Drojdia de bere este folosita de sute de ani in tratarea unor afectiuni mai mult sau mai putin complicate. Aceasta este de ajutor persoanelor care sufera de diabet, celor care au colesterolul marit sau care se confrunta adesea cu probleme intestinale. Iata cateva dintre beneficiile consumului de drojdie de bere.
Drojdia de bere, in sprijinul diabeticilor
Drojdia de bere contine crom, element care reduce simptomele diabetului zaharat. Cromul este un compus organic care mareste toleranta organismului la glucoza. Consumul de crom cazul bolnavilor de diabet aduce o serie de schimbari benefice, printre care
- ajuta organismul sa mentina un nivel adecvat de zahar
- ajuta organismul sa utilizeze in mod eficient insulina
- stimuleaza pancreasul sa produca insulina
- invata organismul sa isi reduca cerinta de insulina externa.
Drojdia de bere reduce colesterolul
Conform unei serii de cercetari, consumul de drojdie de bere reduce colesterolul rau din organism si creste nivelul colesterolului bun. Cresterea colesterolului bun se datoreaza tot cromului continut de drojdia de bere. Doua linguri de drojdie consumate in fiecare zi pot reduce 10% din colesterolul rau din organism.
Drojdia de bere trateaza constipatia
De obicei constipatia este un simptom al unei afectiuni intestinale, insa aceasta poate sa apara adesea si din cauza unor combinatii alimentare nepotrivite sau din cauza lipsei de hidratare. Drojdia de bere este un aliment bogat in fibre, elemente necesare pentru o buna functionare a aparatului digestiv. Mai mult decat atat, consumul de drojdie stimuleaza aparitia bacteriilor bune, cele care trateaza cu succes constipatia.
Drojdia de bere iti ofera vitamine
Drojdia de bere este o sursa bogata de vitamine. Aceasta contine tot complexul de vitamine B si nenumarate minerale care ajuta la o buna functionare a organismului tau. Drojdia de bere contine:
- Tiamina (vitamina B1)
- Riboflavina (vitamina B2)
- Niacina (vitamina B3)
- Acid Pantetonic (vitamina B5)
- Piridoxina (vitamina B6)
- Biotina (vitamina B7)
- Acid folic (vitamina B9).
Citeste mai mult pe: http://sanatate.acasa.ro/dieta-nutritie-4/drojdia-de-bere-beneficii-pentru-sanatatea-ta-164415.html#ixzz1pHNrBYpl
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu