Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 ianuarie 2011

Tratamentul naturist al pancreatitei

Pancreasul este cea de-a doua mare glandă a aparatului digestiv. Inflamaţia pancreasului, numită pancreatită, este generată de o alimentaţie greşită pe fond de oboseală fizică şi psihică. Fiind destul de greu de diagnosticat, boala mai este provocată şi întreţinută de îngrijorare, frică, enervare şi egoism.

Dna Iuliana Tunaru, din Bucureşti, terapeut în terapii complementare, specialist în fitoterapie, ne-a oferit o metodă de tratament pe care o foloseşte cu mare succes în vindecarea pancreatitei. Tratamentul fitoterapeutic impune folosirea următoarelor remedii: • Se prepară un macerat la rece, timp de 10-12 ore, din 1 linguriţă de obligeană (Acorus calamus), părţi aeriene, la 50 ml de apă. Folosindu-se acest dozaj, remediul se pregăteşte cu o zi înainte de a fi folosit. Se filtrează şi se bea pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă. • Se face o tinctură din 25 g muşchi de piatră (Cetraria islandica) la 100 ml alcool de 70 de grade. Se lasă la macerat 10 zile, după care se filtrează şi se iau zilnic, dimineaţa între orele 9-11, cîte 10 picături diluate într-o lingură de apă. • Se amestecă, în părţi egale, frunze de mentă, urzică, teci de fasole şi coada calului şi se bea, zilnic, 1 litru de infuzie – 3 linguri amestec la 1 litru de apă. • Se face, de 3 ori/săptămînă, clismă cu infuzie de rostopască – 6 linguri plantă la 3 litri de apă.

Alături de folosirea remediilor fitoterapeutice, regimul alimentar al bolnavului trebuie să fie sărac în grăsimi şi bogat în potasiu, un element care are rol în activarea unor hormoni (insulina şi adrenalina), reglînd apa în organism şi, împreună cu sodiul, menţinînd echilibrul acido-bazic. De aceea, consumul exagerat de sodiu din sarea de bucătărie duce la un dezechilibru în sensul diminuării cantităţii de potasiu.

Alimentele în care se găseşte potasiu în stare naturală sînt rădăcina de pătrunjel, urzici, spanac, fasole verde, hrean, smochine, curmale, nuci, gutui, mere, oţet de mere, mandarine, prune, polen şi miere de albine polifloră.

Regimul alimentar va fi ţinut în funcţie de toleranţa organismului, respectîndu-se cîteva reguli de bază. Nu se combină legumele cu fructe, nici fructe acide cu fructe alcaline. Explicaţia logică este aceea că, organismul fiind deja slăbit de boală, trebuie ca digestia să se facă printr-un efort minim şi o absorbţie rapidă. Prin combinare sînt suprasolicitate mecanismele de digestie. Să nu uităm că hrana vie hrăneşte ce este viu în corp, iar ce este preparat termic hrăneşte ce este bolnav în corp. Se mestecă de 40-50 de ori o gură de mîncare, pentru a stimula saliva. Sucurile se "mănîncă", iar ceaiul se bea cu înghiţituri mici. Tratamentul se ţine 40 de zile, evitîndu-se sucurile din comerţ, prăjelile, carnea de porc şi de vită, alcool, tutun şi cafea.

După cum ne-a spus dna Tunaru, pe lîngă tratamentul fitoterapeutic şi dietoterapia adecvată, este recomandată automasarea punctelor reflexe din tălpi şi palme, corespunzătoare pancreasului, vezicii biliare şi intestinului gros, timp de 10-15 minute, în fiecare seară. Se recomandă, de asemenea, dimineaţa şi seara, timp de cîte 10 minute, respiraţii abdominale.
http://www.evenimentul.ro/articol/tratamentul-...

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Iată 5 superalimente care previn cancerul


Incă un doctor confirmă faptul că lupta cu cancerul incepe din farfurie. După ce neurologul american David Servan-Schreiber a publicat o carte in care a descris modul in care s-a vindecat de cancer band ceai verde şi mancand peşte gras, usturoi şi roşii, doctorul canadian Richard Béliveau, de la Universitatea din Quebec, şeful catedrei de prevenire şi tratament al acestei boli şi autorul lucrării “Foods to Fight Cancer” (n.r. - Alimente în luptă cu cancerul, traducere aproximativă din engleză), vorbeşte despre existenţa unor superalimente care pot preveni teribila maladie.
 1. Broroccoli
Conform dr. Béliveau, toate legumele crucifere (conopida, varza) au proprietăţi anticancerigene, însă broccoli e cel mai eficent, deoarece conţine o cantitate mare de sulforafan. Aceasta e o substanţă care activează enzimele din sistemul imunitar, atacă celulele canceroase şi, totodată, ajută organismul să elimine compuşii chimici cu potenţial cancerigen.
Previne cancerul: de sân, de ficat, de plămâni, de prostată, de piele, de stomac, de vezică urinară.
Sfatul medicului: adaugă broccoli în salate, în omleta de la micul dejun şi chiar în toppingul de pizza, numai consumă- l cât mai des!
2. Mure
Toate fructele de pădure conţin fitonutrienţi care combat cancerul, însă murele au cea mai mare concentraţie de antocianine, deci sunt cele mai indicate pentru prevenirea şi tratamentul acestei maladii. Antocianinele încetinesc dezvoltarea celulelor canceroase şi apariţia unor noi vase de sânge, cu ajutorul cărora aceste celule s-ar putea hrăni.

Previn cancerul: bucal, de colon, de esofag, de piele.
Sfatul medicului: consumă zilnic o jumătate de cană de fructe de pădure. Ideal ar fi să mănânci mure, dar şi celelalte - zmeură, fragi, afine - sunt eficiente.
3. Nuci
Nucile sunt benefice în lupta cu cancerul, deoarece conţin fitosteroli. S-a demonstrat că aceşti compuşi vegetali (similari cu colesterolul din produsele animale) blochează receptorii de estrogen din celulele canceroase localizate la nivelul sânului, încetinind înmulţirea lor.

Previn cancerul: de sân, de prostată.
Sfatul medicului: mănâncă zilnic 30 de grame de nuci.
4. Usturoi
Fitochimicalele din usturoi împiedică apariţia nitrozaminelor, agenţi cancerigeni puternici, care se formează în stomac sau în tubul digestiv când mâncăm alimente ce conţin nitraţi (aditivi alimentari folosiţi la conservarea mezelurilor şi brânzeturilor).

Previn cancerul: de sân, de colon, de esofag, de stomac.
Sfatul medicului: pune usturoi zdrobit (prin zdrobire se eliberează enzime benefice) în salate sau în sosuri, când găteşti.
5. Roşii
Tomatele sunt cea mai bună sursă de licopen, un fitonutrient din familia carotenoidelor, care are rol antioxidant. Mai multe studii efectuate de cercetători din întreaga lume au arătat că licopenul reduce riscul de cancer, iar odată instalată această afecţiune, ajută la stoparea înmulţirii celulelor cancerigene.
Previn cancerul: de endometru (ţesutul care căptuşeşte uterul), de plămâni, de prostată, de stomac.
Sfatul medicului: consumă roşiile gătite, nu proaspete, pentru că prin încălzire creşte cantitatea de licopen pe care organismul o poate absorbi.
«Aceste vegetale sunt miraculoase»
 Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi (foto), preşedintele Institutului de Cercetări Alimentare din România, împărtăşeşte convigerile medicului canadian.
“Am colaborat de nenumărate ori cu specialiştii în nutriţie din Montreal, Canada. Cercetările efectuate acolo sunt serioase, iar alimentele anticancer enumerate de dr. Béliveau sunt extrem de sănătoase. Vegetalele selectate sunt miraculoase şi le-am inclus şi eu în cele două volume ale lucrării mele «Noua ordine alimentară - Şi noi ce mai mâncăm azi?»”, ne-a declarat prof. Mencinicopschi. (Oana Timar)

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare