pielea (prin transpi­raţie), plămânii (prin respiraţie), aparatul renal (prin urinare) şi, nu în ultimul rând, tubul digestiv (prin de­fecaţie), care este a patra cale de eliminare a toxinelor din organism. În afecţiunile renale de natură infec­ţioa­să se recomandă cura cu infuzie de păpădie şi admi­nis­trarea de pilule cu albastru de metilen. Pilulele cu al­bastru de metil au reprezentat în trecut principala te­rapie în afecţiunile renale de natură infecţioasă. Din păcate, această terapie a fost înlocuită, nu cu cel mai mare succes, de antibiotice. Farmacia Faltis din Brăila are în portofoliul său, printre alte multe preparate, şi gelule cu albastru de metil.



Decoct din păpădie: La o cană cu apă (250 ml) se pun două linguri (30 g) de rădăcină de păpădie us­cată şi mărunţită. Preparatul se fierbe la foc mic, timp de 15 minute, completându-se treptat apa care se eva­­poră. După ce se filtrează, poate fi păstrat la frigider cel mult două zile.
Doza recomandată este de 30 ml (2 linguri), de trei ori pe zi, înainte de fiecare masă. Cura se ţine vreme de trei săptămâni şi poate fi reluată după o săptămână de pauză.

Alte efecte terapeutice: Cura cu decoct de rădăcină de păpădie contribuie semnificativ la normalizarea circulaţiei sângelui şi a ritmului cardiac şi este un valo­ros tratament adjuvant în ciroza hepatică, cistită şi de­reglări ale glandei tiroide. Decoctul contribuie şi la eli­minarea calculilor renali (cunoscutele pietre la rinichi), fiind un bun diuretic.

Extract fluid din păpădie şi hrean: 100 g rădăcină de păpădie us­cată, 10 g hrean ras, 1 litru de apă.
Mod de preparare şi dozaj: Ră­dăcina de păpădie se fierbe până când volumul apei scade la jumătate (500 ml), apoi se adaugă hreanul. După răcire, se filtrează, iar poţiunea poate fi păstrată la frigider aproximativ 5 zile. Doza optimă este de 60 ml (4 linguri) de trei ori pe zi, timp de o săptămână.
Alte efecte terapeutice: Concen­tratul este indicat mai ales celor care suferă de bronşită cronică, boli intestinale sau afecţiuni reumatice.

Tinctura de păpădie se obţine din: 20 g rădă­cină uscată de păpădie şi 100 ml alcool alimentar de 70 de grade, folosind metoda generală de preparare a tinctu­rilor: componentele se lasă la macerat timp de 10 zile, agitându-se de 3-4 ori pe zi. Apoi se filtrează şi se lasă la decantat încă 6 zile. Se păstrează în sticluţe cu dop picurător. Se poate păstra un an de la data preparării.

Farmacia Faltis din Brăila prepară un sirop deto­xifiant pe bază de tinctură de păpădie şi kaolin (bolus alba), acesta fiind un silicat natural de aluminiu, prin­cipala componentă din argilă.


Tinctură din păpă­die şi hrean:20 g rădă­cină de pă­pădie uscată, 10 g hrean ras, 100 ml alcool ali­mentar de 70 de grade.
Mod de preparare şi do­zaj: Plantele se pun într-un borcan cu filet, iar deasupra se toarnă alcoolul. Borcanul se închide ermetic şi prepa­ra­tul se lasă la macerat 10 zile, timp în care trebuie agitat de 3-4 ori pe zi. După această perioadă, se filtrează şi se pune la decantat, în frigider, încă 6 zile. În final, se fil­trea­ză din nou, iar tinctura rezultată se păstrează în sticluţe de culoare închi­să. Preparatul poate fi păstrat un an după obţinere. Pen­tru tratament sunt indicate 20-30 de picături, dizolvate în apă, de 2-3 ori pe zi, înainte de fiecare masă. Cura se ţine două sau trei săptămâni şi, dacă este necesar, se reia ori de câte ori este nevoie.
Efecte terapeutice: Asocierea păpădiei cu hreanul aduce un plus de sănătate organismului, prin desfun­da­rea căilor respiratorii, ceea ce duce la mai mult oxi­gen în sânge şi o mai bună funcţionare a inimii. Astfel, tinctura mixtă are un efect benefic asupra tuturor orga­nelor cheie: plămâni, ficat şi rinichi. Preparatul acţio­nează eficient în stimularea bilei leneşe, atât păpădia, cât şi hreanul, având drept efect mărirea volumului de bilă secretată.
Cu un puternic rol antiinflamator, licoarea are efec­te benefice şi asupra celor care suferă de reumatism sau artrită, fiind totodată şi un antiseptic de elită, care uci­de şi elimină bacteriile, contribuind la regenerarea ţesu­turilor. Este recomandată în curele de slăbire şi mai ales celor care se luptă cu obezitatea, dereglări ale glandei tiroide, indigestie sau retenţie de apă în organism.
Sfatul farmacistului: În afecţiunile renale, tinctura de păpădie şi hrean, uşor de preparat în orice gos­podărie, se poate asocia cu pilulele cu albastru de metil, ambele potenţându-se reciproc.

Poţiune tonifiantă pentru ficat şi rinichi: 15 g rădăcină uscată de păpădie (aproximativ o lin­gură), 30 g rădăcină uscată de cicoare (aproximativ 2 lin­guri), 15 g boabe de ienupăr, 1 litru de apă.
Mod de preparare şi dozaj: Păpădia, cicoarea şi ienupărul se amestecă într-un vas emailat, care se pune pe foc şi peste plante se toarnă apă. Ingredientele se fierb 15 minute, apoi lichidul se strecoară. Licoarea poate fi păstrată în frigider, doza recomandată fiind 30 ml (două linguri) de trei ori pe zi.
Efecte terapeutice: Este indicată mai ales atunci când toxinele din organism s-au concentrat şi cristalizat sub formă de piatră la nivelul ficatului ori rinichilor. Po­ţiunea este recomandată şi celor care suferă de dia­bet, principiile active din ienupăr având rolul de a re­duce nivelul zahărului din sânge şi a stimula diureza.
Avertizarea farmacistului: Preparatul nu este reco­mandat celor care suferă de afecţiuni renale grave, de­oarece ienupărul poate produce iritarea rinichilor.

Elixir din păpădie şi condimente: 30 g rădăci­nă de păpădie, 30 g rădăcină de pătrunjel, 15 g rădă­cină de ghimbir, 15 g rădăcină de lemn dulce, 2 litri de apă.
Mod de preparare şi dozaj: Plantele se amestecă într-un vas emailat, cu o lingură de lemn, deasupra se toarnă 2 litri de apă şi se pune pe foc. Mixtura este lăsa­tă să fiarbă până când cantitatea de apă se reduce la jumătate (1 litru), apoi se strecoară şi este păstrată în frigider. Doza recomandată este de 50 ml (un păhărel), de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de fiecare masă. Pen­tru efecte optime, cura se ţine 7 zile.
Alte efecte terapeutice: Îmbinarea celor patru plante contribuie la sănătatea întregului organism, de la flui­dizarea sângelui până la tonifierea sistemului nervos şi a sistemului muscular. Elixirul este indicat pentru a combate stările de greaţă şi indigestiile, ameliorând cu succes simptomele inflamaţiilor gastrice.

Preparate pentru uz extern


Băi terapeutice
Păpădiile sunt o bună ocazie de relaxare, dar şi de eliminare a toxinelor, pielea fiind unul din­tre filtrele de dezintoxicare ale organismu­lui. Se prepară mai întâi o infuzie concentrată din 300 g de păpădie uscată şi doi litri de apă. După ce a dat în clocot, fiertura se mai lasă la foc mic încă 20 de minute, se filtrează şi poate fi turnată în apa din cadă. Îmbăierea durează aproximativ un sfert de oră şi este recomandată de 2-3 ori pe săptămână.
Băile cu păpădie alină durerile reumatice şi arti­culare, fiind recomandate şi pentru calmarea iritaţiilor pielii, produse de afecţiunile dermato­logice.

Mască de faţă cu argilă şi păpădie
Se obţine amestecând 2 linguri de praf de ar­gilă cu decoct de păpădie (preparat după re­ţe­ta pre­­zentată mai sus), până se obţine o pastă sub­ţire, care poate fi întinsă pe faţă şi gât. Masca este lă­sată să ac­ţioneze vreme de 15 minute, după care poate fi în­depărtată, prin spălare cu infuzie călduţă de muşe­ţel. Pentru tenul uscat este necesar să adău­gaţi, la pre­pa­ra­rea amestecului iniţial, o linguriţă de ulei de măs­line.
Recomandarea farmacis­tu­lui: După îndepărtarea măş­tii de pe faţă e bine să fie folo­sită o cremă antio­xi­­dantă antirid şi o cre­mă vitaminizantă, spe­cifică tenului (ten us­cat, gras sau mixt). Far­macia Faltis din Brăila prepară creme de întreţinere a frumuseţii. Sunt proaspete şi cu efect maxim.
Argila are o puter­nică acţiune antitoxică, antibacteriană şi revita­lizan­tă. Sărurile mine­rale pe care le conţine au un excepţional efect tonifiant asupra pielii şi totodată grăbesc eliminarea toxine­lor şi a celulelor moarte.
ARTICOL DIN FORMULA AS

vineri, 25 ianuarie 2013

5 beneficii ale uleiului de ricin




Cunoscut din cele mai vechi timpuri, uleiul de ricin este un remediu eficient pentru multe afecţiuni, atât interne, cât şi externe. Iată câteva dintre beneficiile sale.

Stopează căderea părului

Dacă ai probleme cu căderea părului sau dacă vrei să-i redai strălucirea, poţi face un tratament de trei-patru zile cu ulei de ricin. Fie înainte de culcare, fie cu câteva ore înainte să te speli pe cap, aplică uleiul la rădăcina părului şi masează foarte bine pielea capului. A doua zi, spală bine părul cu şampon, apoi clăteşte-l. Efectele se vor observa imediat: părul tău va fi viguros şi strălucitor.

Tratează constipaţia

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a categorisit acest ulei natural ca fiind un remediu sigur şi eficient împotriva constipaţiei, datorită efectului său laxativ. Pentru cazurile uşoare, se ia o lingură de ulei de ricin pe zi, dimineaţa. În caz de constipaţie cronică, se iau 3-4 linguri pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul se face timp de două săptămâni, urmat de una-două săptamâni de pauză, pentru a nu da dependenţă.

Cicatrizează rănile

Fie că e vorba de arsuri, tăieturi, erupţii,negi sau eczeme, uleiul de ricin are efecte benefice şi asupra afecţiunilor pielii. El grăbeşte cicatrizarea rănilor, calmează pielea, o hidratează şi o dezinfectează. Se face o compresă cu ulei de ricin, care se aplică pe zona afectată. Peste compresă se pune apoi o sticlă cu apă caldă şi se ţine în acel loc 15-30 de minute pe zi, până la vindecare.

Calmează ochii iritaţi

Uleiul de ricin vindecă iritaţiile ochiului cauzate de un corp străin. Dar este foarte bun şi pentruochii obosiţi sau iritaţi. Seara, înainte de culcare, se pune câte o picătură de ulei de ricin în fiecare ochi. Vitamina A din componenţa uleiului are efect calmant.

Întăreşte unghiiile

Unghiile vor creşte mai repede, vor fi mai rezistente şi vor căpăta luciu, dacă urmezi un tratament de cel puţin două luni cu ulei de ricin. Tot ce trebuie să faci este să aplici pe unghii, seara, câteva picături de ulei şi să masezi bine, până se absoarbe

.

miercuri, 23 ianuarie 2013

Secretele prazului




Prazul este un aliment apreciat din cele mai vechi timpuri pentru calitatile lui nutritive si terapeutice. Inrudit cu ceapa si usturoiul, este mai putin iute, are un gust delicat, racoritor, astringent: este sarac in calorii, dar foarte bogat in vitamine si minerale.

Descriere si proprietati

Denumirea stiintifica a prazului esteAllium porum. Aceasta planta erbacee, bienala are o tulpina falsa groasa, alba, inalta, cu frunze verzi alungite. Bulbul subteran este mic si alungit, cu un diametru de 4 pana la 9 cm. Inaltimea tulpinii se dubleaza in cel de-al doilea an, iar pe varful tulpinii apar florile si semintele. Prazul este bogat in vitaminele A, B1, B2, B6, C. Mai contine apa, fier, magneziu, mangan, calciu, sodiu, potasiu, sulf, siliciu, celuloza, hidrati de carbon, proteine, grasimi, alte substante minerale, ulei volatil, niacin, fitoncide. Are foarte putine calorii.


Afectiuni externe

Prazul are efect antiseptic si cicatrizant.

Actiunea terapeutica a prazului a fost dovedita in: - abcese si supuratii cronice (cataplasme cu praz fiert aplicat cu paine sau cu praz fiert in lapte dulce);
- abcese si furuncule, pentru grabirea colectarii (suc de praz amestecat cu miez de paine);
- furuncule (cataplasme cu pasta de praz obtinuta prin zdrobire);
- bataturi si piele intarita (pansamente cu frunze de praz macerate in otet);
- plagi (pansamente cu frunze de praz);
- acnee, roseata, eruptii ale pielii (suc de praz obtinut prin stoarcere, amestecat cu lapte sau zer);
- diverse afectiuni ale pielii (cataplasme de frunze fierte aplicate cu untura de porc);

Afectiuni interne

Este cunoscut efectul sau de a impiedica inmultirea si raspandirea celulelor tumorale, ca tonic si fortifiant al organismului.

Prazul este benefic in:
- afectiuni ale sistemului respirator (are efect emolient, antiseptic, expectorant, emolient): tusea, raguseala, gripa, laringita, afonie, traheita, faringita;
- afectiuni ale sistemului cardiovascular: hipertensiune arteriala, arterioscleroza, varice;
- afectiuni digestive: atonie digestiva, enterocolite, fermentatii intestinale, constipatii (efect laxativ);
- afectiuni ale aparatului excretor (are efect diuretic si antiseptic): infectii urinare, retentia de urina si cistitele, in acest caz se pot aplica si cataplasme calde cu praz fiert in ulei de masline pe partea inferioara a abdomenului;
- boli de nutritie: rahitism, obezitate, diabet;
- alte afectiuni: cancer, viermi intestinali, hemoragie nazala, reumatism, impotenta, astenii, insomnii, migrene.
Pentru afectiunile interne, prazul se poate consuma:
- crud, la orice masa si in orice cantitate;
- sub forma de salata, amestecat cu putina sare si ulei de masline (sau ca ingredient al unei salate de rosii, castraveti, etc.);
- sub forma de decoct, preparat din frunze fierte in putina apa (pana se moaie) si se strecoara: se consuma cate 100 ml de trei ori pe zi;
- sub forma de sirop concentrat, preparat din 500 ml de decoct indulcit cu 500 ml de miere: se consuma cate o lingurita, de mai multe ori pe zi


Utilizari culinare

Pentru gatit, se recomanda sa alegem prazul cu tulpina mai subtirica, fiind mai putin fibros si mai aromat. Frunzele de praz sunt foarte bune in salate, in omlete, in sosurile pe baza de maioneza si cartofi copti, unt, smantana, branza si fructe. Mancarea cu praz si carne are o savoare deosebita. Pestele la cuptor pe pat de legume cu praz sau mancarea de praz cu iepure sunt considerate delicii culinare.


Curiozitati despre praz

1) Prazul este simbolul national al Tarii Galilor, fiind considerat “leguma nationala”. Se spune ca o lupta care a avut loc in ziua Sfantului David, intr-un camp plin de praz, a fost castigata pentru ca regele le-a spus soldatilor sa poarte agatat pe coif un fir de praz pentru a se putea identifica intre ei. S-a pastrat obiceiul ca in ziua Sfantului David, toti soldatii din Wales sa poarte o insigna ce reprezinta un fir de praz.

O realizare deosebita a gastronomiei galeze este renumita “cock-a-leekie”, o supa din cocos (sau pui) si praz. Importanta prazului in istoria englezilor este dovedita de faptul ca moneda de o lira a fost insemnata cu el.

2) Se spune ca imparatul Nero consuma cantitati impresionante de praz, asezonat doar cu ulei, otet si sare. El considera ca ii calma corzile vocale. Imparatul roman era poreclit, in mod ironic, „porrofagul”, pentru ca numele latin al prazului era „porrum”.

3) Druizii vechilor celti au marit faima prazului, sustinand proprietatile sale medicinale. Era considerat leac impotriva racelii si a durerilor facerii, dar era folosit la si la ghicirea viitorului si pentru alungarea spiritelor rele.

4) Faraonul Keops le oferea soldatilor lui favoriti legaturi de praz drept recompensa. De la egipteni, prazul a ajuns la romani si la greci, care l-au raspandit in intreaga Europa si in nordul Africii.

5) Prazul nu este prea apreciat la noi, fiind renumit numai in Oltenia.

6) In regiunea Mediteraneana se folosea in alimentatie din antichitate. Prazul este consumat si in Franta, mai ales in bucataria din zona Vichy; este foarte apreciat in Bulgaria.

7) Poate fi folosit in ingrijirea parului, pentru obtinerea unor reflexe deosebite.

Acest articol este scris de Carmela Botezatu pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete si articole pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

Practic: cum sa scapi de molii



Moliile sunt insecte daunatoare, ce pot produce pagube semnificative. Daca ai probleme cu aceste insecte, iti prezentam in cele ce urmeaza cateva sfaturi, care te vor ajuta sa scapi de ele.

Moliile sunt unele dintre insectele care ne invadeaza locuinta si de care nu putem scapa cu usurinta, ele putand fi prezente atat in dressing, cat si in camara si in dulapurile din bucatarie. Acestea sunt insecte daunatoare, ce pot produce pagube semnificative. Daca ai probleme cu aceste insecte, iti prezentam in cele ce urmeaza cateva sfaturi, care te vor ajuta sa scapi de ele.

In primul rand, trebuie mentionat modul in care moliile patrund in locuinta noastra. Ele pot ajung in interiorul caminului nostru fie prin mancarea uscata, fie prin intermediul hainelor contaminate sau al animalelor, motiv pentru care este recomandabil ca, inainte de a impacheta si a depozita hainele in sifonier, sa le speli.

O regula de aur,pentru a nu avea parte de molii, este sa mentii intotdeauna ordine in dulap. Chiar daca acest aspect pare nesemnificativ, o buna organizare contribuie mult la protectia impotriva moliilor. De fiecare data cand faci curatenie, este recomandabil sa dai cu aspiratorul si in dulap, iar hainele vechi, pe care nu le mai porti trebuie inlaturate.

Umiditate scazuta

Moliile pe care le intalnim in locuinte prefera mediile umede, asadar, o umiditate necorespunzatoare va incuraja aparitia acestora. Astfel, pentru a avea o umiditate scazuta, apeleaza la un aer conditionat sau la un dezumidificator. Nivelul umiditatii il poti masura cu un aparat specific, pe care il gasesti cu usurinta in orice magazin de specialitate.

Temperaturi extreme

Pentru a scapa de molii si de ouale depuse, poti apela la congelator. Acesta si frigiderul sunt locuri sigure, pentru a inlatura moliile. In cazul in care suspectezi vreun articol de imbracaminte sau un produs alimentar, pune-l intr-o punga, pe care ai inchis-o bine si lasa-l in congelator timp de 4 zile. Astfel, toate larvele vor muri. In cazul hainelor, poti, de asemenea, sa le calci la o temperatura ridicata.

Lavanda

Lavanda este una dintre cele mai potrivite plante la care poti apela pentru a scapa de molii. Mai mult, aceasta va conferi hainelor un miros placut si natural. Agata buchetele de lavanda in dulap sau umple saculeti din panza cu lavanda uscata.

Cedru

Cedrul este o alternativa a lavandei. Mirosul sau puternic va indeparta toate moliile. Poti adauga cateva picaturi de ulei de cedru intr-un saculet, pentru a avea un miros mai puternic.

Uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale sunt cunoscute pentru parfumul lor deosebit si pentru calitatile lor terapeutice. Mai mult de atat, ele pot fi utilizate si la curatenia casei, la dezinfectare sau eliminarea mucegaiului, dar si pentru a acapa de molii. Poti folosi ulei esential de eucalipt, dar si plante aromatic, precum rozmarin, cimbru sau menta. De asemenea, au efect asupra moliilor si scortisoara si feliile uscate de portocale sau lamaie.

Foto: The French Bedroom Company

Citeste si:
Practic: cum sa scapi de petele de ulei
Sfaturi practice: cum sa folosesti uleiurile esentiale pentru a curata locuinta
Beneficii tamaduitoare cu 5 uleiuri esentiale


marți, 22 ianuarie 2013

Utilizarea excesiva a aspirinei dubleaza riscul de pierdere a vederii



Pentru persoanele care consumǎ aspirinǎ ȋn mod regulat, timp de mai mulți ani, riscul de orbire este de douǎ ori mai mare, susțin cercetǎtorii de la Universitatea din Wisconsin.

Conform acestora, persoanele care au utilizat aspirinǎ zilnic, timp de 10 ani, și-au dublat riscul de a dezvolta o afecțiune cunoscutǎ sub numele de degenerescențǎ macularǎ, care poate duce la pierderea vederii. Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetǎtorii au efectuat examene oculare pentru cei 5.000 de partcipanți la studiu, cu vȃrste ȋntre 43 și 86 de ani, la fiecare 5 ani, timp de 20 de ani. De asemenea, aceștia au fost chestionați privind consumul de aspirinǎ. Rezultatele au arǎtat faptul cǎ voluntarii care au utilizat aspirinǎ pentru o perioadǎ mai mare de 10 ani prezentau un risc de a dezvolta boala de 1,4 %, ȋn timp ce voluntarii care nu au utilizat aspirinǎ ȋn exces prezentau un risc de doar 0.6%, scrie dailymail.co.uk

Boala produce leziuni la nivelul maculei, o zonǎ aflatǎ ȋn partea posterioarǎ a globului ocular cu rol ȋn identificarea culorilor și a detaliilor obiectelor. Cu toate acestea, aspirina este cunoscutǎ și chiar recomandatǎ pentru efectul ei de a reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge, fenomen ce poate duce la ȋncetinirea degradǎrii creierului și la reducerea riscului de a dezvolta boli de inimǎ. De asemenea, alte studii au arǎtat faptul cǎ aspirina reduce riscul de cancer. Pacienții trebuie sǎ consulte medicul ȋnainte de a utiliza zilnic aspirinǎ, pentru ca specialistul sǎ analizeze raportul riscuri-beneficii.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Aspirina poate incetini degradarea creierului

Aspirina scade riscul aparitiei cancerului

vineri, 18 ianuarie 2013

Medicamente necunoscute - COAJA FRUCTELOR DE TOAMNĂ


 

Dacă obişnuiţi să curăţaţi merele înainte de a le mânca, păstraţi coaja pentru consum. La fel procedaţi şi în ceea ce priveşte coaja perelor, gutuilor sau a strugurilor. În coaja fructelor de toamnă sunt stocate peste 60% dintre mineralele şi vitaminele pe care acestea le conţin, dar şi substanţe cum ar fi pigmenţi, resveratrol, enzime şi alte asemenea elixiruri vindecătoare. Datorită acestor substanţe-minune, coaja fructelor este un complex de concentrate vitale care, folosite cu un pic de ştiinţă, ajută la prevenirea şi la vindecarea unor boli mai uşoare sau foarte grave

Coaja merelor

În medicina naturală tradiţională, coaja merelor este considerată un fel de panaceu, fiind folosită, de multe ori, cu un succes extraordinar, în tratarea celor mai grave boli, de la temutul can­cer, până la delicatul dome­niu al afecţiunilor psihice. Re­gre­tatul Valeriu Popa reco­manda, de pildă, coaja merelor ca adjuvant în tratamentul schi­zofreniei şi al psihozelor în general. Apoi, merele întregi, cu tot cu coajă, au făcut o ade­vă­rată carieră în terapia cancerului cu localizări din cele mai di­verse. Iar studii ştiinţifice re­cente confirmă tot mai mult aceste proprietăţi terapeutice cu totul speciale ale merelor, dato­rate, în mare măsură, substan­ţelor vindecătoare stocate în coaja lor. Aici, în coajă, găsim, de exemplu, vitamina C orga­nică, care este printre cele mai puternice substanţe anti-cance­ri­gene cunoscute. Apoi, cverci­tina, una dintre substanţele care dau culoarea specifică cojii merelor, a demonstrat la rândul său nişte calităţi antitumorale ieşite din comun. Activitatea psihică este reglată de către vitaminele din complexul B aflate în straturile de la suprafaţa merelor, precum şi de unele flavonoide sau săruri de magneziu.

Tratamente cu coajă de mere

Boala canceroasă - este ţinută departe de cel puţin zece substanţe conţinute în coaja merelor, acţiu­nea antitumorală a fiecăreia fiind studiată în detaliu. Vitamina C organică, acidul clorogenic, substanţele care colorează fructele în galben şi roşu sau cele care dau mirosul specific cojii merelor, toate au calitatea de a preveni cancerul prin diverse mecanisme. Din acest motiv, 500 de grame de mere, cu tot cu coajă, consu­mate zilnic, sunt un tratament pentru prevenirea cance­rului aproape infailibil. Este recomandat ca merele să fie de un roşu cât mai intens, în cazul lor o cantitate mai mare de pigmenţi fiind asociată cu un efect anti­tumoral mai puternic. De asemenea, s-a observat că merele de mai mici dimensiuni conţin mai multe sub­stanţe anticancerigene decât cele de mari dimensiuni. Eminentul profesor Ion Brad, celebru între altele pen­tru studiile sale despre cătină, spunea despre mere că sunt cel mai bun aliment pentru bolnavii de cancer. Consumate rase, pentru a fi mai uşor digerate şi asimi­late, ele ajută la înfometarea celulelor tumorale, blo­cân­du-le dezvoltarea şi ajutând la prevenirea eventua­lelor metastaze.
Îmbătrânire prematură - medicul endocrinolog american Christopher Adams, de la Universitatea Iowa, şi-a dedicat mai mult de un deceniu studierii efectelor cojii merelor asupra echilibrului hormonal. Astfel, el a identificat în acest fruct mai multe sub­stanţe care au un efect anti-îmbătrânire foarte puternic, deoarece păstrează activitatea hormonală la nivelul unui organism tânăr. El a descoperit, de pildă, că o substanţă, numită acid ursolic, este conţinută în coaja merelor mai mult ca în oricare alt aliment, iar el ajută, între altele, la păstrarea masei musculare şi a tonusului muscular până la vârste înaintate, previne creşterile colesterolului şi rigidizarea vaselor de sânge, precum şi infarctul sau accidentul cerebral. La femei, mai ales, aceeaşi substanţă din coaja merelor ajută la păstrarea densităţii osoase normale, prevenind osteoporoza, dar şi ridarea prematură a pielii, deshidratarea dermei sau afecţiunile articulare.
Insomnie - mai ales pentru persoanele care au intoleranţă sau nu răspund la somniferele naturale mai puternice, cum ar fi extractul de passiflora sau de valeriană, se re­comandă un remediu foarte sim­plu, din medicina populară româ­nească: peste două linguri de coji de mere bine mărunţite se toarnă o cană (250 mililitri) de apă cloco­tită. Se lasă la infuzat 10-15 mi­nute, apoi se bea preparatul obţi­nut, puţin îndulcit cu miere de tei sau salcâm, cu două ore înainte de cul­care. Suplimentar, se vor ţine în­tr-un castron cu apă, la capul patu­lui sau pe calorifer, câteva coji de mere şi crenguţe de brad proaspăt tăiate. Cu condiţia să fie schimbate în fiecare seară, ele îm­prospătează şi înmiresmează ae­rul, făcând som­nul mai lin şi mai odihnitor.

Coaja perelor

Este ceva mai groasă decât a celorlalte fructe, are un parfum foarte intens (dat de nişte substanţe aroma­tice cu potenţial vindecător foarte puternic) şi este o adevărată colecţie de minerale şi vitamine. Mai mult de 60% din vitaminele C şi A, din potasiul şi magne­ziul acestui fruct sunt concentrate în coaja perelor. Apoi, pieliţa groasă care înveleşte fiecare pară este, de fapt, un amalgam de fibre alimentare, adică de sub­stanţe nedigerabile, care sunt extraordinare în reglajul greutăţii corporale şi în normalizarea digestiei, dar şi a tranzitului intestinal. În medicina populară româ­neas­că, coaja perelor era folosită tot anul. Curăţată de pe fruct, era tăiată foarte mărunt şi ţinută la soare, iar după ce se usca precum iasca, era depozitată în cămări uscate, în săculeţi curaţi de pânză. Pe timpul iernii, când copii erau încuiaţi la burtă, când răceau uşor sau erau anemici, nu­maidecât li se dădeau aceste coji înmuiate în apă. Cu secole înainte ca medicina modernă să pună în evidenţă faptul că perele au coaja cel mai bine tolerată de către sis­temul digestiv al copiilor, babele noastre ştiau cum să folosească acest remediu în pediatrie. Dar să vedem în continuare câteva utili­zări terapeutice ale cojii acestui fruct:

Tratamente cu coajă de pere

Imunitate - substanţele care colorează coaja perelor în acele minunate nuanţe galben-roşiatice se numesc flavonoide şi multe dintre ele au un foarte pu­ter­nic efect de stimulare a capacităţii naturale de apă­rare a organismului. Mai exact, ele stimulează or­ga­nis­mul să producă mai multe celule ale sistemului imu­nitar, activându-le pe cele deja existente şi fă­cându-le mai eficiente în lupta cu viruşii sau cu bac­teriile. Aceasta este explicaţia ştiinţifică (cel puţin una dintre ele) a faptului că în medicina populară coaja acestor fructe era atât de eficientă în prevenirea şi tratarea răcelilor la copii.
Diabet - paradoxal, pentru un fruct atât de dulce, dar perele sunt printre cele mai bune antidiabetice. Şi aceasta o spun mai multe studii medicale făcute în ul­ti­mii ani. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, ex­pli­caţia o găsim tot în coaja acestor fructe, care conţine fi­bre alimentare şi alte substanţe care cresc receptivi­ta­tea organismului la insulină şi previn efectele secun­da­re ale diabetului, cum ar fi bolile vasculare sau cele ale sistemului nervos. Iar combinaţia de aur contra uci­ga­şului tăcut, cum mai este numit diabetul, este for­mată din: pere + mere. Simplu şi eficient! Nici un alt ali­ment sau combinaţie de alimente nu a arătat un efect mai puternic în prevenirea şi tratarea diabetului za­harat.
Dieta de slăbit - fiind un prieten atât de bun al pancreasului, coaja perelor este şi o frână puternică în apariţia senzaţiei de foame puternică, ce apare pe fon­dul creşterilor şi apoi al scăderilor bruşte ale glice­miei, acest fruct având un efect de stabilizare a glice­miei. A­poi, tot datorită cojii bogate în fibre, perele sunt foar­te lent digerate şi absorbite de către organism, pre­lun­gind senzaţia de saţietate, inclusiv atunci când sunt in­gerate împreună cu alte alimente. Toate aceste cali­tăţi le recomandă pentru ţinerea cu mai multă uşurinţă a re­gimurilor hipocalorice, dar şi pentru evitarea efec­tu­lui de yo-yo (de îngrăşare bruscă), care adesea apare după încheierea programelor de slăbit. Consumaţi câte o pară, cu tot cu coajă, de fiecare dată înainte de a mân­ca, şi vă veţi putea ţine sub control greutatea.
Colon iritabil, boli gastrice de reflux - spre deo­sebire de celelalte alimente foarte bogate în fibre ali­men­tare, coaja perelor este extrem de blândă cu sto­ma­cul şi co­lo­nul, ajutând la reglarea activităţii aces­to­ra. Două pere crude, cu tot cu coajă, consumate în fie­care dimi­neaţă, ajută la reglarea activităţii colo­nu­lui, prevenind tulburările de tranzit. Piureul de pere cu tot cu coajă este indicat pentru tratarea refluxului gas­tric la copii şi adulţi.

Coaja gutuilor

Cojile şi sâmburii gutuilor ocupă un loc cu totul aparte în medicina populară românească. Fie că era vorba de boli ale stomacului, ale ficatului, ale pancrea­sului sau ale plămânilor, aceste "medica­mente” ale toamnei nu dădeau greş. Intuitiv, ţăranii noştri ştiau că în coaja galbenă, amăruie şi parfumată a acestor fructe se găsesc substanţele de care organismul nostru are nevoie pentru a se însănătoşi. Şi câte leacuri nu sunt cunoscute din bătrâni, care folosesc doar aceste două ingrediente? Decoctul de coji şi sâmburi se dădea contra tusei şi a bolilor de plămâni; cojile tocate fin şi amestecate cu miere se luau contra bolilor pancrea­sului şi ficatului; sâmburii şi cojile macerate în rachiu se administrau la nevoie pentru a opri sângerările şi se aplicau extern pentru a grăbi vindecarea rănilor; copiii bolnăvicioşi erau scăldaţi toamna într-o fiertură din coji şi cotoare de gutui, care le redau vigoarea şi vioiciunea specifice vârstei.
Şi din punct de vedere al medicinii moderne, coaja gutuilor ocupă un loc cu totul aparte între alimentele cu potenţial vindecător, ea conţinând nu mai puţin de şase vitamine, între care şi nou-descoperita B17 care, alături de vitamina C organică, sunt printre cele mai puternice antitumorale. Apoi, atât coaja, cât şi pulpa gutuilor conţin substanţe volatile, care dau gutuilor mi­reasma specifică, dar şi distrug viruşii gripei, hepatitei şi herpesului. Aceleaşi substanţe blochează senzaţia de greaţă şi previn accesele de vomă matinală, îmbună­tăţind digestia.

Tratamente cu coajă de gutui

Gripă şi guturai - se administrează de mai multe ori pe parcursul zilei un preparat foarte simplu, obţinut astfel: peste două linguri de coji de gutui cât mai fin mărunţite se toarnă o cană (250 mililitri) de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-15 minute, apoi se bea preparatul obţinut, cât mai cald posibil. Studii re­cente arată că extractul apos de coji de gutui are efecte antivirale puternice, precum şi o uşoară acţiune de calmare a febrei, a durerilor musculare şi de cap. Ad­ministrarea infuziei de coji de gutui scurtează perioada de vindecare şi face răcelile mai uşor de suportat.
Sarcină - gutuile rase fin, cu tot cu coajă, administrate cu miere şi puţin suc de lămâie sunt un excelent supliment în timpul sarcinii. Ele au un pu­ternic efect anti-vomitiv, fiind printre puţinele remedii funcţionale contra faimoaselor greţuri matinale. În plus, coaja gutuilor este bogată în vitamine din com­plexul B, care ajută la dezvoltarea normală a foe­tu­sului. De asemenea, con­ţine substanţe antivirale şi antibiotice, care previn răcelile şi alte boli infec­ţioase, care ar putea afecta gravida sau foetusul.
Gastrită, ulcer gas­tric şi duodenal - patru linguri de coji şi cotoare de gutui, cu tot cu sâm­buri, bine mărunţite în prealabil, se fierb într-un sfert de litru de apă vreme de 5 minute, după care se iau de pe foc. Se lasă să se răcească 15-20 de minute, apoi se bea lichidul neîn­dul­cit, pe stomacul gol. O cură durează minimum 7 zile şi se poate repeta de câte ori este nevoie. Sub­stanţele mucilaginoase din gutui au efecte calmante ale arsurilor gastrice, ajută la refacerea stratului pro­tector de pe pereţii stomacului şi reglează secreţia de sucuri gastrice.
Pancreatită, insuficienţă pancreatică - se bea dimineaţa şi seara lichidul obţinut prin mixarea unei gutui tăiate felii, împreună cu o cană (250 mililitri) de apă plată. Preparatul are un gust dulceag-astringent, nu prea plăcut, dar efectele vindecătoare sunt remar­cabile. Substanţele active din coaja şi cotorul gutuilor sunt antiinflamatoare pancreatice, stimulează secreţia endocrină şi exocrină a acestuia, fiind printre foarte puţinele remedii eficiente în afecţiunile pancreasului.
Hepatită virală - se pun în mixer două mere şi o gutuie, cu tot cu coajă, tăiate mărunt. Se adaugă două linguri de miere şi o jumătate de litru de apă, apoi se mixează totul vreme de unul-două minte. Va rezulta un nectar uşor parfumat, de o culoare galben-rozie, cu efecte antivirale şi stimulente imunitare foarte puter­nice. Studii recente făcute în Japonia au demonstrat că în coaja gutuilor există substanţe care inhibă dezvol­tarea tuturor viruşilor hepatici cunoscuţi, ajutând în acelaşi timp la regenerarea şi la menţinerea structurii normale a ficatului.
Hemoragie uterină - se consumă o fiertură de coji şi cotoare de gutui (4 linguri la cană), care are puternice efecte de stopare a sângerărilor, ajutând în acelaşi timp la combaterea anemiei post-hemoragice. Băută cât mai caldă, această fiertură ajută şi la ate­nuarea crampelor uterine şi a durerilor menstruale.

Coaja strugurilor 

Este tot mai cunoscută ca medicament, datorită studiilor din ultimii ani, care arată că mai ales coaja strugurilor negri sau roşii conţine substanţe cu un po­tenţial vindecător extrem de puternic. Dintre toate, fără îndoială, cea mai celebră este resvera­trolul, care este secretat de către struguri atunci când sunt atacaţi de către ciupercile şi bacteriile parazite, la origini ea fiind, deci, o substanţă cu scop defensiv. Ei bine, ajuns în or­ga­nismul oame­nilor ori al animalelor, acest resveratrol s-a dovedit a avea efecte terapeutice neobişnuit de puternice. În anul 2003, un biolog american, dr. David Sin­clair, a descoperit că administrarea de resveratrol prelungeşte viaţa insectelor cu până la 54%. Apoi, în 2006, un grup de cercetători italieni au demon­strat că peştii hrăniţi cu suplimente de resveratrol tră­iesc în medie cu 30% mai mult, sunt mai rezis­tenţi la efort şi, în plus, au o mult mai mare abilitate de a evita stimulii neplăcuţi. Studii franceze arată că datorită resvera­trolului consumat din belşug populaţia din zonele su­dice este practic imună la bolile cardiace şi vasculare, rata acestor boli fiind cu 60% mai scăzută decât în alte regiuni. Resvera­trolul nu este însă singura substanţă cu efecte vin­decătoare din coaja strugurilor roşii sau negri, ea fiind ajutată în munca sa şi de vitamina C, de taninu­rile, de pigmenţii sau de vitamina P conţinute de către aceasta.

Tratamente cu coajă de struguri

Hepatite virale A, B, C, D - studii recente au ară­tat faptul că pigmenţii care dau culoare închisă strugurilor, laolaltă cu resveratrolul, au un efect foarte puternic în această gamă de afecţiuni, altfel dificil de tratat. Pur şi simplu, aceste substanţe din coaja strugu­rilor blochează replicarea virusurilor hepatice şi opresc de multe ori evoluţia tuturor tipurilor de hepatită pro­dusă de virus.
Cancerul localizat la nivelul tubului digestiv - Administrat pe cale orală sub formă de aliment, res­ve­ratrolul ajunge în măsura cea mai mare în contact cu for­maţiunea tumorală, exerci­tându-şi din plin efec­tele de distrugere a celulelor malig­ne. În cancerul locali­zat la nivelul stomacului, intesti­nu­lui subţire, intesti­nului gros, dar şi al gurii ori al eso­fagului, se recomandă con­su­mul strugurilor cu tot cu coajă, dar şi al suplimen­telor cu resveratrol.
Cancerul de sân şi de col uterin - resveratrolul din coaja de struguri are, pe lân­gă efectele sale antican­ceri­gene menţionate, şi o foarte fină acţiune de reglare endo­crină, ajutând la prevenirea tuturor formelor de cancer hor­mono-dependent. Stu­di­ile arată că femeile care con­­sumă struguri şi alte ali­mente bogate în resveratrol (afine, mure, coacăze negre, varză roşie) sunt mult mai ferite de cancerul de sân şi de col uterin. În mod para­doxal, efectul acestei substanţe este - se pare - cu atât mai puternic, cu cât persoana în cauză este mai înain­tată în vârstă. Concluzia este simplă: dacă vreţi să vă feriţi de cancer, atunci "abuzaţi” în această toamnă de strugurii negri, care sunt unii dintre cei mai buni an­ti­cancerigeni cunoscuţi, mai ales pentru femei.
Sechele post-infarct - o cură cu struguri negri, consumaţi ca atare sau, mai bine, sub formă de suc, obţi­nut prin mixarea fructelor proaspete, este un ade­vărat elixir în primele săptămâni după infarctul mio­car­dic. Studiile de medicină experimentală arată că resveratrolul acţionează direct la nivelul miocar­dului, opunându-se expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct.
Trombozele - consumul de alimente bogate în resveratrol, adică de struguri negri, de prune, de afine etc. împiedică formarea trombilor şi migrarea lor pe artere. Mai ales persoanele predispuse la tromboze, adică cele sedentare, cele care consumă carne şi protei­ne animale sau care fumează, ar trebui să aibă la fie­care masă alimente care să conţină resveratrol.
Litiază renală cu uraţi - o cură cu struguri negri, făcută acum, toamna, este sănătate curată pentru rinichi, în general, şi are efecte salvatoare pentru cei care sunt predispuşi la litiază urică, în special. Se con­sumă zilnic măcar 500 grame de struguri negri sau cât mai închişi la culoare, pe o perioadă de minim 18 zile. Acest tratament este un excelent profilactic şi pentru gută.

Cum se administrează coaja fructelor

Cea mai simplă şi naturală formă de administrare a cojilor de fructe este consumul efectiv al fructului proas­păt, integral, nedecojit. Se preferă fructele bine coap­te, cu coaja sănătoasă, nestricată, mestecând foarte bine (de minimum 30 de ori) fiecare înghiţitură, aşa încât organismul să poată extrage toate substanţele utile din această parte a fructului, mai greu digerabilă. Este foarte important ca, înainte de a le mânca, să le spălăm foarte bine, eventual să ţinem în apă jumătate de oră fructele, pentru îndepărtarea eficientă a murdă­riei. Pentru inactivarea eventualelor urme de pesticide de pe coajă, în apa în care sunt ţinute fructele se poate adăuga şi un sfert de linguriţă de bicarbonat de sodiu. Persoanele care din cauza problemelor de dentiţie nu pot consuma fructul ca atare îl vor mânca fie ras fin, fie sub formă de nectaruri, a căror reţetă generică de preparare o vom prezenta în continuare:

Nectarurile: se obţin foarte simplu, cu ajutorul mixerului (blenderului) casnic. Se pun în vasul apara­tului 300 de grame de fructe, cu tot cu coajă, tăiate mărunt. Se adaugă 2-3 linguriţe de miere şi 300 de mililitri de apă, apoi se mixează totul vreme de unul-două minte. Va rezulta un nectar uşor acrişor, de o culoare galbenă-rozie, cu efecte vindecătoare foarte puternice. Se consumă pe stomacul gol, cât mai proas­păt posibil.
În cazul strugurilor, nectarul se va obţine prin sim­pla mixare a boabelor spălate bine în prealabil, fără nici un fel de adaos de apă sau de miere.

Decoctul de coajă: 4 linguri de coji şi cotoa­re cu tot cu sâmburi, bine mărunţite, se fierb într-un sfert de litru de apă vreme de 5 minute, după care se iau de pe foc. Se lasă să se răcească 15-20 de minute, apoi se adaugă eventual puţină miere. Preparatul se bea pe stomacul gol.

Precauţii şi contraindicaţii la tratamentele interne cu coji de fructe

Studiile de până acum nu au arătat nici un efect advers al cojilor de fructe sau al preparatelor obţinute din ele. Singurele rezerve legate de administrarea acestora privesc persoanele cu gastrită sau colită de fermentaţie, cărora fructele crude le sunt contra­in­dicate. Vor fi administrate doar infuziile sau decoc­tu­rile.

http://www.formula-as.ro/2012/1042/medicina-n

CAFEA PERICULOASĂ. Boala din paharul de plastic: Otrăvurile


 Otrăvurile din automatele de cafea îți distrug sănătatea

Ce poate fi mai banal decât un pahar de plastic cu o cafea la dozator? Dar chimicalele invizibile provoacă tensiune, aciditate şi boli cronice
Sursa: VLAD STĂNESCU
Pare un banal espresso în pahar de plastic. Însă amestecul lichid e format mai mult din chimicale, decât din boabe de cafea măcinate. E printre cele mai persuasive produse de larg consum: treci zilnic de 2-3 ori pe la automatul de cafea pentru că e ieftină şi la îndemână.

Dar e picătura chinezească, în variantă modernă, pentru rinichii, ficatul dv. şi sistemul circulator. Provoacă celulită, irită stomacul şi unul din primele semne este acesta: dacă tensiunea nu vă mai ascultă, uitaţi-vă la automatul de cafea din colţ - s-ar putea ca acolo să fie explicaţia.

Se resoarbe greu şi provoacă tensiune
Un espresso de la automat conţine 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult. Însă principala problemă este la automate se foloseşte cafea solubilă (instant), care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu decât cafeaua măcinată din boabe.

Cofeina provenită din boabele de cafea măcinate proaspăt şi fierte va ieşi din corp în două ore după consum. Aceeaşi cantitate de cofeină din cafeaua solubilă iese din corp în 10 ore.
Cei care beau fie şi numai 2 cafele de la automat într-o zi, la serviciu, în intervalul de 8 ore, depăşesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce şi la formarea pietrelor la rinichi.

Cappuccino cu lapte din soia
Pe locul doi în preferinţele cafelei cumpărate de la automate stă cappuccino, afirmă dealerii. „Specialitate de cafea solubilă cu lapte. Poate conţine urme de soia”, arată informaţia de pe un astfel de automat. Concret, este lapte din soia.

Alte automate oferă drept lapte un mix din sirop de glucoză, lapte praf degresat, grăsime vegetală, praf de zer, proteine din lapte, şi E-uri. „Specialitatea” de cafea solubilă este cam acelaşi lucru ca şi în pliculeţele „3 în 1”, un cocktail de substanţe chimice cu nume complicate.

Sub numele de cafea, lapte, ciocolată, din automatele care funcţionează cu fise curg produse obţinute exclusiv din pulberi solubile, adică un cocktail de E-uri. Explicaţia: „Cafeaua solubilă e mult mai ieftină. Pe o cafea sau o specialitate plăteşti în medie 2 lei, însă produsul în sine face câţiva bani, deci totul se obţine pe cale sintetică”, explică un dealer din industrie.

Atunci când consumăm cafea de la automat nu ştim exact ce bem, atrage atenţia profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. „Mă şi miră că aţi găsit pe un automat de cafea o listă chiar sumară a ingredientelor. De regulă nu avem aşa ceva, şi nu prea ştim ce este acolo”, a spus Mencinicopschi.

Cei care beau ciocolată caldă de la dozator ar trebui să ştie că niciunul din produsele vândute sub această denumire nu este de fapt ciocolată, adică nu conţine minimum 25% pudră de cacao, aşa cum cere legea. În general, pudra nu depăşeşte 15% din doza servită în pahar.

Şi calitatea cafelei folosite la automate este pusă în discuţie. Este o diferenţă mare de calitate şi preţ între tipurile Robusta şi Arabica, iar cei mai mulţi comercianţi se aprovizionează cu cea mai ieftină marfă.

„Dacă eşti sănătos poţi să bei şi cinci cafele pe zi. Dar nu cafea solubilă, de la automate. Conţine multe chimicale şi provoacă tensiune. La dozaj mare, în câţiva ani poate produce boli cronice. Nu e cafea adevărată.”
DR. RODICA AVRAM, cardiolog

http://www.evz.ro/detalii/stiri/Boala-din-paha...

miercuri, 16 ianuarie 2013

RETETA - “COLONHELP” – de facut in casa


(130 ron- in farmacii si plafare – 500 gr.)
Compozitie reteta:
Seminte de in – 500 gr.
Tarite pyllium – 300 gr.
Chimen – 70 gr.
Argila- 20 gr.
Patrunjel frunze uscate – 20 gr.
Oregano boabe – 20 gr.
Coriandru boabe – 20 gr.
Se risneste/mixeaza totul si se amesteca.Se consuma 1-3 ligurite dimineata pe stomacul gol, cu 200 gr. iaurt, sana sau suc de fructe, timp de 3 luni pentru cura de detoxifiere.O ora dupa nu se consuma nimic. Se consuma 1,5 l apa pe parcursul unei zile.Scade colesterolul, glicemia, alunga oboseala si stressul, stimuleaza imunitatea, trateaza hemoroizii, previne alergiile si eczemele, ajuta ficatul obosit, reduce aciditatea gastrica, previne cancerul de colon.Pentru slabit, se consuma si seara, deci se inlocuieste masa de dimineata si seara cu colonhelp. Sa va fie de folos!

sursa
http://retetedeslabireeficiente.blogspot.ro/2013/02/colonhelp-pentru-slabit.html

marți, 15 ianuarie 2013

Surplusul de fier


Publicat inMedicina de familie

De la legenda medievala Europeana a lui “John cel de fier”, pana la desenele animate cu Popeye si notiunea ca devii mai puternic daca mananci spanac (care contine fier), fierul a fost asociat cu forta si vitalitate. Cu toate acestea, cercetari recente au aratat ca fierul si in special excesul lui in organism ar fi mai degraba asociat cu doua boli cu mare risc de mortalitate: cancer si boli cardio-vasculare.

Fierul este un mineral necesar, insa in cantitati mici. Atunci cand prea mult fier este absorbit prin dieta, acest lucru poate cauza o gama variata de probleme de sanatate.

Cauzele excesului de fier
Fierul se poate acumula in exces in organism din urmatoarele cauze:

numeroase transfuzii de sange; terapie cu fier acordata excesiv sau timp indelungat; hemocromatoza - o boala ereditara; diverse boli cronice inflamatorii cum ar fi artrita reumatoida sau malignitati leziuni hepatice, posthepatite virale sau cauzate de abuzul de alcool boala Gaucher - o alta boala ereditara; o boala ereditara familiala asociata cu cataracta congenitala (sindromul cataracta hiperferitinemie) si cu acumulare excesiva de fier in ficat si alte organe.
Peste 50 % dintre persoane pot avea niveluri crescute de fier seric dupa ce manaca, insa acest nivel este tranzitoriu. De asemenea, concentratia de fier seric are si o variatie diurna, fapt pentru care se recomanda recoltarea de sange dimineata pe nemancate.

Fiziologic si... patologic
Exista situatii fiziologice in care concentratia de fier in sange este crescuta, dar la repetarea analizelor se vor observa valori normale:
menstruatia: premenstrual nivelul de fier seric poate fi crescut cu 10-30% fata de valoarea normala, la menstruatie aceasta valoare scade cu 10-30%; in timpul sarcinii poate creste valoarea fierului seric; ingestia de fier (incluzand si complexe vitaminice care contin si fier); valori ridicate ale fierului seric si ale transferinei.
Exista insa si situatii patologice care se asociaza cu cresteri ale valorilor fierului in sange. Acestea exclud diagnosticul de hemocromatoza:
hepatite (incluzand si steatohepatite) - cauzeaza cresterea severa a valorii fierului seric pana la 1.000 micrograme/dl si ale feritinei prin lezarea hepatocitelor. deficitul de fier - pot exista situatii in care se inregistreaza un nivel scazut sau normal al fierului seric si a transferinei, dar este crescuta CTLF (capacitatea totala de legare a fierului).
Surse alimentare de fier
Alimentele contin fier sub doua forme:
legat de hem - un constituent al sangelui si muschiului de origine animala si se gaseste in: carnati, ficat, carne de miel, carne de porc, de vita. Acesta este absorbit in proportie de 25% ; nelegat de hem - acesta este absorbit mai bine daca este consumat alaturi de proteine animale si vitamina C. Alimente care contin fier nelegat de hem sunt cele de origine vegetala: spanac, fasole, legume uscate si in special in toate legumele verzi. Se mai pot adauga ouale, produsele lactate si suplimentele nutritive cu fier.
Daca veti consuma in cantitati prea mari din aceste alimente, este posibil sa se produca un exces de fier, exces care va avea un efect pro-oxidant asupra organismului cu risc de boli cardio-vasculare si cancer.

Excesul de fier si riscul de cancer si boli cardiovasculare
Fierul in exces poate creste riscul de cancer prin faptul ca produce radicali liberi. Cu cat exista mai mult fier, cu atat mai multi radicali liberi vor fi produsi. Acestia oxideaza ADN-ul celular si cresc astfel riscul de cancer. Radicalii liberi produsi de fier pot duce si la aparitia bolilor cardiovasculare. Acesti radicali liberi pot oxida colesterolul din sange, ceea ce duce cresterea riscului de a se atasa de arterele si vasele de sange din organism, in special de arterele care duc nutrimenti si oxigen la inima. In acest fel, se formeaza mult mai repede placa de aterom care blocheaza arterele, iar la tesuturile deservite de arterele respective nu va ajunge suficient sange care sa le hraneasca. Daca acest tesut este inima, aceasta va suferi ischemie, leziuni si chiar necroza, adica moartea tesutului cardiac (infarct miocardic).

Sfaturi pentru a evita excesul de fier din alimentatie
Trebuie mentionat ca nu orice persoana cu exces de fier in sange va dezvolta bolile amintite. Secretul consta insa in echilibrul alimentar pe care trebuie sa il avem, sa nu exageram cu aceste alimente prea bogate in fier.

In cazul in care consumam zilnic produse bogate in fier (carne, ficat, oua, spanac, fasole si alte legume) este bine sa le asociem cu alimentele care scad absorbtia fierului, astfel nu va exista riscul ca acesta sa se acumuleze prea mult in organism. Alimentele de acest tip sunt:
orezul (contine oxalati care scad absorbtia fierului); graul si alte cereale (fitatii din acestea scad absorbtia fierului); polifenolii din ciocolata, vin, mere, struguri (inclusiv taninele din ceaiul negru).
De retinut!
Fierul nelegat de hem (cel care se gaseste in alimentele de origine vegetala) se absoarbe mai greu decat cel din alimentele de origine animala, iar vitamina C creste absorbtia fierului la nivel intestinal.

Dr. Laura Bara


Sfecla rosie - planta minune pentru sanatatea noastra


Sfecla este un depozit nemuritor de vitamine si microelemente care, spre deosebire de restul legumelor, nu se distrug si nu se dezactiveaza in procesul de prelucrare termica. Folosirea ei in alimentatie are, pe langa virtuti culinare, si virtuti medicale de prevenire a bolilor de sange, deoarece intrece toate legumele (in afara de usturoi) prin continutul de fier.

Comunicat de presa

Asimilarea fierului este favorizata de vitamina C, prezenta in toate partile plantei. In structura radacinii de sfecla este prezent si cuprul. Lipsa de cupru in alimentatie provoaca incaruntirea precoce a parului, ingreuneaza procesul de consolidare a fracturilor, provoaca dereglari in activitatea pancreasului. Alt element important este zincul, prezent in cantitati foarte mari. Datorita prezentei lui in alimentatie, functioneaza bine organele de reproducere, se previne aparitia cosurilor, a furunculozei, caderea parului.

Lipsa de zinc afecteaza vederea, poate provoca infarctul miocardic. Sfecla contine si o cantitate mare de mangan, care apara ficatul de distrofie adipoasa (lipidoza), scade nivelul de zahar in sange, ajuta in lupta cu scleroza si elimina surplusul de apa din organism. Sfecla contine si iod, care favorizeaza metabolismul, fiindu-le extrem de prielnica persoanelor cu obezitate si care sufera de inhibarea functiilor tiroidei. De nepretuit este rolul iodului si in blocarea cancerului si incetinirea imbatranirii. Celuloza din sfecla scoate din organism toxinele, imbunatateste functionarea tractului intestinal, fiind un remediu redutabil in tratarea obezitatii si constipatiei - relateaza terapii-naturiste.com.

CITESTE SI AICI

http://healthy.kudika.ro/articol/healthy~medicina-alternativa/25371/sfecla-rosie-planta-minune-pentru-sanatatea-noastra.html


duminică, 13 ianuarie 2013

Ce înseamnă sânge și urină... rezultatele analizelor

Mirela Wagner

Testele de laborator de sânge și urină poate imagina și să evalueze starea de sănătate a oricărui individ. Există mai multe motive care pot duce la rezultate afara "limitele normale". Aceste rezultate pot ajuta să detecta eventualele probleme.

Rezultatele testelor de sânge

RBC - eritrocite (celule rosii din sange), care transporta oxigenul de la plamani la alte parti ale corpului.

WBC - celule albe din sange, care servesc pentru a apăra organismul de bacterii, virusuri și fungi.

PLT - trombocite care participă la crearea unui cheag și a opri sângerarea.

HB - concentrațiile hemoglobinei.

HCT - proporția de celule sanguine sau a hematocritului din volumul total de sânge.

MCV - volumul mediu de celule rosii din sange.

MCHC - concentrația medie a hemoglobinei în celulele roșii din sânge.

RDW - lățimea de distribuție a celulelor rosii din sange, celule roșii din sânge sortarea după mărime.

MTV - media volumul mediu de trombocite.

Valoarea normală SÂNGE

Eritrocite (celule rosii din sange) - normale: 3.8 - 5.8 xE12 / 1

Valorile mici sunt, de obicei, un semn de anemie sau pierderi de sânge din cauza sângerare.
Valori mai mari pot fi în oameni sănătoși.
Leucocite (celule albe din sange) - normale: Adulți 3.8 - 10, copii 5 - 13xE9 / l

Rezultatul este mai mică decât valoarea limită este adesea un semn de infectie virala, bacteriana o mai mare.
Trombocitele (plachetele - responsabile pentru coagularea sângelui) - normale: 150-400 xE9 / l

Creșterea numărului de trombocite poate duce la formarea unui cheag de sânge în sistemul cardiovascular.
Redusă prin chimioterapie, boala maligna, hepatita C. ..
Sedimentare a hematiilor - normala :2-12 mm / h mm/2h (parametru nespecifice)

Creșterea boli acute și cronice, boli maligne, un număr mare de boli, inflamația ...
Valorile scăzute au o semnificație diagnostică.
Sânge - parametrii biochimici

Aspectul de ser - normale: strălucitoare și galben

Poate fi (foarte noroios), indicând grăsime crescut în sânge. Adesea, aceste rezultate apar, deoarece pacientul nu respectă regulile, nu să ia produsele alimentare cel puțin 12 de ore înainte de a da sânge.
Ser pot fi de culoare roșie poate cauza hemoliza și icteric datorita valorilor crescute ale bilirubinei.
Glucoza - normal: 3,5-6,1 mmol / l

Valori mai mari apar la diabetici, și a redus în hipoglicemie, cu cauze diferite.
STATUTUL DE RINICHI

Uree - normală 1,7-8,3 mmol / l

Creatininei - normal: 62-106 bărbați, femei 44-80 umol / l

Valorile crescute apar in boli de rinichi. Uree si creatinina a crescut normală poate fi rezultatul de dieta bogata in proteine. Valorile crescute ale creatininei poate fi o consecință a activității fizice a crescut sau steroizi.
Valori reduse apar la femeile gravide și femeile în general.
MINERALE

De sodiu - normal: 139-154 mmol / l

Valori scăzute la pacientii cu afectiuni renale.
Potasiu - normal: 3,8-5,3 mmol / l

Crescute la pacientii cu afectiuni renale.
MIXT STARE

Uric ACI - normale: 200-420 bărbați, femei 140-340 umol / l

Valorile crescute apar în gută (depunerea de cristale de acid uric în articulații).
Concentrare redusă nu au nici o semnificație diagnostică.
Lipide în sânge

Colesterolul - recomandate <5 .2=".2" mare="mare"> 6,2 mmol / l

Colesterol HDL (bun) - recomandat> 1.54; redusa <1 br="br" l="l" mmol="mmol">
Semnificația diagnostică a unei valori scăzute de colesterol HDL. În acest caz, există un risc crescut de boli cardiovasculare.
Valori mai mari de colesterol HDL, este mai bine, deoarece acest colesterol navelor "pure" de sânge.
LDL colesterol (rau) - recomandat <2 mare="mare"> 4,1 mmol / l

Valori mai mari, de obicei, asociat cu dieta necorespunzătoare și de stres. Creste riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare, mai presus de toate, ateroscleroza.
Trigliceridele - recomandată <1 mare="mare"> 2,3 mmol / l

Valorile mai mari sunt, de obicei, un semn de eșec de politică. Nu respectă Nu luați alimentare 12 ore înainte de a scoate sânge.
Valorile mici nu au nici o semnificație diagnostică.
FICATUL STARE

ALT - normal: 8-41 UI / I

Valorile mai mari indica o afectare hepatică acută, de obicei cauzate de terapia cu antibiotice, băuturi răcoritoare, sucuri ...
AST - normal: 7-38 UI / I

Valorile mai mari indica o afectare hepatică semnificativă sau alte boli (de exemplu, o boală musculară).
Gamma GT - normală: bărbați 8-40; femei 5-35IJ / I

Valori mai mari apar de obicei la alcoolici și sunt un semn de afectare a ficatului.
Bilirubina totali - normale :1,1-18, 8 umol / l

Valorile crescute apar cu leziuni la ficat și obstrucția tractului biliar.
Valorile mici nu au nici o semnificație diagnostică.
BONE STARE

Fosfataza alcalină - normale: 0-270 adulți, copiii de până la 810 UI / I

O formă de fosfatazei alcaline participă la oase de constructii.

Valorile crescute pot indica degradarea osoasa a crescut și posibila dezvoltare a osteoporozei. La copii i valoarea acestui parametru este crescut.
Pancreas

S alfa-amilaza - normale: 28-100 UI / I

U alfa-amilaza - normale: - 0-450 UI / I

Nivel ridicat indică o perturbare în funcție de pancreasului.
De măduvă osoasă

Fier - normală: 10,6-28,3 bărbați, femei 6,6-26,0 umol / l

Împreună cu hemoglobina, celulele rosii din sange si a parametrilor care determină morfologia celulelor roșii din sânge (MCV, MCH si MCHC) oferi o perspectiva asupra stării de maduva osoasa. Numai testul de fier nu are nici o importanță pentru diagnosticul de anemie.

Sânge - Alți parametri

Fibrinogenului - normala: 2-4 g / l

Acesta este un parametru nespecific.

PovIncreased în bolile acute și cronice, boli maligne, un număr mare de boli, inflamația ...
Valorile mici nu au nici o semnificație diagnostică.
Proteine - normale: 66-87 g / l

Niveluri reduse, semn de afectare a funcției hepatice sintetic, cu excepția cazului în timpul sarcinii atunci când valorile scazute sunt frecvent raportate.
(PT) Timp Prothrombrin - normală: <1 br="br" lei="lei">
PT este stabilită la pacienții înaintea intervenției chirurgicale și la pacienții care sunt pe tratament anticoagulant atunci când valoarea așteptată este de 2,0-4,5 Lei.

Analiza de urină

Urina normală este limpede, de culoare galbenă cu reacție acidă. Tot ce se abate de la acest lucru, este un semn posibil de apariția bolii.

Aspect - normal: luminos aspect

Urină tulbure - care indică un număr crescut de leucocite, în unele proces inflamator, precum și fungi, bacterii, mucus și alte elemente care pot fi găsite în sedimente urină.
Culoare - normal: galben

Urină închisă la culoare maro - indică o creștere a bilirubinei, care este de obicei un semn de afectare hepatica, sau aspectul de icter. Unii oameni au în mod normal o bilirubinei a crescut, astfel încât acestea să arate ca urina normal.
Urină roșie - indică prezența hemoglobinei, ceea ce indică, de obicei, leziuni renale, apare sânge în urină (de obicei pietre la rinichi sau nisip), dar și în diverse procese inflamatorii, de prejudiciu.
Răspuns - normal: reacție acidă

Reacție alcalină - indică, de obicei, o infecție bacteriană.
Densitatea relativă - valoarea de referință (pentru adulți) 1.012 - 1.025

Densitatea crescută poate fi un semn de diabet zaharat, hipertensiune arterială, tulburări ale glandelor suprarenale leziuni renale functia hormoni,. Și apare ca urmare a pierderii de apa a crescut -. Vărsături, diaree și febră foarte mare
, de obicei, este redus prin excreția crescută de urină.
Proteine - Normal: negativ

Pot fi pozitive ca urmare a activității fizice a crescut în timpul sarcinii sau, atunci când nu este un semn de modificări patologice. Aspectul de proteine în urină în toate celelalte state este un semn al unui proces inflamator.
Glucoza - Normal: negativ

Rezultatele pozitive ale glucozei în urină este în principal asociată cu valori crescute ale acestui parametru în sânge (peste 10 mmol / L), care de obicei se întâmplă la diabetici.
Urobilinogen - normal: negativ

Bilirubina - Normal: negativ

Rezultatele pozitive poate fi un semn de afectare a ficatului sau a bilei.
Acetonă - Normal: negativ

Un rezultat pozitiv este prezent la diabetici.
Urină sedimente

Eritrocite proaspete - Normal: negativ

Pozitive sunt, de obicei, un semn al prezenței pietrelor urinare sau nisip la rinichi si tractul urinar.
Eritrocite pal - Normal: negativ

Semnul cel mai pozitiv din cauza unei infecții sau boli cronice de rinichi.
Leucocite - normale: de până la 5

Numărul de leucocite până la 50 sau mai mult de 50 (de masă), este de obicei un semn de proces inflamator.
Panoul de celule epiteliale - normal: mici

Aceste celule de la nivelul tractului urinar. Aspectul lor în urină într-o măsură mai mare de diagnostic nici o semnificație.
Runda celule epiteliale - Normal: negativ

Un rezultat pozitiv indică cele mai deteriorare a rinichilor.
Bacterii - Normal: negativ

Un rezultat pozitiv este, de obicei, un semn de infecție bacteriană, și pot fi, de asemenea, rezultatul de urină luată incorect - navele non sterile.
Urati amorfe - Normal: negativ

O constatare nici o semnificație pozitivă de diagnostic.
Cristale de oxalat de calciu - normal: mici

Un rezultat pozitiv nu înseamnă neapărat boală, dar poate fi un semn de nisip rinichi.
Cristalele de acid uric - Normal: negativ

O constatare pozitivă indică o boală de rinichi.
Cristale de fosfat triple - Normal: negativ

Rezultate pozitive poate fi un semn de infectie bacteriana.
Mucus - normale: negativ sau ușor

O constatare pozitivă nici o semnificație mai mare de diagnostic.
Ciuperci - normal: negativ

Un rezultat pozitiv este mai frecvent semn de infecție fungică si pot aparea la diabetici.
Cilindrul - Normal: negativ

Rezultatele pozitive indica o boală cronică renală.
Spermatozoizii - Normal: negativ
Un rezultat pozitiv apare la barbati mai in varsta si indica deteriorarea prostata.
https://www.facebook.com/groups/456864327680348/permalink/524207484279365/


sâmbătă, 12 ianuarie 2013

SCĂDEREA COLESTEROLULUI = VIAŢĂ


Exista modalitati prin care sa scad nivelul colesterolului fara a lua medicamente? Traim intr-o societate ce se bazeaza pe medicamente si mi-as dori sa imi imbunatatesc sanatatea fara sa iau medicamente. Daca scade nivelul colesterolului ne putem imbunatati sanatatea. Nu e vorba de faptul ca nu functioneaza aceste medicamente, ele chiar scad nivelul colesterolului in majoritatea cazurilor, dar exista riscul efectelor secundare pe termen lung sau pe termen scurt.
Una dintre cele mai bune metode de a scadea nivelul colesterolului e pe baza dietei. Suna ca o solutie simpla si directa pentru aceasta problema, dar este totusi una dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru sanatate. Dar daca ai o alimentatie saraca in grasimi si cu un nivel redus al colesterolului, poti sa iti imbunatatesti acest nivel al colesterolului si ai o sanatate mai buna. Cele doua elemente merg mana in mana si te vor ajuta sa te simit mai bine cand mergi sa vezi rezultatele testelor de colesterol.
O alta schimbare a stilului de viata pentru a scadea nivelul colesteroluli se refera la exercitii fizice. Una dintre cele mai bune masuri pe care le poti lua pentru a scadea nivelul colesterolului este practicarea exercitiilor fizice pentru sanatate cardiovasculara. Exercitiul iti va intari inima si sistemul circulator pentru a schimba efectele nivelului ridicat de colesterol.
Acest lucru poate parea evident pentru unii, dar daca esti fumator ar trebui sa te lasi. La fumatori, depunerea grasimii pe artere se face si mai repede. Pe masura ce se acumuleaza grasimea, inima ta trebuie sa munceasca mai mult pentru a impinge sangele pe artere. Aceasta munca dificila poate provoca un atac sau chiar un infarct. Daca renunti la fumat poti scadea nivelul colesterolului si grasimea se va depune mai greu pe artere.
Poti scadea nivelul colesterolului printr-un lucru simplu, adica luand-o mai usor din cand in cand. Crezi sau nu, stresul cronic poate afecta nivelul colesterolului. De fapt, daca ai o alimentatie corecta, nu fumezi si faci exercitii, dar esti totusi stresat, e posibil sa nu vezi nici o imbunatatire. Fa un masaj, plimba-te, sau poti sa iesi cu familia sau cu prietenii din cand in cand. Orice ca sa te asiguri ca scapi de stres si ca organismul tau te va ajuta la nevoie.
Daca iti doresti sa scazi nivelul colesterolului, vei fi uimit cat de multe poti realiza chiar si fara medicamente. Poti vedea imbunatatiri chiar pe parcursul a cateva saptamani daca esti disciplinat si fara sa iti fie teama de efecte secundare asociate consumului de medicamente. Vorbeste cu medicul de familie despre un tratament pentru scaderea colesterolului fara medicamente si porneste pe drumul unei sanatati de invidiat fara a-ti otravi organismul. Nu uitati ca toate medicamentele pentru scaderea colesterolului imbolnavesc mai devreme sau mai tarziu ficatul!

Sfaturi pentru un colesterol mic

Redu consumul de carne , unt si branza avand atentia si asupra grasimilor saturate. Desi corpul tau isi produce singur colesterolul necesar aproximativ 30-35 % provine din consumul zilnic al alimentelor. Toate animalele grase contin grasimi saturate , daunatoare corpului si ridica nivelul colesterolului rau numit si LDL. Pe de alta parte un consum de alimente ce nu contin grasimi saturate scade nivelul LDL. Grasimile monosaturate sunt bune pentru corpul tau si se gasesc in alune, fructe avocado , masline etc.
• Include cat mai mult peste in alimentatia ta pentru un aport de acizi grasi Omega3. Acestia s-au dovedit cu un continut de colesterol scazut si se pot gasi in special in varietatile uleiului de peste. Exemple de peste bogati in Omega3 sunt : herringul , sardinele , pastravul si tonul. Atunci cand gatesti pestele ai grija la grasimile nasanatoase care le adaugi in compozitie. Copt sau la gratar este cea mai sanatoasa cale de gatit pestele. Consumul regulat de peste este mult mai active in scaderea nivelului LDL decat consumul de suplimente.
Alte surse de Omega3: verdeata , vegetalele care nu sunt numai recomandate pentru colesterol si pentru alimentarea corpului cu vitamine si substante esentiale functionarii si pentru un stil de viata sanatos.
• Mareste alimentarea cu fructe proaspete si legume pentru a adauga in alimentatie mai multe fibre. Merele contin fibre solubile special numite pectina care scade colesterolul.
• Bea sucuri naturale din fructe si legume care pe langa faptul ca sunt gustoase sunt si sanatoase pentru organism.
Spre final ai grija la ce consumi, sub nicio forma nu este recomandat consumul de produse gen snacks, chips, fast-food s.a.m.d

Schimba regimul pentru un colesterol mic.

Majoritatea persoanelor cand pornesc la drum cu un regim pentru colesterol implica automat anumite neintelegeri care le evita.

Cea mai mare neintelege cand vine vorba de un regim este atunci cand persoanele incearca sa taie din alimentatie grasimea si colesterolul. Asta poate fi periculos deoarece corpul utilizeaza aceasta substanta pentru a produce hormoni , vitamina D , membrane . Un lucru foarte important de tinut minte atunci ca tineti o dieta pentru scaderea lui este ca organismului ii trebuie HDL cunoscut ca si “colesterolul bun” in combaterea si prevenirea acestei boli.

Nutrientii naturali cu un nivel de colesterol scazut sunt importanti intr-un regim deoarece nu scade HDL-ul.
Un exemplu bun din aceastea este alimentatia zilnica cu suplimente cu vitamina E si minerale. Vitamina E te ajuta la o circulatie mai bun , vitamina C si vitamina B3 te ajuta sa-ti scazi nivelul ridicat de LDL. De asemenea sunt si alte produse pe piata care te pot ajuta in scaderea LDL si marirea HDL.
O dieta pentru un coloesterol mic nu este necesar sa fie tinuta in timp indelungat. Cateva mici schimbari la regim si taierea de pe lista a alimentelor rele precum chipsurile sau snacksurile precum la fel de bine si carnea ca masa principal poate fi foarte benefic pentru pastrarea LDL-ului mic si HDL-ului ridicat.
Multe produse consumate care sunt derivate din plante de exemplu legumele sunt extreme de recomandate pentru scaderea LDL.

Consumul de fructe si legume in defavoarea chipsurilor sau a bomboanelor te vor ajuta in combaterea acestei afectiuni. Vegetalele nu numai ca iti vor scadea si metine nivelul colesterolului dar iti va imbunatati si rezistenta organismului.

Acestea sunt cateva indicatii ce trebuiesc retinute atunci cand plecati la drum cu un regim. De tinut minte este faptul ca organismul in oarecare masura ii trebuie HDL (High Density Lipoprotein) pentru a ne ajuta organismul.

Colesterolul te poate ucide fara sa stii.
Stiai ca ti-ai putea distruge sanatatea singur fara nici macar sa stii ? Asta este sigur daca mananci alimente incarcate in colesterol. Anumite studii si cercetari au demonstrat ca un consum de colesterol foarte ridicat iti poate scurta cativa ani din viata fara sa stii. Pentru sanatatea ta este foarte recomandat sa reduci mancarurile grase pentru a tine sub control nivelul colesterolului.
Avand o dieta bine echilibrata cu alimente scazute in colesterol este foarte esential pentru a reduce nivelul
colesterolului. Din cauza stilului de viata ocupat din ziua de azi multi dintre noi ajung la cel mai apropiat fast food
pentru a-si face plinul atunci cand stomacul incepe sa huruie lasand alimentatia echilibrata in spate. Probabil la multi dintre noi la ordinea zilei stau chipsurile , snacksurile , bauturile acidulate , fast foodul etc. in defavoarea alimentelor sanatoase precum fructe , legume , nuci , peste , telina , morcovi etc care ar trebui consumate la munca sau la scoala atunci cand va este foame.
Consumul de alimente cu continut scazut de colesterol , cum ar fi carnea de pui , carnea de peste , carne rosie slaba poate reduce dramatic nivelul de colesterol. Cel mai mult colesterol provine de la produsele de origine animala si lactate , deci un sfat bun ar fi sa taieti orice urma de grasime in exces inainte de a-l prepara produsul dorit. Desigur puteti echilibra mesele savuroase cu legume , fructe proaspete si condimente. Un alt avantaj al consumului de alimente fara colesterol este ca puteti scade in greutate , sa diminuati stresul si sa aveti o viata activa.
Un alt plus al pestelui este continutul bogat in omega 3 fiind un mod excelent de a tine in frau nivelul de colesterol.
Omega 3 poate fi gasit in uleiul de peste care favorizeaza colesterolul bun (HDL). Medici recomanda consumul de ulei din peste de cel putin 2-3 ori pe saptamana , consumat in orice parte a zilei.
Bea multa apa care ajuta la eliminarea toxinelor din corp si ajuta la scaderea colesterolului. Se recomanda a fi consumat circa 2 litri de apa pe zi. Apa va hidrateaza si sustine buna functionare a sistemului urinar si a celalte functii ale organismului.
Încheiere
In practica clinica se recomanda ca pacientul sa incerce intai o schimbare a stilului de viata. Asta inseamna o alimentatie diferita, eliminarea alimentelor care contribuie la cresterea colesterolului (rau) si despre care puteti citi peste tot pe internet. Cand romanii aud cuvantul dieta se gandesc ca numarul felurilor consumate se reduce automat. Asta pentru ca multi sunt obisnuiti sa consume constant alimente disponibile pe orice raft al unei banale alimentare si de o calitate nutritiva indoielnica.Daca au un salam, unt, oua, lapte , smantana si paste (macaroane, spaghete) multi romani se considera multumiti. Ca sa variezi alimentele, trebuie sa le cunosti denumirea, sa stii unde sa le cauti si sa te informezi cu privire la preturi si felul in care se pot gati, prelucra termic.Din pacate la noi se mananca rar peste , ca sa nu mai zic de fructe de mare sau icre – in afara de cele prelucrate cu maioneza.
Descoperiti preparatele vegetariene care nu furnizeaza acel colesterol rau, fructele care nu inseamna doar mere, banane si struguri (fiecare sezon are ceva nou iar in hipermarketuri puteti gasi la oferta daca urmariti putin catalogul asa cum fac majoritatea cumparatorilor informati din vest) obisnuiti-va sa gatiti legume grill in tava de teflon cu capac- fara uleiuri-vinetele, brocolli, conopida, morcovii sunt gustoase daca invatati sa le asezonati.
Renuntati la sare. „Sarea in bucate“ e doar un basm si daca o inlocuiti cu alte condimente veti vedea ca nu o sa va lipseasca. Gustul dv , pervertit de-a lungul anilor va spune ca mancarea fara sare nu este gustoasa – lucru total fals daca stii cu ce sa o inlocuiti. Orice gust se poate schimba – in materie de haine ca si in materie de hrana
Inainte de a inghiti medicamente sintetice incercati produse naturale.


TRATAMENTE NATURISTE PENTRU DIFERITE BOLI


DURERI DE RINICHI

- in caz de pielonefrita cronica, rinichii se curata cu fasole. Un pahar de fasole inmuiata se fierbe intr-un litru de apa, timp de doua ore pe foc slab. Oala se acopera pentru ca apa sa nu se evapore. Apa se strecoara, fasolea se toaca si se mananca fara sare si ulei, doar cu apa in care s-a fiert. Nu se mananca altceva. Se beau si ceaiuri din plante, care se folosesc la tratarea rinichilor. Dieta (curatarea rinichilor) dureaza sapte zile.
- Daca aveti dureri insuportabile, luati o pastila de penicilina sau streptomicina si o pastila de ampicilina. Dupa calmarea durerilor se infuzeaza 30g coada calului intr-un pahar de apa clocotita. Dupa racire se strecoara, se stoarce bine si se bea cate 1/3 pahar de trei ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa. Se bea nu mai mult de cinci zile. i7s3918im14rcn
- Urmatoarea etapa dupa coada calului: o lingura de ovaz nedecorticat, pisat, se fierbe 15 minute in 25 ml lapte, apoi se toarna in termos si se lasa 45 de minute. Se consuma astfel: in prima zi 1/2 pahar, a doua zi un pahar, zilele trei, patru, cinci, etc. se adauga cate un pahar zilnic, pana cand cantitatea laptelui o sa ajunga la un litru. Apoi cantitatea laptelui scade zilnic cu cate un pahar dupa aceeasi schema, pana se ajunge la 1/2 pahar. Tratamentul se repeta de 3-4 ori.
- Procesul inflamator se trateaza cu crengute de visin, care se culeg primavara cand mugurii abia incep sa creasca. Se taie varfurile crengutelor (lungimea de 8-9 cm), se spala, se usuca; daca ati cules mai multe crengute, ca sa le folositi pana la sfarsitul anului se impacheteaza. intr-un vas cu 2 litri apa rece se introduc 8 -10 crengute de visin; se pune pe foc si se fierbe 10 minute, apoi se mai tine lichidul in termos sau invelit intr-o plapuma groasa inca 30 minute. Se bea cate un pahar, indulcit cu miere de albine de 4-5 ori pe zi, timp de 10 zile. Dupa o pauza de 10 zile se repeta de 3-4 ori Tratamentul. Crengutele se folosesc de 2-3 ori.
- in loc de apa, pentru baut se foloseste ceai din matase de porumb si muguri de mesteacan. La 1 litru apa rece se pun cate 3 lingurite din fiecare planta si se fierbe 10 minute; se lasa acoperit sa se raceasca.
- Daca durerile sunt provocate de glomerulonefrita, 1 lingura de cimbru cu 1 litru de apa rece se pune pe foc, se aduce pana la fierbere si se lasa invelit bine timp de 24 ore. Se strecoara prin vata sau tifon si se bea cate 100 ml de trei ori pe zi timp de 20 de zile. Ceaiul din cimbru
_ regleaza si functionarea pancreasului.
- Uneori durerile apar daca in rinichi se gasesc pietricele sau nisip. Pentru eliminarea lor se bea fara dozare (cu cat mai mult cu atat mai bine) ceai din 3 fructe de maces, 4-5 flori de galbenele, 2-3 linguri de matase de porumb, 1 lingurita de troscot si 1 lingurita de imortela. Plantele se fierb intr-un litru de apa timp de doua minute, acoperit si se lasa la macerat timp de 10 ore intr-un recipient inchis si invelit bine (sau in termos).
- Pentru a dizolva pietrele la rinichi se iau 15 pipote de gaina, se scoate pielita interioara (de culoare galbena); aceasta se spala bine si se usuca in cuptor, se face apoi din ea un praf si se pastreaza intr-un borcan de sticla bine inchis. Se administreaza timp de 2 luni dimineata pe nemancate cate 1/2 lingurita, dupa care se bea apa. Peste 2-3 luni se repeta procedura. Acest praf are efect curativ si contra dizenteriei. Pentru dizenterie se va administra de 2-3 ori pe zi.
- Pentru eliminarea pietrelor, se iau tulpini de mazare (fara radacini), inainte de inflorire. Se taie marunt; peste 2 linguri de tulpini se adauga 1,5 pahare cu apa fierbinte, se lasa timp de 30 minute si se strecoara. Se beau cate 2 linguri inainte de fiecare masa timp de 1 luna.
- Pentru a scoate pietrele de la rinichi se bea de 3-4 ori pe zi amestec din suc de morcov, castraveti si sfecla (cate 1/2 pahar), plus sucul unei lamai. Dupa cateva saptamani nisipul si pietrele dispar. De asemenea, se poate amesteca suc de ridiche neagra cu miere in proportie 1:1; se bea cate 1 lingurita de 3 ori pe zi inainte de masa.
- Daca aveti pietre la vezica biliara luati un pahar de zer proaspat, incalziti-1 dar nu-1 fierbeti. Adaugati 1 lingurita de miere. Beti de 3 ori pe zi cu 20-30 minute inainte de masa.
- in cazul in care rinichii se lasa in jos, apar dureri in zona lombara. Atunci, in afara de exercitii speciale, se bea in cantitati nelimitate ceai dintr-un litru de apa, o lingurita de seminte de marar, un buchetel de musetel (5-6 plante), 1 lingurita seminte de in si 4 flori (inflorescente) de salcam alb. Plantele se fierb acoperite timp de un minut si se lasa acoperite pana la racire.
- Nisipul din rinichi si bila, in spitalul din Kremlin (pentru conducatorii statului Sovietic) se inlatura cu un amestec din 300 ml suc de lamaie, 300 ml glicerina (din farmacie) si 600 ml apa distilata. Se bea cate o lingura cu 30 minute inainte de masa. inainte de a fi consumat lichidul se agita. Folosind metoda aceasta imbunatatiti si starea articulatiilor mici, deoarece se curata si ele de saruri.
- Radacinile de maces se folosesc pentru eliminarea pietrelor formate cu mult timp in urma (vechi). 8 linguri de radacini taiate marunt se fierb intr-un litru de apa pe foc mic timp de 15 minute. Vasul se ia de pe foc, se inveleste intr-un prosop gros si se lasa asa 2 ore. Se strecoara si se bea cate 0,5 (jumatate) pahar de patru ori pe zi timp de 40 zile. Dupa o pauza de 30 zile cura se repeta. - Pentru divizarea (sfarmarea) pietrelor batranii mai foloseau si seminte de morcov, care se rasnesc si se consuma de trei ori pe zi cu 30 minute inainte de masa (se iau pe varful cutitului) timp de 1-2 luni. Semintele se folosesc si sub forma de ceai; 3 linguri de seminte se infuzeaza in termos cu trei pahare de apa clocotita timp de 12 ore. Se bea cald cate 1/2 pahar de 6 ori pe zi inainte de masa si intre mese.
- Coji de pepene verde (fara stratul tare din exterior, acesta se inlatura) se dau pe razatoare, se amesteca cu zahar sau miere de albine si se pastreaza in frigider, in sticle de culoare inchisa. Cate o lingura de suc se bea impreuna cu ceai in timpul mesei. Reteta poate fi folosita in cazul pietrelor din bila.
- Despre puterile de vindecare ale brusturelui stie probabil toata lumea. in tratarea pietrelor se folosesc frunzele vezi sau uscate; 60 g de frunze se infuzeaza in termos cu 600 ml apa clocotita timp de patru ore. Se beau cate 200 ml de trei ori pe zi inainte de masa. Reteta propusa se foloseste si in cazurile de ulcer stomacal, ulcer duodenal, pietre la ficat.
- 2 linguri radacina de pir (chir) tarator taiat marunt se lasa timp de opt ore (sau peste noapte) in 500 ml apa rece de izvor. Se bea cate un pahar de trei ori pe zi intre mese.
- Pentru eliminarea nisipului se foloseste o metoda radicala: 10 lamai se spala bine cu apa fierbinte si se dau prin masina de tocat Se amesteca cu 2 litri de apa fiarta si racita, plus 2 linguri de glicerina si se lasa 30 minute intr-un loc cald. Se strecoara si se bea cate un pahar la fiecare 10 minute; tot amestecul trebuie baut in maxim doua ore. Dupa ce toata cantitatea s-a baut, pe rinichi se aplica o perna electrica fierbinte sau cateva sticle umplute cu apa fierbinte. in timp ce incepe eliminarea nisipului, uneori apar si dureri; de aceea se recomanda ca bolnavul sa stea intr-o cada cu apa fierbinte sau sa ia pastile NoSpa.
- Semintele de urzica se consuma o data pe zi, cate 3 grame de seminte, de preferinta rasnite; se tin in gura 2-3 minute, apoi se inghit, in lipsa semintelor se folosesc flori de urzica. intr-o sticla se pun pana la 1/3 flori de urzica peste care se toarna tuica pana se umple sticla. Se lasa la macerat 10 zile inchisa bine si la intuneric. Se bea cate o lingura cu 150 ml apa de trei ori pe zi dupa masa.
- Scaiul este o buruiana de care nu se bucura lumea. Dar nu

degeaba a aparut el in gradina Domnului. Este folosit in diferite afectiuni, mai ales pentru pietre la rinichi. 0 lingura de planta se pune intr-un pahar de apa fierbinte si se fierbe timp de un minut, apoi se infuzeaza 12 ore. Se bea cate o jumatate de pahar, de doua ori pe zi inainte de masa, timp de doua saptamani.
- O metoda mai puternica pentru eliminarea pietrelor. Se amesteca bine cate o lingurita de radacina de patrunjel, radacina de papadie, maces, porumbar, flori de morcov salbatic, galbenele, urzica si paie de secara, toate maruntite cat mai bine. Se toarna peste ele patru pahare cu apa si se fierb timp de 10 minute; se lasa acoperite pana la racire, apoi se strecoara. Se bea cate o jumatate de pahar cu 30 minute inainte de masa.
- Daca durerile renale sunt provocate de un chist al rinichiului, sau polichistoza, incercati sa va tratati cu ajutorul plantelor, care au putere de dizolvare a chistului.
- Frunze tinere de brusture se spala, se usuca si se trec prin masina de tocat. Sucul se stoarce prin 2-3 straturi de tifon si se pastreaza intr-o sticla bine inchisa in frigider. Se bea strict dupa urmatoarea schema, timp de o luna. Prima si a doua zi se bea cate 1 lingurita de doua ori pe zi, a treia si a patra zi cate 1 lingurita de trei ori pe zi, in continuare cate 1 lingura de trei ori pe zi luata intre mese. Daca timp de o luna problema se rezolva doar partial, se repeta Tratamentul inca o data.
- Radacina de iarba mare se spala bine cu apa rece si se rade sau se toaca marunt; se amesteca bine 30 g radacina cu 2 linguri de zahar si 1 lingura de drojdie. Se toarna peste amestecul obtinut 3 litri apa calda si se lasa doua zile intr-un loc cald. Se bea cate 0,5 pahar de trei ori pe zi inainte de masa, pana se termina lichidul. Dupa o pauza de 20 zile cura se repeta.
- Nuci verzi tocate se amesteca cu o cantitate egala de zahar sau miere de albine si se lasa bine inchise intr-un loc fara lumina timp de o luna. Sucul obtinut se bea de trei ori pe zi inainte de masa.
- Un pumn flori de galbenele cu 700 ml alcool dublu rafinat se Iasa la macerat doua saptamani intr-un borcan invelit in tesatura de culoare neagra si la caldura (langa soba sau calorifer). Borcanul se agita zilnic. Alcoolul se strecoara prin tifon si florile se storc bine. Se bea cate o lingura cu 50 ml apa de trei ori pe zi cu 30 minute inainte de masa.
- Pentru curatarea rinichilor se folosesc seminte de in. Un pahar de apa cu o lingurita de seminte se fierbe cinci minute pe un foc mic. Dupa racire se bea cate jumatate de pahar la fiecare doua ore timp de doua zile. inainte de consumare, fiertura se dilueaza cu apa fiarta. - Pentru vindecarea pielonefritei se amesteca 10 linguri de miere de albine cu 5 linguri seminte de telina pisate. Amestecul se incalzeste pe aburi (bai marin) timp de 20 minute. Copii beau cate o lingurita cu 30 minute inainte de masa timp de o saptamana, iar adultii timp de o luna. Daca boala a capatat forma cronica, Tratamentul va dura mai mult timp.
- in tratarea pielonefritei se mai folosesc si aplicatii cu argila amestecata cu otet de mere.Argila unsa pe o bucata de tesatura mai groasa se aplica pe regiunea rinichilor si se tine timp de sase ore, sapte zile la rand. in acelasi timp se tine o dieta alimentara, painea se inlocuieste cu mamaliga, se bea ceai din matase de porumb si din seminte de bostan.

OSTEOPOROZA

in cazul osteoporozei se exclud din meniul zilnic toate produsele alimentare care intensifica eliminarea calciului din organism. De exemplu: cafeaua si coca-cola maresc de cinci ori eliminarea calciului prin urina. Acelasi efect il au si produsele care contin multa sare sau multe proteine, cum sunt produsele din carne. De asemenea, unele alimente vegetale precum varza, taratele, cartofii scad puternic absorbtia calciului in intestine. Nu numai produsele alimentare, ci si preparatele pe baza de hormoni, cum sunt glucocorticosteroizii, favorizeaza dezvoltarea osteoporozei. in meniu trebuie introduse alimentele care sa contina cat mai mult calciu si vitamina D3, care asigura asimilarea calciului
I. Supa de ceapa
Se foloseste cu succes in vindecarea osteoporozei: 2 cepe mari sau 4 cepe medii, se curata de coaja, dar aceasta nu se arunca. Ceapa se prajeste in ulei pana devine aurie. Se pune in cratita impreuna cu coaja spalata, se toarna 1 1 de apa si se fierbe 10-15 min. Dupa dorinta se pot adauga 2 cubulete de "Galina Blanca". Supa se lasa 15-20 min. dupa care se scot cojile de ceapa. Supa cu ceapa se imparte in trei portii egale, pentru trei zile. Fiecare portie se consuma fie dimineata, fie la pranz. Se repeta reteta astfel incat cura sa dureze o luna de zile sau mai mult in functie de necesitati.
Supa se poate folosi nu numai in cazuri de artroza si osteoporoza ci si in caz de cancer la stomac; numai ca, in acest caz, bolnavul nu va consuma decat lichidul din supa (fara ceapa).
II. Branza cu calciu. o8g626or18slj
Se incalzesc 5 1 de lapte, se adauga 1 litru de lapte batut sau lapte acru, 300 g de smantana, 1 lingura de pulbere din coaja de ou, sau pastile pisate de calciu din farmacie. Se ia de pe foc inainte de fierbere si se raceste. Daca este subtire, strecurati branza. Zerul obtinut il puteti folosi pentru prepararea mancarurilor sau, in cosmetica, ca masca pentru un par cu probleme ori ca lotiune de ten.

III. Citratul de calciu.
Fiecare om trebuie sa consume in medie, zilnic, 0,12 - 0,15 g de calciu. Dar consumul zilnic de cafea, ciocolata, CocaCola, mareste eliminarea calciului din organism, prin urina, de cea. 5 ori. Acelasi efect il au si consumul mare de sare si de carne. Produsele care contin celuloza ca: varza, cartofii, tarata, painea neagra, etc, micsoreaza considerabil absortia calciului in intestine.
Trebuie sa stiti ca elementul Calciu poate fi absorbit si folosit in organismul nostru numai in prezenta vitaminei D3 sau C din lamaie. Astfel, necesarul zilnic de calciu, care se gaseste in 100 g de branza de vaci sau 11 de lapte de vaca sau in coaja unui ou va fi consumat cu suc de lamaie (acesta va asigura adsorbtia cantitatii de calciu).

Atentie! Sucul de lamaie nu poate fi inlocuit cu sare de lamaie dizolvata in apa.
Va propun doua metode de preparare a citratului de calciu.
Prima metoda este mai simpla. Se macina pulbere coaja de ou (dupa ce in prealabil s-au spalat bine cojile de ou); se amesteca 1 lingurita de praf de ou, cu 1 lingura de suc de lamaie proaspat. Se amesteca pana apare spuma. Se adauga in mancare sau se consuma separat, cate 2-3 lingurite pe zi.
A doua metoda este putin mai complicata si se adreseaza persoanelor cu afectiuni in stadii mai avansate. 7 oua albe de casa spalate foarte bine, se pun intregi intr-un borcan sterilizat si peste ele se toarna sucul a 12 lamai. Se inchide bine borcanul si se pastreaza la frigider 12 zile. Zilnic, se amesteca atent continutul borcanului cu o lingura de lemn. La sfarsitul perioadei, se trece continutul borcanului prin sita si se amesteca cu 0,5 1 de coniac si 200 g de miere de albine. Amestecul obtinut se pastreaza in frigider si se consuma de trei ori pe zi, intre mesele principale.

IV. Salata
Petale de crizantema se taie marunt, se amesteca cu smantana si se consuma ca atare sau se adauga diferite fructe de padure.

DURERI DE ARTICULATII
g8i258gb94czj
Daca durerile in membre sau in articulatii va chinuie atat de mult incat nu puteti dormi noaptea, folositi urmatoarele retete:
- inainte de culcare faceti o baie cu fiertura din crengi de pin, care a fost preparata dimineata sau in timpul zilei. Crengile se taie in bucati de 10-15 cm lungime, se pun intr-o cratita mare, pana la jumatate. Vasul se umple cu apa fierbinte, se fierbe max. 5 min. Seara, fiertura se strecoara, se toarna in cada cu apa calda, unde se dizolva si 0,5 kg de sare. Se sta in cada 20 de min. La iesire din cada pielea nu se sterge ci se tamponeaza cu un prosop. Cel mai bine este sa lasati pielea sa se usuce de la sine. Baile se repeta de 5-6 ori, recomandandu-se cate 2 bai pe saptamana. - De un real ajutor in tratarea articulatiilor bolnave sunt baile cu napi, o data pe saptamana. 3 kg de planta (tulpina, frunze, flori) se fierb 10-15 min. in 7-8 1 de apa. Fiertura se toarna intr-o cada cu apa la temperatura de 3942 °C. Dupa baie este indicat ca bolnavul sa bea un ceai din 3-4 linguri de napi uscati sau proaspeti la un litru de apa.

- Alta reteta pentru baie: 1 kg de argila se dizolva in apa de 37-38 °C din cada de baie. Se pot face 12-15 sedinte a cate 10-15 min. fiecare.
- Argila se foloseste si pentru aplicatii externe pe articulatiile bolnave. Argila se amesteca cu urina sau cu fiertura din ace de pin. in cazuri grave, se prepara fiertura din amestec de ierburi. Cu cat sunt mai multe plante in amestec, cu atat este mai bine.
- O alta reteta, batraneasca, pe baza de argila. Daca locuiti langa o padure, puteti aduna fan din padure si, separat, fan de camp. Timp de o saptamana se amesteca argila cu ceaiul din fanul de padure iar a doua saptamana se amesteca si cu ceaiul preparat din fanul de camp. Se aplica apoi pe articulatiile bolnave. Batranii spun ca lutul se foloseste numai o data, dupa care se ingroapa intr-un loc unde nu circula lumea, cu cuvintele: "Pamantule tata, de la tine le-am luat, tie ti le-am intors. Ia si boala lui..."
- Din mosi-stramosi se foloseste si vindecarea cu comprese de lana de caine. Lana se aseaza intr-un strat de cea. 1 cm grosime intre doua straturi de tesatura sau tifon si se coase in asa fel incat lana sa nu se miste (la fel cum se cos si branturile pentru incaltaminte). Compresa poate fi folosita si ziua si noaptea.

- Un ajutor bun pentru articulatiile bolnave il constituie siropul facut din 200 g de aloe, o lamaie fara samburi si 4-5 radacini de brusture, care se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca totul cu 400 g de miere de albine si 400 g de vin rosu sec. Amestecul se fierbe in aburi timp de 30 min., se strecoara si se consuma cate o lingura zilnic.
- Primavara se culeg frunze tinere de brusture, se clatesc de praf si se usuca. Se maruntesc si se pun intr-un borcan care se astupa cu un capac de plastic. Borcanul se tine la fereastra, la soare, pana cand frunzele se transforma intr-un terci cu miros neplacut Cand apare si mucegaiul, preparatul se poate folosi pentru comprese pe articulatiile bolnave. Durerile se linistesc dupa prima folosire. - Artroza poate fi tratata folosind urmatoarea reteta: radacini de urzica se spala bine, se taie marunt, se umple cu ele o sticla de 0,51 si se toarna peste ele tuica pana se umple sticla. Se lasa la intuneric timp de 12 zile. Se bea cate o lingura inainte de culcare. Daca boala este avansata, se pot bea cate doua linguri pe zi, una dimineata si alta seara.

- 1 kg varza fara cotor si 1 kg mere fara samburi se dau prin masina de tocat impreuna cu un pahar de frunze de patlagina. Se adauga un pahar de miere de albine si se pastreaza compozitia la frigider. Se consuma de trei ori pe zi cate o lingura, cu 30 min. inaintea meselor principale, timp de doua luni. Dupa o pauza de 10 zile Tratamentul se repeta de 2-3 ori. Pentru iarna patlagina tocata se amesteca cu mierea de albine in proportie de 1:1 si se poate pastra la frigider timp indelungat. Tratamentul este contraindicat celor cu varice.
- Pentru eliminarea durerilor in caz de inflamare a articulatiilor se prepara "laptele de bostan". 20 g de seminte de bostan se lasa pana dimineata intr-un pahar cu apa calda. Dimineata, semintele se dau prin masina de tocat si se amesteca cu apa in care au fost tinute noaptea. Se consuma acest preparat in decurs de o zi. Se repeta procedura timp de 2 saptamani. in timpul Tratamentului nu se consuma alcool, produse alimentare sarate sau iuti.
- Contra durerilor in articulatii provocate de saruri, trebuie sa mancati 3 saptamani orez in afara altor proceduri. Seara puneti 3 linguri de orez intr-un vas mic, turnati apa curata; dimineata fierbeti orezul astfel incat sa fie lichid si consumati-1 pe stomacul gol. Dupa aceasta, timp de 3 ore nu mai mancati nimic. Orezul se fierbe fara sare si grasime.
- Noduri la maini si picioare: se pune propolis sau ceara de albine. Se tine 2-3 zile sau 1 saptamana. Mai intai se pot opari nodurile in apa cu bicarbonat de sodiu. Picioarele sau mainile nu se sterg, se lasa sa se usuce de la sine, apoi desenati pe locul bolnav cu iod o retea de linii ca o plasa.
- Se poate face si infuzie din 6 castane mari, date prin razatoarea marunta, la 100 g de apa de colonie (Troinoi). Aplicati comprese timp de 2 saptamani, apoi 1 saptamana pauza si repetati pana cand nodurile vor disparea.
Cand apar dureri de spate sau de sale, cand nu va puteti nici apleca nici aseza, puteti incerca o metoda mai contemporana. 3-4 pahare de pilitura de fier se toarna intr-o manusa de muncitor nefolosita dar spalata bine. Peste pilitura se toarna o lingura de otet, care, intrand in reactie chimica cu metalul, il incalzeste. Manusa se leaga la capat si se pune pe pat unde se asterne hartie si un prosopel. Se culca pacientul cu locul bolnav peste manusa. Daca caldura este insuportabila, puneti peste manusa un prosop impaturit in 2 sau in 4, pana ce caldura devine suportabila si ramaneti culcat pana ce manusa se raceste. Se repeta procedura o data la doua zile. Metalul din manusa se schimba dupa 5-7 proceduri (pentru ca rugineste). - O metoda cunoscuta inca din antichitate, cu un efect deosebit il constituie lovire puternica si repetata a locului bolnav cu cateva crengute de urzica.
- Pentru eliminarea rapida a durerilor se fac comprese cu un amestec dintr-un pahar de sare cu un pahar de miere de albine.
- in cazuri grave, de pierdere a capacitatii de munca, se foloseste o reteta dureroasa dar cu efecte vizibile: intr-o sticla de 1/2 1 umpluta 1/3 cu gaz lampant, se adauga ardei iute,proaspat tocat prin masina, astfel incat sticla sa fie aproape plina. Se macereaza timp de 6 ore. Se aplica comprese pe timpul noptii; bolnavul va simti dureri, vor aparea senzatii neplacute, dar este necesara multa rabdare.

- O compresa care lupta cu succes contra durerilor de artrita, se prepara din 100 g suc de aloe, 200 g miere de albine si 300 g de tuica. O bucata de tesatura de culoare alba se inmoaie in amestec si se aplica pe locul bolnav. Se inveleste tesatura cu vata, celofan si se infasoara strans cu un fular sau cu un prosop.
- Flori de papadie se macereaza in tuica timp de 2 saptamani, la intuneric. Se frectioneaza cu solutia obtinuta articulatiile bolnave, timp de 5 min., pana devin fierbinti, apoi se infasoara cu un prosop inainte de culcare.
- Daca sunt afectate un numar mai mare de articulatii dar si ligamente, preparati un terci din pulbere de creta amestecata cu putin lapte batut, atat cat sa nu curga. Amestecul obtinut se aplica pe locul bolnav, se infasoara cu celofan si se lasa peste noapte. Aplicata timp de mai multe zile reteta determina ameliorarea durerilor.
- Daca durerile in articulatii sunt deosebit de puternice, dizolvati 10 pastile de Analgin in 50 de ml de tuica si frectionati locul bolnav.
- Un efect si mai bun se obtine folosind un amestec de apa de colonie Troinoi", pulberea a 10 pastile de Analgin si 50 ml de iod. Solutia obtinuta se foloseste pentru frectii si in cazuri de osteocondrita, guta, dureri in zona cervicala.
- Durerile lombare pot fi tratate cu urmatoarea reteta: radacini de urzica se spala bine, se taie marunt, se umple cu ele o sticla de 0,5 1 si se toarna peste ele tuica pana se umple sticla. Se lasa la intuneric timp de 12 zile. Se bea cate 1 lingura inainte de culcare. Daca boala este
avansata, se pot bea cate 2 linguri pe zi, una dimineata si una seara.
- Pentru bolnavii de coxartroza si osteomielita, este foarte indicat sucul de telina; cate 2 lingurite de trei ori pe zi, cu 30 min. inainte de masa. Efectul se mareste daca se adauga si suc de napi.
- O lingurita de frunze de afin maruntite se amesteca cu 1,5 pahare cu apa rece. Se fierbe amestecul 5 min. si se infuzeaza intr-un termos 34 ore. Se strecoara si se amesteca cu 5 linguri de agheazma si se beau cate 2-3 inghitituri mici la fiecare ora, toata ziua (10-12 ore), timp de 3 zile consecutive. in nici un caz nu se bea multa fiertura o data pentru ca poate provoca hemoragie. Se repeta Tratamentul dupa o pauza de o luna. in timpul Tratamentului se interzice categoric consumarea urmatoarelor alimente: carne, peste, lactate, oua.
- Radeti cateva mere, asezati totul pe un prosop impaturit in patru - dupa marimea articulatiei - si aplicati-1 pe locul bolnav. Se infasoara in asa fel incat prosopul sa nu se miste. Deasupra se aplica o tesatura de lana. Tratamentul dureaza 3 luni; ajuta chiar si pe cei imobilizati la pat.
- Se prepara un amestec din 1 lingura de miere de albine, 1 lingura de mustar proaspat si 1 lingura de ulei. La inceput se amesteca uleiul cu mustarul, se pune pe foc si se aduce la fierbere. Imediat se ia de pe foc si se adauga mierea de albine. Pe o bucata de celofan se asterne tifon pus in doua straturi, deasupra se intinde masa obtinuta si se aplica peste locul bolnav, timp de 2 ore. Compozitia obtinuta se pastreaza in frigider si poate fi folosita de cateva ori. inainte de folosire se incalzeste pe capacul unei cratitei in care fierbe apa.

- 1/2 de pahar de boabe de catina tocate, se folosesc pentru frectionarea articulatiei bolnave, dupa care se pune o compresa din terciul ramas, timp de 2-3 saptamani, inainte de culcare, chiar daca durerea trece dupa prima procedura.
- Frunzele de brusture se spala bine; se stoarce sucul lor si se amesteca cu rachiu, tuica sau apa de colonie ruseasca "Troinoi", in proportie de 1:1. Poate fi pastrat la temperatura camerei, in borcane de sticla. inainte de folosire, se agita sticla. Se frectioneaza locul bolnav inainte de culcare. Dupa frectie, se inveleste locul sau se acopera cu ceva calduros (sosete, vata, manusi, etc). Este indicat si pentru dureri reumatice. Se poate folosi si ca pe o compresa in tratarea gutei (cand apar ciocuri langa degetul mare de la picior).
- Contra spondilozei cervicale puteti prepara urmatoarea crema : 100 g de untura de porcnesarata sau vaselina se topeste pe foc mic. Se adauga 5 linguri de flori de musetel maruntite, 3-4 linguri de ceara de albine maruntita, se amesteca totul si se fierbe. Se strecoara prin tifon si se adauga 3 linguri de alcool de 75°. Preparatul se pastreaza intr-un vas bine inchis. Se maseaza cu el pieptul, umerii, coloana vertebrala de 4-5 ori pe zi. Dupa masaj e bine ca pacientul sa stea culcat pe spate punandu-i-se sub ceafa un saculet lung si ingust umplut cu grau incalzit in tigaie. Procedurile care urmeaza ajuta la tratarea spasmului muscular si vascular, imbunatatesc circulatia sanguina, relaxeaza muschii incordati, scade tensiunea nervoasa.
- Pentru imbunatatirea refluxului venos in zona cervicala se iau 2-4 g praf de menta cu 200 g de apa distilata. Se poate, de asemenea, sa se bea decoct din radacina de obligeana (trestie mirositoare), cimbrisor, menta. Nu se recomanda sa mergeti cu masina distante mari.
- La aparitia "ciocurilor" in zona cervicala (spondiloza), se ia macerat alcoolic din frunze verzi de agava, 20 de picaturi de 3 ori pe zi.
- Pentru tratarea spondilozei lombare si lumbago se da prin razatoare ridiche neagra, se intinde pe o bucata de panza unsa cu ulei. Se pune panza astfel pregatita pe spate si se acopera cu celofan, se leaga cu o batista calda si se lasa toata noaptea.
- in cazul deplasarii de vertebre, contra radiculitei ajuta urmatoarea reteta: se ruleaza un material dur pana se obtineti un sul de grosimea unui pahar (cea. 4-5 cm) si se coase. Se aseaza pe podea o plapuma moale. Se culca pe burta bolnavul, se aseaza cilindrul de mai inainte sub buric, si treptat se apasa cu toata greutatea corpului pe el. Cilindrul trebuie presat complet pana se atinge cu burta podeaua. in prima zi se sta astfel 5 min., in a doua zi 10 min., in a treia 15 min. s.a.m.d. Dupa 7 zile se face o pauza de 5 zile, apoi se repeta Tratamentul. Peste 10-15 zile trebuie puse ventuze medicinale, sau mai bine pahare simple, cate 3 pe ambele parti ale coloanei vertebrale. Aceasta procedura va va scuti de dureri, va va pune la loc organele si vertebrele. Celor care au suferit interventii chirurgicale nu le este recomandat acest Tratament.
DURERILE DE FICAT

Medicina occidentala sustine ca ficatul indeplineste in organism 140 de functii, in timp ce medicina orientala considera ca numarul functiilor ficatului este de 10 ori mai mare. Functiile ficatului nu au fost descoperite in totalitate dar si asa este clar ca fara un ficat functionand in parametri normali, omul nu poate fi numit un om sanatos. De exemplu, micile cosuri care ne apar pe fata, nu pot fi inlaturate fara o functionare normala a ficatului. Ficatul raspunde de metabolismul calciului in organism. s3s3618sc85mim
Daca dintii se cariaza rapid iar picioarele se scrantesc usor sunt, de asemenea, semne ca functiile ficatului sunt dereglate. Chiar si activitatea inimii depinde de starea ficatului. Daca ficatul nu purifica (curata) bine sangele, functionarea muschiului cardiac are de suferit in vasele sanguine se dezvolta procese degenerative care duc la stenocardie, ischemie, infarct de miocard. Daca ati observat inrautatirea memoriei, este, de asemenea, necesar sa aveti grija de curatarea ficatului. Daca sangele nu este bine curatat, ajuns in creier duce la dereglarea sistemului nervos. Ficatul raspunde si de imunitatea organismului si, de aceea curatarea lui ajuta in tratarea alergiei si a bolilor inflamatorii.
Ficatul are foarte putini nervi care raspund senzatiei de durere si, de aceea nu ne doare chiar si atunci cand este afectat de o boala. Din aceasta cauza, oamenii nu sesizeaza inceputul unei afectiuni a ficatului, cand Tratamentul poate da rezultate mai bune intr-un timp mult mai scurt Dar in cazul ficatului bolnav, avem si un serios motiv de optimism si anume ca se regenereaza daca a fost tratat corect si daca omul respecta toate conditiile pentru usurarea functionarii ficatului.
Ficatul sufera si se imbolnaveste in urmatoarele situatii:
1. Daca in sange apar substante daunatoare introduse in organism odata cu produsele alimentare, cu apa si cu aerul.
2. Produsele alimentare de calitate inferioara sau stricate.
3. Foarte daunatoare pentru ficat sunt mesele luate la ore tarzii, precum si culcatul la ore tarzii.
4. Alimentatia abundenta si consumarea grasimilor, prajelilor, afumaturilor, painea moale, proaspata, clatitele.
5. Nicotina si alcoolul foarte activ distrug celulele ficatului.
6. Stresul, furia, provoaca eliminarea crescuta a adrenalinei, care intoxica puternic ficatul, traumatizandu-1. 7. Ficatul sufera si atunci cand omul efectueaza o munca fizica grea, fara o pregatire corespunzatoare. Efortul fizic trebuie marit treptat, pentru ca ficatul sa aiba timp pentru adaptare.
8. Daca nu puteti renunta la mancaruri din carne grasa, straduiti-va macar sa le consumati in prima jumatate a zilei, cand ficatul elimina mai multa secretie biliara si se creeaza conditiile favorabile pentru digestia grasimilor, a proteinelor, iar in a doua jumatate a zilei este indicata consumarea lactatelor si a glucidelor.
Pentru fiecare organ exista si alimente care imbunatatesc functionarea lui. Ficatul este ca un copil; ii plac foarte mult dulciurile. Pentru functionarea normala a ficatului, organismul trebuie sa consume cantitatea necesara de glucoza. Cel mai bine este daca glucoza provine din fructe si nu din dulciuri. Toamna, se recomanda consumul zilnic a 200 g de struguri. Se intareste nu numai functionarea ficatului cat si a inimii. Carnea este bine sa se consuma impreuna cu multe legume si zarzavaturi. in timpul mesei nu este de dorit sa consumati lichide. Bautura poate fi consumata la 1,5 - 2 ore de la servirea mesei. Fructele si legumele pot fi consumate atat crude, cat si fierte, coapte, inabusite, cu acelasi efect benefic. Un aport important il are bostanul (dovleacul) care, ca si strugurii, contine mult calciu. Iarna se pot consuma cantitati mari de fructe uscate traditionale (prune, caise, mere, stafide) sau aduse din tarile calde. Se pot bea compoturi, sucuri, lapte acru, iaurt. Ficatul reactioneaza pozitiv si la consumul de nuci sau seminte de floarea soarelui, fara a fi consumate in exces. Ficatul reactioneaza negativ la consumul ciocolatei, mai ales in cazul copiilor. in functionarea normala a ficatului un rol important il au emotiile pozitive, priceperea de a te bucura de viata.
Cu scop de Tratament si profilaxie, se consuma miere de albine.
- Se toaca marunt 300 g de ceapa, se amesteca cu 2 linguri de pelin uscat, 100 g de miere de albine si 700 ml de vin alb, sec. Amestecul se macereaza 20 de zile intr-un loc racoros, la intuneric, se agita periodic, apoi se strecoara. Se beau cate 50 ml, de 3 ori pe zi, inainte de fiecare masa.
Metode de salvare in caz de dureri acute in zona ficatului:
1. Se dizolva 1 lingura cu varf de zahar intr-o jumatate de pahar de apa si se bea.
2. Se mananca 2-3 banane foarte, foarte coapte. Bananele verzi nu au acelasi efect
3. Se bea fara limite ceai fierbinte de menta. Se adauga o lingura de planta la 300 ml de apa si se infuzeaza 15 minute. 4. Orice parte a mesteacanului, frunzele, mugurii, crengutele tinere, sau un amestec din ele se foloseste sub forma de ceai. 5 linguri de planta se introduc intr-un litru de apa clocotita si se fierb 20 de minute. La inceput se bea cu inghitituri mici un pahar si jumatate de lichid foarte fierbinte, timp de 20 de minute. Pe urma, se bea cate 100 ml dupa fiecare urinare, astfel ca pe parcursul zilei sa fie consumata toata cantitatea de ceai.
5. Folositi monede sau cerculete decupate, din cupru si aplicati-le pe toata zona ficatului cu leucoplast, timp de 2 zile. Daca nu aveti nimic din cupru, puteti incerca cu bucati din staniol de la pachetele de tigari sau ciocolata. Ideal ar fi ca staniolul sa fie energizat in prealabil de o persoana care are cunostinte in domeniul bioenergiei. Staniolul poate fi folosit pentru eliminarea durerilor din diferite zone ale corpului, daca este aplicat pe locul bolnav.
Ficatul are o capacitate puternica de restabilire a functiilor lui, daca este ingrijit sau tratat la timp. O metoda de profilaxie si ingrijire o constituie curatarea ficatului.
Va propun doua metode de curatare (puteti sa le incercati pe rand o data pe luna) cu durata de 4 luni, astfel incat ficatul si bila sa fie
curatate complet.
I. 5-6 zile mancati usor, de post. Ultima zi, seara, mancati salata de sfecla cruda sau fiarta, rasa, cu varza proaspata sau murata si cu suc de lamaie. A doua zi dimineata, la ora 9:00, mancati fulgi de ovaz fierti cu 1/2 pahar de apa, astfel incat sa obtineti un terci moale, sarat sau indulcit putin. La ora 11:45 luati un purgativ. La ora 12:00 beti 1 pahar de ceai de menta si pojarnita, suc de lamaie si miere de albine. La ora 14:00 se aplica o perna electrica (sau altceva cald) pe ficat timp de 6 ore. La ora 15:00 se ia iarasi purgativ cu ceai fierbinte ca la ora 12:00. La ora 18:00 se usuca in cuptor cateva felii subtiri de paine neagra cu putina sare. Se stoarce sucul unei lamai si se dilueaza 1:1 cu apa. Se fierb 200 ml apa cu 2 lingurite de cafea si se beau. La 18:30 se bea 1 fiola de Platifilina sau se iau 1 pastila de papaverina si 1 pastila de No-spa. La ora 19:00 se beau 150 ml ulei de masline, incalzit la 50° C, dupa care se bea suc de lamaie si cafea cu paine uscata. Va culcati pe partea stanga si va relaxati. Perna electrica sa fie destul de calda. La ora 20:00 se repeta procedura cu 150 ml ulei de masline si suc de lamaie. La ora 22:00 si dimineata puteti face o clisma (cu irigatorul) dar nu e neaparat nevoie. in timpul procedurii, uneori apar diferite dureri, dar trebuie sa rabdati fara teama. Dupa curatarea ficatului, inca o saptamana mancati usor, de post.
II. Se incepe la fel cu 5-6 zile de pregatire. Apoi in prima zi de la ora 8:00 pana la 20:00 beti la fiecare 2 ore cate 1 pahar de suc de mere proaspat stors (in nici un caz din comert). Nu mancati nimic altceva, dar puteti bea si apa fiarta. A doua zi se repeta procedura pana la ora 18:00. La 18:30 luati 1 pastila de papaverina si 1 pastila de NoSpa, puneti perna electrica fierbinte pe zona ficatului. Pregatiti 1/2 litru de ulei de masline si 1/2 litru suc de lamaie. Ca sa obtineti cantitatea necesara de suc, fierbeti timp de 6-8 minute 10-12 lamai mari si apoi stoarceti-le (in felul acesta se storc mai usor). La 19:00 va culcati in pat si strict dupa ceas luati cate 3 linguri de ulei si apoi 3 linguri de suc la fiecare 15 minute. incercati sa preveniti regurgitarea, pentru ca daca pierdeti mult ulei, Tratamentul nu mai are efect. O sa va mirati foarte tare cand 0 sa vedeti rezultatul curatirii. Puteti sa spalati prin sita si sa adunati intr-un borcan tot ce se elimina din ficat in timpul procedurilor.
Daca apar dureri in zona respectiva, se ia 1 pastila de analgezic si
1 pastila NoSpa.
- Hepatita se trateaza cu flori de sofran. 2 lingurite se infuzeaza 1 ora in 300 ml apa clocotita. Se beau cate 1-2 linguri de 34 ori pe zi.
- Ficatul se curata bine si se restabilesc functiile lui cuJFrunze sau muguri de mesteacan. La 500 ml apa clocotita se pun 2 linguri de frunze sau 1 lingura de muguri si 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu, se lasa in termos timp de 1 ora si se beau cate 100 ml de 4 ori pe zi.
-15 g de seminte de zamor, o data pe zi, curata nu numai ficatul ci si rinichii, caile urinare, linistesc durerile din piept, ajuta la disparitia inflamatiilor.
-100 g de nuci verzi mici (cu diametrul de 2,5 - 3 cm) se taie in 3-4 parti, se amesteca cu 800 g de zahar sau miere de albine si 1 1 de vodca sau tuica. Se lasa 14 zile inchise ermetic, intr-un loc racoros si la intuneric, de preferinta in beci. Se strecoara si se bea cate o jumatate de lingurita, de 3 ori pe zi.
- Dupa o cina usoara, nu mai tarziu de ora 19:00, se dizolva o lingura de sorbitol intr-un pahar de apa. Se bea paharul la ora 22:00, se culca bolnavul cu un termofor cu apa sau electric asezat peste zona ficatului. Procedura se repeta zilnic, timp de o saptamana, pe urma, o data pe saptamana.
- Dimineata pe nemancate se beau 100 ml de apa calda sau ceai care sporesc secretia biliara. Dupa 30 de minute se beau 100 ml de apa foarte fierbinte cu o lingura de miere de albine si se culca pe partea dreapta, cu un termofor aplicat in zona ficatului, timp de o ora si jumatate. inainte de a se ridica din pat se fac cateva inspiratii adanci, apoi se fac cateva genoflexiuni si se ia masa de dimineata.
Aceasta metoda de curatire a ficatului este indicata persoanelor cu
probleme dermatologice, cosuri.- Se stoarce suc de castraveti si se bea de 2-3 ori pe zi (se poate si cu miere de albine), cate un sfert de pahar.
- 0 metoda de curatare a ficatului cu un mare efect: un pahar si jumatate de ovaz nedecorticat, care nu a fost in contact cu erbicidele, se spala bine, se amesteca cu o lingura si jumatate de muguri de mesteacan, o lingura de frunze de merisor si 2 1 de apa rece. Se lasa 24 de ore. intr-un alt vas, cu 0,5 1 de apa, se fierbe o jumatate de pahar de maces strivit, timp de 19 minute, si se lasa, de asemenea, 24 de ore. A doua zi, cratita cu ovaz se acopera bine, se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Se ia de pe foc si se tine acoperita timp de 45 de minute. Ambele solutii se strecoara prin tifon, se scurg bine, se amesteca si se pastreaza in frigider, nu mai mult 5 zile, intr-un borcan de sticla. Tratamentul dureaza 10 zile. Lichidul se bea incalzit de 4 ori, cu 30 de minute inainte de masa, strict la aceeasi ora, cate 150 de ml. Ultima data se bea nu mai tarziu de ora 22:00.
Persoanele sanatoase pot folosi aceasta metoda profilactic de 2 ori pe an, iar bolnavii, o data la 3 luni. Copii in varsta de 2-3 ani pot bea cate o lingurita ca desert, cei de 3-5 ani cate o lingura, iar cei de 5-10 ani cate 25 ml.
- intr-un litru de apa de izvor se adauga 150 g de miere de albine, 0,5 kg de radacina de hrean ras sau tocat se astupa ermetic si se lasa 24 de ore. Se bea cate o lingura, de 3 ori pe zi, inainte de masa.
- Ficatul se curata si cu un amestec din jumatate de pahar de "moare" de varza si jumatate de pahar de suc de rosii, care se consuma timp indelungat. Sau se consuma un amestec din parti egale de suc de castraveti, sfecla si morcovi. in cazul folosirii acestui amestec, se realizeaza si o curatare a vezicii biliare. Va amintesc ca sucul de sfecla nu se bea proaspat stors ci trebuie lasat minimum 2-3 ore ca sa "rasufle".
in afara de curatare, ficatul are nevoie si de sustinere alimentara. Va propun in continuare cateva retete de "rasfatare" alimentara a ficatului.
- Se prepara "supa in 5 minute". in apa clocotita sau supa de legume se adauga cate o lingurita de seminte de marar, urzica, patrunjel, telina, foi de dafin. Legumele: cartofi, morcovi, sfecla, varza, se dau prin razatoare iar ceapa si usturoiul se taie marunt. Totul se introduce in apa, se fierbe timp de 5 minute. Se lasa 20 de minute acoperit bine cu un prosop flausat. O lingura de ulei se adauga in farfurie. Supa se foloseste in caz de icter hepatic, hepatita, ciroza, pentru restabilirea functiilor hepatice. in timpul folosirii supei trebuie neaparat sa beti si suc de dovleac (bostan). - Toamna, timp de o luna, zilnic se beau cate 200 ml de suc de struguri care intareste nu numai ficatul ci si inima.
- La fel, toamna se beau de 3 ori pe zi cate 150 ml de suc de vinete, dupa care se consuma 1 lingura de dovleac ras sau tocat.
- Pentru insanatosirea ficatului, a vezicii biliare si a splinei, se prepara un pilaf din mei; meiul se fierbe putin (8-10 minute), apoi se acopera cu o prosop gros si se tine 30 de minute. Pilaful trebuie mancat in timpul zilei (nu se gateste pentru mai multe zile), fara sa fie incalzit (altfel scade efectul terapeutic).
- Daca medicul a confirmat afectarea ficatului, este indicat sa se consume zilnic jeleuri din fulgi de ovaz, care se prepara dupa reteta urmatoare: peste 1/2 de pahar de fulgi de ovaz se toarna 1 1 de apa fiarta la temperatura camerei, se adauga o bucatica de coaja de paine neagra sau o lingura de smantana, se lasa 2-3 zile sa se intareasca. Masa obtinuta se bate cu lingura de lemn si se strecoara prin tifon sau prin strecuratoarea cu gauri mici. Se pune la foc mic si se fierbe pana la ingrosarea amestecului, mestecand in permanenta. Se ia de pe foc atunci cand apar bulbuci. Jeleul obtinut se toarna in pahare, adaugand unt, sare, zahar sau lapte, dupa gust. in terciul ramas dupa strecurare se adauga 2-3 linguri de fulgi, inca o bucatica de coaja de paine neagra si 1 1 de apa. Procesul se repeta. Daca nu aveti posibilitatea sa fierbeti lichidul imediat dupa ce l-ati strecurat, pastrati-1 in frigider.
- in tratarea bolilor ficatului, mai ales in caz de hepatita si ciroza, batranii foloseau foarte deshreanul. Primavara se foloseau flori de hrean. Un pahar de flori de hrean se macereaza 10 zile in 500 ml de tuica si se bea cate o lingura de 3 ori pe zi, inainte de masa.
- Toamna se rade pe razatoarea marunta un pahar de radacini de hrean, se pune intr-un borcan de 1 1, care trebuie umplut cu apa clocotita. Borcanul se acopera si se lasa 30-40 de minute, dupa care se strecoara. Se consuma astfel: adultii - cate o jumatate de pahar, copii -cate un sfert de pahar, iar copiii pana la un an jumate - cate o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa, timp de 3 zile.
- La fel de des in vindecarea cirozei, ascitei (hidropiziei) foloseau bunicii nostri si ceapa. 1 kg de ceapa pisata se amesteca cu 2 pahare de zahar, se incalzeste in cuptor pana cand culoarea siropului devine galbena. Se consuma cate o lingura, dimineata pe nemancate, timp de cateva luni.
- O alta metoda de preparare a cepei: 1 kg de ceapa de culoare albastra, tocata prin masina sau data prin razatoarea marunta, se lasa la intuneric si la rece timp de 10 zile si se stoarce bine. Daca
Tratamentul trebuie inceput urgent, puteti folosi sucul dupa numai 3 zile de la preparare. Se beau cate 3-8 linguri pe zi, indiferent de starea bolnavului si gravitatea bolii. Reteta se foloseste si pentru restabilirea functiilor ficatului.
- Stramosii nostri foloseau pentru vindecarea ficatului tot ceea ce crestea pe langa casa omului. in caz de ascita, ciroza si pentru eliminarea pietrelor din vezica biliara (colecist), ei mai foloseau si cartoful. 1 kg de cartofi se spala bine cu periuta, se inlatura coltii (dupa necesitate), dar nu se rade coaja. Se fierb in 6 1 de apa, la foc mic, timp de 4 ore. Se adauga putina sare si se prepara piure, in apa in care au fiert cartofii. Se lasa pentru sedimentare atat timp cat este necesar ca apa de deasupra cartofilor sa se limpezeasca complet. Se toarna aceasta apa foarte atent, in alt vas si se beau cate 2 linguri, de 3 ori pe zi, cu 40 de minute inainte de masa.
- Batranii foloseau, de asemenea, si moare de varza. in caz de ciroza sau hepatita, se beau, incepand de dimineata, cate un pahar de moare la fiecare 1,5-2 ore, timp de 1 - 2 saptamani (sau pana la vindecare).
- Pentru toate bolile ficatului puteti prepara si sirop de dovleac. Se ia un dovleac galben, bine copt, se taie capacul si cu o lingura de lemn se scoate miezul cu semintele. inauntrul lui se toarna mierea de albine si se acopera cu capacul taiat. Se lipeste capacul cu scotch sau cu elastic, strans. Dupa o luna, dovleacul se curata de coaja, se da prin masina de tocat si se amesteca cu lichidul dinauntru. Se pastreaza la frigider. Se consuma cate 4 -5 linguri pe zi, intre mesele principale.
- Pentru eliminarea pietrelor de la ficat, bunicile noastre preparau sirop din sfecla rosie. 5-6 sfecle se taie si se fierb intr-un litru de apa, la foc mic, timp indelungat, pana apa se ingroasa. Se beau cu inghitituri mici cate 150 ml, de cateva ori pe zi, timp de 1,5 - 2 luni.
- Pentru icter hepatic si alte afectiuni hepatice se foloseau si vlastari de castraveti, uscati. 50 g de planta se fierbe in 0,5 1 de apa, la foc mic, 5 minute dupa ce apa incepe sa clocoteasca. Se inchide bine si se lasa o ora la intuneric. Se strecoara si se beau cate 0,5 pahare, de 3 ori pe zi. Ajuta si in caz de hemoragii interne (mai ales uterine).
Aici ne luam ramas bun de la retetele pe baza de legume si sa vedem cu ce ne mai poate ajuta natura mama.
- Pietrele la ficat provoaca uneori dureri puternice. Pentru micsorarea suferintelor se recomanda sa beti de 2-3 ori pe zi, glicerina din farmacie.
in prima site am scris ca multe retete au fost folosite in familia noastra. Vreau sa va propun o reteta cu care mi-am salvat propriul ficat, dupa ce imi administrasem o planta foarte laudata, dar care mi-a afectat nu numai ficatul ci si alte functii ale organismului. Pielea si ochii au capatat o culoare galbena, de parca eram de origine japoneza sau chinezoaica. Am baut ceai din plante care, atat separat, cat mai ales impreuna, au un efect foarte bun asupra ficatului. Seara, in 1,5 1 de apa adusa la fierbere, adaugam cate o lingura de imortela (galena), flori de galbenele, rostopasca, radacina de cicoare si o lingurita de petale de sofran. Lasam ceaiul sa fiarba timp de 2 minute, dupa care il lasam invelit pana dimineata intr-un prosop gros. A doua zi il beam toata ziua, in loc de apa sau ceai. Dimineata si seara, impreuna cu ceaiul, administram si cate o lingurita de seminte de armurariu, rasnite. Ca sa ajung la rezultate imbucuratoare mi-au trebuit 6 luni.
- Bolnavilor care au diferite probleme legate de ficat, li se recomanda inlocuirea cafelei, cu cafea din cicoare sau din seminte de pepene galben. 2 linguri de seminte se prajesc in tigaie, pana devin de culoare maronie sau roz, se racesc si se rasnesc. Pulberea obtinuta se foloseste in loc de cafea (o lingurita la 70-75 ml de apa).
- Radacinile de papadie se spala, se curata, se taie marunt si se usuca la umbra. O lingurita de radacini uscate se fierbe intr-un pahar de apa, timp de 20 minute, se beau cate 50 ml de 3-4 ori pe zi cu 15 minute inainte de masa.
Pentru dizolvarea pietrelor de la ficat (dar si de la rinichi) se foloseste binecunoscutul troscot, 2 linguri de planta cu un pahar de apa fierbinte se lasa 15 minute in termos, se raceste timp de 45 minute, se strecoara, se stoarce bine, se adauga apa fiarta pana la 250 ml si se bea cate 1/2 pahar de 2-3 ori inainte de masa.
- Pentru dizolvarea pietrelor de la ficat si pentru prevenirea formarii lor, se prepara infuziedintr-o lingura de frunze de mesteacan si un pahar apa clocotita, care se lasa in termos 20 minute, se bea cate 50 ml dimineata si seara pana la masa timp de 10 zile profilactic si 20 zile pentru Tratament.
in caz de icter, 60 g coaja de salcie uscata si faramitata se fierbe intr-un litru de apa 15-20 minute, se lasa in termos timp de 24 ore. Dupa strecurare se beau cate 150 ml de trei ori pe zi inainte de masa.
- Puteti prepara si un amestec din 3 linguri de imortela galbena si cate 2 linguri seminte de marar pisate, menta, pelin, si coada-soricelului; 2 lingurite de amestec cu 2 pahare de apa clocotita se infuzeaza &J3re in termos. Ceaiul obtinut se bea timp de o zi in loc de apa.
- Pentru ciroza hepatica se prepara un amestec din ovaz pisat,
matase de porumb si radacina de cicoare, toate cate 50 g, o lamaie taiata marunt se fierbe in 500 ml apa timp de 5-8 minute. Dupa racire se adauga miere dupa gust. Se bea toata ziua in loc de orice bautura, timp de un an.
- Batranii recomandau in caz de ciroza, ca bolnavul sa bea zilnic cate 6 galbenusuri proaspete de ou.
- Daca disfunctia ficatului a provocat aparitia ascitei (hidropizie-popular dropica) se preparatinctura din radacini de boz, 100 g radacina spalata si taiata marunt se tine 14 zile in 500 ml tuica. La inceput se beau 5 picaturi cu 100 ml apa, peste trei zile 8 picaturi, peste urmatoarele trei zile 15 picaturi cu 150 ml apa. Treptat doza se mareste pana la 30 picaturi cu 200 ml apa.
- O metoda mai placuta pentru ascita, un borcan umplut cu urzica taiata, peste care se toarna apa calda, se lasa acoperit cu tifon intr-un loc calduros. Dupa ce se termina fermentarea, se strecoara si se bea in loc de apa. Procedeul se repeta pana la rezolvarea problemei.
O metoda neobisnuita folosita in popor:
- Vindecatorii din popor foloseau o alta metoda pentru lecuirea ascitei, 15 gandaci de casa de culoare neagra se uscau bine, se faramitau praf, se amestecau cu un litru de apa si se lasau la macerat timp de 24 ore. Se consuma cate 100 ml de trei ori pe zi.
PENTRU RESTABILIREA FUNqiILOR FICATULUI DUPA HEPATITA, SE FOLOSESC Sl URMATOARELE METODE:
1. O lingura de dentita se fierbe 20 minute intr-un pahar cu apa. Copiii de la 6-12 ani beau cate 2 lingurite de trei ori pe zi, adultii cate 1/3 pahar de trei ori pe zi inainte de masa, timp de o luna. Reteta propusa se foloseste si in cazuri de diabet, bronsita, raceala, afectiuni ale splinei.
2. Se rasnesc in rasnita de cafea 30 g seminte de armurariu; se amesteca o lingurita de seminte cu 1/3 pahar apa calda si se bea de cinci ori pe zi cu 20 minute inainte de masa. Se recomanda si o alta metoda: semintele se tin in gura cinci minute, dupa care se inghit cu apa calda.
3. Cu patru ore inainte de culcare se amesteca in termos 1/2 pahar de stafide cu un pahar apa clocotita, se culca pe partea dreapta, se mananca stafidele incet timp de 20 minute, se bea si apa. Se repeta timp de 10 zile.
4. Un borcan de trei litri se incalzeste bine in aburi sau in apa fierbinte. Se toarna in el un borcan de 0,5 litri de macese, 3 borcane de 0,5 litri de zahar si restul volumului se umple cu apa fierbinte. Se amesteca cu o lingura de lemn si se lasa 3 saptamani la intuneric si la caldura. Iarna se tine langa calorifer. Borcanul trebuie sa fie permanent la cald. Se bea cate 1/3 pahar de trei ori pe zi inainte de masa pana se termina toata doza. Cura se repeta peste sase luni. 5. Si, in incheiere, inca o reteta gustoasa. Se culeg 200 flori de papadie din locuri curate, departe de sosele (drumuri), se taie mai marunt, se amesteca cu o lamaie taiata marunt si cu un litru de apa fierbinte. Se lasa acoperit sase ore. Se stoarce foarte bine prin doua straturi de tifon, se adauga 1 kg de zahar si se fierbe pe foc mic o ora si jumatate. Se mananca zilnic in loc de desert.
ULCERUL STOMACAL

Insomnia, munca noaptea, distractiile nocturne, servirea mesei seara tarziu provoaca ulcer la stomac deoarece stratul protector al mucoasei stomacului se reface doar noaptea, in timpul somnului. l8d263lq57pju
Pentru inceput din meniul bolnavului se exclud supele cu carne sau cu peste. Ciorbele se prepara numai pe apa (vasul de ciorba se fierbe prin intermediul altui vas cu apa, la bain marie), dar se poate fierbe separat 50 g de carne, apoi se toaca si se adauga in mancare. Este indicat a se consuma mai des preparate din fulgi de ovaz, deoarece ajuta la vindecarea ulcerului. Dupa vindecare, nu se recomanda consumarea rosiilor timp de un an.
- Pe tulpinile copacilor de mesteacan, apar uneori ciuperci lemnoase "Inonotus obliguus",care au calitati terapeutice deosebite. Un borcan de 31 se umple, in raport de 1/5 parti, cu bucatele mici de ciuperci si in raport de 4/5 parti, cu apa fiarta (putin calduta). Se lasa timp de 4-6 ore la macerat, intr-un loc cald (langa un calorifer fierbinte). Bucatelele de ciuperci se scot din apa, se dau prin masina de tocat carne si se introduc in aceeasi apa. Se tine amestecul inca 24 ore, intr-un loc cald, dupa care se stoarce bine prin tifon. Se beau cate 100 ml, de trei ori pe zi, la 30 minute dupa masa, timp de 2-3 luni. Concomitent se imbunatateste functionarea sistemului nervos si a rinichilor. Ciuperca de mesteacan se foloseste si in tratarea diferitelor tipuri de cancer.
- in vindecarea ulcerului se folosesc si mugurii de mesteacan. intr-o sticla se pun muguri de mesteacan, pana la jumatate, apoi se adauga rachiu sau tuica pana se umple sticla si se lasa bine inchisa la macerat timp de 10 zile. Daca vechimea ulcerului nu este mare, se bea cate o lingurita dimineata pe nemancate, cu 30 minute inainte de masa. Daca boala este evoluata, se bea de trei ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa.
- Se sparg 15 nuci, li se scoate membrana (peretii despartitori) si se fierb in doua pahare de apa, pana ramane numai un pahar de apa (prin fierbere si evaporare cantitatea de apa se reduce la jumatate). Lichidul obtinut se imparte in trei doze si se bea de trei ori pe zi, cu 30-40 minute inainte de masa, pana la vindecarea ulcerului.
- Daca durerile de stomac apar dimineata dupa trezire, se recomanda sa mancati inainte de a va culca, un mar mare sau un pahar de lapte batut. Dimineata este bine sa beti un pahar de apa minerala, sau un pahar de apa in care s-a dizolvat o lingurita de miere de albine, sau un pahar de lapte batut inainte de masa este bine sa mancati 2-3 linguri de salata preparata din legume crude (morcov, varza, castraveti) rase. Durerile dispar peste o saptamana. in loc de mere se mananca zilnic, pe nemancate 1-2 banane coapte timp de trei saptamani.
- Bananele se folosesc si ca un antinevralgic, atunci cand bolnavul simte o durere acuta in stomac, ficat sau pancreas. Se mananca doua banane foarte coapte. Banana verde nu are efect antinevralgic.
- Ulcerul stomacal si duodenal se mai trateaza si cu miere de albine. Dimineata pe nemancate se bea un pahar de apa la temperatura camerei, peste 20 minute se mananca o lingura de miere de albine si, de asemenea peste inca 20 minute o lingura de unt. Peste jumatate de ora se poate lua masa. in primele zile se poate simti durere, se elimina sange si mucus. Pentru vindecare se consuma 2 kg miere de albine.
-10 oua proaspete de casa, se spala bine si se pun intregi intr-un borcan de 3 litri. 20 lamai mijlocii sau 15 mari se curata si se taie marunt, se pun in borcan; se pune borcanul in frigider timp de 11 zile, acoperit cu un capac cu gauri. Dupa 11 zile se da amestecul prin sita , se adauga 0,5 litri coniac. Se pastreaza in frigider. Se bea cu 5 minute inainte de masa, de 3 ori pe zi, cate 1 lingura.
- Nu numai ulcerul, dar si gastrita si alte afectiuni ale stomacului se vindeca cu radacina de iarba mare. O lingura cu varf de radacina de iarba mare rasa pe razatoare, marunt, se macereaza in 0,5 litri vodca, timp de sapte zile la intuneric. Se bea cate o lingura cu 20-30 minute inainte de masa; nu se bea apa dupa consumarea leacului. O cura de Tratament dureaza pana la consumarea unui litru de macerat. Tratamentul nu se intrerupe chiar daca bolnavul se simte bine, altfel exista riscul ca peste 12-15 luni, boala sa apara din nou.
- in caz de ulcer se iau 40g radacina de tataneasa rasa si se macereaza intr-un litru de apa clocotita. Dupa racire se bea cate o lingurita, de trei ori pe zi inainte de masa.
- Ragaiala (pirozis) dispare, daca mestecati periodic cate o frunza de Kalanchoe, sau mancati dupa masa la 10-15 minute o bucatica de drojdie proaspata. Zilnic se consuma cu acelasi scop o lingurita faina de hrisca, care se prepara din boabe de hrisca prin macinare cu rasnita de cafea. Functionarea stomacului se regleaza si prin consumarea zilnica a pilafului de hrisca.
- Sunt cazuri, cand ulcerul stomacal a fost vindecat cu ajutorul alcoolului dublu rafinat. Dimineata pe nemancate se beau 50 ml de alcool, dar cu 15 minute inainte de a bea alcoolul se mananca o bucatica de unt, ca sa nu arda mucoasa stomacului. Peste 15 minute se bea un ou crud, iar peste inca 15 minute se poate lua dejunul. Tratamentul dureaza, pana cand bolnavul ajunge sa bea 0,5 litri de alcool (10 dimineti). - Se mananca zilnic, pe nemancate 1-2 banane coapte timp de trei saptamani.
- Cei care au dureri in tractul gastro-intestinal, pot folosi un leac foarte gustos "dulceata din nuci verzi", care se adauga in ceai sau in lapte, in loc de zahar, cate doua linguri la fiecare pahar de bautura.
- La dereglarea stomacului se bea 1 lingura de amidon la 100 g apa fiarta; exceptie in caz de dizenterie si holera.
- Contra diareei: 1 lingurita de carbune activ, medicinal, se amesteca cu 100 g vin rosusau rachiu si se bea. Repetati a doua zi daca este necesar.
- Diaree: Se iau 3-4 catei de usturoi, se taie marunt si se adauga intr-un pahar de iaurt, mai adaugati un varf de cutit de acid citric, sarati putin si consumati-1.
- Contra dizenteriei: intr-un pahar cu bere se pune 1 lingura de ulei de ricin si se bea repede. Se repeta procedura de inca 2 ori la un interval de 2 ore. Pe bolnav il va purga, apoi el va adormi. in dimineata urmatoare se va trezi sanatos.
- Pancreatita: toamna faceti 34 cure de Tratament cu suc de cartofi. Dimineata si seara cu 2 ore inainte de masa beti 150-200 g, iar peste 5 minute 1 pahar de iaurt. Beti 15 zile, apoi faceti o pauza de 10-12 zile.
- Daca aveti dureri la stomac, luati frunze verzi de podbal, puneti-le timp de 1/2 ora in apa sarata. Apoi uscati-le si taiati-le la salata de varza sau rosii. Dupa 1 saptamana durerile trec.
- La diaree ajuta foarte bine coaja de rodii. Se ia o bucatica in gura si se suge pana cand nu va mai ramane nimic din ea, sau se iau 5 g coaja uscata, facuta praf, si se fierbe intr-un pahar de apa pana cand apa va scadea la jumatate. Se raceste si se strecoara. Se bea inainte de masa cu 30 minute. Copiilor li se administreaza cate 1 lingurita, adultilor cate 1 lingura.
- Ulcerul duodenal provoaca uneori dureri puternice, stomacale sau intestinale. Pentru calmarea durerilor se beau 20-30 picaturi de tinctura de valeriana (odolean).
- Durerile stomacale pot fi provocate de procesul inflamator din colecist. Pentru eliminarea durerilor, timp de o luna dimineata pe nemancate se bea un pahar de lapte fierbinte si se mananca doua
lingurite de miere de albine. Prima masa poate fi luata peste patru ore. Tratamentul nu se intrerupe daca durerile dispar, dar se recomanda o pauza de 2-3 zile.
- Daca durerile de stomac apar mai rar, in fiecare dimineata se va bea un pahar de apa fiarta,putin incalzita, iar in timpul zilei se va bea de 3-4 ori, ceai din galbenele si pojarnita.
- Zilnic in timpul iernii, se recomanda consumarea sucului de varza murata si salata din varza murata.
- Pentru bolnavii cu gastrita cronica se recomanda, un amestec din lOOg miere de albine, 100 ml suc de Kalanchoe si 100 ml vodca. Se lasa la macerat sase saptamani; periodic se agita. Se bea cate o lingura dimineata pe nemancate pana cand se termina leacul. Nu uitati dupa vindecare sa pastrati, totusi, regimul alimentar, adica cat mai putina mancare grasa, tutun si alcool.
- Daca durerile stomacale sunt provocate de gastrita sau ulcer duodenal, inainte de culcare puneti la capatul patului, pe scaun sau pe raft un pahar cu 150 ml apa. Dimineata, imediat dupa trezire apa se bea cu inghitituri mici. Peste 20 minute se mananca o lingura de miere de albine, peste urmatoarele 20 minute se mananca o lingura de unt, timp de 34 saptamani.
- in caz de ulcer stomacal se bea in loc de ceaiuri si sucuri, apa in care au fost fierti cartofi curatati de coaja. Apa se sareaza putin si se bea cate 0,5 litri pe zi. Batranii foloseau pentru vindecare, numai suc de cartofi, sau suc de cartofi amestecat 1 la 1 (parti egale) cu suc de varza plus un albus de ou si miere de albine. Dar atunci nu existau gandaci de Colorado si cartofii nu se stropeau de 3-4 ori pe vara. Daca doriti sa folositi Tratamentul cu suc de cartofi, cautati legumele curate (cultivate ecologic - fara Tratamente cu substante toxice), sau renuntati la reteta propusa, ca sa nu va intoxicati organismul.
- Tot de la bunicutele noastre s-a pastrat metoda populara de tratare a ulcerului stomacal, 10 spice coapte (ajunse la maturitate) de patlagina, se fierb in 300-350 ml apa astfel ca sa obtineti un ceai concentrat (apa devine un pic vascoasa). Se lasa acoperit pana se raceste. Se bea cate 1/3 pahar (copiilor li se da cate o lingura) de trei ori pe zi cu 20 minute inainte de masa. Daca durerea este puternica, se bea de 4-5 ori pe zi.
- Daca stomacul bolnav reactioneaza cu voma la unele produse alimentare, preparati otinctura din coaja de lamaie uscata, rasnita sau tocata prin masina de tocat carne. 3-4 linguri de pulbere astfel obtinuta se macereaza intr-o sticla de culoare inchisa in 400 ml alcool la 60o timp de trei saptamani, intr-un loc cald; se agita periodic. Se strecoara prin vata sau 3 straturi de tifon, se bea cate o lingura de trei ori pe zi cu 15 minute inainte de masa. Daca nu aveti tinctura, puteti s-o inlocuiti cu otet de mere. O lingura de otet de mere se amesteca cu 0,5 litri de apa fiarta si racita, si se bea cate 1/2 pahar pana cand dispare senzatia de greata. - Pentru cei care sufera de probleme stomacale trebuie permanent sa aiba la dispozitie un amestec din 0,5 kg miere de albine, 0,5 kg ulei de floarea soarelui presat la rece (mai bine de masline) si sucul de Ia 2-3 lamai. Sucul poate fi inlocuit cu 1/2 (jumatate) pahar otet de mere. Componentele se amesteca foarte bine cu o lingura de lemn si se pastreaza la rece bine acoperite. inainte de administrare se amesteca inca o data. Se bea cate o lingura de trei ori pe zi cu 20-30 minute inainte de masa. Durerile dispar, in majoritatea cazurilor peste 4-5 zile, dar o cura de Tratament dureaza 1,5 luni. Este bine sa incepeti Tratamentul inainte de aparitia durerilor; puteti face o cura de profilaxie (preventiv) primavara devreme si toamna tarziu.
- Daca durerile sunt provocate de ulcer stomacal, dimineata dupa trezire se bea un pahar de apa de izvor, peste 20 minute se consuma o lingura de miere de albine, dar fara apa sau orice alta bautura. Peste 3-4 minute se bea o lingura de ulei. Dupa 10 zile de astfel de administrare se face o pauza de 5 zile, dupa care cura se repeta.
- Rezultate bune in vindecarea ulcerului stomacal si duodenal sunt date de consumarea urmatorului amestec: 0,5 litri de miere de albine, 0,5 litri ulei de masline si 1/2 (jumatate) pahar suc de aloe (aloea trebuie sa aiba mai mult de trei ani); componentele se toarna intr-o cratita mica si se acopera cu un capac. intr-o alta cratita, mai mare, la fund se asterne un servetel impaturit in patru sau un strat de paie si se umple cu apa fierbinte pana la 1/3 (o treime). Cratita mica se aseaza in cratita mare si se lasa la fiert pe un foc mic timp de trei ore. in cratita mare periodic se adauga apa fierbinte. Dupa racire amestecul se strecoara prin tifon, se toarna in sticle si se pastreaza la rece. Se bea cate o lingura de 3-4 ori pe zi cu 15-20 minute inainte de masa, timp de sase saptamani.
- Este foarte indicata administrarea rasinei de pin proaspete, incepand cu o bucatica mica cat un bob de orez. Peste o saptamana cantitatea se dubleaza, in a treia saptamana se mareste cantitatea pana la jumatate de lingurita. Tratamentul dureaza sase saptamani.
- Ajuta mult la tratarea ulcerelor si amestecul din parti egale de suc de aloe, morcov, varza, sfecla rosie, ridiche neagra (de toamna), miere de albine de mai si vin rosu tare (Kagor, Cabernet). Amestecul se tine timp de sase ore in cuptor intr-o cratita emailata bine
inchisa si la un foc foarte slab. Dupa racire se toarna in sticle de culoare inchisa si se pastreaza la racoare, se bea cate 50 ml de trei ori pe zi cu 30 minute inainte de masa.
- Stramosii nostri vindecau ulcerele stomacale si duodenale cu plante obisnuite, 3 linguri defrunze uscate si 2 linguri de radacini de urzica, 2 linguri de patlagina, 2 linguri frunze de nuc, 1 lingura de fructe de ienupar, 1 litru de vin rosu tare, se lasa la macerat timp de doua sapt

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare