Faceți căutări pe acest blog

vineri, 25 ianuarie 2013

5 beneficii ale uleiului de ricin




Cunoscut din cele mai vechi timpuri, uleiul de ricin este un remediu eficient pentru multe afecţiuni, atât interne, cât şi externe. Iată câteva dintre beneficiile sale.

Stopează căderea părului

Dacă ai probleme cu căderea părului sau dacă vrei să-i redai strălucirea, poţi face un tratament de trei-patru zile cu ulei de ricin. Fie înainte de culcare, fie cu câteva ore înainte să te speli pe cap, aplică uleiul la rădăcina părului şi masează foarte bine pielea capului. A doua zi, spală bine părul cu şampon, apoi clăteşte-l. Efectele se vor observa imediat: părul tău va fi viguros şi strălucitor.

Tratează constipaţia

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a categorisit acest ulei natural ca fiind un remediu sigur şi eficient împotriva constipaţiei, datorită efectului său laxativ. Pentru cazurile uşoare, se ia o lingură de ulei de ricin pe zi, dimineaţa. În caz de constipaţie cronică, se iau 3-4 linguri pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul se face timp de două săptămâni, urmat de una-două săptamâni de pauză, pentru a nu da dependenţă.

Cicatrizează rănile

Fie că e vorba de arsuri, tăieturi, erupţii,negi sau eczeme, uleiul de ricin are efecte benefice şi asupra afecţiunilor pielii. El grăbeşte cicatrizarea rănilor, calmează pielea, o hidratează şi o dezinfectează. Se face o compresă cu ulei de ricin, care se aplică pe zona afectată. Peste compresă se pune apoi o sticlă cu apă caldă şi se ţine în acel loc 15-30 de minute pe zi, până la vindecare.

Calmează ochii iritaţi

Uleiul de ricin vindecă iritaţiile ochiului cauzate de un corp străin. Dar este foarte bun şi pentruochii obosiţi sau iritaţi. Seara, înainte de culcare, se pune câte o picătură de ulei de ricin în fiecare ochi. Vitamina A din componenţa uleiului are efect calmant.

Întăreşte unghiiile

Unghiile vor creşte mai repede, vor fi mai rezistente şi vor căpăta luciu, dacă urmezi un tratament de cel puţin două luni cu ulei de ricin. Tot ce trebuie să faci este să aplici pe unghii, seara, câteva picături de ulei şi să masezi bine, până se absoarbe

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare