Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 mai 2011

5 alimente cu super puteri de vindecare



Exista zeci de alimente extrem de nutritive si sanatoase pentru organismul nostru, insa numai cateva dintre acestea au proprietati care grabesc vindecarea atat la interior cat si la exterior. Alimentele din lista urmatoare au efecte vindecatoare, au puterea de a lupta impotriva cancerulului, dar si a colesterolului  marit.

Cirese


Ciresele dispun de o lista lunga de puteri tamaduitoare. Pentru inceput, acestea sunt foarte nutritive, iar contrat asteptarilor au un numar relativ scazut de calorii.  De asemenea, ciresele au in compozitia lor un ingredient care lupta cu succes impotriva inflamatiilor, dar si a cancerului.  Studiile stiintifice au dovedit ca aceste fructe au compusi care inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si determina, intr-un final, distrugerea acestora, fara a afecta celulele sanatoase.

Mai mult decat atat, persoanele care consuma cirese se bucura de proprietatile antivirale si antibacteriene ale acestora.

Fasole


Fasolea poate fi considerata un aliment miraculos. Aceasta are un continut scazut de colesterol, regleaza nivelul de zahar din sange, ajuta la producerea insulinei, stimuleaza digestia si protejeaza organismul impotriva cancerului.

Un anumit tip de fitochimicale gasite in fasole s-au dovedit a fi protectoare a organismului de celule canceroase. Mai mult decat atat, fasolea inhiba dezvoltarea celulelor si a tumorilor canceroase – studiile au demonstra ca femeile care consumau fasole de doua ori pe saptamana, au fost cu 24% mai putin supuse riscului de cancer la san.

De asemenea, fasolea aduce o cantitate enorma de antioxidanti care mentine tineretea interioara, dar mai ales pe cea exterioara.

Kiwi


Aceste fructe mici au in compozitia lor o cantitate impresionanta de vitamina C (de doua ori mai mult decat in aceeasi cantitate de portocala), mai m ulte fibre decat merele si mai mult potasiu decat bananele.  Acest amestec unic de fitonutrienti, vitamine si minerale, propulseaza fructul kiwi in topul celor mai sanatoasa alimente, mai ales ca ele protejeaza impotriva bolilor de inima, a accidentelor vascular cerebrale, cancer sau boli respiratorii.

Kiwi este un anticoagulant natural, ceea ce reduce si previne producerea de cheaguri in sange. De asemenea, consumul de kiwi scade colesterolul si reduce tensiunea arteriala.

De asemenea, kiwi este recomandat de foarte multe ori persoanelor care sufera de cancer si boli de inima, iar in medicina chineza este recomandat pentru a accelera vindecarea ranilor si a bolilor.

Spanac


Stiai deja ca spanacul este sanatos si ca este promovat de foarte multa vreme de personalul de desene animate Popey marinarul, insa ceea ce cu siguranta nu stiai este faptul ca spanacul protejeaza impotriva bolilor oculare, stimuleaza functionarea creierului si lupta impotriva bolilor de colon, cancer la san, boli de inima, afectiuni ale prostatei si dementa.

De asemenea, consumul de spanac scare tensiunea arteriala si este excelent pentru sanatatea oaselor. Acesta are in compozitia sa cantitati impresionante de vitamina K, calciu, vitaminele A si C, folati, magneziu si fier.

Se recomanda integrarea spanacului in alimentatia zilnica, sub forma proaspata (salate) dar si preparat in combinatie cu alte alimente. Totusi, varianta proaspata este cea mai buna pentru a sustrage din spanac toate proprietatile benefice organismului.


Ceapa

In ciuda reputatiei proaste pe care au din cauza mirosului pe care il provoaca respiratiei, ceapa este un aliment care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia saptamanala. Acestea lupta cu putere impotriva cancerului datorita enzimelor continute si stimuleaza somnul adanc si odihnitor.

De asemenea, anumiti sulfati din ceapa ajuta la reducerea presiunii arteriale si a colesterolului. In plus, consumul de ceapa previne pierderea masei osoase prin inhibarea eliminarii calciului din organism.

Totodata, ceapa are putere antioxidanta excelenta  si contin ingrediente care reduc inflamatiile si simptomele provocate de diverse alergii.

luni, 23 mai 2011

Condimente pentru detoxifierea puternica a organismului




Pe langa foarte multe fructe si legume, detoxifierea organismului poate fi facuta cu usurinta cu ajutorul condimentelor. Acestea sunt produse 100% naturale, iar efectele pe care le au asupra organismului sunt mai puternice decat orice medicament.

Iata o lista a condimentelor care detoxifiaza organismul

Chimen

Chimenul este un condiment foarte aromat care ajuta la detoxifierea organismului, iar in acelasi timp are un efect foarte bun asupra sistemului digestiv. Acesta stimuleaza digestia, previne balonarile, gazele intestinale, calmeaza durerile de stomac si combate inflamatiile intestinale.

Mai mult decat atat, chimenul ajuta la echilibrarea florei intestinale si indeparteaza halena datorita uleiurilor volatile puternice continute.
Pe de alta parte, chimenul detoxifiaza si la exterior, curatand tenul de cosuri, acnee si pete.

Poti consuma semintele de chimen ca atare (in comert se gaseste chimenul la pliculete, la raioanele de condimente) sau sub forma de ceai.

Oregano

Oregano este un condiment antioxidant si detoxifiant in acelasi timp. Acesta protejeaza organismul de infectii si paraziti intestinali, trateaza tulburarile gastrointestinale si efecte deosebit de puternice asupra bacteriilor, virusurilor, ciupercilor si parazitilor.

De asemenea, oregano are in compozitia sa carvacrol sau cymophenol, substante care distrug microbii si parazitii de tipul Giardia, iar spre deosebire de tratamentele cu antibiotice, parazitii nu iti pot dezvolta un sistem de aparare impotriva acestui condiment. In urma unor studii s-a dovedit ca oregano actioneaza mai bine si mai puternic decat antibioticele, distrugand cu succes microbii rezistenti la aceste medicamente.

Patrunjel

Patrunjelul este unul dintre cei mai cunoscuti detoxifianti naturali ai organismului prin purificarea sangelui. Din cauza digestiei proaste, eliminarea toxinelor nu se face asa cum ar trebui. In aceste cazuri, patrunjelul actioneaza ca un bun depurativ, stimuleaza detoxifierea si buna functionare a ficatului.

Totodata, patrunjelul intareste sistemul imunitar, are proprietati antiinfectioase si seste util in convalescenta, oboseala, astenie, surmenaj fizic si intelectual.

Consuma zilnic, timp de 14 zile, o legatura de patrunjel proaspat sau fierbe o legatura de patrunjel in jumatate de litri de apa si consuma lichidul pe tot parcursul zilei.

Seminte de in

Semintele de in sunt ingredientele perfecte pentru indepartarea constipatiei si pentru detoxifierea organismului. Acestea normalizeaza nivelul colesterolului din sange, previn obezitatea si cancerul de colon sau prostata.

De asemenea, semintele de in au in componenta lor fibre pentru imbunatatirea digestiei, dar si acizi grasi Omega 3. In plus, semintele de in stimuleaza productia de colagen necesar pielii, pentru a face tenul mai suplu si mai elastic.

Coriandru

Coriandrul este un condiment care ajuta la eliminarea gazelor intestinale si indeparteaza balonarile si colocile abdominale. Acesta actioneaza foarte bine si asupra sistemului digestiv si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Acesta poate fi consumat sub forma de frunze proaspete sau ceai din planta uscata. Se consuma cate o ceasca de ceai, de 3 ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa.


Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare