Conține antioxidanți – desigur, principalele surse de antioxidanți sunt fructele și legumele, însă nici cafeaua nu este de neglijat. Mai mult, se pare că majoritatea băutorilor de cafea își iau antioxidanții din această băutură.
Aroma de cafea reduce nivelul de stres – s-a demonstrat științific că aroma cafelei provoacă anumite schimbări în creier și ajută la diminuarea stresului.
Diminuează simptomele Parkinson – un studiu realizat de revista Science Daily arată că persoanele care consumă cafea sunt mai puțin predispuse la a dezvolta Parkinson, iar în cazul persoanelor care suferă de această boală, consumul de cafea ajută la controlarea mișcărilor.
Este benefică ficatului – mai ales după consumul de alcool. Un studiu derulat în 2006 a arătat că persoanele consumatoare de cafea sunt cu 2-% mai puțin predispuse la a suferi de ciroză.
Ne ajută să fim mai fericiți – Institutul Național de Sănătate din Statele Unite a arătat că băutorii de cafea au cu 10% mai puține „șanse” de a dezvolta depresie. Antioxidanții și cofeina sunt cei care provoacă asta.
Reduce riscul de cancer de piele, în cazul femeilor – câteva studii au arătat că femeile băutoare de cafea au fost mai puțin predispuse la a dezvolta cancer de piele, comparativ cu cele care nu consumau.
Ajută în activitatea sportivă – conform unui studiu apărut în New York Times, o ceașcă de cafea consumată înaintea antrenamentelor ajută la îmbunătățirea activității. Cofeina crește numărul de acizi grași din fluxul sanguin, ceea ce permite mușchilor să folosească grăsimile ca și combustibil.
Reduce riscul apariției diabetului de tip 2 – băutorii de cafea își reduc riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu 50%.
Ajută la menținerea în formă a creierului – un studiu al Universității din Miami a arătat că bătrânii de peste 65 de ani care aveau un nivel ridicat de cofeină în sânge dezvoltau mai târziu boli precum Alzheimerul.
Cafeaua ne face mai deștepți – cel puțin așa susține un reportaj prezentat de CNN. Potrivit acestuia, creierul funcționează mai eficient după ce este consumată cafea.
SURSA Oana Cuzino
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu