Faceți căutări pe acest blog

marți, 9 iunie 2015

20 de plante vindecatoare pe care le puteti cultiva acasa


Obositi de barajul permanent de chimicale artificiale si efecte secundare indoielnice, multe persoane s-au intors catre solutii stravechi si complet naturale pentru a incerca sa vindece diferitele lor boli si anume catre o serie cunoscuta de plante vindecatoare.. Totusi este intotdeauna o idee buna sa faci multe cercetari inainte de a te porni sa scoti remedii din aceste plante vindecatoare. Evident, nu orice climat este convenabil pentru orice plante, asa ca fiti siguri sa cercetati care dintre aceste plante se dezvolta bine intr-o regiune anume.

In al doilea rand, trebuie sa fie consultat un doctor si/sau un farmacist inainte de a incepe orice tratament pe baza de plante. Ele nu sunt reglementate de Agentia Medicamentului, asa ca este nevoie de precautie atunci cand este vorba de alergii, reactii negative in anumite conditii medicale sau toxicologice. Niciodata nu porniti un tratament orbeste, desi atentia responsabila si utilizarea la fel de responsabila a unei plante vindecatoare poate cu siguranta sa produca o gramada de recompense sanatoase.

1. Menta
Buna pentru mult mai multe decat doar mojito, respiratie reimprospatate, calmeaza stomacul si joaca alte numeroase roluri valoroase.

2. Mararul
Aceasta micuta si vioaie planta ajuta la digestie, combate halitoza(respiratia urat mirositoare), combate si micsoreaza inflamatiile, abcesele, crampele – printre multe alte beneficii.

3. Busuiocul
Un element popular in bucatariile din intreaga lume, busuiocul se bucura de laude pentru apararea impotriva nivelului scazut de zahar in sange si proprietatile lui antioxidante aproape la fel de mult pe cat se bucura de apreciere pentru aroma lui bogata.

4. Patrunjelul
Mesteca-l pentru o binefacatoare crestere a nivelului de vitamina C si A, ca si pentru o modalitate de a stabiliza tensiunea sanguina, un reimprospatator natural al respiratiei si pentru multe altele!

5. Salvia
Salvia este o suplimentare foarte comuna la gradinile de plante de langa casa, datorita valorii ei ca un agent de aromatizare si ingrijire. Dar multi nu realizeaza ca ajuta de asemenea si la alinarea taieturilor, inflamatiilor si problemelor de memorie.

6. Rozmarinul
Una dintre cele mai aromate plante disponibile, rozmarinul mai are beneficiul suplimentar de a introduce intr-o dieta antioxidantii necesari pentru a mentine corpul neafectat de compusii daunatori.

7. Cimbrul
Gradinarii casnici cultivatori de plante vidnecatoare si in cautarea unui dezinfectant, natural, ajutor la digestie sau leac pentru infectie, ar face bine sa planteze si niste cimbru.

8. Coriandrul
Pentru aceia care nu au gust de sapun in gura cand gusta din coriandru, gustul proaspat, usor iute ii fac sa se buure de miriada de beneficii pe care le ofera impotriva oxidantilor, tulburarilor stomacale, colesterolului si a altor probleme de sanatate.

9. Feniculul
Multe parti ale excelentei plante de fenicul cu aroma ei de lemn dulce – indeosebi semintele – isi gasesc calea in remediile pe baza de plante ca reimprospatator de respiratie, pesticid natural si remediu impotriva tulburarilor stomacale.

10. Musetelul
De multe ori musetelul este promovat ca benefic pentru “nervi de otel”. Aceasta populara floare adesea se gaseste jucand un rol principal in ceaiurile de plante pentru a stimula relaxarea muschilor, a potoli depresiile si anxietatea, si a favoriza somnul – toate acele lucruri de care are nevoie corpul pentru a ramane alert si a functiona la maximum.

11. Iasomia
Iasomia insotita in principal de ceaiul verde, intotdeauna pretios, face ca gradinarii sa adauge o tusa de aroma delicata portiei lor de antioxidanti. Multi pretind de asemenea ca are mari beneficii asupra sanatatii si bunastarii oculare si dermatologice!

12. Lavanda
Blanda lavanda se mandreste cu o dulce, alinatoare mireasma perfecta pentru a inspira relaxare si a favoriza modele de somn sanatoase – intr-atat de mult incat multi specialisti in plante vindecatoare o recomanda ca un tratament natural pentru dureri de cap si migrene.

13. Catusnica(iarba matelor)
Crescuta in principal ca un stimulent pentru prietenele noastre feline care se innebunesc dupa ea, dar oamenii pot folosi bunatatea ei mentolata ca pe un agent relaxant, diuretic si laxativ pentru a se bucura de toate acestea in timp ce privesc la pisici, care se dezlantuie frenetic in contact cu aceasta.

14. Arpagicul (Allium Schoenoprasum)
Partenerul perfect pentru o mancare acrisoara, acest membru al familiei usturoiului si cepei reduce inflamatiile, previne cancerul, respinge insectele si serveste ca o excelenta sursa de betacaroten si vitamina C – printre multe, multe alte uimitoare beneficii
(a nu se confunda cu bulbii mici din care va rasari ceapa, este o planta cu gust similar, dar diferita de ceapa).

15. Sunatoarea
Cantitati moderate de sunatoare se crede ca ar alina – desi nu ar vindeca – depresia si anxietatea. Multi o folosesc de asemenea cu scopul de a combate durerile musculare. Totusi oricine ia in considerare cultivarea plantei ar dori sa discute aceasta actiune cu un profesionist din domeniul medicinei inca inainte de a o creste, intrucat ingerarea unei cantitati mai mari ar putea cauza cateva probleme de sanatate.

16. Usturoiul
Pentru o cale simpla, ieftina, sanatoasa si extrem de savuroasa de a preveni cancerul si a scapa de periculosii radicali liberi dintr-o singura(desi puternic mirositoare) miscare, luati o muscatura din acest iubit bulb.

17. Ceapa
In ciuda reputatiei lor puternic mirositoare, cepele de fapt au mult de oferit corpului uman. Aceste beneficii anti-inflamatorii si anti-bacteriene sunt oferite sistemelor cardiovascular, osos si digestiv, in acelasi timp lucrand la prevenirea cancerului.

18. Dafinul
Ceaiurile fierte din frunzele de dafin se stie ca ii ajuta pe cei suferinzi de matreata pentru a scapa de micii fulgi albi si de asemene stavileste durerea cauzata de artrita si alte boli inflamatorii.

19. Kava
Radacinile de kava au fost utilizate din plin in zona Pacificului pentru proprietatile ei linistitoare care actioneaza fara socuri si mahmureala, desi este ilegala in Canada si Franta. Dar dincolo de efectele anestezice, kava serveste ca alinare pentru maladii foarte diverse precum migrenele si gonoreea.

20. Papadia
Cei ce intampina cu placere aceasta comuna (si gresit perceputa astfel) buruiana vor fi tratati cu un diuretic si laxativ natural care ajuta la restaurarea functiilor ficatului si ai rinichilor. Doar fiti siguri sa nu consumati dintre cele salbatice, care ar putea veni in contact cu pesticidele si ierbicidele daunatoare.

Va rog sa completati mai departe lista de plante vindecatoare

 sursa
 https://www.facebook.com/Viata.In.Verde.Viu?fref=nf

luni, 8 iunie 2015

Afectiunilor Tiroidei si Cum poti sa le Vindeci Natural


Acestea sunt Simptomele 


Un articol de Cristian Iacov

Tiroida este o glanda in forma de fluture situata in regiunea antero-laterala a gatlui, ea avand un impact foarte puternic asupra multor functii vitale ale organismului. Unii experti cred ca femeile trecute de varsta de 35 de ani, au cu 30% mai mari sanse sa sufere de afectiuni ale glandei tiroide.

Potrivit Asociatiei Americane de Endocrinologie, aproximativ 30 de milioane de americani se lupta cu afectiuni ale tiroidei, iar aproximativ jumatate dintre pacienti nu sunt diagnosticati inca. Estimarile lor au aratat ca femeile au de zece ori mai multe sanse sa experimenteze probleme cu glanda tiroida.

Daca observati oricare dintre aceste simptome adresati-va imediat medicului dumneavoastra pentru a va verifica tiroida:



- Senzatie de epuizare

- Stare de nervozitate si de nerabdare

- Modificari ale apetitului precum si modificarea gustului produselor alimentare

- Pierderea libidoului

- Uscaciunea pielii

- Ciclu menstrual neregulat

- Dureri musculare si ale membrelor

- Hipertensiune arteriala

- Variatii ale temperaturii corpului

- Voce ragusita si un sentiment ciudat in gat

- Somn necorespunzator

- Subtierea parului

- Probleme de fertilitate

- Niveluri ridicate ale colesterolului

In cazul in care ati fost diagnosticat cu probleme ale glandei tiroide, va invit sa cititi mai jos un remediu realizat in casa, extrem de eficient in vindecarea acestor conditii de sanatate. Va asigur ca o singura doza a acestui „medicament” va imbunatatii starea dumneavoastra de sanatate intr-un mod cat se poate de natural!

Iata ce trebuie sa faceti:

Ingrediente:

40 de nuci verzi

1 kg de miere

Mod de preparare:

Se spala bine nucile se lasa sa se usuce. Folosind un cutit, fie faceti cateva taieturi mici pe suprafata lor, fie le taiati pe jumatate sau doar intepati-le cu ajutorul unui ac. Puneti nucile intr-un borcan, peste care adaugati mierea. Dupa ce ati adaugat mierea, borcanul trebuie sa stea undeva la lumina soarelui. Nu-l inchideti!

Dupa cele 40 de zile , se consuma 1 lingurita dimineata pe stomacul gol.

Tratamentul se face pe o perioada de 30 de zile.

Acest remediu este indicat persoanelor care sufera de hipotiroidie! Pentru cei cu hipertiroidie, nucile verzi nu sunt indicate!

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook


- See more at: http://www.secretele.com/2015/02/acestea-sunt-simptomele-afectiunilor.html#sthash.AjFYpf19.dpuf

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare