Articol scris de Prof. Univ. Angela Elena Beju
Este un macerat din praf de coji de oua, suc de lamaie sau vin si miere.
Modul de preparare al maceratului:
Se spala cojile de oua bine, dupa care se pun cateva zile la uscat. Se pun apoi intr-o bucata de panza curata si rezistenta si se preseaza pe un fund de lemn, maruntindu-le astfel pana ajung la dimensiuni de cca 3x3 mm. Cojile astfel sfaramitate se macina cu o rasnita de cafea pana cand devin ca o faina. Intr-un vas de sticla se amesteca o parte praf de coji de oua cu doua parti miere si o parte suc de lamaie sau vin alb.
Dupa ce se amesteca bine, se toarna intr-o sticla care se inchide ermetic cu un dop si se lasa la macerat timp de o saptamana, intr-un loc racoros sau intunecos sau in frigider. Solutia se agita zilnic de doua - trei ori. Preparatul astfel obtinut se pastreaza in vase de sticla colorata, ermetic inchise, la adapost de lumina, caldura sau surse de contaminare. Daca se tine in frigider, compozitia are valabilitate 6 saptamani.
Compozitia maceratului: acizi (citric, malic etc), vitamine (C, B, PP si provitamina A), minerale (bogate in calciu si in mai mica masura siliciu, mangan, fosfor) si enzime.
Cura cu acest macerat este indicata in insuficienta paratiroidiana (cu fenomene de hipocalcemie si spasmofilie), tulburari de crestere, osteoporoza, paradontoza, sarcina, alaptare, fracturi cu dificultati in sudarea oaselor.
Modul de administrare al maceratului. Se ia o lingura macerat, de trei ori pe zi, la mesele principale, diluat cu putina apa, sirop sau ceai medicinal. Inainte de intrebuintare se agita bine solutia. Cura dureaza 2-4 saptamani si se poate relua numai dupa o pauza de 1-2 saptamani. In cazul persoanelor in varsta, doza se reduce la jumatate.
Cura este interzisa in diabet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu