Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 13 aprilie 2011

RETENTIA DE APA

Indiferent ca este vorba despre probleme ereditare sau de o alimentatie necorespunzatoare, afla care sunt cauzele retentiei de apa si cum sa le identifici.

Una dintre problemele cu care te confrunti este retentia de apa – corpul tau se umfla (in mod artificial), picioarele iti sunt grele, nu iti mai incap inelele pe degete sau iti raman urme inestetice pe piele, de la incaltaminte si sosete…

Afla care sunt cauzele retentiei de apa – motivele pentru care suferi de aceasta afectiune, mai mult decat neplacuta.

1. Ereditatea
In situatia in care in familie exista persoane precum mama, bunica, tatal, care sufera de aceasta afectiune, este foarte posibil ca tu sa o fi mostenit fara voia ta, clar! In aceasta situatie trebuie sa acorzi atentie acestei afectiuni chiar inainte de a se fi instalat – trebuie sa ai grija la alimentatie, sa te hidratezi corespunzator si sa faci cat mai multa miscare, pentru a imbunatati circulatia.

2. Tiroida
O tiroida lenesa va conduce si ea la retentia de apa si uneori chiar la oscilatii de greutate de pana la 2kg/ zi, in plus sau in minus, ceea ce poate duce al aparitia vergeturilor si al unui disconfort permanent, incaltaminte care te strange si a 2a zi iti este larga!

3. Anticonceptionalele
Peste 50% dintre femeile care iau anticonceptionale se plang ca, odata inceput tratamentul, corpul lor tinde sa retina mai multa apa decat de obicei, si sa se umfle. Discuta cu doctorul tau, fa o serie de analize si alege pastilele care ti se potrivesc.

4. Dereglarile hormonale
Fluctuatiile de natura hormonala, precum cele din perioada pubertatii, a adolescentei sau din perioada pre-menopauza, pot conduce la retentia de apa.

5. Sarcina
Una dintre cele mai neplacute simptome ale femeilor gravide consta in retinerea apei in organism. Acestea au de cele mai multe ori picioarele foarte umflate (mai ales in ultimul trimestru de sarcina), ajungand pana la imposibilitatea de a se mai incalta.

6. Deshidratarea

Una dintre cauzele retentiei de lichide este deshidratarea
Poate sa iti para ciudat, dar daca bei doar 2 pahare de apa pe zi, corpul tau va fi tentat sa retina apa respectiva si sa nu o mai elimine. La polul contrar, cu cat bei mai multa apa, cu atat circulatia acesteia se va regla, iar tu te vei simti mai usoara.

7. Alimentatia necorespunzatoare
O alimentatie bogata in sare, zaharuri rafinate si alimente prea procesate si uscate va lucra in defavoarea organismului tau. Pe langa hidratarea optima, trebuie sa ai grija sa introduci in alimentatie cat mai multe fructe si legume crude (si acestea o sursa importanta de saruri si apa), sa elimini pe cat posibil sarea (sarea pe care ti-o iei din apa este suficienta pentru functionarea normala a organsimului) si alimentele procesate.
http://www.idieta.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare