Faceți căutări pe acest blog

duminică, 2 decembrie 2012

BICARBONATUL DE SODIU!!!!!!



Nici unei gospodine n-ar trebui să-i lipsească din casă bicarbonatul de sodiu. Nu e toxic, este ieftin şi s-a demonstrat că poate să cureţe aproape orice ai prin locuinţă. Şi asta fără să-ţi afecteze pielea mâinilor. Potrivit site-ului www.shine.yahoo.com, bicarbonatul de sodiu face minuni. Îţi spunem, azi, la ce e bun.
1. Scoate mirosurile urâte din borcane. Ce trebuie să faci: presară praful în borcanul gol, apoi clăteşte bine.
2. Dacă ţi se pare că există un miros ciudat în frigiderul tău, pune în el un plic cu bicarbonat de sodiu, deschis, şi schimbă-l lunar. Vei simţi o mare diferenţă.
3.Te scapă de mirosul neplăcut al gunoiului, dacă împrăştii praful pe fundul coşului sau chiar deasupra mizeriei.
4.Curăţă jucăriile copilului astfel: dizolvă patru linguri de bicarbonat într-un sfert de pahar de apă. Înmoaie un burete în soluţia obţinută şi şterge jucăriile.
5. Pune o cană de bicarbonat în cutia în care ţii detergentul de rufe şi amestecă. Hainele spălate astfel vor avea o culoare impecabilă.
6. Stropeşte covorul cu un amestec de apă cu puţin bicarbonat, înainte de a da cu aspiratorul. Îi vei reîmprospăta culoarea.
7. Curăţă mobilierul de grădină: înainte de a-l depozita pentru iarnă, freacă-l cu bicarbonat, cu un burete ud.
8. Redă strălucirea argintului.. Cum: fă o pastă din bicarbonat şi puţină apă. Ia o periuţă de dinţi şi freacă bijuteria pe care vrei să o faci să arate ca nouă. După aceea, şterge-o cu o cârpă curată.
9. Acest praf "face lună" podeaua din baie şi toaleta. Trebuie doar să pui o jumătate de ceaşcă de bicarbonat într-un lighean cu trei litri de apă caldă şi apoi să ştergi pe jos cu o cârpă sau cu un mop înmuiat în amestec. Bicarbonatul face mi nuni şi cu vasul de toaletă.
10. Curăţă aparatul de cafea cu un amestec făcut dintr-un sfert de plic de bicarbonat şi un sfert de litru de apă.
11. Pentru a elimina mirosul neplăcut al încălţărilor, presară bicarbonat în ele.
12. Dă luciu farfuriilor şi redă strălucirea tigăilor şi oalelor amestecând detergentul de vase cu două linguri de bicarbonat. Vesela va arăta la fel ca în ziua în care ai cumpărat-o.
13. Dacă ai o geantă de voiaj care are un miros ciudat, poţi să pui în ea puţin bicarbonat. Curăţă după 10 minute.
14. Pentru ca şamponul să aibă un efect mai bun, presară nişte bicarbonat în mână când te speli pe cap şi vei scăpa mai uşor de resturile de gel, spumă de păr sau fixativ.
15. Dacă ai vărsat ceva urât mirositor pe tapiţerie, împrăştie puţin bicarbonat pe pată, lasă-l să acţioneze 15 minute şi apoi curăţă bine cu apă locul respectiv.
16. Mobila ta are pete? Pune pe un burete umed puţin bicarbonat şi aplică direct pe mobilă. Tot aşa poţi scoate şi urmele de creion de pe pereţi.
17. Împrăştie praf de sodiu în scrumieră şi vei vedea că mirosul ţigărilor nu se va mai simţi atât de puternic.
18. Poţi curăţa şi ceainicul. Scufundă-l într- un recipient în care ai pus un sfert de cană de bicarbonat amestecat cu 250 ml de apă caldă şi lasă-l acolo toată noaptea. Dimineaţa, spală-l!
19. Bicarbonatul e foarte bun dacă vrei să cureţi bureţii de vase şi să îi scapi de miros. Tot ce trebuie să faci e să-i pui la înmuiat
într-un amestec de patru linguri de bicarbonat cu o jumătate de litrun de apă caldă.
20. Bicarbonatul albeşte protezele dentare, înlătură impurităţile şi dezinfectează. Lasă-le un timp la înmuiat într-un pahar plin cu apă caldă, în care ai pus două linguriţe de bicarbonat.
21. Peria de păr sau pieptănul par încărcate? Vei scăpa de grăsime sau de alte urme dacă le scufunzi într-o soluţie făcută dintr-o jumătate de litru de apă caldă şi o linguriţă de bicarbonat. Freacă-le apoi şi lasă- le la uscat.
22. Dacă vrei ca animalul tău de casă să miroasă frumos, între spălări poţi să-i presari bicarbonat pe blăniţă, iar apoi să-l perii. Şi jucăriile lui poţi să le cureţi şi să le dezinfectezi cu un burete înmuiat în apă caldă şi bicarbonat.
23. Pune pe un burete umed puţin bicarbonat şi curăţă cu el interiorul şi exteriorul cuptorului cu microunde. Va străluci!
24. Iată cum scapi de grăsime şi de petele de ulei din garaj: presară bicarbonat chiar pe locul unde s-au format petele şi frea- că-le bine cu o perie umedă.
25.. Când îţi speli maşina, poţi să amesteci un sfert de cană de bicarbonat cu un litru de apă şi să foloseşti soluţia rezultată pentru a curăţa geamurile, zonele metalice cromate, cauciucurile şi scaunele.

Completare: se pot pune fructele si legumele intr-o solutie de
bicarbonat de sodiu (se lasa cateva minute si apoi se clatesc), pentru a elimina resturile de substante acide care sunt folosite pentru "cresterea duratei de viata" a acestora, insa trebuiesc apoi consumate imediat, pentru ca altfel se strica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare