Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 9 aprilie 2016

Despre nuci

Desi multa lume le considera nefolositoare si le arunca, cojile de nuci au, datorita compozitiei lor, cateva calitati extraordinare.

Daca unele dintre aceste calitati terapeutice au fost cunoscute inca din vechime( dacă intrebi o gospodină la ce este bun ceaiul din coji nuci, cel mai probabil primul răspuns oferit de aceasta este că e bun pentru circulaţie deoarece contribuie la subţierea sângelui îngroşat) alte calitati ale cojilor de nuca au iesit la iveala abia in ultimii ani dupa ce cercetatorii le-au analizat cu atentie in cadrul unor studii de laborator meticuloase.



Cojile de nucă au efecte depurative, stimulente pentru tiroidă, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale și renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și calmante.


Cojile de nuci administrate sub formă de ceai, ajută la curățarea sângelui și subțierea sângelui îngroșat, la întărirea stomacului, îmbunătățirea funcției ficatului și tranzitului intestinal, la tratarea incontinenței urinare sau a infecțiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze.

Tratamente cu coji de nuci

Lipsa de calciu

Persoanele care considera ca au deficienta de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat sa beti undeva intre o jumatate de litru si un litru din acest tip de lichid.

Dacă aveţi vinişoare şi varice, acestea se pot vindeca dacă faceţi frecţii uşoare sau aplicaţi nişte comprese cu macerat din coajă verde de nucă. Reţeta: se umple un borcan cu coji tăiate mărunt sau tocate. Se toarnă deasupra oţet de mere şi se macerează vreme de trei săptămâni.

Macerat de nuci pentru curățarea sângelui

Se toacă mărunt coaja de la 14 nuci uscate și se pune la macerat vreme de 2 luni jumătate cu 500 ml de țuică. Se ia câte o lingură de macerat, dimineața pe stomacul gol, pentru curățarea vaselor de sânge, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori sau mastopatie fibromatoasă.

Ceai de coji de nucă pentru ulcer

Se face o infuzie din membranele uscate (pereții interni care despart miezul) a 4 nuci și o cană de apă clocotită. Se lasă în termos o oră, apoi se strecoară și se ia câte o linguriță dimineața pe stomacul gol.

Afecțiuni digestive, diabet, hipertensiune

Se prepară o tinctură din membranele uscate ale nucilor. Se toacă mărunt și se pun într-un borcan de 500 ml, cât să umple o treime. Se umple borcanul cu țuică naturală și se lasă 21 de zile la macerat. Se strecoară într-o sticluță de culoare închisă. Se ia câte o lingură, diluată cu o jumătate de pahar de apă, cu jumătate de oră înainte de masă.

Oboseală, imunitate scăzută, boli de stomac

Se prepară un sirop din 2 pumni de coji verzi de nucă tocate mărunt, și un litru de apă. se pune amestecul pe fos si fierbe 10 minute, apoi se adaugă cateva cuișoare. Se lasă la răcit, se strecoară și la final se adaugă 1 kg de zahăr tos sau miere de albine. Se toarnă în sticle închise la culoare. Se ia câte o linguriță de sirop, de 3 ori pe zi, după masă.

Varice, dermatoză, dureri reumatice

Se aplică pe zonele afectate macerat din coji verzi de nuci, sau se fac frecții cu acest macerat. Se umple un borcan pe un sfert cu coji tocate mărunt, și peste ele se toarnă oțet de mere. Se lasă 2-3 săptămâni la macerat.

Calmează tusea

Ceaiul din coji de nuci este un bun remediu pentru persoanele care vor să scape de tuse, scrie frunzaverde.ro. O mână de coji de nucă pot fi puse într-un recipient, este adăugată apă şi pus la foc pentru a da în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie. Evitarea ceaiului fierbinte este indicată deoarece în momentul în care suntem răciţi lichidul ne usucă mucoasa şi poate produce arsuri la nivelul ei, ceea ce poate duce la favorizarea apariţiei bacteriilor.

Sursa: obiectiv.info

Apa din sticla de plastic


Tot ce ai nevoie sa știi atunci când îți cumperi apa în sticla de plastic. Informații valoroase, ce pot salva sănătatea celor dragi.istribuie şi prietenilor tăi!
Ce știi despre cum să alegi ce apa îmbuteliată să cumperi? Cel mai probabil va uitați la ambalaj, sa nu fie deteriorat. Dar acest lucru este insuficient.
Eticheta sticlei de plastic conține întotdeauna o înregistrare a tipului de material utilizat. O informație care ar trebui cunoscută de toata lumea, cu ajutorul căreia puteți aprecia starea apei. În cele din urma, orice sticla de plastic eliberează substanțe chimice. Mai jos aveți explicația simbolurilor utilizate pentru sticlele de plastic.





1. PET sau PETE
PET – Tipul de plastic cel mai des utilizat în lume. Este important să știm că el este destinat pentru o singură utilizare. Dacă mai utilizați aceiași sticla, organismul dumneavoastră ar putea obține unele substante nocive eliminate de aceste PET-uri.

2. HPD sau HDPE
Acesta este un material plastic foarte bun, care nu emite substanțe chimice dăunătoare. Specialiștii recomandă cumpărarea apei in astfel de sticle.
HPD – tip tare de plastic, care este folosit de obicei pentru păstrarea laptelui, jucăriilor, detergenți, etc.

3. PVC sau V
Acesta este un material plastic moale, flexibil, care este utilizat în mod normal pentru păstrarea uleiului vegetal și jucăriilor pentru copii. De asemeni din acest material se face ambalaj pentru nenumărate bunuri de larg consum și pentru cabluri. PVC este relativ rezistent la lumina directa a soarelui, cu toate acestea specialiștii recomanda se renunțăm la acest material, dacă avem o alta alternativă.

4. LDPE
Acest material plastic este utilizat in fabricarea sticlelor si pungilor de plastic. Acesta nu elimina substanțe chimice in apa.

5. PP
Acest plastic este de culoare alba sau transparenta. Se folosește de obicei la ambalaje pentru iaurt si sirop. Polipropilena este apreciată pentru rezistența la căldură. Atunci când este încălzit acesta nu se topește.

6. PS
Este adesea folosit in producția de pahare pentru cafea și containere pentru fast-food. Atenție, la încălzire elimina substanțe periculoase. Polisterol – material destul de ieftin, ușor și durabil, care nu este potrivit pentru depozitarea băuturilor si alimentelor calde.


7. PC sau plastic fără caracter special
Este cel mai periculos tip de plastic, Acesta este utilizat in producția de sticle de apa și recipiente pentru alimente. Elimina Bisfenol – substanță care distruge sistemul endocrin, inhiba producerea estrogenului.

Ar trebui sa rețineți aceste simboluri și să verificați de fiecare data care tip de material plastic este utilizat pentru apa îmbuteliată pe care doriți să o cumpărați.
Dă un sare la acest articol. Cu siguranța că sunt multe persoane ar aprecia informația. Și nu uita, de fiecare data când faci cumpărăturile, că SĂNATĂTEA ESTE CEA MAI IMPORTANTĂ.

Oricine ar trebui sa cunoască aceste informații, de aceia te rugam sa dai SHARE. Gândește-te, poți salva viată cuiva, chiar in acest momente.

Sursa: 4acum.com

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare