Faceți căutări pe acest blog

joi, 22 martie 2012

Alimente pentru fiecare organ.


Alimente pentru fiecare organ

Pentru inimă

1. varza – conţine fier şi potasiu, necesare inimii şi circulaţiei sanguine

2. broccoli – prin conţinutul de calciu, fier şi caroten, previne atacurile de cord şi ateroscleroza

3. ridichea – apăra împotriva atacurilor de inimă

4. portocala – are puţine calorii, conţine vitamina C şi scade valoarea colesterolului din sânge

5. morcovul – acidul folic şi bioflavonoidele conţinute de morcovi protejează inima

6. peştele – acizii Omega 3 apără sistemul vascular de inflamaţii şi calcifieri

7. ceapa – îmbunătăţeşte activitatea inimii şi circulaţia şi scade presiunea sângelui

8. usturoiul – alicina pe care îl conţine previne accidentele vasculare cerebrale

9. leurda (usturoi sălbatic) – curăţă sângele de toxine

10. sparanghelul – curăţă cordul şi vasele mari de sânge

11. uleiul de măsline – energizează cordul şi reduce colesterolul

12. cicoarea – scade colesterolul şi tensiunea arterială şi curăţă sângele cu ajutorul unor minerale specifice

13. somonul – este o sursă de acizi graşi Omega 3 care reuşesc să scadă din nivelul trigliceridelor din sânge

14. dovleacul – are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale şi în bolile de inimă

15. cartoful – protejează împotriva accidentelor cerebro-vasculare şi oferă o mare cantitate de vitamină C sistemului vascular

16. paprika – protejează vasele de sânge şi inima

17. roşia – normalizează tensiunea arterială, fiind diuretic eficientă

18. măslinele – reduc colesterolul nociv şi tensiunea arterială

19. mărul – conţine peste 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia sistemului vascular

20. fasolea neagră – o singură cană de fasole furnizează între 120 şi 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburările de ritm cardiac

21. coacăzele – sunt excelente pentru circulaţia sângelui, având o concentraţie mare de minerale şi vitamine B, C, D şi E

22. zmeura – întăreşte sistemul imunitar, acţionând ca o aspirină naturală

23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutând la funcţionarea optimă a cordului

24. socul – îmbunătăţeşte circulaţia sanguină

25. piersica – conţine vitamine şi oligoelemente care protejează inima

26. cireşele – împrospătează resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor şi siliciu

27. rubarba – scade tensiunea arterială şi fortifică inima

28. grapefruit – previne obstrucţiile vasculare şi tromboza datorită unei enzime speciale

29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul

30. prunele – previn tromboza

31. curmalele – reduc tensiunea arterială şi protejează împotriva aterosclerozei fiindcă sunt bogate în fier, calciu şi potasiu

32. afinele – pigmentul lor albastru ajută vasele sanguine să devină mai elastice

33. ovăzul – este benefic în bolile cardiovasculare

34. porumbul – conţine vitaminele D şi K

35. ardeiul iute – previne creşterea nivelului de zahăr din sânge care poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii

Pentru creier

36. lintea – conţine lecitină, proteine şi glucide de care au nevoie celulele creierului

37. Quinoa – întăreşte memoria şi încetineşte procesul de îmbătrânire, fiind bogat în fier

38. carnea de pasăre de curte – are grăsimi şi uleiuri care oferă energie celulelor nervoase

39. fasolea – creşte puterea de concentrare

40. oul – este o sursă grozavă de proteine; gălbenuşul conţine colina care ajută la dezvoltarea memoriei

41. avocado – combate stresul, nervozitatea şi insomnia

42. bananele – glucoza, vitaminele şi mineralele conţinute de acestea sunt benefice pentru creier şi îl energizează

43. caisele – stimulează neuronii

44. stafidele – conţin mult zahăr (75%), resursă energetică pentru creier

45. pară – zahărul şi substanţele asemănătoare hormonilor intensifică puterea de „lucru” a creierului

46. mazărea – fiind bogată în proteine, este bună pentru memorie şi concentrare

47. salata verde – calmează sistemul nervos datorită substanţelor opiacee

Pentru ochi

48. castanul sălbatic – calmează senzaţia de usturime şi iritaţiile datorită substanţelor sale active

49. arnica – uleiul esenţial de arnica calmează inflamaţiile oculare

50. mesteacănul alb – întăreşte imunitatea ochilor deoarece conţine vitamina C, potasiu şi calciu

51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorită taninurilor şi a saponinelor

52. rostopasca – este extraordinar de eficientă împotriva virusurilor şi mai ales pentru ochii uscaţi

53. gutuia – este bună pentru alergii şi febra fânului deoarece conţine pectine şi calciu

54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmează ochii persoanelor care îşi petrec foarte mult timp în faţa calculatorului

55. grăsimea de găină – face minuni aplicată ca unguent pe ochi împreună cu iarba de silur

56. strugurii – ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne

57. pătlagina – taninurile pe care le conţine tratează infecţiile oculare

58. căpşuna – ajută ochii în timpul vederii nocturne

59. Centarium Minus – tinctura obţinută din această plantă vindecă afecţiunile oculare

60. ananasul – enzimele conţinute de acesta relaxează ochii obosiţi din cauza calculatorului

61. rozmarinul – purifică ochii şi protejează vasele de sânge oculare

Pentru piele/păr

62. pepenele – conţine foarte puţine calorii şi este excelent pentru menţinerea fermităţii pielii

63. iaurtul degresat – bacteriile conţinute de acesta îmbunătăţesc aspectul pielii; în plus, are o concentraţie ridicată de vitamină A

64. grâul – conţine acizi graşi, calciu şi dioxid de siliciu, care sunt extraordinar de sănătoase pentru păr, piele şi unghii

65. orzul – înfrumuseţează şi revitalizează datorită substanţelor bioactive

66. cimbrul – redă strălucirea pielii şi curăţă organismul

67. hreanul – conţinând substanţe active, regenerează părul, pielea şi unghiile

68. mustarul- reglează fluxul sanguin la nivelul pielii

Pentru oase

69. migdalele – conţin magneziu şi ajută oasele să rămână sănătoase

70. spanacul – datorită fierului şi calciului pe care îl conţine, face oasele mai rezistente şi ajută la funcţionarea muşchilor

71. meiul – întăreşte dinţii, oasele şi stimulează creşterea copiilor

72. secara – este benefică pentru dinţi, oase şi muşchi fiind o sursă ideală de oligoelemente precum vitamine B, potasiu, magneziu, mangan, fier şi zinc

73. brânza – întăreşte oasele, fiind o sursă bună de calciu


Pentru stomac/intestin

74. tinctura de fenicul – protejează mucoasele intestinale

75. păstârnacul – stimulează digestia

76. mango – apără mucoasa intestinală datorită vitaminei A şi antioxidanţilor

77. arpacaşul – aduce în organism necesarul de fibre, fosfor şi magneziu pentru o digestie sănătoasă

78. mărarul – ameliorează indigestia

79. soia – are proprietăţi anticancerigene

80. nucile – conţin o formă purificată de Omega 3 şi de aceea ajută la reudcerea riscului de cancer al intestinelor

Pentru rinichi

91. sfecla roşie – stimulează arderile celulare

92. vişinele – conţin potasiu, substanţa pe care rinichii „luptă” să o elimine din sânge atunci când este în exces

93. castravetele – conţine multă apă şi deci stimulează activitatea rinichilor

94. ţelina – protejează rinichii de virusuri

95. varza roşie – proteinele şi aminoacizii pe care aceasta îi conţine acţionează ca un filtru pentru rinichi

96. gulia – vitamina C din ea protejează celulele renale, iar fierul şi fosforul energizează

97. ridichea neagră – este un antibiotic natural

98. varza murată – detoxifică organismul

99. hrişca – este folosită ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi şi în diabet

100. pătrunjelul – deţine combinaţia ideală de minerale pentru a curăţa rinichii


Pentru ficat

81. anghinarea – conţine proteine regenerative, iar acidul folic şi antioxidanţii previn bolile hepatice

82. sucul de ridiche – stimulează secreţia bilei

83. conopida – contribuie la îmbunătăţirea activităţii ficatului

84. drojdia de bere – este o importantă sursă de vitamină B şi detoxifică ficatul

85. năsturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea muştarului şi a uleiurilor care sunt benefice pentru metabolismul bilei şi al ficatului

86. păpădia – ajută la buna funcţionare a ficatului şi reduce colesterolul

87. laptele – apără ficatul de afecţiuni frecvente

88. menta – uleiurile esenţiale de mentă stimulează secreţia biliară şi calmează crampele

89. carnea de iepure – degresează ficatul

90. carnea de vită sau mânzat – conţine fier, proteine şi vitamina B.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare