Ficatul – Uzina corpului nostru
Ficatul este un organ vital fara de care nu am reusi sa supravietuim. De ce? Pentru ca ficatul realizeaza detoxofierea intregului organism, sinteza proteinelor, eliberarea substantelor necesare pentru a se realiza digestia, eliminarea deseurile din sange si este responsabil de functionarea metabolismului si de cea a sistemului imunitar. Tot el secreta bila si prelucreaza tot felul de substante toxice (medicamente, alcool, aditivi alimentari, minerale etc.).
In medicina traditionala chineza, ficatul este responsabil pentru fluxul de enegie Chi care inunda intreg organismul. Asadar, ficatul este filtrul intregului nostru organism fara de care nu am putea trai.
Din cauza mediului toxic in care traim, a produselor pline de aditivi pe care le ingeram, a regimului alimentar dezechilibrat, a lipsei de somn etc., functia hepatica este ingreunata. Substantele toxice raman in ficat pentru o perioada mai lunga de timp, pana cand el reuseste sa le descopuna, iar daca toxicitatea devine prea mare, atunci functiile sale sunt afectate si acesta nu mai poate sa lucreze in mod corespunzator. Starile de greata, oboseala constanta, acneea, durerile de cap, dereglarile metabolice si hormonale etc. sunt doar cateva din simptomele care apar atunci cand ficatul este obosit.
Vestea buna este ca ficatul este singurul organ care are capacitatea de a se regenera si care poate functiona chiar si atunci cand este afectat in proportie de 80-90%. Totusi, ar fi bine sa nu profitam de rezistenta lui!
Tratamente naturiste de detoxifiere a ficatului
Tarate de psyllium
Aceasta este o planta din familia patlaginei, originara din nordul Africii si sudul Europei, iar semintele ei au proprietati terapeutice puternice. Aceste tarate ajuta la detoxifierea ficatului prin continutul lor mare de fibre (au de 14 ori mai multe fibre solubile decat ovazul). Ele ajuta la absorbtia toxinelor din organism, la detoxifierea colonului, la reglarea colesterolului si la reglarea glicemiei.
Seminte de in
Semintele de in sunt cunoscute pentru continutul lor mare de acizi grasi omega 3 care au un efect emolient, ajutand la stimularea digestiei si la eliminarea materiilor fecale.
Armurariu sau ciulinii „laptosi”
Aceasta planta este cunoscuta datorita petelor albe pe frunze, a sevei laptoase si a efectelor sale detoxifiante pe care le are asupra organismului. Armurariul este una din cele mai cunoscute plante pentru detoxifierea ficatului datorita continului sau mare de flavonioizi antioxidanti, care ajuta la absorbtia toxinelor si la regenerarea sa. Tratamentul cu armurariu s-a dovedit a fi foarte bun in cazul hepatitelor, cirozelor, a ficatului gras si a colesterolului marit.
In medicina traditionala chineza, ficatul este responsabil pentru fluxul de enegie Chi care inunda intreg organismul. Daca el nu functioneaza corespunzator, intreg organismul nostru sufera. Descopera 15 metode de detoxifiere.
Experimenteaza-ti stilul. Ai pana la 70% discount, pe Fashion Days.
Din semintele sale se fac caspsulele de silimarina. Ele refac celula hepatica, favorizeaza descompunerea substantelor toxice, ajuta digestia si reduce riscul de cancer.
Anghinare
Anghinarea protejeaza celulele ficatului, le ajuta la regenerare si imbunatateste functiile ficatului.
Radacina de cicoare
Aceasta planta este cunoscuta pentru proprietatile sale de purificare a ficatului, a sangelui si a rinichilor. Radacina de cicoare este folosita in tratarea icterului si a ficatului marit.
Papadia
Frunzele de papadie ajuta la eliminarea toxinelor din organism, metabolizand grasimile.
Compresele cu ulei de ricin
Uleiul de ricin este cunoscut pentru proprietatile sale inflamatoare si de detoxifiere. El ajuta la absorbirea toxinelor din organism si imbunatateste circulatia sangvina. Compresele cu ulei de ricin pot fi folosite pentru detoxifierea ficatului. Se aplica compresa calduta in zona ficatului si se tine minim 30 de minute.
Masaj
Masajul efectuat in zona abdominala (zona ficatului si a vezicii biliare) ajuta la detoxifierea celor doua prin imbunatatirea circulatiei sangvine. Se maseaza zona prin efectuarea unor cercuri in sensul acelor de ceasornic, cercuri care se diminueaza. Se pune accent pe zonele sensibile si se maseaza pana cand durerea dispare.
Lemnul dulce
Lemnul dulce stimuleaza sinteza unei proteine produse de sistemul imunitar. Aceasta protejeaza ficatul de actiunile virusilor, parazitilor si celulelor tumorale.
Suc de legume si fructe
In fiecare zi se beau 250 ml de suc facut din sfecla rosie, morcov, radacina de patrunjel, ridichie neagra, telina si mere. El ajuta la detoxifiere, protejarea ficatului de agentii externi si intareste sistemul imunitar. Multe studii au demonstrat ca sfecla rosie ajuta in lupta impotriva cancerului de colon.
Sofranul de India
Sofranul de India ajuta la eliminarea toxinelor din organism, usurand munca ficatului.
Radacina de brusture
Aceasta planta este una din cele mai eficiente in detoxifierea ficatului. Brusturele ajuta digestia, stimuleaza functiile ficatului si ale pancreasului, amelioreaza gazele intestinale, are efect laxativ si ajuta in curatarea sangelui.
Ceaiul de galbenele
Ceaiul de galbenele ajuta la detoxifierea sangelui si a ficatului si are efecte antiinflamatorii.
Bai in decoct
O data pe saptamana se poate realiza o baie care sa ajute la detoxifierea intregului organism. Se face un decoct din 500 gr. de isop amestecat cu pedicuta si galbenele. Se fierbe totul, se strecoara, se pune in cada si se adauga 500 ml de otet de mere si 500 gr. de miere poliflora. Se sta in baie cel putin o jumatate de ora. Dupa baie, se aplica o punguta de bumbac umpluta cu pedicuta (planta uscata) in zona ficatului si se tine 20 de minute.
Apa cu lamaie
In fiecare dimineata, pe stomacul gol, se bea o cana de apa calduta amestecata cu sucul de la o jumatate de lamaie si o lingura de ulei de masline extravirgin. Acest remediu ajuta la detoxifierea organismului, la curatarea vezicii biliare si la topirea grasimilor din sange
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu