sâmbătă, 12 ianuarie 2013

TRATAMENTE NATURISTE PENTRU DIFERITE BOLI


DURERI DE RINICHI

- in caz de pielonefrita cronica, rinichii se curata cu fasole. Un pahar de fasole inmuiata se fierbe intr-un litru de apa, timp de doua ore pe foc slab. Oala se acopera pentru ca apa sa nu se evapore. Apa se strecoara, fasolea se toaca si se mananca fara sare si ulei, doar cu apa in care s-a fiert. Nu se mananca altceva. Se beau si ceaiuri din plante, care se folosesc la tratarea rinichilor. Dieta (curatarea rinichilor) dureaza sapte zile.
- Daca aveti dureri insuportabile, luati o pastila de penicilina sau streptomicina si o pastila de ampicilina. Dupa calmarea durerilor se infuzeaza 30g coada calului intr-un pahar de apa clocotita. Dupa racire se strecoara, se stoarce bine si se bea cate 1/3 pahar de trei ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa. Se bea nu mai mult de cinci zile. i7s3918im14rcn
- Urmatoarea etapa dupa coada calului: o lingura de ovaz nedecorticat, pisat, se fierbe 15 minute in 25 ml lapte, apoi se toarna in termos si se lasa 45 de minute. Se consuma astfel: in prima zi 1/2 pahar, a doua zi un pahar, zilele trei, patru, cinci, etc. se adauga cate un pahar zilnic, pana cand cantitatea laptelui o sa ajunga la un litru. Apoi cantitatea laptelui scade zilnic cu cate un pahar dupa aceeasi schema, pana se ajunge la 1/2 pahar. Tratamentul se repeta de 3-4 ori.
- Procesul inflamator se trateaza cu crengute de visin, care se culeg primavara cand mugurii abia incep sa creasca. Se taie varfurile crengutelor (lungimea de 8-9 cm), se spala, se usuca; daca ati cules mai multe crengute, ca sa le folositi pana la sfarsitul anului se impacheteaza. intr-un vas cu 2 litri apa rece se introduc 8 -10 crengute de visin; se pune pe foc si se fierbe 10 minute, apoi se mai tine lichidul in termos sau invelit intr-o plapuma groasa inca 30 minute. Se bea cate un pahar, indulcit cu miere de albine de 4-5 ori pe zi, timp de 10 zile. Dupa o pauza de 10 zile se repeta de 3-4 ori Tratamentul. Crengutele se folosesc de 2-3 ori.
- in loc de apa, pentru baut se foloseste ceai din matase de porumb si muguri de mesteacan. La 1 litru apa rece se pun cate 3 lingurite din fiecare planta si se fierbe 10 minute; se lasa acoperit sa se raceasca.
- Daca durerile sunt provocate de glomerulonefrita, 1 lingura de cimbru cu 1 litru de apa rece se pune pe foc, se aduce pana la fierbere si se lasa invelit bine timp de 24 ore. Se strecoara prin vata sau tifon si se bea cate 100 ml de trei ori pe zi timp de 20 de zile. Ceaiul din cimbru
_ regleaza si functionarea pancreasului.
- Uneori durerile apar daca in rinichi se gasesc pietricele sau nisip. Pentru eliminarea lor se bea fara dozare (cu cat mai mult cu atat mai bine) ceai din 3 fructe de maces, 4-5 flori de galbenele, 2-3 linguri de matase de porumb, 1 lingurita de troscot si 1 lingurita de imortela. Plantele se fierb intr-un litru de apa timp de doua minute, acoperit si se lasa la macerat timp de 10 ore intr-un recipient inchis si invelit bine (sau in termos).
- Pentru a dizolva pietrele la rinichi se iau 15 pipote de gaina, se scoate pielita interioara (de culoare galbena); aceasta se spala bine si se usuca in cuptor, se face apoi din ea un praf si se pastreaza intr-un borcan de sticla bine inchis. Se administreaza timp de 2 luni dimineata pe nemancate cate 1/2 lingurita, dupa care se bea apa. Peste 2-3 luni se repeta procedura. Acest praf are efect curativ si contra dizenteriei. Pentru dizenterie se va administra de 2-3 ori pe zi.
- Pentru eliminarea pietrelor, se iau tulpini de mazare (fara radacini), inainte de inflorire. Se taie marunt; peste 2 linguri de tulpini se adauga 1,5 pahare cu apa fierbinte, se lasa timp de 30 minute si se strecoara. Se beau cate 2 linguri inainte de fiecare masa timp de 1 luna.
- Pentru a scoate pietrele de la rinichi se bea de 3-4 ori pe zi amestec din suc de morcov, castraveti si sfecla (cate 1/2 pahar), plus sucul unei lamai. Dupa cateva saptamani nisipul si pietrele dispar. De asemenea, se poate amesteca suc de ridiche neagra cu miere in proportie 1:1; se bea cate 1 lingurita de 3 ori pe zi inainte de masa.
- Daca aveti pietre la vezica biliara luati un pahar de zer proaspat, incalziti-1 dar nu-1 fierbeti. Adaugati 1 lingurita de miere. Beti de 3 ori pe zi cu 20-30 minute inainte de masa.
- in cazul in care rinichii se lasa in jos, apar dureri in zona lombara. Atunci, in afara de exercitii speciale, se bea in cantitati nelimitate ceai dintr-un litru de apa, o lingurita de seminte de marar, un buchetel de musetel (5-6 plante), 1 lingurita seminte de in si 4 flori (inflorescente) de salcam alb. Plantele se fierb acoperite timp de un minut si se lasa acoperite pana la racire.
- Nisipul din rinichi si bila, in spitalul din Kremlin (pentru conducatorii statului Sovietic) se inlatura cu un amestec din 300 ml suc de lamaie, 300 ml glicerina (din farmacie) si 600 ml apa distilata. Se bea cate o lingura cu 30 minute inainte de masa. inainte de a fi consumat lichidul se agita. Folosind metoda aceasta imbunatatiti si starea articulatiilor mici, deoarece se curata si ele de saruri.
- Radacinile de maces se folosesc pentru eliminarea pietrelor formate cu mult timp in urma (vechi). 8 linguri de radacini taiate marunt se fierb intr-un litru de apa pe foc mic timp de 15 minute. Vasul se ia de pe foc, se inveleste intr-un prosop gros si se lasa asa 2 ore. Se strecoara si se bea cate 0,5 (jumatate) pahar de patru ori pe zi timp de 40 zile. Dupa o pauza de 30 zile cura se repeta. - Pentru divizarea (sfarmarea) pietrelor batranii mai foloseau si seminte de morcov, care se rasnesc si se consuma de trei ori pe zi cu 30 minute inainte de masa (se iau pe varful cutitului) timp de 1-2 luni. Semintele se folosesc si sub forma de ceai; 3 linguri de seminte se infuzeaza in termos cu trei pahare de apa clocotita timp de 12 ore. Se bea cald cate 1/2 pahar de 6 ori pe zi inainte de masa si intre mese.
- Coji de pepene verde (fara stratul tare din exterior, acesta se inlatura) se dau pe razatoare, se amesteca cu zahar sau miere de albine si se pastreaza in frigider, in sticle de culoare inchisa. Cate o lingura de suc se bea impreuna cu ceai in timpul mesei. Reteta poate fi folosita in cazul pietrelor din bila.
- Despre puterile de vindecare ale brusturelui stie probabil toata lumea. in tratarea pietrelor se folosesc frunzele vezi sau uscate; 60 g de frunze se infuzeaza in termos cu 600 ml apa clocotita timp de patru ore. Se beau cate 200 ml de trei ori pe zi inainte de masa. Reteta propusa se foloseste si in cazurile de ulcer stomacal, ulcer duodenal, pietre la ficat.
- 2 linguri radacina de pir (chir) tarator taiat marunt se lasa timp de opt ore (sau peste noapte) in 500 ml apa rece de izvor. Se bea cate un pahar de trei ori pe zi intre mese.
- Pentru eliminarea nisipului se foloseste o metoda radicala: 10 lamai se spala bine cu apa fierbinte si se dau prin masina de tocat Se amesteca cu 2 litri de apa fiarta si racita, plus 2 linguri de glicerina si se lasa 30 minute intr-un loc cald. Se strecoara si se bea cate un pahar la fiecare 10 minute; tot amestecul trebuie baut in maxim doua ore. Dupa ce toata cantitatea s-a baut, pe rinichi se aplica o perna electrica fierbinte sau cateva sticle umplute cu apa fierbinte. in timp ce incepe eliminarea nisipului, uneori apar si dureri; de aceea se recomanda ca bolnavul sa stea intr-o cada cu apa fierbinte sau sa ia pastile NoSpa.
- Semintele de urzica se consuma o data pe zi, cate 3 grame de seminte, de preferinta rasnite; se tin in gura 2-3 minute, apoi se inghit, in lipsa semintelor se folosesc flori de urzica. intr-o sticla se pun pana la 1/3 flori de urzica peste care se toarna tuica pana se umple sticla. Se lasa la macerat 10 zile inchisa bine si la intuneric. Se bea cate o lingura cu 150 ml apa de trei ori pe zi dupa masa.
- Scaiul este o buruiana de care nu se bucura lumea. Dar nu

degeaba a aparut el in gradina Domnului. Este folosit in diferite afectiuni, mai ales pentru pietre la rinichi. 0 lingura de planta se pune intr-un pahar de apa fierbinte si se fierbe timp de un minut, apoi se infuzeaza 12 ore. Se bea cate o jumatate de pahar, de doua ori pe zi inainte de masa, timp de doua saptamani.
- O metoda mai puternica pentru eliminarea pietrelor. Se amesteca bine cate o lingurita de radacina de patrunjel, radacina de papadie, maces, porumbar, flori de morcov salbatic, galbenele, urzica si paie de secara, toate maruntite cat mai bine. Se toarna peste ele patru pahare cu apa si se fierb timp de 10 minute; se lasa acoperite pana la racire, apoi se strecoara. Se bea cate o jumatate de pahar cu 30 minute inainte de masa.
- Daca durerile renale sunt provocate de un chist al rinichiului, sau polichistoza, incercati sa va tratati cu ajutorul plantelor, care au putere de dizolvare a chistului.
- Frunze tinere de brusture se spala, se usuca si se trec prin masina de tocat. Sucul se stoarce prin 2-3 straturi de tifon si se pastreaza intr-o sticla bine inchisa in frigider. Se bea strict dupa urmatoarea schema, timp de o luna. Prima si a doua zi se bea cate 1 lingurita de doua ori pe zi, a treia si a patra zi cate 1 lingurita de trei ori pe zi, in continuare cate 1 lingura de trei ori pe zi luata intre mese. Daca timp de o luna problema se rezolva doar partial, se repeta Tratamentul inca o data.
- Radacina de iarba mare se spala bine cu apa rece si se rade sau se toaca marunt; se amesteca bine 30 g radacina cu 2 linguri de zahar si 1 lingura de drojdie. Se toarna peste amestecul obtinut 3 litri apa calda si se lasa doua zile intr-un loc cald. Se bea cate 0,5 pahar de trei ori pe zi inainte de masa, pana se termina lichidul. Dupa o pauza de 20 zile cura se repeta.
- Nuci verzi tocate se amesteca cu o cantitate egala de zahar sau miere de albine si se lasa bine inchise intr-un loc fara lumina timp de o luna. Sucul obtinut se bea de trei ori pe zi inainte de masa.
- Un pumn flori de galbenele cu 700 ml alcool dublu rafinat se Iasa la macerat doua saptamani intr-un borcan invelit in tesatura de culoare neagra si la caldura (langa soba sau calorifer). Borcanul se agita zilnic. Alcoolul se strecoara prin tifon si florile se storc bine. Se bea cate o lingura cu 50 ml apa de trei ori pe zi cu 30 minute inainte de masa.
- Pentru curatarea rinichilor se folosesc seminte de in. Un pahar de apa cu o lingurita de seminte se fierbe cinci minute pe un foc mic. Dupa racire se bea cate jumatate de pahar la fiecare doua ore timp de doua zile. inainte de consumare, fiertura se dilueaza cu apa fiarta. - Pentru vindecarea pielonefritei se amesteca 10 linguri de miere de albine cu 5 linguri seminte de telina pisate. Amestecul se incalzeste pe aburi (bai marin) timp de 20 minute. Copii beau cate o lingurita cu 30 minute inainte de masa timp de o saptamana, iar adultii timp de o luna. Daca boala a capatat forma cronica, Tratamentul va dura mai mult timp.
- in tratarea pielonefritei se mai folosesc si aplicatii cu argila amestecata cu otet de mere.Argila unsa pe o bucata de tesatura mai groasa se aplica pe regiunea rinichilor si se tine timp de sase ore, sapte zile la rand. in acelasi timp se tine o dieta alimentara, painea se inlocuieste cu mamaliga, se bea ceai din matase de porumb si din seminte de bostan.

OSTEOPOROZA

in cazul osteoporozei se exclud din meniul zilnic toate produsele alimentare care intensifica eliminarea calciului din organism. De exemplu: cafeaua si coca-cola maresc de cinci ori eliminarea calciului prin urina. Acelasi efect il au si produsele care contin multa sare sau multe proteine, cum sunt produsele din carne. De asemenea, unele alimente vegetale precum varza, taratele, cartofii scad puternic absorbtia calciului in intestine. Nu numai produsele alimentare, ci si preparatele pe baza de hormoni, cum sunt glucocorticosteroizii, favorizeaza dezvoltarea osteoporozei. in meniu trebuie introduse alimentele care sa contina cat mai mult calciu si vitamina D3, care asigura asimilarea calciului
I. Supa de ceapa
Se foloseste cu succes in vindecarea osteoporozei: 2 cepe mari sau 4 cepe medii, se curata de coaja, dar aceasta nu se arunca. Ceapa se prajeste in ulei pana devine aurie. Se pune in cratita impreuna cu coaja spalata, se toarna 1 1 de apa si se fierbe 10-15 min. Dupa dorinta se pot adauga 2 cubulete de "Galina Blanca". Supa se lasa 15-20 min. dupa care se scot cojile de ceapa. Supa cu ceapa se imparte in trei portii egale, pentru trei zile. Fiecare portie se consuma fie dimineata, fie la pranz. Se repeta reteta astfel incat cura sa dureze o luna de zile sau mai mult in functie de necesitati.
Supa se poate folosi nu numai in cazuri de artroza si osteoporoza ci si in caz de cancer la stomac; numai ca, in acest caz, bolnavul nu va consuma decat lichidul din supa (fara ceapa).
II. Branza cu calciu. o8g626or18slj
Se incalzesc 5 1 de lapte, se adauga 1 litru de lapte batut sau lapte acru, 300 g de smantana, 1 lingura de pulbere din coaja de ou, sau pastile pisate de calciu din farmacie. Se ia de pe foc inainte de fierbere si se raceste. Daca este subtire, strecurati branza. Zerul obtinut il puteti folosi pentru prepararea mancarurilor sau, in cosmetica, ca masca pentru un par cu probleme ori ca lotiune de ten.

III. Citratul de calciu.
Fiecare om trebuie sa consume in medie, zilnic, 0,12 - 0,15 g de calciu. Dar consumul zilnic de cafea, ciocolata, CocaCola, mareste eliminarea calciului din organism, prin urina, de cea. 5 ori. Acelasi efect il au si consumul mare de sare si de carne. Produsele care contin celuloza ca: varza, cartofii, tarata, painea neagra, etc, micsoreaza considerabil absortia calciului in intestine.
Trebuie sa stiti ca elementul Calciu poate fi absorbit si folosit in organismul nostru numai in prezenta vitaminei D3 sau C din lamaie. Astfel, necesarul zilnic de calciu, care se gaseste in 100 g de branza de vaci sau 11 de lapte de vaca sau in coaja unui ou va fi consumat cu suc de lamaie (acesta va asigura adsorbtia cantitatii de calciu).

Atentie! Sucul de lamaie nu poate fi inlocuit cu sare de lamaie dizolvata in apa.
Va propun doua metode de preparare a citratului de calciu.
Prima metoda este mai simpla. Se macina pulbere coaja de ou (dupa ce in prealabil s-au spalat bine cojile de ou); se amesteca 1 lingurita de praf de ou, cu 1 lingura de suc de lamaie proaspat. Se amesteca pana apare spuma. Se adauga in mancare sau se consuma separat, cate 2-3 lingurite pe zi.
A doua metoda este putin mai complicata si se adreseaza persoanelor cu afectiuni in stadii mai avansate. 7 oua albe de casa spalate foarte bine, se pun intregi intr-un borcan sterilizat si peste ele se toarna sucul a 12 lamai. Se inchide bine borcanul si se pastreaza la frigider 12 zile. Zilnic, se amesteca atent continutul borcanului cu o lingura de lemn. La sfarsitul perioadei, se trece continutul borcanului prin sita si se amesteca cu 0,5 1 de coniac si 200 g de miere de albine. Amestecul obtinut se pastreaza in frigider si se consuma de trei ori pe zi, intre mesele principale.

IV. Salata
Petale de crizantema se taie marunt, se amesteca cu smantana si se consuma ca atare sau se adauga diferite fructe de padure.

DURERI DE ARTICULATII
g8i258gb94czj
Daca durerile in membre sau in articulatii va chinuie atat de mult incat nu puteti dormi noaptea, folositi urmatoarele retete:
- inainte de culcare faceti o baie cu fiertura din crengi de pin, care a fost preparata dimineata sau in timpul zilei. Crengile se taie in bucati de 10-15 cm lungime, se pun intr-o cratita mare, pana la jumatate. Vasul se umple cu apa fierbinte, se fierbe max. 5 min. Seara, fiertura se strecoara, se toarna in cada cu apa calda, unde se dizolva si 0,5 kg de sare. Se sta in cada 20 de min. La iesire din cada pielea nu se sterge ci se tamponeaza cu un prosop. Cel mai bine este sa lasati pielea sa se usuce de la sine. Baile se repeta de 5-6 ori, recomandandu-se cate 2 bai pe saptamana. - De un real ajutor in tratarea articulatiilor bolnave sunt baile cu napi, o data pe saptamana. 3 kg de planta (tulpina, frunze, flori) se fierb 10-15 min. in 7-8 1 de apa. Fiertura se toarna intr-o cada cu apa la temperatura de 3942 °C. Dupa baie este indicat ca bolnavul sa bea un ceai din 3-4 linguri de napi uscati sau proaspeti la un litru de apa.

- Alta reteta pentru baie: 1 kg de argila se dizolva in apa de 37-38 °C din cada de baie. Se pot face 12-15 sedinte a cate 10-15 min. fiecare.
- Argila se foloseste si pentru aplicatii externe pe articulatiile bolnave. Argila se amesteca cu urina sau cu fiertura din ace de pin. in cazuri grave, se prepara fiertura din amestec de ierburi. Cu cat sunt mai multe plante in amestec, cu atat este mai bine.
- O alta reteta, batraneasca, pe baza de argila. Daca locuiti langa o padure, puteti aduna fan din padure si, separat, fan de camp. Timp de o saptamana se amesteca argila cu ceaiul din fanul de padure iar a doua saptamana se amesteca si cu ceaiul preparat din fanul de camp. Se aplica apoi pe articulatiile bolnave. Batranii spun ca lutul se foloseste numai o data, dupa care se ingroapa intr-un loc unde nu circula lumea, cu cuvintele: "Pamantule tata, de la tine le-am luat, tie ti le-am intors. Ia si boala lui..."
- Din mosi-stramosi se foloseste si vindecarea cu comprese de lana de caine. Lana se aseaza intr-un strat de cea. 1 cm grosime intre doua straturi de tesatura sau tifon si se coase in asa fel incat lana sa nu se miste (la fel cum se cos si branturile pentru incaltaminte). Compresa poate fi folosita si ziua si noaptea.

- Un ajutor bun pentru articulatiile bolnave il constituie siropul facut din 200 g de aloe, o lamaie fara samburi si 4-5 radacini de brusture, care se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca totul cu 400 g de miere de albine si 400 g de vin rosu sec. Amestecul se fierbe in aburi timp de 30 min., se strecoara si se consuma cate o lingura zilnic.
- Primavara se culeg frunze tinere de brusture, se clatesc de praf si se usuca. Se maruntesc si se pun intr-un borcan care se astupa cu un capac de plastic. Borcanul se tine la fereastra, la soare, pana cand frunzele se transforma intr-un terci cu miros neplacut Cand apare si mucegaiul, preparatul se poate folosi pentru comprese pe articulatiile bolnave. Durerile se linistesc dupa prima folosire. - Artroza poate fi tratata folosind urmatoarea reteta: radacini de urzica se spala bine, se taie marunt, se umple cu ele o sticla de 0,51 si se toarna peste ele tuica pana se umple sticla. Se lasa la intuneric timp de 12 zile. Se bea cate o lingura inainte de culcare. Daca boala este avansata, se pot bea cate doua linguri pe zi, una dimineata si alta seara.

- 1 kg varza fara cotor si 1 kg mere fara samburi se dau prin masina de tocat impreuna cu un pahar de frunze de patlagina. Se adauga un pahar de miere de albine si se pastreaza compozitia la frigider. Se consuma de trei ori pe zi cate o lingura, cu 30 min. inaintea meselor principale, timp de doua luni. Dupa o pauza de 10 zile Tratamentul se repeta de 2-3 ori. Pentru iarna patlagina tocata se amesteca cu mierea de albine in proportie de 1:1 si se poate pastra la frigider timp indelungat. Tratamentul este contraindicat celor cu varice.
- Pentru eliminarea durerilor in caz de inflamare a articulatiilor se prepara "laptele de bostan". 20 g de seminte de bostan se lasa pana dimineata intr-un pahar cu apa calda. Dimineata, semintele se dau prin masina de tocat si se amesteca cu apa in care au fost tinute noaptea. Se consuma acest preparat in decurs de o zi. Se repeta procedura timp de 2 saptamani. in timpul Tratamentului nu se consuma alcool, produse alimentare sarate sau iuti.
- Contra durerilor in articulatii provocate de saruri, trebuie sa mancati 3 saptamani orez in afara altor proceduri. Seara puneti 3 linguri de orez intr-un vas mic, turnati apa curata; dimineata fierbeti orezul astfel incat sa fie lichid si consumati-1 pe stomacul gol. Dupa aceasta, timp de 3 ore nu mai mancati nimic. Orezul se fierbe fara sare si grasime.
- Noduri la maini si picioare: se pune propolis sau ceara de albine. Se tine 2-3 zile sau 1 saptamana. Mai intai se pot opari nodurile in apa cu bicarbonat de sodiu. Picioarele sau mainile nu se sterg, se lasa sa se usuce de la sine, apoi desenati pe locul bolnav cu iod o retea de linii ca o plasa.
- Se poate face si infuzie din 6 castane mari, date prin razatoarea marunta, la 100 g de apa de colonie (Troinoi). Aplicati comprese timp de 2 saptamani, apoi 1 saptamana pauza si repetati pana cand nodurile vor disparea.
Cand apar dureri de spate sau de sale, cand nu va puteti nici apleca nici aseza, puteti incerca o metoda mai contemporana. 3-4 pahare de pilitura de fier se toarna intr-o manusa de muncitor nefolosita dar spalata bine. Peste pilitura se toarna o lingura de otet, care, intrand in reactie chimica cu metalul, il incalzeste. Manusa se leaga la capat si se pune pe pat unde se asterne hartie si un prosopel. Se culca pacientul cu locul bolnav peste manusa. Daca caldura este insuportabila, puneti peste manusa un prosop impaturit in 2 sau in 4, pana ce caldura devine suportabila si ramaneti culcat pana ce manusa se raceste. Se repeta procedura o data la doua zile. Metalul din manusa se schimba dupa 5-7 proceduri (pentru ca rugineste). - O metoda cunoscuta inca din antichitate, cu un efect deosebit il constituie lovire puternica si repetata a locului bolnav cu cateva crengute de urzica.
- Pentru eliminarea rapida a durerilor se fac comprese cu un amestec dintr-un pahar de sare cu un pahar de miere de albine.
- in cazuri grave, de pierdere a capacitatii de munca, se foloseste o reteta dureroasa dar cu efecte vizibile: intr-o sticla de 1/2 1 umpluta 1/3 cu gaz lampant, se adauga ardei iute,proaspat tocat prin masina, astfel incat sticla sa fie aproape plina. Se macereaza timp de 6 ore. Se aplica comprese pe timpul noptii; bolnavul va simti dureri, vor aparea senzatii neplacute, dar este necesara multa rabdare.

- O compresa care lupta cu succes contra durerilor de artrita, se prepara din 100 g suc de aloe, 200 g miere de albine si 300 g de tuica. O bucata de tesatura de culoare alba se inmoaie in amestec si se aplica pe locul bolnav. Se inveleste tesatura cu vata, celofan si se infasoara strans cu un fular sau cu un prosop.
- Flori de papadie se macereaza in tuica timp de 2 saptamani, la intuneric. Se frectioneaza cu solutia obtinuta articulatiile bolnave, timp de 5 min., pana devin fierbinti, apoi se infasoara cu un prosop inainte de culcare.
- Daca sunt afectate un numar mai mare de articulatii dar si ligamente, preparati un terci din pulbere de creta amestecata cu putin lapte batut, atat cat sa nu curga. Amestecul obtinut se aplica pe locul bolnav, se infasoara cu celofan si se lasa peste noapte. Aplicata timp de mai multe zile reteta determina ameliorarea durerilor.
- Daca durerile in articulatii sunt deosebit de puternice, dizolvati 10 pastile de Analgin in 50 de ml de tuica si frectionati locul bolnav.
- Un efect si mai bun se obtine folosind un amestec de apa de colonie Troinoi", pulberea a 10 pastile de Analgin si 50 ml de iod. Solutia obtinuta se foloseste pentru frectii si in cazuri de osteocondrita, guta, dureri in zona cervicala.
- Durerile lombare pot fi tratate cu urmatoarea reteta: radacini de urzica se spala bine, se taie marunt, se umple cu ele o sticla de 0,5 1 si se toarna peste ele tuica pana se umple sticla. Se lasa la intuneric timp de 12 zile. Se bea cate 1 lingura inainte de culcare. Daca boala este
avansata, se pot bea cate 2 linguri pe zi, una dimineata si una seara.
- Pentru bolnavii de coxartroza si osteomielita, este foarte indicat sucul de telina; cate 2 lingurite de trei ori pe zi, cu 30 min. inainte de masa. Efectul se mareste daca se adauga si suc de napi.
- O lingurita de frunze de afin maruntite se amesteca cu 1,5 pahare cu apa rece. Se fierbe amestecul 5 min. si se infuzeaza intr-un termos 34 ore. Se strecoara si se amesteca cu 5 linguri de agheazma si se beau cate 2-3 inghitituri mici la fiecare ora, toata ziua (10-12 ore), timp de 3 zile consecutive. in nici un caz nu se bea multa fiertura o data pentru ca poate provoca hemoragie. Se repeta Tratamentul dupa o pauza de o luna. in timpul Tratamentului se interzice categoric consumarea urmatoarelor alimente: carne, peste, lactate, oua.
- Radeti cateva mere, asezati totul pe un prosop impaturit in patru - dupa marimea articulatiei - si aplicati-1 pe locul bolnav. Se infasoara in asa fel incat prosopul sa nu se miste. Deasupra se aplica o tesatura de lana. Tratamentul dureaza 3 luni; ajuta chiar si pe cei imobilizati la pat.
- Se prepara un amestec din 1 lingura de miere de albine, 1 lingura de mustar proaspat si 1 lingura de ulei. La inceput se amesteca uleiul cu mustarul, se pune pe foc si se aduce la fierbere. Imediat se ia de pe foc si se adauga mierea de albine. Pe o bucata de celofan se asterne tifon pus in doua straturi, deasupra se intinde masa obtinuta si se aplica peste locul bolnav, timp de 2 ore. Compozitia obtinuta se pastreaza in frigider si poate fi folosita de cateva ori. inainte de folosire se incalzeste pe capacul unei cratitei in care fierbe apa.

- 1/2 de pahar de boabe de catina tocate, se folosesc pentru frectionarea articulatiei bolnave, dupa care se pune o compresa din terciul ramas, timp de 2-3 saptamani, inainte de culcare, chiar daca durerea trece dupa prima procedura.
- Frunzele de brusture se spala bine; se stoarce sucul lor si se amesteca cu rachiu, tuica sau apa de colonie ruseasca "Troinoi", in proportie de 1:1. Poate fi pastrat la temperatura camerei, in borcane de sticla. inainte de folosire, se agita sticla. Se frectioneaza locul bolnav inainte de culcare. Dupa frectie, se inveleste locul sau se acopera cu ceva calduros (sosete, vata, manusi, etc). Este indicat si pentru dureri reumatice. Se poate folosi si ca pe o compresa in tratarea gutei (cand apar ciocuri langa degetul mare de la picior).
- Contra spondilozei cervicale puteti prepara urmatoarea crema : 100 g de untura de porcnesarata sau vaselina se topeste pe foc mic. Se adauga 5 linguri de flori de musetel maruntite, 3-4 linguri de ceara de albine maruntita, se amesteca totul si se fierbe. Se strecoara prin tifon si se adauga 3 linguri de alcool de 75°. Preparatul se pastreaza intr-un vas bine inchis. Se maseaza cu el pieptul, umerii, coloana vertebrala de 4-5 ori pe zi. Dupa masaj e bine ca pacientul sa stea culcat pe spate punandu-i-se sub ceafa un saculet lung si ingust umplut cu grau incalzit in tigaie. Procedurile care urmeaza ajuta la tratarea spasmului muscular si vascular, imbunatatesc circulatia sanguina, relaxeaza muschii incordati, scade tensiunea nervoasa.
- Pentru imbunatatirea refluxului venos in zona cervicala se iau 2-4 g praf de menta cu 200 g de apa distilata. Se poate, de asemenea, sa se bea decoct din radacina de obligeana (trestie mirositoare), cimbrisor, menta. Nu se recomanda sa mergeti cu masina distante mari.
- La aparitia "ciocurilor" in zona cervicala (spondiloza), se ia macerat alcoolic din frunze verzi de agava, 20 de picaturi de 3 ori pe zi.
- Pentru tratarea spondilozei lombare si lumbago se da prin razatoare ridiche neagra, se intinde pe o bucata de panza unsa cu ulei. Se pune panza astfel pregatita pe spate si se acopera cu celofan, se leaga cu o batista calda si se lasa toata noaptea.
- in cazul deplasarii de vertebre, contra radiculitei ajuta urmatoarea reteta: se ruleaza un material dur pana se obtineti un sul de grosimea unui pahar (cea. 4-5 cm) si se coase. Se aseaza pe podea o plapuma moale. Se culca pe burta bolnavul, se aseaza cilindrul de mai inainte sub buric, si treptat se apasa cu toata greutatea corpului pe el. Cilindrul trebuie presat complet pana se atinge cu burta podeaua. in prima zi se sta astfel 5 min., in a doua zi 10 min., in a treia 15 min. s.a.m.d. Dupa 7 zile se face o pauza de 5 zile, apoi se repeta Tratamentul. Peste 10-15 zile trebuie puse ventuze medicinale, sau mai bine pahare simple, cate 3 pe ambele parti ale coloanei vertebrale. Aceasta procedura va va scuti de dureri, va va pune la loc organele si vertebrele. Celor care au suferit interventii chirurgicale nu le este recomandat acest Tratament.
DURERILE DE FICAT

Medicina occidentala sustine ca ficatul indeplineste in organism 140 de functii, in timp ce medicina orientala considera ca numarul functiilor ficatului este de 10 ori mai mare. Functiile ficatului nu au fost descoperite in totalitate dar si asa este clar ca fara un ficat functionand in parametri normali, omul nu poate fi numit un om sanatos. De exemplu, micile cosuri care ne apar pe fata, nu pot fi inlaturate fara o functionare normala a ficatului. Ficatul raspunde de metabolismul calciului in organism. s3s3618sc85mim
Daca dintii se cariaza rapid iar picioarele se scrantesc usor sunt, de asemenea, semne ca functiile ficatului sunt dereglate. Chiar si activitatea inimii depinde de starea ficatului. Daca ficatul nu purifica (curata) bine sangele, functionarea muschiului cardiac are de suferit in vasele sanguine se dezvolta procese degenerative care duc la stenocardie, ischemie, infarct de miocard. Daca ati observat inrautatirea memoriei, este, de asemenea, necesar sa aveti grija de curatarea ficatului. Daca sangele nu este bine curatat, ajuns in creier duce la dereglarea sistemului nervos. Ficatul raspunde si de imunitatea organismului si, de aceea curatarea lui ajuta in tratarea alergiei si a bolilor inflamatorii.
Ficatul are foarte putini nervi care raspund senzatiei de durere si, de aceea nu ne doare chiar si atunci cand este afectat de o boala. Din aceasta cauza, oamenii nu sesizeaza inceputul unei afectiuni a ficatului, cand Tratamentul poate da rezultate mai bune intr-un timp mult mai scurt Dar in cazul ficatului bolnav, avem si un serios motiv de optimism si anume ca se regenereaza daca a fost tratat corect si daca omul respecta toate conditiile pentru usurarea functionarii ficatului.
Ficatul sufera si se imbolnaveste in urmatoarele situatii:
1. Daca in sange apar substante daunatoare introduse in organism odata cu produsele alimentare, cu apa si cu aerul.
2. Produsele alimentare de calitate inferioara sau stricate.
3. Foarte daunatoare pentru ficat sunt mesele luate la ore tarzii, precum si culcatul la ore tarzii.
4. Alimentatia abundenta si consumarea grasimilor, prajelilor, afumaturilor, painea moale, proaspata, clatitele.
5. Nicotina si alcoolul foarte activ distrug celulele ficatului.
6. Stresul, furia, provoaca eliminarea crescuta a adrenalinei, care intoxica puternic ficatul, traumatizandu-1. 7. Ficatul sufera si atunci cand omul efectueaza o munca fizica grea, fara o pregatire corespunzatoare. Efortul fizic trebuie marit treptat, pentru ca ficatul sa aiba timp pentru adaptare.
8. Daca nu puteti renunta la mancaruri din carne grasa, straduiti-va macar sa le consumati in prima jumatate a zilei, cand ficatul elimina mai multa secretie biliara si se creeaza conditiile favorabile pentru digestia grasimilor, a proteinelor, iar in a doua jumatate a zilei este indicata consumarea lactatelor si a glucidelor.
Pentru fiecare organ exista si alimente care imbunatatesc functionarea lui. Ficatul este ca un copil; ii plac foarte mult dulciurile. Pentru functionarea normala a ficatului, organismul trebuie sa consume cantitatea necesara de glucoza. Cel mai bine este daca glucoza provine din fructe si nu din dulciuri. Toamna, se recomanda consumul zilnic a 200 g de struguri. Se intareste nu numai functionarea ficatului cat si a inimii. Carnea este bine sa se consuma impreuna cu multe legume si zarzavaturi. in timpul mesei nu este de dorit sa consumati lichide. Bautura poate fi consumata la 1,5 - 2 ore de la servirea mesei. Fructele si legumele pot fi consumate atat crude, cat si fierte, coapte, inabusite, cu acelasi efect benefic. Un aport important il are bostanul (dovleacul) care, ca si strugurii, contine mult calciu. Iarna se pot consuma cantitati mari de fructe uscate traditionale (prune, caise, mere, stafide) sau aduse din tarile calde. Se pot bea compoturi, sucuri, lapte acru, iaurt. Ficatul reactioneaza pozitiv si la consumul de nuci sau seminte de floarea soarelui, fara a fi consumate in exces. Ficatul reactioneaza negativ la consumul ciocolatei, mai ales in cazul copiilor. in functionarea normala a ficatului un rol important il au emotiile pozitive, priceperea de a te bucura de viata.
Cu scop de Tratament si profilaxie, se consuma miere de albine.
- Se toaca marunt 300 g de ceapa, se amesteca cu 2 linguri de pelin uscat, 100 g de miere de albine si 700 ml de vin alb, sec. Amestecul se macereaza 20 de zile intr-un loc racoros, la intuneric, se agita periodic, apoi se strecoara. Se beau cate 50 ml, de 3 ori pe zi, inainte de fiecare masa.
Metode de salvare in caz de dureri acute in zona ficatului:
1. Se dizolva 1 lingura cu varf de zahar intr-o jumatate de pahar de apa si se bea.
2. Se mananca 2-3 banane foarte, foarte coapte. Bananele verzi nu au acelasi efect
3. Se bea fara limite ceai fierbinte de menta. Se adauga o lingura de planta la 300 ml de apa si se infuzeaza 15 minute. 4. Orice parte a mesteacanului, frunzele, mugurii, crengutele tinere, sau un amestec din ele se foloseste sub forma de ceai. 5 linguri de planta se introduc intr-un litru de apa clocotita si se fierb 20 de minute. La inceput se bea cu inghitituri mici un pahar si jumatate de lichid foarte fierbinte, timp de 20 de minute. Pe urma, se bea cate 100 ml dupa fiecare urinare, astfel ca pe parcursul zilei sa fie consumata toata cantitatea de ceai.
5. Folositi monede sau cerculete decupate, din cupru si aplicati-le pe toata zona ficatului cu leucoplast, timp de 2 zile. Daca nu aveti nimic din cupru, puteti incerca cu bucati din staniol de la pachetele de tigari sau ciocolata. Ideal ar fi ca staniolul sa fie energizat in prealabil de o persoana care are cunostinte in domeniul bioenergiei. Staniolul poate fi folosit pentru eliminarea durerilor din diferite zone ale corpului, daca este aplicat pe locul bolnav.
Ficatul are o capacitate puternica de restabilire a functiilor lui, daca este ingrijit sau tratat la timp. O metoda de profilaxie si ingrijire o constituie curatarea ficatului.
Va propun doua metode de curatare (puteti sa le incercati pe rand o data pe luna) cu durata de 4 luni, astfel incat ficatul si bila sa fie
curatate complet.
I. 5-6 zile mancati usor, de post. Ultima zi, seara, mancati salata de sfecla cruda sau fiarta, rasa, cu varza proaspata sau murata si cu suc de lamaie. A doua zi dimineata, la ora 9:00, mancati fulgi de ovaz fierti cu 1/2 pahar de apa, astfel incat sa obtineti un terci moale, sarat sau indulcit putin. La ora 11:45 luati un purgativ. La ora 12:00 beti 1 pahar de ceai de menta si pojarnita, suc de lamaie si miere de albine. La ora 14:00 se aplica o perna electrica (sau altceva cald) pe ficat timp de 6 ore. La ora 15:00 se ia iarasi purgativ cu ceai fierbinte ca la ora 12:00. La ora 18:00 se usuca in cuptor cateva felii subtiri de paine neagra cu putina sare. Se stoarce sucul unei lamai si se dilueaza 1:1 cu apa. Se fierb 200 ml apa cu 2 lingurite de cafea si se beau. La 18:30 se bea 1 fiola de Platifilina sau se iau 1 pastila de papaverina si 1 pastila de No-spa. La ora 19:00 se beau 150 ml ulei de masline, incalzit la 50° C, dupa care se bea suc de lamaie si cafea cu paine uscata. Va culcati pe partea stanga si va relaxati. Perna electrica sa fie destul de calda. La ora 20:00 se repeta procedura cu 150 ml ulei de masline si suc de lamaie. La ora 22:00 si dimineata puteti face o clisma (cu irigatorul) dar nu e neaparat nevoie. in timpul procedurii, uneori apar diferite dureri, dar trebuie sa rabdati fara teama. Dupa curatarea ficatului, inca o saptamana mancati usor, de post.
II. Se incepe la fel cu 5-6 zile de pregatire. Apoi in prima zi de la ora 8:00 pana la 20:00 beti la fiecare 2 ore cate 1 pahar de suc de mere proaspat stors (in nici un caz din comert). Nu mancati nimic altceva, dar puteti bea si apa fiarta. A doua zi se repeta procedura pana la ora 18:00. La 18:30 luati 1 pastila de papaverina si 1 pastila de NoSpa, puneti perna electrica fierbinte pe zona ficatului. Pregatiti 1/2 litru de ulei de masline si 1/2 litru suc de lamaie. Ca sa obtineti cantitatea necesara de suc, fierbeti timp de 6-8 minute 10-12 lamai mari si apoi stoarceti-le (in felul acesta se storc mai usor). La 19:00 va culcati in pat si strict dupa ceas luati cate 3 linguri de ulei si apoi 3 linguri de suc la fiecare 15 minute. incercati sa preveniti regurgitarea, pentru ca daca pierdeti mult ulei, Tratamentul nu mai are efect. O sa va mirati foarte tare cand 0 sa vedeti rezultatul curatirii. Puteti sa spalati prin sita si sa adunati intr-un borcan tot ce se elimina din ficat in timpul procedurilor.
Daca apar dureri in zona respectiva, se ia 1 pastila de analgezic si
1 pastila NoSpa.
- Hepatita se trateaza cu flori de sofran. 2 lingurite se infuzeaza 1 ora in 300 ml apa clocotita. Se beau cate 1-2 linguri de 34 ori pe zi.
- Ficatul se curata bine si se restabilesc functiile lui cuJFrunze sau muguri de mesteacan. La 500 ml apa clocotita se pun 2 linguri de frunze sau 1 lingura de muguri si 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu, se lasa in termos timp de 1 ora si se beau cate 100 ml de 4 ori pe zi.
-15 g de seminte de zamor, o data pe zi, curata nu numai ficatul ci si rinichii, caile urinare, linistesc durerile din piept, ajuta la disparitia inflamatiilor.
-100 g de nuci verzi mici (cu diametrul de 2,5 - 3 cm) se taie in 3-4 parti, se amesteca cu 800 g de zahar sau miere de albine si 1 1 de vodca sau tuica. Se lasa 14 zile inchise ermetic, intr-un loc racoros si la intuneric, de preferinta in beci. Se strecoara si se bea cate o jumatate de lingurita, de 3 ori pe zi.
- Dupa o cina usoara, nu mai tarziu de ora 19:00, se dizolva o lingura de sorbitol intr-un pahar de apa. Se bea paharul la ora 22:00, se culca bolnavul cu un termofor cu apa sau electric asezat peste zona ficatului. Procedura se repeta zilnic, timp de o saptamana, pe urma, o data pe saptamana.
- Dimineata pe nemancate se beau 100 ml de apa calda sau ceai care sporesc secretia biliara. Dupa 30 de minute se beau 100 ml de apa foarte fierbinte cu o lingura de miere de albine si se culca pe partea dreapta, cu un termofor aplicat in zona ficatului, timp de o ora si jumatate. inainte de a se ridica din pat se fac cateva inspiratii adanci, apoi se fac cateva genoflexiuni si se ia masa de dimineata.
Aceasta metoda de curatire a ficatului este indicata persoanelor cu
probleme dermatologice, cosuri.- Se stoarce suc de castraveti si se bea de 2-3 ori pe zi (se poate si cu miere de albine), cate un sfert de pahar.
- 0 metoda de curatare a ficatului cu un mare efect: un pahar si jumatate de ovaz nedecorticat, care nu a fost in contact cu erbicidele, se spala bine, se amesteca cu o lingura si jumatate de muguri de mesteacan, o lingura de frunze de merisor si 2 1 de apa rece. Se lasa 24 de ore. intr-un alt vas, cu 0,5 1 de apa, se fierbe o jumatate de pahar de maces strivit, timp de 19 minute, si se lasa, de asemenea, 24 de ore. A doua zi, cratita cu ovaz se acopera bine, se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Se ia de pe foc si se tine acoperita timp de 45 de minute. Ambele solutii se strecoara prin tifon, se scurg bine, se amesteca si se pastreaza in frigider, nu mai mult 5 zile, intr-un borcan de sticla. Tratamentul dureaza 10 zile. Lichidul se bea incalzit de 4 ori, cu 30 de minute inainte de masa, strict la aceeasi ora, cate 150 de ml. Ultima data se bea nu mai tarziu de ora 22:00.
Persoanele sanatoase pot folosi aceasta metoda profilactic de 2 ori pe an, iar bolnavii, o data la 3 luni. Copii in varsta de 2-3 ani pot bea cate o lingurita ca desert, cei de 3-5 ani cate o lingura, iar cei de 5-10 ani cate 25 ml.
- intr-un litru de apa de izvor se adauga 150 g de miere de albine, 0,5 kg de radacina de hrean ras sau tocat se astupa ermetic si se lasa 24 de ore. Se bea cate o lingura, de 3 ori pe zi, inainte de masa.
- Ficatul se curata si cu un amestec din jumatate de pahar de "moare" de varza si jumatate de pahar de suc de rosii, care se consuma timp indelungat. Sau se consuma un amestec din parti egale de suc de castraveti, sfecla si morcovi. in cazul folosirii acestui amestec, se realizeaza si o curatare a vezicii biliare. Va amintesc ca sucul de sfecla nu se bea proaspat stors ci trebuie lasat minimum 2-3 ore ca sa "rasufle".
in afara de curatare, ficatul are nevoie si de sustinere alimentara. Va propun in continuare cateva retete de "rasfatare" alimentara a ficatului.
- Se prepara "supa in 5 minute". in apa clocotita sau supa de legume se adauga cate o lingurita de seminte de marar, urzica, patrunjel, telina, foi de dafin. Legumele: cartofi, morcovi, sfecla, varza, se dau prin razatoare iar ceapa si usturoiul se taie marunt. Totul se introduce in apa, se fierbe timp de 5 minute. Se lasa 20 de minute acoperit bine cu un prosop flausat. O lingura de ulei se adauga in farfurie. Supa se foloseste in caz de icter hepatic, hepatita, ciroza, pentru restabilirea functiilor hepatice. in timpul folosirii supei trebuie neaparat sa beti si suc de dovleac (bostan). - Toamna, timp de o luna, zilnic se beau cate 200 ml de suc de struguri care intareste nu numai ficatul ci si inima.
- La fel, toamna se beau de 3 ori pe zi cate 150 ml de suc de vinete, dupa care se consuma 1 lingura de dovleac ras sau tocat.
- Pentru insanatosirea ficatului, a vezicii biliare si a splinei, se prepara un pilaf din mei; meiul se fierbe putin (8-10 minute), apoi se acopera cu o prosop gros si se tine 30 de minute. Pilaful trebuie mancat in timpul zilei (nu se gateste pentru mai multe zile), fara sa fie incalzit (altfel scade efectul terapeutic).
- Daca medicul a confirmat afectarea ficatului, este indicat sa se consume zilnic jeleuri din fulgi de ovaz, care se prepara dupa reteta urmatoare: peste 1/2 de pahar de fulgi de ovaz se toarna 1 1 de apa fiarta la temperatura camerei, se adauga o bucatica de coaja de paine neagra sau o lingura de smantana, se lasa 2-3 zile sa se intareasca. Masa obtinuta se bate cu lingura de lemn si se strecoara prin tifon sau prin strecuratoarea cu gauri mici. Se pune la foc mic si se fierbe pana la ingrosarea amestecului, mestecand in permanenta. Se ia de pe foc atunci cand apar bulbuci. Jeleul obtinut se toarna in pahare, adaugand unt, sare, zahar sau lapte, dupa gust. in terciul ramas dupa strecurare se adauga 2-3 linguri de fulgi, inca o bucatica de coaja de paine neagra si 1 1 de apa. Procesul se repeta. Daca nu aveti posibilitatea sa fierbeti lichidul imediat dupa ce l-ati strecurat, pastrati-1 in frigider.
- in tratarea bolilor ficatului, mai ales in caz de hepatita si ciroza, batranii foloseau foarte deshreanul. Primavara se foloseau flori de hrean. Un pahar de flori de hrean se macereaza 10 zile in 500 ml de tuica si se bea cate o lingura de 3 ori pe zi, inainte de masa.
- Toamna se rade pe razatoarea marunta un pahar de radacini de hrean, se pune intr-un borcan de 1 1, care trebuie umplut cu apa clocotita. Borcanul se acopera si se lasa 30-40 de minute, dupa care se strecoara. Se consuma astfel: adultii - cate o jumatate de pahar, copii -cate un sfert de pahar, iar copiii pana la un an jumate - cate o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa, timp de 3 zile.
- La fel de des in vindecarea cirozei, ascitei (hidropiziei) foloseau bunicii nostri si ceapa. 1 kg de ceapa pisata se amesteca cu 2 pahare de zahar, se incalzeste in cuptor pana cand culoarea siropului devine galbena. Se consuma cate o lingura, dimineata pe nemancate, timp de cateva luni.
- O alta metoda de preparare a cepei: 1 kg de ceapa de culoare albastra, tocata prin masina sau data prin razatoarea marunta, se lasa la intuneric si la rece timp de 10 zile si se stoarce bine. Daca
Tratamentul trebuie inceput urgent, puteti folosi sucul dupa numai 3 zile de la preparare. Se beau cate 3-8 linguri pe zi, indiferent de starea bolnavului si gravitatea bolii. Reteta se foloseste si pentru restabilirea functiilor ficatului.
- Stramosii nostri foloseau pentru vindecarea ficatului tot ceea ce crestea pe langa casa omului. in caz de ascita, ciroza si pentru eliminarea pietrelor din vezica biliara (colecist), ei mai foloseau si cartoful. 1 kg de cartofi se spala bine cu periuta, se inlatura coltii (dupa necesitate), dar nu se rade coaja. Se fierb in 6 1 de apa, la foc mic, timp de 4 ore. Se adauga putina sare si se prepara piure, in apa in care au fiert cartofii. Se lasa pentru sedimentare atat timp cat este necesar ca apa de deasupra cartofilor sa se limpezeasca complet. Se toarna aceasta apa foarte atent, in alt vas si se beau cate 2 linguri, de 3 ori pe zi, cu 40 de minute inainte de masa.
- Batranii foloseau, de asemenea, si moare de varza. in caz de ciroza sau hepatita, se beau, incepand de dimineata, cate un pahar de moare la fiecare 1,5-2 ore, timp de 1 - 2 saptamani (sau pana la vindecare).
- Pentru toate bolile ficatului puteti prepara si sirop de dovleac. Se ia un dovleac galben, bine copt, se taie capacul si cu o lingura de lemn se scoate miezul cu semintele. inauntrul lui se toarna mierea de albine si se acopera cu capacul taiat. Se lipeste capacul cu scotch sau cu elastic, strans. Dupa o luna, dovleacul se curata de coaja, se da prin masina de tocat si se amesteca cu lichidul dinauntru. Se pastreaza la frigider. Se consuma cate 4 -5 linguri pe zi, intre mesele principale.
- Pentru eliminarea pietrelor de la ficat, bunicile noastre preparau sirop din sfecla rosie. 5-6 sfecle se taie si se fierb intr-un litru de apa, la foc mic, timp indelungat, pana apa se ingroasa. Se beau cu inghitituri mici cate 150 ml, de cateva ori pe zi, timp de 1,5 - 2 luni.
- Pentru icter hepatic si alte afectiuni hepatice se foloseau si vlastari de castraveti, uscati. 50 g de planta se fierbe in 0,5 1 de apa, la foc mic, 5 minute dupa ce apa incepe sa clocoteasca. Se inchide bine si se lasa o ora la intuneric. Se strecoara si se beau cate 0,5 pahare, de 3 ori pe zi. Ajuta si in caz de hemoragii interne (mai ales uterine).
Aici ne luam ramas bun de la retetele pe baza de legume si sa vedem cu ce ne mai poate ajuta natura mama.
- Pietrele la ficat provoaca uneori dureri puternice. Pentru micsorarea suferintelor se recomanda sa beti de 2-3 ori pe zi, glicerina din farmacie.
in prima site am scris ca multe retete au fost folosite in familia noastra. Vreau sa va propun o reteta cu care mi-am salvat propriul ficat, dupa ce imi administrasem o planta foarte laudata, dar care mi-a afectat nu numai ficatul ci si alte functii ale organismului. Pielea si ochii au capatat o culoare galbena, de parca eram de origine japoneza sau chinezoaica. Am baut ceai din plante care, atat separat, cat mai ales impreuna, au un efect foarte bun asupra ficatului. Seara, in 1,5 1 de apa adusa la fierbere, adaugam cate o lingura de imortela (galena), flori de galbenele, rostopasca, radacina de cicoare si o lingurita de petale de sofran. Lasam ceaiul sa fiarba timp de 2 minute, dupa care il lasam invelit pana dimineata intr-un prosop gros. A doua zi il beam toata ziua, in loc de apa sau ceai. Dimineata si seara, impreuna cu ceaiul, administram si cate o lingurita de seminte de armurariu, rasnite. Ca sa ajung la rezultate imbucuratoare mi-au trebuit 6 luni.
- Bolnavilor care au diferite probleme legate de ficat, li se recomanda inlocuirea cafelei, cu cafea din cicoare sau din seminte de pepene galben. 2 linguri de seminte se prajesc in tigaie, pana devin de culoare maronie sau roz, se racesc si se rasnesc. Pulberea obtinuta se foloseste in loc de cafea (o lingurita la 70-75 ml de apa).
- Radacinile de papadie se spala, se curata, se taie marunt si se usuca la umbra. O lingurita de radacini uscate se fierbe intr-un pahar de apa, timp de 20 minute, se beau cate 50 ml de 3-4 ori pe zi cu 15 minute inainte de masa.
Pentru dizolvarea pietrelor de la ficat (dar si de la rinichi) se foloseste binecunoscutul troscot, 2 linguri de planta cu un pahar de apa fierbinte se lasa 15 minute in termos, se raceste timp de 45 minute, se strecoara, se stoarce bine, se adauga apa fiarta pana la 250 ml si se bea cate 1/2 pahar de 2-3 ori inainte de masa.
- Pentru dizolvarea pietrelor de la ficat si pentru prevenirea formarii lor, se prepara infuziedintr-o lingura de frunze de mesteacan si un pahar apa clocotita, care se lasa in termos 20 minute, se bea cate 50 ml dimineata si seara pana la masa timp de 10 zile profilactic si 20 zile pentru Tratament.
in caz de icter, 60 g coaja de salcie uscata si faramitata se fierbe intr-un litru de apa 15-20 minute, se lasa in termos timp de 24 ore. Dupa strecurare se beau cate 150 ml de trei ori pe zi inainte de masa.
- Puteti prepara si un amestec din 3 linguri de imortela galbena si cate 2 linguri seminte de marar pisate, menta, pelin, si coada-soricelului; 2 lingurite de amestec cu 2 pahare de apa clocotita se infuzeaza &J3re in termos. Ceaiul obtinut se bea timp de o zi in loc de apa.
- Pentru ciroza hepatica se prepara un amestec din ovaz pisat,
matase de porumb si radacina de cicoare, toate cate 50 g, o lamaie taiata marunt se fierbe in 500 ml apa timp de 5-8 minute. Dupa racire se adauga miere dupa gust. Se bea toata ziua in loc de orice bautura, timp de un an.
- Batranii recomandau in caz de ciroza, ca bolnavul sa bea zilnic cate 6 galbenusuri proaspete de ou.
- Daca disfunctia ficatului a provocat aparitia ascitei (hidropizie-popular dropica) se preparatinctura din radacini de boz, 100 g radacina spalata si taiata marunt se tine 14 zile in 500 ml tuica. La inceput se beau 5 picaturi cu 100 ml apa, peste trei zile 8 picaturi, peste urmatoarele trei zile 15 picaturi cu 150 ml apa. Treptat doza se mareste pana la 30 picaturi cu 200 ml apa.
- O metoda mai placuta pentru ascita, un borcan umplut cu urzica taiata, peste care se toarna apa calda, se lasa acoperit cu tifon intr-un loc calduros. Dupa ce se termina fermentarea, se strecoara si se bea in loc de apa. Procedeul se repeta pana la rezolvarea problemei.
O metoda neobisnuita folosita in popor:
- Vindecatorii din popor foloseau o alta metoda pentru lecuirea ascitei, 15 gandaci de casa de culoare neagra se uscau bine, se faramitau praf, se amestecau cu un litru de apa si se lasau la macerat timp de 24 ore. Se consuma cate 100 ml de trei ori pe zi.
PENTRU RESTABILIREA FUNqiILOR FICATULUI DUPA HEPATITA, SE FOLOSESC Sl URMATOARELE METODE:
1. O lingura de dentita se fierbe 20 minute intr-un pahar cu apa. Copiii de la 6-12 ani beau cate 2 lingurite de trei ori pe zi, adultii cate 1/3 pahar de trei ori pe zi inainte de masa, timp de o luna. Reteta propusa se foloseste si in cazuri de diabet, bronsita, raceala, afectiuni ale splinei.
2. Se rasnesc in rasnita de cafea 30 g seminte de armurariu; se amesteca o lingurita de seminte cu 1/3 pahar apa calda si se bea de cinci ori pe zi cu 20 minute inainte de masa. Se recomanda si o alta metoda: semintele se tin in gura cinci minute, dupa care se inghit cu apa calda.
3. Cu patru ore inainte de culcare se amesteca in termos 1/2 pahar de stafide cu un pahar apa clocotita, se culca pe partea dreapta, se mananca stafidele incet timp de 20 minute, se bea si apa. Se repeta timp de 10 zile.
4. Un borcan de trei litri se incalzeste bine in aburi sau in apa fierbinte. Se toarna in el un borcan de 0,5 litri de macese, 3 borcane de 0,5 litri de zahar si restul volumului se umple cu apa fierbinte. Se amesteca cu o lingura de lemn si se lasa 3 saptamani la intuneric si la caldura. Iarna se tine langa calorifer. Borcanul trebuie sa fie permanent la cald. Se bea cate 1/3 pahar de trei ori pe zi inainte de masa pana se termina toata doza. Cura se repeta peste sase luni. 5. Si, in incheiere, inca o reteta gustoasa. Se culeg 200 flori de papadie din locuri curate, departe de sosele (drumuri), se taie mai marunt, se amesteca cu o lamaie taiata marunt si cu un litru de apa fierbinte. Se lasa acoperit sase ore. Se stoarce foarte bine prin doua straturi de tifon, se adauga 1 kg de zahar si se fierbe pe foc mic o ora si jumatate. Se mananca zilnic in loc de desert.
ULCERUL STOMACAL

Insomnia, munca noaptea, distractiile nocturne, servirea mesei seara tarziu provoaca ulcer la stomac deoarece stratul protector al mucoasei stomacului se reface doar noaptea, in timpul somnului. l8d263lq57pju
Pentru inceput din meniul bolnavului se exclud supele cu carne sau cu peste. Ciorbele se prepara numai pe apa (vasul de ciorba se fierbe prin intermediul altui vas cu apa, la bain marie), dar se poate fierbe separat 50 g de carne, apoi se toaca si se adauga in mancare. Este indicat a se consuma mai des preparate din fulgi de ovaz, deoarece ajuta la vindecarea ulcerului. Dupa vindecare, nu se recomanda consumarea rosiilor timp de un an.
- Pe tulpinile copacilor de mesteacan, apar uneori ciuperci lemnoase "Inonotus obliguus",care au calitati terapeutice deosebite. Un borcan de 31 se umple, in raport de 1/5 parti, cu bucatele mici de ciuperci si in raport de 4/5 parti, cu apa fiarta (putin calduta). Se lasa timp de 4-6 ore la macerat, intr-un loc cald (langa un calorifer fierbinte). Bucatelele de ciuperci se scot din apa, se dau prin masina de tocat carne si se introduc in aceeasi apa. Se tine amestecul inca 24 ore, intr-un loc cald, dupa care se stoarce bine prin tifon. Se beau cate 100 ml, de trei ori pe zi, la 30 minute dupa masa, timp de 2-3 luni. Concomitent se imbunatateste functionarea sistemului nervos si a rinichilor. Ciuperca de mesteacan se foloseste si in tratarea diferitelor tipuri de cancer.
- in vindecarea ulcerului se folosesc si mugurii de mesteacan. intr-o sticla se pun muguri de mesteacan, pana la jumatate, apoi se adauga rachiu sau tuica pana se umple sticla si se lasa bine inchisa la macerat timp de 10 zile. Daca vechimea ulcerului nu este mare, se bea cate o lingurita dimineata pe nemancate, cu 30 minute inainte de masa. Daca boala este evoluata, se bea de trei ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa.
- Se sparg 15 nuci, li se scoate membrana (peretii despartitori) si se fierb in doua pahare de apa, pana ramane numai un pahar de apa (prin fierbere si evaporare cantitatea de apa se reduce la jumatate). Lichidul obtinut se imparte in trei doze si se bea de trei ori pe zi, cu 30-40 minute inainte de masa, pana la vindecarea ulcerului.
- Daca durerile de stomac apar dimineata dupa trezire, se recomanda sa mancati inainte de a va culca, un mar mare sau un pahar de lapte batut. Dimineata este bine sa beti un pahar de apa minerala, sau un pahar de apa in care s-a dizolvat o lingurita de miere de albine, sau un pahar de lapte batut inainte de masa este bine sa mancati 2-3 linguri de salata preparata din legume crude (morcov, varza, castraveti) rase. Durerile dispar peste o saptamana. in loc de mere se mananca zilnic, pe nemancate 1-2 banane coapte timp de trei saptamani.
- Bananele se folosesc si ca un antinevralgic, atunci cand bolnavul simte o durere acuta in stomac, ficat sau pancreas. Se mananca doua banane foarte coapte. Banana verde nu are efect antinevralgic.
- Ulcerul stomacal si duodenal se mai trateaza si cu miere de albine. Dimineata pe nemancate se bea un pahar de apa la temperatura camerei, peste 20 minute se mananca o lingura de miere de albine si, de asemenea peste inca 20 minute o lingura de unt. Peste jumatate de ora se poate lua masa. in primele zile se poate simti durere, se elimina sange si mucus. Pentru vindecare se consuma 2 kg miere de albine.
-10 oua proaspete de casa, se spala bine si se pun intregi intr-un borcan de 3 litri. 20 lamai mijlocii sau 15 mari se curata si se taie marunt, se pun in borcan; se pune borcanul in frigider timp de 11 zile, acoperit cu un capac cu gauri. Dupa 11 zile se da amestecul prin sita , se adauga 0,5 litri coniac. Se pastreaza in frigider. Se bea cu 5 minute inainte de masa, de 3 ori pe zi, cate 1 lingura.
- Nu numai ulcerul, dar si gastrita si alte afectiuni ale stomacului se vindeca cu radacina de iarba mare. O lingura cu varf de radacina de iarba mare rasa pe razatoare, marunt, se macereaza in 0,5 litri vodca, timp de sapte zile la intuneric. Se bea cate o lingura cu 20-30 minute inainte de masa; nu se bea apa dupa consumarea leacului. O cura de Tratament dureaza pana la consumarea unui litru de macerat. Tratamentul nu se intrerupe chiar daca bolnavul se simte bine, altfel exista riscul ca peste 12-15 luni, boala sa apara din nou.
- in caz de ulcer se iau 40g radacina de tataneasa rasa si se macereaza intr-un litru de apa clocotita. Dupa racire se bea cate o lingurita, de trei ori pe zi inainte de masa.
- Ragaiala (pirozis) dispare, daca mestecati periodic cate o frunza de Kalanchoe, sau mancati dupa masa la 10-15 minute o bucatica de drojdie proaspata. Zilnic se consuma cu acelasi scop o lingurita faina de hrisca, care se prepara din boabe de hrisca prin macinare cu rasnita de cafea. Functionarea stomacului se regleaza si prin consumarea zilnica a pilafului de hrisca.
- Sunt cazuri, cand ulcerul stomacal a fost vindecat cu ajutorul alcoolului dublu rafinat. Dimineata pe nemancate se beau 50 ml de alcool, dar cu 15 minute inainte de a bea alcoolul se mananca o bucatica de unt, ca sa nu arda mucoasa stomacului. Peste 15 minute se bea un ou crud, iar peste inca 15 minute se poate lua dejunul. Tratamentul dureaza, pana cand bolnavul ajunge sa bea 0,5 litri de alcool (10 dimineti). - Se mananca zilnic, pe nemancate 1-2 banane coapte timp de trei saptamani.
- Cei care au dureri in tractul gastro-intestinal, pot folosi un leac foarte gustos "dulceata din nuci verzi", care se adauga in ceai sau in lapte, in loc de zahar, cate doua linguri la fiecare pahar de bautura.
- La dereglarea stomacului se bea 1 lingura de amidon la 100 g apa fiarta; exceptie in caz de dizenterie si holera.
- Contra diareei: 1 lingurita de carbune activ, medicinal, se amesteca cu 100 g vin rosusau rachiu si se bea. Repetati a doua zi daca este necesar.
- Diaree: Se iau 3-4 catei de usturoi, se taie marunt si se adauga intr-un pahar de iaurt, mai adaugati un varf de cutit de acid citric, sarati putin si consumati-1.
- Contra dizenteriei: intr-un pahar cu bere se pune 1 lingura de ulei de ricin si se bea repede. Se repeta procedura de inca 2 ori la un interval de 2 ore. Pe bolnav il va purga, apoi el va adormi. in dimineata urmatoare se va trezi sanatos.
- Pancreatita: toamna faceti 34 cure de Tratament cu suc de cartofi. Dimineata si seara cu 2 ore inainte de masa beti 150-200 g, iar peste 5 minute 1 pahar de iaurt. Beti 15 zile, apoi faceti o pauza de 10-12 zile.
- Daca aveti dureri la stomac, luati frunze verzi de podbal, puneti-le timp de 1/2 ora in apa sarata. Apoi uscati-le si taiati-le la salata de varza sau rosii. Dupa 1 saptamana durerile trec.
- La diaree ajuta foarte bine coaja de rodii. Se ia o bucatica in gura si se suge pana cand nu va mai ramane nimic din ea, sau se iau 5 g coaja uscata, facuta praf, si se fierbe intr-un pahar de apa pana cand apa va scadea la jumatate. Se raceste si se strecoara. Se bea inainte de masa cu 30 minute. Copiilor li se administreaza cate 1 lingurita, adultilor cate 1 lingura.
- Ulcerul duodenal provoaca uneori dureri puternice, stomacale sau intestinale. Pentru calmarea durerilor se beau 20-30 picaturi de tinctura de valeriana (odolean).
- Durerile stomacale pot fi provocate de procesul inflamator din colecist. Pentru eliminarea durerilor, timp de o luna dimineata pe nemancate se bea un pahar de lapte fierbinte si se mananca doua
lingurite de miere de albine. Prima masa poate fi luata peste patru ore. Tratamentul nu se intrerupe daca durerile dispar, dar se recomanda o pauza de 2-3 zile.
- Daca durerile de stomac apar mai rar, in fiecare dimineata se va bea un pahar de apa fiarta,putin incalzita, iar in timpul zilei se va bea de 3-4 ori, ceai din galbenele si pojarnita.
- Zilnic in timpul iernii, se recomanda consumarea sucului de varza murata si salata din varza murata.
- Pentru bolnavii cu gastrita cronica se recomanda, un amestec din lOOg miere de albine, 100 ml suc de Kalanchoe si 100 ml vodca. Se lasa la macerat sase saptamani; periodic se agita. Se bea cate o lingura dimineata pe nemancate pana cand se termina leacul. Nu uitati dupa vindecare sa pastrati, totusi, regimul alimentar, adica cat mai putina mancare grasa, tutun si alcool.
- Daca durerile stomacale sunt provocate de gastrita sau ulcer duodenal, inainte de culcare puneti la capatul patului, pe scaun sau pe raft un pahar cu 150 ml apa. Dimineata, imediat dupa trezire apa se bea cu inghitituri mici. Peste 20 minute se mananca o lingura de miere de albine, peste urmatoarele 20 minute se mananca o lingura de unt, timp de 34 saptamani.
- in caz de ulcer stomacal se bea in loc de ceaiuri si sucuri, apa in care au fost fierti cartofi curatati de coaja. Apa se sareaza putin si se bea cate 0,5 litri pe zi. Batranii foloseau pentru vindecare, numai suc de cartofi, sau suc de cartofi amestecat 1 la 1 (parti egale) cu suc de varza plus un albus de ou si miere de albine. Dar atunci nu existau gandaci de Colorado si cartofii nu se stropeau de 3-4 ori pe vara. Daca doriti sa folositi Tratamentul cu suc de cartofi, cautati legumele curate (cultivate ecologic - fara Tratamente cu substante toxice), sau renuntati la reteta propusa, ca sa nu va intoxicati organismul.
- Tot de la bunicutele noastre s-a pastrat metoda populara de tratare a ulcerului stomacal, 10 spice coapte (ajunse la maturitate) de patlagina, se fierb in 300-350 ml apa astfel ca sa obtineti un ceai concentrat (apa devine un pic vascoasa). Se lasa acoperit pana se raceste. Se bea cate 1/3 pahar (copiilor li se da cate o lingura) de trei ori pe zi cu 20 minute inainte de masa. Daca durerea este puternica, se bea de 4-5 ori pe zi.
- Daca stomacul bolnav reactioneaza cu voma la unele produse alimentare, preparati otinctura din coaja de lamaie uscata, rasnita sau tocata prin masina de tocat carne. 3-4 linguri de pulbere astfel obtinuta se macereaza intr-o sticla de culoare inchisa in 400 ml alcool la 60o timp de trei saptamani, intr-un loc cald; se agita periodic. Se strecoara prin vata sau 3 straturi de tifon, se bea cate o lingura de trei ori pe zi cu 15 minute inainte de masa. Daca nu aveti tinctura, puteti s-o inlocuiti cu otet de mere. O lingura de otet de mere se amesteca cu 0,5 litri de apa fiarta si racita, si se bea cate 1/2 pahar pana cand dispare senzatia de greata. - Pentru cei care sufera de probleme stomacale trebuie permanent sa aiba la dispozitie un amestec din 0,5 kg miere de albine, 0,5 kg ulei de floarea soarelui presat la rece (mai bine de masline) si sucul de Ia 2-3 lamai. Sucul poate fi inlocuit cu 1/2 (jumatate) pahar otet de mere. Componentele se amesteca foarte bine cu o lingura de lemn si se pastreaza la rece bine acoperite. inainte de administrare se amesteca inca o data. Se bea cate o lingura de trei ori pe zi cu 20-30 minute inainte de masa. Durerile dispar, in majoritatea cazurilor peste 4-5 zile, dar o cura de Tratament dureaza 1,5 luni. Este bine sa incepeti Tratamentul inainte de aparitia durerilor; puteti face o cura de profilaxie (preventiv) primavara devreme si toamna tarziu.
- Daca durerile sunt provocate de ulcer stomacal, dimineata dupa trezire se bea un pahar de apa de izvor, peste 20 minute se consuma o lingura de miere de albine, dar fara apa sau orice alta bautura. Peste 3-4 minute se bea o lingura de ulei. Dupa 10 zile de astfel de administrare se face o pauza de 5 zile, dupa care cura se repeta.
- Rezultate bune in vindecarea ulcerului stomacal si duodenal sunt date de consumarea urmatorului amestec: 0,5 litri de miere de albine, 0,5 litri ulei de masline si 1/2 (jumatate) pahar suc de aloe (aloea trebuie sa aiba mai mult de trei ani); componentele se toarna intr-o cratita mica si se acopera cu un capac. intr-o alta cratita, mai mare, la fund se asterne un servetel impaturit in patru sau un strat de paie si se umple cu apa fierbinte pana la 1/3 (o treime). Cratita mica se aseaza in cratita mare si se lasa la fiert pe un foc mic timp de trei ore. in cratita mare periodic se adauga apa fierbinte. Dupa racire amestecul se strecoara prin tifon, se toarna in sticle si se pastreaza la rece. Se bea cate o lingura de 3-4 ori pe zi cu 15-20 minute inainte de masa, timp de sase saptamani.
- Este foarte indicata administrarea rasinei de pin proaspete, incepand cu o bucatica mica cat un bob de orez. Peste o saptamana cantitatea se dubleaza, in a treia saptamana se mareste cantitatea pana la jumatate de lingurita. Tratamentul dureaza sase saptamani.
- Ajuta mult la tratarea ulcerelor si amestecul din parti egale de suc de aloe, morcov, varza, sfecla rosie, ridiche neagra (de toamna), miere de albine de mai si vin rosu tare (Kagor, Cabernet). Amestecul se tine timp de sase ore in cuptor intr-o cratita emailata bine
inchisa si la un foc foarte slab. Dupa racire se toarna in sticle de culoare inchisa si se pastreaza la racoare, se bea cate 50 ml de trei ori pe zi cu 30 minute inainte de masa.
- Stramosii nostri vindecau ulcerele stomacale si duodenale cu plante obisnuite, 3 linguri defrunze uscate si 2 linguri de radacini de urzica, 2 linguri de patlagina, 2 linguri frunze de nuc, 1 lingura de fructe de ienupar, 1 litru de vin rosu tare, se lasa la macerat timp de doua sapt

Niciun comentariu:

Arhivă blog

Etichete

10 motive pentru care e bine să bei cafea (1) 100 de alimente miraculoase pentru organism (1) 20 de plante vindecatoare pe care le puteti cultiva acasa (1) 7 moduri ca sa dai jos burta fara sa mergi la sala (1) 8 remedii naturale pentru a invinge alergiile de primavara (1) 90 de alimente miraculoase pentru organism (2) Adevarul despre plastic (2) ADRESE UTILE (1) AFECTIUNI GASTRICE (1) AFTE BUCALE (1) ALERGIILE (1) ALOE VERA (4) ALTARUL ORTODOX (1) ANEMIE (2) ANTIBIOTICE (1) APA CA TRATAMENT (3) Apa cu Miere si Lamaie in Fiecare Dimineata (1) Apa din sticla de plastic (1) APA IN CORP (4) APA OXIGENATA (1) ARGILA (1) ARGINT (2) ARMURARIUL (2) articulatii (1) Aspectul limbii (1) ASPIRINA (3) ASTMUL BRONSIC (2) ATACURILE ENERGETICE (1) ATENTIE..PERICULOS (7) AU NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU (1) Bautura care Ucide Cancerul (1) BICARBONATUL DE SODIU (4) Bicarbonatului de sodiu (1) BITERUL SUEDEZ (1) BOLI INFLUENŢATE DE VREME (1) Bolile de tiroidă și de ficat se văd pe piele (1) BOLILE OASELOR (1) BRUSTURELE (1) BUSUIOCUL (1) CADOUL AMERICII PENTRU LUME (1) CAFEAUA SI FICATUL (1) CANCERUL (4) CAPSUNELE (1) CARTI (1) CARTI DE MEDICINA ALTERNATIVA (1) CARTI PE INTERNET (1) CARTOFUL (2) CAUZELE BOLILOR (8) Ce se întâmplă când bei apă pe stomacul gol? (1) CEAIURI (8) CHIMENUL NEGRU (1) CIROZA (4) COCA-COLA....BAUTURA RACORITOARE SAU LICHID DETERGENT...!!!? (1) COJI de CEAPA (1) CONFERINTE ...CARTI SI FILME DESPRE SANATATE (1) CONOPIDA (1) CONTRAINDICATII (1) CORPUL OMENESC (1) Cum iti dai seama daca suferi de o boala (1) Cum pot fi folosite altfel alimentele din cămară (1) Cum sa eliminati fara durere (1) CUM SA SCAPI DE MOLII (1) CUM SE FOLOSESC PLANTELE MEDICINALE (3) CUPTORUL CU MICROUNDE (1) CURA DE DEZINTOXICARE (1) CURIOZITATI ALIMENTARE (2) CURIOZITATI ALE CORPULUI (2) CURIOZITATI despre CREIER pe care trebuie sa le stii! (1) DEODORANTE (1) DEPARAZITAREA CORPULUI UMAN (2) DEPRESIE (2) DESHIDRATAREA (1) DESPRE ACNEE (1) DESPRE ALCOOL (3) DESPRE ANALIZE SI TESTE MEDICALE (3) DESPRE ARSURI (1) DESPRE BACTERII (3) DESPRE BANANE (7) DESPRE BATATURI (1) DESPRE CADEREA PARULUI (1) DESPRE CAFEA (4) DESPRE CANCER (24) DESPRE CANDIDA (3) DESPRE CARBOHIDRANTI (1) DESPRE CATINA (5) DESPRE CÂTEVA PLANTE AMINTITE ÎN SFÂNTA SCRIPTURĂ (1) DESPRE CEAPA (7) DESPRE CEARCANE (1) DESPRE COLESTEROL (10) DESPRE COLON (1) DESPRE CONDIMENTE (1) DESPRE DANTURA (1) DESPRE DIETE (21) DESPRE E-URI (2) DESPRE FICAT (2) DESPRE FRUCTE SI BENEFICIILE LOR (11) DESPRE GALBENELE (2) DESPRE GLANDA TIROIDA (2) DESPRE GREATA (1) DESPRE HERPES (5) DESPRE INIMA (6) DESPRE IUBIRE SI VINDECARE (1) DESPRE LEUSTEAN (2) DESPRE MAINI (2) DESPRE MARUL LUPULUI (1) DESPRE NUCI (6) DESPRE OBOSEALA (1) DESPRE OTET (3) DESPRE PLANTE (15) DESPRE POST (4) DESPRE ROSII (1) DESPRE SANZAIENE (2) DESPRE SARE (2) DESPRE SILICIUL ORGANIC. (1) DESPRE STRUGURI (2) DESPRE TELINA (1) DESPRE TRANSPIRATIE (1) DESPRE TUSE (7) DESPRE UNGHII (1) DESPRE VARICE (1) DESPRE VITAMINE (13) DETOXIFIERE (4) DIAREE (1) DIVERSE (2) DOVLEAC (1) DROGUL DIN ALIMENTE (2) DROJDIA DE BERE (4) DULCEATA (1) DURERE DE CAP (3) DUREREA IN GAT (1) DURERI DE DINTI (4) DURERI DE INCHEIETURI (1) Dureri de spate (1) EFECTELE BENEFICE ALE LEGUMELOR (5) ELECTRONICE (1) EUGEN GIURGIU (1) FICAT (39) FIECARE POFTA...ARE O CAUZA (1) FIERUL IN ORGANISM (2) FISURA ANALA (1) FLORI DE SOC (1) FOLIA DE ALUMINIU (1) FRUMUSETE (1) FUMATUL (3) GALBENELE (2) GHIMBIRUL (1) GIMNASTICA (1) GLICEMIE (1) GLUME SI ZAMBETE (2) Goji – efecte benefice şi contraindicaţii (1) Grapefruitul (1) GRAUL (1) GRIPA (10) GUMA DE MESTECAT (1) GUTUIILE (3) GUTURAIUL (1) Helicobacter pylori (1) HEMOROIZI (2) HEPATITA C (2) Hofigal... (1) IERBURI DE LEAC (1) IMPORTANT DE TINUT MINTE (1) IMUNITATE (4) Inchide pungile ermetic (1) Infectia cu Chlamydia trachomatis (1) INFECTII URINARE (4) INSECTE PERICULOASE..CAPUSELE (7) INVĂTĂTURI ORTODOXE (1) LAMAIILE (12) LEACURI MAGICE PENTRU BOLI (1) LEACURI PENTRU IARNA (1) LEACURI RUSESTI (1) LECŢIA DOCTORULUI YOLLOK (1) LEUCEMIE (1) LEURDA (3) LEUSTEANUL (1) Lista substantelor toxice folosite in industria cosmetica (1) MACERAT DIN COAJE DE OU (1) MACUL ROSU (1) MAGNEZIU (3) MARGARINA SAU UNT (1) MASTI PENTRU TEN (1) Mâinile îţi pot arăta semnele unei boli. (1) MEDICAMENTE SAU OTRAVA (19) MEDICINA CHINEZEASCA (1) MENTA (2) MICROBI SI VIRUSI (1) MIEREA DE ALBINE SI SCORTISOARA (10) MIRODENII (4) MIROSURI URATE (1) MORCOVUL (1) NEMURIRE (1) NOUTATI MEDICALE (6) Noutăţi de la JOHN HOPKINS-- BINE DE RETINUT (1) O simplă înțepătură poate salva viața unui om (1) OBICEIURI SI TRADITII (1) ORARUL ORGANELOR NOASTRE (1) ORICE BOALA PORNESTE DIN MINTE (1) OSTEOPOROZA (1) PADUCELUL (1) PAPADIA (4) PARACETAMOLUL (1) Parintele Arsenie Boca - marturii si tratamente naturale (1) PASTE (1) PATRUNJELUL SI ALTE LEGUME (2) PELINUL (1) PENTRU SANATATE (7) PESTICIDE (1) PIETRE LA FIERE. (3) PIETRE LA RINICHI (7) pietrele din fiere sau ficat (1) PILDE (1) PLANTE BIBLICE (11) Plante care ţin locul antibioticelor (1) PLANTE OTRAVITOARE (3) PNEUMONIA (1) PROBLEME DIGESTIVE (1) Probleme respiratorii (1) PURIFICAREA LIMFEI (2) REFLEXOLOGIE (2) REGIM ALIMENTAR (2) reteta Valeriu Popa (1) RETETE CULINARE (1) RETETE FOLOSITOARE (24) RETETELELE LUI VALERIU POPA (1) REUMATISM (2) ROSTOPASCA (1) SALVIA (1) SARE AMARA (1) SCLERODERMIA (1) SEL.ENIUL (1) SENTIMENTELE BUNE (1) SFATURI (17) SFATURI UTILE (3) SFATURI PENTRU CASA TA (21) SFATURI PENTRU FEMEI (5) SFATURI PENTRU GOSPODARIA TA (3) SFATURI PENTRU SANATATE (37) SFATURI VALERIU POPA (1) SFATURILE BIOTERAPEUTULUI DJUNA (1) SFECLA ROSIE (5) SISTEMUL IM UNITAR (1) SOARE SI PLAJE (1) SPONDILOZA (1) SPREIURI (1) STEATOZA (4) STEVIA (1) SUCUL DE SFECLA ROSIE MORCOV SI MAR (1) SUCURI (1) SUNATOARE (2) TELEFONUL MOBIL (3) TERAPIA CU SEMINTE (1) TERAPIA CU URINA (2) TERAPII ALTERNATIVE. (1) TOTUL DESPRE COCA- COLA (1) TOTUL DESPRE OUA (4) TOTUL DESPRE VERDETURI (3) TRATAMENT NATURAL al tuturor bolilor (1) TRATAMENT OUA DE PREPELITA (1) TRATAMENT PENTRU LUPUS (1) TRUCURI (2) TULBURARI DE VEDERE (4) ULEI DE MASLINE (5) ULEI DE OREGANO (1) ULEI DE RICIN (2) Un ucigas nevazut: gandurile negre (1) URZICILE (3) USTUROIUL (13) UTILE PENTRU TINE (3) VARZA ALBA (3) VARZA ALBA SI ROSIE (1) VIBRATIA VINDECARII (1) VITILIGO (1) ZERUL (1)

...de la dr. Bradu Fotiade (cardiolog - Spital Fundeni)