Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 aprilie 2011

, Alina intepaturile insectelor si urzicaturile cu sare , Aloe vera


Sarea este extrem de utila pentru diminuarea durerii provocate de intepaturile de albina, muscaturile de insecte sau pentru alinarea mancarimilor cauzate de urzici



• V-a intepat o albina? Umeziti imediat piscatura si acoperiti-o cu sare. Durerea se va calma si umflatura se va micsora. Bineinteles ca in cazul in care sunteti alergic la intepaturile de albina trebuie sa va duceti imediat la un cabinet medical.

• Pentru alinarea mancarimii provocate de piscaturile tantarilor, tamponati zona cu apa sarata, apoi aplicati putina grasime animala sau ulei vegetal.

• Daca v-ati urzicat, alinati usturimea cu apa fierbinte amestecata cu sare. In cazul in care v-ati urzicat pe o suprafata mai mare de corp, ati putea sa faceti o baie in cada plina cu apa sarata.

In fiecare bucatarie ar trebui sa existe unul sau doua ghivece cu aloe vera asezate la fereastra. Planta a fost utilizata in scopuri vindecatoare inca din vremuri stravechi. In prezent, gelul de aloe vera este un bine cunoscut remediu impotriva arsurilor provocate de razele solare, rani si alte probleme ale pielii. Este folosit chiar si pentru tratarea hemoroizilor si a intepaturilor de insecte deoarece contine agenti antiinflamatori, iar gelul formeaza un strat racoros calmand tesuturile pruriginoase, iritate.





La ce foloseste?


• acnee
• arsuri solare
• eruptie cauzata de caldura
• iritatie dupa barbierit
• negi
• par uscat
• pete de varsta
• piciorul atletului
• piele uscata
• psoriazis
• riduri
• vezicule
• zona zoster

Oamenii de stiinta au studiat aloe vera pentru beneficiile ei potentiale atunci cand este administrata oral, dar pana acum nu s-au tras concluzii definitorii. Cu toate acestea, entuziastii folosirii acestei plante sunt convinsi ca gelul – sau sucul cu o concentratie crescuta de aloe vera – poate fi administrat oral ca tratament pentru artrita, diabet zaharat si ulcer gastroduodenal. Este probabil intelept sa priviti cu precautie toate acestea, dar se stie sigur ca aloe vera este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru piele care au fost descoperite vreodata.

Privire de ansamblu

Medicii sunt in unanimitate de acord ca aloe vera ajuta la inlaturarea suferintelor de mica intensitate, dar ce se poate spune despre consumul gelului sau al sucului de aloe pe cale bucala? Nu este inca dovedit nimic sigur, dar o serie de studii au facut cunoscute unele posibilitati care au trezit interesul. De exemplu, un studiu stiintific a stabilit ca persoanele care au luat suc de aloe de doua ori pe zi timp de 42 de zile au inregistrat o scadere semnificativa a nivelului zaharului din sange, fapt care ar putea ajuta la tratarea diabetului.
Cercetatorii japonezi au facut cunoscut faptul ca ingredientele active din aloe vera blocheaza secretiile gastrice si vindeca ranile din stomac, ducand la concluzia ca aceasta planta ar fi un remediu in vindecarea ulcerului. In realitate, se pare ca doua dintre componentele chimice din aloe vera blocheaza actiunea sau chiar distrug Helicobacter pylori, bacteria care cauzeaza cele mai multe dintre ulcere.
In sfarsit, un compus chimic numit acemanan, care se gaseste in stratul extern al plantei, se pare ca are proprietati antivirale. Dar mai sunt multe studii de facut inainte ca cercetatorii sa ajunga la o concluzie finala privind utilitatea sa.

Cum se utilizeaza aloe vera


Puteti cumpara produse de ingrijirea pielii pe baza de aloe vera de la supermarket si farmacie, dar nu este inca limpede daca forma sub care se prezinta aloe vera in aceste produse are acelasi efect benefic ca si gelul natural. In cazul in care cumparati creme sau lotiuni gata preparate, asigurati-va ca aloe vera apare pe primul loc in lista de ingrediente. Pentru uz intern, cumparati sucuri care contin cel putin 98% aloe vera.
Pentru a obtine beneficii complete, nu exista substitut pentru planta din ghiveci. Planta este usor de crescut – chiar si de catre cel mai nepriceput si neindemanatic gradinar. Se dezvolta chiar daca nu este ingrijita, avand nevoie numai de putina apa, crescand chiar si in locurile mai intunecoase si pe un sol sarac. Totusi, planta nu ar trebui expusa temperaturilor mai scazute de 5°C; iata de ce este bine sa fie asezata langa fereastra sau in sera.

Pentru a calma arsurile solare, taieturile, hemoroizii si ranile mai usoare (superficiale), spalati zona cu apa si sapun. Apoi taiati o bucata dintr-o frunza mai mare, sectionati-o in lungime si stoarceti sucul. Acoperiti rana cu un strat gros de suc si repetati tratamentul de doua sau trei ori pe zi.

Aloe ca laxativ. Efecte adverse nedorite

 Aloe vera este un laxativ foarte puternic, atat de puternic incat poate produce crampe severe. De aceea, medicii il recomanda foarte rar. Se pare ca latexul de aloe, extras din frunze, are proprietati laxative, stimuland contractiile intestinale. Dar poate produce diaree, ceea ce implica pierdere de lichide si electroliti (acestia sunt minerale care joaca un rol esential in functionarea organismului).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare