Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 august 2010

VARZA

Varza

Folositi-o mai ales cruda.
Face cat un depozit intreg de medicamente

* Hepatita, bolile de ficat in general
O substanta continuta de catre varza, sulforafanul, stimuleaza puternic producerea unor enzime care joaca rolulde detoxifiant al ficatului.
De asemenea, consumul de varza s-a dovedit a preveni procesele de distrugere celularala nivelul ficatului, sub actiunea factorilor infectiosi sau a celor chimici.
Pentru a obtine aceste rezultate, se recomanda consumul verzei crude, sub forma de salata, de macar 3 ori pe saptamana.

* Boala canceroasa -
In ultimii douazeci de ani au fost efectuate nu mai putin de 94 de studii care au aratat ca varza c onsumata cruda, murata sau gatita rapid are efecte antitumorale si anticancerigene.
Substantele active din frunzele de varza stimuleaza apoptoza celulelor maligne (apoptoza=un program de autodistrugere folosit de organism pentru eliminarea celulelor imbatranite regleaza actiunea hormonilor steroidieni in organism (implicati in aparitia a numeroase forme de cancer), regleaza ritmul de diviziune celulara, stimuleaza cresterea productiei enzimelor responsabile de inactivarea si de eliminarea celulelor maligne.
Trei-cinci zile pe saptamana, in care consumam cate 200 de grame de salata de varza, ne pot salva viata, punandu-ne la adapost de o incredibila multitudine de forme de cancer despre care vom vorbi detaliat in cele ce urmeaza:

* Cancerul vezicii urinare
In medie, 336.000 de noi cazuri pe an la nivel mondial sunt diagnosticate cu aceasta boala, afectand de trei ori mai multi barbati decat femei.
Conform cercetarilor medicilor de la Universitatea din Texas, care au studiat cazurile a 697 de bolnavi de cancer al vezicii urinare, in paralel cu cazurile a 708 persoane sanatoase din aceeasi grupa de varsta si de aceeasi rasa, consumul de varza reduce puternic incidenta acestei boli.
La persoanele care consuma de mai multe ori pe saptamana varza cruda (dar si alte legume inrudite, cum ar fi varza rosie, conopida si broccoli) incidenta cancerului vezicii urinare este cu 29% mai mica.

* Cancerul la prostata -
O cercetare facuta in Statele Unite pe 1000 de persoane de sex masculin arata ca persoanele care consuma, la macar o treime din mese, legume in stare cruda, au cu 35% mai mari sanse sa nu faca aceasta boala.
Interesant este ca la cei care consuma, la macar o treime din mese, in mod special varza cruda si legume inrudite (broccoli, conopida, varza rosie), riscul de a face cancer la prostata scade cu 44%.

* Cancerul la san
Nu avem spatiu pentru a rezuma in acest articol toate studiile facute despre efectele preventive ale consumului de varza in neoplasmul mamar (in Singapore, China, Statele Unite, Polonia, Olanda), dar toate arata ca femeile care consuma varza cruda sau murata se bucura intr-o proportie foarte ridicata de imunitate fata de cancerul la san. Conform cercetarilor, cea mai ridicata rata a imunitatii o au femeile care au consumat varza, inca de la varsta de 12-13 ani, macar o data la 2-3 zile.
In multe regiuni din Polonia de pilda, unde datorita obiceiurilor culinare, o femeie consuma inca din adolescenta in medie, 25- 30 kg de varza pe an, cazurile de cancer mamar sunt mai rare, cu incredibilul procentaj de 72%, decat in celelalte zone ale lumii.

* Cancerul de colon si de rect -
Intr-un studiu-gigant facut in Olanda, au fost colectate datele privind vulnerabilitatea la cancer intestinal, in raport cu obiceiurile alimentare, de la o suta de mii de persoane, pe o perioada de timp de sase ani.
Conform raportului final al acestui studiu, publicat in anul 2000, la persoanele care consuma zilnic vegetale crude se inregistreaza cu 25% mai putine cazuri de cancer intestinal.
La vegetarienii care consuma cu predilectie legume din familia cruciferelor, adica varza, varza rosie, conopida si broccoli, incidenta cancerului de colon si de rect este cu 49%mai redusa, fiind practic de doua ori mai protejati de aceasta teribila afectiune.

* Cataracta -
Salata de varza cu ulei de masline este o excelenta sursa de vitamina C si de vitamina A. Ambele vitamine au un puternic efect antioxidant si, intre altele, stopeaza procesul de producere al cataractei. Asadar, pentru profilaxia acestei afectiuni, se recomanda consumul, macar de trei ori pe saptamana, al verzei proaspete, cate 200 de grame minimum, sub forma de salata.

Tratamente interne

* Obezitate -
In Statele Unite si, mai nou, in Europa, curele de slabire pe baza de varza fac adevarate furori. Cea mai populara este de departe cura cu supa de varza, cu care se obtin cele mai rapide scaderi in greutate si pe care... nu v-o recomandam !. De ce? Pentru ca hranitul exclusiv cu varza fiarta si, eventual, cu alte mici adaosuri hipocalorice este o tortura ineficienta pe termen lung.
In schimb, consumul zilnic, macar la pranz si la cina, a cate 200-300 de grame de salata de varza cruda, poate face minuni in reglarea ponderala, e drept, pe termen lung. Varza este foarte bogata in fibre (celuloza), are putine calorii, multe vitamine si minerale, ajutandu-ne sa slabim natural in tact sanatos.
Obiceiul de a consuma timp de 3-4 zile pe saptamana aceasta salata in cantitati mari are si alte avantaje: reduce cantitatea de hrana consumata la fiecare masa, curata organismul de toxine, ne ajuta in regimurile disociate.
Mai mult, consumul acestei salate este un important pas pentru schimbarea obiceiurilor alimentare si a stilului de viata, cheia reglarii greutatii corporale.

* Adjuvant contra cancerului uterin -
Un miniexperiment la care au participat 30 de femei cu cancer uterin in stadiul I (unu) a presupus consumul unui extract de varza, care contine o substanta denumita I3C (prescurtarea de la indol-3-carbinol). Dupa 12 saptamani de administrare, analizele au aratat ca la 47,5% dintre femeile care au beneficiat de experiment, celulele maligne au disparut, neoplasmul inregistrand remisie completa.
Prin comparatie, la nici una dintre pacientele din grupul de control, care au luat un remediu placebo (fals), nu s-a inregistrat remisia cancerului. Contra acestei afectiuni se recomanda o cura de 3-4 luni, timp in care se consuma suc foarte proaspat de varza, din care se beau 600-800 de ml pe zi.

* Adjuvant contra cancerului la san -
Mai multe studii de medicina experimentala arata ca tratamentele cu compusii pe baza sulf prezenti in varza determina remisia tumorilor maligne mamare, intr-un procentaj de cel putin 40%. Ca adjuvant contra acestei afectiuni, se recomanda consumul zilnic de salata proaspata de varza la macar o masa. Suplimentar, se tin cure de cate 4 saptamani, in care se consuma cate un pahar (200 ml) de suc de varza, dimineata si seara.

* Valori ridicate ale colesterolului, ateroscleroza (arterioscleroza)-
Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Hawaii, Statele Unite, au evidentiat faptul ca unii compusi din varza impiedica transportul colesterolului cu densitate redusa (forma periculoasa a acestuia), catre vasele de sange si catre tesuturi.
De asemenea, varza impiedica formarea placilor de aterom si sclerozarea peretilor arterelor. Se recomanda consumul de varza sub forma de salata, cate 300 de grame zilnic, vreme de macar trei zile pe saptamana.

* Constipatia -
Cel mai simplu tratament este consumul de varza murata, macar 200 de grame pe zi. In varza murata se gasesc asa-numitele "bacterii prietenoase", care combat constipatia prin reglarea florei intestinale. Apoi, varza murata este bogata in fibre (celuloza) de unde si efectul ei de "matura" a colonului, din care extrage, prin absorbtie, toate reziduurile si apoi ajuta la eliminarea lor prompta.

* Surmenaj fizic si intelectual -
Consumul de varza cruda sub forma de salata este un tratament tonic extraordinar pentru sistemul muscular si pentru sistemul nervos. Bogata in vitamine si in minerale, continand substante cu efecte stimulatoare pentru sistemul nervos central, fitohormoni care intensifica procesele de regenerare din organism, varza are efect adaptogen si anti-oboseala.
Se tin cure de trei saptamani, timp in care se consuma la pranz si la masa de seara cate o farfurie (125 de grame) de salata de varza. Acest tratament este fo arte bun adjuvant si contra depresiei psihice..

* Menopauza -
Studii preliminare arata ca un consum saptamanal de varza cruda (200 de grame pe zi, vreme de macar 4 saptamani) imbunatateste secretia hormonului estrogen si, important, regleaza raspunsul receptorilor acestor hormoni din organism. Rezultatul este instalarea mai tarzie a menopauzei, atenuarea simptomelor de inceput ale acesteia (bufeuri, transpiratie, nervozitate etc.), prevenirea si combaterea unor afectiuni specifice menopauzei, cum ar fi osteoporoza, prolapsul uterin, cancerul ovarian si uterin.

* Infectii respiratorii -
Varza este mai bogata in vitamina C decat portocalele, are putine calorii si multe substante cu efect antioxidant, contine magneziu, potasiu, calciu. Toate aceste caracteristici o recomanda in mod special ca remediu pentru intarirea imunitatii. Se administreaza proaspata, sub forma de salata, cate 3-400 de grame pe zi, la bolnavii cu infectii respiratorii, pentru a sustine si pentru a grabi procesul vindecarii.
Persoanelor care iau antibiotice de sinteza li se recomanda si varza murata, pentru restabilirea florei tubului digestiv si pentru contracararea efectului imuno-supresor al acestor medicamente.

Tratamente externe

* Arsuri de gravitate mica si medie -
Se fac spalaturi si se pun comprese vreme de 15 minute, cate 2-3 pe zi, cu suc proaspat de varza. Are efect antiinfectios (antiseptic), ajuta la o vindecare mai rapida si estetica, previne formarea cicatricelor cheloide.

* Rani care se vindeca greu -
Se pun zilnic comprese cu suc de varza, care se tin vreme de o ora, dupa care se lasa zona tratata sa se usuce la aer inca o ora. Studiile arata ca prin mecanisme inca prea putin cunoscute (se presupune ca varza contine substante stimulatoare ale cresterii anumitor tesuturi), procesul de vindecare al ranilor este mult accelerat, scade riscul de infectie, semnele care raman dupa vindecare sunt mult mai putin vizibile.

* Eczeme infectioase, infectii fungice
Frunzele de varza proaspat zdrobite cu ciocanul pentru snitele se pun pe zona afectata, apoi se aplica deasupra un nailon, care se fixeaza cu bandaj sau cu leucoplast. Se lasa sa actioneze vreme de 4 ore pe zi, dupa care zona tratata se lasa sa se zvante la aer, macar 45 de minute. Aplicatia se face pana la vindecare. Compusii pe baza de sulf din frunzele de varza au o puternica actiune antiseptica asupra bacteriilor si a ciupercilor parazite.

* Cancer de piele -
Se pune zilnic si se tine vreme de 4-6 ore pe zona afectata, o cataplasma din frunze de varza, identica cu cea prezentata anterior, la tratamentul eczemelor. Foarte multe persoane cu epiteliom bazocelular si spinocelular au beneficiat de uimitoarele efecte ale acestui tratament simplu, dar care da rezultate acolo unde cele mai savante si invazive metode de tratament dau greu rezultat.

* Entorsa, luxatii -
Se pun pe zona afectata frunze de varza bine zdrobite (vezi mai sus) si se leaga cu o fasa. Aplicatia se face vreme de 4 ore pe zi. In primele doua zile de la producerea accidentului se pun deasupra cataplasmei si pungi cu cuburi de gheata.. Practica arata ca datorita acestui tratament, timpul de refacere a ligamentelor se scurteaza, durerile sunt atenuate, in multe cazuri, iar pungile cu lichid sinovial care se formeaza sunt mult mai mici.

* Dureri reumatice -
Pe zona afectata, se pun dimineata si, eventual si seara, frunze de varza bine zdrobite. Se tin minimum doua ore. Intern, se consuma cate 1-2 pahare de suc proaspat de varza pe zi, in cure de 40 de zile, urmate de 14 zile de pauza. Tratamentul extern si intern cu varza proaspata are efect antiinflamator articular, incetineste sau chiar stopeaza procesele degenerative, ajuta la recastigarea mobilitatii articulare.

FRUMUSETE

* Ten incarcat -
Se sterge vreme de cinci minute, in fiecare dimineata si in fiecare seara, pielea de pe obraji si de pe gat, cu un tampon bine inmuiat, din cand in cand, in suc proaspat de varza. Aceasta aplicatie are un excelent efect de curatare a pielii, previne tulburarile de pigmentare, da un plus de stralucire tenului astfel tratat.

* Piele imbatranita –
Bogata in vitamina A si in vitamine din complexul B, continand substante care imbunatatesc irigatia cu sange a pielii, avand efect de curatare profunda a tenului, sucul de varza este unul din secretele saloanelor de cosmetica care obtin rezultate miraculoase. Se pun comprese cu suc foarte proaspat de varza, care se tin vreme de 10-15 minute, dupa care se indeparteaza si se lasa pielea sa se usuce la aer alte 15 minute. In final se aplica o crema hidratanta.

VARZA ROSIE

Este, practic, aceeasi specie ca si varza alba, fiind o varietate a acesteia. Dincolo de infatisare, intre varza rosie si cea alba mai sunt insa si alte diferente, invizibile cu ochiul liber, dar extrem de importante. De pilda, spuneam despre varza alba ca are un continut de vitamina C mai mare decat portocalele. Ei bine, varza rosie contine pana la... 6-8 ori mai multa vitamina C decat surata ei alba, fiind un adevarat concentrat din aceasta vitamina.
Apoi, pigmentii care dau culoarea rosie acestei legume au un rol foarte important ca medicament. Asadar, tinand cont ca modalitatile de preparare ale verzei rosii sunt perfect identice cu cele prezentate la cea alba, sa vedem in continuare cateva recomandari terapeutice extrem de importante:

* Alzheimer –
Antocianii, adica pigmentii rosii din aceasta varietate de varza, fac adevarate miracole in prevenirea si in combaterea degenerarii celulelor din sistemul nervos central.
Se consuma salata proaspata, cate 300 de grame pe zi, in cure de 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.
Inca nu se stiu foarte multe lucruri despre capacitatea tratamentului cu varza rosie de a restabili functiile cerebrale alterate de Alzheimer, insa efectul de prevenire si de incetinire sau chiar de blocare a evolutiei bolii cu ajutorul verzei rosii este cert.

*Febra -
Se administreaza salata de varza (150 de grame) sau sucul de varza (100 ml) de 2-3 ori pe zi.
Continutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajuta inima si sistemul cardiovascular sa reziste cu succes la temperaturii ridicate, catalizeaza actiunea sistemului imunitar, care este principalul "beneficiar" al acceselor de febra.

* Alergia -
Este prevenita de o cura cu salata de varza rosie cruda (ori chiar murata) pe timpul iernii. Se consuma 200-300 de grame zilnic, pe o perioada de timp de 3 luni urmata de alte 3 saptamani de pauza, dupa care se poate relua. Bogatia de vitamina C si de antioxidanti din aceasta leguma ajuta la reglarea reactiei sistemului imunitar la interactiunea cu factorii externi.

USTUROIUL

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de aliment
pur. Contra sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze nu au nici o sansa.
Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si
plamânii. Omoara cei mai oribili microbi – chiar si pe cei ai leprei, gonoreei
si cangrenei – în cinci minute fix! în testele de laborator, acesti germeni au
fost aruncati efectiv pe marginea unui platan de cultura! Un miligram de usturoi avea aceeasi putere cu douazeci si cinci de unitati de penicilina.
Este o planta atât de puternica încât, când e frecata’pe picioarele cuiva, intra rapid în sânge si poate avea un efect benefic în plamâni. O cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor. Se face tocând câtiva catei de usturoi, amestecându-i cu putin untdelemn de masline si aplicând mixtura pe talpi.
Oameni bolnavi de plamâni – ajunsi în pragul mortii – suferind de tot felul de
maladii respiratorii (astma, emfizem si oribilele bronsite, alergii si abcese
pulmonare) s-au întremat si au plecat complet vindecati, laudând aceasta planta
miraculoasa.
ÎNVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE
In 1948, dupa ani întregi de cercetari, oamenii de stiinta au confirmat în
sfârsit cu fermitate “puterea de penicilina” a usturoiului, izolând diversele
substante din el. Alliina, prima substanta izolata, avea efect contra germenilor
care cauzeaza intoxicatia cu salmonella, dizenteria si contra stafilococilor
care provoaca furunculele si ulceratiile purulente ale pielii. “
La fel de eficienta era si împotriva streptococilor, care cauzeaza scarlatina,
difteria, erizipelul, inflamarea învelisului inimii (febra reumatica) .
Allicina, un alt ingredient, înfrunta conjunctivita (infectia ochilor),
putrefactia (descompunerea mâncarii în alimente si în intestine), febra tifoida,
holera si TB.C.-ul. De atunci, în usturoi s-au gasit multe alte substante
importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte
dintre ele. De fapt, usturoiul este una din cele mai bogate surse de germaniu si
seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inima si a multor forme de
cancer). Ajoena este o substanta care “dilueaza” sângele, astfel prevenind
cheagurile potential periculoase. Când animalele de laborator au fost hranite cu
o singura doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au
redus cu suta la suta, timp de douazeci si patru de ore. De asemenea, ajoena
actioneaza contra a doua tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezenta în
canalul extern al urechii, si o alta care cauzeaza Candida sivaginita.
Usturoiul are peste o suta de compusi ai sulfului cunoscuti. Acesti compusi ai
sulfului sunt ce-i care-i confera usturoiului puterea sa de lupta contra
bolilor, ajuta la reducerea tensiunii si a nivelului de zahar din sânge, alunga
astma si bronsita, îmbunatatesc circulatia si functiile inimii, previn cancerul
si ajuta organismul sa se debaraseze de toxinele periculoase. .
PREVENIREA ÎNFUNDARII ARTERELOR
Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele
medicale au aratat ca radacina cu aroma întepatoare are “o actiune protectoare
foarte semnificativa” în limitarea efectelor coagularii sângelui gras, conform
doctorilor Arun Bordia si H.C. Bansal de la R.N .T. Medical College, Udaipur,
India, într-un articol din revista medicala britanica The Lancet, aparut în 29
decembrie 1973, medicii au spus ca sângele a zece pacienti s-a coagulat mai
încet când acestia au mâncat usturoi cu alimente grase, decât atunci când le-au
mâncat fara usturoi. Dupa parerea lor, aceasta însemna ca usturoiul putea
încetini acumularea depunerilor de grasime pe peretii arterelor si ajuta la
prevenirea colmatarii acestora. Concret, o suta de grame de unt s-au adaugat la
o masa consumata de pacientii testati. Peste trei ore, acestia au prezentat un
nivel mediu al colesterolului de 237,4 miligrame la suta. Când, dupa trei ore,
mâncarii identice i s-a adaugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame
de usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la suta. S-a descoperit
ca uleiul de usturoi are si singur acest efect – fie ca e luat ca ulei pur, ca
suc de usturoi sau în usturoiul integral. In plus, uleiul de usturoi a redus
nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din sânge). O masa care continea unt
a rezultat într-un nivel de fibrogen ajuns la 320,9 miligrame la suta – în trei
ore. Când în mâncare s-a adaugat usturoi, nivelul de fibrogen din sânge, trei
ore mai târziu, era de 256,4 miligrame la suta. In ambele cazuri, usturoiul a
coborât efectiv nivelurile de colesterol sl fibrogen sub valorile normale.
COBOARA HIPERTENSIUNEA Se spune ca sute de medici au gasit usturoiul ca fiind
cel mai sigur si mai de nadejde mod de a coborî hipertensiunea. Nimeni nu stie
exact din ce cauza. Unii doctori cred ca usturoiul dilata (deschide) arterele,
usurând presiunea. Altii citeaza puterea sa de a înlatura infectiile de diverse
feluri si, prin urmare, a reduce tensiunea crescuta. Totusi, e clar ca tensiunea
scade. Medicii raporteaza – în cazuri dupa cazuri – ca simptome ca slabiciunea,
ametelile, pulsatiile dureroase ale capului, tiuitul din urechi, durerile
pectorale de tipul anghinei, respiratia scurta, durerile de sale, amortelile sau
furnicaturile, dispar toate, rapid si usor.
De fapt, usturoiul pare sa satisfaca toate cerintele unui agent terapeutic
perfect pentru reducerea tensiunii sangvine:
1. Este absolut sigur.
2. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a gasit nici o limitare a
dozajului.
3. Tensiunea sangvina se reduce treptat – într-o perioada de timp – fara nici o
cadere neasteptata care ar putea soca organismul!
4. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul,
sub îngrijirea medicului.
5. In aproape toate cazurile testate, a alungat slabiciunile, ametelile,
durerile de cap, tiuiturile din urechi, durerile de piept.
6. Se pot obtine bune rezultate,indiferen t de vârsta sau de conditie.
7. Este usor de luat, sub forma de tablete fara miros.
Actualmente, tabletele si capsulele cu usturoi, care se gasesc fara reteta la
plafarurile de pretutindeni, sunt folosite pe scara larga de medici pentru
reducerea tensiunii si alungarea simptomelor acesteia.
Hipertensiunea e extrem de periculoasa fiindca, în primul rând, simptomele ei
nu sunt întotdeauna prezente – multi suferinzi nici macar nu stiu ca o au – si
în al doilea rând, aproape întotdeauna duce la probleme ale inimii, venelor si
arterelor, sub forma de crize, cheaguri, hemoragii, blocaje renale, atacuri de
cord sau chiar moartea subita, daca nu e controlata.
Totusi, un lucru ar trebui sa fie clar – usturoiul nu este un leac pentru
hipertensiune; nu face decât sa coboare tensiunea si efortul impus inimii,
venelor si arterelor, plus alte simptome neplacute, care pot reveni când terapia
cu usturoi înceteaza. Oricum, folosirea prelungita a usturoiului a tins, în
multe cazuri, sa coboare permanent hipertensiunea!
UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU DIABET Folosirea usturoiului a redus nivelul
de zahar din sângele diabeticilor. Intr-un caz, un om cu diabet avansat aflase
de la doctori ca era într-o situatie fara speranta si a fost trimis sa moara
acasa, la vârsta de saizeci de ani. La nouazeci de ani, înca mai traia,
sanatos-tun. Incepuse sa manânce o combinatie de usturoi, patrunjel si creson.
Nivelul zaharului din sânge i-a coborât de la 200 si ceva la 110. Si a continuat
sa foloseasca fericit acest remediu, ani de zile. Usturoiul nu vindeca diabetul
si nu trebuie folosit fara permisiunea medicului.Dar poate fi un mod util de a
coborî nivelul zaharului si, astfel, a controla boala. Surprinzator si
interesant, însa, este faptul – consemnat de mai multe ori – ca usturoiul poate
reduce nivelul zaharului din sânge la diabetici.
UN ALIMENT BIBLIC TESTAT COMPARATIV CU MEDICATIA ANTIDIABETICA
Usturoiul – desi are o actiune putin mai înceata – este la fel de eficient ca
tolbutamida (un medicament oral pentru diabetici) la eliminarea glucozei
excesive din sânge. Doamna RB., consumatoare de usturoi, spune: “Recent, mi s-a
pus diagnosticul de diabet moderat. Medicul mi-a spus ca, daca nivelul zaharului
din sânge nu-mi scadea, trebuia sa iau un medicament oral. Citisem despre modul
cum poate usturoiul sa reduca nivelul zaharului din sânge. Asa ca am început
imediat sa iau câte o capsula de usturoi de 0,32 gr., pe lânga vitamine si
drojdia de bere, dupa fiecare masa. Rezultatul: zaharul din sânge mi-a revenit
la normal si nu mi-a mai fost necesar sau prescris nici un medicament.
REÎNTINERESTE FICATUL Principala valoare a usturoiului în tulburarile hepatice
consta în puterea sa de a detoxifia bacteriile putrefactive din intestine si,
astfel, a ajuta ficatul sa se odihneasca. Este un stimulent dovedit al
sucurilor gastrice si ajuta cresterea si vigoarea circulatiei sangvine prin
ficat. Se sustine ca o lingurita de usturoi în .amestec cu o lingura de
untdelemn de masline sau ulei de soia, luata seara, învioreaza ficatul si îl
reîntinerese atât de mult încât pielea de pe trup va straluci de activitate
reînnoita. Utilizatorii spun ca e într-adevar o planta miraculoasa.
Daca usturoiul nu e tolerat, cauza consta într-o deficienta a organelor
digestive – mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat în stare buna, spune
ea, nu se va revolta niciodata împotriva unui element atât de natural si benefic
ca usturoiul.
UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU CISTITA
Infectiile urinare pot fi dureroase si handicapante. Doamna S.B.. povesteste cum
a folosit usturoiul pentru a combate o persistenta infectie a vezicii: “Pentru
aceia dintre dumneavoastra care pot suferi de cistita, usturoiul poate fi
raspunsul. Dupa ce m-am îmbolnavit de câteva ori, am hotarât sa-mi încerc
propriul remediu. Am tocat câte trei catei mari de .usturoi, de trei ori pe zi,
i-am pus într-o lingurita si i-am înghitit cu apa. Dupa cinci zile, cistita mi-a
trecut. Atât de simplu (…).”
“Am mai avut cistita o singura data, si usturoiul si-a facut efectul din nou.
Poate ca merge si pentru infectiile rinichilor. Doctorita mea n-a fost deloc
surprinsa, întrucât a avut odata un pacient cu cancer la plamâni care a trait
mai mult decât se asteptase ea, si mânca usturoi. Medicamentul minune – chiar
merge!”
UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU BOLILE DE STOMAC. Luat cu regularitate,
usturoiul poate vindeca bolile de stomac si intestine, afirma un reputat
cercetator si expert în terapia cu usturoi. Se stie ca allicina din usturoi
stimuleaza peretii stomacului si ai intestinelor pentru a secreta enzime
digestive. Dar usturoiul luat de persoanele suferinde de asemenea afectiuni
trebuie sa fie diluat sau amestecat cu alte mâncaruri, precizeaza acelasi
expert. Un mod excelent de a atenua efectele usturoiului este acela de a-l gati,
sau a-l combina cu ou si lapte. Totusi, usturoiul nici macar nu e nevoie sa fie
mâncat. Se poate folosi în cataplasme sau bai pentru picioare si mâini, spre a
calma stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atât de mari, încât e absorbit
direct prin piele. Folosit în acest mod, are o eficacitate declarata de nouazeci
si cinci la suta.
Din cele mai vechi timpuri si pâna în prezent, usturoiul a fost laudat în
întreaga lume pentru eliminarea gazelor, a crampelor si a simptomelor de
inflamare.
TOATE SIMPTOMELE AU TRECUT
S-au înregistrat rezultate miraculoase, care au fost catalogate si consemnate
amanuntit, dupa cum urmeaza: îngreunarea de dupa masa a fost înlaturata complet
în cincisprezece cazuri si usurata partial în sase cazuri din douazeci si cinci
- dintr-un total de 84% eficacitate! Râgâielile au disparut complet în
treisprezece cazuri, si partial în noua – din douazeci si cinci – la un total de
88% eficacitate! . Flatulenta a disparut complet în douazeci de cazuri din
douazeci si cinci – un total de 80% eficacitate! Colicii cu gaze au disparut
complet în treisprezece cazuri si s-au usurat partial în opt – la un total de
84% eficacitate! . Greturile au disparut complet în sase cazuri din opt – pentru
un total de 75% eficacitate! Se raporteaza ca usturoiul nu aduce numai o
usurare temporara, ci eliberarea permanenta de aceste dezordini gastrice.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca usturoiul e un carminativ care poate fi
folosit în cazurile de flatulenta si colici, pentru a elimina gazele din stomac
si intestine si a diminua crampele dureroase.
CUM SE POATE FOLOSI ACEST ALIMENT BIBLIC PENTRU A CALMA DIGESTIA
Ca uz extern, usturoiul se poate folosiîn cataplasme sau bai de picioare si de
mâini. Intern, usturoiul maruntit poate fi luat cu miere, înainte sau dupa mese
(folositi o jumatate de catel). De asemenea, usturoiul se poate folosi sub forma
de tablete sau capsule.
UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU CONSTIPATIE.Un reputat cercetator si expert în
terapia cu usturoi declara ca persoanele care sufera de constipatie îsi pot gasi
usurarea mâncând cu regularitate cantitati moderate de usturoi, amestecate cu
ceapa, lapte sau iaurt. Allicina din usturoi, afirma el, stimuleaza miscarile
peristaltice ale peretilor intestinali si, în acest mod, produce mobilitatea
scaunului.
REMEDIUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU DISPARITIA IMEDIATA A ARSURILOR SI DURERILOR DE
URECHI.
Doamna LC. spune: “Timp de un an, am folosit ulei de usturoi pentru
durerile de urechi. L-am vazut facând minuni în zece-cinci-sprezece minute de la
spargerea unei capsule cu ulei de usturoi, turnata în ureche si retinuta cu un
tampon de vata. Le-am spus prietenilor si rudelor cât de repede îmi trece
durerea si toti sunt gata sa jure! – Sora mea avea o infectie a urechii
interioare si toata noaptea plângea de durere. Mi-a dat telefon la ora patru
dimineata, în lacrimi. Sotul ei a venit si a luat putin ulei, iar durerea i-a
trecut în cincisprezece minute. De asemenea, am descoperit absolut întâmplator
ca arsurile sunt ajutate prin frectie cu ulei de usturoi pe locul ars. Durerea
trece aproape imediat dupa aplicare si masarea arsurii. Nepotul meu s-a ars
destul de grav la mâna, pe plita electrica. Dupa ce i s-a aplicat ulei de
usturoi, a fost foarte usurat si a dormit toata noaptea fara sa se plânga.
LEACUL ALIMENTAR BIBLIC A VINDECAT MULTE URECHI CARE TIUIAU
Doamna N.V. spune: “Am descoperit un remediu foarte simplu si ieftin pentru
slabirea auzului si tiuitul urechilor (…). Urechile îmi sunau atât de tare
încât abia mai auzeam. Acum trei ani, am citit: -Se spune ca un strop de suc de
usturoi pus în ureche face bine la auzul cu probleme. Am încercat, cu rezultate
miraculoase ; începeti aplicând formula cam de trei ori pe saptamâna si, pe
masura ce starea vi se amelioreaza, puteti reduce dozajul. Eu o folosesc în
prezent cam o data la o saptamâna sau, la zece zile si rezultatele bune se
mentin.”
UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PROBLEMELE NASULUI SI ALE GÂTULUI
Usturoiul e cunoscut de mult timp ca antiseptic miraculos în cazurile care
implica infectii la ochi, urechi, nas si gât. Daca se ia o bucata de usturoi în
gura, la începutul unei raceli, pe partea dintre dinti si obraz, raceala va
disparea în câteva ore sau cel mult o zi.
De asemenea, usturoiul are efect curativ asupra bolilor cronice ale organelor
respiratorii superioare, absorbind toxinele – ceea ce e valabil si pentru
inflamatiile cronice ale amigdalelor, glandelor salivare si glandelor limfatice
învecinate, empiemele sinusurilor maxilare, faringitele si
laringitele grave si alte boli. De exemplu: aceasta miraculoasa planta
vindecatoare face ca dintii slabiti sa prinda din nou radacini si înlatura
tartrul! Are efect curativ asupra cataractei si inflamarii canalelor lacrimale!
Va doare urechea? înfasurati planta în putin tifon si introduceti- o în canalul
exterior al urechii! Va doare capul? Usturoiul e aspirina naturii, dilatând
venele si arterele pentru a elimina congestia. Stoarceti putin suc de usturoi
într-o lingurita de miere (este un vechi remediu al pieilor-rosii! ).
Stranutati, aveti nasul înfundat sau va chinuieste alergia? încercati putin
usturoi tocat, înghitit cu apa. Se spune ca, în asemenea cazuri, usturoiul face
minuni!
UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC ALUNGA IMEDIAT RACELILE SI DURERILE DE GÂT
Usturoiul actioneaza mai repede decât vitamina C la vindecarea racelilor. Daca
se tine un catel de usturoi în gura, raceala va disparea în câteva ore, maximum
o jumatate de zi. Nu va ustura deloc, daca nu îl mestecati. Doar razuiti-l cu
dintii, din când în când, pentru a elibera câte putin suc. (Daca usturoiul e
prea tare, încercati cu unul dintre verii sai mai blânzi, ca usturoi-dulce,
Alium schoro-doprasum – sau prazul.) în acest mod, o durere de gât se poate opri
în câteva minute (merge chiar si pentru temutele dureri de gât care sunt
simptome ale difteriei!). Am descoperit ca reuseste de fiecare data – si e mult
mai de nadejde decât vitamina C, care poate sa dea rezultate sau nu si,
adeseori, nu face decât sa amâne inevitabilul. Usturoiul asigura o vindecare
permanenta, nu doar temporara. Usturoiul, planta întineririi miraculoase, si
altele ca urzicile (Urtica sp.), hreanul (Armorada rusticana) si boabele de soc
(Sambu-cusnigra) – toate sunt alimente biblice celebre pentru capacitatea lor de
a usura simptomele alergice. Socul, de exemplu, contine doi compusi activi
contra virusilor de gripa. Indicam în acest sens ceaiul din boabe de soc. Ceaiul
de urzici-vii (Urtica dioica) are un lung istoric de tratament contra tusei
(inclusiv a tusei convulsive) si a racelilor, curgerilor de nas, congestiilor de
piept si bronsitelor. Radacinile sau frunzele de urzici, folosite în suc sau
ceai, erau medicamente sigure si nepericuloase pentru a deschide tuburile si
caile din plamâni ; urzica e o antihistamina puternica. Nimic nu este mai
dramatic decât vindecarea de alergie si guturai pe care o asigura frunzele de
urzica, încercati doua lingurite de frunze uscate si congelate la o ceasca de
apa clocotita. Puneti la asezat pâna se raceste, îndulcita dupa gust. Hreanul -
folosit de evrei secole de-a rândul ca simbol al celor sapte ierburi amare de
Pasti are o îndelungata reputatie de muco-kihetic. Altfel spus, are capacitatea
de a dilua flegma sau mucusul, usurându-i astfel eliminarea din sistem. Nimic nu
se compara cu o lingurita de hrean proaspat pentru a curata sinusurile. Doza
zilnica e necesara numai pâna când cedeaza simptomele alergici, în continuare,
nu mai e nevoie decât de câteva lingurite de hrean pe luna, pentru a preveni un
nou atac de alergie.
UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PROBLEMELE FEMEILOR . Bufeuri de febra?
Incercati usturoiul. Depresie? Puneti putin usturoi în salata. Iritabilitatea,
anxietatea, greturile, migrenele, oboseala sau agitatia, balonajul abdominal,
umflarea extremitatilor, ametelile, tulburarea vederii, umflarea si
sensibilizarea dureroasa a sânilor, crampele, anemia, problemele tiroidiene -
toate au fost rezolvate de usturoi sau de substantele pe care le contine
usturoiul. Emenagog dovedit, stimuleaza menstruatia. Este un remediu milenar
pentru problemele femeilor.
Astazi, stim ca posibilitatea usturoiului de a mari absorbtia de vitamina B-l în
organism poate fi de o valoare extrema pentru alungarea greturilor matinale, a
tensiunilor premenstruale si a multor alte probleme. Medici de renume au
constatat ca usturoiul combate febrele, iritabilitatea, insomnia, palpitatiile,
frisoanele, mâncarimile, obezitatea, leucoreea, artrita si multe alte maladii.
Desigur, usturoiul se gaseste si sub forma de pudra, pastile sau capsule, la
majoritatea plafarurilor si a farmaciilor specializate în Plante medicinale.
Ceaiul se prepara doar amestecând o lingurita de praf într-o ceasca de apa
fierbinte, adaugând miere dupa gust. Sau o cantitate mica, maruntita într-o
lingurita de miere, poate fi inghitita cu apa înainte de mese.
REMEDIUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU EXCRESCENTE DUREROASE SI SPASME LA COLON . M.V
., medic stomatolog, relateaza ca timp de zece ani si-a facut tratamente cu raze
X si radiu pentru a eradica niste excrescente urâte ale pielii care-i tot
reapareau, cu toate ca un medic îi spusese ca erau benigne. La aplicarea
uleiului din aceasta planta uluitoare, usturoiul – care-i vindecase spasmele la
colon – umflaturile dureroase de pe fata i-au disparut complet. Prima oara a
încercat formula pentru o excrescenta de lânga ochi. A aplicat cu regularitate
ulei de usturoi – din capsule – si în circa o luna umflatura a disparut. A doua
oara, a încercat-o pentru o excrescenta din plantatia parului, care crestea
rapid, atingând chiar marimea unei monede de zece centi când si-a dat seama
prima oara de existenta ei. Din nou, uleiul de usturoi a vindecat-o vazând cu
ochii. Aceste excrescente, spune el, erau cauzate de niste arsuri solare grave,
iar radiologul care i le-a diagnosticat l-a sfatuit sa le usuce cu ajutorul
alcoolului – pe care l-a încercat timp de doua, trei luni, fara succes. “Si sa
te mai miri”, comenteaza el, “ca ne intereseaza declaratiile despre usturoi si
cancer? Chiar daca nu erau maligne, aceste excrescente s-ar fi putut cu
siguranta dezvolte în acel sens, având în vedere antecedentele mele medicale.
Si, categoric, nu s-au vindecat pâna nu am aplicat usturoiul.Mai mult, erau
urâte si dureroase. Speram ca aceasta experienta a noastra sa se dovedeasca
utila si pentru altii. Tratamentul e inofensiv si, în cazul nostru, s-a dovedit
cum nu se poate mai benefic.
LEACUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PICIORUL ATLETULUI.Ani de zile, Sorin V. a
suferit în tacere din cauza unui parazit sau fungus pe care-l luase de pe
dusumeaua uda a unui vestiar. Degetele de la picioare i se înrosisera, se cojeau
si îl dureau. Calcâiul si talpa erau înasprite de mii de mici perforatii uscate.
Picioarele i se roseau insuportabil si se jena sa se descalte. Avea arsuri,
mâncarimi si dureri. ,
Când toate medicamentele s-au vadit neputincioase, usturoiul s-a dovedit ca e
un leac sigur pentru piciorul-atietului. Metoda de fata consta în a întinde
putin usturoi proaspat zdrobit peste zona afectata. Va da o senzatie de
caldura, pentru cam cinci minute. Trebuie sa ramâna pe piele timp de o jumatate
de ora. Apoi, piciorul se spala cu apa simpla. Repetati procedeul o data pe zi,
timp de o saptamâna, si adio afectiune. (Daca pielea arde, luati imediat
usturoiul, spalati cu apa si încercati din nou mai târziu, cu suc de usturoi
diluat în apa, pâna gasiti o mixtura care sa nu arda, întrucât excesul de
usturoi poate agrava boala.) Pentru a preveni reaparitia infectiei, fierbeti-va
ciorapii.
UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU ARTRITA, REUMATISM SI NEVRALGIE
Remediile cu usturoi pentru artrita includ folosirea lui ca tonic sau frectii cu
ulei vegetal obisnuit în care s-a prajit usturoi. Se spune ca un tonic simplu,
preparat din usturoi maruntit într-o lingura de miere, luat la masa pe o
perioada de timp, poate face minuni pentru a alunga durerile si suferintele, mai
ales în cazuri de sciatica si guta. Un om de stiinta indian declara ca uleiul
extras din usturoi a avut întotdeauna mare succes în bolile paralitice si
reumatice. Un alt medic afirma ca durerea partilor reumatice poate fi mult
usurata frecându-le cu usturoi. “Da rezultate excelente”, sustine el. Un alt
savant de frunte si expert în terapia cu usturoi declara ca, luat intern,
usturoiul calmeaza rapid durerile reumatice si nevralgice.
CUM AU VINDECAT ALIMENTELE BIBLICE UN BRAT USCAT! In cartea sa, Despre oameni si
plante, renumitul specialist francez Maurice Messegue descrie o pacienta,
Anne-Marie M., de nouasprezece ani, care se nascuse cu un brat mai scurt, uscat,
care niciodata n-a crescut prea mult, nu-i folosea la nimic si a ramas îndoit
peste piept. Nu simtea nimic cu bratul (decât pe timp ploios, când o dureau
oasele) si nu si-l putea misca. Consultase multi medici, dintre care nici unul
nu-i putuse rezolva problema paraliziei si a estropierii de crestere. Aceasta
era o problema noua pentru Messegue, care a diagnosticat atrofia ca un gen de
rahitism. Cel mai important ingredient din remediul sau, declara el, era un
aliment tamaduitor simplu – varul aproape identic si mai blând al usturoiului -
ceapa (“continutul ei de sulf o face foarte eficienta împotriva reumatismelor” )
. Alte ingrediente includ lamâita, urzica-vie, brusturele mare si patrunjelul -
toate, alimente tamaduitoare din Biblie discutate în aceasta carte la paginile
82,131,220,222, 250 – ca diuretice, pentru a elimina toxinele (de asemenea,
spune el, ceapa – Allium cepa -este “un diuretic destul de puternic pentru a-1
fi vazut eliberând rinichii bolnavilor de uremie”). Paducelul, un aliment
vindecator din Biblie discutat în Capitolul 11, si mugurii de tei, au fost
recomandati ca sedativi usori. Musetelul comun, un alt aliment vindecator din
Biblie discutat la pag. 4142, a fost folosit pentru a calma nervii. Pentru
atrofie, a folosit coada-calului (Equisetum maximum) într-o prisnita de varza,
un aliment tamaduitor biblic, si creson, una dintre ierburile amare de la Cina
cea de Taina. Acest gen de cataplasma a actionat miraculos asupra unor animale
care abia se mai puteau tine pe picioare. Urma sa le foloseasca numai în
aplicatii externe, sub forma de cataplasme si bai de mâini si picioare. Trei
luni mai târziu, fata a revenit, vindecata în mod miraculos! A întins mâna.
“Priviti!” a exclamat ea si a luat cu mâna o foaie de hârtie de pe masa. “Sunt
atât de fericita!” a strigat “E asa de minunat, ca nici nu-mi vine sa cred
(…).”
Un martor sceptic a întrebat: “Vreti sa spuneti ca înainte nu va puteati
misca,bratul si mâna? Iar acum puteti?” “Exact”, a raspuns ea si, ca s-o
dovedeasca, l-a ciupit de mai multe ori: întâmplarea â aparut în toate ziarele
din Paris . Parintii lui Anne-Marie au spus ca era un miracol. Numai medicii
care o tratasera fara succes au refuzat sa creada. “Nu se poate face nimic”, a
spus unul. “Corectarea diformitatilor congenitale e mai presus de puterea
oricarui medic.”

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare