Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 august 2010

ULEIUL DE MASLINE


Zilnic, o lingura cu ulei de masline! Aceasta recomandare a nutritionistilor poate fi micul nostru secret in prevenirea imbatranirii, afectiunilor cardiovasculare si, mai ales, a cancerului.
Maslinele si uleiul de masline au fost apreciate din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile lor. Egiptenii spuneau ca Isis i-a invatat sa foloseasca maslinele. Iar grecii credeau ca zeita Atena le-a daruit oamenilor maslinul.
Astazi, uleiul de masline este considerat un aliment-medicament. S-a demonstrat ca uleiul de masline previne afectiunile cardiovasculare datorita continutului de acizi grasi omega 9. Acizii grasi esentiali impiedica depunerile de grasimi pe peretii vaselor sangvine. Nu numai inima este protejata de acizii grasi esentiali, ci si creierul. Daca consumam mai multi acizi grasi esentiali, ne putem concentra mai bine, putem invata mai usor. Aceleasi efecte are si acidul oleic, care se gaseste din abundenta in uleiul de masline. Datorita acidului oleic, uleiul de masline este bine tolerat si de persoanele cu tulburari digestive, cu afectiuni hepatice sau ale vezicii biliare.
Studiile au aratat de asemenea ca uleiul de masline are proprietati antiinflamatorii. Desi are compozitie chimica diferita, uleiul are actiune similara ibuprofenului. Proprietatile calmante se datoreaza unei substante antiinflamatoare – oleocantalul, care a fost descoperita de cercetatorii de la Monell Chemical Senses Center ( Philadelphia ). O doza zilnica de 50 grame de ulei de masline este echivalenta cu 10% din doza de ibuprofen recomandata pentru calmarea durerii la adulti. Atentie! Numai uleiul de masline obtinut prin presarea la rece are proprietati antiinflamatoare.
Cititi eticheta!
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne atrage atentia ca uleiul de masline este cea mai falsificata grasime din lume. De aceea, si in cazul uleiului de masline trebuie sa citim obligatoriu eticheta. Ne putem pacali foarte usor si putem cumpara un ulei din samburi de masline, un ulei rafinat, care nu mai are aceleasi proprietati nutritive. Acestea contin numai intre 10% si 20% ulei de masline, restul fiind ulei de floarea-soarelui, ulei din samburi de masline etc. Iata o comparatie care va va convinge sa cititi eticheta: 100 g ulei extravirgin contin 22 mg vitamina E, pe cand aceeasi cantitate de ulei rafinat de masline – numai 5 mg, 100 g de ulei extravirgin ne furnizeaza 3 micrograme de vitamina A si 19 micrograme de betacaroten. In uleiul rafinat insa nu se mai pastreaza nici macar urme de vitamina A si betacaroten.
Cel mai bun este uleiul extravirgin de masline, obtinut prin presare la rece.( Un astfel de ulei de cea mai buna calitate, produs dupa o tehnologie din 1778 in Italia, zona Calabria poate fi gasit la firma Falvo&Rotary Group S.A din Bucuresti. Aceasta firma comercializeaza cel mai bun ulei de masline nu numai din Romania dar si din Italia. Uleiul este certificat prin analize de laborator din Europa si detine certificat de calitate cu sigla Bio. Un astfel de ulei este extrem de sanatos si ar trebui sa se vanda in farmacie, dar la aceasta firma poate fi comercialiat la un pret chiat foarte bun)
“Trebuie sa urmarim eticheta uleiului pentru a vedea aciditatea. Uleiul presat la rece trebuie sa aiba aciditate sub 1 grad, acesta este tulbure in mod natural. Daca gradul de aciditate nu corespunde, vorbim despre un ulei falsificat si tulburat cu alte substante. Recomandarea mea este sa nu se cumpere uleiuri care nu au mentionata aciditatea pe eticheta”, continua specialistul nostru.
Uleiul de masline este o grasime rezistenta la temperaturi ridicate, spre deosebire de celelalte uleiuri (de floarea-soarelui, de sofranel, de germeni de porum:), care sunt instabile la prajit si sunt recomandate numai in salate. “La un ulei vegetal este foarte important punctul de fum. Mai bine folosim untura de porc sau unt pentru prajirea cartofilor sau a carnii decat ulei de floarea-soarelui. In timpul prajirii, in uleiul de floarea-soarelui sunt generati compusi toxici cu proprietati cancerigene, de tipul acroleinei. Uleiul de masline rezista la temperaturi de pana la 180 grade Celsius. Totusi, pentru prajit, cel mai bun este uleiul de palmier, care are punctul de fum la 220-230 grade”, ne sfatuieste prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
Vitamine si minerale
Ca si uleiul, maslinele sunt bogate in vitamine (A si E) si minerale (potasiu, calciu, fosfor, fier). Fie ca sunt verzi, fie ca sunt negre, maslinele contin grasimi mononesaturate, care reduc nivelul colesterolului in sange. Spre deosebire de maslinele verzi, cele negre au un continut mai ridicat de grasimi si potasiu. De asemenea, maslinele negre au mai multe calorii (230 calorii/100 g), fata de 140 calorii/100 g, in cazul celor verzi. Maslinele verzi sau negre conservate in saramura sunt indicate in hipotensiune, dar si pentru stimularea poftei de mancare. Din cauza continutului ridicat de sodiu, maslinele in saramura trebuie consumate cu precautie de persoanele care sufera de hipertensiune, de obezitate, diabet, gastroenterocolita, ateroscleroza.
Sfatul medicului
Pe piata romaneasca exista amestecuri pentru prajit. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne atrage atentia ca acestea pot contine E-uri: “Un motiv in plus sa citim eticheta! In aceste amestecuri se adauga vitamina E de sinteza, notata pe eticheta prin E 307, E 308, E 309. Uleiurile de calitate, cele presate la rece, contin un antioxidant natural (vitamina E naturala sau E 306)”.
FIER. Pe langa vitamina E, grasimi mononesaturate, maslinele contin si fier. Sase masline negre mari ne asigura aproximativ 40% din necesarul zilnic de fier. Maslinele verzi sau negre contin si alte saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, mangan), fiind un bun adjuvant in anemii.
CONTINUT. Uleiul de masline contine aproximativ 14% acizi grasi saturati, 77% acizi mononesaturati si 9% acizi polinesaturati. O lingura cu ulei ne furnizeaza aproximativ 10% din necesarul zilnic de vitamina E si polifenoli, substante antioxidante.
DIETA. Locuitorii din zona Mediteranei mananca multe legume, fructe si peste.
Principala sursa de grasimi in regimul acestora, alaturi de peste, este uleiul de masline. Asa se explica de ce aici bolile cardiovasculare si cancerul au incidenta scazuta. Datorita antioxidantilor, uleiul are si proprietatea de a incetini imbatranirea.

STIATI CA
• Ca orice grasime, uleiul de masline contine 900 de calorii/100 g.
• Femeile care consuma frecvent ulei de masline prezinta un risc mai scazut de a suferi de cancer mamar decat cele care nu se bucura de acest aliment-medicament.
• Uleiul de masline se gaseste in componenta unor creme sau lotiuni cosmetice. Prin continutul de acizi grasi omega 3 si omega 9, uleiul asigura o hidratare profunda.
• Cei care castigau un concurs in Grecia Antica erau incununati cu ramuri de maslin, iar sceptrele regale erau facute din lemn de maslin.
• Maslinul a inceput sa fie cultivat cu aproximativ 6.000 de ani in urma, in zona Mediteranei. Iar in urma cu 2.500 de ani, oamenii au inceput sa foloseasca uleiul de masline

INVINGE DIABETUL

De ce sunt variatii ale insulinei, respectiv hipoglicemie in special dimineata?"

Nr 1: HIPOGLICEMIA (cresterea in greutate si durerile musculare) sunt (in mod obisnuit) efecte secundare ale folosirii medicamentelor..in special in cazul in care combinati 2 sau mai multe medicamente.
Glucoza scazuta este un efect secundar grav, care este foarte intalnit atunci cand se iau mai multe tipuri de medicamente sau cand se combina medicamentele orale.

NR 2: Insulina variaza tot timpul la persoanele care consuma alimente cu IG ridicat!
Tocmai de aceea trebuie sa avem grija sa nu consumam niciodata mancaruri cu IG mai mare de 70.

Alimentele sanatoase pe care trebuie sa le consumati, daca doriti sa castigati lupta cu diabetul

In primul rand trebuie sa consumati multe vegetale, leguminoase, fructe in moderatie (mai putin cele dulci precum bananele, ananasul) si mai rar boabe INTEGRALE.

O serie de alimente recomandate:

- Brocolli, ceapa si usturoiul, hrisca, uleiul de peste (omega3), scortisoara (1 gram pe zi poate reduce nivelul glucozei cu pana la 20 de procente).

- Puteti consuma deasemenea cu moderatie oua (acestea contin crom), laptele dulce sau batut, iaurtul, branza de vaci; carnea rosie (va recomandam sa o inlocuiti pe cat posibil cu pestele).

"Care diabet vreti sa invingeti?"

In mod clar diabetul tip 2 se poate invinge prin alimentatie corecta.
Cat despre diabetul de tip 1, prin alimentatie corecta si utilizarea diferitelor suplimente (care nu sunt medicamente), puteti renunta treptat la insulina.

Intrati pe blog si comentati acest mesaj.
http://invingediabetul.info/blog-anti-diabet/
http://www.invingediabetul.info/blog-anti-diab...

Prin suplimente si plante medicinale

Suplimentele si plantele folosite in controlul zaharului din sange, si un plan adevarat care va va ajuta sa combinati alimentele permise, astfel incat sa aveti eficienta maxima.

Cromul

Pentru functionarea normala a corpului, fiecare celula trebuie "sa-si deschida usile" si sa permita zaharului sa patrunda.
Cromul a fost supranumit cheia care descuie usa. Fara el zaharul se inmulteste in sange si apare diabetul.
Cromul este disponibil intr-o varietate de forme: ca supliment in sine, ca ingredient in multivitamine sau combinat cu un anumit numar de vitamine si /sau minerale.

Mancarurile naturale care contin crom includ: piperul negru, brocoli, fasolea uscata si
boabele integrale.

Acidul alfa-lipoic

Cercetatorii au descoperit ca acest puternic antioxidant poate fi un tratament eficient in tratarea complicatiilor generale ale diabetului, cunoscute ca neuropatii diabetice.
Studiile au aratat ca pentru a face o diferenta reala avem nevoie de 600 - 1200 mg/zi, cantitati care pot fi procurate doar din suplimente.

Bitterul suedez influenteaza pancreasul in mod favorabil, ba il poate chiar vindeca, se recomanda in diabet.

Vitaminele care nu trebuie sa va lipseasca sunt vitamina C, B12 si E.

Diabeticii au nevoie de mai multa vitamina C decat persoanele sanatoase. O deficienta cronica, lenta de vitamina C poate conduce la o tendinta crescuta de sangerare, vindecare grea a ranilor, un colesterol ridicat si un sistem imunitar decazut.

O deficienta de vitamina B12 este caracterizata de amorteala picioarelor, senzatia de intepatura sau de arsura. Acesta vitamina a fost folosita cu succes in tratarea neuropatiei diabetice.

Cunoscuta pentru puterile sale antioxidante, vitamina E reduce afectiunile radicalilor liberi
care cauzeaza complicatii ale diabetului, precum bolile de inima si afectiunile nervoase, care pot conduce la orbire si amputari.

Un bolnav din 3 are rezerve minerale scazute. Consumul aditional de magneziu reduce multe complicatii asociate cu diabetul, precum bolile de inima, problemele renale, retinopatina diabetica, impotenta si afectiunile nervoase; magneziul este esential in trasportul glucozei si, de asemenea, important in eliberarea insulinei, ceea ce ajuta la controlul nivelurilor zaharului.

Exista si o serie de plante benefice care sunt folosite in occident..vrem sa numim doar unul:
Momordica Charantia (Bitter Melon).Contine un ingredient cu proprietati ca ale insulinei, cunoscut ca polipeptida - P, care scade nivelul zaharului sangvin.

Folosind cateva dintre aceste suplimente precum si altele, impreuna cu o alimentatie adecvata, sotul Cameliei, a reusit sa se vindece complet de diabet..

Acesta a folosit un plan in 3 etape:

In prima etapa a eliminat definitiv alimentele daunatoare si a folosit cateva din suplimentele
descrise, pana cand nivelul gliemiei a scazut sub 100.

In a doua etapa a reintrodus in dieta cateva din alimentele favorite si a continuat sa foloseasca cateva suplimente.

In a treia etapa acesta a inceput o dieta echilibrata bazata pe piramida alimentara pentru
diabet.

Aceasta etapa este urmata toata viata, si scopul ei este de a renunta treptat la medicamentele orale sau la insulina.

Urmand corect etapa, puteti obtine aceste rezultate treptat, in timp.

Pentru a explica cat mai bine acest proces, Camelia, impreuna cu sotul ei si cu echipa
AntiDiabet, lucreaza la un manual care va va lua de mana si va va indica toate secretele acestor etape care au avut rezultate excelente!

Mai mult decat atat, acest manual va fi insotit de zeci de retete si exemple de plan meniu zilnic.

Totodata se va deschide un forum prin care se anunta lansarea manualului. Pe acest forum va vom sustine si da sfaturi personalizate, iar comunitatea AntiDiabet va fi impreuna si fiecare membru isi va impartasi rezultatele.

Acest mesaj a fost publicat si pe blog la:
http://invingediabetul.info/blog-anti-diabet/
Asteptam commentariile/sugestiile dvs acolo.

Lansarea manualului AntiDiabet va avea loc "oficial" Joi, 5 august, 2010,la orele 11:30 :)

Echipa AntiDiabet tocmai a terminat de procesat videoul in care explica exact ce contine manualul AntiDiabet, precum si bonusurile pe care le veti primi.

De asemenea in acest video precizam costul cartilor, precum si modalitatile
prin care puteti intra in posesia lor.

Este un video scurt, de 4-5 minute. Puteti intra pe blog la http://invingediabetul.info/blog-anti-diabet/

Vrem sa va aducem la cunostiinta faptul ca manualul va fi distribuit in doar 100 de exemplare, intrucat face parte dintr-o testare de piata pe care o facem.



Tag-uri:

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare