Faceți căutări pe acest blog

duminică, 12 mai 2013

Top 10 alimente pe care sa NU le mananci daca vrei sa slabesti




Nu numai alimentele pline de grasimi sunt cele de evitat intr-o dieta. Exista, pe langa ele, o categorie de produse care ingrasa vazand cu ochii, desi promit ca nu au calorii si nu fac rau. Iata 10 din cele mai nocive alimente, de care trebuie sa stai departe daca vrei sa slabesti...

Painea alba. E pufoasa, miroase frumos si nu te saturi niciodata numai cu una. Daca vrei sa slabesti, trebuie sa stii ca nu prea are nici o valoare din punct de vedere nutritiv, insa e plina de carbohidrati de care nu ai nevoie si pe care organismul ii trateaza ca pe zaharuri.

Cerealele cu zahar. Poti fi tentata sa crezi ca cerealele nu iti pot face rau si nu te pot ingrasa, insa cantitatea mare de zahar pe care o contin ar trebui sa fie semnalul de alarma pentru tine. Stai departe de cerealele expandate imbracate intr-o glazura colorata si dulce, de cerealele cu ciocolata sau tot felul de batoane cu cereale de tipul gustarilor. Ca sa slabesti, organismul nu are nevoie de un stomac plin, ci de nutrienti suficienti.

Ulei. Desi e gustos in salata, nu exagera. Uleiurile vegetale din comert sunt foarte procesate si contin foarte multe grasimi. Opteaza pentru uleiul virgin de masline sau uleiul de rapita.

Laptele integral. Pentru ca organismul are nevoie de calciu, il poti obtine din produse lactate sau din surse vegetale. Despre laptele integral insa se spune ca are o cantitate mare de grasimi.

Cartofi. Exista si diete care te lasa sa mananci cartofi, insa, in general, se recomanda sa fie eliminati din alimentatia persoanelor care doresc sa slabeasca. Nu manca in special cartofi prajiti, pentru ca sunt cel mai rau aliment posibil. Daca iti e pofta, poti prepara cartofi copti, fierti sau pasati, insa consuma-i cu grija.

Sucuri de fructe din comert. Promit ca sunt 100% naturale si ca vei plesni de sanatate daca le bei in regim regulat. Ei bine, daca citesti lista ingredientelor vei vedea ca sunt pline de zahar, aditivi, arome concentrate si alte minuni; iar daca eticheta pare curata, dar termenul de garantie este de cateva luni, atunci sigur ceva nu e in ordine. Un suc proaspat nu tine mai mult de 3-4 zile.

Bauturile acidulate. Sunt o alegere proasta daca vrei sa slabesti, dintr-un motiv evident: baloneaza. Plus ca pot avea si ele un continut mare de zahar.

Junk food. Dupa acest termen american se ascund tot felul de gustari nesanatoase. Daca vrei sa slabesti si sa fii sanatoasa, alege variante naturale: chipsuri de cartofi preparate acasa, stixuri de morcov cu lamaie, etc.

Carnea procesata. Atunci cand incerci sa slabesti, cumparaturile aproape ca devin o corvoada si mai mare. Multe tipuri de carne sunt foarte procesate si duc la ingrasare in scurt timp.

Crema de ciocolata. Cremele, budincile si glazurile de ciocolata contin mai mult zahar decat ciocolata adevarata, simpla. Alege in schimb sa mananci cate un patratel de ciocolata in fiecare zi.

http://suntfericita.manager.ro/top-10-alimente...

vineri, 10 mai 2013

Sirop din flori de soc












Ingrediente- 1 chiar 2 kg. flori de soc fara crengute (cu cit sint mai multe cu atit gustul de soc este mai intensiv);
- 5l apa;
- 5kg zahar;
- 6-8 lamai;
- 100-130g sare de lamaie;

Mod de preparare

Florile de soc se scutura si se trec printr-un jet rapid de apa. Se taie pe cit posibil crengutele in asa fel incit sa ramina numai florile. Lamaile la fel se taie felii. Florile si lamaile se aseaza impreuna intr-un vas mai mare. Apa se pune la fiert (eu am pus in apa o pastaie de vanilie uscata fara maduva), dupa ce a dat citeva clocote se trage deoparte si se lasa 10-15 min. la racit dupa care se toarna peste flori si feliile de lamaie.

Se amesteca putin, dupa care se aseaza o farfurie intinsa peste care la fel se aseaza ceva greu, (eu am pus lamii) pt. a tine florile si lamiile sub apa. Totul se adopera bine si se lasa la rece 4-5 zile (in fiecare zi se amesteca putin) dupa care se stoarce bine cu mina florile si feliile de lamiie si apa se scurge bine printr-o pinza curata deasa (eu am pus servet de bucatarie din hirtie la prima filtrare si a doua un tifon).

Apa rezultata se pune la fiert in care se adauga zaharul si sarea de lamiie. La 1 l apa se adaoga;-1kg.zahar si 20 pina la 23g sare lamiie (eu am pus 20g dar cui ii place mai acrisor poate pina la 23g pe l sa puna).

Dupa ce zaharul sa topit si siropul a dat 2-3 clocote se ia de pe foc si se torna fierbinte in sticle, care se astupa imediat. Acest sirop se tine chiar mai mult de 1 an si este f. racoritor vara cu citeva buc. de gheata, apa minerala si cu 1 felie de lamiie sau portocela decorat,ceva pt. copii si oaspeti insetati.

Mod de servire

Pofta buna! Reteta Sirop din flori de soc propusa de Afrodite Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare