Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

SCĂDEREA COLESTEROLULUI = VIAŢĂ


Exista modalitati prin care sa scad nivelul colesterolului fara a lua medicamente? Traim intr-o societate ce se bazeaza pe medicamente si mi-as dori sa imi imbunatatesc sanatatea fara sa iau medicamente. Daca scade nivelul colesterolului ne putem imbunatati sanatatea. Nu e vorba de faptul ca nu functioneaza aceste medicamente, ele chiar scad nivelul colesterolului in majoritatea cazurilor, dar exista riscul efectelor secundare pe termen lung sau pe termen scurt.
Una dintre cele mai bune metode de a scadea nivelul colesterolului e pe baza dietei. Suna ca o solutie simpla si directa pentru aceasta problema, dar este totusi una dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru sanatate. Dar daca ai o alimentatie saraca in grasimi si cu un nivel redus al colesterolului, poti sa iti imbunatatesti acest nivel al colesterolului si ai o sanatate mai buna. Cele doua elemente merg mana in mana si te vor ajuta sa te simit mai bine cand mergi sa vezi rezultatele testelor de colesterol.
O alta schimbare a stilului de viata pentru a scadea nivelul colesteroluli se refera la exercitii fizice. Una dintre cele mai bune masuri pe care le poti lua pentru a scadea nivelul colesterolului este practicarea exercitiilor fizice pentru sanatate cardiovasculara. Exercitiul iti va intari inima si sistemul circulator pentru a schimba efectele nivelului ridicat de colesterol.
Acest lucru poate parea evident pentru unii, dar daca esti fumator ar trebui sa te lasi. La fumatori, depunerea grasimii pe artere se face si mai repede. Pe masura ce se acumuleaza grasimea, inima ta trebuie sa munceasca mai mult pentru a impinge sangele pe artere. Aceasta munca dificila poate provoca un atac sau chiar un infarct. Daca renunti la fumat poti scadea nivelul colesterolului si grasimea se va depune mai greu pe artere.
Poti scadea nivelul colesterolului printr-un lucru simplu, adica luand-o mai usor din cand in cand. Crezi sau nu, stresul cronic poate afecta nivelul colesterolului. De fapt, daca ai o alimentatie corecta, nu fumezi si faci exercitii, dar esti totusi stresat, e posibil sa nu vezi nici o imbunatatire. Fa un masaj, plimba-te, sau poti sa iesi cu familia sau cu prietenii din cand in cand. Orice ca sa te asiguri ca scapi de stres si ca organismul tau te va ajuta la nevoie.
Daca iti doresti sa scazi nivelul colesterolului, vei fi uimit cat de multe poti realiza chiar si fara medicamente. Poti vedea imbunatatiri chiar pe parcursul a cateva saptamani daca esti disciplinat si fara sa iti fie teama de efecte secundare asociate consumului de medicamente. Vorbeste cu medicul de familie despre un tratament pentru scaderea colesterolului fara medicamente si porneste pe drumul unei sanatati de invidiat fara a-ti otravi organismul. Nu uitati ca toate medicamentele pentru scaderea colesterolului imbolnavesc mai devreme sau mai tarziu ficatul!

Sfaturi pentru un colesterol mic

Redu consumul de carne , unt si branza avand atentia si asupra grasimilor saturate. Desi corpul tau isi produce singur colesterolul necesar aproximativ 30-35 % provine din consumul zilnic al alimentelor. Toate animalele grase contin grasimi saturate , daunatoare corpului si ridica nivelul colesterolului rau numit si LDL. Pe de alta parte un consum de alimente ce nu contin grasimi saturate scade nivelul LDL. Grasimile monosaturate sunt bune pentru corpul tau si se gasesc in alune, fructe avocado , masline etc.
• Include cat mai mult peste in alimentatia ta pentru un aport de acizi grasi Omega3. Acestia s-au dovedit cu un continut de colesterol scazut si se pot gasi in special in varietatile uleiului de peste. Exemple de peste bogati in Omega3 sunt : herringul , sardinele , pastravul si tonul. Atunci cand gatesti pestele ai grija la grasimile nasanatoase care le adaugi in compozitie. Copt sau la gratar este cea mai sanatoasa cale de gatit pestele. Consumul regulat de peste este mult mai active in scaderea nivelului LDL decat consumul de suplimente.
Alte surse de Omega3: verdeata , vegetalele care nu sunt numai recomandate pentru colesterol si pentru alimentarea corpului cu vitamine si substante esentiale functionarii si pentru un stil de viata sanatos.
• Mareste alimentarea cu fructe proaspete si legume pentru a adauga in alimentatie mai multe fibre. Merele contin fibre solubile special numite pectina care scade colesterolul.
• Bea sucuri naturale din fructe si legume care pe langa faptul ca sunt gustoase sunt si sanatoase pentru organism.
Spre final ai grija la ce consumi, sub nicio forma nu este recomandat consumul de produse gen snacks, chips, fast-food s.a.m.d

Schimba regimul pentru un colesterol mic.

Majoritatea persoanelor cand pornesc la drum cu un regim pentru colesterol implica automat anumite neintelegeri care le evita.

Cea mai mare neintelege cand vine vorba de un regim este atunci cand persoanele incearca sa taie din alimentatie grasimea si colesterolul. Asta poate fi periculos deoarece corpul utilizeaza aceasta substanta pentru a produce hormoni , vitamina D , membrane . Un lucru foarte important de tinut minte atunci ca tineti o dieta pentru scaderea lui este ca organismului ii trebuie HDL cunoscut ca si “colesterolul bun” in combaterea si prevenirea acestei boli.

Nutrientii naturali cu un nivel de colesterol scazut sunt importanti intr-un regim deoarece nu scade HDL-ul.
Un exemplu bun din aceastea este alimentatia zilnica cu suplimente cu vitamina E si minerale. Vitamina E te ajuta la o circulatie mai bun , vitamina C si vitamina B3 te ajuta sa-ti scazi nivelul ridicat de LDL. De asemenea sunt si alte produse pe piata care te pot ajuta in scaderea LDL si marirea HDL.
O dieta pentru un coloesterol mic nu este necesar sa fie tinuta in timp indelungat. Cateva mici schimbari la regim si taierea de pe lista a alimentelor rele precum chipsurile sau snacksurile precum la fel de bine si carnea ca masa principal poate fi foarte benefic pentru pastrarea LDL-ului mic si HDL-ului ridicat.
Multe produse consumate care sunt derivate din plante de exemplu legumele sunt extreme de recomandate pentru scaderea LDL.

Consumul de fructe si legume in defavoarea chipsurilor sau a bomboanelor te vor ajuta in combaterea acestei afectiuni. Vegetalele nu numai ca iti vor scadea si metine nivelul colesterolului dar iti va imbunatati si rezistenta organismului.

Acestea sunt cateva indicatii ce trebuiesc retinute atunci cand plecati la drum cu un regim. De tinut minte este faptul ca organismul in oarecare masura ii trebuie HDL (High Density Lipoprotein) pentru a ne ajuta organismul.

Colesterolul te poate ucide fara sa stii.
Stiai ca ti-ai putea distruge sanatatea singur fara nici macar sa stii ? Asta este sigur daca mananci alimente incarcate in colesterol. Anumite studii si cercetari au demonstrat ca un consum de colesterol foarte ridicat iti poate scurta cativa ani din viata fara sa stii. Pentru sanatatea ta este foarte recomandat sa reduci mancarurile grase pentru a tine sub control nivelul colesterolului.
Avand o dieta bine echilibrata cu alimente scazute in colesterol este foarte esential pentru a reduce nivelul
colesterolului. Din cauza stilului de viata ocupat din ziua de azi multi dintre noi ajung la cel mai apropiat fast food
pentru a-si face plinul atunci cand stomacul incepe sa huruie lasand alimentatia echilibrata in spate. Probabil la multi dintre noi la ordinea zilei stau chipsurile , snacksurile , bauturile acidulate , fast foodul etc. in defavoarea alimentelor sanatoase precum fructe , legume , nuci , peste , telina , morcovi etc care ar trebui consumate la munca sau la scoala atunci cand va este foame.
Consumul de alimente cu continut scazut de colesterol , cum ar fi carnea de pui , carnea de peste , carne rosie slaba poate reduce dramatic nivelul de colesterol. Cel mai mult colesterol provine de la produsele de origine animala si lactate , deci un sfat bun ar fi sa taieti orice urma de grasime in exces inainte de a-l prepara produsul dorit. Desigur puteti echilibra mesele savuroase cu legume , fructe proaspete si condimente. Un alt avantaj al consumului de alimente fara colesterol este ca puteti scade in greutate , sa diminuati stresul si sa aveti o viata activa.
Un alt plus al pestelui este continutul bogat in omega 3 fiind un mod excelent de a tine in frau nivelul de colesterol.
Omega 3 poate fi gasit in uleiul de peste care favorizeaza colesterolul bun (HDL). Medici recomanda consumul de ulei din peste de cel putin 2-3 ori pe saptamana , consumat in orice parte a zilei.
Bea multa apa care ajuta la eliminarea toxinelor din corp si ajuta la scaderea colesterolului. Se recomanda a fi consumat circa 2 litri de apa pe zi. Apa va hidrateaza si sustine buna functionare a sistemului urinar si a celalte functii ale organismului.
Încheiere
In practica clinica se recomanda ca pacientul sa incerce intai o schimbare a stilului de viata. Asta inseamna o alimentatie diferita, eliminarea alimentelor care contribuie la cresterea colesterolului (rau) si despre care puteti citi peste tot pe internet. Cand romanii aud cuvantul dieta se gandesc ca numarul felurilor consumate se reduce automat. Asta pentru ca multi sunt obisnuiti sa consume constant alimente disponibile pe orice raft al unei banale alimentare si de o calitate nutritiva indoielnica.Daca au un salam, unt, oua, lapte , smantana si paste (macaroane, spaghete) multi romani se considera multumiti. Ca sa variezi alimentele, trebuie sa le cunosti denumirea, sa stii unde sa le cauti si sa te informezi cu privire la preturi si felul in care se pot gati, prelucra termic.Din pacate la noi se mananca rar peste , ca sa nu mai zic de fructe de mare sau icre – in afara de cele prelucrate cu maioneza.
Descoperiti preparatele vegetariene care nu furnizeaza acel colesterol rau, fructele care nu inseamna doar mere, banane si struguri (fiecare sezon are ceva nou iar in hipermarketuri puteti gasi la oferta daca urmariti putin catalogul asa cum fac majoritatea cumparatorilor informati din vest) obisnuiti-va sa gatiti legume grill in tava de teflon cu capac- fara uleiuri-vinetele, brocolli, conopida, morcovii sunt gustoase daca invatati sa le asezonati.
Renuntati la sare. „Sarea in bucate“ e doar un basm si daca o inlocuiti cu alte condimente veti vedea ca nu o sa va lipseasca. Gustul dv , pervertit de-a lungul anilor va spune ca mancarea fara sare nu este gustoasa – lucru total fals daca stii cu ce sa o inlocuiti. Orice gust se poate schimba – in materie de haine ca si in materie de hrana
Inainte de a inghiti medicamente sintetice incercati produse naturale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare