Faceți căutări pe acest blog

vineri, 8 noiembrie 2013

Pentru calmarea tusei




Remedii naturiste pentru calmarea tusei

Natura iti vine de fiecare data in ajutor atunci cand esti bolnav, lipsit de vlaga si nu vrei decat sa te refugiezi sub patura, departe de toata lumea. Descopera cum iti poti alina tusea prin metode naturiste, fara sa iei pastile, ca sa scapi rapid de disconfort si sa-ti recapeti fortele cat ai zice „peste“.

Remedii cu miere pentru tuse
- Inainte de culcare, bea lapte cald cu miere.
- Amesteca 2 linguri de miere cu 2 linguri de glicerina, pe care sa le dizolvi in zeama de lamaie. Ia cate o lingurita pe zi, pana cand scapi de tuse.
- Adauga putin piper alb macinat la o lingurita de miere pura si ia tratamentul timp de 4-5 zile, de 2-3 ori pe zi, pentru a-ti vindeca tusea. Acest remediu este deosebit de eficient, contribuind la eliberarea rapida a cailor respiratorii.
- Combina miere de albine cu suc de struguri pentru a calma tusea persistenta.
- Adauga 2 lingurite de miere intr-o cana cu suc de portocale si bea amestecul pentru a alina tusea.
- Ia o lingurita de miere cu cateva picaturi de vodca sau coniac inainte de culcare.

Remedii cu ghimbir pentru tuse
- Pentru a trata tusea uscata, curata de coaja o bucata de ghimbir, pune deasupra putina sare si mestec-o.
- Fa o cura cu suc de ghimbir, in care sa adaugi putina miere. Ia tratamentul de 3-4 ori pe zi si vei scapa de tuse si de raceala.
- Prepara ceai de ghimbir, adaugand cateva bucati din aceasta radacina miraculoasa in apa fiarta, inainte de a pune frunzele de ceai. Bea ceaiul de 3-4 ori pe zi ca sa vindeci tusea.
- Fa un amestec din piper negru, piper lung si pudra de ghimbir, in cantitati egale. Ia aceasta pudra impreuna cu miere de albine, de 2-3 ori pe zi, pentru a alina tusea.
- Pregateste o pasta dintr-un sfert de lingurita de piper rosu, aceeasi cantitate de ghimbir macinat, o lingura de otet de mere, o lingura de miere de albine si 2 linguri de apa. Ia cate o lingurita din acest amestec de fiecare data cand te supara tusea.
- Combina parti egale de piper negru, ghimbir macinat si zahar, amestecate cu unt sau ghee (unt clarificat). Ia acest remediu de doua ori pe zi.

Remedii cu turmeric (curcuma) pentru tuse
- Dizolva ½ lingurita de pudra de curcuma in 30 ml de lapte cald. Repeta reteta de doua ori pe zi si vei scapa de tuse in doua zile.
- Coace radacina de curcuma si apoi macin-o ca sa obtii o pudra, pe care o poti lua de doua ori pe zi, in doze de cate 3 grame, ca sa vindeci tusea.
- Adauga curcuma intr-un vas cu apa fierbinte si fa inhalatii pentru a controla tusea si a deschide caile respiratorii.
- Vindeca tusea uscata si frecventa amestecand curcuma macinata cu miere. Ia acest remediu de trei ori pe zi.

Remedii cu usturoi pentru tuse
- Pentru a trata tusea severa sau cronica, zdrobeste 2-3 catei de usturoi impreuna cu cateva cuisoare si amesteca totul intr-un pahar cu lapte. Fierbe compozitia pana scade la jumatate, apoi filtreaza lichidul si adauga putin zahar, ca sa-i dai un gust mai bun. Bea acest remediu de doua ori pe zi si continua tratamentul timp de cel putin o saptamana pentru rezultate multumitoare.
- Fierba cativa catei de usturoi in apa, apoi adauga zahar, lamaie si miere si bea amestecul ca sa alini tusea.
- Intr-un vas cu apa fiarta adauga 3 catei de usturoi, o lingura de oregano si lasa amestecul sa fiarba in continuare inca 4-5 minute. Toarna continutul intr-o cana si bea-l ca atare sau combina-l cu putin lapte.

Remedii cu ceapa pentru tuse
- Prepara un sirop de tuse folosind zeama de ceapa, ceai de tataneasa si miere. Bea siropul in fiecare zi pana dispare tusea.
- Amesteca 5 ml de zeama de ceapa cu 10 ml de miere pura si ia acest remediu macar de doua ori pe zi. Vei scapa de tuse si iti vei calma gatul iritat.
- Toaca marunt o ceapa, amestec-o cu miere de albine si las-o sa stea intr-o tigaie, la foc mic, timp de cateva minute. Ca sa vindeci tusea, inghite putin din mierea in care a stat ceapa si nu bea apa macar jumatate de ora dupa tratament.
- Combina zeama de ceapa cu miere si ia amestecul de 2-3 ori pe zi pe post de sirop pentru tuse.
- Ca sa scapi rapid de tuse, zdrobeste o ceapa medie, amestec-o cu suc de lamaie si toarna deasupra o cana de apa fiarta. La final, pune putina miere si bea acest remediu de 2-3 ori pe zi.

Remedii cu lamaie pentru tuse
- Bea ceai fierbinte cu lamaie si gem de zmeura ori de cate ori ai ocazia, ca sa calmezi tusea.
- Umple o lamaie taiata cu piper negru si sare. Ca sa reduci intensitatea tusei, lamaia astfel pregatita trebuie supta pentru a-i extrage zeama.
- Amesteca 3 linguri de zeama de lamaie, o ceasca de miere si un sfert de cana de apa calda. Ia cate doua lingurite din acest remediu in fiecare zi.

Remedii cu busuioc pentru tuse
- Prepara un ceai din seminte de anason si busuioc sfant (tulsi), pe care sa-l bei regulat, pentru a scapa rapid de tuse.
- Mesteca 4 frunze de busuioc sfant si 4 boabe de piper negru pentru a preveni tusea si alte probleme ale sistemului respirator.
- Combina 5 ml de tulsi proaspat cu 10 ml de miere pura si ia acest remediu macar de doua ori pe zi pentru a calma tusea.

Remedii cu eucalipt pentru tuse
- Fierbe cateva frunze de eucalipt si menta, apoi fa inhalatii cu aburul de la aceste frunze ca sa calmezi tusea.
- Prepara un amestec dintr-un sfert de cana de apa, 2 lingurite de miere, jumatate de lamaie, putina scortisoara si o frunza de eucalipt. Foloseste remediul in loc de sirop pentru tuse.

Alte retete naturiste pentru alinarea tusei

Preparaun amestec din 3 boabe de piper, un varf de cutit de chimen si putina sare. Acest remediu se tine in gura (asa cum ai proceda si cu cuisoarele) pentru calmarea tusei.
- Mananca struguri cateva zile la rand ca sa scapi de tuse. Strugurii intaresc plamanii si actioneaza ca un expectorant.
- Fa gargara cu suc de spanac cald ca sa tratezi tusea uscata.
- Pregateste o pasta din 100 gr de stafide si apa, apoi adauga 100 gr de zahar si da amestecul pe foc, ca sa obtii un sos. Acesta se ia seara, inainte de culcare, in doze de cate 20 ml.
- Toarna o cana de apa fiarta peste o lingurita de maghiran si lasa la infuzat 10-15 minute. Bea acest amestec de trei ori pe zi.
- Bea suc de morcovi fierbinte pentru a calma tusea.
- Pune cateva picaturi de ulei esential de ienupar in apa fierbinta si fa inhalatii cu acest abur.
- Fa gargara cu apa calda cu sare cat de des poti ca sa-ti eliberezi caile respiratorii de mucus.

http://www.curademiere.ro/remedii-naturiste-pentru-calmarea-tusei/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare