Faceți căutări pe acest blog

joi, 15 mai 2014

GHIMBIRUL

Hai sa slabim cu ceai de ghimbir , am sa incerc si eu...

Ghimbirul, un condiment natural de provenienta asiatica, fiind folosit de chinezi de peste 2500 de ani in bucatarie precum si in medicina, a ajuns in Romania de curand. Ne bucuram de mirosul si de aroma deosebita a ghimbirului in mancare, dar stiati ca radacina de ghimbir poate fi un remediu in nenumarate afectiuni?

ghimbir, beneficii, remediu, afrodisiac, apetitBeneficii aduse de ghimbir sănătăţii:
  1. Ajută la recuperarea apetitului. Trebuie doar să mâncaţi puţin ghimbir crud înainte de masă.
  2. Îmbunătăţeşte absorbţia vitaminelor şi mineralelor în corp.
  3. Curăţă vasele de sânge şi ajută circulaţia.
  4. Ajută la vindecarea greţurilor mai ales dacă este mestecat în combinaţie cu puţină miere.
  5. Ajută la reducerea nivelului de gaze intestinale.
  6. Vindecă crampele la nivelul abdomenului.
  7. Poate vindeca dureri de articulaţii şi are un efect antiinflamator.
  8. Ceaiul de ghimbir vindecă nasul înfundat şi durerile de gât.
  9. Are efect afrodisiac
- echilibreaza producerea de prostaglandine inflamatorii PGE3 si PG12, care regleaza productia de compusi care dilata arterele;
- restabileste in mod sigur functionarea sanatoasa a trombocitelor prin inhibarea formarii unui grup numit tromboxan (probabil principalul motiv pentru care oamenii iau aspirina); 

Ghimbirul este un condiment obtinut din radacina cu tuberculi a plantei Zingiber offcinale, care creste in padurile tropicale ale Asiei de sud.
Mirodenia are o nota usor muscatoare si fierbinte, aroma ghimbirului fiind bogata, dulce, calda si lemnoasa. Numele de ghimbir provine din sanscrita si inseamna "forma de corn", datorita asemanarii cu un corn de cerb. 


Puteti aroma mancarurile preferate cu putin ghimbir, puteti servi un ceai caldut de ghimbir seara sau puteti lua suplimente pe baza de ghimbir.
Femeiile insarcinate sau cei care au greturi de la mijloacele de transport ,le pot atenua cu ceai de ghimbir.
Stimuleaza fluxul bilei , sau calmeaza iritatia la stomac deoarece reduce aciditatea .
 Astfel, crampele stomacale vor fi ameliorate iar circulatia va fi imbunatatita. Cei care sufera din pricina artritei, ar trebui sa stie ca masajul cu ulei de ghimbir usureaza durerea datorita proprietatilor antiinflamatorii. Ghimbirul, mai ales sub forma de ceaiuri, amelioreaza durerile la stomac  si simptomele racelilor si alergiilor. De asemenea este un bun analgezic contra durerilor menstruale.

Numeroase studii efectuate de medici si cercetatori americani au demonstrat ca ghimbirul poate fi o alternativa eficienta in tratamentul contra cancerului ovarian si poate preveni formarea cancerului de colon. Specialistii spun ca intotdeauna a fost administrat bolnavilor cu artrita reumatoida actiunea sa fiind inflamatoare
 Este foarte folosit in ulcerele de stomac
 

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare