marți, 21 ianuarie 2014

16 motive suplimentare pentru care chimenul negru este „remediul pentru orice, inafara de moarte”


Acum ceva timp am scris un articol despre Nigella Sativa(chimen negru, negrusca, negrilica) intitulat „Remediul pentru orice, inafara de moarte”. Acest articol descria cercetarile efectuate pe multe cai prin care semintele de chimen negru(Nigella Sativa) constituie un aliment medicinal cu potential de salvare a vietii, si este unul dintre cele mai populare articole de pe site-ul nostru.

Incepand cu pasajul „Aceasta umila, dar imens de puternica samanta omoara MRSA(Stafilococus aureus multiplu rezistent, la mai multe tipuri de antibiotice), vindeca acele corpuri otravite de arme chimice, stimuleaza regenerarea celulelor beta muribunde din pancreasul diabetic, si face inca si altele, despre care putini stiu ca exista”, articolul a rezumat cercetarile publicate si revizuite incrucisat despre 10 dintre remarcabilele beneficii de sanatate ale semintei:
Diabetul de tip 2: Doua grame de negrusca pe zi a avut ca rezultat reducerea glicemiei a jeun (pe stomacul gol), micsorarea rezistentei la insulina, sporirea functiei celulelor beta, si reducerea hemoglobinei glicozilate la subiectii umani.
Infectia cu Helicobacter Pylori: Negrusca poseda actiune utila anti H. Pylori, comparabila cu terapia tripla de eradicare.
Epilepsie: Negrusca este traditional cunoscuta ca avand proprietati anticonvulsive. Un studiu din 2007 despre copiii epileptici, a caror afectiune era refractara la tratamentul medicamentos conventional, a gasit ca un extract apos a redus semnificativ actiunea epileptica.
Hipertensiune : Utilizarea zilnica a 100 pana la 200 de mg de extract de negrusca, de doua ori pe zi, timp de 2 luni, a avut un efect de micsorare a presiunii sanguine la pacientii cu usoara hipertensiune.
Astm: Timochinona, unul dintre constituentii activi principali ai Negellei Sativa (chimenul negru), este superior medicamentului fluticazona la modelul animal de astm. Un alt studiu, de data asta pe subiecti umani, a gasit ca extractele de chimen negru (negrusca) cu apa fierbinte au un efect antiastmatic relativ puternic asupra cailor respiratorii afectate de astm.
Tonsilofaringita acuta: caracterizata prin inflamarea amigdalelor sau faringelui (dureri in gat), majoritar virala in origine, capsulele de negrusca (in combinatie cu Phyllanthus niruri) au fost gasite ca alinand semnificativ durerea de gat, si reducand nevoia de analgezice (impotriva durerii) la subiectii umani.
Vatamari datorate armelor chimice: Un studiu pe oameni, aleatoriu si controlat prin placebo asupra pacientilor vatamati de arme chimice a gasit ca extractele de chimen negru realizate cu apa fierbinte au redus simptomele respiratorii, suieraturile de piept, si valorile de test ale functiei pulmonare, si au mai redus nevoia de tratament medicamentos.
Cancer la colon: Studiile la nivel celular au descoperit ca extractul de negrusca se poate compara favorabil cu agentul chimic 5-fluoruracil in suprimarea cresterii cancerului la colon, dar cu un profil de siguranta mult mai inalt. Cercetarile pe animale au gasit ca uleiul de negrusca are semnificative efecte inhibitorii asupra cancerului la colon la cobai, fara efecte secundare observabile.
MRSA (Stafilococ auriu multiplu rezistent): Negrusca are actiune antibacteriana impotriva izolatilor clinici de Stafilococcus aureus rezistent la meticilina.
Dependenta/sevrajul de opiacee: Un studiu facut asupra a 35 de dependenti de opiacee a gasit ca negrusca constituie o terapie eficienta pe termen lung pentru dependenta de opiacee.

De atunci cercetarile biomedicale asupra chimenului negru au continuat sa infloreasca, cu inca 78 de studii publicate si citate de baza de date MEDLINE a Bibliotecii Nationale de Medicina in decursul ultimelor luni.
Aici sunt inca 16 beneficii suplimentare de sanatate care se adauga unei liste in continua crestere:
Previne vatamarile datorate radiatiei: Uleiul de Nigella sativa (UNS) si componentul lui activ, timochinona, protejeaza tesutul cerebral de stresul nitrozativ indus de radiatii.

Protejeaza impotriva vatamarilor datorate infarctului: Extractul de timochinona din Nigella Sativa a avut un efect protector impotriva vatamarii asociate cu infarct experimental.

Previne dependenta de morfina si toxicitatea ei: Extractul alcoolic de Nigella Sativa reduce preferinta conditionanta asociata locului indusa de morfina, un indicator al intoxicarii, dependentei si tolerantei la morfina
Previne vatamarea rinichilor asociata diabetului: Extractul de timochinona din Nigella Sativa a avut efecte protectoare asupra nefropatiei diabetice experimentale.

Previne aderarile post-chirurgicale: Acoperirea suprafetelor peritoneale cu ulei de Nigella Sativa dupa trauma peritoneala este eficienta in micsorarea formarii de aderari peritoneale la un model experimental.

Previne neurotoxicitatea asociata bolii Alzheimer: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa a avut efecte protectoare in cazul diabetului experimental; a prevenit neurotoxicitatea si apoptoza indusa A?1-40 la modelul celular.

Suprima cresterea cancerului la san: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa inhiba cresterea tumorala si induce moartea programata a celulelor (apoptoza) la un model de cancer la san xenogrefa la soarece.

Prezinta proprietati anti-psoriasis: Extractul alcoolic din seminte de Nigella Sativa prezinta actiune anti-psoriazis, consistenta cu utilizarea ei medicinala in medicina traditionala.

Previne patologia cerebrala asociata cu Parkinsonul: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa protejeaza neuronii de cultura impotriva toxicitatii ?SN indusa sinaptic, o patologie observata la creierele pacientilor cu Parkinson si dementa insotita de corpi Lewy.

Omoara celulele canceroase cerebrale agresive ale glioblastomului: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa prezinta actiune de omorare a celulelor glioblastomului.

Omoara celulele leucemice: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa induce apoptoza mediata mitocondrial in cazul de leucemie acuta limfoblastica in vitro.

Suprima cresterea canceroasa a ficatului: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa previne cancerul indus chimic la modelul de boala al cobailor.

Previne patologiile diabetice: Extractul de timochinona apos si alcoolic de Nigella Sativa in doze mici are un efect de micsorare a zaharului si ameliorare asupra regenerarii insulelor pancreatice, indicand valoarea lui ca agent terapeutic in controlul diabetului zaharat.

Suprima cresterea celulelor cancerului cervical: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa prezinta proprietati antiproliferative, apoptotice si anti-invazive la o tulpina de celule de cancer cervical.

Previne vatamarile cerebrale datorate intoxicarii cu plumb: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa amelioreaza stadiul vatamarilor cerebrale datorate intoxicatiei cu plumb la cobaii Sprague Dawley.

Omoara celulele cancerului cavitatii bucale: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa induce moarte celulara programata(apoptoza) la celulele canceroase ale cavitatii bucale.


De ce o atat de puternica samanta nu este inca pe radarul majoritatii comunitatilor medicale si nutritionale? Stim ca samanta de susan poate depasi Tylenolul in reducerea durerilor de artrita si poate reduce factorii de risc ai bolilor cardiovasculare intr-o maniera care sa faca invidioase statinele, si stim ca semintele de in micsoreaza tumorile de san si prostata, dar beneficiile chimenului negru sunt inca in mare masura subraportate si subutilizate.

Interesant, in ciuda acestui unghi mort, si ca pentru a confirma imensul potential al chimenului negru ca agent vindecator, Nestlé, gigantul alimentar la nivel planetar cu baza in Elvetia, a solicitat un brevet pentru utilizarea Nigellei Sativa pentru „a preveni alergiile alimentare”, in anul 2010 (publicatia Nestlé despre brevete internationale WO2010133574). Aceasta este o incercare evidenta de a-si insusi cunoasterea traditionala si a utiliza semintele sau extractul de planta pa baza unui brevet care sa fie proprietatea intelectuala a firmei atunci cand este utilizat ca ingredient alimentar sau medicament.

Potrivit Third World Network Briefing Paper/Document Rezumativ al Retelei Lumea a Treia, din iulie 2012:

“Solicitarile gigantului elvetian par invalide, intrucat utilizarile traditionale ale Nigellei Sativa anticipeaza cu claritate aplicatiile brevetului Nestlé, si cercetarile savantilor din tarile in curs de dezvoltare au validat deja aceste utilizari traditionale, si au descris suplimentar, in termeni stiintifici contemporani, insasi proprietatile medicinale ale chimenului negru, pe care Nestlé cauta sa le pretinda ca fiind propriile sale “inventii”.

Nestlé pretinde ca proprietate intelectuala orice uz al unui compus receptor opioid pentru a trata sau preveni alergiile, in mod specific timochinona si, mai specific, administrarea de timochinona sub forma de material vegetal de la Nigella Sativa(seminte). 3 Tipul de alergie alimentara de cel mai mare interes este tulburarea stomacala si diareea. ”

Vestea cea buna este ca nici un astfel de brevet nu a capatat inca aprobarea, si pana acum, acest aliment este inca disponibil in mod gratuit. Pentru actualizari despre cercetarile asupra chimenului negru, mergeti la Pubmed.gov, si inscrieti-va pentru actualizare prin e-mail pentru cuvantul cheie “nigella sativa,” si veti fi printre primii care sa aflati despre noile cercetari asupra acestei uimitoare seminte, pe masura ce acestea apar din mediul biomedical

SURSA
.http://viataverdeviu.ro/16-motive-suplimentare-pentru-care-chimenul-negru-este-remediul-pentru-orice-inafara-de-moarte/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

c3

Etichete

10 motive pentru care e bine să bei cafea (1) 100 de alimente miraculoase pentru organism (1) 20 de plante vindecatoare pe care le puteti cultiva acasa (1) 7 moduri ca sa dai jos burta fara sa mergi la sala (1) 8 remedii naturale pentru a invinge alergiile de primavara (1) 90 de alimente miraculoase pentru organism (2) Adevarul despre plastic (2) ADRESE UTILE (1) AFECTIUNI GASTRICE (1) AFTE BUCALE (1) ALERGIILE (1) ALOE VERA (4) ALTARUL ORTODOX (1) ANEMIE (2) ANTIBIOTICE (1) APA CA TRATAMENT (3) Apa cu Miere si Lamaie in Fiecare Dimineata (1) Apa din sticla de plastic (1) APA IN CORP (4) APA OXIGENATA (1) ARGILA (1) ARGINT (2) ARMURARIUL (2) articulatii (1) Artrită (1) Aspectul limbii (1) ASPIRINA (3) ASTMUL BRONSIC (2) ATACURILE ENERGETICE (1) ATENTIE..PERICULOS (7) AU NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU (1) Bautura care Ucide Cancerul (1) BICARBONATUL DE SODIU (4) Bicarbonatului de sodiu (1) BITERUL SUEDEZ (1) BOLI INFLUENŢATE DE VREME (1) Bolile de tiroidă și de ficat se văd pe piele (1) BOLILE OASELOR (1) BRUSTURELE (1) BUSUIOCUL (1) CADOUL AMERICII PENTRU LUME (1) CAFEAUA SI FICATUL (1) CANCERUL (4) CAPSUNELE (1) CARTI (1) CARTI DE MEDICINA ALTERNATIVA (1) CARTI PE INTERNET (1) CARTOFUL (2) CAUZELE BOLILOR (8) Ce se întâmplă când bei apă pe stomacul gol? (1) CEAIURI (8) CHIMENUL NEGRU (1) CIROZA (4) COCA-COLA....BAUTURA RACORITOARE SAU LICHID DETERGENT...!!!? (1) COJI de CEAPA (1) CONFERINTE ...CARTI SI FILME DESPRE SANATATE (1) CONOPIDA (1) CONTRAINDICATII (1) CORPUL OMENESC (1) Cum iti dai seama daca suferi de o boala (1) Cum pot fi folosite altfel alimentele din cămară (1) Cum sa eliminati fara durere (1) CUM SA SCAPI DE MOLII (1) CUM SE FOLOSESC PLANTELE MEDICINALE (3) CUPTORUL CU MICROUNDE (1) CURA DE DEZINTOXICARE (1) CURIOZITATI ALIMENTARE (2) CURIOZITATI ALE CORPULUI (2) CURIOZITATI despre CREIER pe care trebuie sa le stii! (1) DEODORANTE (1) DEPARAZITAREA CORPULUI UMAN (2) DEPRESIA (1) DEPRESIE (2) DESHIDRATAREA (1) DESPRE ACNEE (1) DESPRE ALCOOL (3) DESPRE ANALIZE SI TESTE MEDICALE (3) DESPRE ARSURI (2) DESPRE BACTERII (3) DESPRE BANANE (7) DESPRE BATATURI (1) DESPRE CADEREA PARULUI (1) DESPRE CAFEA (4) DESPRE CANCER (25) DESPRE CANDIDA (3) DESPRE CARBOHIDRANTI (1) DESPRE CATINA (5) DESPRE CÂTEVA PLANTE AMINTITE ÎN SFÂNTA SCRIPTURĂ (1) DESPRE CEAPA (7) DESPRE CEARCANE (1) Despre Cimbru (1) DESPRE COLESTEROL (11) DESPRE COLON (1) DESPRE CONDIMENTE (1) DESPRE DANTURA (1) DESPRE DIETE (21) DESPRE E-URI (2) DESPRE FICAT (2) DESPRE FRUCTE SI BENEFICIILE LOR (11) DESPRE GALBENELE (2) DESPRE GLANDA TIROIDA (2) DESPRE GREATA (1) DESPRE HERPES (5) DESPRE INIMA (6) DESPRE IUBIRE SI VINDECARE (1) DESPRE LEUSTEAN (2) DESPRE MAINI (2) DESPRE MARUL LUPULUI (1) Despre mucegai (1) DESPRE NUCI (6) DESPRE OBOSEALA (1) DESPRE OTET (3) DESPRE PLANTE (15) DESPRE POST (4) DESPRE ROSII (1) DESPRE SANZAIENE (2) DESPRE SARE (2) DESPRE SILICIUL ORGANIC. (1) DESPRE STRUGURI (2) DESPRE TELINA (1) DESPRE TRANSPIRATIE (1) DESPRE TUSE (7) DESPRE UNGHII (1) Despre vaccinuri (1) DESPRE VARICE (1) DESPRE VITAMINE (13) DETOXIFIERE (4) DIAREE (1) DIVERSE (2) DOVLEAC (1) DROGUL DIN ALIMENTE (2) DROJDIA DE BERE (4) DULCEATA (1) DURERE DE CAP (3) DUREREA IN GAT (1) DURERI DE DINTI (4) DURERI DE INCHEIETURI (1) Dureri de spate (1) EFECTELE BENEFICE ALE LEGUMELOR (5) ELECTRONICE (1) EUGEN GIURGIU (1) FICAT (39) FIECARE POFTA...ARE O CAUZA (1) FIERUL IN ORGANISM (2) FISURA ANALA (1) FLORI DE SOC (1) FOLIA DE ALUMINIU (1) FRUMUSETE (1) FUMATUL (3) GALBENELE (2) GHIMBIRUL (1) GIMNASTICA (1) GLICEMIE (1) GLUME SI ZAMBETE (2) Goji – efecte benefice şi contraindicaţii (1) Grapefruitul (1) GRAUL (1) GRIPA (10) GUMA DE MESTECAT (1) GUTUIILE (3) GUTURAIUL (1) Helicobacter pylori (1) HEMOROIZI (2) HEPATITA C (2) Hofigal... (1) IERBURI DE LEAC (1) IMPORTANT DE TINUT MINTE (1) IMUNITATE (4) Inchide pungile ermetic (1) Infectia cu Chlamydia trachomatis (1) INFECTII URINARE (4) INSECTE PERICULOASE..CAPUSELE (7) INVĂTĂTURI ORTODOXE (1) LAMAIILE (12) LĂMAIA (1) LEACURI MAGICE PENTRU BOLI (1) LEACURI PENTRU IARNA (1) LEACURI RUSESTI (1) LECŢIA DOCTORULUI YOLLOK (1) LEUCEMIE (1) LEURDA (3) LEUSTEANUL (1) Lista substantelor toxice folosite in industria cosmetica (1) MACERAT DIN COAJE DE OU (1) MACUL ROSU (1) MAGNEZIU (3) MARGARINA SAU UNT (1) MASTI PENTRU TEN (1) Mâinile îţi pot arăta semnele unei boli. (1) MEDICAMENTE SAU OTRAVA (19) MEDICINA CHINEZEASCA (1) Meiul (1) MENTA (2) MICROBI SI VIRUSI (1) MIEREA DE ALBINE SI SCORTISOARA (10) MIRODENII (4) MIROSURI URATE (1) MORCOVUL (1) NEMURIRE (1) NOUTATI MEDICALE (6) Noutăţi de la JOHN HOPKINS-- BINE DE RETINUT (1) O simplă înțepătură poate salva viața unui om (1) OBICEIURI SI TRADITII (1) ORARUL ORGANELOR NOASTRE (1) ORICE BOALA PORNESTE DIN MINTE (1) OSTEOPOROZA (1) PADUCELUL (1) PAPADIA (4) PARACETAMOLUL (1) Parintele Arsenie Boca - marturii si tratamente naturale (1) PASTE (1) PATRUNJELUL SI ALTE LEGUME (2) Păpădia (1) Pătrunjelui (1) PELINUL (1) PENTRU SANATATE (7) PESTICIDE (1) PIETRE LA FIERE. (3) PIETRE LA RINICHI (7) pietrele din fiere sau ficat (1) PILDE (1) PLANTE BIBLICE (11) Plante care ţin locul antibioticelor (1) PLANTE OTRAVITOARE (3) PNEUMONIA (1) PROBLEME DIGESTIVE (1) Probleme respiratorii (1) PURIFICAREA LIMFEI (2) REFLEXOLOGIE (2) REGIM ALIMENTAR (2) reteta Valeriu Popa (1) RETETE CULINARE (1) RETETE FOLOSITOARE (24) RETETELELE LUI VALERIU POPA (1) REUMATISM (2) ROSTOPASCA (1) SALVIA (1) SARE AMARA (1) SCLERODERMIA (1) SEL.ENIUL (1) SENTIMENTELE BUNE (1) SFATURI (17) SFATURI UTILE (3) SFATURI PENTRU CASA TA (22) SFATURI PENTRU FEMEI (5) SFATURI PENTRU GOSPODARIA TA (3) SFATURI PENTRU SANATATE (37) SFATURI VALERIU POPA (1) SFATURILE BIOTERAPEUTULUI DJUNA (1) SFECLA ROSIE (5) SISTEMUL IM UNITAR (1) SOARE SI PLAJE (1) SPONDILOZA (1) SPREIURI (1) STEATOZA (4) STEVIA (1) SUCUL DE SFECLA ROSIE MORCOV SI MAR (1) SUCURI (1) SUNATOARE (2) TELEFONUL MOBIL (3) TERAPIA CU SEMINTE (1) TERAPIA CU URINA (2) TERAPII ALTERNATIVE. (1) TOTUL DESPRE COCA- COLA (1) TOTUL DESPRE OUA (4) TOTUL DESPRE VERDETURI (3) TRATAMENT NATURAL al tuturor bolilor (1) TRATAMENT OUA DE PREPELITA (1) TRATAMENT PENTRU LUPUS (1) TRUCURI (2) TULBURARI DE VEDERE (4) ULEI DE MASLINE (5) ULEI DE OREGANO (1) ULEI DE RICIN (2) Un ucigas nevazut: gandurile negre (1) URZICILE (3) USTUROIUL (14) UTILE PENTRU TINE (3) VARZA ALBA (3) VARZA ALBA SI ROSIE (1) VIBRATIA VINDECARII (1) VITILIGO (1) ZERUL (1)

CITATELE ZILEI

Lista mea de bloguri

Postări populare