de SuntFericita.ro
Femeile care consuma in mod regulat citrice - mai ales portocale si grepuri - prezinta un risc mai mic sa faca un atac cerebral, potrivit unui studiu american citat de AFP. Autorii studiului, aparut in revista 'Stroke: Journal of the American Heart Association', au lucrat plecand de la un sondaj realizat de surori medicale din Statele Unite timp de 14 ani pe 69.622 paciente. Femeile au spus ce mananca si au dat amanunte despre cantitatea de legume si fructe consumata.
Scopul cercetarii a fost studierea efectelor flavonoidelor - substante prezente indeosebi in fructe, legume, ciocolata neagra si vinul rosu - asupra sanatatii. Concluzia a fost ca femeile care mancasera cantitati mai mari de portocale si grepuri, inclusiv suc din aceste fructe, riscau cu 19% mai putin sa faca un atac cerebral. 'Analizele au aratat ca un consum mai mare de fructe, legume, mai precis, de vitaminaC, are legatura cu scaderea riscurilor de atac cerebral', spune Aedin Cassidy, principalul autor al studiului.
'Se stie ca flavonoidele asigura un anumit tip de protectie prin intermediul unor mecanisme ca imbunatatirea functiilor vaselor sanguine sau un efect anti-inflamator', adauga Cassidy, profesor de nutritie la Facultatea de Medicina a Universitatii East Anglia (Marea Britanie).
Cercetatorii spera ca alte studii vor permite o mai buna cunoastere a acestei legaturi intre consumul de citrice si scaderea riscului de atac cerebral la femei, carora le recomanda sa manance mai degraba legume decat sa bea sucuri, care sunt produse derivate, avand aditivi cu mare concentratie de zahar.
Femeile care consuma in mod regulat citrice - mai ales portocale si grepuri - prezinta un risc mai mic sa faca un atac cerebral, potrivit unui studiu american citat de AFP. Autorii studiului, aparut in revista 'Stroke: Journal of the American Heart Association', au lucrat plecand de la un sondaj realizat de surori medicale din Statele Unite timp de 14 ani pe 69.622 paciente. Femeile au spus ce mananca si au dat amanunte despre cantitatea de legume si fructe consumata.
Scopul cercetarii a fost studierea efectelor flavonoidelor - substante prezente indeosebi in fructe, legume, ciocolata neagra si vinul rosu - asupra sanatatii. Concluzia a fost ca femeile care mancasera cantitati mai mari de portocale si grepuri, inclusiv suc din aceste fructe, riscau cu 19% mai putin sa faca un atac cerebral. 'Analizele au aratat ca un consum mai mare de fructe, legume, mai precis, de vitaminaC, are legatura cu scaderea riscurilor de atac cerebral', spune Aedin Cassidy, principalul autor al studiului.
'Se stie ca flavonoidele asigura un anumit tip de protectie prin intermediul unor mecanisme ca imbunatatirea functiilor vaselor sanguine sau un efect anti-inflamator', adauga Cassidy, profesor de nutritie la Facultatea de Medicina a Universitatii East Anglia (Marea Britanie).
Cercetatorii spera ca alte studii vor permite o mai buna cunoastere a acestei legaturi intre consumul de citrice si scaderea riscului de atac cerebral la femei, carora le recomanda sa manance mai degraba legume decat sa bea sucuri, care sunt produse derivate, avand aditivi cu mare concentratie de zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu