Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 octombrie 2014

Alimente importante pentru mentinerea sanatatii intestinale si a acidului gastric in mod natural

                  Problemele digestive sunt des intalnite: se estimeaza ca 25 milioane de locuitori din tari occidentale dezvolta ulcer peptic la un moment dat in viata. (1) Chiar si copiii sub 12 ani sufera de reflux gastroesofagian, dar in locul arsurilor gastrice e posibil ca acestia sa acuze tuse seaca sau sa aibe dificultati la inghitire. (1)
Daca adaugam la acestea si antiacidele, lichide sau tablete, consumate pentru eliminarea simptomelor incomode, avem imaginea unei lumi occidentale plina de probleme intestinale si de incercari foarte neinspirate de vindecare a acestora.
Se pare, insa, ca toate acele eforturi de a combate problemele digestive fac mai mult rau decat bine, avand in vedere ca acidul si bacteriile din intestine nu trebuie reduse sau eliminate, ci pastrate sanatoase.
A combate ceea ce este menit de la natura sa existe in corp face mai mult rau decat bine si prostul renume castigat de acidul gastric in ultimii ani ar trebui desfiintat, explica Jonathan V. Wright, M.D., autor al cartii  “De ce acidul gastric este bun”. (3)
Acesta a lucrat cu mii de oameni cu tot felul de afectiuni, de la balonare la acid gastric, afirmand ca “majoritatea si-au complicat problemele luand antiacide sau medicamente pentru blocarea aciditatii fie de capul lor fie la sfatul medicului.” (2)
Chiar si pe la mijlocul anilor ‘90 aceste probleme de santate erau de mare amploare. “Maalox si Mylanta – oamenii le beau ca pe apa,” spune Dr. Man C. Fung, autorul principal al unui raport ce asocia consumul de magneziu din aceste medicamente cu moartea. “Pur si simplu nu se gandeau la ce faceau.” (3)
In loc sa apelati la medicamente sau alte metode de “ameliorare” a felului in care intestinele functioneaza, exista multe cai naturale de a scapa de arsuri imbunatatind in acelasi timp si starea generala de sanatate a intestinelor.

Alimente importante pentru sanatatea intestinala

                                   Fructe si legume
Fibrele din fructe si legume pastreaza tractul digestiv activ, spre deosebire de fibrele obtinute din surse ne-vegetale, care pot dauna sanatatii. (4) In plus, consumul acestora oricum este bun pentru sanatate; consumul de fructe si legume proaspete este iar si iar recomandat, ajutand oamenii sa se vindece de boli, sa piarda in greutate, sa-si imbunatateasca energia si sa aiba o stare generala de bine.
                                   Uleiul de cocos
Proprietatile sale antifungice si antimicrobiene fac din uleiul de cocos un mod excelent de eliminare a bacteriilor daunatoare din intestine, permitand celor bune sa prospere. (5)probleme digestive usturoi
                                  Alimentele fermentate
Varza acra, chefirul de apa sau din apa, kombucha precum si miso sunt cateva alimente fermentate care contin bacterii bune ce contribuie la mentinerea unui stomac sanatos. (5)
                                  Usturoiul

Indelung laudat ca aliment vindecator, usturoiul imbunatateste sanatatea stomacului  ajutand inmultirea probioticelor. (6) Este considerat un prebiotic, ceea ce inseamna ca furnizeaza nutrienti cu care se hranesc probioticele. Se mentine astfel echilibrul florei intestinale a sistemului digestiv, pastrand sub control dezvoltarea bacteriilor rele.

Mai multe cititi aici
 https://www.facebook.com/Viata.In.Verde.Viu?fref=nf

SUCUL DE SFECLA ROSIE, MORCOV SI MAR



            Zilnic constatam ca omenirea isi intoarce tot mai mult fata catre produsele naturale. Exista o explicatie. Elementele active din legume
si fructe se asimileaza in mod natural fara a crea socuri organismului,
iar beneficiile sucurilor naturale si in general ale alimentatiei sanatoase,
se vad cu ochiul liber. In plus, procurarea materiei prime este la indemana oricui doreste.

Supranumita Miracle Drink, băutura care distruge cancerul, este o băutură consumată de chinezi de foarte mult timp, pentru menţinerea unui stil de viaţă sănătos. NutriţionistII din China obisnuiesc sa recomande chiar si bolnavilor de cancer pulmonar să consume acest suc timp de 3 luni. Rezultatele nu au întârziat să apară, s-au vindecat de cancer! Este o băutură minune şi este atât de simplu de preparat!

Pentru prepararea acestui suc, ai nevoie de o sfeclă roşie, un morcov şi un măr, toate crude. Se spală bine, se taie cubuleţe, se pun în storcător (cu tot cu coajă) cu puţină apă plată şi sucul se bea imediat, pentru a se evita oxidarea elementelor componente. Pentru ameliorarea gustului nu prea agreabil (de pamant) al sfeclei se poate adauga lamaie sau telina.

Acest suc va ajuta în următoarele afecţiuni:
1. Previne dezvoltarea celulelor canceroase.
2. Previne bolile de ficat, rinichi, pancreas şi poate vindeca ulcerul.
3. Întăreşte plămânii, previne atacurile de cord şi tensiunea arterială ridicată.
4. Întăreşte sistemului imunitar.
5. Benefic pentru vedere, tratează ochii roşii, obosiţi şi uscaţi.
6. Ajută la diminuarea durerilor musculare.
7. Detoxifiază, ajută tranzitul intestinal, tratează constipaţia.
Tratează acneea şi înfrumuseţează pielea.
8. Elimină respiraţia urât mirositoare, datorată indigestiei sau infecţiilor în gât.
9. Diminuează durerile de orice fel.
10. Vindecă febra fânului (rinita alergică). 



Alte beneficii:
– Nu există absolut nici un efect secundar
– Extrem de hrănitoare şi uşor de absorbit
– Foarte eficientă în cazul în care vrei să pierzi în greutate
Vei observa că sistemul tău imunitar va fi îmbunătăţit după doar doua săptămâni

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare