Stevia este o planta foarte des intalnita in Romania insa beneficiile ei nu sunt atat de cunoscute in si apreciate la fel cum erau pe vremea stramosilor nostrii. Bunicii nostrii stiau de portia de sanatate pe care stevia le-o da si nu o ocoleau de la nici o masa.
Unde intalnim stevia si cum o recunoastem?
Stevia creste salbatica in jurul stanelor si a pasunilor montane dar si in zonele de deal. In pamant ea are un rizom gros, cu multe capete, iar la suprafara acestuia are o tulpina aeriana inalta, dreapta si are frunze mari. Stevia este o planta dulce-acrisoara, creste primavara si insoteste spanacul in misiunea lor anuala de a ne curata si vindeca organismul uman de toate toxinele acumulate peste iarna.
Frunzele de stevie pot fi consumate crude si au un gust dulce-acrisor, asemeni spanacului, dar pot fi folosite si in supe, ciorbe sau alte mancaruri gatite.
Beneficiile steviei
Stevia este o planta bogata in vitamine (C si K), saruri minerale (potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc), proteine si fibre. Este o planta minune pentru ca ne ajuta sa eliminam lichidul de prisos din corp, ne scapa de oboseala mintii si a trupului si detoxifiaza organismul.
Iata cateva din beneficiile steviei:
Stevia combate obezitatea
Stevia era folosita din timpuri stravechi in curele de slabire datorita proprietatilor sale de reglare a nivelului de zahar din sange. Se spune ca pigmentii steviei au un puternic rol in reglarea greutatii corporale. Pentru a obtine efectele dorite, se recomanda consumul a 70 gr. de frunze crude de stevie, sub forma de salata in care se poate adauga putin ulei de masline si cativa stropi de lamaie. Este important ca inainte si dupa masa sa nu se consume fluide pentru ca lipsa lor favorizeaza digestia acestei plante.
Stevia previne astenia de primavara
Astenia de primavara este o slabire a organismului care se instaleaza din cauza carentelor de vitamine si de minerale care apar odata cu terminarea iernii. Datorita cotinutului sau de vitamine si de minerale, stevia previne instalarea asteniei de primavara.
Ai probleme cu glicemia? Stevia te ajuta
Stevia are un continut moderat de zaharuri de buna calitate si are capacitatea de a regla nivelul zaharului din sange, combate pofta de dulciuri si micsoreaza senzatia de foame. Datorita acestor proprietati ale sale, stevia este recomandata persoanelor care sufera de diabet sau care au hipoglicemie.
Stevia trateaza ranile si afectiunile gingivale
Stevia are un puternic efect antibacterian. Potrivit unor studii realizate de japonezi la Scoala de Stomatologie din Hiroshima, stevia impiedica dezvoltarea bacteriilor dentare, lupta impotriva cariilor si a afectiunilor dentare. De asemenea, stevia este foarte buna in lupta impotriva bacteriei Streotococcus mutas.
Stevia este adjuvant in tuse, pneumonie si tuberculoza
Salatele de stevie au un efect de stimulare a sistemului imunitar dar si antibacterian, astfel ca ele pot ajuta la combaterea tusei, a pneumoniei si a tuberculozei. Si sucurile din radacina de stevie sunt bune pentru aceste tipuri de afectiuni.
Combate constipatia prin consumul de stevie
Datorita continutului sau de fibre, stevia este o planta adjuvanta in cazul celor care sufera de constipatie.
Stevia - un puternic detoxifiant
Stevia stimuleaza tranzitul gastro-intestinal, ajuta la eliminarea reziduurilor alimentare, stimuleaza eliminarea bilei si favorizeaza digestia.
Anemia, tratata cu stevie
Stevia are un continut bogat de fier si ajuta organismul sa se revigoreze si sa se mineralizeze astfel incat sa scape de anemii.
Psihotim Timisoara va recomanda: - Examinare psihologica la angajare /
RăspundețiȘtergereperiodica pentru toate profesiile,Examinare psihologica pentru concurs post cadru didactic,
asistente medicale, admitere facultate,Evaluare, recrutare si selectie profesionala Analiza psihologica a muncii si prevenirea accidentelor de munca, Examinare obtinere permis conducere auto,Examinare siguranta circulatiei.
Examinare obtinere/prelungire permis port-arma letala/neletala (autorizare,
angajare) in Timisoara. www.psihotim.ro
my web site: Cabinet Psihologic Timisoara - Psihotim.ro
NU STIU CE LEGATURA ARE STEVIA CU PSIHOLOGIA!!! DAR MA ROG , TREBUIA SA SCRIETI SI CEVA DESPRE ARTICOL...
RăspundețiȘtergeren-ati mentionat faptul ca este toxica daca se consuma cruda mai mult de 10 zile
RăspundețiȘtergere