Faceți căutări pe acest blog

duminică, 11 martie 2012

OUĂ PIFTIE DE PAŞTI


 Pentru masa de Paşti: Piftie în coajă de ouă(ouă Faberge)



Ingrediente: pentru 10 ouă: 2 ceşti supă de carne de vită(pui sau curcan), 20 gr. gelatină, 1 ardei roşu proaspăt, boabe de porumb din conservă ( se pot folosi şi boabe de mazăre), 300 gr. şuncă, sare, piper, verdeaţă. În loc de şuncă puteţi utiliza carne de pui sau carne de curcan.

Mod de preparare:
1. Se pregătesc cojile de ou. Se spală ouăle cu apă rece după care vârful îl spargem şi cu grijă facem o gaură de aproximativ 2-2,5 cm diametru. Se goleşte conţinutul lor, după care se spală interiorul cu apă rece şi se intorc cu spărtura in jos pentru a se usca bine.



2. Gelatina se inmoaie in 30 ml apă pentru 10 min, după care se încălzeşte până când s-a dizolvat complet (nu se fierbe) şi se amestecă cu supa. Se taie şunca şi ardeiul în cubuleţe. Scurgeţi apa din porumb.



3. Punem ingredientele în toate cojile de ouă în mod proporţional: ardei gras, pătrunjel sau mărar, şuncă, porumb, ardei gras şi puţin părunjel până se umple oul. Se toarnă supa, după care ouăle se dau la frigider până a doua zi.



Le decojim cu grijă pentru a nu strica forma lor.



Decorate, le putem servit ca o gustare rece. De Paşti pot sta pe un platou alături de ouăle roşii.

Este un aperitiv de mare efect, merită să-l încercaţi!



Poftă bună!



Observaţie: Ingredientele se pot schimba, până la urmă aceasta este o piftie în coajă de ouă şi poate conţine orice.

( reteta preluata de pe CAFENEA.NET )

2 comentarii:

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare